Abravanel, the Blog

Jewish life and not only in Greece / Εβραϊκή ζωή και όχι μόνο στην Ελλάδα

Ηλιθιότητα, μια θανάσιμη εβραϊκή αμαρτία

Posted by Abravanel, the Blog στο 25/10/2015

Ολοι μας κρύβουμε έναν ηλίθιο μέσα μας – κατά προτίμηση βγαίνει όταν σαχλαμαρίζουμε με την γάτα μας ή όταν έχουμε κατεβάσει κάποιο κρασί επιπλέον. Στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλά είδη ηλιθιότητας, ακριβώς τόσα όσα οι άνθρωποι μιας και εκτός των (εβραίων) Βουλκανιάνων στο Σταρ Τρεκ όλοι οι υπόλοιποι δεν ζούμε σύμφωνα με την λογική.

dilbert_demons_800x600

Το περασμένο δεκαήμερο είχα την τύχη να δω μια ηλιθιότητα και μισή στον εβραϊκό κόσμο. Η πρώτη αφορούσε τον ισραηλινό πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου ο οποίος θεώρησε καλή ιδέα να αποδώσει στον παλαιστίνιο άραβα ηγέτη Μούφτη της Ιερουσαλήμ Μωχάμεντ Αμίν αλ-Χουσεϊνί  την ευθύνη για την έμπνευση του Χίτλερ να εξοντώσει τους Εβραίους. Λέω «θεώρησε» γιατί όντας γιός διάσημου ιστορικού και όντας μορφωμένος, ξέρει οτι το πώς φτάσαμε στον εξοντωτικό αντισημιτισμό του Χίτλερ είναι εδώ και δεκαετίες πεδίο ερευνών στο οποίο δεν έχουμε φτάσει σε σαφή απάντηση και σε καμία περίπτωση δεν φταίει ο Μούφτης της Ιερουσαλήμ.

Pappas-fesi[Αυτό δε σημαίνει οτι ο συγκεκριμένος Μούφτης δεν συμμετείχε στο Ολοκαύτωμα και δεν ήταν εγκληματίας πολέμου, αντιθέτως η σύνδεση των Παλαιστινίων Αράβων και της Ναζιστικής Γερμανίας είναι γνωστή και δεν περιορίζονταν απλά στην ηγεσία τους, όπως έγραψα το 2014.
Επίσης όντως η σημερινή παλαιστινιακή κοινωνία χαρακτηρίζεται από ένα υψηλό ποσοστό θαυμαστών του Χίτλερ – αυτό φαίνεται τόσο από τις αποκαλύψεις φιλο-ισραηλινών ιστολογίων για φιλοχιτλερικούς παλαιστίνιους δασκάλους, όσο και από την συνύπαρξη των Παλαιστινίων στην Ελλάδα με νεοναζιστές. Αλλά αυτό δεν εμφανίζει οργανική συνέχεια με την συμμαχία με την Ναζιστική Γερμανία κατά την διάρκεια του Β’ΠΠ και επίσης δε σημαίνει οτι ο σύγχρονος παλαιστινιακός αντισημιτισμός, που μπορεί να αποδωθεί και σε απλό εθνικιστικό μίσος, έχει οποιαδήποτε σχέση με την ιστορική πορεία του ναζισμού, τα λέει καλύτερα από μένα η Ρόζα Ρούσου στον ιστότοπο του Ζαν Κοέν.]

Γιατί το έκανε; Δεν είμαι στο κεφάλι του αλλά κατά πάσα πιθανότητα θέλησε να κερδίσει μερικούς πόντους καθώς προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει το παλαιστινιακό κύμα δολοφονιών. Οπότε αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το ιστορικό γεγονός του Ολοκαυτώματος κάνοντας ανύπαρκτες ιστορικές αναλογίες, για πολιτικό όφελος. Αυτό ονομάζεται εργαλειοποίηση του Ολοκαυτώματος και είναι μια μορφή σχετικοποίησης του, που αποτελεί αντισημιτισμό. Δε μπορώ παρά να εκφράσω την οργή μου τόσο για την προσβολή στην ιστορική μνήμη των οικογενειών μας, όσο και για την αδιαφορία του για τα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί στους Εβραίους εκτός Ισραήλ.

Παλεύουμε ενάντια σε δεξιούς που οι μισοί μισο-αμφισβητούν το Ολοκαύτωμα και οι άλλοι μισοί προσπαθούν να ονομάσουν γενοκτονία κάθε ελληνική τραγωδία ωσάν είναι διαγωνισμός θυματοποίησης. Παλεύουμε ενάντια σε αριστερούς που οι μισοί θεωρούν οτι οι Εβραίοι υπερ-αποζημιώθηκαν για το Ολοκαύτωμα και οι άλλοι μισοί θεωρούν οτι το Ισραήλ είναι οι χειρότεροι Ναζί που υπήρχαν και η Γάζα είναι σπαρμένη με κρεματόρια. Και έρχεται ο Βενιαμίν Νετανιάχου να ρίξει νερό στον ιδεολογικό μύλο και των δυο !

Δεν με απασχολεί τόσο ότι και οι δυο ελληνικές αντισημιτικές φυλές βρήκαν ευκαιρία να βγάλουν την υποκρισία τους – έχω μάθει οτι οι αντιδράσεις τους είναι οι ίδιες ανεξαρτήτως των εβραϊκών πράξεων. Με ενοχλεί όμως σε προσωπικό επίπεδο οτι στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουν δίκιο και ότι δε μπορώ να επισημάνω την βαθύτατη υποκρισία τους, γιατί μοιάζει σαν να δικαιολογώ κάτι που δεν θέλω να δικαιολογήσω.

Για την πρώτη ηλιθιότητα αφιέρωσα αρκετό χώρο γιατί της άξιζε. Για την μισή ηλιθιότητα θέλω μόνο να πω οτι η ηλιθιότητα είναι απευκταία, αλλά η ιδιοτέλεια είναι θανάσιμη αμαρτία. Το λέω αυτό γιατί μόνο έτσι μπορώ να εξηγήσω τον ξαφνικό έρωτα ομοθρήσκου μου με τον Άδωνη Γεωργιάδη, έναν άνθρωπο που έχει κερδίσει μια μόνιμη θέση σε αυτό το ιστολόγιο. Ο Άδωνης Γεωργιάδης είναι ένας πολιτικός που στρατεύτηκε στην λαϊκή ακροδεξιά και στην συνέχεια μεταπήδησε στην Νέα Δημοκρατία όταν αυτή έκανε μια εθνικιστική στροφή με τον Α.Σαμαρά. Η συντηρητική ακροδεξιά είναι ο φυσικός του χώρος και αυτό, όχι η προβολή των βιβλίων του Πλεύρη, είναι η θανάσιμη αμαρτία του. Είναι η στράτευση του σε ένα χώρο που ο αντισημιτισμός είναι απαραίτητη προϋπόθεση εισόδου, πχ κείμενο του για Εβραίους που κλέβουν το ελληνικό αλφάβητο. Επίσης υπάρχει διαφορά με το να συνεργάζεσαι υποχρεωτικά μαζί του για την επίτευξη ενός εβραϊκού σκοπού και την συμβολή σου στο ξέπλυμα του βρώμικου παρελθόντος που μόνο κακό κάνει στους Εβραίους.

Αν πραγματικά θέλει να τιμά το όνομα του παππού του, όπως ισχυρίζεται, ας σκεφτεί οτι ο Αδωνης Γεωργιάδης είναι ένας πολιτικός που χαρακτηρίζεται από τις κωλοτούμπες και μπορεί τώρα να εμφανίζεται μπροστά σε μνημεία Ολοκαυτώματος αλλά αύριο αν χρειαστεί θα βάλει και την Χρυσή Αυγή στην κυβέρνηση. Επίσης δέχομαι οτι στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις, αλλά όταν θα πάει στο Πνευματικό Κέντρο και πει οτι ο Αδωνης ή ο Βορίδης δηλώνουν φιλο-εβραίοι ας είναι έτοιμος να τον πάρουν με άψητα χαμινάδος. Ακριβώς όπως κάνουμε για τους «φίλους» μας που δηλώνουν αριστεροί αντιρατσιστές αλλά δοξάζουν την βία ενάντια σε εβραίους. Απίθανο; Ετσι λέγαμε και για τον Σύριζα και κατέληξε με τους αντισημίτες εθνικιστές των ΑνΕλ. Τότε – όταν το όνομα του θα έχει συνδεθεί με αυτόν τον πολιτικό – τι όνομα θα παραδώσει στα δικά του εγγόνια;

israaidrefugeerescue

Εβραίοι και Χριστιανοί στην διάσωση Μουσουλμάνων προσφύγων στην Λέσβο/ πηγή: http://www.israel21c.org/to-the-refugees-it-doesnt-matter-that-were-israeli/

Και για τους δυο θέλω να ζητήσω ταπεινά συγνώμη από τους φίλους μας Χριστιανούς που στηρίζουν τον Ελληνικό Εβραϊσμό βασιζόμενοι στην ανάγκη να καθαρίσουμε την Ελλάδα από την μισαλλοδοξία και στην ανάγκη σεβασμού του συνανθρώπου μας ανεξαρτήτως θρησκείας/εθνικότητας/φύλλου/σεξουαλικών προτιμήσεων. Επίσης για κάθε ηλίθιο ισραηλινό υπάρχουν πολλοί περισσότεροι όπως η ισραηλινή αποστολή της IsraAid στα ελληνικά νησιά που ήρθαν για την προσφυγική κρίση. Οι πολλές εικόνες από Εβραίους Ελληνες και (Εβραίους+Αραβες) Ισραηλινούς και Χριστιανούς Έλληνες να δουλεύουν μαζί στην υποδοχή Μουσουλμάνων προσφύγων (κυρίως από την Συρία)  αποτελούν μια αισιόδοξη παρακαταθήκη για το μέλλον.

14 Σχόλια to “Ηλιθιότητα, μια θανάσιμη εβραϊκή αμαρτία”

  1. κ. θέμελης said

    Ο κοντόφθαλμος πολιτικός κυνισμός του Ν. «βγάζει μάτι». Η ιστορική αλήθεια τού είναι απολύτως αδιάφορη, απόρησα όταν διάβασα ότι είναι γυιός ιστορικού. Όσο για τον άλλον που υπονοείς, δυστυχώς ο πολιτικός φανατισμός και τύφλα του, προσχηματικά κρυπτόμενα πίσω από την θρησκευτική ορθοδοξία του, έχει διαθρησκευτικά πολλούς θαυμαστές.

  2. cohen said

    Αμπραβανέλ,

    Σου γράφω εδώ διότι για κάποιο λόγο δεν μπορώ να σου απαντήσω στο blog σου.
    Θέλω να πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι τεχνικό και όχι εσκεμμένα από εσένα.
    Αν είναι όπως νομίζω, ελπίζω να αναδημοσιεύσεις την απάντηση μου. Και τώρα
    στην απάντηση.

    «Αμπραβάνέλ, ο ομόθρησκος σου έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται Ζαν Κοέν.

    Σε αντίθεση με εσένα που τα χαμινάδος σου είναι «άψητα» (προφανώς εννοούσες
    ωμά ή κλούβια) και γι αυτό κρύβεσαι τόσα χρόνια οπίσω από την ανωνυμία, τα
    δικά μου χαμνινάδος είναι πολύ καλά ψημένα.

    Όπως γνωρίζεις εγώ στην κοινότητα και στο πνευματικό κέντρο δεν πάω παρά
    μόνο όταν με καλούν για ΒΟΗΘΕΙΑ όπως με θέματα της ασφάλειας, πολιτικά,
    τύπου κλπ και τότε οι ενέργειες μου είναι επώνυμες, αφιλοκερδώς και όσο
    μπορώ καλύτερα. Ως εκ τούτου μη βιαστείς να αγοράσεις αυγά, διότι δεν
    υπάρχει περίπτωση να έρθω στο Πνευματικό κέντρο να ξεπλύνω τον από 20ετίας
    φίλο μου (πολύ πολύ πριν γίνει αυτό που είναι σήμερα) Άδωνη Γεωργιάδη.

    Τα περί παππού μου δεν το κατάλαβα δεν έχω αναφέρει ποτέ τον παππού μου
    μάλλον με κάποιον άλλον με μπερδεύεις.

    Τέλος, τα εγγόνια μου είμαι σίγουρος πως θα είναι περήφανα για μένα και θα
    κατανοήσουν, ως άνθρωπος που είμαι, και τα καλά μου και τα λάθη μου. Τα δικά
    σου τι θα έχουν να πουν; Ότι ήταν ένας δειλός που έκανε στους πάντες κριτική
    πίσω από ψευδώνυμο και ανωνυμία για να μην μπορεί ποτέ να κατηγορηθεί για
    τίποτα;»

    Εδώ τελειώνει η απάντηση μου θες δημοσίευσε το, θες βάλτο εκεί που ξέρεις.

    Facts are sacred, cooments are free

    C.P.Scott

    _____

  3. Jean Cohen said

    Εάν δεν εννούσες εμένα ζητάω συγγνώμη αλλά έχω βαρεθεί να δέχομαι κατηγορίες κ;αι όχο κριτική από άτομα ποθ δεν κάνουν τίποτα.

  4. (Συγγνώμη, λάθος το προηγούμενο σχόλιο, ας διαγραφεί καλύτερα)

    Κατά τη γνώμη μου, αυτή η υποτιθέμενη μεταστροφή του Αδόνειδος δείχνει ακριβώς το αντίθετο από ό,τι θέλει να νομίζουμε αυτός και οι υποστηρικτές του.

    Τα γεγονότα έχουν ως εξής: Ο Αδόνειδος σταμάτησε να κάνει αντισημιτικές δηλώσεις και δείχνει φιλοεβραϊκό προσωπείο. Γεγονός. Πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι ειλικρινής η μεταστροφή αυτή.

    Η μεταστροφή, κτγμ, δεν οφείλεται στο ότι αγάπησε ξαφνικά τους Εβραίους και σταμάτησε να τους μισεί για την ταυτότητά τους, αλλά στο ότι είναι ακριβώς τόσο σε υπερθετικό βαθμό αντισημίτης ώστε να φοβάται πως οι Εβραίοι με την «δύναμη που έχουν» μπορούν να του κάνουν κακό στην καριέρα του.
    Δεν είδε το φως το αληθινό. Φοβάται γιατί πιστεύει αυτές τις ανοησίες περί «παγκόσμιας εβραϊκής συνωμοσίας» και ότι «κυβερνούν τον κόσμο», μασονίες, Ιλλουμινάτι, Μπίλντερμπεργκ κ.λπ κ.λπ.

    Γι’ αυτό το τελευταίο, έχουμε δύο ακόμα ενδείξεις ότι η ειλικρίνειά του είναι ψεύτικη και απάτη:

    – Πρώτον, δεν βγήκε ποτέ ανοιχτά να καταδικάσει τον Πλεύρη και όλες τις κακές του παρέες (εγώ λέω ότι δεν θα το κάνει ποτέ διότι θα χάσει την εκλογική του πελατεία). Γεγονός.

    – Και βήτα: Αντιθέτως, μάλιστα, όταν του θύμισαν την διαφήμιση τότε του εμετογραφήματος, αντί να παραδεχτεί ανοιχτά ότι έκανε λάθος τότε, έδωσε μια απάντηση «στρίβειν αλά γαλλικά», δήθεν ήταν λάθος κ.λπ. και πήγε να βγάλει τρελούς όλους τους συνομιλητές του. Γεγονός κι αυτό.

    Αλλωστε, είναι απολύτως παράλογο να πιστέψει κανείς ότι σε μία συγκεκριμένη χρονική στιγμή σταμάτησε να μισεί την εβραϊκή ταυτότητα, όλα καλά κι όλα ωραία, ενώ συνεχίζει να μισεί άλλες ταυτότητες, π.χ. των γκέη, των μεταναστών, των μουσουλμάνων, των Τούρκων, των Αλβανών και όλα τα άλλα ωραία που ξέρουμε γι’ αυτόν. Για κάτι τέτοιους, δεν είναι εύκολο να διαγράψουν μονοκονδυλιά την κοσμοθεωρία τους, όλα αυτά με τα οποία μεγάλωσαν 40 χρόνια. Αλλο τώρα τι λέει δημόσια. Αυτοί όλοι είναι δασκαλεμένοι κονφερασιέ, είναι επαγγελματίες στο να λένε ό,τι χαϊδεύει τα αυτιά του κόσμου.

    Ανθρωπος που έχει μεγαλώσει με τα παραμύθια περί «ανωτερότητας της ελληνικής φυλής» και περί «αιώνιας σύγκρουσης ελληνισμού-σιωνισμού, φωτός και σκοταδιού». Ανθρωπος που όταν οι ναζί μαχαίρωναν ανθρώπους, αυτός έκανε ερώτηση στη Βουλή να μάθει αν οι μαχαιρωμένοι είναι λαθρομετανάστες.

    Είναι η πίστη του στα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών που εξηγούν την στάση του. Δεν άλλαξε και πολύ, απ’ ό,τι φαίνεται και παρακάτω, από αυτά που έλεγε για Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών το 2009:

    Δημήτρης Ψαρράς – Το μπεστ σέλερ του μίσους Τα πρωτόκολλα των σοφών της Σιών στην Ελλάδα 1920-2013 [Πόλις 2013]-ΣΕΛ-275-276 – Αδωνις και Πρωτόκολλα – Crop

  5. Jean Cohen said

    Βασιλική, απλώς για την ιστορικη αλήθεια του θέματος ο Άδωνης στο θεμα του βιβλίου ειπε στο ενικο του Χατζηνικολάου οτι «ήταν το μεγαλύτερο λαθος της ζωής του». Αν δεν το ειδες δεν σημαίνει οτι δεν το είπε.

  6. Αμπραβανέλ, ίσως θα ήταν σκόπιμο να κατονομάσεις αυτόν στον οποίο προσάπτεις ιδιοτέλεια, διότι και εγώ διαβάζοντάς σε αλλά και (προφανώς) ο Κ. Θέμελης που μίλησε για «θρησκευτική ορθοδοξία», υποθέσαμε (πιθανώς άδικα) ότι άλλον εγγονό γνωστού παππού :) εννοούσες και όχι αυτόν που έχει τη μύγα της παλιάς γνωριμίας με τον Άδωνι και μυγιάστηκε.

  7. […] Αναδημοσίευση από τον Αμπραβανέλ […]

  8. Ζαν γνωριζόμαστε και δεν θα σκεφτόμουν ποτέ να σε εκθέσω, για ομόθρησκο υποψήφιο μιλώ. Αν όντως βρίσκεσαι με τον Αδωνη κάνεις ένα τεράστιο λάθος, αλλά έχεις μια ιστορία στον χώρο την οποία σέβομαι.

  9. Τόμας Πέιν said

    Ποιο ακριβώς ήταν «το μεγαλύτερο λάθος της ζωής του» του Άδωνι; Ότι διαφήμιζε επί ώρες/μέρες το βιβλιο; Ότι εξυμνούσε το βιβλίο; Ότι, όπως ανέφερε και η Βασιλική, όταν τον κατηγόρησαν για αυτά στην αρχή έκανε την παρθένα; Ότι έγλυφε μέρα νύχτα τον αμετανόητο δηλωμένο ναζιστή Κ. Πλεύρη; Ότι ήταν στον αντισημιτικό ΛΑ.Ο.Σ.; Ότι έπινε νερό στο όνομα του ο-Εβραίος-μυρίζει-αίμα Καρατζαφέρη; Ότι επικαλούνταν τα πρωτόκολλα των σοφών της σιών; Ότι μέσα στο όλο ξέσκισμα της Θεοδώρας Φραντζή πρόσθεσε και έναν χυδαίο αντισημτικό χαρατήρα; Όχι τίποτα άλλο, να ξέρουμε γιατί ακριβώς απολογήθηκε ο άνθρωπος, ώστε να ξέρουμε και τι άλλο μένει να ανακαλέσει το μέλλον. Αν έχει μετανιώσει μια φορά ο Γεωργιάδης, ο Άιχμαν μετάνιωσε πενήντα…


    http://www.efsyn.gr/arthro/i-alosis-toy-adonidos

  10. Ζαν, τον είδα τον Αδωνη να το λέει αυτό, ότι ήταν «το λάθος της ζωής του».
    Αλλά δεν έχω λόγους να τον πιστέψω, ούτε έχω σε καμιά μεγάλη υπόληψη την ειλικρίνειά του.

  11. Alfredo Izi Saltiel said

    First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
    Mahatma Gandhi

  12. Νίκος Αλεξίου said

    Γιατί θεωρείτε τη χρήση του όρου «γενοκτονία» για τους Πόντιους και Μικρασιάτες Έλληνες ως ανταγωνιστική της χρήσης του όρου για τους Εβραίους; Στην πραγματικότητα, αφορά μια προσπάθεια να σταματήσει να διαφοροποιείται η ελληνική περίπτωση από εκείνη των Αρμενίων αφενός, να εξισώνεται αφετέρου με εκείνη των Τούρκων που υπέφεραν στη διάρκεια της ίδιας περίοδου («ας μη κλαιγόμαστε, κι εκείνοι τα ίδια έπαθαν από εμάς»). Ακόμη κι αν δεν συμφωνείτε σε αυτό, πάντως με τους Εβραίους δεν βλέπω κάποια σχέση.

  13. Πραγματικά ακατανόητη – και ανόητη- η δήλωση Νετανιάχου.
    Προσπάθησε να ανασκευάσει αργότερα, δεν ξέρω αν συνειδητοποίησε τι πατάτα πέταξε ή αναγκάστηκε λόγω της σκληρής κριτικής που δέχθηκε μέσα και έξω από το Ισραήλ.

    Τώρα, για το άλλο που λες, ανθρώπινα τα λάθη και μακάρι όλοι αυτοί που πχ κάποτε έλεγαν ύμνους για τον Πλεύρη και το βιβλίο του, ή έβριζαν χυδαία τους γονείς του αδικοχαμένου Γρηγορόπουλου, να συνειδητοποίησαν τα λάθη τους και να τους άγγιξε η ανάγκη για ισονομία, ανεξιθρησκία και αγάπη για τον συνάνθρωπο, αλλά πολύ αμφιβάλω..
    Πρόκειται απλά για λύκοσυμμαχίες βασισμένες στην λογική “ ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου” με κωμικοτραγικά πολλές φορές αποτελέσματα.

    Τα αίτια της μεταστροφή κάποιων αντισημιτών, οφείλετε καθαρά σε επιλογές καριέρας όπως πχ το στέλεχος της ΝΔ που είχε στο Facebook ως αγαπημένο βιβλίο το “ο Αγών μου” του Αδόλφου Χίτλερ.
    Ο αντισημιτισμός βοηθά αρχικά να βρουν ακροατήριο, αλλά όταν έρχεται η ώρα να αποκτήσουν ανώτερα κομματικά πόστα, συνειδητοποιούν ότι πρέπει να απαλλαγούν από τα βαρίδια του παρελθόντος και ψάχνουν απελπισμένα για “πλυντήριο”.
    Ε, στην χώρα της κωλοτούμπας, είναι πλέον μια σχετικά εύκολη διαδικασία.

  14. Παράδειγμα (μικρό αλλά αντιπροσωπευτικό) ηλιθιότητας, όχι εβραϊκής αλλά κάπως σχετικής, μου φαίνεται και το σημερινό αρθρίδιο του in.gr, όπου διαβάζουμε τα εξης;:

    » Καρπούς για την αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Θεσσαλονίκης αποδίδει η προσέγγιση με το Ισραήλ. Όπως πληροφορείται «Το Βήμα», μετά την πρόσφατη επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Ισραήλ και τις συνομιλίες με τον ισραηλινό ομόλογό του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Δαυίδ Σαλτιέλ. Αντικείμενο της συζήτησης που έγινε στη Θεσσαλονίκη ήταν η Αγορά Μοδιάνο, στην οποία το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 43%.

    Στο πλαίσιο αυτό, διερευνήθηκε η δυνατότητα αναπαλαίωσης και ανάδειξης ενός ιστορικού μνημείου για τη Θεσσαλονίκη, καθώς επίσης και η ανάπτυξη της επιχειρηματικής διαχείρισης της αγοράς. Πέρα από το ουσιαστικό αντικείμενο της συζήτησης, «ιδιαίτερα ισχυρός είναι ο συμβολισμός που υπάρχει τόσο για την πόλη της Θεσσαλονίκης όσο και για την ευρύτερη συνεργασία μεταξύ των χωρών και τις διμερείς τους σχέσεις» τονίζουν κυβερνητικές πηγές. Αναφέρουν επίσης ότι η επιχειρηματική κοινότητα των Ισραηλιτών δέχθηκε με ικανοποίηση τη διάθεση από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ για συνομιλίες και συνεργασία.»

    Για να αναδειχθεί δηλαδή ένα ιστορικό κτίριο της Θεσσαλονίκης, που ανήκει εν μέρει στο ΤΑΙΠΕΔ και εν μέρει (υποθέτω) στην ισραηλιτική κοινότητα, πρέπει να περάσουμε από το… Ισραήλ και τον πρωθυπουργό του;

Leave a reply - Σχολιάστε νηφάλια