Abravanel, the Blog

Jewish life and not only in Greece / Εβραϊκή ζωή και όχι μόνο στην Ελλάδα

Διάλειμμα /Break

Posted by Abravanel, the Blog στο 12/12/2010

Ελληνικά (english translation follows below)

Όπως μερικοί παρατηρήσατε τις τελευταίες 3 βδομάδες δεν συμμετείχα στο ιστολογίο και στις συζητήσεις, (δυσάρεστη παρενέργεια υπήρξε οτι περίπου 15 μηνύματα κατακρατήθηκαν αυτόματα από την WordPress και δημοσιεύθηκαν σήμερα που επέστρεψα – ζητώ συγνώμη στους σχολιαστές).

Ο πρώτος λόγος είναι οτι έχω αναλάβει ορισμένες υποχρεώσεις στην Πραγματική Ζωή που απαιτούν την προσήλωση μου, εκτός και αν θέλω να βρεθώ άνεργος. Ο δεύτερος είναι η ολοκλήρωση της Δίκης Πλεύρη – μια δίκη που μαζί με την ανάδειξη μιας κουλτούρας βίας στην ελληνική κοινωνία της οποίας μερική έκφραση είναι το όργιο της αντισημιτικής βίας των τελευταίων 2 ετών, σηματοδοτεί την πιο σκοτεινή ώρα του Ελληνικού Εβραϊσμού μετά το 1949. Αν στο μέλλον θα λέμε οτι το πιο έντονο σκοτάδι ήταν πριν την αυγή ή οτι αποτέλεσε το συμβολικό τέλος του Ελληνικού Εβραϊσμού δεν το ξέρω. Το μόνο που ξέρω είναι οτι η πολιτική των τελευταίων 60 ετών μπορεί να είχε την χρησιμότητα της αλλά σήμερα αποτυγχάνει οικτρά, η ελληνική κοινωνία δε μας θέλει και το Ελληνικό Κράτος είναι απρόθυμο να σεβαστεί τις βασικές αλλά και άρρητες υποχρεώσεις του. Ήρθε η ώρα να στοχαστούμε το τι θέλουμε σαν Εβραίοι και αν είμαστε απλώς δεξαμενή ολίμ για Aλιγιά ή πιστεύουμε στις κοινότητες μας.

Για αυτούς τους λόγους, τόσο λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων όσο και την ανάγκη αναπροσδιορισμού των στόχων μου ως ιστολόγος, θα κάνω ένα μικρό διάλειμμα ελπίζοντας οτι δεν θα έχουμε ανάγκη κάποιας επείγουσας αναφοράς.  Αν θέλετε να ενημερωθείτε όταν επανέλθω σε κανονικούς ρυθμούς σας συμβουλεύω να εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης στα δεξιά προσθέτοντας το email σας ή ακολουθώντας τον λογαριασμό μου στο twitter ή το προφίλ στο Facebook ή απλά στέλνοντας μου μήνυμα στο abravanel τελεία gr παπάκι gmail τελεία com.

Hasta la vista, που έλεγε και ο Αρνολντ.

English

As some of you might have noticed for the past 3 weeks I have not been active in the blog and in the comments, (an unwanted side-effect was that about 15 comments were withheld automatically by WordPress for moderation and were authorized today that I got back – I apologize to the commenters).

The first reason is that I have assumed some responsibilities in my Real Life which require my fulltime commitment, unless I want to find myself unemployed. The second is the end of the Plevris Trials – a trial which is accompanied by the prevalence of a culture of violence in the greek society whose partial expression is the orgy of antisemitic violence of the last 2 years and marks the darkest hour of Greek Jewry since 1949. If in the future we shall say that the darkest moment was just before dawn or that it signified the symbolic death of the Greek Jewry I do not know. The only thing that I know is that the policy of the last 60 years may have had its uses but today is failing miserably; the greek society does not want us and the Greek State is unwilling to respect its basic but unspoken obbligations towards an ancient religious minority. It is time to ponder whether we are simply a tank to draw new olim for Αliya or we do we actually believe in our communities.

For these reasons, both because of my professional obligations but also need to re-determine my goals as the blogger abravanel, I shall make a small break hoping that we shall not have the need for any urgent posts. If you would like to be informed of when this blog will get back to its normal pace I urge you to subscribe  by filling your email on the top right corner or follow my twitter account or facebook profile or by simply sending me a message at abravanel DOT gr AT gmail DOT com.

Hasta la vista, as Arnold would say.

91 Σχόλια προς “Διάλειμμα /Break”

 1. Είθε να σου παν όλα όπως τα θες και να επιστρέψεις σύντομα…

 2. Σιδηρούντιος said

  Νότη Τουφεξή, από που είναι η καταγωγή σου; Μία προ – γιαγιά μου ήταν το γένος Τουφεξή και ζούσε στη χώρα της Χίου.

 3. Ο πατέρας μου από τη Δυτική Μακεδονία (Σαμαρίνα).

 4. Σιδηρούντιος said

  Ποιός ξέρει. Πάντως στη Χίο δεν έχω βρεθ κανένα Τουφεξή. Ήταν όμως παλιά Χιώτισα η προγιαγιά, απ’ όσο ξέρω. Οπλοποιός δεν σημαίνει το όνομα αυτό;

 5. Σιδηρούντιος said

  Άκουσέ με καλά αγαπητέ Αμπραβανέλ, σε παρακαλώ.
  Ναι υπάρχει αντισημιτισμός εντόπιος, και είναι άδικος και φρικτός. Όμως, υπάρχει και κάτι άλλο.
  Η κοινη γνώμη στην Ελλάδα είναι καθοδηγούμενη από κάποια συγκεκριμένα κέντρα, για το οποία εργάστηκε ο Πλέυρης, και είναι διεθνή. Σας έχω στείλει λινκς σχετικά με τη διεθνή δράση του Πλεύρη και τη συνεργασία του με απίστευτους διεθνείς οργανισμούς. Υπάρχει απόφαση δικαστηρίου που σας έχω δείξει σε λινκ, στην οποία η σχέση του Πλεύρη με την Γκλάντιο είναι αδιάψευστη. Μιλάμε για αδίστακτα κέντρα. Ψάξτε για παράδειγμα τι έπαθε η Μπολόνια, δύο φορές. Αν δεν γνωρίζετε, να σας πως εγώ για τις δύο μαζικές κηδείες Μπολονέζων. Ο Ελληνικός αντισημιτισμός είναι κατευθυνόμενος και προγραμματισμένος. Υπάρχει ξένο κέντρο το οποίο δεν επιθυμεί η Ελλάδα και το Ισραήλ να κάνουν συμμαχία. Θέλουν τον Εβραϊσμό και τον Ελληνισμό χώρια. Υπάρχει ξένο κέντρο το οποίο επηρεάζει την κατάσταση πάρα πολύ. Υπάρχουν στοιχεία. Σπρώχνουν το Ισραήλ στην απομόνωση, πρέπει να το καταλάβετε. Υπάρχουν μεγάλες πιέσεις ενάντια στο Ισραήλ από κάποιους κύκλους διεθνείς. Οι ίδιοι κύκλοι οι οποίοι έκαψαν την συναγωγή στα Χανιά δεν δίστασαν να κάψουν και την Αθήνα. Εδώ θα δείτε ένα παράδειγμα:
  – Infine, se questo non bastasse, gli Anglo-sassoni hanno previsto di destabilizzare i paesi ricchi per costringere i capitali che si trovano lì a migrare a loro volta. Un test a grandezza naturale è stato realizzato in Grecia. La …… hanno portato in autobus delle canaglie reclutate in Kosovo e in Albania per fare danni nei centri delle città in Grecia. Si è assistito immediatamente a fughe di capitali.
  Και οι δύο αυτές καταστροφές αποτέλεσμα είχαν την απόσυρση κεφαλαίων από την Ελλάδα. Η Ελλάδα και το Ισραήλ είναι δύο χώρες τις οποίες σπρώχνουν κάποιοι άλλοι στην αγκαλία των ισλαμιστών συνεταίρων τους.
  Σας παρακαλώ, κάνετε έρευνα για το τι βρίσκετε πίσω απ’ όλα αυτά.
  Ο Ελλαδικός λαός δεν ξέρει για τους Εβραίους την αλήθεια, η κοινή γνώμη είναι κατευθυνόμενη από συγκεκριμένα κέντρα. Υπάρχουν τρόποι να δωθεί μάχη για να αλλάξει η κατάσταση.

 6. dani said

  φιλε Αμπραβανελ,
  σου ευχομαι οτι καλυτερο για τα επαγγελματικα. Όλο αυτο τον καιρο θαυμαζα το κουραγιο σου, και αναρωτιομουν πως αντεχεις να εισαι -σχεδον- μοναδικος εκπροσωπος του συγχρονου ελληνικου εβραισμου στο ιντερνετ (με μονη αλλη εξαιρεση ισως τον Ζαν Κοεν και τα αραχνιασμενα σαιτ επισημων φορεων της κοινοτητας). Λογικο ηταν να κανει και αυτη η προσπαθεια σου τον κυκλο της. Θα ηθελα να εισαι σιγουρος οτι οι κοποι που εχεις βαλει σε αυτο το μπλογκ δεν πηγαν χαμενοι. Εφτιαξες μια πολυτιμη βαση δεδομενων η οποια θα παραμεινει μοναδικος τοπος αναφορας. Κυριως ομως ευαισθητοποιησες εστω και καποιους ελαχιστους ανθρωπους σε σχεση με αυτα τα θεματα. Ελπιζω καποια στιγμη να σου επιτρεψουν οι υποχρεωσεις σου να ασχοληθεις και παλι με ενα απο τα καλυτερα ελληνοφωνα μπλογκ που εχω συναντησει.
  Εις το επανειδειν!

 7. Aarwn_Avouris said

  Αγαπητέ Μαρδοχαίε Φριζή
  Θα σε συμβούλευα να είσαι πιο επιφυλακτικός με τα διάφορα που διαβάζεις περι Κισσιντζερ.
  Οποιος αντι να περιοριστεί στον τιτλο που μιλάει για θαλάμους αερίων κοιτάξει και το άρθρο – καταλαβαίνει καλά πως ο Κίσσιντζερ ήθελε να πεί πως είναι υπέρ της διατήρησης του εδαφικού στάτους κβό – ήταν η φιλοσοφία του Κίσιντζερ από όταν έκανε τη διατριβή του για τον Μέτερνιχ.
  Η χρησιμοποίηση εκφράσεων από το Ολοκαύτωμα μου είναι αντιπαθής από όπου και άν έρχεται – άκρα δεξιά και άκρα αριστερά. Συμπεριλαμβανομένου και του Καρατζαφίρερ στο μπλογκ που ο Αμπαραβανέλ διατηρεί 1 χρόνο και 3 μήνες. Δεν έχω καμμιά συμπάθεια για τον Καρατζαφέρη – αλλά η σύγκριση του με τον Χίτλερ είναι πιό υβριστική γιά τους εβραίους παρά για τους έλληνες. ¨οσο γιά τον Κίσιντζερ – αμφιβάλλω αν είπε ποτέ αυτά που του αποδίδει η Τζρούσαλεμ Ποστ – άλλωστε και γιά την Ελλάδα βγήκε μπαρο΄θφα η γνωστή δήλωσή του να χτυπ΄σουν τους έλληνες στη γλώσσα τους.

 8. φ@σιστοφάγος said

  Abravanel, πρώτα απ’όλα σου ζητάω συγνώμη με τη σειρά μου επειδή σε κατηγόρησα ότι δεν ενέκρινες κάποια σχόλιά μου εσκεμμένα. Κατα δεύτερο, ότι κι αν αποφασίσεις, να ξέρεις ότι εμείς οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως καταγωγής ή θρησκείας, είναι καλύτερα να επικοινωνούμε απευθείας μεταξύ μας χωρίς μεσάζοντες ή εκπροσώπους.
  Το ιστολόγιό σου παίζει το ρόλο του προς αυτή την κατεύθυνση.

  Κάτι στο οποίο νομίζω έχεις κάνει λάθος, είναι που γράφεις ότι «η ελληνική κοινωνία δε μας θέλει». Το λάθος σου βρίσκεται στο ότι μάλλον ταυτίζεις το ελληνικό κράτος με την κοινωνία. Κατα τα άλλα οι εβραίοι γείτονες-συνάδελφοι-φίλοι μας είμαι ΚΟΜΜΑΤΙ της κοινωνίας μας. Δεν μπορεί λοιπόν μια κοινωνία να μη θέλει τον εαυτό της.
  Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς τους εβραίους φίλους μου, παρόλες τις διαφωνίες που μπορεί να έχουμε και το ίδιο πιστεύω συμβαίνει σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.
  Το κράτος πριμοδοτεί ανοιχτά το ναζισμό. Τον έχει ανάγκη σε μια εποχή που μόνο με τη βία μπορεί να επιβληθεί. Ομως, παρόλα τα υποστηρίγματα, οι ναζιστές παραμένουν μια οικτρή μειοψηφία. Ο κίνδυνος να σηκώσουν κεφάλι είναι υπαρκτός. Ομως δεν υπάρχουν μόνο οι ναζί στην κοινωνία, υπάρχουμε κι όλοι εμείς.
  Οσο υπάρχουμε δεν πρόκειται να τους αφήσουμε να πειράξουν τρίχα εβραίου συνανθρώπου μας, κι αυτά δεν είναι μόνο λόγια. Είναι αίμα που χύθηκε στο δρόμο στους αντιφασιστικούς αγώνες από μαχαιρωμένους συντρόφους. Είναι αποτεφρωμένα στέκια και καταλήψεις.

  Καταλαβαίνω πόσο απελπιστικό είναι 65 χρόνια μετά τη διεθνή καταδίκη του ναζισμού να έχουμε να αποδείξουμε εκ νέου τα αυτονόητα. Καταλαβαίνω ότι πολλές φορές απογοητευόμαστε από την αδιαφορία των συνανθρώπων μας απέναντι σε ένα πρόβλημα που αργά ή γρήγορα θα τους χτυπήσει την πόρτα. Ομως αυτή τη φορά δε θα το αφήσουμε να συμβεί, έχεις το λόγο μου.

 9. Hasta luego!

 10. Vivienne said

  …ABI GEZUNT…
  A bisl zun a bisl regn,
  A ruik ort dem kop tsu leygn,
  Abi gezunt, ken men gliklekh zayn.
  A shukh, A zok, a kleyd on lates,
  In keshene dray fir Zlotes,
  Abi gezunt, ken men gliklekh zayn.

  Di luft iz fray, far yedn glaykh,
  Di zun zi sheynt far yedn
  eynem orem oder raykh.
  A bisl freyd, a bisl lakhn,
  amol mit fraynt a shnepzl makhn,
  Abi gezunt, ken men gliklekh zayn

  http://www.youtube.com/watch?v=lP_Xcim5gF8

 11. Μορντεχάϊ Φριζής said

  Αγαπητέ Ααρών,

  Γενικότερα για τον Κίσσινγκερ, υπάρχει μια όχι και τόσο γνωστή φήμη σχετικά με τη δράση του μεταπολεμικά, όταν ως μέλος των μυστικών υπερεσιών των ΗΠΑ, ανέλαβε την αποστολή να φυγαδεύσει στην Αμερική Ναζί επιστήμονες και προπαγανδιστές από τη Γερμανία, εφόσον και μιλούσε τη γλώσσα και γνώριζε την περιοχή. Και κάτι μου λέει πως δεν είναι απλή φήμη. Όταν μάλιστα κάποτε ρωτήθηκε πως τόλμησε να κάνει κάτι τέτοιο, απάντησε πως τα συμφέροντα των ΗΠΑ ήταν για αυτόν πιο σημαντικά…

  Επιπλέον, κατά τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ επέμενε να μην εμπλεχτεί η χώρα του υπέρ του Ισραήλ, στις δύσκολες φάσεις του πολέμου για την ισραηλινή πλευρά, λέγοντας στον πρόεδρο Νίξον, «Ας αφήσουμε τους Ισραηλινούς να ματώσουν λιγάκι»…

  Το δημοσίευμα που ανάφερα, δημοσιεύτηκε προχθές σε διάφορα ισραηλινά έντυπα και ακούστηκε επιπλέον ως από το ισραηλινό ραδιόφωνο…

  Πάντως θα συμφωνήσω γενικά με την τοποθέτηση του Αμπραβανέλ, τα πράγματα στην Ελλάδα και γενικότερα στην Ευρώπη δεν είναι και τόσο καλά. Ο ναζισμός ενισχύεται, και με όλη την καλή θέληση του αγαπητού Φασιστοφάγου, ακόμη η συντριπτική πλειοψηφία αδιαφορεί…

 12. Σιδηρούντιος said

  Αγαπητέ κύριε Φριζή και κύριε Αμπραβανέλ, σας έστειλα το λινκ με τη συνέντευξη όπου ονομάζονται οι υπεύθυνοι πολλών καταστροφών, και οι οποίοι είναι πίσω από πολλούς εμπρησμούς. Τόσο το Ισραήλ, όσο και η Ελλάδα, είναι στο στόχαστο των ίδιων κέντρων. Τόσο οι εμπρησμοί της Αθήνας το 2008, όσο και ο εμπρησμός της Συναγωγής των Χανίων, αλλά και άλλοι εμπρησμοί, ήταν μέρος του ίδιου προγράμματος, το οποίο έφτιαξαν άνθρωποι εκτός Ελλάδος. Για τα σκοτεινά κέντρα αυτά δεν πρέπει να κατηγορούμε κράτη και λαούς ολόκληρους. Το ότι υπάρχουν κάποιοι ηλίθιοι Ελλαδίτες που ακούν εντολές, είναι ένα θέμα. Ο δημοσιαγράφος στο λινκ ονομάζει ανοιχτά τους ενόχους. Έχουν σχέση και με κάποια κυκλώματα τα οποία έχουν μεγάλο ώφελος από την κρίση.
  Η Ελλάδα υπήρξε, σε αναλογία με τον πληθυσμό της, ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος του Ναζισμού. Επίσης, ο Ελληνισμός διαχρονικά, είναι ίσως ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Ισλαμισμού. Έχουμε 14 αιώνες συνεχόμενων πολέμων μαζί τους. Εάν Ισραήλ και Ελλάδα μεταξύ τους δεν κατανοήσουν η μία χώρα την άλλη, δεν βλέπω μέλλον για κανένα από τους δύο. Ο κόσμος στην Ελλάδα δεν ξέρει την αλήθεια για τους Εβραίους, διότι δεν υπάρχει κάτι οργανωμένο να του πει την αλήθεια. Υπάρχει οργανωμένο παρακράτος με ξένα αφεντικά, το οποίο κάνει τη ζημιά.
  Αγαπητοί μου Έλληνες Εβραίοι, κάνετε παράπονα ότι δεν σας θέλει η Ελλάδα. Μήπως η Ελλάδα θέλει και τους Έλληνες που δεν είναι Εβραίοι; Τότε γιατί τόσους από εμάς που δεν είμαστε Εβραίοι και που ζούμε για την Ελλάδα, μας κυνηγάει η Ελλάδα; Για δεκαετίες, γενιά προς γενιά, πάνω από μισοί από εμάς γίναμε πρόσφυγες, όπως και εσείς. Πολλοί άλλοι από εμάς βρεθήκαμε σε τσουβάλια με γάτες και με παγοκολώνες πάνω μας. Η Ελλάδα γενικά, δεν θέλει σκεπτόμενους και ελεύθερους ανθρώπους εδώ και πολλές δεκαετίες. Πρόσφατα έκανα μία μικρή ανάρτηση για το πως ο ιδρυτής των Ταγμάτων Ασφαλείας, έμεινε μόνο 40 μέρες φυλακή. Σήμερα ο εγγονός του είναι αντιπρόεδρος της Ελληνικής κυβέρνησης. Τα θύματα των Ταγμάτων Ασφαλείας ποτέ δεν δικαιώθηκαν, αλλά καταδικάστηκαν, άλλα σε θάνατο, άλλα σε εξορία, άλλα σε βασανισμούς, άλλα σε εξορία. Ο αρχηγός τους όμως έκανε τον εγγονό του αντιπροεδρο σήμερα, και το το γιό του πτέραρχο.
  Φίλε φασιστοφάγε, έμπλεξες το παρακράτος με το κράτος. Το Ελλαδικό κράτος δεν ξέρει τι του γίνετε. Το ανεγκέφαλο παρακράτος κάνει τις ζημιές. Αν δεν βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο, και δεν οργανωθούμε, με την αφέλεια και την ανικανότητα που έχουμε, θα μας φάνε πάλι λάχανο, άδικα των αδίκων.

 13. maur0s said

  Σιδηρούντιε, το μένος σου για τη μουσουλμανική θρησκεία καταντά να γίνεται ρατσιστικό. Δεν έχεις δικαίωμα να κατηγορείς κανέναν για τη θρησκεία του και μετά να εμφανίζεσαι σαν μη-ρατσιστής. Ο πολιτικός ισλαμισμός είναι καταδικαστέος, όχι η θρησκεία του ισλάμ. Θα πρέπει να στακματήσεις να τα ταυτίζεις καθώς τα περισσότερα θύματα του πολιτικού ισλαμισμού είναι μουσουλμάνοι.
  Στον ελλαδικό χώρο οι νεοναζί πράγματι παίζουν παρακρατικό ρόλο αφού στηρίζονται από το κράτος. Υπάρχουν βέβαια και μη-παρακρατικοί ναζιστές αλλά αυτοί εκ των πραγμάτων δεν αποτελούν κίνδυνο, πράγμα που αποδεικνύει ότι ο ναζισμός χωρίς την κρατική στήριξη είναι απλά μια παρωχημένη ιδεοληψία.
  Με τα φαινόμενα που έχουμε σήμερα, δικαστικούς να ανακοινώνουν επισήμως πορίσματα που διέπονται σαφώς από ναζιστικές «ιδέες» (στη δίκη Πλεύρη έγινε αποδεκτό ότι «οι εβραίοι συμμετέχουν στην παγκόσμια συνομωσία»), ανώτερους αξιωματικούς της αστυνομίας και στρατού να εκφράζουν δημόσια ρατσιστικές αντιλήψεις, ολόκληρες περιοχές μέσα στην αθήνα να αφήνονται στο έλεος των ναζί, «θεωρητικοί» του ναζισμού και του ρατσιστικού μίσους να μισθοδοτούνται από κρατικές υπηρεσίες κλπ, το κράτος δε φαίνεται «να μην ξέρει τι του γίνεται».
  Ξέρει πολύ καλά τι του γίνεται και ακολουθεί συγκεκριμένες επιλογές. Ο λόγος; Στο έγγραφο της αστυνομίας που βρίσκεται εδώ http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=952981 εξηγούνται οι διαχρονικοί λόγοι ύπαρξης του παρακράτους επαρκώς.

  Για μένα και γενικότερα τους αναρχικούς που δραστηριοποιούνται ενάντια στο ναζισμό, ο αγώνας μας έχει πάντοτε και αντικρατικό χαρακτήρα. Αυτό δε σημαίνει ότι κατηγορούμε το κράτος για ότι κι αν συμβεί αλλά ότι ξεσκεπάζουμε το βρώμικο ρόλο του όταν έχουμε στοιχεία ότι εμπλέκεται. Αυτό δε σημαίνει επίσης ότι αποτελεί προυπόθεση για το συντονισμό του αγώνα μας με οποιονδήποτε η αποκύρηξη του κράτους από πλευράς του. Πολύς κόσμος που δραστηριοποιείται μαζί μας ενάντια στο ρατσισμό δεν έχει αντικρατικό προσανατολισμό. Οσο προχωρά όμως ο αντιναζιστικός αγώνας βρίσκει μπροστά του εμπόδιο το κράτος και τους μηχανισμούς του. Οποτε δοκιμάζουμε να επιτεθούμε ευθέως στους θιασώτες του ρατσιστικού μίσους βρίσκουμε απέναντί μας την αστυνομία. Αντίθετα, είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που η αστυνομία σταμάτησε ποτέ ρατσιστικές επιθέσεις κι όποτε συνέβησαν, συνέβησαν μάλλον τυχαία.
  Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν και αντιφασίστες αστυνομικοί όπως και αντιφασίστες δικαστικοί, όμως αποτελεί επιλογή του κράτους να μην χρεώνεται σε τέτοιους η αντιμετώπιση των νεοναζί. Οι μόνες περιπτώσεις που υπήρξαν μαζικές συλλήψεις εθνικιστών ήταν όποτε αυτοί ανήκαν σε σχήματα ανταγωνιστικά προς τον ναζιστικό παρακρατικό μηχανισμό που ακούει στο όνομα «χρυσή αυγή» και αντιμετωπίζεται από το κράτος σαν «νόμιμο πολιτικό κόμμα» παρά την αποδεδειγμένη εμπλοκή της σε τρομοκρατικές ενέργειες.
  Οπως και νάχει, όσοι αγωνιζόμαστε ενάντια στο ρατσισμό δεν τρομάζουμε από το κράτος ή το παρακράτος. Γνωρίζουμε καλά πως στο τέλος θα νικήσουμε όσες θυσίες κι αν χρειαστεί να κάνουμε. Γνωρίζουμε ότι δεν αξίζει να ζεί κανείς μια ζωή μέσα στο φόβο και προτιμούμε «μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνους σκλαβιά και φυλακή».

 14. Β.Δ. Καργούδης said

  Αφού πρώτα ζητήσω τη συγγνώμη σου, φίλε @Αμπραβανέλ, και όλων, για το άσχετο με το θέμα σχόλιο,
  θέλω να μοιραστώ με όλους σας τη χαρά μου για τον ορισμό του φίλου Χατζδάϊ Καπόν στη θέση του Αντιδημάρχου, αρμόδιου για θέματα Οικονομικών & Ανάπτυξης, μαζί με την ευχή (όλων μας υποθέτω) για πολλές επιτυχίες από τη νέα του θέση

 15. Β.Δ. Καργούδης said

  @Σιδηρούντιος, στο βαθμό που ΑΚΟΜΑ εδώ στην
  (έστω κακή μητριά όπως εσύ τη νοιώθεις)
  Ελλάδα, ΔΕΝ αποδεχόμαστε τη λογική της, και ΔΕΝ πρόκειται να επιτρέψουμε όσο ζούμε να ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΕΙ
  η συλλογική-οικογενειακή ευθύνη!
  Γι’ αυτό, αν εννοείς με το άστοχο σχόλιό σου για Αντιπρόεδρο, τον Θόδωρο Πάγκαλο, έχω να σε πληροφορήσω, επιεικώς αμαθέστατε και ασυγχώρητα επιπόλαιε, πως πριν από Αντιπρόεδρος, ο Θ.Π έχει διατελέσει (μεταξύ άλλων)και μέλος της ΚΕ του (ενιαίου τότε)ΚΚΕ τον Αύγουστο 1968 της μεγάλης διάσπασης του Ελληνικού Κομμουνιστικού κινήματος, όπως και ηγετικό στέλεχος του ΠΑΜ στη δικτατορία.
  Και, φυσικά, κανείς από όλους αυτούς τους σημαντικούς Έλληνες, δεν διανοήθηκε να περιλάβει στα (ίσως εύλογα και πάντως θεμιτά) κριτικά του σχόλια & τιν ενστάσεις γι’ αυτόν, την καταγωγή του από τον δικτάτορα.
  Καλό είναι λοιπόν, πριν τα μυαλά μας αερίζονται και τα δάχτυλα παίρνουν φόρα και «δεν ξέρουν που πατάν και πού πηγαίνουν» να αναρωτιόμαστε, αν η γνωστική μας σκευή, είναι τόσο επαρκής που να μας επιτρέπει να σχολούμαστε με θέματα σαν αυτά με τα οποία -αλίμονο!- καταπιάνεσαι.
  ΥΓ1:Το σύνδρομο της θυματοποίησης,
  σχήμα που χρησιμοποιείς για να εξισώσεις τον υποτιθέμενο διωγμό σου με αυτόν των θυμάτων του (δυστυχώς) υπαρκτότατου στη χώρα μας αντι-σημιτισμού,
  όσο κι αν συνιστά κλινική περίπτωση, κανέναν δεν απαλλάσσει από τις ευθύνες του.
  ΥΓ2: Ο δε highly decorated Αξ/κός της Ελλ. Αεροπορίας πατέρας του Θ.Π, ευτύχησε να μην ακούσει όσο ζούσε τέτοια αδιανόητα χαζο-φασιστό-λογα.
  ΥΓ: Το δε (πράγματι, ιστορικά αποδεδειγμένο) ακαταδίωκτο των Ταγματαλητών και της ηγεσίας τους, αποτελεί ιστορικό στίγμα για τη δόλια μας τη χώρα, που δεν έχει ακόμα (ούτε προβλέπω σύντομα να) ξεπλυθεί.
  Ούτε αυτό ωστόσο παραχωρεί στον οιονδήποτε δικαίωμα χρήσης του κατά το δοκούν…

 16. Σιδηρούντιος said

  Εάν η οικογένεια του Παγκάλου δεν είχε τα χρήματα που της έδωσε η γερμανική διοίκηση, δεν θα ήταν ο Πάγκαλος σήμερα κάτι, διότι ο πατέρας του ίσως είχε πεθάνει και αυτός από την πείνα στην Κατοχή, όπως τόσοι που δεν τα πήραν από τους Γερμανούς. Εάν είχε τιμωρηθεί ο παππούς του, αμφιβάλω αν ο μικρός Πάγκαλος θα έπερνε τηλέφωνο και θα έλεγε : έχουμε τον Οτσαλάν, τι να τον κάνουμε; Αμφιβάλω αν θα άκουγε την φωνή που του έιπε: στείλε τον Κένυα. Αμφιβάλω αν θα επέμενε για την παράδοσή του, με προσωπικά του τηλεφωνήματα και προσωπική εντολή. Αμφιβάλω αν θα έλεγε ποτέ ότι τη σημαία θα την πάρει ο αέρας στα Ίμια. Θα έλεγε άραγε ποτέ το «μαζί τα φάγαμε»; Και ποιός σου είπε αγαπητέ ότι ο Πάγκαλος μπήκε στο ΚΚΕ και στο ΠΑΜ για να τα υπηρετήσει, και όχι για να υπηρετήσουν αυτά αυτόν; Το δήλωσε σε συνέντευξή του, αν τον παρακολουθείς. Θέλει να γίνει πρωθυπουργός ή πρόεδρος της Δημοκρατίας.
  Φυσικά και δεν θα ήθελα να δω τον εγγονό του Χίτλερ να αναλαμβάνει την ηγεσία της Γερμανίας. Φυσικά και έχω αλεργία με τον εγγονό του Πάγκαλου. Αντί να αφιερώσει τη ζωή του για να καθαρίσει το όνομα της οικογενείας του, με τις πράξεις του συνεχίζει το σπιλώνει. Αυτό το λέει σήμερα η πλειοψηφία του κόσμου, κάνετε μία στατιστική στον προσωπικό σας κύκλο, ακόμα και αν είναι πράσινος.

 17. Σιδηρούντιος said

  Να λοιπόν οι οικογένεις και η μη θεσμοθέτηση της οικογενιακής ευθύνης:
  Ράλλης πατέρας πρωθυπουργός κατοχής – Ράλλης γιός πρωθυπουργός στη μεταπολίτευση
  Έβερτ πατέρας, εντολή για πυρ ενάντια τους άοπλους διαδηλωτές Δεκ 1944 – Έβερτ γιός πρωθυπουργός στη μεταπολίτευση
  Γέρο Παπανδρέου, αμνηστία στα Τάγματα Αφαλείας – Παπανδέου γιός και εγγονός πρωθυπουργοί
  Καραμανλής, σκάνδαλο κατάχρησης περισουσιών Εβραίων Θεσ/νίκης – Καραμανλήδες πρωθυπουργοί
  Χριστοφοράκος πατέρας, δίκη δοσίλογων – Χρριστοφοράκος Ζιμενελάς
  Λάτσης στα Τάγματα Ασφαλείας – Λάτσης τράπεζες.
  Η λίστα είναι μακρά και έχει πολλές εκπλήξεις. Αυτά τα λέω ίσως επειδή δεν έχω ξεχάσει ότι δύο προπαπούδες μου και μία προγιαγιά μου έχασαν τη ζωή του από την πείνα κατα τη διάρκεια της Κατοχής. Οι παραπάνω οικογένειες, με τις πράξεις τους, έπεισαν τις δικές μου οικογένειες ότι δικό μας λάθος ήταν που εμείς πεθάναμε από την πείνα, και όχι αυτοί. Εμείς είμασταν λάθος λοιπόν, και όχι αυτοί. Εμείς είχαμε το άδικο και όχι αυτοί, εμείς πληρώσαμε και όχι αυτοί, που ούτε μία ντουφεκιά δεν έριξαν ενάντια στο Ναζισμό.

 18. Β.Δ. Καργούδης said

  @Σιδ.: Φυσικά, με τον τρόπο που ο ίδιος εκτιθέμενος «εκθέτεις» τόσο αποκαλυπτικά τις απόψεις σου και την πλευρά από την οποία βλέπεις τα πράγματα, έχεις ήδη αποκλείσει και το παραμικρό περιθώριο συζήτησης.
  Δεν πρόκειται δηλαδή να μπω στον κόπο
  (φαίνεται άλλωστε ότι θα ήταν τόσο μελαγχολικά μάταιο)
  να σου πω ότι το πυρ των ελεύθερων σκοπευτών στο Σύνταγμα που προηγήθηκε του γενικευμένου πυρός από ποικίλες πλευρές (με κατεύθυνση βολίδων στη συντριπτική πλειοψηφία τους από ΠΑΝΩ προς τα ΚΑΤΩ), ΔΕΝ είναι η κύρια πλευρά της δράσης του Άγγελου Έβερτ την περίοδο 39-44 (και όχι μόνο).
  Κι αυτό σαν οφειλόμενη αλήθεια, είναι στοιχειώδες πατριωτικό καθήκον, όσο κι αν κοινωνικά, πολιτικά & ιδεολογικά, τουλάχιστο εμένα προσωπικά, με χωρίζει άβυσσος από τις συνολικές τοποθετήσεις & τη δράση τόσο του Άγγελου ΄Εβερτ όσο και του Μιλτιάδη.
  Όπως και του Γιώργου Ράλλη βέβαια. Αυτός όμως ούτε αποτέλεσε ούτε ΠΟΤΕ θα αποτελέσει λόγο επαρκή,
  (για μένα αλλά και για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών)
  για να μην του πιστωθεί πως υπήρξε ο Πρωθυπουργός της Γλωσσικής Μεταρρύθμισης, της γενικευθένης θεσμοθέτησης της Δημοτικής, και όχι μόνο.
  (Προφανώς στη δική σου συνωμοσιολάγνα οπτική, το Γλωσσικό, που στη χώρα μας μετράει τόσα κορμιά πεσμένα, είναι λεπτομέρεια!)
  Και επίσης να μην αναγνωρισθεί η ειφορά του Γιώργη του Ράλλη σε θέματα ήθους και πολιτικής αξιοπρέπειας
  (Λεπτομέρειες κι αυτά, έτσι;)
  Όσο για τις αβυσσαλέας ανοησίας & αμάθειας τοποθετήσεις σου για «τα φράγκα και μάλιστα αυτά των εχθρών (!!) που εξαγοράζουν και τους θεσμούς, & για τα αξιώματα που υπηρετούν ανθρώπους συγκεκριμένους συνωμοσιολογικά πάντα(!!)», δεν τις σχολιάζω καθόλου καημένε μου, μιας και είναι βέβαιο ότι όσοι τις βλέπουν, καταλαβαίνουν πολύ καλά, περί τίνος πρόκειται…
  Σημείωσε μόνο, πως αν το μόνο κριτήριο των εντάξεων & των τοποθετήσεών μας, ήταν (όπως στην περίπτωσή σου φαίνεται)
  το τί τράβηξαν οι δικοί μας άνθρωποι,
  (και για τα οποία ΜΟΝΟ στη δική τους -και κανενός άλλου- τη μνήμη πρέπει σεβασμός απέραντος),
  οι πολιτικοί αγώνες, δεν θα ήταν παρά το πεδίο μιας ατέλειωτης αιματηρής βεντέτας αιώνων, και τα πολιτεύματα, χυδαία ριάλιτυ αλλεπάλληλων φόνων…
  Όπως βλέπεις όμως, ευτυχώς…

 19. Β.Δ. Καργούδης said

  @Ντίνο & @ Vivienne: Hasta γενικώς, όσο κι αν δεν πολυκατάλαβα τα στιχάκια απ τον «Κροκόδειλο που θα δούμε αργότερα» η το ποίημα.
  Καθόλου δε μου χρειάστηκε, άλλωστε…

 20. Νότης said

  Ηasta και σε εσάς κε Καργούδη…

  Εγώ πάλι κατάλαβα και τί ήθελε να πει ο Ντίνος
  και η Vivienne με το παλιό yiddish τραγούδι (και όχι «ποίημα» όπως σας φάνηκε)
  από την ιστορική yiddish ταινία Mameleh (σιγά μην την ξέρετε και αυτή!
  Εσείς και η Εβραϊκή Κουλτούρα δεν συναντιέστε πουθενά προφανώς)

  Και φυσικά, αυτά είναι πολύ ψιλά γράμματα για τύπους που μονίμως
  χαρακτηρίζουν απαξιωτικά τους άλλους (όπως εσείς)

  Γεια σου Αμπραβανέλ… Abi Gezint!

 21. Σιδηρούντιος said

  Καργούδη, τα πυρά τον Δεκέμβρη του 1944 άρχισαν ακριβώς όπως τα είπε ο Φαρμάκης, υπουργός της Χούντας, και ένας από αυτούς που άρχισαν να πυροβολούν με διαταγές του Έβερτ. Δεν άρχισαν από το πλήθος, από του Χίτες και τους συνεργάτες της Γκεστάπο άρχισαν. Στην πρώτη συγκέντρωση το πλήθος δεν απάντησε καν με πυρά. Στις κηδείες των πρώτων θυμάτων, άρχισαν πάλι οι ασφαλήτες πρώτοι τα πυρά, και άρχισε ο εμφύλιος, πάλι με τους πρώτους νεκρούς μέσα σε άμμαχο πλήθος που παρακολουθούσε τις κηδείες. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε το Νοέμβρη 1973. Ξέρεις τι είπαν οι φασίστες – παιδιά των Γκεσταπιτών που σκότωναν τους αμμάχους το 1973 ; Ότι ήταν Εβραίοι ελεύθεροι σκοπευτές αυτοί που ματοκύλισαν το πλήθος, και όχι Γκεσταπίτες της Χούντας. Όσο για τον Μιλιτιάδη, ας μας πει γιατί έδερνε φοιτητές επί Χούντας, και γιατί πήγαινε στο μάθημα με πιστόλι.

 22. Σιδηρούντιος said

  Η συνέντευξη του Φαρμάκη υπάρχει στο διαδίκτυο, όπου ο ίδιος μιλάει. Το αίτημα του λαού στα Δεκεμβριανά 1944 ήταν να μην έχουν συμμετοχή οι συνεργάτες της Γκεστάπο και της Βέρμαχτ στην κυβέρνηση. Ακόμα και ο Λαμπράκης, πατέρας του ΔΟΛ τότε, ήταν ένας από αυτούς. Ο αντισημιτισμός στην Ελλάδα δεν είναι τυχαίος, έχει πατέρες και παππούδες.

 23. #19

  Hasta luego (θα τα ξαναπούμε / θα σε δω αργότερα) είναι ο δικός μου τρόπος επικοινωνίας με το « Hasta la vista » που έγραψε ο Αμπραβανέλ κλείνοντας το κείμενό του.
  Ε, δεν είναι δα και τόσο πολύπλοκος γρίφος όταν γράφει κάποιος «θα τα ξαναπούμε» προς ένα μπλόγκ που αναστέλλει προσωρινά την λειτουργία του…

  Προσωπικά λυπάμαι (και το εννοώ) που σας ήταν τόσο επώδυνος ο ..μουσικός αποχαιρετισμός μου προς το παρόν μπλόγκ, και πιστέψτε με, θα λάβω σοβαρά υπόψιν τις αισθητικές σας ενστάσεις αν ποτέ θελήσω να σχολιάσω στο μπλόγκ σας..

  @Νότης

  Hasta να πάνε….

 24. Σιδηρούντιος said

  Ευτυχώς λοιπόν Καργούδη που δεν έγινε κυβέρνηση με όλους τότε, το 1944, και ευτυχώς που επικράτησαν οι οικογένειες των συνεργατών των Γερμανών στην Ελλάδα; Το απίστευτο σημερινό χάλι λοιπόν ποιός το έφτιαξε, και ποιός έχει την ευθύνη για την διάλυση της Ελλάδας, αν όχι οι οικογένειες των συνεργατών των Γερμανών; Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που πληρώνει συντάξεις σε Ταγματασφαλήτες- συνεργάτες των Γερμανών, και η μόνη χώρα που η ηγεσία της δεν πήρε αποζημειώσεις από τους Γερμανούς, αν και ήταν το μεγαλύτερο θύμα του πολέμου. Επίσης είναι και η τελευταία χώρα που έδωσε άδεια για να ανοίξουν τα σχετικά ναζιστικά αρχεία για Ελλάδα. Ξέρεις γιατι; Γιατί πολλές ωραίες προσωπικότητες που θαυμάζεις είναι μέσα στις λίστες συνεργατών των Γερμανών.
  Ναι, και τον Ράλλη ακόμα συνέλαβε η χούντα, και ορισμένα παιδιά προδοτών δεν ήταν προδότες. Τα περισσότερα όμως έπεσαν κάτω από τη μηλιά, όσον αφορά τη διαφθορά, την απάτη, την ανεντιμότητα, την κλεψιά, και τον αντισημιτισμό. Μεγάλωσαν, σπούδασαν και έκαναν καριέρες, βασισμένα στα κλεψιμαία των γονιών τους. Άλλοι έκλεψαν τις περιουσίες αυτών που πέθαναν από την πείνα, άλλοι έκλεψαν τις περιουσίες των εξορισμένων, άλλοι των εκτελεσμένων, άλλοι με το έτσι θέλω καταπάτησαν τα χωράφια των αντιφρονούντων χωρικών, άλλα άρπαξαν τις περιουσίες αυτών που ποτέ δεν γύρισαν από τα στρατόπεδα της Γερμανίας. Για ρώτα τους ελάχιστους επιζόντες Εβραίους τι τους έκαναν, όταν ήρθαν πίσω στη Θεσσαλονίκη. Ούτε στα σπίτια τους δεν τους άφησαν να μπουν. Η Ελληνική δικαιοσύνη και τότε, και αργότερα, ήταν μία κωμωδία. Ακόμα και για την σφαγή του 1974 στην Κύπρο δεν έβαλαν κανένα μέσα. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και αριστερά το βούλωσαν, και τους αληθινούς προδότες, αν και όλοι τους γνωρίζουν, τους λιβάνισαν.

 25. Β.Δ. Καργούδης said

  @Ντίνος, αυτό πάλι από πού προκύπτει, για τα περί επώδυνων κλπ κλπ;
  Θέλησα μόνο να χαιρετίσω εσένα και τη @Vivienne, εννοώντας πως καθόλου δε μου χρειάζεται να ξέρω τα ακριβή στιχάκια από το μεταγλωττισμένο
  (εξαιρετικής πάντως εκτέλεσης μουσικά, όσο εξαιρετικά είδα και τα μέλη του γκρουπ στην παρουσίαση)
  «Σι γιου λέϊτερ αλλιγγέϊτορ», ούτε και τους στίχους στο ποίημα ή τραγουδάκι ή ότι άλλο.
  Έφτανε σα βάση συνεννόησης η μελαγχολία της στιγμής…

  Δε βαριέσαι όμως, σιγά μη συνεννοηθούμε..

 26. Β.Δ. Καργούδης said

  Όσο για σας @Σιδηρούντιε, τάπαμε.
  Αλλά φαίνεται το θράσος σου, περισσεύει, για να διανοείσαι ότι μπορείς να κάνεις και μαθήματα με «εποπτικό όργανο» τη χουντομαρτυρία του αλητο-Φαρμάκη.
  Όσο για την ΕΚΟΦ, δεν πρέπει να σε είδα στο Δ’ Πανσπουδαστικό, όπου πρωτοφάνηκε. Και χοντρο-ξεφωνήθηκε…

 27. Σιδηρούντιος said

  Κύριε Καργούδη, ανέφερα τον Φαρμάκη διότι ήταν από την πλευρά αυτών που άρχισαν. Η πλευρά των θυμάτων λέει τα ίδια με τον Φαρμάκη, ο οποίος κανένα λόγο δεν είχε να πει ψέματα. Παρά το ότι λάθος διέπραξε, βρήκε το θάρρος να μιλήσει καθαρά για πολλά ζητήματα του παρελθόντος, και αυτό τον τιμά. Και άλλοι χουντικοί έχουν πει πολλές αλήθειες, και έχουν ομολογήσει. Όταν κάποιος λέει την αλήθεια, όποιος και να είναι, κάνει το σωστό. Υπάρχει και ανάλογο ντοκιμαντέρ σχετικά με τα Δεκεμβριανά 1944 στο youtube. Εσείς μάθατε την έκδοση που είπαν οι χίτες – ταγματασφαλήτες αργότερα. Δεν ήταν έτσι τα πράγματα, πως να το κάνουμε, με ψέματα μεγάλωσαν δυό γενιές, και απατεώνες έχουν το πάνω χέρι στο τόπο μας για πολύ καιρό.

 28. Aarwn_Avouris said

  Αγαπητέ Μαρδοχαίε Φριζή
  Εισαι δυστυχώς ΠΟΛΥ άσχημα πληροφορημένος για την βοήθεια που προσέφεραν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ στον πόλεμο τοθ Κιπούρ. Συμβουλή μου – ρώτα φίλο σου έλληνα προοδευτικό (πχ τον οραματιζόμενο τη διάλυση του Ισραήλ επωνομαζόμενο Φασιστοφάγο) να σου πεί πως το Ισραήλ σώθηκε μαυτη την επέμβαση.
  Η δήλωση αυτή που διαστρέβλωσαν (Το αν οι σοβιετικοί ΄στείλουν τους εβραιους τους σε θαλάμους αερίων δεν είναι θέμα αμερικανικό αλλά ανθρωπιστικό – το τελευταίο μέρος το βγάλανε ..) είναι συνέχεια ίσως της εικόνας του Κίσιντζερ στο Dr. Strangelove τών κιούμπρικ/πήτερ σέλερς.
  Εσύ τώρα πιστεύεις πως ο Κίσιντζερ – ο ίδιος φυγάς από την Γερμανία στις ΗΠΑ – είχε ανάμιξη στην φυγάδευση ναζί στις ΗΠΑ. Δεν δίνεις όμως καμμιά πηγ΄η. Το ότι σαν αμερικανός αξιωματούχος μπορεί να ήταν αναμεμιγμένος στην νέα αυτή αμερικανική πολιτική του ψυχρού πολέμου δεν είναι αδύνατο – αλλά είναι άσχετο με τις απόπειρες δαιμονοποίησης του από πολλούς και διαφόρους.
  Τώρα τι κάθομαι και υποστηρίζω φαινομενικά τον Κίσιντζερ – απλώς καμμιά φορά σκέπτομαι μήπως ένα μέρος των κριτικών αυτού του τύπου εκφράζουν σε μεγάλο βαθμό αντισημιτισμό – αλλά τώρα θά με πάρουν φαλάγκι οι προοδευτικοί του μπλογκ με τα γνωστά …

 29. #25
  Εντάξει κύριε Καργούδη, ας πούμε ότι έγινε παρεξήγηση, και ας πάμε παρακάτω.
  Να ευχηθώ και εγώ καλή επιτυχία στον Χατζδάϊ Καπόν, προσθέτοντας ότι αναμένουμε πολλά από την νέα δημοτική αρχή.

  Όσο για την συγκεκριμένη δήλωση του Κίσιντζερ, νομίζω πως λέει μια υπερβολή για να τονίσει ότι δεν πρέπει να κινδυνεύσει το τότε εύθραυστο στάτους-κβο μεταξύ των υπερδυνάμεων.
  http://www.haaretz.com/print-edition/news/it-wouldn-t-be-u-s-concern-if-u-s-s-r-sent-jews-to-gas-chambers-kissinger-told-nixon-1.330106

  Αφήστε που το Ισραήλ δεν πρέπει να έχει παράπονο από τις ΗΠΑ και την αμέριστη υποστήριξη που αυτές του προσφέρουν διαχρονικά.
  Μπορεί να διαφωνεί κανείς σε πολλά με τον Κίσιντζερ, αλλά πρέπει κάποιος να είναι πολιτικά τυφλός για να τον χαρακτηρίσει.. αντισημίτη…
  Γενικότερα ο χαρακτηρισμός «αντισημίτης » δεν πρέπει να εκτοξεύεται με τόση ευκολία γιατί στο τέλος θα χάσει και το νόημά της.

  Δεν γίνεται όποιος διαφωνεί με τις πολιτικές επιλογές της Ισραηλινής κυβέρνησης να βαφτίζεται «αντισημίτης» με τόση ευκολία από κάποιους εθνικιστικούς / θρησκευτικούς κύκλους.
  Η απαξίωση της κριτικής προς τις επιλογές της Ισραηλινής κυβέρνησης είναι δείγμα απολυταρχικών τάσεων και ίσως χαρακτηριστικό του αδιέξοδου της πολιτικής τους.
  Για παράδειγμα, μόνο θλίψη προκαλεί η απαγόρευση εισόδου στο Ισραήλ στον Ν. Τσόμσκι.

 30. Vivienne said

  Για την αμερικανική βοήθεια προς το Ισραήλ από το 1973 θα συμφωνήσω.
  Αλλά το να λέμε ότι ήταν «διαχρονική» η βοήθεια αυτή, είναι αναληθές.

  Από το 1948 και για δυο περίπου δεκαετίες, καμιά αμερικανική βοήθεια δεν υπήρξε προς το Ισραήλ.
  Από το 1956 ως το 1960 οι σχέσεις των δυο χωρών έφτασαν σε ψυχρότητα.
  Όταν μετά τη στρατιωτική νίκη του Ισραήλ στην Διώρυγα του Σουέζ και
  το Σινά, στο πλευρό της Αγγλίας και της Γαλλίας,
  η εντολή του Προέδρου Eisenhower ήταν να αποσυρθεί το Ισραήλ και από τα δυο.

  Απόδειξη, τα όπλα των Ισραηλινών. Απόδειξη ο στρατιωτικός εξοπλισμός
  που ήταν κυρίως γαλλικός.
  Όλα αυτά μέχρι την δευτερη γαλλική προεδρία de Gaulle,
  την απόσυρση από την Αλγερία και την γαλλο-αραβική φιλία
  που οδήγησαν τη Γαλλία σε ακρότητες
  όπως το να μην παραδίδει στρατιωτικό υλικό
  που ήδη το Ισραήλ είχε προ-πληρώσει.
  Θυμηθείτε το βιβλίο του Abraham Rabinovic:
  The Boats of Cherbourg
  και τη συμβολή τους στη μεγαλειώδη νίκη του 1967.

  Την ίδια εποχή μια άλλη επιτυχία της Μοσάντ
  έφερνε στο προσκήνιο έναν νέο συμμαχο για το Ισραήλ: τις ΗΠΑ.
  Και μιλάω για την αρπαγή ενός MiG-21 από την ιρακινή αεροπορία το 1966.
  Η μελέτη του έδωσε πλεονέκτημα στην Ισραηλινή Αεροπορία.
  Και όταν το 1968 οι Ισραηλινοί το παρέδωσαν για μελέτη
  στις ΗΠΑ, άνοιξε ο δρόμος για να αποκτήσουν F-4 Phantom
  που δεν τους πουλιόντουσαν μέχρι τότε.

  Γενικά, οι στρατιωτικές επιτυχίες και οι ένδοξες σελίδες ηρωισμού
  του 1967 αποτέλεσαν ένα μήνυμα με πολλους αποδέκτες:
  Το Ισραήλ δεν ήταν ένα «προσωρινό» κράτος.

  Κάπως έτσι ξεκίνησε και η αμερικανική βοήθεια από το 1973 και
  τον Πόλεμο του Γιομ Κιπούρ.

  -Όσο για τα άλλα, αξιότιμοι κύριοι Νότη, Ντίνο και Β.Δ. Καργούδη,
  νομίζω ότι τελικά συνενοηθήκαμε και αυτό είναι που μετράει πάντα

 31. Aarwn_Avouris said

  Αγαπητέ Ντινο και άλλοι παρακαλώ να διαβάστε καλά ΟΛΗ την δήλωση και όχι τον βαρύγδουπο Ελευθεροτυπο-Αυριανο-Καρφο-τιτλο. (Αν και η Χααρετζ δεν φαίνεται νάναι καλύτερη απο αυτές τις φυλάδες).
  «The emigration of Jews from the Soviet Union is not an objective of American foreign policy. And if they put Jews into gas chambers in the Soviet Union, it is not an American concern. Maybe a humanitarian concern.»
  Προφανώς ο Κίσιντζερ ενδιαφέρεται γιά την διατήρηση του Στάτουσ Κβο μεταξύ τών υπερδυνάμεων. Πράγμα σταθερό στην θεώρησή του της πολιτκής.

 32. Aarwn_Avouris said

  Βιβιέν καποια σχεδόν συνςνόματή σου θυμάμαι από άλλη πρώην ΄λίστα.
  Μάλιστα της είχα κάνει ένα αστειάκι με την δίκη της 17Ε – «Βιβιαν (Σαρφατί) η εβραιο-αναρχο-κομουνίστρια – μάρτυρας υπεράσπισης του (Ξηρού, Κουφοντίνα, Αγγελέτου, μου διαφεύγει)». Νόμιζα πως θα την τρόμαζα αλλά δεν το κατάφερα.

 33. theo1 said

  Μερικοί παρατηρήσατε
  Greece-Israel relations soar

  http://www.jta.org/news/article/2010/12/14/2742176/greece-israel-ties-rapidly-grow-as-ties-with-turkey-fade

 34. Σιδηρούντιος said

  Aarwn, δες εδώ μία πηγή, αλλά κάθησε πρώτα σε παρακαλώ, και πάρε και ένα ποτήρι νερό δίπλα σου. Δεν θα χάσεις το χρόνο σου για να δεις και τα τρία βίντεο, σχετικά με Ναζιστές, ΗΠΑ, ΕΕ και Κίσσιντζερ.
  http://ellinikesaxies.blogspot.com/2010/12/nazis-us-eu-and-henry-kissinger.html

 35. SK said

  Ελπίζω να σε δούμε σύντομα πάλι εδώ! Και καλό χειμώνα!

 36. Σιδηρούντιος said

  Και τώρα αγαπητέ μου από τα ιερά μέρη που είδατε τι είπε ο περίεργος αυτός άνθρωπος, δείτε και τι είπε ένας άλλος περίεργος για το ποιοί διέταξαν τις φωτιές στην Αθήνα. Μετά, δείτε ποιοί ήταν αυτοί οι ξένοι που συνελήφθησαν για τον εμπρησμό στα Χανιά. Έπειτα συνδιάστε ότι σας έστειλα. Υπάρχει ή δεν υπάρχει αντι-εβραϊκό και αντι-ελληνικό σχέδιο από τους ίδιους κύκλους; Τι να σας πω. Εκείνο που σας έχω ξαναπεί είναι ότι ο αντισημιτισμός της Ελλάδος έχει ξένα αφεντικά. Ο Ελληνικός λαός είναι αθώος, διότι τον παραπλανούν και του έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου οι ίδιοι οι δολοφόνοι του. Προσέξτε τι λέει ο άνθρωπος.
  http://www.comedonchisciotte.org/site/modules.php?name=News&file=article&sid=5834

 37. Σιδηρούντιος said

  Δείτε παρακαλώ το παραπάνω σχόλιο
  http://www.comedonchisciotte.org/site/modules.php?name=News&file=article&sid=5834

 38. Themos Dassopoulos said

  Dear Abravanel-
  I understand your anguish about the future of Greek Jewry, the prevalence of anti-Semitism in Greek society, and the rot (σαπίλα) of the Greek government (including the judicial branch). As much as I want Israel to be successful, I would not like to see more Greek Jews make aliya. The hope is that all Greeks will increase their efforts to better their immediate and wider communities.
  Themos Dassopoulos

 39. Elias said

  Έλα, ρε, μην απογοητεύεσαι. Όλοι χρειαζόμαστε κατά καιρούς ένα διάλειμμα, σωστό είναι αυτό. Έμαθα πολλά κατά καιρούς από το μπλογκ σου. Καλό κουράγιο και, γενικώς, όλα καλά να σου έρθουν.

 40. Αισθάνομαι πολύ μεγάλη ντροπή διότι ένας Ορθόδοξος Επίσκοπος είπε αυτά που είπε. Περισσότερο από ντροπή, αισθάνομαι μία μεγάλη θλίψη. Δυστυχώς, η πηγή του αντισημιτισμού και του ανθελληνισμού στην Ελλάδα ήταν και παραμένει για αιώνες μεγάλο μέρος της Εκκλησίας.
  Αμπραβανέλ, σε πολλά από όσα λες έχεις δίκιο. Δεν ξέρω αν θα ήμουν εγώ Έλληνας Εβραίος πως θα αισθανόμουν μετ΄από αυτά που είπε ο Σεραφείμ. Κατάθλιψη με έχει πιάσει για την πνευματική κατάπτωση της χώρας μου.
  Δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από την ενημέρωση της κοινής γνώμης και την αντίκρουση των αντιεβραϊκών επιχειρημάτων, ένα προς ένα. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για να δημιουργηθεί μία σχολή Απολογητών του Εβραϊσμού, οι οποίοι θα εργαστούν με κάθε σοβαρότητα για την αντίκρουση των αντι-εβραϊκών επιχειρημάτων και την προ-ώθηση των απαντήσεων.
  Εάν δεν δωθεί ο αγώνας, τα πράγματα κάποια στιγμή θα πάνε πάλι σε ολοκαυτώματα.
  Όλα τα επιχειρήματα των αντισημιτών πρέπει να απαντηθούν με λεπτομέρεια. Εργάζομαι σχετικά με την απάντηση των δύο πρώτων και σηματικότερων αντι-εβραϊκών επιχειρημάτων : α) το ότι Εβραίοι και Έλληνες στην αρχαιότητα ήταν πάντα εχθροί β) το ότι οι Εβραίοι ήταν διώκτες του Χριστιανισμού. Έχω πακτωλό υλικού, μέρος από το οποίο θα στείλω υπό τη μορφή σχολίων στο ιστολόγιο αυτό.

 41. Shalom said

  @ Σιδηρούντιος 23.12.10
  It is very typical in times of crisis to find a scapegoat, it has happened many a times in the past, why not nowadays just because we live in 2010?
  The Greek Orthodox Church, ironically sitting on billions of EUROs, does it job, manipulating the masses, hopefully it won’t turn bloody for the last Greek Jews and a tradition of 2000 years.
  I’m not surprised, I’m not sad, I’m not bitter-my enemies have been lying low and now they uncover their true faces one by one.From my Greek colleagues (early 30s educated and multilingual),to the average Joe on the beach in Greece,to the Bishop of Peiraias.
  I want to wish you though Χρόνια Πολλά & Καλές Γιορτές & I hope 2011 is a much better year for you and your family.

 42. Ανώνυμος said

  Σιδηρούντιε,

  Αυτά έλα να μας τα πεις εδώ!
  Καλά σε είχαμε καταλάβει τι σουπιά είσαι.

 43. Seducer said

  Γεια σας εχω μερικες ερωτησεις.Αμα εισαι κατα του σιωνιστικου συστηματος εισαι και αντισιμιτης?Το Ισραηλ ειναι φιλελευθερο κρατος?Το blog σας αντιτιθεται στο σιωνισμο?

 44. Για οπα ρε ΑΝΩΝΝΥΜΕ για οπα………..Και εμεις πατριωτες ειμαστε, και σου λεω ευθεως οτι εκανε μεγαλη πατατα ο πατερ.
  Τι μπλεξιμο ηταν αυτο με τους σιωνιστες και τον χιτλερ με την παγκοσμια οικονομικη κατασταση (ουσιαστικα χρεοκπια της δυσης)
  δεν μπορεσα να καταλαβω και ειδικα σε μια τετοια κρισιμη στιγμη για την χωρα.
  Αν οι Εβραιοι ελεγχουν τον κοσμο απολυτα οπως λεει, προς τι η πρεμουρα της Αμερικης για την Ευρωπη και το ευρω ?
  Παιδια χρεοκοπησατε ?????? Στα καραπ@π@ργια μας. Ελατε τωρα να σας αγορασουμε τζαμπα. Βλεπεις ομως ανωνυμε οτι τραβανε μ ε γ α λ ο ζ ο ρ ι , γιατι Αμερικη και Ευρωπη ειναι οικονομικα αλληλενδετες. Ουτε το ευρω θα υπηρχε αν δεν το ηθελαν και ας λενε μερικοι οτι πανε να το καταστρεψουν και κυριως δεν θα ειμασαταν μεσα εμεις, που ειμαστε η τελευταια τρυπα στο κλαρινο.

  Ανωνυμε η δυση εχει καραχρεοκοπηση ολοκληρη, γιατι ειναι τεμπελα, γιατι ταιζει αχρηστους και ανικανους, γιατι εχει ακομα και το παπαδαργιο με απιστευτους μισθους (χωργια τα μαυρα και οι εκκλησιαστικες καβατζες) και ενα καρρο συρφετο της διανοησης που τα ξυνει καθημερινα. Και για να μην την παρουν φαλαγγι Κινες-Ινδιες-Περσιες και δεν συμμαζευεται, κανει αυτο που εκανε παντα η Αμερικη σαν πρωτη διδαξασα : Βγαζει χρημα (εστω πληθωριστικο…) και προχωραει η οικονομια φτωχοτερη μεν, ζωντανη δε !
  Ελα ομως που η Γερμανια δεν θελει να το κανει, γιατι θελει και την πηττα σωστη και τον σκυλο χορτατο. Μας τα πηρε κανονικα, αφου μας τα εδωσε βεβαια πρωτα, και τωρα κανει το παγωνι. Αγοραζαμε την σαβουρα της (αμα βαλεις τις εξωφρενικες τιμες) χωργια τις μιζες.
  Ναι την πιεζουν και θα την πιεσουν και περισσοτερο , γιατι αμα καταρρευσει η δυση θα καταρρευσει οικονομικα ο δυτκιος πολιτισμος ολος μαζι. Ναι χρησιμοποιουν ελεγχομενο τυπο η media η οικονομικα lobbys και καλα κανουν αφου εχουν την δυναμη.
  Ποια ειναι η εναλλακτικη λυση ? Ιραν και Αραβες? Κινα και Ινδια ? Οχι ευχαριστω εγω τουλαχιστον προτιμω την δυση ως εχει. Δεν νομιζω οτι ειμαστε του πεταματου και κακοπερασαμε μεχρι τωρα……
  Και σε ολη αυτην την ιστορια ερχεται ο ..Πειραιως και ριχνει λαδι στην φωτια. Ασε δε που ποτε δεν τους εμπιστευομουνα εγω ολους αυτους τους δηθεν φανατικους. Οταν εχεις ενα αξιωμα θα πρεπει να εισαι πολυ προσεκτικος με το τι λες , ειδικα σε δυσκολες εποχες οπως η τωρινη.

 45. Seducer said

  Ποια ακριβως ηταν η αντισημιτικη δηλωση του μητροπολιτη γιατι δεν την προσεξα.Για μασονους και σιωνιστες μιλησε γιατι σκυλιασαν ολοι και καπηλευτηκαν για ακομη μια φορα τον αντισημιτισμο?Φιλε Λεωνιδα εφοσον οι εβραιοι δεν κυβερνουν το κοσμο τοτε πως δημιουργηθηκε το κρατος του ισραηλ το οποιο θεμελιωθηκε φασιστικα και αναγνωριστηκε απο ολους ενω την παλεστινη δεν την αναγνωριζουν η οποια εχει και αυτη δικαιωματα σε αυτη τη γη,ακομα ο πρωτος πρωθυπουργους του ισραηλ ηταν επισημα σιωνιστης.Παμε παρακατω,ο κωστας ΣΗΜΙΤΗΣ(Ααρον Αβουρης)δεν μπορει να αρνηθει κανεις οτι ειναι εβραιος,με την δικαιολογια οτι οι εβραιοι της ελλαδας δεχονται διακρισεις αφερεσαι το θρησκευμα απο τις ταυτοτητες

 46. denis said

  o despotis den eipe kati kainourgio den to eipe omos sosta. distixos oi evreoi apexoun poly akoma apo tin thesi tou na stamatisoun na kitoun ta pragmata me mia matia telios exoraismenh. dystixos i istoria exei kai ta asxima tis ( kai ta poly asxima episis ). se afto vevea den einai amoiroi efthinon kai oi dikoi mas ellino evreoi pou exoun ta dika tous mavra komatia stin istoria . perisotera

  http://en.wikipedia.org/wiki/Lehi_%28group%29
  http://en.wikipedia.org/wiki/Madagascar_Plan
  http://www.kansaspress.ku.edu/righitpix.html
  Salonika Jews Sponsor Trial Of Collaborators
  (1945)
  http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/Holocaust/Collaboration.html
  min xexnate akoma oti o The Ideal German Soldier itan evreos
  http://en.wikipedia.org/wiki/Werner_Goldberg

  http://en.wikipedia.org/wiki/Group_13
  http://en.wikipedia.org/wiki/Jewish_Ghetto_Police
  http://en.wikipedia.org/wiki/Judenrat
  http://en.wikipedia.org/wiki/%C5%BBagiew

 47. Dear Shalom
  unfortunately, Christianity learned how to hate the Jews, on the basis of lies. You may be in a better position than me to see that for centuries, the many have been wrong and guilty, and the few have been right and innocent. As you said, the Jews for once more are made a scapegoat. Ignorance is powerful.
  Few mention that this current crisis is working for the benefit of Germany. Although everybody talks about the work of the Jewish lobby in US, very few mention the work of the German lobby. In my opinion, it is far greater than many of us could possibly imagine, and far more secretive. The thousands of Nazi who escaped persecution after the war, and who found refuge as employees in US and European secret services, continued working and have been underestimated. Their physical and spiritual sons and grandsons run the show now.
  In my opinion, anti-Judaism in Greece does have foreign mentors and is orchestrated by circles who never wish to see an alliance between Greece and Israel. The aim of those circles is to isolate Israel and Greece, control their foreign policy, and diminish opportunities for an alliance between peoples who have been victims of Holocausts.
  In my opinion, there is a serious chance for Greece to become dominated by Islam within some decades. There is a strong anti-Western, anti-Jewish lobby in the country that is idiotic and easily manipulated by foreign centres. A significant portion of the population will embrace Islam with little difficulty. Programmes of pro-Turkish brain washing grow rapidly, and the plans for a Greek – Turkish confederation do exist. The relics of President Tassos Papadopoulos were exhumed and stolen as a punishment for his refusal to assist the plans for the Islamic assimilation of the Greeks.
  Nowadays, what we see in the Balkans is a resurrection of the 3rd Reich strategic policies for the region. Those plans implemented the dismembering of Greece. Elements influenced by the German school of thinking have infiltrated policy making centres in US and Europe, and dominate. The US-EU love affair with Turkey and the Islamic minorities in Balkan countries, is just a continuity of the 3rd Reich love affair with exactly the same lovers. Nazi analysts openly claimed in the past that one of the main reasons Germany has lost two World Wars, was Greek resistance. They learned the lesson. This time, they prepare the ground so there will be no strong Greece to cut the road that connects them with their traditional allies, the Islamists. The Greek political system has been corrupted and crippled mainly by Siemens, a company that dominates Greek politics since Von Siemens in the 30s got a Greek son in law, Mr Voulpiotis.
  The promotion of anti-semitism in Greece is planned to provoke the Jewish lobby against Greece. In my opinion, what is going on in Greece for the last 3 years against the Jews, is orchestrated by foreign centres. Some idiotic native barbarians are happy to assist. Most probably, it is one of them who provoked me with a comment above. It is very possible that this idiot is paid to do this job. That is no other than to hunt anyone who has something good to say for the alliance between Greece and Israel and between Greeks and Jews.

  Best wishes to you and the people you love, wherever you are Shalom !

 48. @ Ανώνυμος
  Μέρες που είναι, ο νους σου εσένα είναι στην αντιπαράθεση. Δεν είχα δει το σχόλιό σου αυτό πριν να γράψω αυτά που έγραψα στην ανάρτηση που λες για τον φίλο σου Σεραφείμ. Ο άνθρωπος αυτός κατά την άποψή μου δεν θα έβλαπτε ποτέ ο ίδιος κανένα Εβραίο σε προσωπικό επίπεδο, αλλά με τα λόγια του μπορεί να οδηγήσει άλλους σε πράξεις εναντίον αθώων Εβραίων. Είναι αμαθέστατος, και θύμα μιας από της μεγαλύτερες υποθέσεις πλύσης εγκεφάλου όλων των εποχών. Κάποτε και εμένα τον ίδιο κάποιοι παπάδες μας κόντευαν να με τρελάνουν.

 49. ilias said

  Agapite mou file, to blog sou auto apotelese kai apotelei gia mena paradeigma pros mimisi.
  Hari sto diko sou blog kai tou ko Koen, apofasisa na drastiriopoiitho ligotero i perissotero kai go. Sou to ha pei otn protoxekinisa ti diki mou mikri prospatheia oti apolteleis paradeigma gia mena.
  Elpizo sidoma na eisai paly koda mas me opoio tropo boreis ligotero i perissotero sistimatiko ap oti mehri simera.
  Sto epaneidein…

 50. @ Seducer
  Δηλαδη οι Αλβανοι που πηραν το Κοσσοβο, λικνο ουσιαστικα των Σερβων κυβερνουν τον κοσμο? Οι Τουρκοι με την Κυπρο ειναι και αυτοι μεσα στην παγκοσμια κυβερνηση ?
  Παρα πολλα παραδειγματα seducer, και οσο για τον Σημιτη ηταν ο καλιτερος πρωθυπουργος μετα τον Καραμανλη (θειο) για αυτην την χωρα. Τωρα αμα ηρθε ο μπουλης με τον βλακα μετα και τα εκαναν ροιδο, δεν φταιει κανεις……..
  Και επιμενω οτι αυτο που εκανε ο παπας ηταν τουλαχιστον υποπτο, και αντεθνικο βεβαια αφου πιστευει οτι τα ΜΜΕ ελεγχονται , και βεβαια θα απαντησουν δεοντως στην προκληση του.
  Οσο για τους τοκογλυφους (παγκοσμιους και ντοπιους) ας μας πει ο πατερ ανεμποδιστος , γιατι οταν γινοταν η κρεπαλη στα δανεια
  και στην σπαταλη δεν βγηκε να φωναξει και να διαρρηξει τα ιματια του ???? Οταν βωουσε ο τοπος για τα ομολογα φουσκες , γιατι δεν ειδοποιησε το ποιμνιο του για να προφυλαχθει? Μηπως ηταν πολυ μπουκομενος και δεν μπορουσε να μιλησει η νομιζε οτι το καθεστως την ρεμουλας θα διαρκουσε έπ’αοριστον ??

 51. Grkoman said

  Ο αδικαιολόγητος αντισημιτισμός κάποιων ιεραρχών είναι γνωστός εδώ και πολλές δεκαετίες και εκδηλώνεται συχνότατα σε κηρύγματα, βιβλία αλλά και στον εκκλησιαστικό τύπο. Γιατί τώρα όλος αυτός ο ντόρος για μια δήλωση, που σε σχέση με πάμπολλα αντισημητικά κηρύγματα, άρθρα κτλ, κρίνεται μάλλον ‘μετριοπαθής’;;

 52. Γιατι υπαρχει αναβρασμος και αγωνια στον δυτικο κοσμο γενικα Grkoman , λογω σοβαροτατης οικονομικης κρισης και ο κοσμος ψαχνει για αποδιοπομπαιους τραγους.
  Το γνωστο τροπαριο οτι καποιοι φταινε για την οικονομικη σας εξαθλιωση. Ειδες με τον Χατζηδακη τι εγινε………
  Οταν ομως γινοταν η πραγματικη ζημια την δεκαετια του 2000 δεν μιλαγε κανεις !!! Εποχη μασαμπουκας βλεπεις…
  Ο κοσμος ομως,δεν καταλαβαινει οτι θα γινει φτωχοτερος αφου μπηκαν και αλλοι στο παιχνιδι που δουλευουν καλιτερα και φθηνοτερα.
  Η οικονομικη πορεια της δυσης ηταν για φουντο εδω και πολλα χρονια. Ποιος δουλευε παραγωγικα ? Και οσοι δουλευαν εκαναν ενα διφραγκο δουλεια και ενα χιλιαρικο ζημια….
  Καποια στιγμη θα εσκαγε η φουσκα των δανεικων!

 53. theo1 said

  Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών, στην κυρία Ραχήλ Καπόν για το σύνολο του υπερτεσσαρακονταεούς καλλιτεχνικού έργου της στον τομέα των εκδόσεων.

 54. Β.Δ. Καργούδης said

  Κάνεις πολύ καλά, που το αναπαράγεις το ευχάριστο νέο, @Τheο1.
  Έχω την τύχη να φυλάω σαν τα μάτια μου, το δώρο της ΩΜΕΓΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗΣ για την Πρωτοχρονιά (νομίζω) του 1997 ή του 98, την υπέροχη έκδοση των ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΚΑΠΟΝ (Μωϋσής & Ραχήλ Καπόν) με τον τίτλο «ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» με την επιστημονική επιμέλεια του Γιώργου Χουρμουζιάδη.
  Απίστευτη δουλειά, εκδοτικά, αλλά και σαν απόλαυση των αισθήσεων, να το βλέπεις και να το ψηλαφείς.
  …Η δικαίωση για τους άξιους, μπορεί καμιά φορά να ανακαλύπτει περίεργους λόγους για να καθυστερήσει, το σίγουρο είναι όμως πως κάποια στιγμή έρχεται.
  Πανάξια βράβευση, και έρχεται σε στιγμές που η συγκυρία προκαλεί τον Χατσδάϊ Καπόν, να διεκδικήσει κι αυτός τη δική του δικαίωση σαν Αντιδήμαρχος Θεσ/νίκης επί των Οικονομικών, με Δήμαρχο τον Γιάννη Μπουτάρη…
  Με το καλό!

 55. φ@σιστοφάγος said

  Προς πληροφόρησή σας αναδημοσιεύω από φασιστική ιστοσελίδα κάποια στοιχεία τα οποία είχα επικαλεστεί σε προηγούμενα σχόλιά μου σχετικά με τον Κ.Πλεύρη. Παρόλο που προέρχονται από φασιστική ιστοσελίδα τα στοιχεία είναι πέρα για πέρα αληθινά πράγμα που μπορεί κανείς να το διαπιστώσει από τα αντίστοιχα πρακτικά των δικαστηρίων αλλά και τον ημερήσιο τύπο της εποχής:

  Το 1980, ο τότε Πολιτικός Κρατούμενος Αριστοτέλης Καλέντζης κυκλοφορεί μέσα από τις φυλακές το ντοκουμέντο «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 80 , ΚΑΤΕΡΓΟ» αποκαλύπτοντας τεκμηριωμένα τις «πτυχές» της υπόθεσης που τον ωδήγησε στα κάτεργα του Καραμανλή και τους χαφιέδες του συστήματος εκείνης της εποχής. Ανάμεσα σ’ αυτούς τους χαφιέδες, κορυφαίος και ο Κώστας Πλεύρης! Για το συγκεκριμένο χαφιέ ο Αριστοτέλης Καλέντζης είχε γράψει τα παρακάτω:

  3.bp.blogspot.com/_NBovkyiPWNI/TRzXcudt-sI/AAAAAAAAABk/8kskCWb7kPw/s640/SAB246.jpg
  3.bp.blogspot.com/_NBovkyiPWNI/TRzXtx6AEBI/AAAAAAAAABo/HbxBnkwL31s/s640/SAB247.jpg
  1.bp.blogspot.com/_NBovkyiPWNI/TRzX6-NJPsI/AAAAAAAAABs/XAFw7oJpYqU/s640/SAB248.jpg
  (το εξώφυλο: 2.bp.blogspot.com/_NBovkyiPWNI/TRzU4O4muyI/AAAAAAAAABg/6j5xYUapg_A/s400/dhmokratia80.jpg)

  Τότε ο Κώστας Πλεύρης θεώρησε ότι ο Αριστοτέλης Καλέντζης ως δέσμιος και φιμωμένος στις απομονώσεις των καραμανλικών φυλακών θα ήταν εύκολη «λεία» και του υπέβαλε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση ως προς τον χαρακτηρισμό «χαφιές» που του έκλεινε το δρόμο προς την αρχηγία του Πατριωτικού Χώρου. Τον ενδιέφερε ειδικά η απόσειση αυτού του χαρακτηρισμού γιατί τότε πάσχιζε να αυτοχριστεί «ΗΓΕΤΗΣ» των Ελλήνων Εθνικιστών, ένα από τα συμπλέγματα που πάντα τον χαρακτήριζαν. Περιέργως, μετά την δημοσίευση του παραπάνω βιβλίου του (εποχή Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή) ο Αριστοτέλης Καλέντζης μετάχθηκε στο μεσαιωνικό κάτεργο της Κέρκυρας όπου παρέμεινε σε απομόνωση επί δύο χρόνια χωρίς δικαίωμα επισκεπτηρίου μητέρας ή δικηγόρου ακριβώς για να μη μπορεί να αμυνθεί ως Πολιτικός Κρατούμενος έναντι των σκευωριών που καθημερινά εξυφαίνονταν σε βάρος του ακόμα και από την πλευρά του χαφιέ Κώστα Πλεύρη. Δυστυχώς όμως για το σύστημα και τους χαφιέδες του ο Αριστοτέλης Καλέντζης, παρά τια απάνθρωπα απομονωτικές συνθήκες κράτησής του καταφέρνει να εκδώσει ένα «αφιέρωμα» στον χαφιέ Κώστα Πλεύρη μέσα από την απομόνωση της μεσαιωνικής φυλακής της Κέρκυρας:

  2.bp.blogspot.com/_NBovkyiPWNI/TRzaXyAJ2aI/AAAAAAAAABw/e4u0XrJodZY/s640/SAB.jpg
  2.bp.blogspot.com/_NBovkyiPWNI/TRzamn1HNEI/AAAAAAAAAB0/v53aiZGdXuI/s640/SAB243.jpg
  2.bp.blogspot.com/_NBovkyiPWNI/TRzazif3ClI/AAAAAAAAAB4/N9ivPdqAsno/s640/SAB244.jpg
  3.bp.blogspot.com/_NBovkyiPWNI/TRzbArG6tRI/AAAAAAAAAB8/Bs6oMzC4GMg/s640/SAB245.jpg

  Έτσι έφτασε η μέρα που ο Κώστας Πλεύρης κάθισε στο σκαμνί τον Πολιτικό Κρατούμενο Αριστοτέλη Καλέντζη εκβιάζοντάς τον με βαριά καταδίκη για να αποσύρει τον χαρακτηρισμό του «χαφιέ». Ο Αριστοτέλης Καλέντζης, όμως, ούτε που σκέφτηκε να κάνει αυτό που ο Κώστας Πλεύρης για ελάχιστο τίμημα υπέκυψε στον Παναγιώτη Δημητρά! Στο δικαστήριο που έγινε, τον Αριστοτέλη Καλέντζη υπερασπίστηκε αφιλοκερδώς -όπως πάντα- ο Τάκης Μιχαλόλιας ο οποίος μόλις είδε επί έδρας τον επαγγελματία διώκτη του Άριστοτέλη Καλέντζη, επίορκο εισαγγελέα Τσεβά, συνέστησε στον Αριστοτέλη Καλέντζη να ζητήσουν αναβολή! Ο Αριστοτέλης Καλέντζης όχι μόνο δε συμφώνησε αλλά ζήτησε από τον Τάκη Μιχαλόλια να προχωρήσει αμέσως στην αντιμετώπιση 6του χαφιέ Κώστα Πλέυρη έστω με τον διώκτη του πίορκο εισαγγελέα επί έδρας και έτσι η δίκη άρχισε.

  Ο Αριστοτέλης Καλέντζης στρίμωξε αμέσως τον Κώστα Πλεύρη καταθέτοντας επί έδρας την «ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟ» που περιείχε σχεδόν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που τεκμηρίωναν τον χαφιεδισμό του Κώστα Πλεύρη, με τις υπογραφές του και την αναφορά ονομάτων Ελλήνων Εθνικιστών που χαφιέδισε! «Σχεδόν όλα»… γιατί ποτέ μέχρι σήμερα ο Αριστοτέλης Καλέντζης δεν έχει δημοσιεύσει όλο το σχετικό αρχείο που κατέχει… Ο Κώστας Πλεύρης αποστομώθηκε από τη πρώτη στιγμή και τότε, ακόμα και ο Τσεβάς αναγκάστηκε να προβεί στην ακόλουθη δήλωση:

  – Κύριε Πλεύρη, αν και ο κατηγορούμενος κατηγορήθηκε στο παρελθόν ως υποψήφιος δολοφόνος μου, οφείλω να ομολογήσω ότι τα στοιχεία που καταθέτει τεκμηριώνουν το χαρακτηρισμό του για το πρόσωπό σας.

  Και τότε ο Κώστας Πλεύρης στριμωγμένος και εκνευρισμένος έκανε το μοιραίο λάθος, όπως πάντα οι πράξεις του καταλήγουν σε ένα πελώριο λάθος (βλ. «ΕΛΛΗΝΙΟ»):

  -Κύριε Εισαγγελεύ δεν νομίζω ότι είναι κακό για έναν Πολίτη να υπηρετεί τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του!

  Έτσι, ο Πολιτικός Κρατούμενος Αριστοτέλης Καλέντζης αθωώθηκε για την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης κατά του Κώστα Πλεύρη με τον χαρακτηρισμό «χαφιές» και ο Κώστα Πλεύρης παραμένει,στην Ελλάδα, εσαεί ΧΑΦΙΕΣ του Εθνικιστικού Πατριωτικού Χώρου!
  Πολύ αργότερα, ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας δημοσίευε το βιβλίο του «ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ 1975-79» που περιείχε τις εγγραφές στο υπηρεσιακό βιβλίο της φυλακής του διευθυντού της Γιάννη Παπαθανασίου. Σε μία από αυτές τις εγγραφές ο διευθυντής του Κορυδαλλού , Γιάννης Παπαθανασίου σημείωνε:

  «10 Μαρτίου 1977

  Σήμερα στις 11:30 το πρωί ήλθε στη φυλακή ο ανακριτής κ. Γυφτάκης, ο οποίος πήρε τις καταθέσεις των κρατουμένων Αριστοτέλη Καλέντζη, Ανάργ. Κακκαβά και Πέτρου Μπάμπαλη. Ο ανακριτής συνοδευόταν από έναν συνταγματάρχη της Κ.Υ.Π. κι έναν ανθυπασπιστή, που τοποθέτησαν μικρόφωνα στο αρχιφυλακείο, προκειμνένου να παρακολουθήσουν τη συνομιλία μεταξύ Καλέντζη και του ιδιώτη Κώστα Πλεύρη (πρώην αρχηγός της «4ης Αυγούστου»). Ο Πλεύρης εισήλθε στη φυλακή ύστερα από εντολή του ανακριτή.»

  Αυτή ήταν η πιό επίσημη επαλήθευση του χαφιεδίστικου ρόλου του Κώστα Πλεύρη που προήλθε από τη πιό επίσημη κρατική πηγή και που ο ίδιος ο Αριστοτέλης Καλέντζης όταν τον ρωτήσαμε για να μας τη σχολιάσει γράφοντας το παρόν δήλωσε ότι θα προτιμούσε να μην είχε υπάρξει! Δυστυχώς τη προδοσία πολλοί ελάτρεψαν αλλά τον προδότη ουδείς, ούτε καν το ίδιο το κράτος-εργοδότης όπως στη περίπτωση του Κώστα Πλεύρη που τον «άδειασαν» εκείνοι που τον έστειλαν για να παγιδεύσει τον τότε Πολιτικό Κρατούμενο Αριστοτέλη Καλέντζη που ήταν κλεισμένος στη Α’ πτέρυγα του Κορυδαλλού μαζί με τους Αξιωματικούς της 21ης Απριλίου.

 56. Φασιστοφάγε, υπάρχουν πολλά στοιχεία στο διαδίκτυο σχετικά με τη διεθνή δράση του Πλεύρη. Υπήρξε πράγματι στέλεχος υπηρεσιών με ειδίκευση στην προπαγάνδα και την πολιτική συνομωσία.
  Αν θες μία εισαγωγή διάβασε την σχετική δικαστική απόφαση 6207/2004 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, την οποία μπορείς να βρεις εδώ: http://archive.enet.gr/online/online_hprint.jsp?id=29985584
  Το πόσο πολλές πτυχές έχει το φαινόμενο Πλεύρης, είναι πέρα από πολλών τη φαντασία. Ακόμα και σχετικά πρόσφατα, δικό του πνευματικό παιδί μπήκε σε ανώτατη κυβερνητική θέση. Πνευματικό παιδί ο ίδιος υπήρξε του αρχηγού των βασανιστών Λαδά.

 57. αντωνης said

  σιδηρουντιε αποσω ξερω η αμερικη ειδικα μετα τα γεγονοτα στο μαβι μαρμαρα πιεζει την ελλαδα να κανει συμμαχια με το ισραηλ..εχεις δικιο που λες οτι ξενα κεντρα δε θελουν την συμμαχια ελλαδος ισραηλ αλλα αυτα καλυτερα να τα αναζητησεις αναμεσα στην εβραικη κοινοτητα της αμερικης..γνωστες οι πρωτροπες της χ. κλιντον προς τουρκια -ισραηλ για να τα «ξαναβρουν»..γνωστες και οι «αναλυσεις» του στρατφορ που προτρεπει σε αναθερμανση των τουρκοισραηλινων σχεσεων..εγω ειμαι υπερ της ελληνο-ισραηλινης συμμαχιας..ενας συνδιασμος ελληνικου πνευματος και εβραικης μεθοδικοτητας θα κανουν τον αξονα ελλαδα-ισραηλ μεγαλη δυναμη στην περιοχη της νοτιοανατολικης μεσογειου..αυτο ηθελε ο γιος του νταβουτ-δαυιδ η αλλιως νταβουτογλου να ακυρωσει με το μαβι μαρμαρα..δεν θελουν οι νεοοθωμανοι και η μεριδα των σιωνιστων που τους καλυπτει την ενωση ελλαδας -κυπρου-ισραηλ..το οτι η τουρκια του ερντογκαν ακολουθει μια αντι- ισραηλινη ρητορια αποδειδεται ειτε σε εσωτερικη φαγομαρα μεσα στους κολπους του αμερικανο εβραικου λομπι, ειτε σε προσπαθεια απο την μια να προσεγγισει η αμερικη μεσω του ερντογκαν τον αραβικο κοσμο και απο την αλλη να δεθει η ελλαδα λογω των αντιτουρκικων της ανατανακλαστικων περισσοτερο στο αρμα αμερικης-ισραηλ..τελος πριν λιγες ημερες το ισραηλ και συγκεκριμενα η ισραηλινη αεροπορια σε συνεργασια με την ισραηλινη εταιραια παραγωγης ηλεκτονικων συστηματων elbit κεντρο αεροπορικης εκπαιδευσης στα σκοπια..δεν μπορουσαν να το φτιαξουν στην ελλαδα τωρα που ειναι η ελλαδα στρατηγικος εταιρος του ισραηλ? εκτως αν μας δουλευουν ολοι ψιλο-γαζι..http://www.defencepoint.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1603:2010-12-29-10-01-28&catid=38:defence-international&Itemid=58

 58. Γράφεις:

  «…η ελληνική κοινωνία δε μας θέλει »

  Είσαι άδικος με την ελληνική κοινωνία, στην οποία βρίσκεσαι και εσύ και εμείς!

  Μ-π

 59. Σιδηρούντιος said

  Αντώνιε, δεν ήταν ποτέ όλοι οι Εβραίοι το ίδιο, όπως δεν είμασταν ποτέ και εμείς.
  Δεν με απασχολεί το κέντρο στα Σκόπια διότι τα Σκόπια δεν θα υπάρχουν στο μέλλον.
  Η συμμαχία ανάμεσα σε Κουρδιστάν – Ελλάδα – Ισραήλ – Αρμενία – Κύπρο – Χριστιανών Μέσης Ανατολής είναι ιστορική αναγκαιότητα και μονόδρομος. Αν δεν γίνει, όλοι οι παραπάνω θα τελειώσουμε στα χέρια του επεκτατικού Ισλάμ. Όλοι οι παραπάνω πρέπει να μεγαλώσουμε τα εδάφη μας, και να αποκτήσουμε κοινά σύνορα μεταξύ μας.

 60. Γιώργος Σέρρες said

  πραγματικά , το «η Ελληνική κοινωνία δεν μας θέλει» είναι τουλάχιστον άδικο. Διάβασα πολύ ωραία σχόλια εδώ και νιώθω ότι ενημερώνομαι αρκετά καλά πλέον για ένα κομμάτι της Ελληνικής πατρίδας και ιστορίας , το εβραικό κομμάτι, και περιμένω με αγωνία τις επόμενες μέρες που θα σας διαβάσω…

  θυμάμαι πάντα το πατέρα μου να με περνάει απο την εβραική γειτονιά των Σερρών και να με λέει και μια ιστορία της!
  πάντα ένιωθε μια αγάπη για τους εβραίους των Σερρών , μια περιφάνεια που ήταν Σερραίοι αυτοί εκεί οι άνθρωποι..

  έτσι και εγώ μπορώ να χαρακτηρίσω πλέον τον εαυτό μου «φιλοεβραίο»

  για χαρά λοιπόν και τα λέμε στο ωραίο αυτό blog

 61. «Η συμμαχία ανάμεσα σε Κουρδιστάν – Ελλάδα – Ισραήλ – Αρμενία – Κύπρο – Χριστιανών Μέσης Ανατολής είναι ιστορική αναγκαιότητα και μονόδρομος. Αν δεν γίνει, όλοι οι παραπάνω θα τελειώσουμε στα χέρια του επεκτατικού Ισλάμ.»

  Mα οι Κούρδοι είναι μουσουλμάνοι σουνίτες και ιδιαιτέρως πιστοί:

  Και αφού πλέον τα επιχειρήματά μας εδράζονται σε απόψεις περί πολέμου των πολιτισμών, καλό θα ήταν να θυμηθούμε ότι ο Σαλαντίν της Ιστορίας ήταν Κούρδος κ.ά. πολλά!!!

  Μ-π

 62. Σιδηρούντιος said

  Αλεβίτες είναι, με κύρια βάση τον Ζωροαστρισμό, και όχι το Ισλάμ. Οι Κούρδοι θα είναι οι πρώτοι μουσουλμάνοι που θα παρατήσουν μαζικά το Ισλάμ.

 63. Σιδηρούντιος said

  Αγαπητέ Μ-Π, και ο Μπαρμπαρόσα που ξέσκισε τη Δύση όλη μέσα στην Μεσόγειο Έλληνικής καταγωγής ήταν. Και ο Μωάμεθ ο πολιορκητής Ποντιακής καταγωγής ήταν, κρατούσε από τους Κομνηνούς. Και ο Ιησούς Εβραίος ήταν, αλλά δες τι έγινε μεταξύ Χριστιανών και Εβραίων στην ιστορία.

  Κατά την άποψή μου, μόνο με πόλεμο θα επιβιώσουν οι παραπάνω λαοί. Η ειρήνη, έτσι όπως πάει, θα μας καταπιεί. Δεν αλλάζει το Ισλάμ δίχως πόλεμο, αυτή είναι η άποψή μου. Αν δεν ητηθεί, θα αναπτυχθεί μέχρι να καταπιεί τα πάντα, μέχρι να έρθει πάλι ένας Μεσαίωνας από τον οποίο αν ποτέ βγει η ανθρωπότητα θα της πάρει πάλι αρκετούς αιώνες. Με άλλα λόγια, η ανθρωπότητα πάει πάλι να την πατήσει α-λα Χριστιανικά. Στον Χριστιανισμό πήρε πολλούς αιώνες για να γίνει η ανεκτική θρησκεία του σήμερα. Βέβαια, Χριστιανική ήταν και η Ευρώπη το 1939-45, αλλά έκανε και το Ολοκαύτωμα.

 64. «Και ο Μωάμεθ ο πολιορκητής Ποντιακής καταγωγής ήταν, κρατούσε από τους Κομνηνούς.»

  Έλα! Για φαντάσου;

  Μήπως υπάρχουν στοιχεία, πηγές ή κάτι τέτοιο για το παραπάνω;

  ————–

  Μια διευκρίνηση: Η πλειονότητα των Αλεβιτών στην Τουρκία είναι Τούρκοι και μια από τις μεγάλες διαφορές τους με τους σουνίτες είναι ότι έχουν μεταγράψει το Κοράνι στα τούρκικα! Η πλειονότητα των Κούρδων είναι σουνίτες όπως και η ολότητα των ελληνοφώνων της Βόρειας Τουρκίας.

  Επίσης ο Μπαρμπαρόσα «ξέσκισε» τη Δύση ως μουσουλμάνος Οθωμανός και ουχι διαφορετικώς…

  Μ-π

 65. Σιδηρούντιος said

  Ο πολιορκητής είχε και καταγωγή από Κομνηνούς απ’ όσο θυμάμε μέσα από ένα γάμο μεταξύ ενός Τούρκου και μιας θυγατέρας Κομνηνής. Μάλλον στον Δούκα ή τον Κριτόβουλο το είχα δει αυτό. Θα το ψάξω και θα σου πω. Πάντως, το θυμάμε πεντακάθαρα πως είχε και Ποντιακό αίμα. Και η μητέρα του από Χριστιανική οικογένεια ήταν, και περισσότερους Χριστιανούς μαχητές είχε αυτός στο πλευρό του παρά ο Κωνσταντίνος. Επίσης, στο πρώτο τεύχος της Εκκλησιατικής Αλήθειας θα δεις πως το ένα τρίτο των Χριστιανών της Πόλης του άνοιξε τις πύλες, και μόνο τα δύο τρίτα λεηλάτησε. Αυτά λέει ο Γεδεών μέσα από μαρτυρία που έσωσε ενός παλαιού Πατριάρχη. Οι Φαναριώτες που μάλλον ήταν μέσα στο δοσιλογικό 1/3 αμοίφθηκαν για την προδοσία με θέσεις; Το τι έχει μέσα η βιβλιοθήκη του Πατριαρχείου, δύσκολο να το μαντέψει κανείς. Ευκολότερα μπορεί κάποιος να δει τα περιεχόμενα των βαθύτερων υπογείων του Βατικανού, παρά όρισμένα ράφια στην Πόλη.

  Στα χαρτιά έχεις δίκιο γι΄αυτό που λές ότι είναι σουνίτες πολλοί Κούρδοι. Στο μυαλό μου όταν είπα ότι είναι Αλεβί είχα ένα χάρτη με το που παραδοσιακά ζουσαν οι Αλεβί στην Τουρκία, και απ’ ότι θυμάμε οι Κούρδικες περιοχές ήταν Αλεβί. Βέβαια, μέχρι πριν το 80, ήταν σαν να μην υπήρχαν οι Κούρδοι για την Τουρκία. Αν έχεις κάτι σχετικό να μου στείλεις θα ήταν καλά.
  Η ερώτησή μου είναι πόσοι Αλεβί αναγκάστηκαν να δηλωθούν σούνι; Ήταν ή δεν ήταν για καιρό σχεδόν απαγορευμένο να δηλωθεί κάποιος Αλεβί; Ήταν σούνι οι περισσότεροι Κούρδοι ανέκαθεν, ή έγιναν σούνι στον 20ο αιώνα; Δεν γνωρίζω περισσότερα, και ήταν λάθος μου να τους πω όλους Αλεβί. Πολλοί είναι και Εβραίοι, και Χριστιανοί, και Σια ακόμα με κάθε ένοια. Είναι αλήθεια ότι οι σούνι έχουν γενικά κατασφάξει τους Αλεβί, ή ότι τους εξανάγκασαν σε προσηλυτισμό;
  Οι χοροί / χορός των Κούρδων είναι γενικά ίδιοι / ίδιος σε όλους τους τόπους;

  Βέβαια, ο Μπαρμπαρόσα και τόσοι άλλοι, πρώην Ρωμιοί ή πρώην Χριστιανοί, ή από Ελληνικές γενιές, έγιναν και οι πρώτοι Μουσουλμάνοι, αντιδυτικότεροι και των αντιδυτικοτέρων. Και Τουρκότεροι των Τούρκων έγιναν πολλοί. Και κάποιοι Εβραίοι που ακολούθησαν τον Χριστιανισμό έγιναν αντιεβραϊκότεροι όλων. Τα έχει αυτά ο μεταφυσικισμός. Είναι να μην το πάθει κανείς να τον διαλέξει το «υπερφυσικό» χέρι.

 66. Σιδηρούντιος said

  Ακόμα καλύτερα λοιπόν αν υπάρχουν Αλεβίτες που δεν είναι Τούρκοι. Αυτοί όμως οι Αλεβίτες που δεν είναι Κούρδοι, μήπως δεν είναι ούτε Τούρκοι από παλιά, αλλά έγιναν Τούρκοι από τον Κεμάλ και έπειτα;

 67. αντωνης said

  για οσους δεν το ξερουν υπαρχει ραδιοφωνικος σταθμος στο ισραηλ που παιζει 24 ωρες την ημερα μονο ελληνικα τραγουδια..ειναι το ραδιο yasoo..http://www.radio-yasoo.co.il/wscraft/About_Us&lang=el

 68. Επισκέπτης said

  Ισραηλ: Ο βιασμός από συγγενή «δεν είναι βιασμός»

  Έχει βάση αυτό, ή αρλούμπα είναι;

 69. Σιδηρούντιος said

  Επισκέπτη, δεν γνωρίζω αν αυτό είναι αληθινό ή όχι. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι ακόμα και γι’ αυτό http://www.arxaiaithomi.gr/?p=10238 κάποιοι κατηγορούν τους Σιωνιστές. Γενικά δεν πάμε καλά στα μυαλά.
  Προσοχή, να μην δουν το παραπάνω λινκ που έδωσα γυναίκες και παιδιά.

 70. fancypunk01 said

  Αγαπητέ abravanel .. Σε παρακαλώ να το ξανασκεφτείς θα είναι μεγάλη απώλεια το μπλογκ σου

 71. Επισκέπτης said

  Ευχαριστώ, Σιδηρούντιε. Ο σύνδεσμος που δίνεις μού φαίνεται ειλικρινά ανόητος. Τελικά, πολύ σκουπίδι κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

 72. Β.Δ.Καργούδης said

  http://www.athina984.gr/node/136100

 73. Β.Δ. Καργούδης said

  http://admin.athina984.gr/node/136100

 74. Κύριε Καργούδη πολύ ενδιαφέρον άρθρο.
  Και εγώ είμαι της άποψης ότι το Ισραήλ δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από τον δημοκρατικό άνεμο που πνέει στον Αραβικό κόσμο, αρκεί να είναι πραγματική στροφή προς την δημοκρατία και όχι αλλαγή δικτατόρων.

  Όμως θέλω να επαναλάβω κάτι που είχα γράψει πριν από καιρό εδώ, δηλαδή ότι το Ισραήλ θα πρέπει να κλείσει τα ανοικτά μέτωπα με τους Παλαιστινίους -και κατά επέκταση με τον Αραβικό κόσμο- τώρα που έχει το πάνω χέρι, και όχι αργότερα σπρωγμένο ίσως από τις περιστάσεις ή από αλλαγές στις γεωπολιτικές ισορροπίες στην περιοχή.

 75. Πάνος said

  Υπάρχει κανείς που να έχει νέα από τη δίκη του Πλεύρη;

 76. Ντινο , απο την μια λες οτι «δεν εχει τιποτα να φοβηθει απο τον δημοκρατικο ανεμο» , και απο την αλλη μιλας για …..σπρωξιμο απο γεωπολιτικες «αλλαγες».
  Εχει τελικα η δεν εχει προβλημα το ισραηλ και βεβαια ολη η περιοχη της ανατολικης μεσογειου ?
  Και ποιες ειναι οι υποχωρησεις ???? ONE STATE SOLUTION ? Αν ειναι ετσι τοτε γιατι κανουν ολη την φασαρια εδω και χρονια ?
  Οπως και εμεις με την νομιμοποιηση των μεταναστων.Ολα ελευθερα και τελιωσαμε !!!
  Οσο για την δημοκρατια στην Αιγυπτο , ειναι μια λεξη που δεν την καταλαβαινουν και δεν προκειται να την καταλαβουν ποτε, γιατι ειναι η θρησκεια που τους κανει να σκεφτονται , ετσι οπως σκεφτονται.
  Το δεν προβλημα δεν ειναι το απολυταρκικο καθεστως , αλλα ο υπερπληθυσμος που χτυπησε κοκκινο τα τελευταια χρονια, και δεν εχουν κυριολεκτικα να φανε.
  Μεσα σε μια δεκαετια προστεθηκαν καμποσα εκατομυρια μεσα στην απολυτη φτωχεια τους , αφου ειχαν φτασει στο σημειο να ζουν μεσα σε ταφους στο Καιρο.Εκει δεν υπαρχει χωρος ακομα και για να ανασανεις. Και εαν συνεχισουν με αυτον τον ρυθμο , θα διπλασιαστει ο πληθυσμος μεσα σε 30 χρονια η λιγοτερο. Αρα τα προβληματα με το Ισραηλ (ισως και με την γειτονια) ειναι μπροστα.
  Αφηστε λοιπον το «δημοκρατικο παραμυθι» γιατι ειναι ολα στο κοκκινο εκει κατω.
  Οι δεν ισορροπιες που λες (και πολυ σωστα) εχουν η δ η δ ι α τ α ρ χ θ ε ι. Απλα εσυ δεν το εχεις παρει χαμπαρι…..

 77. Βρε συ .. Λεονάϊντας, γιατί μου μιλάς έτσι και με πληγώνεις?

  Επαναλαμβάνω λοιπόν ότι το Ισραήλ δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από τον δημοκρατικό άνεμο που αρχίζει να πνέει στον Αραβικό κόσμο, θα πρόσθετα μάλιστα ότι είναι υπέρ του -και υπέρ της ειρήνης γενικότερα- η πτώση των δικτατορικών καθεστώτων που καταδυναστεύουν τον Αραβικό κόσμο.
  Η μέση ανατολή έχει άμεση ανάγκη από δημοκρατία, και αυτό είναι προς όφελος όλων, δεν χρειάζεται να περιαυτολογήσω για τα αυτονόητα, έτσι Λεονάϊντας?

  Δεν ξέρω αν το Ισραήλ θα πρέπει κάποτε να δώσει εδάφη για να κερδίσει μόνιμη ειρήνη με τους Παλαιστινίους, πάντως πιστεύω ότι είναι προτιμότερο να βρεθεί ένα δίκαιο ειρηνευτικό σχέδιο τώρα που το Ισραήλ έχει την δύναμη να διαπραγματευτεί από θέση ισχύος τα δίκαιά του, παρά αργότερα κάτω από ένα καθεστώς πίεσης, σε μια περιοχή που την χαρακτηρίζει η πολιτικοκοινωνική αστάθεια, και ο εθνικισμός.
  Για παράδειγμα, ένα εφιαλτικό σενάριο θα ήταν ο δημοκρατικός άνεμος σβήσει άδοξα , οι δικτάτορες της περιοχής να αρνηθούν να εγκαταλείψουν την εξουσία, και οι λαοί της περιοχής στραφούν απελπισμένοι στον Ισλαμικό φονταμενταλισμό ως μοναδική διέξοδο στην φτώχια και στην δυστυχία.
  Άντε μετά να κάνεις ειρήνη με τους αντιπροσώπους του θεού…

  Όσο για το μεταναστευτικό θα σου πρότεινα να παρακολουθήσεις το παρακάτω βίντεο με την Ηλέκτρα Κούτρα, δικηγόρο και πρόεδρο της « Ελληνικής Δράσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ».

  Δίνει πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως πχ ότι η Ελλάδα σήμερα διαχειρίζεται το 90% των προσφύγων της Ευρώπης, τα ποσοστά απόρριψης των αιτημάτων ασύλου είναι στο 99.96%, κλπ.
  Ενδιαφέρον έχει επίσης εκεί που περιγράφει την επίσκεψη της Φιλανδικής υπηρεσίας ασύλου και την υποκρισία των Ευρωπαίων που ενώ μας καταγγέλλουν για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων αυτών, ταυτόχρονα τους επαναπροωθούν πίσω στην Ελλάδα…

  Ελπίζω να σε κάλυψα συνέλληνα Λεονάϊντας και να πεις καμιά καλή κουβέντα αυτήν την φορά και για εμάς που κυλιόμαστε στους βούρκους της θολοκουλτούρας.

 78. Ντινος don’t worry και εχω κυλιστει και εγω στον βουρκο της θολοκουλτουρας. Σε τετοι σημειο που το 78 με τον Σαχη σφαζομουνα με εναν φιλο «περσα» στην Αγγλια για την δημοκρατικη αλλαγη που επνεε τοτε , και θα την εφερνε ο Χομεινι.
  YOU FUCKING IDIOT (μου ελεγε) YOU HAVE NO IDEA WITH WHAT KIND OF PEOPLE WE ARE DEALING WITH !!! Τωρα βεβαια , κρινοντας εκ του αποτελεσματος βλεπω οτι οχι μονο ειχε δικιο, αλλα πρεπει αμα με βρει να με πλακωσει και στο ξυλο…………….

  Τωρα για τους Ισραηλινους που φοβουνται , οπως και ο κυριος Καργουδης που μας μετεφερε τις ανησυχιες τους.
  Λες Ντινο να μην ξερουν τι τους γινεται, η να χαλασε το εβραικο πνευμα το επισης αθανατο, και να παρουσιαζουν συμπτωματα «φοβικου» λαου και αυτοι , σαν εμας τους ρατσιστες-φασιστες ????
  Ειναι αδικαιολογητοι γιατι υπαρχουν παρα πολλα NGO’s, οργανωσεις φορουμς παρατηρητηρια και δεν συμμαζευεται, που βλεπουν και κυριως προβλεπουν τον αντισημιτισμο ρατσιμο θρησκευτικο φανατισμο και καθε -ισμο ανα την ευρωπη και τον κοσμο, οποτε αν (λεω ΑΝ) υπηρχε κατι στον οριζοντα , θα εκρουαν τον κωδωνα του κινδυνου. Σιγη ιχθυος ομως. Μουγκα κατα το κοινως λεγομενο. Αμα κλασει στραβα κανενας πλευρης η κανενα ακροδεξιο κομμα στην ευρωπη χαλανε τον κοσμο βεβαια οπως τα παγωνια.
  Και μην ξεχνας Ντινο οτι πολλοι ειναι και επαγγελματιες. 100.000.000 $ εδωσε ενα φιλανθρωπικο fund σε ολες αυτες τις οργανωσεις. Το εγραψαν ολες οι εφημεριδες τουλαχιστον του οικονομικου τυπου. Το πιανεις το νουμερο ? Πιο λιανα δεν μπορω να το κανω. (πολλα λεφτα στην φιλανθρωπια ντινο , τι να σου πω….)
  Οποτε με τετοιους professionals φασιστοκυνηγους, μπορουν να κοιμουνται ησυχοι οι Ισραηλινοι. Τωρα βεβαια οι μουσουλμανοι λενε οτι ακομα και χωρις την ατομικη βομβα του Αχμυ (κατα το …Αμπυ) σε καποια στιγμη και ευκαιριας δοθεισης θα τους κοψουν τα λαρυγγια σε ενα βραδυ, εχοντας τους και …μαντρωμενους στο Ισραηλ. NOW YOU WILL SEE THE R E A L HOLOCAUST , εγραφε το πλακατ της μουσουλμανας στο Λονδινο.

  Κ α ν ε ν α προβλημα ομως Ντινο μου, αφου οι επαγγελματιες του ειδους δεν βλεπουν κανενα αντισημιτικο θρησκευτο-ρατσιστικο κινδυνο στον οριζοντα.
  Τι να πουμε εμεις τα εθνικια?

  Α και κατι αλλο. Ναι εχεις δικιο για το μεταναστευτικο που γιναμε ο μεταναστευτικος σκουπιδοτοπος της Ευρωπης χωρις να το θελουμε. Αλλα do me a favor μην κολλας αυτο το «ανθρωπινα δικαιωματα» γιατι κατανταει γραφικο αν οχι υποκριτικο, αφου κανενας δεν κανει τιποτα για να χτυπησει το κακο (ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΚΟ) στην ριζα του , που ειναι ο υπερπληθυσμος της φτωχειας, της απολυτης θεησκευτικης αγραμματοσυνης ητοι του φασοζοντος ρατσισμου απο την αναποδη αυτην την φορα.

 79. Είδες που έρχεσαι στα λόγια μου, Λεονάϊντας?
  Ο Σάχης είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για το που μπορεί να οδηγήσει η καταπίεση του λαού από δικτάτορες και βασιλιάδες ανδρείκελα.
  Το μάθανε το μάθημά τους οι Αμερικανοί μετά τον Χομεϊνί, τον Κάστρο, τον Σαντάμ Χουσεΐν, κλπ?
  Πολύ αμφιβάλω..

  Τώρα, για τα υπόλοιπα που γράφεις περί χρηματοδοτήσεων και θεωριών συνωμοσίας (βρε αυτοί οι παλιοεβραίοι πάλι..) μόνο στην ιστοσελίδα της χρυσής αυγής μπορούν να απαντηθούν, οπότε σου προτείνω να απευθυνθείς εκεί.

  Όμως ας σταματήσει εδώ η κουβέντα γιατί μην ξεχνάς ότι το παρόν μπλόγκ είναι σε «διάλειμμα», δηλαδή σχολιάζουμε αραιά και που, μόνο αν κάτι σημαντικό συμβεί στην επικαιρότητα., κλπ.

 80. Ναι μαλλον οι …..»φονιαδες των λαων» θα φταινε για ολα. Οπως λες. Δεν μαθαινουν τι να κανουμε ?

  Δεν μιλησα για θεωριες συνομωσιας ουτε ενεπλεξα κανεναν. Βιαζεσαι!
  Ειπα οτι ανακοινωθηκε στον οικονομικο τυπο (προφανως και οχι μονο…) οτι δοθηκαν 100 μυρια $ στις διαφορες οργανωσεις ανα την Ευρωπη. (ισως και τον κοσμο δεν ξερω)
  Πολυ συγκεκριμενα και καθολου συνομωσιολογικα.

  Παμε διαλλειμα ομως , οπως λεει και ο «μεγας» Λακης, που βλεπει την συνομωσια του Κισσινγκερ εναντιον της Ελλαδος και το διατυμπανιζει στην TV in prime-time.
  Συνομωσιολογος και αυτος………….. Λες να ειναι και….κρυφοχρυσαυγιτης ??? Φαση θαχει !!!!

 81. Α, για αυτό εδώ λες:
  http://sarantakos.wordpress.com/2009/11/12/kisinger1/

 82. Ναι. !
  Ειδες που τα ξερεις απ’εξω ? Και σιγουρα δεν ειναι ετσι (ασχετα αν ο Λακης τον ξεφωνησε) γιατι ο ιδιος ο Χενρυ , ειχε εκμυστηρευθει στον Παγκαλο σε ενα γευμα οτι ξερει οτι δεν τον πολυσυμπαθουν στην Ελλαδα αλλα θα ηθελε πολυ να την επισκευθει.
  Ως επισης οτι αμα ηταν ανγκασμενος πατωντας ενα κουμπι να διαλεξει μεταξυ Ελλαδας-Τουρκιας , σιγουρα θα διαλεγε την Ελλαδα.
  (πραφανως για να την σωσει ??)
  Τωρα για την Κυπρο ειναι αλλη ιστορια το πως εφθασαν τα πραγματα εκει , και ποιοι κοντραριστηκαν τελικα σε αυτην την διαμαχη.

 83. Για την Κύπρο?
  Θα εννοείς τις χριστοπαναγίες του Λίντον Τζόνσον προς τον Έλληνα πρέσβη Αλ. Μάτσα όπως «γαμώ την βουλή σας και το σύνταγμά σας» και άλλα πολλά γλυκόλογα για την πατρίδα μας, πραγματικά γεγονότα που οι ακροδεξιοί ψευτο-πατριώτες τα κάνουν γαργάρα και προτιμούν να ασχολούνται με αστικούς μύθους και υποτιθέμενες συνωμοσίες Εβραίων, εξωγήινων,νεφελίμ,κλπ…

  Ε, να σου θυμίσω βρε συνέλληνα Λεονάϊντας τι προηγήθηκε και πως φτάσαμε στην διχοτόμηση της Κύπρου:
  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=63757

 84. Ειχε προηγηθει το σχεδιο Χαρντινγκ που α π ε ρ ρ ι ψ ε η τοτε «δημοκρατικη» Ελλαδα. Οσο για τον τεξανο να σου θυμισω οτι οσο και αν γαυγιζε, ειχε πει οτι στηριξη του Ισραηλ χωρις Ελλαδα-Τουρκια δεν γινεται.
  Ποια πραγματικα γεγονοτα κανουν γαργαρα οι ψευτοπατριωτες και τα βγαζει η προοδευτουργια με την μπροσταρισα της την Ε ?
  Τι δουλεια ειχε ο Τεξανος , αφου τελικα οταν εγινε το πατιρλντι στην κυπρο ηταν ο Φορντ?
  Τον τσαμπουκα τον εκαναν και οι Τουρκοι αλλα στον Τεξανο δεν τολμησαν να κουνηθουν τελικα.
  Ασε ομως συνελληνα ειναι μεγαλη ιστορια…….(αν σε πσοσβαλλει το συνελληνας η ειναι βαρυ για σενα, βαζω και το ανθελληνας για να σου ειναι πιο…. ευπεπτο η light)

 85. Μην χάνεις την ψυχραιμία σου εβραιοφάγε Λεονάϊντας, και αρχίζεις την γνωστή τακτική περί «ανθελλήνων», και για συνωμοσίες των Εβραίων ώστε να πλήξουν τον Ελληνισμό!
  Δεν είσαι ούτε ο πρώτος – και φοβάμαι ούτε ο τελευταίος – ακροδεξιός αντισημίτης που πιάνεται στα πράσα να ανακυκλώνει ψεύδη και αστικούς μύθους όπως αυτός για τις υποτιθέμενες ανθελληνικές δηλώσεις Κίσινγκερ, για να δικαιολογήσει την εμετική ιδεολογία του.

  Η δικιά σου περίπτωση βέβαια έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον μια που επέλεξες το μπλόγκ ενός Εβραίου για να ξεράσεις αντιεβραϊκές αηδίες, επιβεβαιώνοντας έτσι τον κανόνα που θέλει τους ακροδεξιούς θρασύτατους μεν αλλά με IQ που δεν ξεπερνά την θερμοκρασία δωματίου δε.

 86. Ετσι οπως μιλας και με την επιθεση (αισχρη) που μου κανεις οταν δεν εχεις τιποτα να αντιπαραθεσεις μου θυμιζεις …..καποιον απο το παρελθον. Μηπως το παιζεις με διαφορα ψευδωνυμα ?
  Η ευκολη λυση του αφορισμου φασιστας εβραιοφαγος ακροδεξιος κλπ για να ξεφυγεις οχι μονο εσυ αλλα ολη η νεα φασιζουσα αναρχοαυτονομη θολουρα που βλεπει ΟΤΙ ΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ , ειδικα τωρα με το Ισραηλ οχι απλα δεν εχει τιποτα να πει αλλα εχει ξεμπροστιαστει εντελως!!!
  ΤΟ ποιος το παιζει «φιλος» με χαρχεντισμους και γελακια, για να πεση η προβια που φοραει και να χλευασει και να λοιδωρησει,
  φοβουμενος οτι ΑΜΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΘΑ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΤΕΙ , ας το κρινουν οι διαφοροι αναγνωστες.
  Οσο για το αλλο που ειπες για τον Κισσινγκερ, στον φιλος σας τον Λαζοπουλο…………….(ΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ γιατι εκει δεν σηκωνει αστεια) Εγω εχω εκφρασει ανοικτα την αποψη μου και για αυτο.
  Απλα η Τουρκια με την σταση της αλλαξε το «δογμα» και η ελληνοισραηλινη προσεγγιση σας χαλασε την αντισημιτικη μαγιονεζα που πιπιλαγατε , και τωρα θα ξεμπροστιαστουν πολλοι οι ποιοι ηταν καλυμμενοι πισω απο την τακτικη που ακολουθεις εσυ και οι ομοιοι σου δηθεν δημοκρατες δηθεν αναρχοαυτονομοι αριστεροι η οτι αλλο θες.
  Οσο για την ειρωνια του συνελληνα δεν την αρχισα εγω. Απλα απαντησα αναλογα…………..

 87. Ωχ, με κατάλαβες βρε σαΐνι!
  Έσφαλα Λεονάϊντας, αλλά δεν φταίω εγώ, ο Νοσφεράτος με έβαλε να τα γράψω όλα αυτά εναντίων σου.
  Ομολογώ, είμαι πράχτορας του Νοσφεράτου και των σιωνιστών.

 88. TRUCE ……….!!!
  Παμε σε διαλλειμα τελικα για να ηρεμησει ο μιτος……. (οχι της Αριαδνης αλλα του Αμπυ)

 89. Γράμμα στον Αιγυπτιακό λαό:
  http://hartman.org.il/Opinion_C_View_Eng.asp?Article_Id=629

 90. Να παρει ο διαολος………Εξακολουθει και κανει κρυο και δεν λεει να ανεβει αυτη η ρημαδα η θερμοκρασια του δωματιου ,
  μπας και ανεβει και το IQ μας λιγο και ποσταρουμε τιποτα…………..

 91. Γιαννης said

  ας ελπίσουμε να ξανατρέξει αυτή η σελίδα

Leave a reply - Σχολιάστε νηφάλια

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: