10 facts για τον Δημοσθένη Λιακόπουλο
Posted by Abravanel, the Blog στο 19/10/2008
Τον Δημοσθένη «ο καιροc γαρ εγγυc» Λιακόπουλο όλοι τον ξέρετε. Είναι ο ευφάνταστος τηλεπωλητής που μας διασκεδάζει με τις εκπομπές του στις οποίες οι Έλληνες κατάγονται από τον Σείριο, έχτισαν τις πυραμίδες, οι Σοφοί της Σιών του στέλνουν mail με τα Πρωτόκολλα και λοιπά φαιδρά. Πρόσφατα πήρε προαγωγή και εμφανίζεται και στον Αντέννα.
Βέβαια όλα αυτά θα ήταν όντως φαιδρά εάν ο έτερος συνάδερφος του και τηλεπωλητής Κυριάκος Βελόπουλος δεν γινόταν βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου με το κόμμα ΛΑ.Ο.Σ. και αν ο αρχηγός του Γ.Καρατζαφέρης δεν δίσταζε να δηλώσει, μέσα στην Βουλή, οτι τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών είναι αυθεντικά. Το σύνολο των δοξασιών τους περιγράφεται καλά απο το αγγλικό λήμμα στην wikipedia περί της Ομάδας Εψιλον.
As happens with mainstream conspiracy theories, Archeolatrists are divided in both religious and anti-religious enthusiasts. Some conspiracy theorists of Archeolatry such as Dimosthenis Liakopoulos are devout Christian Orthodox and believe that true Orthodoxy can protect and guide the people against the anti-religious New World Order. On the other hand, there are fractions who oppose Christianity, which they consider a part of the Zionist plot to exterminate the original Ancient Greek religion and import Jewish elements into the Greek civilization.
Although shunned as charlatans and ideological con artists by most people, the authors and promoters of the Hellenocentral books enjoy a relative degree of success and popularity extending beyond their particular subculture and into the broad public. The promoters of these theories are usually television presenters who advertise books evangelizing Hellenic «truth» on long, infomercial-type broadcasts.
(…)The Epsilon Team will come in the year 2011 or 2012 to liberate Greece and the whole planet from the prolonged Zionist occupation. The theory has eschatological elements resembling apocalyptic writings from eastern religions (including its Messianic expectations, or the belief in an imminent Armageddon between forces of Good and Evil), mixed with obscuria from Greek mythology, such as claims that the Olympian gods were deified humans who became immortal.
Tις προάλλες ανακάλυψα έναν ιστότοπο που έχει διεισδύσει στα μυστικά του Δ. Λιακόπουλου και τα παραθέτει για όλους μας. Πήρα το θάρρος και σταχυολόγησα ορισμένα facts που αφορούν τους εβραίους σιωνιστές που επιβουλεύονται την χώρα μας. Είναι ενδιαφέρον οτι τα facts είναι γραμμένα από αναγνώστες του site και αποδεικνύουν οτι υπάρχει μια σαφής ιδέα για το αντιεβραϊκό μένος που χαρακτηρίζει τον Δ.Λιακόπουλο και τι εννοεί με τον όρο «σιωνιστές».
- Οταν ο Λιακο πατησε μια μπανανοφλουδα,επεσε,ξανασηκωθηκε και μουρμουρισε «is that your best shot,Σιωνιστες?
- Ο Λιακόπουλος έχει αποδείξεις ότι οι Νεφελίμ σκότωσαν τη Νεκρά Θάλασσα.
- Σιωνιστικος δακτυλος προσπαθει να φιμωσει τη νεα συνταρακτικη ανακαλυψη του Λιακοπουλου:Οι εκ δυσεως βαρβαροι εχουν οικιοποιηθει το Λικνο του Ελληνισμου γνωστο σημερα και ωσ Λος Αντζελες,ελληνιστι ΕΛ-ΕΗ..
- Το σχέδιο παγκόσμιας επικράτησης που υπέβαλαν οι Σοφοί στο Υπουργείο Προπαγάνδας της Σιών παραμένει στο πρωτόκολλο…
- Οι Σοφοί της Σιών κληρονόμησαν τη σοφία τους από τα βιβλία του Λιακόπουλου
- Όλοι οι σπουδαίοι άντρες ήταν Έλληνες αλλά οι σιωνιστές το κρύβουν! Τον Νεύτωνα τον κάναν «Newton», τον Δαρβίνο «Darwin», τον Μιχαήλ Άγγελο «Michelangelo» και τον Μιχαήλ Ιακώβου «Michael Jackson»…
- Ο Λιακό θα αποκαλύψει ότι τα στρουμφάκια είναι σιωνιστικά δημιουργήματα αφού συνεχώς φαίνεται να ξεφτιλίζουν τους δρακουμ-ΕΛ και ψιψιν-ΕΛ
- Ο Λιακό θα εκδώσει σύντομα βιβλίο με συνταγές για χορτοφάγους με τίτλο «Τα μπρόκολα των Σοφών της Σιών»
- Τα βιβλία του Λιακό για τα πρωτόκολλα της Σιών είναι πλέον μεγαλύτερα σε όγκο από τα ίδια τα πρωτόκολλα…
- Ο σειριακός κωδικός λέγεται έτσι διότι είναι το μέσον των μασόνων ιλλουμινάτων του σιωνιστικού τάγματος του Πούτιν να κατοικήσουν στον Σείριο.
+1. Όταν οι άλλοι τρώγαν βελανίδια, οι Ελοχίμ είχαν ήδη κίρρωση του ήπατος και αυτοκτονικό ιδεασμό
Για περισσότερες πληροφορίες για τις δοξασίες του Δ.Λιακόπουλου και του βουλευτή Κ.Βελόπουλου τοσο στα Ελ Facts, όσο και στο funEL βαρύ πακέτο που ελπίζω σύντομα να επαναδραστηριοποιηθεί.
Νοσφεράτος said
Ωστε o “Michael Jackson”…ειναι ο Μιχαήλ Ιακώβου
Μούρλ(ι)α!!!
Panayote Dimitras said
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΛΑ.Ο.Σ.-Δελτίο Τύπου – Νέος εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με απόφαση του Πρόεδρου του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρη, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, αναλαμβάνει ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης ΛΑ.Ο.Σ, κ. Κυριάκος Βελόπουλος και αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου, ο δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Καψιώτης.
Ο μέχρι τώρα εκπρόσωπος Τύπου κ. Αλέξης Οικονόμου θα συμμετέχει στην Γραμματεία Ιδεολογικού και στον ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ στον οποίον ο ΛΑ.Ο.Σ. επενδύει εξαιρετικά.
Νοσφεράτος said
και τι εστί ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ περικαλώ;( Δεν παμε καθόλου καλά μου φαινεται…)
Νοσφεράτος said
Όλοι οι σπουδαίοι άντρες ήταν Έλληνες αλλά οι σιωνιστές το κρύβουν! Τον Νεύτωνα τον κάναν “Newton”, τον Δαρβίνο “Darwin”, τον Μιχαήλ Άγγελο “Michelangelo” και τον Μιχαήλ Ιακώβου “Michael Jackson”… »
-αν το καλοσκεφτουμε ειναι ενδιαφερον ..θελω να πώ ειναι η αλλη οψη:
υποτιθεται οτι »ολοι οι σημαντικοι ανδρες (και γυναικες ) της παγκοσμιας ιστοριας – δηλαδή αυτοι που κινουν τα νήμτα που εξυφαινουν την »Παγκοσμια συνομωσια» ειναι Εβραιοι ..Αυτό δεν ειναι ενα βασικό μυθημα του Αντισημιτισμου; Να που τωρα ερχεται και το συμπληρωμα του .. Στην πραγματικότητα ειναι ή ηταν ..Ελληνες ..
Συνεπώς ..;
( καποιος πρεπει να ετοιμασει τα Πρωτοκολλα Νουμερο 2 …
με υποτιτλο…
αποκαλύπτουμε την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΉ ταυτοτητα των σοφών της Σιων ..
zaphod said
Μιχάλης Ιακώβου!!
χαχαχαχα!
stavroula said
Somebody dropped him and fell head first, as a child…
jjcohen said
Αγαπητοί φίλοι,
Σας φαίνεται αστείος ο Λιακόπουλος και όμως επηρεάζει κόσμο και κοσμάκη που πιστεύει ότι οι Εβραίοι φταίνε για όλα από τον κατακλυσμό του Νώε μέχρι την παρούσα οικονομική κρίση.
Τώρα μάλιστα που τον παίζει και ο Αντένα θα έχει περισσότερη αξιοπιστία
Λούης said
Δε νομίζω ότι ο Λιακόπουλος και η παρέα του έχουν απήχηση στον πολύ κόσμο. Ο αντισημιτισμός υπάρχει ανεξάρτητα από κάθε Λιακόπουλο. Οι επιρρεπείς στον αντισημιτισμο επηρρεάζονται από πολιτικούς, «διανοούμενους» (βλέπε Θεοδωράκη και Λαζόπουλο) και εκκλησιαστικούς κύκλους μάλλον, παρά από παρανοϊκούς. Σε κάθε περίπτωση, μόνο ένα γκάλοπ θα έδινε απάντηση σ΄αυτό το ερώτημα.
Αθανασιος Ιωαννου said
Νομιζω οτι γραφω αυτο που και οι λοιποι θα πρεπει να εχουν αντιληφθει, δηλαδη οτι δεν ειναι τοσο ο οντως φαιδρος Λιακοπουλος και οι ανοησιες του που ειναι το προβλημα οσο η παντελης ελλειψη αντιδρασεων απο επωνυμους αξιοπιστους πολιτες. Αλλα δυστυχως οι αντιδρασειες λειπουν ακομα και οταν λιγοτερο περιθωριακοι τυποι κανουν αντισημιτικες δηλωσειες η διαδιδουν συκοφαντιες εναντιον τςν Ελληνων (και μη) Εβραιων. Επιπλεον, οπως επισημαινει και ο κ. Κοεν, οι αστειες συνομωσιολογιες αρχιζουν να φαινονται λιγοτερο αστειες οταν αρχιζουν να παιρνουν δημοσιοτητα παραπερα απο τα περιθωριακα εντυπα και τους γνωστους ακραιους τηλεοπτικους σταθμους. Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι ο Αντενα του εδωσε αυτο το βημα. Καταλαβαινω οτι θελουν να βγαλουν λεφτα αλλα τοσο πολυ απηχηση εχει ο Λιακοπουλος που περιμενουν οτι θα τους αυξησει σημαντικα την ακροαματικοτητα του σταθμου τους; Γιατι θελω να πιστευω (ισως απλοικα) οτι πρωταρχικο κινητρο αυτων που διευθυνουν τον Αντενα ειναι η κερδοφορα διαχειρηση της επιχειρησης τους και οχι οτι πιστευουν οτι οι δοξασιες του Λιακοπουλου χρηζουν σοβαρης μεταχειρισης και ευρυτερου ακροατηριου και οτι μεσα στο κωμικο τελεντο που υπαρχει αφθονο στην Ελλαδα θα μπορουσαν να βρουν καποιον αλλο να βγαλουν στον αερα. Οχι οτι θα ηταν δικαιολογημενοι αν οντως ο Λιακοπουλος τους ανεβαζε την ακροαματικοτητα 10%, για παραδειγμα. Για τους εντιμους ανθρωπους ορισμενα πραγματα δεν εχουν (η δεν πρεπει να εχουν) τιμη.
George A. Papadantonakis said
It was a surprise for me to learn that Liakopoulos has a TV show. I live abroad and I don’t watch Greek TV. If this is the case then it is imperative for all honest and law-abiding citizens to boycott Antenna and to start a campaign to inform all businesses to discontinue their advertisements to this channel. In addition Mr Kyriakou has no place in the Greek Olympic Committee because his actions contradict the Olympic spirit.
Νοσφεράτος said
Οι επιρρεπείς στον αντισημιτισμο επηρρεάζονται από πολιτικούς, “διανοούμενους” (βλέπε Θεοδωράκη και Λαζόπουλο) και εκκλησιαστικούς κύκλους μάλλον, παρά από παρανοϊκούς.
μαλλον συμβαινουν και τα δυο ..Γιατί υπάρχει κόσμος που γελαει με τους μεν και επηρεαζεται απο τους δε – αλλά και το αντιστροφο. Το αποτελεσμα ομμως ειναι εξισου ασχημο …και εκρηκτικό,,
»If this is the case then it is imperative for all honest and law-abiding citizens to boycott Antenna and to start a campaign to inform all businesses to discontinue their advertisements to this channel.»
μαλλον στους εκτος ελλαδος αυτο φαινεται ευκολο ..ή τουλαχιστον δυνατόν
-στους εντος δημιουργειται ΕΝΤΟΝΑ η επιθυμια μεταναστευσης ,,,Αλλά που να πάμε; και πώς;
stavroula said
Did I miss something?
Why in the world Theodorakis has ispired anti-simitism!
That’s the first time I here such a think:-/
stavroula said
sorry, I meant hear(fast typing):P
Νοσφεράτος said
τωρα ο θεοδωρακης περα απο τις δηλωσεις του εχει γραψει παλιοτερα και τραγουδια ..Για το Μαουτχαουζεν και το »Τι ωραια που ειναι η αγαπη μου ..»..και εκεινα Συνεχιζουν να μας συγκινουν ..Και εμεις κραταμε απο τον μεγαλο μας μουσικό τα τραγουδια του και τις μνημες μας ..και οχι τα…
stavroula said
…kai oxi ta…
Ma ta 3erw ta tragoudia tou! Exw oloklhrh sulogh tou Theodoraki.
Oi teleutaia dhlwsh tou Theodoraki, ap oti egw 3erw, htan tote me to veto. Ti eidous allous dhlwseis!
I’m comfused.Sorry for the Greeklish.
Νοσφεράτος said
e koita..kanei polles dhlvseis o thodorakis xereis twra…as mh to kanoume thema
jjcohen said
Για τη Σταυρούλα που μάλλον έχει χάσει επεισόδια.
Πριν από 3 ή 4 χρόνια ο Θεοδωράκης έγραψε τρία βιβλία και τα παρουσίασε στο σπίτι του έχοντας στο πλάι του τον τότε υπουργό παιδείας Πέτρου Ευθυμίου και τον υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο.
Τα βιβλία είχαν πολλές αντισημιτικές δηλώσεις. Κατά την παρουσίαση τα έβαλε με τον Αβραάμ, τον Ισαάκ και τον Ιακώβ, και αφού είπε τα όσα είπε εναντίον των Εβραίων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «οι Εβραίοι είναι στη ρίζα του κακού.
Μετά την κατακραυγή που ακολούθησε από Εβραίους και μη ο Θ., νομίζοντας προφανώς ότι μιλάει είτε σε κάφρους ή σε γιαγιά με εγκεφαλικό, δικαιολόγησε τα λεγόμενα του λέγοντας ότι εννοούσε τον Σαρόν και την πολιτική του και φυσικά δεν έχει τίποτα με τους Εβραίους.
Τελικά μετά από περίπου 8 μήνες, και αφού είχε δώσει συνεντεύξεις σε αρκετά ξένα μέσα συνεχίζοντας να λέει τα ίδια, και κάτω από τρομερή πίεση ψέλλισε κάποια «δικαιολογία συγγνώμη».
Τέλος οι δύο υπουργοί που είπαν ότι δεν αντέδρασαν στα λεγόμενα του Θ διότι «ήταν καλεσμένοι στο σπίτι του» έκαναν την πάπια και μετά .
Lena said
Καλημερα!Ο Δημοσθενης εμφανιζεται στον ΑΝΤ1 απο τα μεσα Ιουνιου!
Σχετικα με το Jackson, θα μπορουσε να μεταφραστει και ως «Γιαννοπουλος» καθως στις ΗΠΑ το Jack αποτελει χαϊδευτικο και του John (βλεπε Jack kerouac).
Νοσφερατε, θα συμφωνησω μαζι σου στο μηνυμα σου στις 6:18. Η μαζα αποχαυνωμενη μπροστα στη μικρη οθονη βλεπει τον καθε Λαζοπουλο – Λιακοπουλο – Βελοπουλο – Κοτοπουλο κλπ να βγαζει διαγγελματα – κορωνες και δεν επεξεργαζεται, δε σκεφτεται, δεν αντιδρα. Η καθε λογης προπαγανδα θελει προσφορο εδαφος, δηλαδη ανθρωπους κοινωνικα απαιδευτους και με ελλειπη μορφωση και ενημερωση, για να πετυχει το σκοπο της: να ελεγχει τη σκεψη.
Μάρκος Γκανής said
Δεν μιλάμε για έλλειψη παιδείας, αλλά για παιδεία προσανατολισμένη στην δημιουργία υποκειμένων, που θα είναι δέκτες τέτοιων αντισημιτικών απόψεων.
Παράδειγμα.
Από το βιβλίο των θρησκευτικών της πέμπτης δημοτικού, σε παιχνίδι ακροστιχίδα, διαβάζουμε την ερώτηση:
«Επιθυμούσαν τον θάνατο του Παύλου» με 8 γράμματα και το πρώτο γράμμα Ι.
Λες και τον 1ο C.E. αιώνα στην περιοχή της Ιουδαίας υπήρχαν και μουσουλμάνοι και βουδιστές κ.λ.π.
Θέλω να πω, το κοινό του κάθε Λιακόπουλου προετοιμάζεται συστηματικά, να δεχθεί τις «σοφίες» του.
Abravanel said
O Δ.Λιακόπουλος και ο κάθε Λιακόπουλος πέρα από την όποια επιρροή που μπορεί να έχουν οι ίδιοι, παίζουν το ρόλο αυτού που μεταθέτει τα άκρα. Εμφανιζόμενος ο Δ.Λιακόπουλος να μιλάει για Ελ, εξωγήινους, ουφο κ.α. επιτρέπει σε άλλους ακραίους (συγκεκριμένα ακροδεξιούς) να εμφανίζονται ως μετριοπαθείς. Για να το θέσω και διαφορετικά: όταν ο απλός τηλεθεατής και αναγνώστης βλέπει τον αρχηγό του ΛΑΟΣ να μιλάει για συνωμοσίες και Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιων δείχνει λιγότερη δυσπιστία απέναντι στον χαρακητιρισμό του Γ.Καρατζαφέρη ως «ακραίου» γιατί το ρόλο του «ακροδεξιού παρανοϊκού» τον έχει αναλάβει ο Δ.Λιακόπουλος.
Από εκεί και πέρα μπορεί να θέλουμε να πιστεύουμε οτι είναι μια ελάχιστη μειοψηφία αυτοί που μπορούν να πιστέψουν τόσο εξωπραγματικά παραμύθια, αλλά αν αναλογιστούμε την δημοφιλία ψευδοεπιστημών, (χαρτιά, ωροσκόπια, ψευδοιατρική όπως η φραπελιά και άλλα πολλά), δεν είναι δύσκολο να πιστέψουμε οτι το πιθανό κοινό του να είναι μεγαλύτερο από ότι ελπίζουμε.
Υπενθυμίζω οτι ο Δ.Λιακόπουλος δεν είναι ένα τηλεοπτικό φαινόμενο από αυτά που γεμίζουν τις μεσημεριανές εκπομπές και διάρκεια μιας τηλεοπτικής περιόδου: έχει μια πολύχρονη παρουσία με μια συνεχή πρόοδο. Παρουσιάζει τα βιβλία του καθημερινά σε αναρίθμητους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, έχει καθημερινή εκπομπή σε prime time στο πανελλήνιας εμβέλειας ΜακεδονίαTV (επίσης ανήκει στον όμιλο Αντ1), ενώ εδώ και 3 μήνες εμφανίζεται στον ίδιο τον Αντέννα. Για «ασήμαντος» και «αστείος», όπως μερικοί προσπαθούν να υποβαθμίσουν τον ίδιο, τα πηγαίνει εξαιρετικά καλά.
Από εκεί και πέρα συμφωνώ με τον Α.Ιωάννου όταν αναφέρει οτι το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι ο Δ.Λιακόπουλος αλλά η άκριτη αποδοχή του και η ανυπαρξία αντιδράσεων απέναντι σε φαινόμενα μίσους. Γελάμε με τον Δ.Λιακόπουλο, ίσως για να ξορκίσουμε το κακό, αλλά για κάθε εκπομπή του έχουμε έναν «μη ακραίο» να τον μιμείται και επαναλαμβάνει: από τον βουλευτή της ΝΔ Γ.Γιακουμάτο να χαρακτηρίζει τον Κ.Σημίτη ως «Αρχι-ιερέα του Ιουδαϊσμού», μέχρι τον Νομάρχη Χανίων (Συνασπισμός) κ.Κατσανεβάκη να μιλάει για «Παγκόσμιο Εβραϊκό Κεφάλαιο που κάνει επιδρομή στο νησί».
Louis said
We can all speculate about the influence of Liakopoulos. One can argue that his fringe and crazy ideas makes Karatzaferis and Co appear «mainstream.» One can also argue that his nonsense actually turns off people and exposes the inanity and grotesqueness of antisemitism. Or one can argue that he has no effect whatsoever, i.e. that antisemitism is no more or less common, and no more/less virulent. The only way to know would be to poll people. Louis
exiled said
Το 10ο σχόλιο είναι αυτό που κρατάω. Γίνεται να δημιουργηθεί κάποια κίνηση διαμαρτυρίας; Να οργανωθεί μία κίνηση πολιτών, μία ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών σε πρώτη φάση και μετά να προχωρήσουμε σε άλλες κινήσεις; Πραγματικά, το ζήτημα επισείει μέχρι και μηνύσεις, τις οποίες πολύς κόσμος προτίθεται να προσυπογράψει.
exiled said
Αυτό για τον νομάρχη δεν το γνώριζα, ας το κοιτάξουνε στον Συνασπισμό, που θέλουν να λέγονται και προοδευτικοί.
Αθήναιος said
Αν και ο ίδιος ο Λιακόπουλος δεν το αντέχει για τον ίδιο, υπερασπίζομαι να λέει ό,τι παπαριά θέλει. Ούτε διαμαρτυρίες ούτε τίποτα. Οι πολίτες είναι υπεύθυνοι γιαυτά που βάζουν στο κεφάλι τους. Να κλείσουν την τηλεόραση και να τσακιστούν να ξεστραβωθούν.
Το είχα γράψει και τότε στο ποστ μου για την υπόθεση Πλεύρη. Το εύκολο ήταν να καθίσω στο σπίτι μου και να γράψω ένα ποστ. Το δύσκολο που δεν έκανα ήταν να φτιάξω μια ενημερωτική μπροσούρα σε word και να σταθώ έξω από το δικαστήριο να τη μοιράζω. Εδώ και δύο χρόνια προσπαθώ να συστήσω μια σκεπτικιστική εταιρεία. Δεν τα έχω καταφέρει γιατί το λίγο χρόνο που έχω προτιμώ να τον ξοδέψω σε χάζεμα στο διαδίκτυο και όχι στην οργάνωση ενός τέτοιου πρότζεκτ.
Παρ’όλα αυτά όμως δεν δέχομαι κανένα περιορισμό στην ελευθερία του κάφρου και συμφωνώ με τον φίλο που έγραψε στα αγγλικά ότι μια καλή ιδέα είναι το μποϋκοτάζ του Αντένα. Στο lobbying απαντάς με lobbying.
Ανορθόδοξος said
Καλησπέρα σε όλους!
Φίλε Abravavel γνώρισα το ιστολόγιό σου μέσω του Διαγόρα εδώ και κανένα μήνα. Σήμερα αποφάσισα να καταθέσω και σχόλιο, μια και το post μου φαίνεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Ώστε ο Λιάκουρας πήρε μεταγραφή στον ΑΝΤ1; Η μεταγραφή της χρονιάς, τύφλα να’ χει ο Τσίλντρες!!
Δυστυχώς, η επιρροή του εν λόγω «επιστήμονα» στον κόσμο και ιδιαίτερα στους νέους είναι αδικαιολόγητα μεγάλη. Κατάφερε να κάνει mainstream τις πιο σχιζοφρενικές και παρανοϊκές θεωρίες συνωμοσίας, με αποτέλεσμα κάθε αδαής που διαβάζει τα βιβλία του (μάλλον copy-paste από το ιντερνετ), έχει την εντύπωση οτι κατέχει την πραγματική αλήθεια… Μέσα σε όλα τα καλούδια που έχει το μαγαζί του, σερβίρεται και ολόπαχος εθνικισμός, με βρωμερή σως αντισιωνισμού και συνωμοσιολαγνείας!
Τώρα για το ΛΑΟΣ τι να πούμε; Ένα κόμμα που είχε στις τάξεις του την Έφη Σαρρή και τον Πλεύρη (τον πατέρα), δεν είναι άξιο σοβαρού σχολιασμού…
Υ.Γ. Αν θες δες το τελευταίο ποστ μου, που έχει μια αναφορά στο ολοκαύτωμα και τη σύγχρονη ισραηλινή κυβέρνηση. Θα με ενδιέφερε η άποψή σου.
exiled said
Αθήναιε, θα διαφωνήσω μαζί σου, γιατί ένα πολιτικό ζήτημα το μεταθέτεις στο πεδίο της παραπολιτικής. Πρέπει σε κάποια στιγμή να γίνει μία δημόσια συζήτηση γι’ αυτά τα ζητήματα, μία σειρά από εκδηλώσεις, που θα μπορέσουν να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους. Όχι να κρύβουμε το πρόβλημα κάτω απ’ το χαλί με κινήσεις πίσω από την αυλαία.
Να φέρω ένα παράδειγμα: Στην ταινία του Λούμετ «12 Angry Men», η αντίδραση των 11 απέναντι στον ρατσιστή γίνεται μετά από μία συζήτηση και όχι στην αρχή, με βάση τις εντυπώσεις που έχει δημιουργήσει η δίκη.
Αυτός ο κύριος είναι ένας τηλεδικαστής, ένας ρατσιστής που καταδικάζει μεταφυσικά γενιές ολόκληρες, χωρίς να αναγνωρίζει την ατομικότητα, την προσωπικότητα, την προσωπική ευθύνη.
Όταν υπάρχει ζήτημα ποιότητας της δημοκρατίας, τότε αυτό είναι ζήτημα του δήμου και όχι πρακτικής «οφθαλμού αντί οφθαλμών» από «ομάδες». Με την ίδια λογική, σωστά πράττουν οι συμμορίες και πλακώνονται μεταξύ τους.
Νοσφεράτος said
»Οι πολίτες είναι υπεύθυνοι γιαυτά που βάζουν στο κεφάλι τους. Να κλείσουν την τηλεόραση και να τσακιστούν να ξεστραβωθούν»
Ε να που δεν την κλεινουν ομως ..Και να που συχνά αυτά περι Μπουκοταζ κλπ (στηΤηλεοραση και μαλιστα στον Αντενα ..δηλαδή σε ενα καναλι…) λεγονται, χωρις να σκεφτουν αυτοι που το προτεινουν ποσες πιθανοτητες εχει αυτό που λένε, να οργανωθει πραγματικά και να πιασει…
Δηλαδη; Θα κανεις Ζαπινγκ και δεν α σταματας στον Αντενα π.χ; Πως θα γινει αυτό;
(Προσωπικά δεν βλεπω τηλεοραση εδώ και καιρό.. Ομως μου φαινεται πολύ αδικο να κατηγορώ χιλιαδες μοναχικους γερους και γριες που μοναδική τους συντροφια ειναι η τηλεοραση ως ..ανευθυνους ..
Χιλιαδες παιδια επισης ..εξ’ ορισμου »Ανωριμα » αρα ανευθυνα ..
αλλά και τη συντριπτική πλειοψηφια … Τι να κανουμε; Θα πουμε »καλα΄δεν ντρεπεστε που ειστε ανωριμοι ανευθυνοι κλπ»; Και τι θα βγει μ’ αυτό…;
Αντιθετα πιστευω οτι θα περπει οσο και οπου μπορουμε να αντικρουουμε και να δειχνουμε το ψευδος και την χειραγωγηση της Φαιας προπαγανδας (αντισημιτκης ρατσιστικής κλπ ..) Στη προπαγανδα να υπάρχει και ο αντιλογος .. Και μεσα απο αυτή την διαδικασια -που ειναι και παιδαγωγική συναμα – Μονο μπορει να γινει ο πολιτης υπευθυνος ..πως αλλιως;
Αθήναιος said
Στις ταινίες, exiled όλα γίνονται ωραία. Αφού θέλω να παίξω κι εγώ σε καμία μπας και με φιλήσει κανας Daniel Craig κανας Pierce Brosnan…
Η ανάληψη της ατομικής ευθύνης απέναντι στα κοινωνικά φαινόμενα είναι μια κατεξοχήν πολιτική στάση. Αν και είναι η εταιρεία μου αυτή που σχεδίασε την καμπάνια του ΕΣΥΝ για τον Ρατσισμό και το σλόγκαν «Υπάρχει μόνο μια επικίνδυνη μειονότητα: οι Ρατσιστές», είναι δικό μου (μπορείτε να με συγχαρείτε), δεν είμαι σίγουρη για την αποτελεσματικότητα τέτοιων προσπαθειών. Περισσότερο τις αντιλαμβάνομαι ως δήλωση πολιτικής βούλησης.
Ο ρατσισμός είναι αρκετά περίπλοκο κοινωνικό φαινόμενο. Μόλις προχθές έγραφα στο μπλογκ μου γιατην κυρία από τη Βουλγαρία που έχω στο σπίτι και όλους τους υπόλοιπους μετανάστες τους θεωρεί κατώτερους: οι μουσουλμάνοι είναι όλοι τρομοκράτες, οι Ινδοί απολίτιστοι, οι Πολωνές πουτάνες, οι Πολωνοί μέθυσοι και ό,τι άλλη παραλόγια της περάσει από το μυαλό.
Μην αναφέρω ότι προημερών, με αφορμή μιαν ανάρτηση στο facebook διάβαζα για τις δολοφονίες albanos ( αυτών που εξαιτίας μια χρωματοσωματικής ανωμαλίας γεννιούνται λευκοί) από τους μαύρους.
doctor said
Στις ΗΠΑ υπάρχουν και χειρότερα. Απίστευτοι τύποι που το παίζουν Χριστοί, Βούδες και λοιπά και κόσμος να τους ακολουθεί …
Μόδα είναι θα περάσει…
Αθανασιος Ιωαννου said
Ναι, αλλα στις ΗΠΑ (και στας Ευρωπας) οι τυποι που λετε πολυ δυσκολα καταφερνουν να βρουν ‘εγκυρα’ ΜΜΕ μεσω των οποιων να πουλανε τις ανοησιες τους, ιδιαιτερα οταν αυτες οι ανοησιες ειναι φορτισμενες με αντισημιτικες η αλλες ρατσιστικες αναφορες. Εκει μπορει τετοιου τυπου πλασιε να εμφανιζονται κατα καιρους σε ραδιοφωνικες η τηλεοπτικες εκπομπες αλλα παντα με αλλα ατομα που μπορουν να προσφερουν ουσιαστικο αντιλογο στα λεγομενα των διαφορων «απιστευτων τυπων» που περιγραφετε. Στην Ελλαδα δεν υπαρχει κανενας αντιλογος μεσα απο τα ΜΜΕ και ας μην εχουμε αυταπατες, τα μπλογκ σαν αυτο εδω εχουν ελαχιστη εμβελεια και απηχηση σε συγκριση με την τηλεοραση (να με συμπαθας κ. Αμπραβανελ αλλα φοβαμαι οτι, δυστυχως, αυτη ειναι η αληθεια και φανταζομαι οτι εχεις στοιχεια ποσους διαφορετικους επισκεπτες εχει η ιστοσελιδα σου που επαληθευουν αυτο που λεω).
Αθήναιος said
Έχει δίκιο ο κ.Ιωάννου και να μου επιτρέψετε μια ακόμα παρατήρηση. Το debunking κάθε ψευτοεπιστημονικής θεωρίας, επειδή ακριβώς πρέπει να περιλαμβάνει στοιχεία και δίνει έμφαση στην απόδειξη, είναι εξ ορισμού ανιαρό και αντιλαϊκό. Όλες αυτές οι θεωρίες βασικώς appeal στο συναίσθημα αλλά για να αντικρουσθούν πρέπει να αναφερθείς στη διάνοια. Έπειτα, είναι ένας ολόκληρος κόσμος που δηλώνει ότι «διψάει για ιστορική γνώση». Στην πραγματικότητα διψούν για αφηγήσεις ηθικολογικού χαρακτήρα όπου οι καλοί διακρίνονται από τους κακούς και καταφέρνουν να νικούν το κακό μετά από επικές προσπάθειες. Ας το πάρουμε απόφαση. Δεν έχουν όλοι τις ίδιες δυνατότητες αντίληψης. Πάντα κάποιοι θα έχουν μέσα στο κεφάλι τους άχυρα.
Νοσφεράτος said
Η προσπαθεια αντικρουσης των Ψευδοεπιστημονικών θεωριων Δεν θα πρεπει να απευθυνεται στην Διανοια μόνο.
Οι ψεδοεπιστημονικές θεωριες ενεχουν ενα Ψυχολογικό πλεονέχτημα : Προσφερουν στην μεγάλη μεριδα του πληθυσμου μια ευκολη Ερμηνεια για τα προβληματα του…
Ποιος μπορει να κατανοησει ευκολα το γιατί και πως ο καπιταλισμός βυθιζεται σημερα σε μια απιστευτη κριση; Η απαντηση γινεται απλουστερη αν βρεθει ο ενοχος: »Ο Εβραιος »
Σ’ αυτό δεν απαντάς με αλαζονεια ..Λεγοντας .. Τοσο καταλαβαινετε!
Γιατί ακριβώς αυτός ο Μηχανίσμός της υποτιμησης , της περιφρονησης οσων πεφτουν θυματα των Ψευτοεπιστημονικών θεωριων -ιδεολογιων κλπ Ειναι που Ενισχυει τΙς ιδεολογιες αυτές : »Σαν να λένε : Ειδατε! Μας προσβαλλουν και μας υποτιμουν ακριβώς γιατί αποκαλύπτουμε την αληθεια —
Και ετσι ο φαυλος κύκλος ενισχυεται ..
( Ας μην ξεχναμε οτι μια απο τις συεπειες της Κρισης του 29-30 ηταν -περα απο το NEW DEAL- και ο Ναζισμός και ο Πόλεμος )
Δυστυχώς δεν μαθαινουμε απο την εμπειρια-και την (κοινωνική)Θεωρια(ιστορια ) .Ενώ και τα δυο εχουν πολλά να μας διδαξουν .
Νοσφεράτος said
Στοιχειωδεις αρχες φαιας προπαγάνδας :
http://nosferatos.blogspot.com/2008/07/blog-post_22.html
Abravanel said
Κατ’αρχήν χαίρομαι που γίνεται μια ήρεμη συζήτηση με επιχειρήματα – σας ευχαριστώ!
@ Lewis said:
The only way to know would be to poll people. Louis
Any suggestions? I’m not kidding, I’d be curious to know although I’d be more afraid of the results.
@ ExiledInBerlin said:
Γίνεται να δημιουργηθεί κάποια κίνηση διαμαρτυρίας; Να οργανωθεί μία κίνηση πολιτών, μία ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών σε πρώτη φάση και μετά να προχωρήσουμε σε άλλες κινήσεις; Πραγματικά, το ζήτημα επισείει μέχρι και μηνύσεις, τις οποίες πολύς κόσμος προτίθεται να προσυπογράψει.
Δεν πιστεύω οτι η οποιαδήποτε συλλογή υπογραφών θα έχει επιτυχία και ακόμα και αν είχε δε θα είχε καμμία επίπτωση. Ο μόνος λόγος που θα άξιζε τον κόπο θα ήταν για να πούμε οτι υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα – να δείξουμε οτι υπάρχουμε. Βέβαια οφείλω να ομολογήσω οτι μπορεί να επηρεάζομαι από πολλές απογοητεύσεις και γι’αυτό ίσως ακούγομαι έτσι απόλυτος. :)
Για να είμαι ειλικρινής αυτό τον καιρό κάνω μια μικρή έρευνα και σκοπός μου είναι να συγκεκριμενοποιήσω ορισμένα θέματα που είναι ανοικτά. Κάποια στιγμή θα επικοινωνήσω μαζί σου για να καταλάβω τι ακριβώς έχεις στο μυαλό σου.
@ Athinaios said:Παρ’όλα αυτά όμως δεν δέχομαι κανένα περιορισμό στην ελευθερία του κάφρου
Oχι και να φωνάζουμε ενάντια στη λογοκρισία του ανθρώπου με τις περισσότερες τηλεοπτικές εκπομπές στην Ελλάδα και απεριόριστη δυνατότητα να εκδίδει και να προωθεί τις απόψεις του μέσω βιβλίων και τηλεόρασης! Συμφωνώ μαζί σου οτι κανείς δε πρέπει να απαγορεύσει στον Δ.Λιακόπουλο οτιδήποτε, αλλά είναι υπερβολικό να μιλάμε και για λογοκρισία από τώρα!
δεν είμαι σίγουρη για την αποτελεσματικότητα τέτοιων προσπαθειών. Περισσότερο τις αντιλαμβάνομαι ως δήλωση πολιτικής βούλησης.
Ούτε και εγώ πιστεύω αντικειμενικά στην αποτελεσματικότητα τους. Πιστεύω όμως ακράδαντα στην σημασία της «πολιτικής βούλησης» – οι συμβολικές κινήσεις (ουσίας, όχι οι ανέξοδες γενικόλογες καταδίκες) αποτελούν μια απαραίτητη προϋπόθεση.
@ Anorthodoxos:
Τώρα για το ΛΑΟΣ τι να πούμε; Ένα κόμμα που είχε στις τάξεις του την Έφη Σαρρή και τον Πλεύρη (τον πατέρα), δεν είναι άξιο σοβαρού σχολιασμού…
Καλωσήρθες και μη χαίρεσαι – και η αθεΐα όργανο του σιωνισμού είναι. Θα παρατηρήσω οτι δυστυχώς η έλλειψη κριτικής σκέψης και η ανεύθυνη υιοθέτηση αρνητικών στερεοτύπων απέναντι στους εβραίους, δεν αποτελεί προνόμιο μόνο ενός κόμματος.
@ A.Ioannou said:
να με συμπαθας κ. Αμπραβανελ αλλα φοβαμαι οτι, δυστυχως, αυτη ειναι η αληθεια και φανταζομαι οτι εχεις στοιχεια ποσους διαφορετικους επισκεπτες εχει η ιστοσελιδα σου που επαληθευουν αυτο που λεω
Παρακαλώ! :Ρ
Τα στατιστικά είναι διαθέσιμα στην αριστερή στήλη – μεταξύ μας να σας αποκαλύψω οτι οι περισσότεροι επισκέπτες εδώ προέρχονται από συνδέσμους προς τούτη δω την ταπεινή σελίδα από ακροδεξιούς και πατριωτικοαριστερούς ιστότοπους. Ούτε η υπόθεση της βεβήλωσης του Μνημείου στη Ρόδο που δημοσιεύθηκε σε ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, σε ξένες εφημερίδες και αυτό το blog εμφανίστηκε μέχρι και στον Αντεννα (χωρίς βέβαια να αναφερθεί – απλώς έδειξε πλάνα του), δεν συγκρίνεται με την κίνηση που ήρθε όταν ασχολήθηκε μαζί μου σημαντικό μέρος των συνωμοσιολάγνων και πατριωτικών «ειδησεογραφικών» blog στυλ press-me.
Abravanel said
@ Nosferatos said:
Δε σε πρόλαβα όταν σχολίαζα αλλά θεωρώ οτι έχει δίκιο σε πολλά πράγματα. Αυτό όμως και δεν σημαίνει οτι έχει άδικο και ο Αθηναίος! Χωρίς το συναίσθημα κανείς δεν θα ασχοληθεί με την διάνοια αλλά χωρίς την διάνοια το συναίσθημα θα έχει αποτέλεσμα μέχρι το κοινό, με την μνήμη χρυσόψαρου, γοητευτεί από το επόμενο θέμα. Καλύτερη απόδειξη αποτελεί η πολιτική του ΚΙΣ η οποία απευθύνεται στην διάνοια, όσο αφορά τον αντισημιτισμό, αλλά δυστυχώς αποτυγχάνει αφού το λαϊκό συναίσθημα την απορρίπτει.
Νοσφεράτος said
Αρα ( οσοι θελουμε να αντιμετωπισουμε αυτά τα φαινομενα ) θα πρεπει (και μαλλον επειγοντως ) να επεξεργαστουμε μια στρατηγική αντιμετωπισης του ..
και εδώ χρειαζεται και πολιτική βουληση αλλά και κατι παραπάνω ..(δηλάδή ειλικρινής μελετη , ειλικρινές ενδιαφερον ,και οχι απλά προβολή μιας δικής μας δογματικής θεσης και ερμηνειας του φαινομένου (εδώ αντισημιτισμου αλλά οχι μόνον)…
Παντως στα τελευταια σχολια φανηκε ενας προβληματισμός -ουσιαστικός -πανω σε αυτό..
exiled said
Σχόλιο 28: Απλό παράδειγμα έφερα, μην κάνουμε την τρίχα τριχιά.
Κατά τα άλλα, συγχαρητήρια για την επαγγελματική ενασχόληση με το ζήτημα.
Όσο για τον ρατσισμό, το δικό σας παράδειγμα της οικ. βοηθού, δείχνει ακριβώς την αξία της ιεραρχίας στους αδύναμους και την ανάγκη για αναγνώριση και ταύτιση με τους ισχυρούς που έχουν οι πρώτοι. Εξηγεί και τη λαϊκή δεξιά, αλλά ας μείνουμε στο θέμα.
Σχόλιο 30: Σωστός ο κ. Αθανάσιος Ιωάννου.
Σχόλιο 31: Η επιστήμη είναι αντιλαϊκή; Επειδή είμαι και λαϊκός, μου επιτρέπετε να ενδιαφέρομαι για την επιστήμη;
Δεν είμαστε ρατσιστές, αυτοί είναι λαϊκοί…
Σχόλιο 32: Συμφωνώ απολύτως, για πολιτικούς λόγους. Τα πολιτκά ζητήματα, αντιμετωπίζονται με ρεαλισμό.
Προς blogoδεσπότη, σχόλιο 34: Συμφωνώ με τα γραφόμενα και τις παρατηρήσεις προς άλλους. Στα της προσωπικής απαντησης: Κρίνετε λανθασμένα. Γιατί βασίζετε τις προσπάθειές σας στην ελπίδα, οπότε λογικό είναι να έρχεται η απογοήτευση. Οφείλουμε να κρίνουμε «στεγνά», χωρίς συναισθηματισμούς και παροπίδες. Το πώς θα ενεργούμε, θα καθορίζεται μονίμως με διαύγεια. Άλλο ζήτημα οι συζητήσεις και άλλο η πολιτική. Η συλλογή υπογραφών δεν πρόκειται να λύσει τίποτα. Αλλά μπορούμε να δούμε ποιοι είμαστε αυτοί που ενδιαφερόμαστε. Θα λύσει πολλές απορίες και θα δημιουργήσει μία πρώτη μαγιά.
Χαίρομαι που επιτέλους γίνεται μια τέτοια συζήτηση.
luciferidis said
Κι εγώ χαιρομαι ..Αρκει να συνεχιστει..
(μια συζητηση -ή πολλές-που να αναπτυσει προβληματισμους οχι τοσο για το φαινομενο του Ρατσισμου και αντισημιτισμου οσο για τους (οσο γινεται)συγκεκριμμενους τροπους αντιμετωσπισης του …επειγει μια τετοια συζητηση ..Δειτε την ανοδο των ακροδεξιων κομματων παντου στην Ευρωπη ..Και ακομα δεν ειδαμε τις συνεπειες της Κρισης .
Abravanel said
Αρκει να συνεχιστει..
Εγώ πάντως δεν πάω πουθενά και αυτός το ιστολόγιο δεν έχει ημερομηνία λήξης. ;)
Νοσφεράτος said
E ..Tοτε..
ειναι λίγο τσπατσουλικο βεβαια
http://nosferatos.blogspot.com/2008/08/blog-post_7079.html
Νοσφεράτος said
και ενα βιβλιο του Χορχαιμερ γραμμενο στα 1939
http://nosferatos.blogspot.com/2008/10/1-max-horkheimer.html
gay super hero said
Διάβασα προσεκτικά όλα τα σχόλια. Η άποψή μου είναι ότι αν θέλουμε πραγματικά να αντικρούσουμε οποιαδήποτε ψευδο-επιστημονική δοξασία και προκατάληψη, ένας είναι ο μοναδικός πρόσφορος τρόπος: η ανηλέητη σάτιρα και το χιούμορ που σπάει κόκκαλα.
Το να επιστρατεύει κανείς λογικά, αναλυτικά επιχειρήματα για να αντικρούσει όλες αυτές τις γελοιότητες είναι διπλά αντιπαραγωγικό: καταρχάς οι άνθρωποι που γοητεύονται από τις δοξασίες και τις δεσιδαιμονίες αδυνατούν να παρακολουθήσουν έναν σοβαρό διάλογο με επιχειρήματα καθώς τους κάνει να αισθάνονται μειονεκτικά και τους προκαλεί ανία. Επιπλέον ο δημόσιος διάλογος και η αντιπαραβολή επιχειρημάτων έχουν σαν παράπλευρο αποτέλεσμα οι δοξασίες να «νομιμοποιούνται» στα μάτια του κοινού και να παρουσιάζονται ως θεμιτές και ανεκτές εκδηλώσεις «αντίθετης επιστημονικής άποψης». Θυμίζω ότι ειδικά η ελληνική τηλεόραση έχει μεγάλο ταλέντο σε τέτοιου είδους ισοπεδώσεις μέσω της πολιτικής των «ίσων αποστάσεων» από την οποία τελικά επωφελούνται μόνο οι τσαρλατάνοι. ‘Οταν βάζεις π.χ. έναν αστρονόμο με διδακτορικό να κάνει debate με κάποιον που λέει τα ζώδια σε πρωινή εκπομπή, όλοι καταλαβαίνουμε πολύ καλά για ποιον αυτό λειτουργεί ως υποβάθμιση και για ποιον ως αναβάθμιση.
Ας θυμηθούμε ότι το πιο αποτελεσματικό ανάχωμα απέναντι στην θρησκόληπτη / ακροδεξιά επιθετικότητα της Σάρα Πέιλιν υπήρξε η ανηλέητη μίμησή της από την Τίνα Φέι. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε λοιπόν είναι να προωθήουμε μέσω mail τα El-Facts σε όσο το δυνατόν περισσότερους παραλήπτες!
ΛΙΑΚΟ ΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΥΜΕ said
ΒΛΑΚΕΣ ΟΛΟΙ ΣΑΣ.ΓΕΛΑΤΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ.ΟΤΑΝ ΔΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΕΦΕΛΙΜ ΜΗΝ ΚΛΑΨΕΤΕ!
ΛΙΑΚΟ ΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΥΜΕ said
ΚΑΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΧΛΕΥΑΖΟΝΤΑΣ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΓΕΛΙΕΣΤΕ ΓΚΟΙΜ!
Ο Αιρετικός said
‘Εχω έναν γνωστό που καμώνεται τον ψαγμένο σε θέματα Αποκάλυψης, εσχατολογίας κλπ κλπ. Ό,τι λέει είναι copy/paste από αυτά που ακούει απ’το Λιάκουρα. Δεν έχει διαβάσει ΠΟΤΕ αυτά που επικαλείται, όπως είμαι βέβαιος ότι δεν έχει ανοίξει ποτέ του κανένα βιβλίο ο Λιάκουρας. Επειδή μάλιστα πήρε φόρα κι άρχισε να επικαλείται προφητείες από τη Βίβλο και την Αποκάλυψη – τις οποίες θυμόμουν, γιατί έκατσα μόνος μου και τα διάβασα – , του έφερα μπροστά του τα υποτιθέμενα χωρία κι από τότε δεν ξαναμίλησε.
Είναι βέβαια λίγοι όσοι πιστεύουν το Λιάκουρα, αλλά είναι φαιδροί και, βεβαίως, ανόητοι.