Abravanel, the Blog

Jewish life and not only in Greece / Εβραϊκή ζωή και όχι μόνο στην Ελλάδα

Νέος εμπρησμός στη Συναγωγή της Κέρκυρας/New arson attack on the Corfu Synagogue

Posted by Abravanel, the Blog στο 19/04/2011

Ελληνικά (english translation follows below)

πηγή: εφημερίδα "Ενημέρωση"

Μετά τους εμπρησμούς των Συναγωγών Βέροιας και Χανίων, τους βανδαλισμούς στις Συναγωγές Βόλου και Λάρισας, ήρθε η σειρά της Συναγωγής της Κέρκυρας, γνωστής ως Scuola Greca να δεχθεί εμπρηστική επίθεση σήμερα χαράματα.

Άγνωστοι έσπασαν την πόρτα, διέρρηξαν το εχάλ (το μέρος που συγκεντρώνονται τα αρχαία χειρόγραφα) και έβαλαν φωτιά στα Σέφερ Τορά μαζί με απλά προσευχητάρια. Από ότι φαίνεται δεν έκλεψαν κάτι μιας και ήθελαν να δώσουν ένα μήνυμα καίγοντας τα βιβλία και την κληρονομιά της κοινότητας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας «Ενημέρωση» οι καπνοί εντοπίστηκαν από αστυνομικούς που περιπολούσαν και οι οποίοι κάλεσαν αμέσως την Πυροσβεστική μην επιτρέποντας την φωτιά να επεκταθεί.

Οι ζημιές στο κτίριο εμφανίζονται μικρές αλλά η ζημιά από τα καμμένα Σεφερ Τορά είναι τεράστια αφού είναι αρχαία χειρόγραφα με μέγιστη θρησκευτική, ιστορική και λαογραφική αξία με επιπλέον στολισμούς και ιδιαιτερότητες που συνδέονται με την κερκυραϊκή κοινότητα και δεν αντικαθίστανται προφανώς. Η δε στοχοποίηση τους αποτελεί σαφές μήνυμα μιας και ξεφεύγει από τις απλές «τραμπουκικές» επιθέσεις που είχαν προηγηθεί σε συναγωγές και νεκροταφεία στην Ελλάδα και θυμίζει τις βεβηλώσεις των σωρών στο εβραϊκό νεκροταφείο των Ιωαννίνων πριν λίγους μήνες.

Εδώ ένα βίντεο ξανά από το enimerosi.com

Και κάτι επιπλέον: η Κέρκυρα έχει την ιδιαιτερότητα να διαθέτει μια υπεραιωνόβια βίαιη αντισημιτική παράδοση που κορυφώθηκε με τα αιματηρά πογκρόμ του 1891 και την συνεργασία με τους Γερμανούς κατά την διάρκεια του Ολοκαυτώματος/Σοά. Θεωρώ όμως λάθος να ταυτίζουμε την σύγχρονη Κέρκυρα με αυτή την αιματηρή παράδοση και αντίθετα είμαι σίγουρος οτι θα καταφέρει να αντιμετωπίσει δημόσια και με θάρρος αυτή την επίθεση στον ίδιο της τον εαυτό. Το πρόσφατο συνέδριο για τον διάσημο κερκυραίο συγγραφέα Αλμπέρ Κοέν που έφυγε μετά το πογκρόμ του 1891 είναι ενδεικτικό οτι μπορεί, θέλει και θα τα καταφέρει να προχωρήσει μπροστά χωρίς φαντάσματα.

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

English

source: "Enimerosi" newspaper

After the arson attacks against the Synagogues of Veria and Chania, the vandal acts against the Synagogues of Volos and Larisa, it is time for the Synagogue of Corfu known as Scuola Greca to fall victim to an arson attack today at dawn.

Unknown individuals broke the door, opened violently the echal (where all the manuscripts are kept) and torched the Sefer Torah’s together with simple prayer books. It appears that they didn’t steal anything and they wished to send a message burning books and the heritage of the community. According to local newspaper «Enimerosi» patrolling police officers saw the smokes coming out of the Synagogue and notified the Fire Department which swiftly extinguished the fire.

The damage to the building appears small but the damage by the burned Sefer Torah’s is huge since they are ancient manuscripts of immense religious, historical and folklorist value with added adornments and peculiarities specific to the corfiote community. Their targeting sends out a specific message since it escapes the boundaries set by simple «hoodlum» attacks and reminds of the desecration of the bodies in the Jewish cemetery of Ioannina some months ago.

Here is the video by enimerosi.com

And something more: Corfu has the particularity to have enjoyed a violent antisemitic tradition which culminated with the bloody pogrom of 1891 and the collaboration with Nazi Germany during the Holocaust/Shoah. But I feel it is wrong to identify Corfu with such a bloody tradition and I feel that contemporary Corfu shall manage to deal publicly and with courage with this attack against its own self. The recent congress of famous Corfiot Jew writer Alber Cohen whose family fled after the 1891 pogrom is evident that it can, it wants and it shall move forwards without skeletons in the closet.

21 Σχόλια to “Νέος εμπρησμός στη Συναγωγή της Κέρκυρας/New arson attack on the Corfu Synagogue”

  1. Spiros Giourgas said

    Anengefali agramati anistoriti anergi!!! apsihi pou den gnorisoun oti o thanatos tous perimeni opos olous mas.Thelo na pistevo pos den ine kerkyrei. As min tous dosoume tin ikanopiisi tis dimosiotitas.
    S Giourgas Proedros tou somatiou ton filon tou idrymatos mnimis Albert Cohen

  2. Abravanel said

    Synagogue in Greece set ablaze; religious books burned

    Synagogue in Greece set ablaze; religious books burned

    Jerusalem Post – Synagogue in Greece set ablaze; religious books burned

  3. Σιδηρούντιος said

    Έλεος. Τα κειμήλια της ιστορίας που καταστρέφουν οι διάφοροι είναι ζημιά στους ίδιους τους δικούς τους απογόνους. Όλων μας είναι ότι καλό άφησαν πίσω τους οι παλαιότεροι από εμάς άνθρωποι, σε όποια γλώσσα και αν το έφτιαξαν.
    Τι να πω πάλι; Που να πάω να κρυφτώ από την ντροπή μου που και αυτό το κακό στην Ελλάδα έγινε; Σε αυτές τις στιγμές μου έρχετε κα κατέβω στην Ομόνοια και να αρχίσω να φωνάζω προς όλους τους διερχόμενους «ζήτω οι Εβραίοι.»

  4. Abravanel said

    Γιατί ντροπή, εσύ το έκανες; Ας μην αφήνουμε ανθρώπους του μίσους να μας ταυτίζουν μαζί τους – για αυτό είναι κρίμα όλη αυτή η φιλολογία περί ξένων, μη-κερκυραίων κτλ. Δηλαδή αν είναι ξένοι θα ενδιαφέρει λιγότερο την Κέρκυρα η πράξη ή θα είναι μικρότερη η ζημιά; Εγώ μίλησα ξεκάθαρα οτι η Κέρκυρα και οι κερκυραίοι δεν οφείλουν να αισθάνονται οτι «χρεώνονται» κάτι από την στιγμή που το αποκηρύσσουν καθαρά και με πράξεις πέρα από τα αναμενόμενα λόγια.

    Η Κέρκυρα δείχνει όταν θέλει το θάρρος της για το παρελθόν της και είμαι σίγουρος οτι θα δείξει και για το παρόν, άσχετα με την ταυτότητα των δραστών.

  5. Ολοι αισθανθηκαμε πολυ ασχημα γιατι εγινε (ξανα-εγινε αμα βαλεις και τα Χανια…..) σε μια τετοια μερα.
    Δεν ξερω αν εχει δικιο ο Φρεαντλης , αλλα και ο Σιδηρουντιος ειχε εκφρασει την ιδια αποψη στο παρελθον.
    Οπως και ναχει ηταν μια δευτερη «στραβη» για την Ελλαδα , και μετραει στο ηδη βεβαρυμενο διεθνες μητρωο της , με οτι αυτο
    συνεπαγεται σε μια τετοια οχι απλα δυσκολη αλλα καθοριστικη συγκυρια για το μελλον της.
    Οσο για το ποιος το εκανε……………….πιασε το αυγο και κουρεψτο !!!!

  6. Σιδηρούντιος said

    Ντροπή διότι έγινε στην Ελλάδα, στον τόπο όπου γεννήθηκα και πήρα τη γλώσσα του και νόμιζα κάποτε ότι προστατεύει την κληρονομιά του.
    Ντροπή αισθανομαι πλέον και όταν διάφοροι ξένοι, μεταξύ των οποίων και κολητός φίλος ξένος, μου λένε διάφορα για την κατάντια της χώρας. Δεν έκλεψα εγώ, ούτε τη φωτιά την έβαλα, αλλά δυστυχώς ντρέπομαι διότι ομογενείς μου είναι οι κλέφτες και ίσως και οι εμπρηστές. Αν είναι ισλαμιστές ή βαλτοί από μία χώρα που θέλει να βλάψει την εληνοϊσραηλινή προσέγγιση είναι κάπως διαφορετικό το πράγμα διότι ο στόχος δεν είναι μόνο ο Εβραϊσμός.
    Έστειλα το βίντεο σε κάποιο ιστολόγιο γνωστό, και έγιναν διάφορα σχόλια. Τα μισά καταδίκαζαν, τα άλλα μισά έλεγαν σχεδόν κάψτε και Εβραίους μαζί. Δεν άφησα κανένα δικό μου σχόλιο εκεί μέσα. Με έπιασε και θλίψη και ντροπή μαζί για τη διανοητική κατάντια ανθρώπων που νόμιζα ότι είχα κοινή καταγωγή μαζί τους.

    Αν δεν αγαπήσουν οι μη Εβραίοι Έλληνες τους Εβραίους δεν υπάρχει ελπίδα στον κόσμο, έτσι το βλέπω. Αν δεν μπορέσουμε τουλάχιστον τα θύματα γενοκτονιών να αδεφλοποιηθούμε μεταξύ μας, τι περιμένουμε να κάνουμε με τους υπόλοιπους λαούς;

  7. Σιδηρούντιος said

    Λεωνίδα, ενοείται ότι κάποιοι δεν θέλουν ανάπτυξη συμμαχιών με το Ισραήλ διότι έχουν άλλα σχέδια για την περιοχή. Έχω διατυπώσει την άποψη ότι κάποιοι κύκλοι θα χαρούν πάρα πολύ να δουν και την Ελλάδα και το Ισραήλ να βουλιάζουν, και δεν μιλάω για καμία Ισλαμική χώρα, αλλά για τη γνωστή Ευρωπαϊκή υπερδύναμη της οποίας αναλυτές διακυρήσουν ότι το μέλλον της είναι αγκαλιά με το Ισλάμ και τους Κινέζους εναντίον του υπόλοιπου κόσμου. Μάλιστα, η χώρα αυτή μέσα στα τελευταία δέκα χρόνια ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑΣΕ την περιουσία της στο εξωτερικό. Όλοι μιλάνε για για το πως ο Σόροςέριξε τη λίρα της Αγγλιάς πριν από χρόνια, αλλά κανείς δεν βγάζει κιχ για το ότι πίσω από εκείνη και άλλες τέτοιες «εργασίες» όχι μόνο το σχέδιο καν του Σόρος δεν ήταν, αλλά και ότι τη μερίδα του λέοντος παίρνει η περίεργη χώρα αυτή που ενοώ. Κάποιοι άλλοι όπως ο Σόρος μαζεύουν απλά τα ψίχουλα και την προσοχή. Άλλοι έχουν το όνομα και άλλοι τη χάρη, αλλά είναι τόσο καλά κρυμμένη η χάρη αυτή που μία μέρα θα ξυπνήσουμε πάλι πολύ αργά. Κατά τα άλλα ο «γραφικός» Κρίστοφερ Στόρυ τα είπε πολύ καλά στο βιντεάκι που σου είχα δείξει. Ακολούθησε και η κοινή επιχείρηση Γαλλίας – Αγγλίας για συγκρότηση κοινού στρατού, μιάς και είδαν πλέον καθαρά και αυτοί ότι ο Φρανκεσταιν ψόφο δεν έχει. Λυπάμαι που θα το πω, αλλά πιστεύω ότι αυτοί οι Φρανκεστάιν συνεχίζουν να αποτελούν απειλή για την ανθρωπότητα και είναι πίσω όχι μόνο από τα απίστευτα δεινά που είδαμε στο παρελθόν, αλλά θα βρεθούν και πίσω από πολλά που θα ακολουθήσουν. Το ζήτημα της ράτσας δεν είναι απλά μέσα τους, αλλά καθορίζει το όλο τους είναι σε ένα βαθμό που αν δεν τους ζήσει κανείς δεν θα μπορέσει να καταλάβει. Γι’ αυτούς ο Εβραίος και ο Έλληνας είναι οι μόνοι που τους βγάζουν στο πέρασμα της ιστορίας ως ασήμαντους και επικίνδυνους. Η ψυχολογία τους σαν λαός δεν ανέχετε καμία δεύτερη θέση πάνω στον πλανήτη, και δεν θα έχει η ανθρωπότητα καλά ξεμπερδέματα ούτε με αυτούς, ούτε με το Ισλάμ. Γερμανοϊσλαμισμό ονόμασα λοιπόν την λαίλαπα της ανθρωπότητας. Από αυτό το τέρας κινδυνεύει ο παγκόσμιος πολιτισμός και τίποτα άλλο, αυτό είναι η άποψή μου και αυτό είναι η δική μου μαστούρα για να ξεχνάω τη δική μου ανικανότητα να αλλάξω τα πράγματα.

  8. Jean Cohen said

    Μπα καλώς τον λεωνίδα και εσύ εδώ?

  9. papoylis said

    Και μη χειρότερα..

    Να σημειώσω ότι η πολιτιστικού χαρακτήρα ζημιά με τη καταστροφή των Τορά είναι τελικά το ελάχιστο μπροστά στο γεγονός ότι βρέθηκαν «ζόμπι» που επέλεξαν ένα θρησκευτικό στόχο για να πυρπολήσουν για να εκφράσουν «πολιτικές θέσεις»

    Παρά τις διαφωνίες μας αλλού , αγαπητέ , σε διάφορα ζητήματα , εδώ συνυπογράφω χειροπόδαρα

  10. Tasos said

    Μη δίνουν τόση δημοσιότητα τα ΜΜΕ, θα πάθουν τίποτα. Πολύ μεγάλη η ευαισθησία των κεντρικών μέσων για τη βαρβαρότητα αυτή. Μα τόση αναλγησία.

  11. Spiros Giourgas said

    The international conference Albert Cohen 2010 prouved that the Corfiots respected and ratified there compatriote.Brainless unalphabed unhistorical tried to spoil our relations.It is true that Corfiots and people from Epirus who moved to Corfu had a bad reputation in the end of 19th century an 20th century concerning the relations with the local jewish community .Our aim is ,and certainly mine, to rebuild a relationship as Albert Cohen wished .This incident needs investigation ,No alarm no cameras no security in the Synagogue.Sorry,i am not convinced
    .We will meet the 8th of May here in Corfu to celebrate the day dedicated to Albert Cohen our Albert the corfiote who helped millions of people after the war ,the humanist and writer who became an internatioal figure keeping allways a low profile
    Dr Spiros Giourgas President of the Association (Amis de la Fondation Albert Cohen Corfou )

  12. We-(I) should strongly express our repugnance and condemn the attack against the Synagogue of Corfu the 19-4-201. Those who broke into the Synagogue «Scuola Greca” and set fire of prayer books on the floor in front of the Ehal remind us the “burning of books and synagogues” in order to apply the “Final solution” before and during the IIWW and Holocaust . “Where they burn books today, tomorrow will burn people”(look The Holy Inquisition)[ http://www.greekliberals.net/civilaction/index.php/Press-Releases/synagoge_arson_in_Corfu.html%5D

    The island of Corfu [as well as Crete Island, Janina, Salonika] is one of the places with the higher rates of extermination of Jewish population in Greece during the Holocaust. From about 1900 souls who were transported to the German Extermination Camps, only 190(?) come back. The Greek State lost 70.000(¿) of their Jewish citizens

    We should not ignore, isolate and separate this act from the many others that happen last years in Greece. Jewish community cemeteries, p. e. Salonika- among others- and monuments ( Rodas Holocaust memorial, Jewish memorial of Lianokladi-1- was smashed in 1989 ) in various parts of Greece were targeted by vandals. An attack(twice) on a synagogue of Chania, Etz Haim, on the island of Crete in 2010 almost destroyed the historical building and hundreds of rare books.

    “Un knows”, well known, painted, various times anti-Semitic slogans, swastikas on public places of Jewish Interest- Jewish Museum of Greece, cemetery walls, squares names, graves, etc. etc.etc. May we here also recall the memorial erected in memory of the deportation of the Jews of Kastoria, daubed in the city in October 1996. The daubing occurred a day after the memorial had been dedicated!!!-2-

    Last month (April 2011) 2 TV afternoon News of 2 Greek channel use painful fragments and pictures from well know holocaust films and Schindler list music theme to irony one of the TV shows on dance.

    The question is not “if the vandals are or not Greek Citizens”.?The question is what does the Greek state to promote harmonious coexistence of all its inhabitants? To avoid racial hatred-3-expressed on publications and media from time to time? To promote a healthy and moderate dialogue between all the inhabitants of the Hellenic Republic. ?
    Angela Ma. Arbeláez
    Multicultural-Inter Religious Dialogue Group

    1-The memorial was a marble plaque at the Lianokladi railway station in memory of 5,000 Jews who were forced by the Germans to build railway tracks in 1943, and were subsequently sent to their deaths in concentration camps.
    2-in Volos on July 26, 1987.40 Swastikas, threats, and slogans were spray-painted on the synagogue, as well as the windows of several Jewish-owned stores, one of which was smashed
    3-https://abravanel.wordpress.com/2010/09/21/antinazi-initiative-trial/

  13. except that the «greekliberals» strongly oppose the punishment of incitement to racial hatred and of hate speech which lead to such despicable events

    otherwise except for the Minister of Education and the Government’s Spokesperson no other national political party has any statements in their website – there were reactions only by local Corfu politicians

    while the state news agency once again included the burning of Judas in the annual «Easter traditions» story

  14. asxetos said

    από τα μπλογκς που παρακολουθώ συστηματικά, η οικονομική κατάσταση της χώρας έχει φέρει στην επιφάνεια τα παλιά εβραιοψυχωτικά σύνδρομα. έχω την άποψη ότι σε αντίθεση με τη γερμανία για παράδειγμα, τα δικά μας σύνδρομα είναι κυρίως θρησκευτικής εμμονής και μισαλλοδοξίας περί τον »θεοκτόνο λαό» κλπ που συντηρούνται μέσα από το λόγο μίσους πρωτοπαλλήκαρων της »θρησκείας της αγάπης» όπως ο σεραφείμ πειραιώς. και μιας και το επιχείρημα του »θεοκτόνου λαού» δεν είναι πάντα αρκετά ακαταμάχητο σε πολλούς λογικούς και μετριοπαθείς χριστιανούς, ο πειραιώς παίζει και το χαρτί του »παγκόσμιου εβραιοσιωνισμού» που κινείται υποτίθεται με αποκλειστικά οικονομικούς όρους…

    με τέτοια ψυχολογική προπαρασκευή και ενστάλαξη μίσους, δεν είναι και τόσο δύσκολο να οπλιστεί το χέρι του ζηλωτή με βαριοπούλα ή αναπτήρα, ή, θεός φυλάξοι, ακόμη και με πιστόλι.

    τί κρίμα όμως για την απώλεια αυτών των ρωμανιώτικων κειμηλίων… τί ΚΡΙΜΑ.

  15. Mr. Abravanel may I publish here the content and link of our Show.Gracias muchas

    Radio Sefarad»Desde Grecia,akí Salónika»
    -Quemando libros, quemando espíritus & Relaciones Diplomáticos
    entre Israel y Grecia, con el Embajador Arye Mekel
    Yom Jamishi, 24 Nisan 5771
    -Libros de oración de valor patrimonial, kipas, talits…destruidos en la Sinagoga Scuola Greca de Corfú!Antisemitismo,intoleracia
    -AMNISTÍA INTERNACIONAL-DECLARACIÓN PÚBLICA
    Índice AI: EUR 25/003/201121 de enero de 2011
    -Grecia: Preocupación por el juicio de unos defensores de los
    derechos humanos-Caso PLEVRIS
    -Boletin de Prensa del CCCJG-ΚΙΣ.
    -Adios a Nikos Papazoglou y Manolis Rassulis (q.e.p.d) Νίκος Παπάζογλου- Μανώλης Ρασσούλης

    http://www.radiosefarad.com/joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=9712:desde-grecia-aki-salonika-con-angela-arbelaez&catid=166:desde-grecia-aki-salonika&Itemid=192

  16. Ἡ κατάστασις δύναται νὰ περιγραφῇ διὰ μιᾶς μόνον γαλλικῆς λέξεως: MERDE !
    Ἀντὶ τινος ἄλλου σχολιασμοῦ, ἐπικαλοῦμαι τὸ σκότος τῆς -ἑνίοτε τυχερᾶς- τυφλότητος, παραπέμπων εἰς τὸν ὑπέροχον ἀμερικανοϊσραηλίτην ἡρωικὸν τενόρον Γιὰν Πήρς, νὰ ἑρμηνεύῃ τὸ «Total eclipse» ἐκ τοῦ ὀρατορίου «Σαμψών», τοῦ Χαῖνδελ. (Διευθύνει ὁ Μ. Ἀμπραβανέλ). http://www.youtube.com/watch?v=ZvQZDwgO2aQ

  17. Abravanel said

    http://www.athjcom.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2060&catid=930

    ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε Περιφέρεια και Δήμο βρέθηκε την Παρασκευή ο πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα, Άριε Μέκελ. Σε πολύ φιλικό κλίμα, ο Αντιπεριφερειάρχης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον πρέσβη του Ισραήλ θέματα που αφορούν συνεργασίες σε τουριστικό… πολιτιστικό και επιστημονικό επίπεδο. Όπως εξήχθη από τη συζήτηση, λόγω των τελευταίων γεωπολιτικών εξελίξεων στη Μεσόγειο, αναμένεται να επισκεφθεί τη χώρα μας, μεγάλο κύμα τουριστών από το Ισραήλ, το οποίο τα τελευταία χρόνια επέλεγε κυρίως τουριστικούς προορισμούς στη γειτονική Τουρκία.

    Ο κ. Σκούρτης τόνισε στον κύριο Mekel, ότι η Κέρκυρα αποτελεί έναν ελκυστικό και ασφαλή τουριστικό προορισμό για τους επισκέπτες από το Ισραήλ, κάτι που αποδέχτηκε ο Ισραηλινός Πρέσβης. Στη συζήτηση παραβρέθηκε και ο Λάμπης Βασιλειάδης, καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, ο οποίος συζήτησε το ενδεχόμενο συνεργασίας σε πολιτιστικό επίπεδο, προοπτική την οποία αποδέχθηκε με θέρμη ο κ. Mekel. Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης συζήτησε με τον Ισραηλινό πρέσβη και την προοπτική συνεργασίας σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων, καθ’ ότι το Ισραήλ θεωρείται πρωτοπόρο σε μεθόδους διαχείρισης των απορριμμάτων.

    Ο κ. Σκούρτης, με την ευκαιρία της συνάντησης του με τον Ισραηλινό Πρέσβη, εξέφρασε για μια ακόμα φορά τον αποτροπιασμό του για την προσπάθεια εμπρησμού της Εβραϊκής Συναγωγής και τόνισε τις αγαστές σχέσεις με την Εβραϊκή κοινότητα μέλη της οποίας, κατέχουν εξέχουσες θέσεις στην κερκυραϊκή κοινωνία.

    Στο δήμαρχο

    Το Δήμαρχο Κέρκυρας κ. Γιάννη Τρεπεκλή, επισκέφθηκε ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα κ. Αριε Μέκελ, τον Πρέσβη συνόδευαν μέλη της ισραηλιτικής κοινότητα Κέρκυρας. Ο κ. Δήμαρχος ξεκινώντας την συζήτηση, αναφέρθηκε στο γεγονός του εμπρησμού της Εβραϊκής Συναγωγής της Κέρκυρας και εξέφρασε την συμπαράσταση του στην Ισραηλιτική κοινότητα Κέρκυρας. «Τέτοιες πράξεις», είπε ο κ Τρεπεκλής, «είναι καταδικαστέες από όλους τους πολίτες της Κέρκυρας. Σε ένα τόπο φιλόξενο, που παραδοσιακά διαβιούν αρμονικά διαφορετικές εθνότητες και θρησκείες, φαινόμενα σαν αυτό του εμπρησμού της συναγωγής, προκαλούν οργή και αγανάκτηση. Είμαστε αλληλέγγυοι στην Ισραηλιτική Κοινότητα, τιμούμε τους αγώνες και την προσφορά τους στον τόπο μας και ζητούμε την άμεση σύλληψη και τιμωρία των ενόχων». Ο κ. Πρέσβης ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την συμπαράστασή του.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εξετάστηκαν οι δυνατότητες της παραπέρα συνεργασίας, μεταξύ Κέρκυρας και Ισραήλ, στον τομέα του τουρισμού. Να σημειώσουμε ότι η επίσκεψη του Πρέσβη του Ισραήλ στην Κέρκυρα, γίνεται με αφορμή την ημερίδα που πραγματοποιείτε στην πόλη μας για τον λογοτέχνη, διπλωμάτη και ανθρωπιστή Αλμπέρτο Κοέν, μια εκδήλωση που έχει την υποστήριξη της ισραηλιτικής κοινότητας Κέρκυρας.

  18. […] δραστών κατά το κάψιμο των συναγωγών των Χανίων και της Κέρκυρας, στην περίπτωση της μη σύλληψης όσων σύλησαν το […]

  19. […] δραστών κατά το κάψιμο των συναγωγών των Χανίων και της Κέρκυρας, στην περίπτωση της μη σύλληψης όσων σύλησαν το […]

  20. […] την Ελλάδα επιδίδονται σε πράξεις βανδαλισμού, εμπρησμούς και άλλες επιθέσεις σε συναγωγές, νεκροταφεία κοκ των […]

  21. […] [1] Διαβάστε και σχετικό άρθρο του Abravanel: https://abravanel.wordpress.com/2011/04/19/arson-corfu-synagogue/ […]

Leave a reply - Σχολιάστε νηφάλια