Abravanel, the Blog

Jewish life and not only in Greece / Εβραϊκή ζωή και όχι μόνο στην Ελλάδα

Πανούσης: Δεν υπάρχουν καλοί εβραίοι/ Panousis: There are no good Jews

Posted by Abravanel, the Blog στο 23/06/2009

Ελληνικά (english translation follows)

tautotΕβραίοι – Γουρούνια – Δολοφόνοι κακή σας μέρα, κακό ψόφο να ‘χετε. Η Γάζα να σας τυλίξει σαν σάβανο. Μούμιες να γίνετε ταριχευμένες και να θαφτείτε στα έγκατα των πυραμίδων που φτιάχνετε από τα λεφτά που μαζεύετε. Από αρχαιοτάτων χρόνων, όχι και πολύ να μην το παρακάνουμε, επι Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας οπου εδραιώθηκε το δίκαιο που πατούν οι σεμνοί και ταπεινοί ελβετόψυχοι επιτρέπεται δια νόμου στους εβραίους της εποχής να κάνουν μόνο τρία επαγγέλματα: να είναι σαράφηδες στο δρόμο, να είναι κλόουν και ηθοποιοί στο δρόμο και να μαζεύουν τα σκουπίδια στους δρόμους. Οτι ακριβώς κάνουν και σήμερα… Και εξηγούμαι: ελέγχουν οι εβραίοι όλες τις τράπεζες της αμερικανικής αυτοκρατορίας ελέγχουν όλο το Σόου Μπιζ που είναι σε επιδέξια εβραϊκά χέρια και συνεχίζουν ακάθεκτοι να μαζεύουν όλα του κόσμου τα σκουπίδια έχοντας στην ιδιοκτησία τους τα μουσεία. Τοκογλύφοι, τσιρκολάνοι και σκουπιδιάρηδες μια ζωή, αλλά τα τελευταία χρόνια εξασκούν κι άλλο ένα επικερδές επάγγελμα: Αυτό του επαγγελματία δολοφόνου των παιδιών και γυναικών με μαντίλες. Εχουν κατσικωθεί οι εβραίοι μετά τον πόλεμο στην Παλαιστίνη, σ’ενα μικρό μέρος της στην αρχή αλλά χρόνο με το χρόνο ο Σιωνιστικός μεταστατικός καρκίνος καταβροχθίζει τα πάντα γύρω του και τρέφεται με βομβαρδισμένες σάρκες μικρών παιδιών.

Δε χρειάζεται σε -ονι να τελειώνει, εβραίοι γουρούνια δολοφόνοι.

Καταδικάζουμε την βία από όπου και αν προέρχεται, ε; αυτοί οι συνασπισμένοι πασοκομασωνοι της αριστεράς και της γωνίας μας έχουν αλαλιάσει. Ιδια είναι η βια του πιτσιρικά με την σφενδόνα και του πρεζοναύτη με το μπαζούκας, ίδια είναι η βία των τραπεζών που ξεκληρίζουν οικογένειες που αρπάζουν τα σπίτια με την βία του παιδιού με την μολότωφ που καίει ένα υποκατάστημα ασφαλισμένο ίδια έιναι η βία με τα 26 αυτοσχέδια πυραυλάκια της χαμάς με το πυρηνικό οπλοστάσιο του ισραήλ το Ισραήλ που κάνει λαγό τον Ομπάμα χριστουγεννιάτικα μέχρι να βγάλει ο μαυρούλης την στολή του γκολγ να φορέσει την πανοπλία και να βάλει φωτιά στα περσικά τα χαλιά τα ιπτάμενα

σε λιγο δεν θα φαίνεται χαζή η ερώτηση της ξανθιάς: ιραν η ιράκ. θα ισοπεδωθούν και τα δυο με τεράστιες τρύπες για να παίζουν γκολφ οι ναζί σιωνιστές

Δε χρειάζεται σε -ονι να τελειώνει, εβραίοι γουρούνια δολοφόνοι.

Εβραίοι – Γουρούνια – Δολοφόνοι. Εγώ θα το λέω κι ας ενοχλούνται οι Δωσίλογοι της Αριστεράς και οι κωλόγριες του Πολιτικού Ορθολογισμού ότι υπάρχουν και καλοί Εβραίοι, υπάρχουν και καλοί αστυνομικοί κι ότι δεν είναι σωστό να τους βάλουμε στο ίδιο τσουβάλι όλους. Καλή μου κυρία,όταν έχω τον μπάτσο απέναντι και με ψεκάζει με ληγμένο εβραϊκό χυμό – Jewish juice που λέμε – θα ρωτίξω τι ζώδιο είναι και να μου δείξει την φτωχή φορολογική του δήλωση, πριν του εκσφενδονίσω την αμυντική μου μπουκάλα;

Τελειώνουν και οι παλαιστίνιοι σιγά σιγά στην γάζα αλλά ότι και να κάνουνε οι αμερικανοεβραίοι μιλιταριστές είναι καταδικασμένοι γιατί οι εβραϊκές οικογένειες κάνουν 1 με δυο παιδιά ενώ οι μουσουλμάνοι οκτώ με δώδεκα.
Ναζίσιωνιστές θα πεθάνουν αγάμητοι «γελια» φιδάκια

Τζίμυ Πανούσης – Δούρειος Ηχος της 5/1/2009

Αυτό είναι το κείμενο της εκπομπής του Τζίμη Πανούση, που μεταδίδεται καθημερινά από τον ραδιοφωνικό σταθμό City 99,5 ιδιοκτησίας Θεόδωρου και Γιάννας Αγγελόπουλου, (όχι κάποιο περιθωριακό σταθμό) και το οποίο μπορείτε να ακούσετε οι ίδιοι εδώ. Σημειωτέον η ανάρτηση αυτή αφορά μόνο την 5 Ιανουαρίου γιατί πιθανόν να συνέχισε και άλλες μέρες όπως υποθέτω από τα σχόλια εδώ.

Σπάνια έχω την ευκαιρία να έχω μπροστά μου έναν άνθρωπο που θεωρείται προοδευτικός και εναντίον του ρατσισμού, κατά δική του ομολογία, να μιλάει με τόσους ξεκάθαρους όρους για το τι πιστεύει για τους εβραίους. Μπορεί οι όροι που χρησιμοποίησε να ήταν λίγο μη καθωσπρέπει αλλά, διάολε , αυτό είναι που εκτιμούμε όλοι στον Τζίμη Πανούση. Ο Τζίμης Πανούσης αυτή την φορά εξέφρασε το συναίσθημα πολλών ελλήνων, αριστερών και δεξιών – ορθόδοξων και άθεων, για το τι είμαι εγώ και οι εβραίοι γενικότερα: διαχρονικά τοκογλύφοι, με πάθος για τα πολιτισμικά σκουπίδια, ελέγχουμε την σοου μπίζ, ζάπλουτοι με πυραμίδες χρημάτων ελέγχοντας τις τράπεζες και οτι στην πραγματικότητα όλοι οι εβραίοι είμαστε το ίδιο σατανικοί και δολοφόνοι, μετενσάρκωση των ναζί. Στο τέλος κάνει μια ευχή ώστε να εκλείψει, με ειρηνικό τρόπο οφείλω να ομολογήσω, η φάρα των ιουδαίων φονιάδων. Και όλα αυτά δεν χρειάστηκε ο σιωνισμός αλλά αποτελούν διαχρονικό χαρακτήρα του εβραϊκού λαού από αρχαιοτάτων χρόνων.

Άλλωστε μην ξεχνάμε οτι το σύνθημα της εκπομπής «Εβραίοι Γουρούνια Δολοφόνοι» δεν είναι εφεύρεση του Τζίμη Πανούση αλλά έχει προλάβει να κατοχυρωθεί από την ακροδεξιά Χρυσή Αυγή και το ακροαριστερό ΝΑΡ. Είναι σπάνια η εθνική ομοψυχία που μας επιτρέπει να βρίσκουμε το ίδιο σύνθημα τόσο στην Δεξιά, όσο και στην Αριστερά. Ο Τζίμης Πανούσης μας ενώνει όλους !

ΥΓ. Εγραψαν: Κώστας Κατσουλάρης, περιούσιος, Νίκος Δήμου, η εφημερίδα Στόχος και ο JustAnotherOneGoneOff σε άσχετο χρόνο. Bonus track: Συνέντευξη της κόρης του Μίκη Θεοδωράκη το 2006 στην οποία οι εβραίοι έλληνες είναι «πλουτοκράτες» (!) και ο Πανούσης αξιοθαύμαστος – αν μη τι άλλο υπάρχει ιδεολογική ομοιογένεια στο χώρο. Το παρόν κείμενο είχε γραφεί στο παρελθόν και δεν είχα σκοπό να το δημοσιεύσω αλλά το κλείσιμο του Ελεύθερου Τύπου μου επιτρέπει να το κάνω χωρίς κραυγές περί οτι με το μακρύ  σιωνιστικό χέρι μου βλάπτω την ελευθερία του λόγου στην Ελλάδα.

English

tautotJews – Pigs – Murderers may you have a bad day and rot and die. May Gaza cover you in a shroud. May you become embalmed mummies and bury yourselves in the depths of the money pyramids you create. From ancient timesit was allowed for Jews to have only three professions: to be shroffs in the street, to be clowns and actors in the streets and collect garbage in the streets. All the same today… And I explain myself: Jews control all the banks in the american empire, control all of the Show Biz which is in able jewish hands and continue collecting all kind of garbage and owning all garbage like the museums. Loan sharks, circus performers and garbage collectors they have been for all their lives but lately they have gained a new profitable profession: that of murderers of children and women with chadors.

The Zionist metastatic cancer gobbles everything around it and feeds itself on flesh of bombed children.

It doesn’t have to rhyme: Jews – Pigs – Murderers.

The same thing is the violence of 26 self designed meager rockets with the atomic arsenal of Israel…

…both (Iraq and Iran) shall be razed to the ground so that the nazi zionists can play golf…

It doesn’t have to rhyme, Jews – Pigs – Murderers. I am going to say it even though the collaborators of the Left and the old farts of politically correctness claim that there are also good jewsand it isn’t right to put them all in the same sack.

The palestinians are being finished in Gaza but whatever the american jewish militarists may be doing, they are doomed because jewish families make only 1-2 children while muslims make 8-12. Nazi zionists you will die never getting fucked. <laughs>

Tzimis Panousis – Trojan Sound, Jan 5th 2009

This is the transcription of the salient points of the radio show of Jimmy Panousis, a daily broadcast in City 99,5FM, owned by Theodore and Yiannna Angelopoulos, (ie a mainstream radio), which you can hear yourselves here. It concerns only the January 5th show but I presume from other posts that it was not the only one.

It is not often that I have the chance to hear a person which is considered progressive and anti-racist, (by his own proclamation), to talk in such crystal clear terms on what he believes on the Jews. His terms may have been a bit coloured but, damn it!, this is what we like about Panousis, (he has a long history of controversy with the Greek Church and he enjoys a wide popularity over his songs with bold, anarchic lyrics). Jimmy Panousis expressed the feelings of many Greeks, both on the Left and the Right – Christians and Atheists, on what me and all of the Jews really are: loan sharks, passionate on cultural garbage, controlling the show biz, filthy rich and standing on pyramids of money in the banks we control; satanic murderers, a reincarnation of the nazis. In the end he wishes for the breed of hebrew murderers to extinguish, in a peaceful manner I must admit. And for all of this there was no need for Zionism but it has been the timeless historical character of the Jewish people.

Let’s not forget that the slogan of the show: «Jews – Pigs – Murderers» is not an invention of Jimmy Panousis but neonazi Chrissi Avghi and far-Left NAR were the first ones to use it. It is not often that one can find the same harmony of opinions in the Left and Right. Jimmy Panousis unites us all!

330 Σχόλια to “Πανούσης: Δεν υπάρχουν καλοί εβραίοι/ Panousis: There are no good Jews”

  1. Η σωστή απάντηση σε όλα τα λεγόμενα για τον έλεγχο του πλούτου, των τραπεζών, των σοου-μπιζ και των μουσείων είναι πως «αν είναι έτσι, τότε μπράβο μας». Αφού μπορούμε να είμαστε ΤΟΣΟ επιδέξιοι σε αυτούς τους τομείς ΜΠΡΑΒΟ μας.

    Και να μην ξεχνάμε και άλλους τομείς που κυριαρχούμε οι Εβραίοι:
    – Παραγωγή, επεξεργασία και πώληση διαμάντιών.
    – Τεχνολογία – η Herziliya 15 λεπτά έξω από το Τελ Αβίβ είναι η Silicon Valley της Ευρώπης όπου αναπτύχθηκαν τα Windows XP, εφευρέθηκε το Internet Chat το ICQ που το αγόρασε η AOL και μετά ακολούθησαν όλα τα άλλα Messengers, και όπου εφευρέθηκε η Ιντερνετική Τηλεφωνία από την Ισραηλινή εταιρεία Net2Phone και η Ιντελ με τα ερευνητικά της γραφεία σε αυτήν την πόλη.
    – Ιατρική, όπου το Ισραήλ είναι προορισμός έρευνας και ανάπτυξης. Όλα σχεδόν τα generic φάρμακα μετά που λήγει η πατέντα ενός φαρμάκου παράγονται στο Ισραήλ, μία από τις πιο μεγάλες φαρμακευτικές TEVA.

    Επομένος «κύριε» Πανούση,
    το πιο πιθανόν είναι πως το δαχτυλίδι των Αρραβώνων/Γάμου για την γυναίκα σου προήλθε από κάποιον Εβραίο,
    κάποιο φάρμακο που παίρνεις όταν αρρωσταίνεις μάλλον έρχεται από Ισραηλινή εταιρία,
    είναι σίγουρο πως αυτά που γράφεις, τα γράφεις χρησημοποιώντας ένα κομπουτερ που έχει Ιντελ επεξεργαστή και Windows σύστημα, εε, δεν θα κάνεις και κανένα chat με κάποιον;

    «Κύριε» Πανούση,
    η ζωή σου είναι εξαρτώμενη από εμάς τους Εβραίους – Γουρούνια – Δολοφόνους. Για όλα τα παραπάνω δεν θα απολογηθούμε αλλά θα είμαστε περήφανοι που τα καταφέρνουμε με τόση επιτυχία σε όλους τους τομείς. Μπορεί να ζηλεύεις, αλλά έτσι είναι η ζωή. Τους επιτυχείς τους ζηλεύουν.

    Παρεπιπτώντως, τι έχουν προσφέρει οι Παλαιστίνιοι στον κόσμο; Αα νάι, καταφέραν να κάνουν τους πυραύλους τους να χτυπάνε 30 χιλιόμετρα έξω από το Τελ Αβίβ σκοτώνοντας ηθελημένα αθώους πολίτες.

    Τιποτα άλλο; Ναι, κατάφεραν να καταστρέψουν σε δύο μόνο 24ώρα τα υψηλής τεχνολογίας θερμοκήπια στην Γάζα αμέσως μετά την Ισραηλινή αποχώρηση το 2005. Θερμοκήπια που είχαν αφεθεί στην Γάζα μετά από συμφωνία Ισραήλ και Παλαιστινιακής Αρχής, για την οικονομική εκμεταλευση από τους Παλαιστίνιους. Αυτά τα θερμοκήποια απόφεραν εκατομμύρια δολάρια στους Εβραίους. Τα ίδια θερμοκήποια καταστράφηκαν από τους Παλαιστίνιους σε χρόνο ρεκόρ.

    Αν μπορούσες εσύ Πανούση, και όλοι εσείς που σκέφτεστε με το ίδιο τρόπο, γιατί δεν είχατε τις ίδιες επιτυχίες σε όλους αυτούς τους τομέις;

    Ισώς ο χαρακτήρας του εβραϊκού λαού να είναι πράγματι διαχρονικός από αρχαιοτάτων χρόνων. Και πάλι, αυτό δεν είναι κάτι που θα απολογηθούμε. Και γι’ αυτό, «Κύριε» Πανούση, ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ.

  2. Eh said

    Why didn’t you translate all of it into English?

  3. mary said

    Αίσχος – τι άλλο μπορώ να πω. Τέτοιες «θεωρίες» μου προκαλούν θλίψη και απελπισία όταν τις ακούω και δυστυχώς τις ακούω συχνά.

  4. Αισχος ..
    (δεν μπορ να το χωνεψω ..ειναι δυνατόν να ειπε τετοια πραγματα ;)
    Αδιανόητο .Ντροπή του

    — Ομως και το προηγουμενο σχόλιο μου φαινεται εντελώς Λαθος ..Αναπαράγει στερεοτυπα και προκαταλήψεις απο την αναποδη» Αν μπορούσες εσύ Πανούση, και όλοι εσείς που σκέφτεστε με το ίδιο τρόπο, γιατί δεν είχατε τις ίδιες επιτυχίες σε όλους αυτούς τους τομέις;»

    Σε ποιους τομεις δηλαδή;και γιατί ενας τραπεζιτης να θεωρειται πιο επιτυχημενος π.χ απο εναν καλλιτεχνη ή απο οποιοδηποτε εργαζόμενο ..Με ποια κριτηρια ; το χρημα; το status;

    Οι Εβραιοι – για πολλους λόγους ο κυριος απο τους οποιους ηταν οτι ζουσαν για παραπολλά χρόνια στη διασπορά ειχαν και εχουν δώσει πολύ μεγάλη σημασια στα Γραμματα , στις επιστημες και στο εμποριο ..
    Δεν ειχαν Ακινητη περιουσια
    Δεν τους επιτρεπόταν ….Δεν ειχαν σταθερή θεση στην Ευρώπη ..

    Διαγεγαν συνεπώς επαγγέλματα και δραστηριοτητες που να διευκολυνουν την κοινωνική και γεωγραφική κινητικότητα ..και εδιναν μεγαλη σημασια στην μορφωση των παιδιων τους

    Ετσι εξηγειται ..Δεν υπάρχει κανένα φυλετικό γονιδιο εβραικοτητας ..Αυτά ειναι Τρελά πραγματα
    Ομως υπήρχαν και υπάρχουν εβραιοι σε ολες τις κοινωνικές ταξεις ..
    Δειτε λίγο ιστορια ..Προσφατη ιστορια

  5. little red riding hood said

    Τραγικός ο Πανούσης, απαράδεκτη η διεύθυνση του άλλοτε ραδιοφωνικού σταθμού που δεν του είχε επιβάλλει τις προφανείς κυρώσεις, προκλητικά δειλή η ΕΣΗΕΑ (άσχετα αν ο Πανούσης δεν είναι δημοσιογράφος, ασκούσε όμως δημόσια κριτική-προπαγάνδα από δημοσιογραφικό μέσο) που δεν είχε καταδικάσει αυτή την αθλιότητα. Μετά αναρωτιούνται «μα πως στα κομμάτια πήρε 7,15 ο Καρατζαφέρης;»…Αιδώς αργείοι…

    Έχω όμως και μια χρόνια άλυτη απορία: τελικά Εβραίος και Ισραηλινός είναι ένα και το αυτό; Γιατί διαβάζοντας το ποστ του Ισραελμαν αυτό συμπεραίνω.

  6. A. Ioannou said

    @Ισραελμαν
    Ας μην υπερβάλουμε. Αναμφισβήτητα το Ισραήλ έχει υψηλή τεχνολογία σε μεγέθη δυσανάλογα του πληθυσμού του, αλλά, π.χ., η TEVA σίγουρα δεν είναι μία από τις πιο μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες όπως η Pfizer, η Glaxo ή η Merck και επι πλέον, όπως αλλωστε συμβαίνει με όλες τις πολυεθνικές εταιρείες, σημαντικό μέρος της έρευνητικής δραστηριότητας της TEVA γίνεται από μη Εβραίους ερευνητές εκτός Ισραήλ, στις ΗΠΑ για παράδειγμα (αν και αναγνωρίζω ότι για τους αντισημίτες ΗΠΑ=Ισραήλ).

    Από κει και πέρα, ο Πανούσης και οι συν αυτώ «προοδευτικοί» και βδελυροί είναι αλλά και, δυστυχώς, αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο (και ποσοστιαία διαρκώς αυξανόμενο) κομμάτι της Αριστεράς. Αυτό δεν είναι μόνο Ελληνικό φαινόμενο αφού και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, και ακόμη και στις ΗΠΑ, τις τελευταίες δεκαετίες πολλοί επώνυμοι προοδευτικοί και αριστεροί έχουν εκφράσει, ίσως με λιγώτερο χυδαίο τρόπο από τον Πανούση, τα αντισημιτικά τους αισθηματα. Εκείνο που είναι ενδιαφέρον, όμως, είναι ότι μέχρις ένα σημείο τουλάχιστον η αισθητή άνοδος του αντισημιτισμού στην Ευρωπαϊκή Αριστερά φαίνεται να αντισταθμίζεται από σημαντική ελλάτωση του αντισημιτισμού στην παραδοσιακή Δεξιά, στην Ευρώπη και ακόμα πιό πολύ στις ΗΠΑ (αλλά όχι στην Ελλάδα).

  7. offshore said

    Αυτές οι θεωρίες συνομωσίας! Έλεος πια, νισάφι! Είναι δυνατόν ένα έθνος να κάνει κουμάντο σε όλη την υφήλιο; Αν είναι έτσι, όντως ‘μπράβο τους’, εμείς είμαστε μ@@λ@κες που δεν τους έχουμε ξεπεράσει στην ισχύ.

    Απαράδεκτος ο Πανούσης, και τον είχα για φιλελεύθερο και προοδευτικό.

    Η κόρη του Μ.Θεοδωράκη τι IQ έχει; Εκτός αν δεν είναι politically correct να ρωτήσω.

  8. offshore said

    @Ισραελμαν
    Δεν θεωρώ τους Εβραίους καλύτερους από τα άλλα έθνη (ούτε χειροτέρους φυσικά). Το κάθε έθνος έχει προσφέρει και κάτι στην ανθρωπότητα. Πεφωτισμένοι άνθρωποι υπάρχουν παντού, μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

  9. Abravanel said

    ισραελμαν τί σχέση έχει το Ισραήλ με το γεγονός οτι ο Τ.Πανούσης θεωρεί τους απανταχού εβραίους ζώα και δολοφόνους; Καμία γιατί όπως αναφέρει αυτά είναι τα αναλλοίωτα και διαχρονικά χαρακτηριστικά των εβραίων, είτε μερικοί από αυτούς δημιουργήσουν το κράτος του Ισραήλ, είτε όχι.

    Η ουσία της ανάρτησης είναι οτι ο Τ.Πανούσης δεν συνδέει καν την σατανική υφή των εβραίων με την μεσανατολική διαμάχη αλλά μιλάει ξεκάθαρα ως ένας άνθρωπος που μισεί τους εβραίους εξαιτίας της ίδιας τους της ύπαρξης.

    Από εκεί και πέρα έχω μπουχτίσει με την «εβραϊκή κυριαρχία», οι πραγματικά κυρίαρχοι δεν μένουν χωρίς τάφους για να θυμούνται τους γονείς τους και δεν γράφουν ανώνυμα σε ιστολόγια όπως η αφεντιά μου. Και αν είναι για κάτι να είμαι περήφανος είναι ο πλούσιος ελληνοεβραϊκός πολιτισμός και όχι τα ισραηλινά κατορθώματα – δόξα τω Θεώ έχουμε αρκετούς «δικούς μας», (όσο «δικό μας» μπορεί να είναι ένας άνθρωπος που έζησε στο παρελθόν), παγκόσμιας κλάσης επιστήμονες και φιλόσοφους.

  10. Λούης said

    Σιγά ρε Ισραελμαν – σε λίγο θα μας πεις ότι σου χρωστάμε και τον αέρα που αναπνέουμε και το νερό που πίνουμε. Δεν μας φτάνουν οι Πανούσηδες, έχουμε τώρα στο άλλο άκρο και τους «Tough Jews.» Είναι για γέλια – και για κλάματα – η όλη κατάσταση. Εχουμε τους Ελληνάρες, τώρα έχουμε και Εβραίους υπερανανθρώπους. Κρίμα που αυτή η ιστοσελίδα έχει πάρει την κατηφόρα.

  11. Abravanel said

    Έχω όμως και μια χρόνια άλυτη απορία: τελικά Εβραίος και Ισραηλινός είναι ένα και το αυτό; Γιατί διαβάζοντας το ποστ του Ισραελμαν αυτό συμπεραίνω.

    O καθένας έχει το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται – εγώ τείνω να είμαι πιο αποστασιοποιημένος χωρίς να παραγνωρίζω την ιδιαίτερη σχέση που νοιώθω με την κοιτίδα του εβραϊκού πολιτισμού στον ιστορικό χώρο του αρχαίου Ισραήλ – και που υπάρχει είτε υπάρχει το Ισραήλ είτε όχι. Αν δυσκολεύεσαι να καταλάβεις σκέψου την σύνδεση των Ποντίων με την ιστορική τους κοιτίδα, τον Πόντο, χωρίς αυτό να σημαίνει οτι είναι λιγότερο έλληνες ή αισθάνονται λιγότερο αθηναίοι ή θεσσαλονικείς.

    Για την κυριολεκτική σημασία των όρων ρίξε μια ματιά στο: Τι σημαίνει “εβραίος”, “ισραηλίτης”, “ιουδαίος” και τι “ισραηλινός”. Επίσης μπορεί να βρείς ενδιαφέρον το «Γιατί οι κοινότητες ονομάζονται “ισραηλιτικές” και όχι “εβραϊκές”«

  12. Nicolas said

    Νομίζω ότι το σχόλιο του Ισραελμαν είναι ειρωνικό (ελπίζω τουλάχιστον). Και από τα στερεότυπα στα αντιστερεότυπα: έχω έναν Εβραίο φίλο στη Νέα Υόρκη (ούτε καν για την εβραϊκή παράδοση, η μάνα του είναι από την Αλαμπάμα — poor boy!) που προσπαθεί να κάνει αυτό που του λένε όλα γύρω του, δηλαδή να γίνει εκατομμυριούχος στα σαράντα του. Μόνο που πλησιάζει τα πενήντα, ο κακομοίρης, το εκατομμύριο το βλέπει με τα κιάλια και κινδυνεύει η ψυχική του υγεία με αυτές τις βλακείες.
    Όσο για τα αναρχομαλακίστικα του Πανούση, εύκολη προβοκάτσια.
    Καιρός είναι να ξυπνήσουμε, γιατί οι δαίμονες του παρελθόντος έχουν ξυπνήσει και είναι όρθιοι πια, δεν έρπουν. Και δεν κινδυνεύουν μόνον ορισμένες ομάδες που στιγματίζουν, αλλά όλοι μας.
    Το ολοκαύτωμα δεν μας έβαλε μυαλό. Κι όταν λέω ολοκαύτωμα, βάζω μέσα Εβραίους, τσιγγάνους, πούστηδες (μην με παρεξηγείτε, η άλλη λέξη είναι πιο δύσκολη στο γράψιμο!), κομμουνιστές, αναρχικοί, ό,τι θέλετε…
    Και να μην μπερδεύουμε την πολιτική μίας κυβέρνησης ενός κράτους με άτομα που δεν είναι υπεύθυνα για ό,τι γίνεται κάπου.
    Ο κάθε είδους ρατσισμός είναι εύκολο πράγμα, το αντίθετο είναι δύσκολο. Κι ο πλούτος μας είναι η διαφορά, όχι η ομοιομορφία!

  13. theo said

    Ο Τζίμυ Πανούσης είναι φαιδρό πρόσωπο. Απαράδεκτος.
    Εβραίοι υπήρχαν διαχρονικά, από στην Αρχαία Αθήνα, μέλη της τότε κοινωνίας, μέχρι σήμερα.

    Μια συναγωγή στην Αρχαία Αγορά / A synagogue in the Ancient Agora


    Σε τούτο τον τόπο χωράμε όλοι. Χρειαζόμαστε παιδεία ένα καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα και Υπουργείο παιδείας, χωρίς θρησκευμάτων .

  14. Nicolas said

    Με όλες τις βλακείες που έχουμε κάνει, η Γη πάει κατά διαόλου κι εμείς είμαστε ακόμη στις μοιρασιές! λες κι η Γη είναι ιδιοκτησία του καθενός! όντως είναι θέμα παιδείας, αλλά η παιδεία δεν είναι μόνο στο σχολείο, είναι και στην οικογένεια, είναι και στην κοινωνία, είναι και στη γειτονιά (όσο υπάρχουν).

  15. samurai said

    nikolasδεν ειναι αναρχομαλακιστικα οσα ειπε ο πανουσης αλλα αριστεριστικα-πασοκικα και εξηγουμε
    (οχι μονο στο νικολας αλλα και στο πανουση, του οποιου το χιουμορ ειναι φοβερο)
    αλλα επι του συγκεκριμενου
    γιατι δε μας λεει ο τζιμης πανουσης(οπως και ολοι αριστεροπασοκοι)ποιοι καναν πραγματικη αντισταση στις βομβες του ισραηλινου στρατου στα τελευταια γεγονοτα στη γαζα;
    μηπως ηταν οι ιδιοι οι εβραιοι κ δη η νεολαια του ισραηλ που φυγοστρατει και θεωρουνται λιποτακτες απο το ιδιο τους το κρατος;
    γιατι δε μας λεει ποσα εβραιοπουλα ειναι στις φυλακες επειδη δε συμφωνουν να υπηρετησουν στρατο διοτι θεωρουν αδικο τον πολεμο με την παλαιστινη;
    εγω δεν ειμαι με κανεναν σε αντιθεση με αριστεριστες πασοκους που ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΝΕΡΓΟΙ κ κινητοποιηθηκαν μολις ξεσπασε ο πολεμος στη γαζα και το καναν με τη μεγιστη δοση εθνικισμου θεωρωντας ολους τους παλαιστινιους καλους κ ολουςε τους εβραιους κακκους
    κ φυσικα τσιμουδια για το κινημα των αντιφρονουντων εβραιων, τσιμουια και για την αντιπολεμικη πορεια που ελαβε χωρα μεσουσης του πολεμου στη γαζα, στο τελ αβιβ
    αυτα γιατι δε τα αναφερουν οι καθολα(λεμε τωρα)αγωνιστες του αριστερισμου κ του πασοκ;
    μονο βολτουλες ανεξοδες μετα καραβακια στη γαζα;
    επαναλαμβανω πως δεν ειμαι με κανεναν, απλα οταν θελουμε να μιλησουμε για κατι πανουση κλπ να πιανουμε το θεμα απο ολες τις πλευρες και οχι μονο κατα πως μας βολευει
    υγ1-υπαρχει παντα η πιθανοτητα να εκανε σατυρα κ να του ξεφυγε το θεμα;
    γιατι η σατιρα ειναι ωραια αλα θελει προσοχη γιατι μπορει να πεις πραγματα που δετα εννοεις αλλα τα λες γιατι βγαζουν γελιο, μονο που μετα εκτιθεσαι ανεπανορθωτα
    υγ2-μεκαλυψε και ο νοσφερατου
    υγ3-πολυ σωστη και η επισημανση του αμπραβανελ για το πως αισθανετια , κ το ασντιστοιχο παραδειγμα με τους ποντιους κ τον ποντο

  16. Λούης said

    Δεν είδα καμία ειρωνεία στο σχόλιο του Ισραελμαν. Ηταν πολύ σοβαρός και επιπλέον έκανε αντιδιαστολή των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων («τι έχουν προσφέρει οι Παλαιστίνιοι στον κόσμο;»). Εγώ άλλες διαφορές βλέπω. Ενώ οι Παλαιστίνιοι ζουν ως πρόσφυγες, οι Ισραηλινοί έχουν εισάγει το ανέμελο μοντέλο της ζωής της Καλιφόρνιας (πισίνες στην έρημο, ενώ οι Αραβες διψάνε) μαζί με μια δοσούλα απαρτχάιντ. Και όμως οι Παλαιστίνιοι παράγουν επιστήμονες, επιχειρηματίες, και καλλιτεχνες. Κρίμα που στον ρατσισμό του Πανούση αντιπαρατίθεται ο ρατσισμός του Ισραελμαν. Οσο για το Ισραηλινό «θαύμα», αυτό πληρώνεται από τους φόρους των Αμερικανών πολιτών, των δικών μου φόρων συμπεριλαμβανομένων, τρία δις δολλάρια τουλάχιστο κάθε χρόνο.

  17. η υπεροχή των Εβραιων στα γραμματα και στις επιχειρησεις μπορει ισως να εξηγηθει με μια αναλογια ..

    Το παραδοξο: Στην μετεμφυλιακή Ελλαδα για πολλά χρόνια οσοι ειχαν μια υποψια σχεσης εμμεσως ή αμεσως με την Αριστερά δεν μπορουσαν να μπουνε μέ τιποτε στο Δημοσιο (πιστοποιητικό κοινωνικών Φρονηματων κλπ )

    Αυτό ειχε ως παραδοξο αποτελέσμα
    Να στραφουν αυτοι και τα παιδια τους στις επιστημες και στις επιχειχηρησεις …
    (αυτό το εβλεπες μεχρι την περασμένη δεκαετια καθαρά ..Μια ηγεμονια της Αριστεράς τουλαχιστον στον χωρο της κουλτουρας ..
    )
    Απο την αλη βλεπουμε το παραδοξο Υψηλοβαθμοι υπαλληλοι του Δημοσιου – Δεξιοι – να ειναι υπερ των ιδιωτικοποιησεων ….

    ……………….

    Οι Εβραιοι για αιωνες ησαν αποκελισμένοι και υπο διαρκεις διωξεις ..Δεν ηταν φυσικό να στραφουν προς τον κινητό πλουτο (απο τον ακινητο …γαιοκτησια ησαν αποκλεισμένοι ..και προς τα γραμματα ;)

    Απο την αλλη δεν υπάρχει τιποτε που να αποδεικνυει καποιο γονιδιο » Εβραικότητας ..Και πως να υπάρξει αραγες ; Ανα υπηρχε τετοιο γονιδιο θα επρεπε να αποδεχτουμε και γονιδιο ελληνικότητας ή Ιταλικοτητας κλπ κλπ δηλαδή τηνν Φυλετική Θεωρια ..

  18. ε ..εδω τα λεω λιγο πιο συμαζεμένα :
    http://nosferatos.blogspot.com/2009/04/blog-post_987.html

  19. Cirut said

    Παρακολουθώ με ενδιαφέρον το blog,

    είχα την τύχη να συγκατοικήσω και με Άραβες (Παλαιστίνιους και μη) και με Ισραηλινούς εδώ και έξω. Μία περίοδο και με τους …δυο. Οι φιλίες μας κρατάν ακόμα. Με στεναχώρεσε η Γάζα πολύ. Με στεναχωρεί κάθε νεκρός εκατέρωθεν. Περιμένω ένα τέλος στο μακελλειό, όπως όλο το ειρηνιστικό κίνημα της γης. Και οι δυο λαοί έχουν χαρίσματα και ιστορικό πολιτισμό. Οι Άραβες πολίτες είχαν λιγότερες ευκαιρίες στο σύγχρονο κόσμο, επηρεάστηκαν από καθεστώτα τριτοκοσμικά. Η ομαλή συναλλαγή με τη Δύση, βοηθάει το άνοιγμα τους. Οι ρήξεις τους πάνε παραπίσω.

    Θέλει υπομονή και τόλμη η Ειρήνη

    Τώρα για τον Πανούση τι να πεις. Άμα κι αυτός ανακατώνει ρατσισμό στη σκέψη του, πισωδρομούμε ολοταχώς

  20. Η απάντησή μου παρεξηγήθηκε λίγο :) δεν είναι κυριολεκτικά. Είναι προφανώς σαρκαστική απάντηση στο κείμενο του Πανούση.

    Πιστέυω πως σε παράλογους ανθρώπους πρέπει να απαντήσω σαρκαστικά και ειρωνικά. Φυσικά και δεν πιστέυω πως ένα έθνος είναι ανώτερο από το άλλο και βέβαια είναι γελοία η θεωρία της «Εβραϊκής Κυριαρχίας». Είναι αλήθεια πως Εβραίοι έχουν διαπρέψει τόσο όσο έχουν αποτύχει και ντροπιάσει, όπως σε κάθε κοινωνία.

    Read between the lines – Ο σαρκασμός μου είναι έντονος.

  21. Abravanel said

    Και κάτι ακόμα: η μάχη εναντίον του μίσους δεν γίνεται μόνο όταν τα «θύματα» μας είναι προσφιλή. Εγώ αυτή την στιγμή που σας μιλάω μπορεί να δέρνω την γυναίκα μου και τα παιδιά μου – αυτό όμως το γεγονός δεν μειώνει σε τίποτα τον ακραίο ρατσισμό του Τ.Πανούση και του κάθε Τ.Πανούση γιατί το μίσος του οφείλεται στην προσβολή που νοιώθει από την απλή ύπαρξη μου.

    Αναφέρω αυτό το γεγονός γιατί ο samurai, με καλή πρόθεση, προσπάθησε να δείξει οτι οι ισραηλινοί δεν είναι τόσο κακοί. Δεν συμφωνώ με τον τρόπο σκέψης του γιατί, όπως είπα, ο Πανούσης υβρίζει τον εβραίο διαχρονικά (το αν σας θυμίζει το Ewige Jude δεν φταίω εγώ), άσχετα με τις πράξεις του. Το μέγεθος του μίσους του δεν κρίνεται με βάση την αθωώτητα των θυμάτων του αλλά έχει αυθύπαρκτη αξία.

    Για αυτό η όποια συζήτηση για το Ισραήλ, από όποιον γίνεται, είναι εκτός θέματος και δεν αντιμετωπίζει την ουσία. Ο Τ.Πανούσης θα έλεγε τα ίδια πράγματα και αν δεν υπήρχε το κράτος του Ισραήλ γιατί το πρόβλημα του είναι με τους εβραίους από την εποχή της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, (πήγα να τον ειρωνευτώ εδώ αλλά συνειδητοποίησα οτι μπορεί όντως να το εννοεί κυριολεκτικά).

    Οσο για το επίπεδο του ιστολογίου που αναφέρει ο Λούης αναγνωρίζω οτι υπάρχει ένα πρόβλημα με τις συζητήσεις. Είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο όταν θίγω εδώ θέματα τα οποία δεν έχουν ποτέ συζητηθεί δημόσια να υπάρχει βαθύτατο χάσμα μεταξύ των ομιλητών, λόγω της έλλειψης κοινών κωδικών συμπεριφοράς και ερμηνείας ιστορικών γεγονότων. Για την ανάρτηση για τη Συναγωγή στα Χανιά στα μεν σχόλια μου είπαν οτι έχω μια εμμονή με την Αριστερά, στο μεν mail με κατηγορούν οτι δεν ασχολούμαι ποτέ με τον αντισημιτισμό του «προοδευτικού χώρου».

  22. omadeon said

    ΕΝΤΕΛΩΣ απαράδεκτος ο Πανούσης. Για κάποιο λόγο…. τα τελευταία χρόνια δεν τον πολυ-πάω, ψυλλιάστηκα κάπου ότι ξέφτισε ή εξαντλήθηκε η έμπνευσή του. Τώρα ανακαλύπτω… ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ νέες πηγές «έμπνευσης». Λες κι ανήκει στην περιβόητη «Νέα Φαιοκόκκινη Ακροδεξιά» (που μπορεί να βρει κανείς πολλά στοιχεία για αυτήν και στη Wikipedia, στους όρους «third position», «third positionism», «strasserism», «national bolshevism».

    Το μαύρο σφυροδρέπανο των Ρώσων σταλινικών νεο-ναζί (που χαιρετούν φασιστικά) ίσως ταιριάζει στον Πανούση, σήμερα. Δυστυχώς, ΟΧΙ ΜΟΝΟ σ’ αυτόν.

    Για πολλοστή φορά αποκαλύπτεται ο αντισημιτισμός ζει και βασιλεύει και τα μυαλά καλλιτεχνών κυριεύει και ο νους τους… σαλεύει.

    Εεεελα μωρέ Πανούση, ΣΙΓΑ τη «μεγάλη έμπνευση»!!! Τραγουδάκια σατιρικά με ομοιοκαταληξία γράφουμε κι εμείς, δεν φτάνει αυτό. Χρειάστηκε να ανασύρεις το πιο καταχθόνιο προαιώνιο αντισημιτικό μίσος, για να… ΕΠΙΠΛΕΥΣΕΙΣ στα ΜΜΕ, εκμεταλλευόμενος τη συγκυρία με την κατάπτυστη συμπεριφορά του Ισραήλ, ώστε να τα φορτώσεις ΟΛΑ στους Εβραίους? ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ τον τεράστιο αριθμό Εβραίων που ανθίστανται, ΠΟΛΥ περισσότερο μάλιστα?

    ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑ. ΔΕΝ ξανακούω Πανούση, ποτέ.

  23. Παντως -και ασχετως του αισχους του Πανουση – και για να προχωρησει λιγο η συζητηση
    —————————
    Ειναι παρα μα παρα πολύ ευκολο να προχωρησει καποιος στις γενικευσεις ..
    Να πει π.χ οτι για το εγκλημα του Ναζισμου φταινε οι Γερμανοι συνολικά κλπ

    Κι εδώ θα αναφερω απο μνημης κατι που ειχα διαβασει στο ‘Αουσβιτς του Karl REES
    και μου ειχε κανει εντυπωση..

    ———————————–
    Μετα την απελευθερωση απο τα στρατοπεδα καμποσοι Εβραιοι αλλά και αλλοι κρατουμενοι των Ναζί στοιβαζονται στα τρενα της Επιστροφής
    ..Εκει καπου γινεται ενας διαπληκτισμός (με αφορμή αν θυμαμαι καλά το ποιος θα πρωτοκαπνισει μια Γόπα )
    Οι Εβραιοι ανακαλυπτουν οτι αυτός που τους πηρε την γοπα (η κατι τετοιο ειναι …Γερμανος ..

    -Τωρα βεβαια .. Για να απελευθερωθει
    απο στρατοπεδα συγκεντρωσης προφανώς θα ηταν Γερμανος αντιστασιακός ..ΑντιΝαζί ..
    Ομως οι μόλις ελευθερωμενοι απο τα στρατοπεδα εβαριοι δεν εχουν χρόνο να κατσουν να σκεφτουνς ..Χωρις πολλά πολλά τον πνιγουν σε ελαχιστα δευτερολεπτα…
    ————————————-
    θελω να πω: παιδια… Αλιμονο αν επιτρεψουμε τις γενικευσεις (»ολοι οι Εβραιοι ειναι… ολοι οι Αραβες ειναι» κλπ κλπ …)
    Μετά απο καποιο απροσδιοριστο σημειο Δεν υπάρχει επιστροφή …

  24. faggot said

    ο πανούσης πάντα με απωθούσε, δεν είναι άλλωστε τυχαίο ό,τι γενικά έχει σουξέ στους έλληνες που πάνε και σκάνε κ είσοδο μπουζουκιού στις θεαματικές εμφανίσεις του, είναι όπως τα λες εκφράζει το «κοινό αίσθημα» και στη χώρα που ζούμε ξέρουμε πόσο ευγενές είναι αυτό το αίσθημα…τον κάλεσαν και στο πράιντ οι μαλάκες για να πει προχώ ετερό κλισεδούρες

  25. – Εβραίοι: «Ο Πανούσης μας λέει πως σχεδόν για όλα τα προβλήματα στον κόσμο φταίμε εμείς!»

    – Πανούσης: «Διόρθωση! όχι ΣΧΕΔΟΝ. ΓΙΑ ΟΛΑ φταίνε οι Εβραίοι» :)

  26. Owain said

    Ακριβώς θα συμφωνήσω με τον σχολιαστή που μίλησε για γενικεύσεις.Η εικόνα που έχω προσωπικά για το Ισραήλ είναι μια χώρα μεγάλων αντιθέσεων οσων αφορά τα ιδεολογικά-πολιτικά θέματα.Το ίδιο πιστεύω και για τον διεθνή εβραϊσμό.Σαφώς όμως μπορούμε να μιλήσουμε για άρχουσες ιδεολογίες ή κυρίαρχα ιδεολογικά ρεύματα σε έναν λαό την α εποχή που προκάλεσαν το β θέμα, θετικό ή αρνητικό.Και αρνητικά υπήρξαν σε όλους τους λαούς και σε όλες τις κοινότητες διαχρονικά.
    Ο Πανούσης λέει βλακείες στο συγκεκριμμένο θέμα,όπως συχνά κάνει γενικεύει,βγάζει αυθαίρετα συμπεράσματα και μια προσωπική κακία,πολλοί λένε ότι αυτό αντανακλά τα πιστεύω του ελληνικού λαού για τους Εβραίους.Εγώ διαφωνώ μ’αυτό,μάλλον αντανακλά τα πιστεύω του ελληνικού λαού για την πολιτική του Ισραήλ και σίγουρα ένας λαός που πλήττετε όπως οι Παλαιστίνιοι προκαλεί συμπάθεια στον ελληνικό λαό,όπως άλλωστε και οι Εβραίοι όταν έγιναν οι διώξεις κατά τον Β’ΠΠ (και δεν χωρά αμφισβήτηση περί αυτού,εκτός κι αν έχουμε άλλους σκοπούς…πονηρούς…).Τώρα το να φωνασκείτε με την όποια ιστορική κριτική γίνει σε εβραϊκή κοινότητα ή ηγεσία ή ομάδα και να σπιλώνετε κόσμο και να τον χαρακτηρίζετε τουλάχιστον ως το δεξί χέρι του Χίτλερ αυτό μόνο σωστό δεν είναι.Μην πιπιλίζουμε πάντα την καραμέλα του αντισημιτισμού για ότι αφορά κριτική σε Εβραίους.Και μην ξεχνάμε ότι οι σχέσεις Ελλήνων-Εβραίων τα τελευταία 500 χρόνια μόνο αρμονικές δεν ήταν…και δεν φταίει κανένας Χίτλερ ούτε κανένας αντισημιτισμός κτλ και τεράστιο μερίδιο ευθύνης έχουν και οι Εβραίοι κατά την διάρκεια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας (και οι Έλληνες αλλά το τονίζω για να καταλάβετε ορισμένα θέματα και να πάψει η καραμέλα του αντισημιτισμού και δεν είναι το μόνο θέμα που οι εκτός Ισραήλ Εβραίοι έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης,σίγουρα δεν πιστεύω στο «ο καλούλης ο εβραιούλης το αιώνιο θύμα»,όπως και δεν το πιστεύω για κανέναν λαό).Και όχι μόνο,μην ξεχνάμε την αλληλοστήριξη Ισραήλ-Τουρκίας ή το λόμπυ Σεφαραδιτών υπέρ της Τουρκίας στην Αμερική,αν θέλετε δημοσιεύω και την επιστολή του προέδρου στα μέλη του.Αλήθεια οι Έλληνες Εβραίοι κάνετε κάτι αντίστοιχο για την Ελλάδα;απαντήσατε ποτέ;γιατί αν όχι θα σας κρίνω όπως κρίνω και τα ελληνικά λόμπυ που αδρανούν στην Αμερική!Και με την προϋπόθεση ότι υποστηρίζετε ότι είστε μόνο θρησκευτική μειονότητα τότε δεν υπάρχει δικαιολογία,γιατί κι εμείς είμαστε ορθόδοξοι αλλά τα ρωσικά εγκλήματα τα καταδικάσαμε.Αυτά σκιαγραφούν ίσως την όποια ψυχρότητα,αλλά πρέπει να το παραδεχτήτε ότι ο ελληνικός λαός απάνθρωπος δεν ήταν ποτέ
    Τώρα Ισραέλμαν είναι λάθος να λες ότι ένας λαός δεν προσέφερε τίποτα…εύκολα μπορεί να σου πει ο άλλος «μήπως τον άφησαν να προσφέρει;»…Και όσον αφορά αυτές τις εβραϊκές επιτυχίες οι περιστάσεις τις έφεραν,όπως και αντίστοιχες ελληνικές,δεν οφείλονται σε κάτι το ιδιαίτερο,σε τίποτα το «περιούσιον» ας πούμε…Ιδίως για τα διαμάντια δες την γνωστή ταινία το Ματωμένο Διαμάντι και μάλλον δεν θα αισθανθείς και τόσο υπερήφανος.
    Το παράδειγμά σου abravanel με τους Πόντιους είναι μάλλον άστοχο γιατί μιλάμε για δύο εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις,αν και έγινες πιστεύω αντιληπτός στο τι θες να πεις

  27. »αλλά πρέπει να το παραδεχτήτε ότι ο ελληνικός λαός απάνθρωπος δεν ήταν ποτέ»

    αυτό ειναι ΑΛΛη μια Γενικευση ..
    Ο ελληνικός λαος …
    Παρα πολλοι ελληνες υπήρξαν κατα καιρους απαναθρωποι
    οπως και Αλλοι Εληνες υπηρξαν πολύ ανθρωποι…

    (απο παραδειγματα Παμπολλα )

    αλλα ο ελληνικός λαος στο συνολο του και Διαχρονικά δεν υπήρξε ουτε απαναθρωπος ουτε ..ανθρωπος
    αν καταλαβαινετε τι θελω να πώ

    το ιδιο βεβαια και ο εβραικός »λαος» ο Γερμανικός κλπ κλπ κλπ

  28. ενα ντοκυμαντερ για την απανθρωπια (αλλά και ανθρωπιά )ελληνων εις βαρος Ελληνων ..: ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ
    (Το ειδα προχτες . συγκλονιστικό )

    httpv://www.youtube.com/watch?v=hsbmFhQpwhY

  29. Abravanel said

    Αλήθεια οι Έλληνες Εβραίοι κάνετε κάτι αντίστοιχο για την Ελλάδα;απαντήσατε ποτέ;

    Το ΥπΕξ ασχολείται με τους ελληνες εβραίους γιατί τους αγαπάει νομίζεις; Μεταξύ ΚΙΣ και ΥπΕξ υπάρχει μια εντονότατη συνεργασία, μόνο που από ότι φαίνεται η ελληνοεβραϊκή κοινότητα είναι οι αφελείς της υπόθεσης. Αν δεν υπήρχε τόσος αντισημιτισμός στα ΜΜΕ θα μάθαινες για όλες αυτές τις συνεργασίες που η πρεσβεία στην Ουάσιγκτον προβάλλει τόσο έντονα.

    Από εκεί και πέρα δεν είμαι σίγουρος οτι διάβασες την ανάρτηση. Ο Τ.Πανούσης μιλάει για διαχρονικά και αναλλοίωτα χαρακτηριστικά του εβραϊκού λαού – τον Μεσαίωνα ή την ρωμαϊκή εποχή δεν υπήρχαν Παλαιστίνιοι καταπιεζόμενοι και για να δικαιολογεί με αυτήν την πρόφαση το μίσος του ο Τ.Πανούσης. Οι εβραίοι, σύμφωνα με τον Τ.Πανούση, ήταν από πάντα «κακοί».

    Για να μην υπάρχει καμμία αμφιβολία επαναλαμβάνω οτι η πλήρης εκπομπή είναι διαθέσιμη εδώ, ώστε να μην υπάρχουν αμφιβολίες οτι αστειεύονταν ή απλώς είπε μια κρυάδα και όχι εξέφραζε ακριβώς το ίδιο μίσος που εκφράζει η Χρυσή Αυγή.

  30. […] αναδημοσίευση από το https://abravanel.wordpress.com/2009/06/23/panousis/ […]

  31. Πες το στο Athens Pride που μας τον έφερε για να μας διασκεδάσει…

  32. Καλά τώρα σοβαρά λέει τετοια πράγματα στον αέρα;;;;;;;;;

  33. Νοσφεράτος,

    αυτό το ντοκυμαντέρ έχει βγει σε DVD; Πρέπει, αφού είναι πάνω από ένα χρόνο.

  34. Τι να πω.

    Πραγματικά έμεινα μαλάκας, δεν το περίμενα από τον Πανούση.

  35. Τον Τζίμη Πανούση, αν και τον θεωρώ πολύ έξυπνο και χαρισματικό άνθρωπο, τον βαριέμαι πλέον αφόρητα. Αλλά η απόσταση από την ανία μέχρι να διαβάσω αυτό το βοθρόλυμα που περνιέται για σάτιρα παραείναι μεγάλη και με κάνει να αναθεωρήσω την άποψή μου γι αυτόν. Αυτού του είδους το επιθετικό χιούμορ είναι τόσο μονόπλευρο που καταντά τελικά φασιστικό, όπως γράφω στο κείμενό μου που έβαλες λινκ Αμπραβανέλ – και σ’ ευχαριστώ, ευκαιρία να το ξανακοιτάξω και να το διορθώσω.

    «Είναι σχεδόν αδύνατο να θίξεις ένα ζήτημα χωρίς να προκύψει μια παράλληλη ή πολλές παράλληλες ερμηνείες. Το χιούμορ δεν είναι ένα συστατικό της κουζίνας που μπορείς να αρτύσεις με αυτό ένα φαγητό σε σταθερές δοσολογίες, αλλά αποτελεί προσωπική καλλιέργεια και αντίληψη του ατόμου για το τι θεωρεί αστείο και άξιο λόγου για να γελάσει ή να επικρίνει […] Μπορούμε να αναγνωρίσουμε σχετικά εύκολα το χιούμορ του φασίστα: στηρίζεται στη διακωμώδηση συγκεκριμένων προσώπων και ομάδων με τέτοιο τρόπο που με μεγάλη ευελιξία τους απαξιώνει και τους καταδικάζει απολαμβάνοντας το χειροκρότημα του κοινού […] Συμπεραίνω δε, πως ουσιαστικά δεν υπάρχει φασιστικό χιούμορ διότι είναι σχήμα οξύμωρο. Ο φασίστας νομίζει ότι κάνει χιούμορ ενώ αυτό στην ουσία δεν είναι. Όταν καταφέρεται κατά των εβραίων, των νέγρων, των ομοφυλόφιλων κλπ χρησιμοποιώντας τον χιουμοριστικό λόγο, στην πραγματικότητα εκδηλώνει την ιδεολογία του με τον ίδιο τρόπο που ένας χριστιανός μιλάει πολύ σοβαρά για τη θρησκεία του.»

    Αυτή το παράθεμά μου χαρακτηρίζει πια πλήρως τον Πανούση.

    Κρίμα.

  36. Niemandsrose said

    Αν και δε θέλω να παίξω το ρόλο του εκπροσώπου Πανούση, ως τακτική ακροάτρια του Τ.Π. όμως έχω να παρατηρήσω πως όλες σας οι μομφές βασίζονται σε μία παρεξήγηση.
    Σε άλλη εκπομπή, πολύ κοντά χρονικά στη συγκεκριμένη, είχε πει ο άνθρωπος το προφανές, ότι με το λαό του Ισραήλ δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε ως λαός και χαρακτήρισε τους Ισραηλίτες αδέλφια μας.
    Παρακολουθώντας τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη χρόνια, θα ερμήνευα τη συγκεκριμένη ατάκα του στη θεμιτή υπερβολή της σάτιρας αφενός και αφετέρου ως επίθεση στην εξωτερική πολιτική του Ισραήλ.

  37. Niemandsrose

    Αν το υπέγραφε, και μετά χαράς, ο φον Πλεύρης δεν θα ήταν παρεξήγηση, έτσι; Παίζει με τη φωτιά ο Πανούσης από την αρχή της καριέρας του, αλλά όχι να παρουσιάζει σε μεγάλο κοινό με αντισιμητικά αντανακλαστικά αυτό το εμετικό πράμα.

  38. Αμπραβάνελ, το λινκ του Ν. Δήμου δεν λειτουργεί και η Lifo δεν έχει φόρμα αναζήτησης. Για φτιάξτο.

  39. Abravanel said

    Το mp3 με την εκπομπή έχει κατεβασθεί από τον ιστότοπο του City και περιέχει το σύνολο της εκπομπής μαζί με την μουσική και χωρίς περικοπές.

    Συγνώμη και γιατί να μην λέει αυτά ο Τ.Πανούσης; Ο Γ.Καρατζαφέρης λέει τα ίδια στο ΤηλεΆστυ και ο Μητροπολίτης Ανθιμος έλεγε οτι οι εβραίοι σταύρωσαν το Χριστό και για αυτό τιμωρούνται στην Γάζα στα κηρύγματα τον Δεκέμβριο. Ο Τ.Πανούσης τι έχει; Το αντιρατσιστικό γονίδιο ή επειδή δεν «γουστάρει» την Εκκλησία σημαίνει οτι είναι καλός άνθρωπος;

    Οσο για τα περι ατάκας οφείλω να παρατηρήσω οτι ολόκληρη η εκπομπή είναι διαθέσιμη να την ακούσει ο καθένας και να διαπιστώσει οτι δεν είπε ο Τ.Πανούσης μια φράση και αμέσως πιάστηκα από αυτήν – υπάρχει μια σωρεία χαρακτηρισμών που αποτελούν τον ακριβή ορισμό του αντισημιτισμού! Καθίστε τώρα μπροστά στην οθόνη και αρχίστε να διαβάζετε το κείμενο να δούμε πόσο «μικρός» ή «σύντομος» είναι ο οχετός που εκτοξεύει απέναντι σε ανθρώπους που ξέρει οτι δε μπορούν να του απαντήσουν.

    1. Οι εβραίοι έχουν ένα διαχρονικό χαρακτήρα και αυτός είναι σατανικός (Από αρχαιοτάτων χρόνων, όχι και πολύ να μην το παρακάνουμε, επι Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας οπου …).
    2. Οι εβραίοι έχουν ένα παγκόσμιο δίκτυο με το οποίο ελέγχουν το κόσμο (– οι εβραίοι έχουν ένα παγκόσμιο δίκτυο με το οποίο ελέγχουν το κόσμο.).
    3. Οι εβραίοι είναι μια συμπαγής μάζα και είναι σατανική (Εγώ θα το λέω κι ας ενοχλούνται οι Δωσίλογοι της Αριστεράς και οι κωλόγριες του Πολιτικού Ορθολογισμού ότι υπάρχουν και καλοί Εβραίοι).
    4. Ο κόσμος θα ήταν καλύτερος χωρίς τους εβραίους (οι αμερικανοεβραίοι μιλιταριστές είναι καταδικασμένοι γιατί οι εβραϊκές οικογένειες κάνουν 1 με δυο παιδιά).

    Οσο για αυτά που γράφει περί «ισραηλίτες αδέρφια μας» αποτελούν δείγμα της υποκρισίας του – το παιδάκι που πετάει την πέτρα στο τζάμι και μετά κρύβει το χέρι του. Να υπενθυμίσω οτι ο Τ.Πανούσης δεν έχει καν την «εξυπνάδα» του Κ.Πλεύρη που μιλάει για «εβραιοσιωνιστές» και η κριτική του ξεκινάει από τα αρχαία χρόνια όταν δεν υπήρχε Ισραήλ και δεν υπήρχαν καταπιεζόμενοι Παλαιστίνιοι. Επίσης αναρωτιέμαι με ποιους είναι αδέλφια όταν λέει οτι ΟΛΟΙ οι εβραίοι είναι κακοί (sic). Μήπως είναι οι ίδιοι εβραίοι με τους οποίους ισχυρίζεται οτι είναι φίλος ο Κ.Πλεύρης; Να θυμίσω οτι σε 10 ελληνικές πόλεις έγιναν βίαιες αντισημιτικές επιθέσεις στα «αδέλφια» του – από βανδαλισμούς νεκροταφείων στα Ιωάννινα, μέχρι απόπειρα εμπρησμού της Συναγωγής στην Βέροια. Αναρωτιέμαι αν σκέφθηκε ο μεγάλος μας αδερφός αν με τα λόγια του μπορεί κάποιος να θεωρούσε οτι έπρεπε να εκδικηθεί τους παλαιστίνιους πάνω στους κακούς εβραίους που ελέγχουν τις τράπεζες και του ανέβασαν το επιτόκιο στην πιστωτική;

    Επαναλαμβάνω για αυτούς που επιμένουν να πιστεύουν οτι ο οχετός του Τ.Πανούση έχει να κάνει με το Ισραήλ. Ο Τ.Πανούσης φρόντισε να ξεκαθαρίσει οτι μιλάει για τους εβραίους από την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και το πρόβλημα είναι ο χαρακτήρας που ανέπτυξαν σε αυτά τα χρόνια, (εν απουσία Παλαιστινίων και Ισραήλ).

  40. null said

    Νομίζω ότι είναι προφανές ότι το κείμενο δεν είναι εναντίων των εβραίων αλλά εναντίον της γενοκτονίας που κάνει το κράτος του Ισραήλ. Ο Πανούσης κάθε δεύτερη λέξη στην εκπομπή του λέει «αράπη μου», τι πάει να πει αυτό; Και φονιάδες των λαών αμερικάνοι λέει το σύνθημα, δεν λέει φονιά των λαών κυβέρνηση των ΗΠΑ. Έτσι είναι η γλώσσα. Υπάρχουν αρκετοί αντισημίτες στην Ελλάδα, δεν χρειάζεται να ανακαλύπτουμε κι άλλους εκεί που δεν υπάρχουν. (Ευχαριστώ για τη φιλοξενία της αντίθετης ανάγνωσης του κειμένου)

  41. @null
    «Νομίζω ότι είναι προφανές ότι το κείμενο δεν είναι εναντίων των εβραίων αλλά εναντίον της γενοκτονίας που κάνει το κράτος του Ισραήλ.»

    Ο Αμπραβανέλ όμως έχει δίκιο όταν λέει: «Ο Τ.Πανούσης μιλάει για διαχρονικά και αναλλοίωτα χαρακτηριστικά του εβραϊκού λαού – τον Μεσαίωνα ή την ρωμαϊκή εποχή δεν υπήρχαν Παλαιστίνιοι καταπιεζόμενοι και για να δικαιολογεί με αυτήν την πρόφαση το μίσος του ο Τ.Πανούσης. Οι εβραίοι, σύμφωνα με τον Τ.Πανούση, ήταν από πάντα “κακοί”.»

    Και διάβασε πως επικροτούν οι γερμανοτσολιάδες, το ποστ δίνει λινκ:
    http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic.php?f=142&t=7856

    Αυτά είναι πολύ επικίνδυνα πράματα.

  42. Abravanel said

    Την ξεκίνησε από ρωμαϊκών χρόνων την γενοκτονία το Ισραήλ;

    Null υπήρχαν ΜΑΤ έξω από σχολεία και συναγωγές και όχι γιατί οι εβραίοι υπερβάλλουν – στην Λάρισα γινόνταν την ίδια μέρα πορείες της Χρυσής Αυγής και αριστερών διαδηλωτών και οι μεν βεβήλωσαν το Μνημείο και οι δε προσπάθησαν να βεβηλώσουν την Συναγωγή και τους έκοψαν οι αυτόνομοι του terminal119 που έτυχε να είναι εκεί και είναι οι μόνοι σε όλη την Ελλάδα που έκαναν κάτι. Μέσα σε τέτοια κατάσταση εσύ θεωρείς οτι ο Τ.Πανούσης απλώς του ξέφυγε κάτι στο λόγο; Επί μισή ώρα; Μην αφήνοντας ούτε μισή ευκαιρία να σκεφτεί κάποιος ακροατής οτι μπορεί να υπάρχει και κάποιος καλός;

    Επαναλαμβάνω οτι ο Τ.Πανούσης μιλάει για τα κακά των εβραίων όταν δεν υπήρχε Ισραήλ – τι σχέση έχει ο χαρακτηρισμός οτι οι εβραίοι αγαπάνε τα σκουπίδια και ελέγχουν την «σόου μπιζ» και τις τράπεζες; Εκτός και αν τα πιστεύεις και εσύ, δε συμφωνείς οτι αυτά είναι τα κλασσικά επιχειρήματα του καθαρού μίσους ενάντια στους εβραίους και δεν έχουν καμμία σχέση με το Ισραήλ;

    εδιτ -> ουσιαστικά επαναλαμβάνω αυτό που είπε ο JAG: οτι μιλάει ξεκάθαρα για εβραίους πριν υπάρξει καν σαν ιδέα το κράτος του Ισραήλ χρησιμοποιώντας τα κλασσικά επιχειρήματα του κάθε Πλεύρη και οτι, σαν αντιρατσιστής που βαυκαλίζεται οτι είναι, θα έπρεπε να σκεφθεί δυό φορές τι να πει εκείνες τις ημέρες.

  43. στην Ελλάδα αλλά και αλλού, μεγαλοποιούν τους διασκεδαστές, τους κάνουν ήρωες, ορκίζονται στο όνομά τους, τους ζητούν επιμόνως αυτόγραφα, τους φουσκώνουν ένα ήδη εξογκωμένο εγώ και άντε πιάσε τους αν έχει κι έναν λαό (όπως οι περισσότεροι λαοί) που στο σύνολό του πάσχει από πολιτισμικό στραβισμό… Εδώ καλλιτέχνες τους ανεβάζουν, καλλιτέχνες τους κατεβάζουν όλους τους «λαϊκούς» τραγουδιστές, κι αν αυτοί τώρα είναι καλλιτέχνες, τότε πως πρέπει να ονομάσεις έναν εικαστικό, έναν ποιητή…

    Όσα αναφέρω δεν είναι οι αιτίες του ρατσισμού, για να μην παρεξηγηθώ, αλλά ένα από τα πολλά νοσηρά του αποτελέσματα…

    Ο Πανούσης ηρωοποιήθηκε, και συνεχίζει να προκαλεί δέος σε παρα-πάρα πολλούς, οι περισσότεροι δε από αυτούς, τον ψάχνουν απεγνωσμένα-είπαμε- για ένα αυτόγραφο.

  44. Niemandsrose said

    JustAnotherGoneOff, μάλλον δε θα ήταν παρεξήγηση αν το υπέγραφε (sic) ο φον Πλεύρης. Ερμηνείες αποσπασμένες από το context είναι σκέτη σκανδαλοθηρία.

  45. Και ποιο είναι το context κατά τη γνώμη σου, αγαπητή Niemandsrose;

  46. Abravanel said

    H εκπομπή είναι εκεί για να την ακούσουν όλοι και να δουν αν είπε τίποτα καλό για τους εβραίους και εγώ το έκοψα ή πήρα σκόρπιες προτάσεις. Θεωρώ οτι παρέθεσα πιστά το πνεύμα του Τ.Πανούση.

    Αλλά έχεις δίκιο – το context είναι σημαντικό: απλώς το context για μερικούς είναι η Παλαιστίνη, ενώ για εμένα είναι η Ελλάδα. Τώρα γιατί εγώ πιστεύω το δεύτερο είναι απλό: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Κομοτηνή, Βέροια και Δράμα – σε αυτές τις πόλεις εβραίοι μπήκαν στο στόχαστρο Ακροαριστεράς και Ακροδεξιάς. Εχω και φωτογραφίες αλλά θα είναι για την ανάρτηση – αν βολεύεσαι ρίξε μια ματιά στο αηδιαστικό βίντεο για το νεκροταφείο των Ιωαννίνων που έχει βανδαλιστεί 3 φορές από τον Ιανουάριο.

    Το γιατί όμως κάποιος προτιμά το πρώτο και ταυτόχρονα αδιαφορεί για το τι συμβαίνει στην ίδια του τη χώρα με αναγκάζει να σε παραπέμψω στην ανάρτηση του δόκτωρα που μόνο φιλο-ισραηλινός δεν είναι αλλά κατάλαβε καλά το τι συμβαίνει -> Νταρφούρ και Παλαιστίνη.

    Α, συγνώμη: ο Τ.Πανούσης είναι γνωστός για τον αντιρατσισμό του και τις μάχες κατά του αντισημιτισμού οπότε έψαξα και εγώ ο σκανδαλοθήρας να βρω την μια και μοναδική εκπομπή του που έγινε πιο Πλεύρης από τον Πλεύρη. Καταλαβαίνω οτι σε πολύ κόσμο φαίνεται σαν να καταρρέει ένας μύθος αλλά δεν είμαι εγώ που τα είπα αυτά αλλά ο Τ.Πανούσης που ήθελε να τον ακούσει όλη η Αθήνα (και η Ελλάδα μέσω των ηχογραφήσεων) οτι από αρχαιοτάτων χρόνων οι εβραίοι, με ή χωρίς κράτος του Ισραήλ, έβαλαν στο μάτι τις τράπεζες και την σόου μπιζ.

    Οσο για την αφεντία μου μπορεί εδώ να το παίζω αντιρατσιστής αλλά τι σου λέει οτι δεν έχω 5 αλβανούς που τους πίνω το αίμα στην βίλα μου; Η΄ οτι δεν δέρνω την γυναίκα μου. Τίποτα και ακριβώς για αυτό καλά κάνεις και ζυγίζεις 2 και 3 φορές τα λόγια μου να δεις αν μπάζουν. Το ίδιο όμως συμβαίνει και με τον Τ.Πανούση – οτι είναι κατά της Εκκλησίας και του κατεστημένου (τουλάχιστον κατ’αυτόν) δε σημαίνει οτι παραδίνεσαι και δεν εξετάζεις αντικειμενικά τον κάθε του λόγο. Τα όποια του προτερήματα δεν σημαίνει οτι αυτόματα γίνεται η Μαρία Τερέζα και δεν μπορεί να είναι κάθαρμα σε ορισμένα πράγματα. Γιατί όπως είπα το γονίδιο του αντιρατσισμού δε το έχει κανένας – μόνο που εγώ το ξέρω για τον εαυτό μου και είμαι συνεχώς με τον ορό.

  47. justanothergoneoff το σχολιο σου περι χιουμορ το εκανα αναρτηση ..Δεν πιστευω να σε πειραζει ; αν ναι πες μου να το κατεβάσω ..
    Μου αρεσε

    http://nosferatos.blogspot.com/2009/06/justanothergoneoff.html

    Ισραελμαν δεν ξερω αν βγηκε σε ντιβιντι.. το ειδα στο σινεμά ..Παντως ηταν συγκλονιστικό ..Εξαιρετικό
    »Μακρονησος »

  48. Owain said

    Μίλησα σαφώς για εποχές που το μαζικό ιδεολογικό ρεύμα ενός λαού μπορεί να χαρακτηριστεί κάπως,τα περί Μακρονήσου είναι γελοιότητες,αστειότητες τόσο για την έκταση όσο και για το αποτέλεσμα!και σίγουρα μη συγκρίσιμο ούτε με τις σφαγές του Κεμάλ ούτε με τα αραβοϊσραηλινά ή τα ισραηλινοαραβικά…Εποχή που το κυρίαρχο πνεύμα των Ελλήνων να ήταν η βαρβαρότητα δεν υπήρξε!σας προκαλώ να μου πείτε!
    Abravanel για ποιο ακριβώς Μνημείο μιλάς;δεν μπορώ να καταλάβω…η Λάρισα έχει πάρα πολλά μνημεία,γιατί κάποιο να γράφεται με κεφαλαίο;επίσης πολλά ολοκαυτώματα έγιναν γιατί ένα μόνο να γράφεται με κεφαλαίο;αυτό δεν είναι ρατσιστμός;ε;τι παραπάνω δλδ έχετε;ή μάλλον τι «περιούσιο» έχετε που δεν το έχουμε εμείς οι «γκωήμ»;όταν είδα να γράφεις ένα μνημείο με κεφαλαίο συγχίστηκα!είναι ρατσισμός καρά ρατσισμός του κερατά του χειρίστου είδους!
    Τι θα πει context δεν ξέρω…μόνο όμως που συγκρίνεις το νέο Άουσβιτς που λέγεται Παλαιστίνη με μερικά σπασμένα μάρμαρα στην Ελλάδα είναι ντροπή!!!Καταδικαστέες οι πράξεις βεβύλωσης (όπως και τα βέβυλα ντοκυμαντέρ που προβάλονται συστηματικά το Πάσχα στο Ισραήλ και έχουν προκαλέσει ουκ ολίγες φορές την διαμαρτυρία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων,που κατά τα άλλα ασφυκτιά από την ισραηλινοαραβική καταπίεση)
    Για τον Πανούσης τοποθετήθηκα σαφώς!Συμφωνώ με αυτά που λες περί Πανούση,τι άλλο να κάνω;
    Όσο για τις φιλελληνικές πράξεις Εβραίων θα ήθελα περισσότερη ενημέρωση και θα κάνω εγώ ανάρτηση ο κακός ο δεξιός,τι είδους δηλαδή πρωτοβουλίες πήρε το ΚΙΣ;Μπήκα σε σελίδες όλων των εβραίκών κοινοτήτων της Ελλάδας και πουθενά δεν λέει τίποτα!απάντησε ποτέ σε αίσχη του Ραμ Εμμάνιουελ;ή σε αίσχη του Σεφαραδίτικου Αμερικανικού συνδέσμου υπέρ Τουρκίας;ήταν ποτέ το ΚΙΣ αλληλέγυο με την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ.Ασίας;ήταν ποτέ υπέρ της ανγνώρισης της Γενοκτονίας από τον Κεμάλ πάλι (τον Τούρκο σεφαραδίτικης καταγωγής)των Αρμενίων,των Ασσυρίων;ή το μόνο που κάνουν οι εβραϊκές οργανώσεις είναι να λένε όχι στην αναγνώριση της τάδε γενοκτονίας ή του τάδε ολοκαυτώματος επειδή αυτό θα υποσκίαζε όπως λένε το δικό σας;
    Και αν ο αντιεβραϊσμός είναι κακός (που είναι σαφώς κακός,αλλά είναι λάθος ο όρος «αντισημιτισμός» γιατί Σημίτες είναι και οι Άραβες) γιατί τότε να επιτρέπεται τόσο εύκολα ο ανθελληνισμός και μάλιστα να θεωρείται και σημάδι προόδου ή ο αντιγερμανισμός ή ο αντιγαλλισμός κτλ.;Τον αντιεβραϊσμό των καναλιών που τον εντοπίζεις;αντινεοδημοκρατισμός σαφώς και φαίνεται,φιλογαβρισμός το ίδιο,φιλοπασοκισμός το ίδιο αλλά αντιεβραϊσμός που;γιατί δεν βγαίνεις κι εσύ να πεις την άποψή σου;πολύ γνωστός έχεις γίνει με το ιστολόγιο αυτό δεν νομίζω να μην σε δεχτούν
    Όσο για τον Χριστό σαφώς και οι τότε εβραϊκές αρχές Τον σταύρωσαν,δεν υπάρχει αμφιβολία περί τούτου.Όχι φυσικά όλοι οι Εβραίοι,ούτε μπορεί να υπάρξει συνολική ευθύνη,αλλά το εβραϊκό πολιτικοθρησκευτικό κατεστημένο της εποχής εκείνης,που πήρε την νομιμοποίηση του απαίδευτου εβραϊκού όχλου των Ιεροσολύμων όπως συμβαίνει σε όλες τις εποχές,σε όλες τις κοινωνίες!όπως και το πολιτικοθρησκευτικό κατεστημένο των Αθηνών έφαγε τον Σωκράτη!τι να κάνουμε δηλαδή;έτσι ήταν τα πράγματα,έτσι έγιναν!να τα παραποιήσουμε για το γαμοPolitical correct;ένα Political correct που στην Ελλάδα λειτουργεί σαν αυτοάνοσο νόσημα;μην πεις ότι φταίει το κώνιο που φύτρωσε!

  49. j95 said

    Εποχή που το κυρίαρχο πνεύμα των Ελλήνων να ήταν η βαρβαρότητα δεν υπήρξε!σας προκαλώ να μου πείτε!

    Άσε μας ρε φίλε. Έστω ότι σου λέμε π.χ. για το πώς έγινε ελληνική η Μακεδονία. Αμέσως θα ακολουθήσεις την παρακάτω γραμμή επιχειρηματολογίας:

    1. δεν τα κάναμε
    2. κι αν τα κάναμε είχαμε δίκιο
    3. στο κάτω-κάτω οι άλλοι έχουνε κάνει χειρότερα
    4. είστε προδότες.

  50. Owain said

    Ασχολούμαστε με έναν ηλίθιο «αναρχικό» με βίλα στην Εκάλη και καγιέν αντί να δούμε πως τα πρακτικά θέματα διορθωθούν.Ο όποιος αντιεβραϊσμός στην Ελλάδα θα μπορούσε να διορθωθεί μα κάποιες συγκεκριμένες κινήσεις που μόνο η εβραϊκή κοινότητα μπορεί να κάνει.Όπως είπα πιο πάνω οι σχέσεις Ελλήνων-Εβραίων ήταν ανταγωνιστικότατες και πολύ άσχημες επί τουρκοκρατίας,με σοβαρή ευθύνη των Εβραίων που ήταν πάντα σύμμαχοι των Τούρκων (το ξανατονίζω για να πάψει η καραμέλα του αντιεβραϊσμού) επί τουρκοκρατίας,ήταν σε πολύ καλύτερη μοίρα από τους Έλληνες και υπήρχαν πόλεις όπου κυριαρχούσαν και ως πλειονότητα δεν έδιξαν καλό πρόσωπο (δες σφαγή Αγίου Μηνά Θεσσαλονίκη και εδώ να απαντήσω και στον abravanel και ότι και πριν την ίδρυση του σύγχρονου εβραϊκού κράτους έγιναν αίσχη,δεν πιστεύω στο «εβραιούλης ο γλυκούλης ο θυματούλης» ούτε στο αντίστοιχο για τον Έλληνα),τι να κάνουμε να μην διδάξουμε την ιστορία;ή να πούμε ψέμματα για τον Γρηγόριο τον Ε’;όλα αυτά δημιούργησαν πολύ άσχημο κλίμα που έμεινε και μετά!σήμερα το Ισραήλ είναι σύμμαχος πιστός με την Τουρκία (δες μνημείο Κεμάλ στο Ισραήλ!είναι ανατριχιαστικό που ένας λαός που έπαθε τόσα να τιμά έναν γενοκτόνο όπως ο Κεμάλ) και οι εβραϊκές οργανώσεις των ΗΠΑ έχουν λυσσάξει υπέρ Τουρκίας!κάνω λάθος;ας μου πείτε αν κάνω!αντίθετα μερικές κινήσεις από την πλευρά των εν Ελλάδι ή Ελλήνων Εβραίων (αφού εσείς δεν το ξεκαθαρίζετε τι είστε δεν μπορώ να εγώ παρά να παραθέσω και τα δύο) θα έκαναν τα πράγματα να οδηγηθούν σε πολύ πιο καλή κατάσταση
    Όσο για τα ΜΜΕ τι άλλο να κάνουν;στο κατω κάτω για προπαγάνδα έχετε και το Χόλυγουντ οι Εβραίοι!

  51. Owain said

    προσέξτε τι θα απαντήσετε,να αποκλείσετε από τώρα απαντήσεις που να περιλαμβάνουν «μη διδαχή της ιστορίας για καλύτερο μέλλον».Η ιστορία θα διδάσκετε πάντοτε,το σήμερα και το αύριο είναι το θέμα.Να πω ακόμα ότι σε καμία περίπτωση οι ελληνοεβραϊκές σχέσεις δεν είναι ίδιες με αυτές των Εβραίων και των υπόλοιπων δυτικών

  52. Owain said

    Ιδίως για Μακεδονία δεν είστε σε θέση να μιλάτε γιατί η αντίστοιχη περίπτωση δεν σας συμφέρει καθόλου…αλλά γενικά ναι παραδέχομαι ότι στην Μακεδονία έγιναν κάποιες ακρότητες και σαφώς η σκάλα που έθεσες είναι σωστή,με την διαφορά ότι εγώ δεν δέχομαι ότι έπρεπε να είχαν γίνει οι ακρότητες από μέρους μας,ελπίζω όμως στις ακρότηες να μην συμπεριλαμβάνεις τον αγώνα εναντίον των Βουλγάρων και σαφώς όταν οι άλλοι σου κάινε και σου σφάζουν ασύστολα τους δικούς σου τότε κι εσύ θα αντιδράσεις

  53. Owain said

    Πάντως εξυπνάκια φίλε κινείσαι στα ίδια μοτίβα που περίμενα κι εγώ για σένα ανθελληνισμός=πρόοδος

  54. Owain said

    Ή γιατί να συνεργάζεσται οι εν Ελλάδι Εβραίοι ή Έλληνες Εβραίοι μόνο με ανθελληνικά στοιχεία;

  55. Owain said

    Ο Ζαν Κοέν παλιά είχε γράψει ένα άρθρο για την Μακεδονία που εν μέρη (στον μεγαλύτερο βαθμό) το ασπάζομαι

  56. offshore said

    @ Owain
    Για τις σχέσεις Ελλάδας- Ισραήλ διάβασε το άρθρο του Ισραελμαν.
    http://israelyesgr.blogspot.com/2009/06/blog-post_23.html

    Δεν είμαι Εβραία, ούτε ξέρω προσωπικά τον Abravanel αλλά έχω βαρεθεί κάθε φορά να του ζητάνε να αποδείξει το πόσο Έλληνας είναι. Το έχει δηλώσει άπειρες φορές στο παρελθόν. Και δεν νομίζω πως είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του ΚΙΣ.

    Αυτό που έχω καταλάβει εγώ είναι πως προσπαθεί να δείξει το πώς είναι η ζωή για έναν Έλληνα διαφορετικού θρησκεύματος. Κάθε φορά όμως η συζήτηση καταλήγει στο Ισραήλ και στο ισραηλινό lobby τις Αμερικής.

  57. Niemandsrose said

    Αγαπητέ JustAnotherGoneOff με βάζεις να πω τα αυτονόητα, που΄ναι και το πιο δύσκολο πράγμα του κόσμου. Το context, που είναι το ΠΑΝ πως έχει πει και κάποιος προλαλήσας:
    Για τον μεν Φον Πλεύρη:
    1.ότι είναι βουλευτής
    2.δεν τα λέει για να γελάσουμε
    3.δηλωμένος αντισημίτης
    4.με αντισημιτικό συγγραφικό έργο
    ->αν έλεγε κάτι αντίστοιχο -που έχει πει πολύ χειρότερα- θα ήταν προς επίρρωσιν των αθλιοτήτων που’ χει κατα καιρούς πει.
    Για τον δε Δον Πανούση ισχύουν τ’αντίθετα
    1.σατιρικός καλλιτέχνης. (Σάτιρα, υπερβολή που πρέπει να ενοχλεί κλπ κλπ)
    2.ειπώθηκε σε συνθήκες αιματοχυσίας στη Γάζα (ή μήπως ήταν κέτσαπ?) και αγανάκτησης
    3. αναρχικός (αλλά μην αρχίσουμε τωρα να λεμε για τις μεζονετες και τα τζίπ και τα ξεχειλώσουμε), όπου εξ ορισμού ο αντισημιτισμός απλά δεν παίζει
    4. σε εκπομπή κοντά σε αυτή (πριν ή μετά δε θυμάμαι) δηλωσε ξεκάθαρα πως δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους Ισραηλίτες που είναι αδέλφια μας κλπ. (Να βρω το ηχητικό ντοκουμέντο να το κάνουμε εδώ μέσα λαϊκό δικαστήριο τύπου ζούγκλα; )

  58. j95 said

    Poe’s law.

    ΥΓ:

    3. αναρχικός (αλλά μην αρχίσουμε τωρα να λεμε για τις μεζονετες και τα τζίπ και τα ξεχειλώσουμε), όπου εξ ορισμού ο αντισημιτισμός απλά δεν παίζει

    Θα ‘θελες.

  59. Niemandsrose said

    Περιμένω να μου υποδείξεις αναρχικό εθνίκι ρατσιστή να το βάλω στη συλλογή με τα ανύπαρκτα.

  60. j95 said

    αναρχικό εθνίκι ρατσιστή μπορείς να δεις εδώ: http://www.locandiera.gr

    αυτό που ζήτησες όμως ήταν αντισημίτη και πιστεύω πως δε μπορείς να πας πιο αναρχικά από Προυντόν[1] και Μπακούνιν[2].

    [1] Jews; make laws against this race, which poisons everything, by mingling into in all affairs without seeking unity with any people. Demand their expulsion from France, except those married to Frenchman, abolish synagogues, reject them at any workplace, eventually demanding the abolishment of this cult. It is not by accident that the Christians considered them to be godless. The Jew is the enemy of the human race. One must send this race back to Asia or exterminate it. By fire or fusion or by expulsion, the Jew must disappear. What the people of the middle ages hated by instinct, I hate upon reflexion and irrecoverably. The hatred of the Jew, as that of the English, must be an article of our political faith
    [2] a multitude of more or less clever, intriguing, mobile, speculating Jews, such as Jews are every where: commercial or banking agents, writers, politicians, correspondents for newspapers of all shades, with one foot in the bank, the other in the socialist movement, and with their behinds sitting on the German daily press — they have taken possession of all the newspapers — and you can imagine what kind of sickening literature they produce. Now, this entire Jewish world, which forms a single profiteering sect, a people of blooksuckers, a single gluttonnous parasite, closely and intimately united not only across national borders but across all differences of political opinion — this Jewish world today stands for the most part at the disposal of Marx and at the same time at the disposal of Rothschild. I am certain that Rothschild for his part greatly values the merits of Marx, and that Marx for his part feels instinctive attraction and great respect for Rothschild.

    This may seem strange. What can there be in common between Communism and the large banks? Oh! The Communism of Marx seeks enormous centralization in the state, and where such exists, there must inevitably be a central state bank, and where such a bank exists, the parasitic Jewish nation, which. speculates on the work of the people, will always find a way to prevail

  61. Και το context του Χίτλερ είναι πώς ήταν 1.χορτοφάγος 2.αντικαπνιστής 3.φιλόζωος 4.καλλιτέχνης

  62. Νοσφεράτε, εφόσον αναφέρεις πηγή μην ρωτάς. Ευχαριστώ για την αναπαραγωγή.

  63. Niemandsrose said

    JAGO, προσθέτοντας το αποτυχημένος στο 4, θα συμφωνήσω πως στο συγκεκριμένο context ο Χιτλερ θα γινόταν αυτό που τελικά έγινε. :b
    j95, μπορεί να αυτοπροσδιορίζεται όσο αναρχική θέλει η κάθε λοκαντιέρα. Τα συμφραζόμενά της την προσδιορίζουν καλύτερα. Και πάλι αναρχικός+εθνίκι, έννοιες ασύμβατες.
    Όσο για τον Προυντόν και τον Μπακούνιν επιφυλάσσομαι να απαντήσω απ’ το βλογκ μου γιατί ήδη αρκετά καταχράστηκα της φιλοξενίας του Abravanel.

    O Τζιμάκος είναι ο Χίτλερ. Ο Πλεύρης είναι ο Χίτλερ. Άρα ο Τζιμάκος είναι ο Πλεύρης. Θα τον ψηφίσω.

  64. Abravanel said

    Owain σε συμβουλεύω (το ρήμα που χρησιμοποιώ είναι το κατάλληλο για την περίσταση) να διαβάσεις λίγο περισσότερο. Ολοκαύτωμα με «Ο» κεφαλαίο υπήρξε ένα, όχι γιατί οι εβραίοι που πέθαναν ήταν περισσότεροι ή πιο αθώοι αλλά γιατί μόνο για τους εβραίους εφαρμόσθηκε συγκεκριμένο σχέδιο ολοκληρωτικής εξόντωσης, (πιθανολογείται και για τους Ρομά αλλά υπάρχουν αμφιβολίες, ενώ αφήνω στην άκρη των ψυχικά άρρωστων).

    Από εκεί και πέρα κάνεις σωρεία λαθών που με κάνουν να υποψιάζομαι για την ποιότητα και την ταυτότητα των αναγνωσμάτων σου.
    1. Ο Κεμάλ Ατατούρκ δεν ήταν σεφαραδίτικης καταγωγής.
    2. Ο αντισημιτισμός είναι ο ρατσισμός μόνο απέναντι στους εβραίους – εφευρέθηκε σαν όρος από γερμανούς θεωρητικούς πρόδρομους της φυλετικής ιδεολογίας και ποτέ δεν έβαλε σαν στόχο τους άραβες.
    3. Οι αρχαίοι ισραηλίτες δεν είχαν την δυνατότητα να αποφασίσουν ή να εκτελέσουν την ποινή του θανάτου, άρα «οι εβραίοι σταύρωσαν τον χριστό» είναι λάθος. Αλλά ακόμα και αν το δεχτούμε αυτό οφείλουμε να θυμόμαστε οτι αυτό έγινε η πρόφαση για να δολοφονηθούν χιλιάδες εβραίοι στην Τριπολιτσά, Οδησσό, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Ρόδο, Θεσσαλονίκη και σε πολλές άλλες πόλεις από χριστιανούς συμπατριώτες μας – η επίκληση αυτής της κατηγορίας συνδέεται άμεσα με τον εξολοθρευτικό αντισημιτισμό και είναι εύλογο να αποφεύγεται στα πλαίσια ύβρεων.

    Επίσης μακάρι περισσότεροι άνθρωποι να ήταν σαν τον Π.Δημητρά – μπορεί να μην είναι κανείς Μητέρα Τερέζα αλλά η Ελλάδα θα ήταν μια χώρα πολύ χειρότερη και λιγότερο ανθρώπινη χωρίς αυτόν. Ανθέλληνας είσαι εσύ κατ’εμέ και οι δικές μου περγαμηνές για το πόσο έχω υπερασπιστεί την πατρίδα μου είναι τα φύλλα πορείας όλης της οικογενείας από Ε.Σ. και ΕΛΑΣ. Σε φυσιολογικές συνθήκες θα γελούσα με όποιον τα προσκόμιζε σαν απόδειξη ελληνοφροσύνης, αλλά έχω την εντύπωση οτι θα είναι τα μόνα γεγονότα τα οποία θα σεβαστείς.

    Οσο για την στάση του Ελληνικού Εβραϊσμού η άγνοια ενός εθνικά-συνειδητού, (αδόκιμος όρος αλλά ο όποιος εναλλακτικός όρος θα ήταν μάλλον προσβλητικός), πολίτη σαν και εσένα για το τι κάνει το ΚΙΣ και η ΙΚΘ είναι η καλύτερη απόδειξη για το πόσο η άγνοια και η αποστροφή προς τους εβραίους είναι embedded στην ελληνική κοινωνία. Οφείλω να ομολογήσω βέβαια οτι για πολλές ενέργειες του μπορεί να μην είναι απόλυτα πεπεισμένο το ΚΙΣ για την ορθότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής αλλά αν μπορεί να βρει μια ευκαιρία για να δείξει οτι είναι ελληνικότερο του πιο αγνού ελληνορθόδοξου έλληνα τότε την αρπάζει από τα μαλλιά – ένα σχετικά ανώδυνο παράδειγμα ήταν το υποκριτικό υπαρξιακό άγχος που μας κατέλαβε όταν ένας σλαβομακεδόνας καλλιτέχνης δημοσίευσε μια ελληνική σημαία με μια σβάστικα. Η Ελλάδα, (ξεχνώντας το τι γίνεται στις ελληνικές διαδηλώσεις), προέβη σε διάβημα διεθνώς για να δείξει την αθλιότητα των γυφτοσκοπιανών και σαν αξιόπιστο μάρτυρα βρήκε την ΙΚΘ της οποίας η γνώμη είναι πολύ πιο βαρύνουσα από ότι νομίζουν πολλοί και την ανέδειξε σε πρώτη είδηση -> Ελληνική Πρεσβεία στην Ουάσιγκτον*.

    * το ξέρω οτι ο j95 θα φρικάρει αλλά υπάρχουν και πολλά «μακεδονικότερα» στην απέλπιδα, από ότι φαίνεται, προσπάθεια του ΚΙΣ και της ΙΚΘ να αποδείξουν οτι δεν είναι ανθρωποφάγα μισελληνικά τέρατα.

  65. Abravanel said

    Οσο για αυτά που αναφέρει η niemandsrose να προσθέσω, στην υπόδειξη του j95 για αναρχικούς αντισημίτες, ότι η τυφλή πίστη οτι η μια ιδιότητα ενός ανθρώπου του εξασφαλίζει το παπικό (ή σταλινικό) αλάθητο είναι δείγμα προβληματικού στοχασμού. Η ανοησία του να θεωρείς τον Τ.Πανούση εχθρό του αντισημιτισμού γιατί πιστεύεις οτι ασπάζεται την αναρχική ιδεολογία είναι εξαιρετική και λυπάμαι για την οξύτητα μου. Αλλά αναρωτιέμαι τι θα έλεγες αν σου έλεγα οτι επειδή είμαι εβραίος είμαι σίγουρα και αντιρατσιστης; Προφανέστατα θα το θεωρούσες γελοίο ως επιχείρημα. Και αντε πες οτι αστειεύεται όταν λέει οτι ευτυχώς οι εβραίοι θα εξαφανιστούν στο μέλλον – με όλη σου την ειλικρίνια θεωρείς οτι αστειεύεται όταν λέει οτι οι εβραίοι έχουν τις τράπεζες;

    Οσο για την ταύτιση του Τ.Πανούση με τον Πλεύρη είναι ενδιαφέρον το πως προσπαθείς μέσω της ειρωνείας λόγων που δεν έχω πει να γελοιοποιήσεις τα επιχειρήματα που αναιρούν την άποψη που εκφράζεις. Ο Τ.Πανούσης δεν είναι ούτε φιλοναζιστής και ούτε εξολοθρευτικά αντισημίτης σαν το κ.Πλεύρη – δυστυχώς όμως ο Τ.Πανούσης δεν διαφέρει από πολλούς άλλους έλληνες και υιοθετεί ιδέες που είναι κοινές με αυτές του κ.Πλεύρη. Δε σε προβληματίζει οτι αν δεν έλεγα οτι ο εκφωνητής είναι ο Τ.Πανούσης, τότε θα υπέθετες οτι το κείμενο είναι του Α.Γεωργιάση ή του Γ.Καρατζαφέρη;

  66. Niemandsrose said

    Abravanel, δε νομίζω ότι σου απηύθυνα προσωπικά το λόγο, πολύ δε περισσότερο δε σου απευθύνθηκα με εριστικό ύφος όπως αυτό που χρησιμοποιείς όταν αναφέρεσαι σε μένα.
    Ήθελες, όπως φαίνεται τελικά, να δρέψεις λίγη από τη φήμη του ΤΠ βγάζοντας από τη μύγα ξύγκι, κατά το κοινώς λεγόμενο. Well done. Λέω να διαθέσω το χρόνο μου σε πιο αξιόλογα πράγματα από τη σκανδαλοθηρία που επιχειρείς.
    Arrivederci Ρόμα.

  67. Owain said

    Πρώτον δεν είπα εγώ ότι είσαι εσύ ανθέλληνας,αντίθετα εσύ με έβρισες!δεύτερον ποια ακριβώς ήταν η προσφορά του κ.Δημητρά και του συνοδηπόρου του Βαλλιανάτου;το να βαφτίζουν Σκοπιανούς Μακεδόνες και να συμφωνούν με την Τουρκία για γκρίζες ζώνες,να την ανακατεύουν στην Θράκη,να βρίζουν κάθε ανιστόριτα κάθε ιστορική πτυχή του ελληνισμού,να ψάχνουν να βρουν μειονότητες Μάγιας και Αντζέκων στην Β.Ελλάδα,σίγουρα δεν είναι φιλελληνικές ενέργειες!Να με λες ανθέλληνα δεν σου επιτρέπω!Και όπως η δική σου οικογένεια πολέμησε πολέμησε και η δική μου από την βυζαντινή εποχή μάλιστα αδιάληπτα!από εκεί και πέρα σαφώς και διαφωνώ με την ιστορική-προπαγανδιστική θεώρησή σου,σαφώς και υπήρξαν με ακριβώς τον ίδιο τρόπο οργάνωσης κι άλλες γενοκτονίες!Από αυτά που έγραψα διάβασες ότι ήθελες και τα ερμήνευσες όπως ήθελες,μάλλον ότι δεν συνάδει με το γλυψιμο του εβραϊσμού θεωρείτε απο σένα ως ενέργεια του δεξιού χεριού του Χίτλερ…και επαναλαμβάνω αν είναι καλός ο ανθελληνισμός όπως προβάλλεται από κυρίους τύπου δημητρά και βαλλιανάτου τότε είναι καλός και ο αντιεβραϊσμός (οι Άραβες είναι σημίτες άρα οι Γερμανοί έκαναν λάθος) και ο αντιγερμανισμός κτλ.

  68. j95 said

    Εξάλλου ο αντισημιτισμός (όπως και τα νεύρα περιόδου) είναι π-α-ρ-ά-λ-ο-γ-ο-ς. Συνεπώς δεν υπάρχει τίποτα το περίεργο σε έναν αναρχικό-αντισημίτη, σε έναν «δεν είμαι ρατσιστής»-αντισημίτη, ή ακόμα και σε έναν εβραίο-αντισημίτη. Όλες αυτές οι διπλές ιδιότητες είναι το ίδιο παράλογες και ηλίθιες με τον σκέτο αντισημίτη.

  69. Owain said

    Ιδίως για το 3 το ανάγνωσμά μου είναι το Ευαγγέλιο,μήπως έχεις να πεις κάτι;

  70. Owain said

    Αλήθεια πως θα αντιδρούσες αν ένας Παλαιστίνιος καλλιτέχνης παρουσίαζε μία Ισραηλίτικη σημαία με την σβάστιγκα αντί για το γνωστό αστέρι του Δαυίδ (αν ήταν πράγματι το σύμβολο του Δαυίδ γιατί υπάρχουν πάρα πολλές επιφυλλάξεις)

  71. Owain said

    Σίγουρα όχι με την ίδια καλλιτεχνική μεγαλοψύχια και ειρωνία όπως κάνεις τώρα…
    Από εκεί και πέρα πρόσεξε πως μιλάς!

  72. j95 said

    Και όπως η δική σου οικογένεια πολέμησε πολέμησε και η δική μου από την βυζαντινή εποχή μάλιστα αδιάληπτα

    Let me guess: τουρκόφωνοι.

  73. Owain said

    Όχι πικρέ ημιαγγλόφωνε ανθέλληνα (όσο παράλογος είναι ο αντιεβραϊσμός άλλο τόσο παράλογος είναι και ο αθνελληνισμός,δεν συμφωνείς ημιαγγλόφωνε;) κανένας δεν ήταν τουρκόφωνος στην οικογένειά μου,ούτε από την Μικρά Ασία είμαστε.Φυσικά όμως δεν είναι κάκό να είναι κάποιος τουρκόφωνος ή μικρασιάτης,είναι το ίδιο καλό όπως και κάθε άλλη καταγωγή

  74. Zurichman said

    Κουραστικα, κουραστικα ολα

    Για το μεν ΤΠ ανεκαθεν ενας μετριοτατος αριβιστας, που κεφαλαιοποιησε το αριστερισταν της δεκαετιας του 80.

    Για τους δε ΚΙΣ, ΙΚΘ κλπ. Το εχω αναφερει και παλαιοτερα, με τους πλευρηδες κλπ καταφερνουν με τις ενεργειες του να τους βγαζουν ηρωες, μαζι βεβαια με τον Δημητρα ο οποιος ειναι ο οποιος προσπαθει να κρατιεται στην επικαιροτητα αυτος και το μαγαζακι του.

  75. »Μακρονήσου είναι γελοιότητες,αστειότητες τόσο για την έκταση όσο και για το αποτέλεσμα!και σίγουρα μη συγκρίσιμο ούτε με τις σφαγές του Κεμάλ …»κλπ κλπ κλπ
    Εκεινο που ηθελα να δειξω
    δεν ηταν οτι η Μακρονησος υπήρξε γενοκτονια ή οτι δηποτε αναλογο
    Αλλά οτι δεν εχει Νοημα η φραση περι ανθρωπιας ή απανθρωπιάς του Ελληνικου Λαου διαχρονικά

    Μεσα στον ελληνικο λαό υπάρχουν ΚΑΙ ανθρωποι και απανθρωποι
    οπως παντου.

  76. Owain said

    Ναι υπάρχουν σαφώς δεν υποστήριξα το αντίθετο,αλλά πάλι το θέμα είναι και συγκριτικό και μην ξεχνάμε ότι η Μακρόνησος (η ελαχίστη σε σχέση με τα αυτά που ανέφερα) δεν είχε ποτέ την υποστήριξη της πλειοψηφίας των Ελλήνων.
    Τώρα Abravanel για το σχόλιό σου για την Σταύρωση θα πρέπεις να έχεις στο νου σου και την έννοια της ηθικής αυτουργίας,έτσι όπως τέθηκε το ζήτημα δεν μπορεί να θεωρηθεί πως έκανε άλλος το έγκλημα παρά η συγκεκριμμένη κάστα με την ποδηγέτηση και υποστήριξη του απαίδευτου όχλου,οπότε είναι λάθος να κράζετε έτσι σε κάθε ταινία που βασίζετε στην ευαγγελική αναφορά.
    Και μην αρχίζεις με την όποια υπεράσπιση Ελλήνων τα γνωστά περί φασισμού και όλα αυτά τα ωραία που έχουν καλλιεργηθεί στην ελληνικήγ κοινωνία για να δικαιολογούν αίσχη!Μα επιτέλους μια μέση λύση δεν υπάρχει;!και το ύφος σου είναι πράγματι προσβλητικό και εριστικό και αν σου πούμε και τίποτα αρχίζεις το γνωστό παραμύθι «έκανες κριτική σε Εβραίο-ο οποίος είναι από την φύση του δίκαιος και ανώτερος- άρα είσαι αντισημίτης,φασίστας,δεξί χέρι του Χίτλερ»,για να ξαναδούμε λίγο το ποιος είναι ναζιστής…γιατί υπήρξε ο γερμανικός αλλά υπάρχει και ο μεσανατολίτικος ναζισμός…

  77. Cirut said

    @Owain

    [Ναι υπάρχουν σαφώς δεν υποστήριξα το αντίθετο,αλλά πάλι το θέμα είναι και συγκριτικό και μην ξεχνάμε ότι η Μακρόνησος (η ελαχίστη σε σχέση με τα αυτά που ανέφερα) δεν είχε ποτέ την υποστήριξη της πλειοψηφίας των Ελλήνων.]

    Την παραείχε αγαπητέ την υποστήριξη / ανοχή. Η Συμβουλευτική της χούντας έπαιρνε 98% κι όσοι άκουγαν ότι γίνονται βασανιστήρια, άμα τους άκουγε κάποιος χουντικός, υπερθεμάτιζαν. Όλοι οι λαοί κάνουν το ίδιο. Οι εθνικισμοί καμώνονται το αντίθετο. Όσο για αγριότητες, Κοφινός, Άγιοι Θεόδωροι σου λένε τίποτα; Αν υπάρχει κάτι υγιές στη χώρα μας είναι η ελπίδα ανάπτυξης ειρηνιστικού ρεύματος, που θα αντιπαλέψει και τα Άουσβιτς και τις Γάζες και τους Κοφινούς και τις Τούρκικες γενοκτονίες.

  78. Owain είπε:
    Τώρα Abravanel για το σχόλιό σου για την Σταύρωση θα πρέπεις να έχεις στο νου σου και την έννοια της ηθικής αυτουργίας,έτσι όπως τέθηκε το ζήτημα δεν μπορεί να θεωρηθεί πως έκανε άλλος το έγκλημα παρά η συγκεκριμμένη κάστα με την ποδηγέτηση και υποστήριξη του απαίδευτου όχλου,οπότε είναι λάθος να κράζετε έτσι σε κάθε ταινία που βασίζετε στην ευαγγελική αναφορά.

    Συμφωνώ εν μέρη με το παραπάνω. Αυτό που με ενοχλεί είναι πως η κάθε νέα ταινία που βγαίνει για την Σταύρωση χρησημοποιήται λανθασμένα από αντισημίτες για την κλασσική διαιώνιση του «Εβραίου -Γουρούνι-Δολοφόνου του υιού του Θεού»

    Πολλοί είπαν πως η ταινία τα «Πάθη» του Mel Gibson, ήταν αντισημιτική. Το είδα το έργο και θέλησα να το λάβω το εξής.

    Ο Χριστός προφανώς ήταν Εβραίος, άνθρωπος – και το τονίζω – άνθρωπος με τα καλά, τα κακά και τις αδυναμίες που έχει κάθε άνθρωπος. Ήταν ένας πολιτικός που μάλλον ήταν ο «Αναρχικός» της εποχής.

    Ένας Εβραίος-άνθρωπος που προκάλεσε το θρησκευτικό κατεστημένο της εποχής. Έτσι τα πέντε, έξι άτομα της τοπικής θρησκευτικής εξουσίας τον κατέδωσαν στην Ρωμαϊκή αστυνομία η οποία επέβαλε τον νόμο. Το έργο δεν είναι Θρησκευτικό. Είναι Πολιτικό και βλέπουμε τα πολιτικά γεγονότα που εξελίσονταν εκείνη την εποχή – κάτι σαν την δολοφονία του Κέννεντυ.

    Ήταν μια απλή πολιτική δολοφονία – όχι περισσότερο χειρότερη από όλες της πολιτικές δολοφονίες που έχουν συμβεί στο πέρας των αιώνων και που θα συνεχιστούν να γίνονται.

    Πιστεύω στον ορθολογισμό και όχι στις υπερφυσικές απόψεις των θρησκειών.

  79. Abravanel said

    niemandsrose said:
    Abravanel, δε νομίζω ότι σου απηύθυνα προσωπικά το λόγο

    Εεεμ, δημόσια συζήτηση είναι – ότι γράφω/εις είναι δυνατόν να κριτικαριστεί από τον οποιοδήποτε.

    πολύ δε περισσότερο δε σου απευθύνθηκα με εριστικό ύφος

    Ζητώ συγνώμη αν παρερμήνευσα τις προθέσεις σας και για το εριστικό ύφος το οποίο όντως ήταν άτοπο.

    να δρέψεις λίγη από τη φήμη του ΤΠ

    Δε μπορώ να παλέψω αυτό το επιχείρημα – τουλάχιστον εκτιμώ οτι μου έδωσες ποταπά αλλά ανθρώπινα κίνητρα και όχι πολιτική σκοπιμότητα.

    Owain said:
    Πρώτον δεν είπα εγώ ότι είσαι εσύ ανθέλληνας,αντίθετα εσύ με έβρισες!

    Εχεις δίκιο σε αυτό το θέμα.

    Πολλά όμως από τα επιχειρήματα σου είναι μύθοι που βρίθουν στο θολό τοπίο της εθνικιστικής παράταξης: οτι οι έλληνες δεν συμπαθούν τους εβραίους γιατί ήταν φιλο-οθωμανοί, οτι υπήρξαν πολλά Ολοκαυτώματα, οτι ο Ατατούρκ ήταν εβραίος, η δικαιολογία του αντισημιτισμού οτι αφορά και τους άραβες… Ισως κάνω λάθος να θεωρώ οτι όποιος τα αναπαράγει το κάνει υποκινείται από τα ίδια κίνητρα με αυτόν που τα κατασκεύασε – υπάρχει και η άγνοια.

    Ο λόγος που ξεκίνησα αυτό το ιστολόγιο ήταν ώστε σε διαδικτυακές συζητήσεις να μπορεί κάποιος να παραθέτει μια ανάρτηση η οποία με απλά λόγια και με νηφάλιο εμπεριστατωμένο λόγο να καταρρίπτει τον όποιο αντισημιτικό μύθο. Δυστυχώς όμως όσο περισσότερο άρχισα να ασχολούμαι, τόσο περισσότερο άρχισα να παρατηρώ γεγονότα που τα περνούσα στο ντούκου θεωρώντας τον αντισημιτισμό ως a fact of life. Ισως θα πρέπει να μιλώ λιγότερο και να κάνω περισσότερες αναρτήσεις έτσι ώστε την επόμενη φορά που συναντήσω παρόμοια επιχειρήματα απλώς να παραπέμψω στην κατάλληλη ανάρτηση.

  80. Μια χαρά ιστολογιο εχεις και ειναι καλό που ξεδιπλωνονται ολα αυτά τα επιχειρηματα ωστε να μπορουμε να εμβαθυνουμε στην επιχειρηματολογια του αντισημιτισμου που ειναι πολύ περισσοτερο βαθεια και περιπλοκη απο οσο μπορουσαμε να φανταστουμε
    εξαλλου ο αντισημιτισμός ειναι το κομβικό σημειο ή μαλλον το σημειο συρραφής και αλλων ιδεολογιων …

    ξερω οτι ειναι δυσκολο και ισως επικινδυνο και μοχθηρό..
    εξαιρετικά ενδιαφερον ομως ..και χρησιμο

  81. οταν λεω βαθια εννοώ εχειενα βαθυτερο υποτρωμα στεροτυπων και προκαταλήψεων ετσι;
    δεν εννοώ βαθυτητα λογική ..Καθε αλλο..(για να συννενοουμαστε)

  82. theo said

    @ Abravanel
    Η ανάρτηση σας ήταν πετυχημένη επικοινωνιακά, με κριτήριο τα πολλά σχόλια και τον διάλογο που προκάλεσε. Ερώτημα είναι κατά πόσον οι μελλοντικές αναρτήσεις θα επεκταθούν από τα στενά γεωγραφικά μας πλαίσια ώστε να καλύπτουν μια ευρύτερη περιοχή.

  83. Nicolas said

    Λοιπόν, αν και δεν είχα διάθεση, τον άκουσα τον Τζιμάκο. Λυπάμαι πολύ, αλλά αυτά που λέει είναι σιχαμερά και φέρνουν αναγούλα. Ας κάνουμε ένα πείραμα, όπως έκανε ένας Γάλλος κωμικός σε ένα σκετς. Να πάρουμε το κείμενο του Τζιμάκου και όπου Εβραίος να βάλουμε ό,τι άλλο θέλουμε: Έλληνας, Πόντιος, Μακεδόνας, Θρακιώτης, Ηπειρώτης, … Θα γελάσετε;
    O Τζιμάκος είναι και αντιγραφέας, αλλά δεν έχει το ίδιο ταλέντο:
    http://www.telleestmatele.com/article-22762537.html
    Αλλά ταλέντο ή μη, κι αυτό τα ίδια σκατά είναι. (για τους μη γαλλόφωνους, λέει ίδιες παπαριές με όλα τα στερεότυπα περί Εβραίων).
    Ο ίδιος έλεγε «Μπορούμε να γελάσουμε με τα πάντα, αλλά όχι με όλους».
    Και η απόδειξη είναι το πιο πάνω: τα γέλια μέσα στην αίθουσα σαν αντισημιτικά τα ακούω.
    Μπορώ να λέω στον φίλο μου τον Εβραίο «κωλοΕ» ή στον φίλο μου από την Τυνησία «βρωμοΑ» (δεν βάζω τις λέξεις ολόκληρες, μαντέψατε από μόνοι σας, για να μην πλακώσουν απ΄ τα γουκλάκια τα καθίκια), αλλά μόνο όταν είμαστε μεταξύ μας. Κι εδώ και χρόνια δεν λέω πια ανέκδοτα για διάφορες εθνικές ή άλλες ομάδες εάν δεν ξέρω καλά την ομήγυρη. Την πάτησα μια φορά με ένα κάθαρμα ρατσιστή που ξεκαρδίστικε στα γέλια, αλλά εμένα αυτό το γέλιο με φαρμάκωσε.

  84. Λούης said

    Εκκληση προς ναυτιλομένους (και στον εαυτό μου). Ας κρατάμε χαμηλούς τόνους. Πολλοί έχουμε καλή διάθεση και πιο πολλές συμπτώσεις απόψεων απ΄όσο νομίζουμε. Αλλά Έλληνες είμαστε – παίρνουμε «ανάποδες.» Θέλω να επανέλθω στο θέμα της αντιμετώμπισης του αντισημιτισμού από την αριστερά. Ο Αμπραβανέλ μίλησε για πράγματα τα οποία δεν γνώριζα και τν ευχαριστώ, όπως για τους (δήθεν;) αριστερούς διαδηλωτές που προσπάθησαν να βεβηλώσουν την Συναγωγή της Λάρισας, τις θέσεις του ΣΥΝ, και βέβαια τις αντιλήψεις του «προοδευτικού» Πανούση. Συμφωνώ ότι οι δηλώσεις του τελευταίου στάζουν μίσος. Τώρα, όσον αφορά τις σχέσεις Χριστιανών και Εβραίων, αυτές ήταν όντως σε πολλές περιπτώσεις ανταγωνιστικές (Θεσσαλονίκη, Ρόδος) – αλλά να μιλάμε γι’αυτές μ’εναν ορισμένο τρόπο και εκτός πλαισίου (out of context), μάλλον υποδηλώνει υφέρποντα αντι-σημιτισμό. Δηλαδή θα δικαιολογήσουμε την έχθρα ορισμένων απέναντι σε Εβραίους και το Ισραήλ επειδή οι Ελληνες και Εβραίοι καπνέμποροι ήταν ανταγωνιστές; Χώρια που στην Θεσ/κη έφτιαξαν επαγγελματικές οργανώσεις μαζί. Το Ισραήλ είναι άλλο θέμα. «Τσαντίζομαι» γιατί ενώ οι Ισραηλινοί έχουν απίστευτα επιτεύγματα και πολιτισμό (έστω σ΄ένα βαθμό χάρη στα δολάρια τω ΗΠΑ -:) ), έχουν καταντήσει αφέντες και καταπιεστές. Αρκετοί αντιστέκονται, αλλά η κοινωνία έχει πάρει μια στροφή πρός τα άκρα.

  85. Nicolas said

    «… (έστω σ΄ένα βαθμό χάρη στα δολάρια τω ΗΠΑ -:) ), έχουν καταντήσει αφέντες και καταπιεστές. Αρκετοί αντιστέκονται, αλλά η κοινωνία έχει πάρει μια στροφή πρός τα άκρα.»
    Πάλι τα ίδια λέμε! Μπορώ να πω κι εγώ (κι ακούστηκε, και ειπώθηκε) «οι Έλληνες έχουν κάνει απίστευτα επιτεύγματα τα τελευταία είκοσι χρόνια (σ΄ ένα βαθμό χάρη στα κονδύλια της Ευρώπης), αλλά έχουν καταντήσει αφέντες και καταπιεστές με τους μετανάστες».
    Πρέπει να ξεπεράσουμε τα «εμείς είμαστε οι καλύτεροι, οι άλλοι δεν είναι τίποτα». Φτάνει πια.
    Και μια ωραία ιστορία (που άρχισε άσχημα) για το ποιος είναι πιο Έλληνας από Εβραίος ή πιο Εβραίος από Έλληνας:
    Θυμάστε βέβαια εκείνη την εποχή που ένας Γερμανός φιλάνθρωπος ήθελε ναι και καλά να στείλει διακοπές δωρεάν σε κάτι κατασκηνώσεις προς Γερμανία και Πολωνία μεριά τους Εβραίους από όλη την Ευρώπη. Κι αυτοί οι αχάριστοι δεν θέλανε και προσπαθούσανε να κρυφτούνε. Ε, λοιπόν, ένας τέτοιος άχρηστος στη Γαλλία, που δεν ήθελε να πάει διακοπές, μπήκε με το ζόρι σ΄ ένα τρένο, χάρη σ΄ ένα γείτονα που ειδοποίησε τους οργανωτές του ταξιδιού. Μετά από πολλά κι αφού οι κωλοαμερικάνοι, οι κωλοεγγλέζοι, οι κωλορώσσοι και λοιποί τους χάλασαν αυτό το φιλανθρωπικό σχέδιο κι είπαν στους κατασκηνωτές να γυρίσουν στα σπίτια τους (που δεν υπήρχαν πια μερικά), ο κατασκηνωτής από τη Γαλλία πήγε στο Δικαστήριο μια που ήξερε ποιος τον έστειλε σε υποχρεωτικές διακοπές. Βέβαια οι δικαστές, που δεν καταλαβαίνουν τίποτα από φιλανθρωπία, του είπαν ότι είχε δίκιο και τον ρώτησαν τι ήθελε. Κι αυτός τους απάντησε: «θέλω να μου δώσετε το επώνυμό του». Αυτοί, απορημένοι του λένε: «Μα γιατί;»
    «Για να σας αποδείξω ότι μπορεί κάποιος να έχει γαλλικότατο όνομα* και να είναι κάλλιστα καραεβραίος!»
    * και όντως ο καταδότης, είχε ένα όνομα και με de
    Ο Εβραίος από τη Θεσσαλονίκη (που έφτασε εκεί καταδιωγμένος από τους Ισπανούς) κι έχει ζήσει εκεί τέσσερις αιώνες, κατά τη γνώμη σας τι είναι; Ισπανός, Ισραηλινός ή Έλληνας;

  86. Λούης said

    Μα δεν είπα ότι οι Ελληνες είναι «καλυτεροι.» Αυτή η ιστοσελίδα ασχολείται με τον Ελληνικό Εβραισμο και τον αντισημιτισμο. Καλώς ή κακώς, στην συζήτηση μπλέκεται και το Ισραήλ. Γιατί ο συγχρονος αντισημιτισμος εκφραζεται συχνα με αδικη κριτικη του Ισραήλ. Και γιατί η καλοπροαίρετη κριτικη του Ισραήλ συχνα απορριπτεται ως αντισημιτισμός. Απλά βλέπω μια τραγικη αντιφαση. Μια δημοκρατία που ειναι κατοχικη δυναμη. Η αναλογια σου (η αντιμετωπιση των μεταναστων απο τους Ελληνες) ειναι αστοχη.

  87. Owain said

    Κατ’αρχάς για το τι είναι οι εν Ελλάδι Εβραίοι δεν είναι ζήτημα που θα έπρεπε να λύσουμε οι μη Εβραίοι,ας είναι ό,τι θέλουν,απ’ότι βλέπω όμως μάλλον οι απόψεις για το τι είναι μέσα στην κοινότητά τους είναι όσες και ο αριθμός τους,βέβαια ένας νομικός χαρακτηρισμός πρέπει να υπάρχει και από τι στιγμή που είναι Έλληνες υπήκοοι και το Σύνταγμά μας δεν κάνει διακρίσεις το θέμα για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους έληξε εκεί.
    Από εκεί και πέρα abravanel το τι είναι εθνικισμός και το τι είναι «προοδευτισμός» άστο καλύτερα,αν στα φιλοεβραϊκά ελληνόγλωσσα blog ή site αντικαταστήσουμε την λέξη «εβραίος» ή «Ισραηλίτης» με τη λέξη «Έλληνας» ή «Γερμανός» τότε μάλλον θα μιλούσαμε για ακραίο σοβινισμό,ενώ τώρα μιλάμε απλώς για φιλία (και καλά κάνουμε καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν τις θεωρώ σοβινιστικές ή με την κακή του έννοια εθνικιστικές)
    Δεν θα συμφωνήσω πως έχω άγνοια στα θέματα που αφορούν την ελληνική ιστορία,μπορεί να μην γνωρίζω μερικούς τεχνικούς όρους για τα εβραϊκά θέματα αλλά για τα θέματα που άπτονται της ελληνικής ιστορίας έχω καλή γνώση.Και πριν προλάβουν κάποιοι να πουν το γνωστό για ιστορίες καταστευασμένες και «επίσημες» ιστορίες,έχω διαβάσει όλες τις πλευρές και πηγές,τώρα βέβαια πόσο καλύτερη από την «επίσημη» ιστορία είναι η ρεπουσιώδης ιστορία,να πω ότι απλά τηνς δεύτερη δεν την θεωρώ ιστορία αλλά υποταγή της ιστορικής πληροφορίας στην ιδεολογική ιδεοληψία της κάθε Ρεπούση (και όλης της παρέας της του Παιδαγωγικού ΑΠΘ και όχι μόνο) ή των Dimitras&Vallianatos antihellenic observation company την γνωστή θυγατρική της Soros pseudophilanthropy-guns merchant in Africa company.Στα ζητήματα που θέτεις σαφώς και επιμένω,με την διαφορά ότι
    α.ο ανταγωνισμός ή η αντιπάθεια μεταξύ των δύο κοινοτήτων δεν ήταν μόνο σε επίπεδο καπνοβιομηχάνων,μιλάμε για πολύ βαθύτερο ζήτημα και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι κακό να μιλήσω για φιλοοθωμανισμό των Εβραίων,έτσι ήταν τα πράγματα,ευεργετήθηκαν από τους Οθωμανούς,έγιναν «φίλοι» τους,αυτομάτως προέκυψε εχθρότητα με τους εχθρούς των οθωμανών,υπόστρωμα για την οποία ήταν σαφώς και η θρησκεία,έτσι έχουν τα πράγματα,αυτό εκκλείπει σιγά σιγά στα τέλη 19ου και αρχές 20ου αιώνα που ιδίως σε αστικό επίπεδο οι σχέσεις αρχίζουν και γίνονται αρκετά καλές (για τις καθημερινές φιλίες εννοείται ότι πάντα υπήρξαν).Εγώ δεν έτυχε να γνωρίζω κάποιον Έλληνα Εβραίο (ξέρω όμως από Ισραήλ και ΗΠΑ και έχουμε μια χαρά σχέσεις) αλλά ο πατέρας μου είχε φίλους Εβραίους για παράδειγμα.
    β.ο άθλιος γενοκτόνος Αττατούρκ δεν ήταν Εβραίος,ήταν Τούρκος,πολύ υπερήφανος μάλιστα και υπερήφανος και για την θρησκεία του (ας μην ήταν και πολύ θρησκευόμενος βέβαια,ήταν περήφανος όπως είναι σήμερα οι περισσότεροι Έλληνες που είναι ορθόδοξοι ή οι Εβραίοι που είναι Εβραίοι κι ας μην θρησκεύονται και πολύ).Η καταγωγή του όμως,όπως και ο ίδιος παραδέχεται ήταν σεφαραδίτικη από την πλευρά του πατέρα του,μάλλον εξισλαμισμένων χριστιανών από την Αλβανία από την πλευρά της μάνας του.
    γ.Φυσικά και δεν παραδέχομαι κανένα μοναδκό ολοκαύτωμα,τα κριτήρια που τέθηκαν για τον χαρακτηρισμό αυτό ταιριάζουν και σε πολλές άλλες περιπτώσεις,είναι τουλάχιστον ρατσιστικό και ασέβεια προς τη μνήμη άλλων να δίνουμε τον χαρακτηρισμό αυτό μόνο σ’αυτό που έπαθαν οι Εβραίοι.Για τον αντισημιτισμό,σαφώς και ο όρος εννοεί μόνο τους Εβραίους,εγώ απλά τον θεωρώ λανθασμένο γιατί σημίτες είναι και οι Άραβες (όσο κι αν κάποιοι στο Ισραήλ υποστηρίζουν ότι μόνο οι Εβραίοι είναι αυθεντικοί σημίτες.Είναι σαν να λένε οι Σλοβένοι ότι μόνο αυτοί είναι Σλάβοι)
    Από εκεί και πέρα κανένας δεν σχολίαση την ένστασή μου περί ανθελληνισμου ή αντιγερμανισμού.Επίσης σαφώς και η καραμέλα του αντισημιτισμού (που υπάρχει) χρησιμοποιείται καταχρηστικά και επικίνδυνα θα έλεγα από πολλούς για την εξυπηρέτηση προσωπικών ή κοινοτηκών σκοπών,αυτό πρέπει να το παραδεχτείται,αν περάσει για παράδειγμα Εβραίος από μπροστά μου και σχολιάσω το ντύσιμό του θα πει ευθύς πως είμαι αντισημίτης και δεξί χέρι του Χίτλες αντί να πει απλά πως είμαι κουτσομπόλης.Υπάρχουν και χειρότερα βέβαια,να είναι ο Εβραίος εγκληματίας,εγώ να τον καταγγείλω και η ιστορία να γυρίζει γύρω από το αν είμαι αντισημίτης και όχι από το έγκλημα που διέπραξε ο Εβραίος.Αν ο αντιεβραϊσμός αντιμετωπίζεται έτσι είναι από σφόδρα ενοχλητικό έως επικίνδυνο (δες λίγο κλίμα ταινιών Χόλυγουντ ή σίριαλ και θα καταλάβεται σε τι αναφέρομαι,όταν για παράδειγμα στο ευθαίως προπαγανδιστικό-προτεσταντικό Seven heaven ο γιός του παπά γίνεται Εβραίος και θεωρείται πράγμα απολύτως φυσιολογικό ότι αυτός θα άλλαζε και όχι η Εβραία κοπέλα για να παντρευτούν,και παρουσιάζονται οι απόλυτα φυσιολογικές αντιδράσεις του παπά-πατέρα ως antisemitism κτλ είναι προφανής προπαγάνδα,ή στο Sex and the city ή ή ή ή οι μισές ταινίες και σίριαλ του Χόλυγουντ που οι χριστιανοί παρουσιάζονται μόνο ως ακραίοι φανατικοί και οπισθωδρομικοί ή γραφικοί,ενώ οι Εβραίοι ακόμα και ακραία να φέρονται ή να πιστεύουν σε ρατσιστικές ιδέες παρουσιάζονται μόνο ως προοσευτικοί και ότι σαφώς όχι μόνο έχουν δικαίωμα αλλά υποχρέωση να κρατήσουν όλη την ταυτότητά τους όσο ακραία κι αν είναι και αυτομάτως δικαιολογείται το οτιδήποτε υπό την αιγίδα του antisemitism…μόνο ο Γούντυ είχε θάρρος να αυτοσαρκαστεί)
    Ισραέλμαν συμφωνούμε απόλυτα στο θέμα αυτό.Φυσικά όσων αφορά την ανθρώπινη διάσταση γιατί από θρησκευτική απόψη για μένα ο Χριστός είναι αυτό που είπε ο Απόστολος Θωμάς «ο Κύριός μου κι ο Θεός μου»!(ελπίζω να μην προσβλήθηκαν τα παιδιά από την Θεσσαλονίκη στο facebook,οι Εβραίοι συνομιλητές θα καταλάβατε σε πια υπόθεση αναφέρομαι)

  88. Owain said

    Και κάτι άλλο υπήρχε τέτοιο πράγμα που λέει ο Πανούσης στην στην ρωμαϊκή νομοθεσία;μένω άναυδος

  89. j95 said

    κανένας δεν ήταν τουρκόφωνος στην οικογένειά μου,ούτε από την Μικρά Ασία είμαστε.

    τότε αυτό που είπες για το Βυζάντιο ήταν 100% μαλακία.

  90. Owain said

    Τι σε οδήγησε σε αυτό το συμπέρασμα;εσένα τον 100% έξυπνο,πάντα σωστό ορθολιγιστή;βάλε λίγο τον μυαλουδάκι να δουλέψει και σκέψου…τι σχέση έχει η τουρκοφωνία και αν είμαστε από την Μικρά Ασία ή όχι με το Βυζάντιο;αν θυμάμαι καλά η Ρωμανία είχε και Ελλαδικές επαρχίες ή κάνω λάθος;αλλά για να το λέω εγώ λάθος θα είναι…θα έπρεπε να ήμουν του ρεπουσιώδους ιστορικού κλίματος για να έχω δίκιο…

    (μάθε να μιλάς αγροίκε ψευτοκουλτουριάρη,ελληνοφοβικέ J95 και να σέβεσαι τον άλλο όπως κι εγώ δεν σε έβρισα,τ’ακούς εξυπνάκια;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;)

  91. @ 48/50 owain.

    Δύο παρατηρήσεις για την ιστορική ακρίβεια.

    οι Έλληνες Εβραίοι βοήθησαν και με το παραπάνω στο θέμα Σκοπίων/Μακεδονίας και το ξέρω από προσωπική ανάμειξη, παντού στο εξωτερικό. Το ότι το ελληνικό ΥΠΕΞ κάθε φορά που λέμε να βοηθήσουμε μας έφτυνε, ευγενικά μεν αλλά μας έφτυνε προφανώς για να μην ακουστεί θεός φυλάξει ότι συνεργάζεται με Εβραίους, δεν φταίμε εμείς οι Εβραίοι.Βεβαίως και δεν θα τα βρεις αυτά σε κανένα site και ειδικά του ΚΙΣ. Δύο πράγματα κάνεις πάντα εν κρυπτώ: Λουκάνκα και διλπωματία.

    Όσον αφορά την Τουρκία την στρατηγική συμφωνία Ισραήλ/Τουρκία η πρώτη το προσέφερε πρώτα στην Ελλάδα η οποία (επί ΠΑΣΟΚ) είπε ευχαριστώ δεν θα πάρω. Ακόμα και όταν μετά από χρόνια, και Ελληνικό αίτημα, το Ισραήλ υπέγραψε με την Ελλάδα παρόμοια συμφωνία έμεινε ανενεργή για πολλά χρόνια. Αυτά α για την ιστορία.

    Όσο για τον Πανούση έχω να ασχοληθώ με σοβαρότερα πράγματα από ένα ξεπεσμένο «καλλιτέχνη»

  92. Λίγο αργοπορημένο το σχόλιο μου αλλά μόλις σήμερα γύρισα Ελλάδα μετά από μία βδομάδα στο Ισραήλ όπου έδωσα σειρά διαλέξεων για την μοντέρνα Ελλάδα.

    Φυσικά για του θιασώτες των συνωμοσιών πήγα να λάβω εντολές από την Μοσσάντ!!!:)

  93. »αλλά για τα θέματα που άπτονται της ελληνικής ιστορίας έχω καλή γνώση.Και πριν προλάβουν κάποιοι να πουν το γνωστό για ιστορίες καταστευασμένες και “επίσημες” ιστορίες,έχω διαβάσει όλες τις πλευρές και πηγές,τώρα βέβαια πόσο καλύτερη από την “επίσημη” ιστορία είναι η ρεπουσιώδης ιστορία,να πω ότι απλά τηνς δεύτερη δεν την θεωρώ ιστορία αλλά υποταγή της ιστορικής πληροφορίας στην ιδεολογική ιδεοληψία της κάθε Ρεπούση (και όλης της παρέας της του Παιδαγωγικού ΑΠΘ και όχι μόνο) ή των Dimitras&Vallianatos antihellenic observation company την γνωστή θυγατρική της Soros pseudophilanthropy-guns merchant in Africa company.»

    E αυτό ειναι Χιουμορ
    οχι οι κρυαδες του Πανουση ..

  94. Zurichman said

    Λουη

    Μια δημοκρατια δεν ειναι η ενσαρκωση του καλου, μια δημοκρατια υπαρχει για τους πολιτες της και οχι για τους αλλους. Η δημοκρατια των Αθηνων η της Ρωμης ακομα και η συγχρονη των ΗΠΑ δεν δισταζουν να κανουν πολεμους. Απο το Ισραηλ δεν περιμενω κατι διαφορετικο, θεωρουν πως ετσι διασφαλιζουν τα συμφεροντα τους ασχετα με το αν συμφωνω εγω η εσυ. Προσωπικα πιστευω πως το Ισραηλ φτιαχτηκε λαθος ετσι οπως φτιαχτηκε, οι δυο λαοι ηταν καταδικασμενοι να αλληλοσκοτωνονται διοτι οι αγγλοι οταν εφευγαν απο τις αποκιες παρεδιδαν χαος. Η παλαιστινη αν υπαρξει ως κρατος θα ειναι περιορισμενης ευθυνης.
    Απο κει και περα για τους ελληνες εβραιους το ξαναλεω
    1)βλεπουν αντιπαλους εκει που δεν υπαρχουν, δηλαδη την ακροδεξια η οποια ειτε θεσμοποιειται με τον Καρατζαφερη σε μια πολυ μετριοπαθη βερζιον ειτε σε ενα γραφικο ακρο που λεγεται ΧΑ και μαζευει 20000 ψηφους. Ο αντιπαλος τους ειναι στα αριστερα, με το προοδευτιλικι που πουλαει
    2)βρισκουν ολα τα ρεντικολα της κοινωνιας Δημητραδες, ΕΠΣΕ κλπ για συμμαχους. Ατομα περιθωριακα, με μηδενικη απηχηση, αντιπαθη στην κοινωνια με εξτρεμιστικες θεσεις οι οποιες μονο απεχθεια δημιουργουν αν δεν ριζοσπαστικοποιουν προς το αντιθετο ακρο.
    3)Η δικομανια τους με την οποια πιστευουν πως θα κερδισουν συμπαθειες [αν οχι συμπαθειες να περασουν τις θεσεις τους] αντιθετα ετσι κανουν τον καθε Πλευρη να ξεπουλαει τα ρυπαρογραφημματα τους

  95. Owain said

    κ.Ζαν Κοέν,είχα διαβάσει ένα πολύ ενδιαφέρον σας άρθρο για το μακεδονικό παλαιότερα,δεν ήξερα ότι υπάρχει οργανωμένη κίνηση.Τα υπόλοιπα που αναφέρατε τα γνωρίζω αλλά δεν έχω βγάλει ακόμα συμπέρασμα,σίγουρα πάντως η αλλοπρόσαλλη εξωτερική πολιτική της δεκαετίας του ’80 (που θα το πω ευθαίως,για το εσωτερικό γινόταν,αφού και από λαϊκισμό έβριθε και ίσως ήθελε να συνηθίσει τον κόσμο σε καθεστώτα τύπου Καντάφη,ο νοών νοείτω γιατί…) δεν μας βγήκε σε καλό.Αυτή τη στιγμή υπάρχει σαφώς ένα γεωπολιτικό κενό που θα μπορούσαμε κάλλιστα και οι δύο πλευρές να το εκμεταλλευτούμε,ιδίως αν λάβουμε υπόψιν το θέμα με τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ που οι Κύπριοι θέλουν σαν τρελοί να τα βγάλουν και ενώ η «κομμουνιστική» κυβέρνηση του νησιού (και όλο αυτό το κόμμα) έβγαζε σπυράκια αν άκουγε τη λέξη Έλληνας,τώρα ζητάει τον ελληνικό στόλο να προστατεύσει την όλη διαδικασία,και ενώ πριν λίγους μήνες ουσιαστικά τάχθηκαν κατά του ενιαίου αμυντικού δόγματος τώρα θέλουν ενίσχυση,βρε αν είναι για…ριάλια μέχρι και την Ένωση θα ξαναθυμηθούν…αλλά το θέμα είναι ότι επειδή οι δύο ΑΟΖ συναντιούνται κάλλιστα και στο θέμα αυτό θα μπορούσαμε να έχουμε πολύ καλή συνεργασία

  96. Owain said

    Επίσης (εδώ μεταξύ μας)τι σας είπε η Μοσάνταντ; :)
    Με τον Zurichman θα συμφωνήσω στο 1 και 2 (ιδίως στο 2),για το γ δεν ξέρω

  97. Διάβασα το παρακάτω σε ένα αντισημιτικό φόρουμ, που όμως το βρήκα αστείο και το ανεβάζω εδώ.

    ΟΙ 5 ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ:

    1. Ο Μωυσής είπε: «Όλα είναι νόμος!»
    2. Ο Ιησούς είπε: «Όλα είναι Αγάπη!»
    3. Ο Karl Marx είπε: «Όλα είναι Χρήμα!»
    4. Ο Sigmund Freud είπε: «Όλα είναι Sex!»

    5. …και ο Albert Einstein τους συμφιλίωσε όλους λέγοντας: «Όλα είναι Σχετικά!»

    Καλό ΠΣΚ

  98. @Israelman

    Ελπίζω να μην εννοείς το site μου αντισημιτικό φόρουμ. Άλλωστε είναι πολύ παλιό ανέκδοτο πέντε εβραίοι

  99. πεντε εβραίοι

  100. Abravanel said

    Το άρθρο του κ.Δήμου στην Lifo πλεον δεν βρίσκεται στην διαδικτυακή έκδοση, οπότε το παραθέτω εδώ:

    Νίκος Δήμου

    Από τον έρωτα στο μίσος

    Ως έθνος είμαστε ερωτιάρηδες. Και δεν εννοώ μόνο τους πολίτες (και αυτοί). Εννοώ τον λαό μας σε σχέση με άλλους λαούς απέναντι στους οποίους αντιδρούμε μόνο συναισθηματικά.

    Κανένα άλλο έθνος δεν έχει στο λεξιλόγιό του ειδικούς όρους για φιλία, αγάπη και μίσος μεταξύ λαών. Εμείς έχουμε τους φιλέλληνες (που μας αγαπούν) και τους μισέλληνες (που μας μισούν). Ανάλογα με τις εποχές και τις συμπεριφορές, κάποιος λαός (ή άτομο) μπορεί να βρεθεί από φιλέλληνας, μισέλληνας. (Όπως με τις γκόμενες). Καθόλου δεν μας περνάει από το νου ότι οι άλλοι έχουν πιο σοβαρά πράγματα να κάνουν από το να μας αγαπάνε ή να μας μισούν.

    Και εμείς ερωτευόμαστε λαούς. Παλιά ήταν οι Κούρδοι. Τους λατρεύαμε (φτάνει να μη μετακόμιζαν στην γειτονιά μας). Μετά ήταν οι Σέρβοι. Ό,τι έκαναν οι «αδελφοί» ήταν καλά καμωμένο – ακόμα και η γενοκτονία στην Σερμπρένιτσα. (Βοηθήσαμε και με εθελοντές). Εδώ και πολλά χρόνια αγαπημένοι είναι οι Παλαιστίνοι. Απλώς εκεί εγκαταλείψαμε την Φατάχ του «αδελφού» Αραφάτ και τα φτιάξαμε με τον θανάσιμο εχθρό της: την Χαμάς.

    Όλως τυχαίως οι αγαπημένοι μας λαοί ήταν πάντα εχθροί των εχθρών μας (π.χ. των Τούρκων, των αλλόθρησκων, ή των Εβραίο-αμερικάνων). Εμφανιζόμαστε ως πονόψυχοι για τους κατατρεγμένους – αλλά επιλεκτικά. Για τις γενοκτονίες της Τσετσενίας, του Θιβέτ ή του Νταρφούρ δεν μας περίσσεψε οίκτος.

    Η συναισθηματική ταύτιση μας οδηγεί στην υπερβολή και την ύβρη. Κι εγώ διαφωνώ με την δολοφονική αντίδραση του Ισραήλ στις ρουκέτες των Παλαιστινίων και την καταδικάζω. Αλλά αυτό σημαίνει πως καταδικάζω την συγκριμένη πολιτική μίας συγκεκριμένης κυβέρνησης, ενός συγκεκριμένου κράτους. Όχι πως καταδικάζω όλο τον λαό του Ισραήλ – κι ακόμα λιγότερο όλους τους Εβραίους, απανταχού γης και από καταβολής κόσμου. Έχω βαρεθεί τα αντισημιτικά και ρατσιστικά σχόλια. Άκουσα τον Πανούση στο City. Αν παρακολουθούν Ελληνικά ΜΜΕ, ο Χίτλερ και ο Γκαίμπελς θα είναι ενθουσιασμένοι με όσα γράφουν και λένε μερικοί.

  101. Owain said

    Lifo….μπρρρρρ!ανατριχιάζω,περισσότερο όταν συνοδεύεται με σως Δήμου…Παρά είναι απλουστευτικός εκεί ο Δήμου,στο γνωστό του μοτίβο…

  102. Ζαν,

    δεν το ήξερα πως το είχες στην σελίδα σου. Aπό ένα αντισημιτικό φόρουμ το πήρα το οποίο δεν θέλω να το αναφέρω – δεν θα τους κάνω και διαφήμηση.

    Δεν γίνεται η σελίδα σου να είναι αντισημιτική αφού είσαι πράκτορας της Διαβολικής Μοσσάντ :)

    ένας σχολιαστής στο μπλογκ μου πρότεινε και τον Μάντοφ σαν 6ο – έτσι πρόσθεσα το: …και ο Μάντοφ πήρε την σχετικότητα του Einstein και πήδηξε όλους τους Εβραίους «σχετικά» :)

  103. omadeon said

    Εγώ θάθελα να προσθέσω ένα πράμα, ως… μη-Εβραίος μη-αντισημίτης (ελπίζω).

    Το μήνυμα του Πανούση δεν είναι ΜΟΝΟ βρωμερότατο, αλλά και ΑΚΡΩΣ ανησυχητικό. ΟΧΙ ΜΟΝΟ για τους Εβραίους (της Ελλάδας ή όχι)…
    αλλά για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. Η βρωμερότητά του, ξεπερνάει ΟΛΕΣ τις πιθανές διαφωνίες μας, επιμέρους θέσεις μας, ιδεολογίες μας, κ.ο.κ.

    Είναι ένας ΒΟΘΡΟΣ που πέρασε ΣΑΝ ΠΟΙΗΣΗ. Ενας αντισημιτικός βόθρος (χωρίς αμφιβολία) αλλά και μία ΕΝΔΕΙΞΗ της ΦΑΣΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ που συντελείται στο χώρο της Ελληνικής ΙΔΕΟΣΦΑΙΡΑΣ, τον τελευταίο καιρό. Και δυστυχώς… ΟΧΙ ΜΟΝΟ της Ελληνικής Ιδεόσφαιρας.

    ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ στον (ενδιαφέροντα για άλλες ιδέες του) Owain. Για πολλούς λόγους, εκ των οποίων είναι ΚΑΙ η… αψιμαχία του με τον j95, σε εντελώς λάθος βάσεις, που σπρώχνουν τις διενέξεις μέχρι την ΕΣΧΑΤΗ ΠΟΛΩΣΗ. Ο καθένας έχει ΔΙΚΑΙΩΜΑ να μισεί τον αντισημιτισμό (ιδίως αν είναι Εβραίος βέβαια, αλλά ΟΧΙ ΜΟΝΟ αν είναι Εβραίος), όπως και να μισεί το ρατσισμό και τον εθνικισμό ή και τον ΚΑΘΕ -ισμό. Αλλά έχει ΧΡΕΟΣ να δουλέψει για μια καλύτερη συνεννόηση, μια καλύτερη επικοινωνία, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ με τους αντιπάλους του. Και… ένας ΤΟΣΟ έξυπνος άνθρωπος όπως ο Owain, ΠΑΡΟΛΟ που έχει (κατά τη γνώμη μου) «τσιμπήσει» ορισμένα ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ιδεολογήματα (και τσουβαλιάσματα), θάπρεπε να διαχειριστεί τη διένεξη με τον j95 ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ (τέλος πάντων… γνώμη μου είναι αυτή, η «κίτρινη κάρτα» είναι μόνο μια _προσωπική άποψη_).

    Τα «επικίνδυνα ιδεολογήματα» σήμερα ΠΟΙΑ είναι?
    1) Εν μέρει, τα ΒΛΕΠΕΤΕ ΗΔΗ στον ψευδο-καλλιτεχνικό ΒΟΘΡΟ που αμόλυσε ο Πανούσης.
    2) Εν μέρει, ΔΕΝ τα βλέπουμε καν, διότι ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ την ΠΟΛΩΣΗ, ανάμεσα σε δύο ΑΠΕΧΘΕΣΤΑΤΕΣ (κατά την άποψή μου) ψευδο-ιδεολογίες, που στην πραγματικότητα είναι κάτι σαν «σμήνη ιδεών» που αντιστοιχούν σε «σμήνη ανθρώπων» (κατά το «Swarm Intelligence» – ψάχτε το στο google). Θα αποπειραθώ να τα περιγράψω περιληπτικά:

    ΔΥΟ ΑΙΤΙΕΣ ΓΙΑ ΜΥΡΙΑ ΚΑΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ, ΔΥΟ ΣΜΗΝΗ ΙΔΕΩΝ και ΑΝΘΡΩΠΩΝ

    1) Το «εθνικό σμήνος» (στο οποίο… τσίμπησε μάλλον ο Owain ότι έχει περισσότερο δίκιο – ίσως) αποτελούμενο από Ρεσάλτο, «πατριωτικές αριστερές» ομάδες και έντυπα, κ.ο.κ. ΟΛΟΙ αυτοί που κάτω από το χαλί βλέπουν κι έναν… εθνομηδενιστή, κ.ο.κ.
    2) Το «ιμιτασιόν αντι-εθνικιστικό σμήνος» (που χρηματοδοτείται και από… Ευρωπαϊκά προγράμματα, ας αφήσουμε τον… Σόρος έξω από το… σωρό). Αυτό το σμήνος παπαγαλίζει διάφορα πράματα που αποτελούν κελεύσματα για πάταξη των απειλών κατά της Ειρήνης, ή και παρεμβάσεις ξένων συμφερόντων, και μας έχει ζαλίσει τους όρχεις ότι δήθεν ενδιαφέρεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα ΤΟΣΟ πολύ ώστε ξεχνάμε πολλά άλλα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι περισσότερο ψυχροί γραφειοκράτες και επαγγελματίες ακτιβιστές, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ απαραίτητο όμως ότι είναι και εντελώς κακοί ή πάντα «πράκτορες». Εξάλλου, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ είναι «πληρωμένοι» εχθροί του έθνους, βρε Owain, ΚΑΙ ΠΑΛΙ το να τα βάζεις μαζί τους έτσι άκομψα είναι σαν να στερείς το γάλα (των ανθρωπίνων δικαιωμάτων) από τα παιδιά επειδή ο… γαλατάς είναι διεφθαρμένος. Και ΤΙ μας νιάζει, στην τελική, ο γαλατάς? Αν το γάλα είναι μολυσμένο, το ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ. Αν είναι καλό, το πίνουμε (και γκρινιάζουμε γιατί δεν το διανέμει ΔΙΚΑΙΑ ο γαλατάς). Ο νοών νοείτω…

    Αυτά τα ολίγα…

  104. Owain said

    Οκ είμαι εγώ ο κακός αλλά ο «δημοκράτης»,»προοδευτικός» J95 είναι ο καλός,αυτός φέρθηκε μεσ’την κομψότητα,επίσης το θέμα με αυτούς τους κυρίους είναι απλά δεν κάνουν αυτό που υποτίθεται ότι θα έκαναν και υπάρχουν για να στρέφονται αλλού και για άλλους σκοπούς

  105. Owain said

    Κι μόνο εγώ τσιμπάω,ενώ η αποθέωση του εθνομηδενισμού και ατόμων τύπου Δημητρά και Βαλιανάτου είναι θεμιτή-προοδευτική

  106. omadeon said

    Υ.Γ Κοινός παρονομαστής η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ. Χάριν αυτής, η αλήθεια θυσιάζεται ΚΑΙ από τις δύο αυτές (απεχθείς νομίζω) ομάδες.
    Μάχονται για κυριαρχία, χωρίς αμφιβολία. ΚΑΙ οι δύο θέλουν να μας πείσουν, οι μεν («πατριώτες») ότι ο ανθελληνισμός βρίσκεται προ των πυλών και θα μας πάρει τα σώβρακα, οι δε («αντιεθνικιστές») ότι το μόνο μας πρόβλημα είναι ο ρατσισμός κι ότι αν υιοθετήσουμε ΟΛΕΣ τις θέσεις τους, όλα θα πάνε καλά. Αλλά… ξέφυγα από το θέμα. Το θέμα ΔΕΝ είναι αυτές οι ομάδες, αλλά η αυξανόμενη ΠΟΛΩΣΗ ΙΔΕΩΝ, που τη βλέπουμε στο διαδίκτυο και αναμένω να ενταθεί στο μέλλον. Διότι οι κατεστημένες ιδεολογίες και τα υπαρκτά κόμματα είναι ΜΑΛΛΟΝ για τα μπάζα. Οπότε…
    …η αναδυόμενη πόλωση θα ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, και ταυτόχρονα θα ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΕΙ τον ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟ.
    (με τους Εβραίους να… πληρώνουν τη νύφη, αν είναι Ελληνες πολίτες, όπως και ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ, ας μην κοροίδευόμαστε, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ…)

  107. omadeon said

    ΟΧΙ αγαπητέ Οwain,
    ΑΛΛΟ είναι το θέμα. ΜΗ μασάς…

  108. omadeon said

    Εμένα με ΚΑΤΑΠΙΕΖΕΙ αυτή η ΤΡΟΜΑΧΤΙΚΗ (πλέον) ΠΙΕΣΗ, να διαλέξω αν θα…. ρίξω λάσπη στο Δημητρά ή αν θα… τον θεωρήσω «άγιο».

    Η ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ επιλογή είναι ΟΥΤΕ το ένα ΟΥΤΕ το άλλο. Η πολιτισμένη επιλογή είναι η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ.

    ΟΧΙ κάθε φορά που κριτικάρουμε κάποιον, κάποιοι άλλοι να μας την πέφτουν (ΑΜΕΣΩΣ) ταυτίζοντάς μας με την «απεχθή ομάδα» (γι’ αυτούς).

  109. omadeon said

    Υ.Γ. Και στην τελική, Owain, τον μεν κ. Δημητρά ΔΕΝ τον γνωρίζω και είναι ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ, και πριν του ρίξω κι εγώ πέτρες θα ΕΞΕΤΑΣΩ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ τους λόγους, και ΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ του ρίχνουν πέτρες και ΓΙΑΤΙ… (και ΔΕΝ θα εκφραστώ επιπόλαια παρασύροντας άλλους)…
    …τον δε j95 (αν και δεν τον γνωρίζω ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, πρόσωπο με πρόσωπο) εν τούτοις ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ τώρα πια τον ξέρω ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, και σε διαβεβαιώ ότι ΠΑΡΑΝΟΗΣΕΣ για ορισμένα πράματα που του προσάπτεις. (η δε άκομψη συμπεριφορά του, ΔΕΝ διαφέρει από τη ΔΙΚΗ ΣΟΥ ή και τη ΔΙΚΗ ΜΟΥ… – στην τελική).

  110. omadeon said

    …οπότε, αν ήμουν στη θέση σου, ΔΕΝ θα οργιζόμουν ΚΑΝ, με όσα είδα να σε εξοργίζουν. Αλλά… ίσως έχετε παρελθόν καυγάδων που ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ.
    Το θέμα (πάλι) ΔΕΝ ειναι καν ο j95, αλλά η ΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΟΛΩΣΗ, το ΕΥΚΟΛΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΣΜΑ, το γεγονός ότι ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ με το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ που θα πει κανείς, τώρα πια, θα ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ με την «απεχθή ομάδα» (Α ή Β).

    Και να σου πω και κάτι άλλο, ΠΙΟ ΤΡΕΛΛΟ?
    – ΑΚΟΜΗ κι αν έχεις σε ΟΛΑ ΔΙΚΙΟ, ακόμη κι υπάρχει μια «συνομωσία προδοτών» που «βλάπτει το έθνος», ΑΠΟΡΩ μαζί σου ΠΩΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ τον τρόπο που η συνεχιζόμενη πολεμική τακτική εναντίον της ωφελεί ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ, κι αυτή είναι ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ.

    ΑΝ υπάρχουν διεφθαρμένοι γραφειοκράτες, ακόμη και πουλημένοι ακτιβιστές, ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΕΤΣΙ, είναι ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ το ΚΑΚΟ, μπροστά σε άλλα βρε Owain…

  111. Owain said

    Μάλλον θα διαφωνήσουμε ως προς τα συμπεράσματα,η ζημιά που κάνουν στην χώρα είναι μεγάλη οι κύριοι αυτοί,η δε «φασίστες» έχουν μηδενική δύναμη,αντίθετα βλέπεις ότι το άλλο γκρουπ που λες να έχει κατασαρώσει τα πάντα και αν δεν συμφωνείς μαζί τους δεν είσαι political correct ή μάλλον είσαι αυτομάτως το δεξί χέρι του Αδόλφου,o J95 δεν μου έκανε οφείλω να ομολογήσω καθόλου καλή εντύπωση

  112. τωρα πήρα είδηση πως με «τιμάτε» και με ύβρεις (ανωνυμων φυσικά)

    λοιπον οι κατάπτυστες εθνομηδενιστικές μας θέσεις είναι ακριβώς αυτές που λένε τα αρμόδια όργανα ανθρώπινω δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΟΗΕ

    1. ΟΗΕ και Χάμαρμπεργκ για μειονότητες – Ανοίκεια επίθεση ΥπΕξ σε Εμπειρογνώμονα ΟΗΕ http://cm.greekhelsinki.gr/index.php?sec=192&cid=3424

    2. Συμβούλιο της Ευρώπης – Ροζάκης – ΠΑΣΟΚ – Συνασπισμός για μειονότητες στην Ελλάδα http://cm.greekhelsinki.gr/index.php?sec=192&cid=3419

    3. ECRI Τρίτη Έκθεση για την Ελλάδα της 5ης Δεκεμβρίου 2003 http://www.coe.int/t/dghl/monitoring/ecri/Country-by-country/Greece/GRC-CbC-III-2004-24-GRC.pdf

    Ειδικά για τις δίκες ΠΛέυρη κτλ:

    «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας (ECRI) ανησυχεί ενόψει των εκθέσεων των μη κυβερνητικών οργανώσεων που καταδεικνύουν ότι στην Ελλάδα έχουν λάβει χώρα ρατσιστικά περιστατικά– περιλαμβανομένων ρατσιστικών δηλώσεων που έγιναν δημοσία ή δημοσιεύθηκαν στον τύπο καθώς και πράξεων ρατσιστικής βίας – και ότι τέτοια περιστατικά όχι μόνο δεν απετέλεσαν αντικείμενο δίωξης άλλα ούτε καν αντιμετωπίστηκαν με την δέουσα προσοχή από τις Ελληνικές αρχές. Το πρόβλημα αυτό ενδεχομένως να μην πηγάζει απαραίτητα από κάποια ανεπάρκεια των διατάξεων του ποινικού δικαίου, αλλά μάλλον από κάποια ιδιάζουσα ερμηνεία της έννοιας του ρατσισμού από μέρους συγκεκριμένων δικαστικών λειτουργών που σ’ αυτές τις περιπτώσεις οδηγεί είτε στο να μην ασκείται δίωξη, ή στο να αποσύρονται οι κατηγορίες. Η ECRI θεωρεί απαραίτητο να συνεχιστεί και να ενταθεί η κατάρτιση πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα που παρέχεται στην αστυνομία, τους εισαγγελείς και τους δικαστές. Οι εν λόγω αξιωματούχοι θα πρέπει επίσης να αποκτούν αντίληψη των προβλημάτων του ρατσισμού, της πολιτιστικής ποικιλότητας, και της ανάγκης να βεβαιώνεται σε κάθε περίπτωση, το κατά πόσον μια αξιόποινη πράξη έχει ρατσιστικό χαρακτήρα, προκειμένου να προβαίνουν στις ενδεδειγμένες ενέργειες.» (ECRI Τρίτη Έκθεση για την Ελλάδα της 5ης Δεκεμβρίου 2003 http://www.coe.int/t/dghl/monitoring/ecri/Country-by-country/Greece/GRC-CbC-III-2004-24-GRC.pdf)

    Όσο για το Σόρος δεν είχαμε ποτέ την τιμή να τον συναντήσουμε και η όποια χρηματοδότηση από τα ιδρύματά του έχει τελειώσει από τον περασμένο αιώνα. Καλύτερα να απευθυνθείτε στην ευρωβουλευτίνα του ΛΑΟΣ Νίκη Τζαβέλλα:

    «Η μεγάλη πλάκα έγινε τη νύχτα της Τρίτης στην εκπομπή του Χαρδαβέλλα στον «Alter» με θέμα τους λαθρομετανάστες:Ο Ελληνόψυχος Άδωνις κατηγορούσε τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο ότι χρηματοδοτείται (μέσω «Ελληνικού Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι») από τον Ουγγρο-Εβραίο μεγαλοχρηματιστή Σόρος.
    Παραπέμπω το φίλτατο Άδωνι στα «Νέα» της 23ης Μαϊου 2003,όπου περιγράφεται η διάλεξη που έδωσε ο Σόρος την προηγούμενη ημέρα σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών: Πρώτη & καλύτερη(εκπροσωπώντας την Intracom του Σωκράτη Κόκκαλη) η κ.Νίκη Τζαβέλλα, που ήταν από τα ελάχιστα πρόσωπα που δέχτηκε να συναντήσει εκείνο το βράδυ ο πολύς Σόρος! ..Τι έχεις να πεις,αγαπητέ φίλε Κυριάκε Βελόπουλε,που εδώ & 2 χρόνια έχεις… αποκαλύψει ότι το «Ίδρυμα Κόκκαλη» (του οποίου αντιπρόεδρος υπήρξε επί χρόνια η κ.Τζαβέλλα) έδωσε υποτροφία στο σημερινό ανθέλληνα υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων Μιλοσόσκι;» http://www.greekalert.com/2009/05/blog-post_6738.html

  113. omadeon said

    @Abravanel, σε παρακαλώ ΣΒΗΣΕ το προηγούμενο σχόλιο που κράτησε το moderation, με το όνομα «Τριάντος», ήμουν εγώ… ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ. Τη στιγμή που ΜΕΤΕΦΕΡΑ το spam-σχόλιο κάποιου με αυτό το όνομα στη…. δική μου σπαμέστρα (το νέο ποστ που φιλοξενεί τα σπαμ). Επαναλαμβάνω το σχόλιο:

    @Owain
    Και να διαφωνήσουμε δεν τρέχει τίποτα, το θέμα είναι… να ΜΗ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ και να ΜΗΝ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΣΟΥΜΕ (διάφορους). Ο πειρασμός είναι ΜΕΓΑΛΟΣ, και μέσω διαδικτύου (όπως θα ξέρεις) ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΣ. Αυτή η παράμετρος μάλιστα, είναι ιδιαίτερα σημαντική. Το διαδίκτυο μερικές φορές είναι και το “πεδίο άσκησης” φαινομένων της Ιδεόσφαιρας (μιμηδίων κατά Ντώκινς, κλπ) που εμφανίζονται (με τον άλφα ή βήτα τρόπο) ΠΟΛΥ αργότερα μέσα στην ευρύτερη εξω-διαδικτυακή κοινωνία. Τόμοι θάπρεπε να γραφτούν για το θέμα. Π.χ. ο διττός ρόλος της (1) Υπερφόρτωσης Πληροφορίας και (2) του Αποσπασματικού Σχολιασμού. Μάλιστα εσύ ο ίδιος ΜΑΛΛΟΝ είσαι αποπροσανατολισμένος, διότι… ο αριθμός των “Εθνικών μπλογκ” είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ και ΤΑΧΕΩΣ αυξανόμενος, τον τελευταίο καιρό. Είναι εύλογο αν συχνάζεις σε ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ χώρους διαλόγου, να μην το πρόσεξες καν. Συμβαίνουν αυτά…

    Για τον τζέη, δεν είσαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που… απωθείται από το στυλ του (και ορισμένες ιδέες του). Ισως θάπρεπε να σκεφτείς πιο ψύχραιμα κατά πόσον όλα αυτά που σε ενοχλούν (ή τα περισσότερα) αποτελούν είδος… αυτο-εκπληρούμενης προφητείας, μέσα στα συγκεκριμμένα πλαίσια του διαστρεβλωμένου διαλόγου, που προκαλούν διάφοροι “πατριώτες” (συνήθως πρώτοι) και… τους ρίχνει τα μπινελίκια του ο τζέη. Για να καταλάβεις τον τζέη άλλωστε, πρέπει να ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ κάποια άλλα μιμήδια που στέκονται στο διάβα σου. Παγίδες και παρεξηγήσεις (χώρια οι διαφωνίες που μοιάζουν ανυπέρβλητες – σε ορισμένα θέματα διαφωνώ κι εγώ μαζί του ριζικά, αλλά… ΔΕΝ τσακωθήκαμε ποτέ).

    Η επιρροή των “κύκλων” που λες είναι μεν αυξανόμενη, αλλά ΟΧΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ από ακροδεξιού τύπου σκεπτομορφές που ΜΕΤΑΛΛΑΣΣΟΝΑΙ συνέχεια και είναι πολύ δύσκολο να τις εντοπίσεις, ΙΔΙΩΣ αν “κυκλοφορείς” σε άλλου είδους κομμάτια της Ιδεόσφαιρας και της Μπλογκόσφαιρας.

    ΔΕΝ θα μας σώσει κανείς από τις… παρανοήσεις μας, ΑΚΟΜΗ κι αν… είναι αληθινές.

  114. omadeon said

    Υ.Γ. Επίσης, ΧΩΡΙΣ να είμαι ιδιαίτερα… «πολιτικά ορθός», ΤΗΡΩ κάποιους γνωστούς κανόνες και ΔΕΝ μιλάω π.χ. για την πολιτική του Ισραήλ μέσα σε άσχετο ποστ που έχει θέμα τον αντισημιτισμό. Ισως θάπρεπε να κάνουμε το ίδιο ΜΗ μιλώντας για ένα σωρό άλλες «κλασσικές Ελληνικές εμμονές»….

  115. omadeon said

    Υ.Γ.2 Owain, ελπίζω να ΜΠΟΡΕΙΣ να δεις το λόγο που απευθύνθηκα σε ΣΕΝΑ και δεν επιχείρησα να κάνω παρόμοια (φιλική έστω) κριτική σε άλλους, που ΕΙΝΑΙ Εβραίοι, που ΕΧΟΥΝ τις δικές τους πληγές ή εμμονές, και που (ΠΑΡΟΛΟ που κάνουν παρόμοια λάθη με σένα, ώρες-ώρες) είναι ΠΟΛΥ δυσκολότερο να πεισθούν από μένα (τον μη-Εβραίο) για τέτοια ΠΟΛΥ ΛΕΠΤΑ θέματα.

  116. Owain said

    Φαίνεται πως είσαι αρκετά επηρεασμένος από κύκλους του J,γιατί σε εισαγωγικά πατριώτες;έχουμε φτάσει σε σημείο ακόμα και το πατριωτικό να θεωρείται λάθος ή πατριωτικό να χαρακτηρίζεται αυτό που στην πραγματικότητα είναι εθνομηδενιστικό άνευ εταίρου επιχειρηματολογίας,αρκεί ένα «εσείς είστε υποκριτές,εμείς είμαστε οι πραγματικοί πατριώτες» όταν φυσικά δεν υπάρχει ευθεία δήλωση του εθνομηδενισμού.Το άλλο σκέλος που έθιξες με βρίσκει πάλι αντίθετο,αν δεις μόνο τον αριθμό των εντύπων που κυκλοφορούν και της επιρροής τους (π.χ. Lifo,Athens voice) που κινούνται στο αποδομητικό χώρο σε σχέση με αυτά που σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα θεωρούνταν εντελώς ουδέτερα (για παράδειγμα στην «αγία» Ολλανδία αμφιβάλω αν επικρατεί αυτός ο παράλογος αντιολλανδισμός από Ολλανδούς όπως της μόδας έχει γίνει στην Ελλάδα) και εδώ «φασιστικά»,ακόμα και για τα ιστολόγια πραγματικά ο χώρος είναι ασφυκτικά γεμάτος από αποδομητικής ιδεολογίας χώρους,μα είναι πολύ εύκολο να το δεις αυτό,γράψε απλώς μία «εθνική» λέξη σε ψαχτήρι και δες πόσα blog θα βγάλει από τη μια πλευρά και πόσα από την άλλη.Επίσης θα πρέπει να ορίσουμε και τι είναι το «φασιστικό» που τόσο φοβάσαι και πόση δύναμη έχει,για παράδειγμα πιστεύω ότι είναι αστείο να μιλάμε για φασισμό του-εντελώς λαϊκίστικου κατά τα άλλα-ΛΑΟΣ και όχι του ΣΥΡΙΖΑ ή και του ΣΥΡΙΖΑ,τουλάχιστον το ΛΑΟΣ δεν εξέδωσε ποτέ εντολές βίας,ενώ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έδιναν εντολές του τύπου «είναι μπάτσος,επάνω του»,αναφέρομαι συγκεκριμένα στον ψηλό με το μουστάκι φαλακρό κύριο με το γνωστό ειρωνικό συριζαϊκό χαμόγελο (μα αυτό το ειρωνικό χαμόγελο πρέπει να τους το διδάσκουν σ’αυτό το κόμμα!),και υπόψιν ότι κάθε άλλο παρά ΛΑΟΣ είμαι!Πέραν αυτού,τις ακραίες ακροδεξιές φωνές εύκολα τις διακρίνεις και τις απομονώνεις,άσε που οι περισσότεροι κατατάσσονται στην σφαίρα του γραφικού,αντίθετα ακραίες αποδομητικές φωνές όπως του κ.Δήμου έχουμε συνηθίσει ως λαός να τις θεωρούμε προοδευτικές και «must».Κακά τα ψέμματα στην Ελλάδα επικράτησε η αριστερή ή μάλλον η aristeri ιδεολογία κατά κράτος,σε βαθμό που θεωρείται ηθικά κολάσιμο να παραδεχτείς ότι είσαι δεξιός (που εγώ το παραδέχομαι,δεν μασάω μία!),με αποτέλεσμα σιγά σιγά ακόμα και οι ακραίες αποδομητικές και εθνομηδενιστικές φωνές (εθνομηδενιστικές ακόμα και με την έννοια του πατριδομηδενιστικές ή της υποστήριξης του αντίπαλου εθνικισμού,όπως για παράδειγμα γίνεται από την ιδεοληπτική ιστορία της κ.Ρεπούση ή ενεργότερα από το γνωστό και μη εξαιρεταίο Παρατηρητήριο των γνωστών κυρίων) να καταφέρουν να «νομιμοποιηθούν» στην συνείδηση του κόσμου και να θεωρούνται ως η πεμπτουσία της προοδευτικότητας…Από εκεί και πέρα φυσικά και όταν έχουμε μια τόσο επιθετική πλευρά θα υπάρξει και το ίδιο επιθετική αντίδραση,και αν συνυπολογίσουμε την οικονομική κρίση,που πάντα γεννούν ακραίες κατευθύνσεις τέτοιες περίοδοι,είναι φανερό πως θα υπάρξουν και προστριβές,αλλά στην εποχή μας είναι αστείο να μιλάμε για φασισμούς μεσοπολεμικού τύπου,αντίθετα ο εθνομηδενισμός και ο αποδομητισμός στην χώρα μας έχουν καταφέρει ισχυρά πλήγματα σε όλο το φάσμα της ζωής,γιατί αν δεν αγαπάς το σύνολο που ανήκεις είναι σίγουρο ότι ούτε καλά θα το «υπηρετήσεις» αλλά και ούτε θα αγαπήσεις ποτέ το σύνολο του άλλου,εγώ μπορώ να ισχυριστώ ότι θέλω πολύ περισσότερο από τον αποδομητή να διατηρηθεί ο τουρκικός ή ο βουλγαρικός ή ο εβραϊκός πολιτισμός.Φυσικά όμως θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και τις περιπτώσεις «αυτοάνοσων νοσημάτων»,ανθρώπων δηλαδή με φανατικά ανθελληνικά αισθήματα που θέλουν απλώς την καταστροφή της χώρας υπέρ των άλλλων,δηλαδή δεν μιλάω για περιπτωσεις που στρέφονται γενικά κατά των κρατών όποια και να είναι αυτά.Πρόχειρα στο μυαλό μου έρχονται δυο-τρία blog που με κάνουν και ανατριχιάζω.Όπως επίσης ανατριχιάζω και με κάτι νεοπαγανιστικά ή σχεδόν νεοπαγανιστικά blogs που ξεσαλώνει ο κάθε πικραμένος που του φταίνε οι πάντες εκτός αυτού.
    Για το «τσουβάλιασμα» που λες ήμουνα σαφείς εξ αρχής ότι όταν μιλάω για μία ομάδα-με την ευρεία έννοια του όρου- δεν είναι δυνατόν να αναφέρομαι σε όλα τα μέλη της (δεν είναι δυνατόν όλοι να είναι ίδιοι) αλλά μάλλον στην κυριαρχούσα ιδεολογία και στους διακόνους της

  117. omadeon said

    @Owain

    Ε, όχι, ΔΕΝ θεωρώ «ακραία αποδομητική φωνή» το Νίκο Δήμου.

    ΚΑΘΟΛΟΥ ακραία. Ισως ΚΑΠΩΣ, ίσως με ΚΑΠΟΙΑ επιρροή, αφάνταστα μεγαλοποιημένη…

    ΔΕΝ γνωρίζω τα allegiances που έχει, ΔΕΝ γνωρίζω κυκλώματα ή παρέες. Μιλάω σαν αναγνώστης.

    Αμα αρχίσουμε τα περί «αποδομητικότητας» σαν εγγενώς κακά, μπορώ να φανταστώ μια σκληρή κριτική στο Νάσο Θεοδωρίδη, αλλά ΟΧΙ στον Δήμου.

    Βλέπεις ΠΟΥ οδηγεί το τσουβάλιασμα?

    Για το “τσουβάλιασμα” που λες ήμουνα σαφείς εξ αρχής ότι όταν μιλάω για μία ομάδα-με την ευρεία έννοια του όρου- δεν είναι δυνατόν να αναφέρομαι σε όλα τα μέλη της (δεν είναι δυνατόν όλοι να είναι ίδιοι) αλλά μάλλον στην κυριαρχούσα ιδεολογία και στους διακόνους της…

    Λυπάμαι, κυριαρχούσα ιδεολογία αυτή τη στιγμή είναι η άτυπη συμμαχία ΝΔ-ΛΑΟΣ. ΔΕΝ είναι κυριαρχούσα ιδεολογία το LIFO, στα ΛΙΓΟΣΤΑ εκείνα πράματα που γράφει, που ΙΣΩΣ ερμηνευτούν σαν κάπως… αντι-πατριωτικά.

    Λες και ξαναλες περί «εθνομηδενισμού»….

    Μάλλον θάπρεπε να μιλάς για μπουρδολογισμό και για διαφθορά ή μεροληψία (ή και φανατίλα).

    Ασε, να’ ούμε…

    Η λέξη «Εθνομηδενισμός» έχει συζητηθεί εκτενέστατα στο μπλογκ μου, ΔΕΝ είναι μια αξιόπιστη λέξη, μια ΤΑΜΠΕΛΑ είναι που κολλάει παντού.

    Ο εθνικισμός ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ το πρόβλημα, έστω ο ξένος και όχι ο δικός μας, έστω για τη Μέση Ανατολή ο Ισραηλινός (Λίμπερμαν και Σία) ή για τους Αμερικανούς ο Αμερικανικός (ακόμη και ο «ηπιώ. ΣΙΓΟΥΡΑ ο υπερ-εθνικισμός της FYROM, ω, ναι, ΣΙΦΓΟΥΡΟΤΑΤΑ.

    Αλλά… εγώ ΔΕΝ ξέρω ΚΑΝΕΝΑΝ πρόεδρο των Η.Π.Α. «εθνομηδενιστή». Αυτά είναι ΜΠΟΥΡΔΕΣ των Ρεσαλταδόρων, των Καραμπελιάδων, των Ζουράρηδων.

    Ξέρω ότι ο εθνομηδενισμός είναι ΕΓΧΩΡΙΟ ιδεολόγημα, το ψάξαμε εκτενώς. Μόνο οι σταλινικοί και κάποιοι «περίεργοι» το χρησιμοποιούσαν κάποτε. Τώρα… έγινε ΠΟΛΥ της «μόδας», χάρις στο διαδίκτυο κυρίως, και 4-5 φυλλάδες.

    Ολόκληρο ΒΟΘΡΟ πέταξε ο Πανούσης και λέμε ότι «δεν υπάρχει φασισμός» ή «δεν υπάρχει αντισημιτισμός».

    Εεεε, ΑΥΞΑΝΕΙ σε όλη την Ευρώπη, και είναι ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΣ, όχι «κλασσικός».

    Σε μένα τον ίδιο, κάποτε είπαν ότι χρειάζομαι «σφαίρα στο κεφάλι».

  118. omadeon said

    Υ.Γ. ΔΕΝ καταφέρομαι, επίσης, «κατά του πατριωτισμού». Είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ, όπως π.χ. η αγάπη για τη μητέρα μας ή τους φίλους μας.
    Θεωρώ όμως ότι η χώρα μας ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΕΡΙΕΣ, από κάτι… ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ που ΠΛΑΣΑΡΟΝΤΑΙ σαν «αντιεθνικισμός» (σε αυτό συμπεριλαμβάνω π.χ. τον Νακρατζά, που ΜΕΡΟΛΗΠΤΕΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ υπέρ π.χ. της Τουρκίας – και βρήκα ΣΤΟΙΧΕΙΑ πλέον γι’ αυτό)….
    …και από την ΑΛΛΗ μεριά, από κάτι άαααλλες, εξίσου απερίγραπτες μπούρδες που εξαπλώνει ένα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ «πλέγμα» ή «σμήνος» ιδεών και ανθρώπων. ΟΛΟΙ αυτοί παριστάνουν τους «πατριώτες», είναι ΕΘΝΙΚΟ-ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΟΙ.

    Προσωπική μου άποψη? ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ _ΤΙΜΙΑ_ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.
    ΔΕΝ θεωρώ ότι είναι ευγενικό να τη… σκορπάω αυτή την άποψη σαν νάταν ποπ-κορν, αλλά το έκανα προς αποφυγήν παρεξηγήσεων.

  119. omadeon said

    Υ.Γ.2 το άλλο ανησυχητικό για τον Πανούση είναι το ΓΕΓΟΝΟΣ ότι ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΙΔΕΑ πως ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΚΑΡΑ-ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΗΣ.
    ΔΕΝ μασάω ότι ήταν πάντα ετσι, ΟΥΤΕ τον θεωρώ βλάκα.

    Ο Ανθρωπος (homo sapious) σαν ΕΙΔΟΣ έχασε τον ΕΛΕΓΧΟ του Νου του. ΠΟΛΥ λίγοι ξέρουν ΤΙ πραγματικά πιστεύουν σήμερα- και εννοώ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ. Διότι τα μιμήδια, οι ιδεοληψίες, ΝΙΚΗΣΑΝ τους εγκεφάλους μας. Είμαστε ΦΟΡΕΙΣ ιδεών-_ιών_ πέρα από τον έλεγχό μας. Εϊμαστε ένα αποτυχημένο ΕΙΔΟΣ.

  120. omadeon said

    Abravanel
    ΤΙ να σου πω? Εχω μείνει ΑΝΑΥΔΟΣ… μετρώντας ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ο Owain χρησιμοποίησε λέξεις με τη ρίζα «αποδομητ-» και «εθνομηδεν-» στο σχόλιό του. Τέτοιος ΑΦΥΣΙΚΑ μεγάλος αριθμός των ίδιων ακριβώς λέξεων, ΟΠΩΣ εκφράστηκαν, με τη ΛΟΓΙΚΗ που εκφράστηκαν, αρχίζει πλέον να με τρομάζει.

    Οχι πως… κινδυνεύω εγώ ο ίδιος -χεχε- αλλά ΤΡΟΜΑΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ αυτός ο φίλος μας να ΜΗΝ έχει ΚΑΝ επίγνωση του ΤΙ πιστεύει, τελικά (όπως οι περισσότεροι, ακόμη και πανέξυπνοι, σημαντικοί άνθρωποι).

    Οι ιδεοληψίες ΝΙΚΗΣΑΝ τα (πεπερασμένα) μυαλά μας, διότι είναι πιο ισχυρές, ενισχυμένες μέσω διαδικτύου (και όχι μόνο) και… ΥΠΟΥΛΕΣ.

    Μπορεί ΚΑΛΛΙΣΤΑ αυτός ο φίλος να επιδοθεί τώρα, σε ένα… υστερικό «Κυνήγι Εθνομηδενιστικών Μαγισσών» εκεί όπου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ούτε για δείγμα.

    ΆΚΟΜΗ και στην ποίηση του Ελύτη (όπως έδειξα σε εκτενές ποστ).

    Ο φόβος της «αποδόμησης» είναι φόβος απώλειας ΟΡΙΩΝ του Εαυτού (και της Συλλογικής Προβολής του σαν «έθνος» ή «λαό»).

    Μόνο που… η αποδόμηση δεν είναι παρά ΜΙΑ πτυχή της θεμελιωδώς ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ διαδικασίας που λέγεται ΝΟΗΣΗ.

    Π.χ. Ο Οδυσσέας Ελύτης ΑΠΟΔΟΜΗΣΕ ΕΝΤΕΛΩΣ τον κόσμο και τον ΕΠΑΝΑ-ΔΟΜΗΣΕ.

    Πολλοί από μας το ίδιο κάνουμε, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. Αποδομούμε και… ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΜΕ.

    Ντρέπομαι να λερώσω άλλο το μπλογκ σου με πολυλογία, και έτσι… ΟΥΤΕ σύνδεσμο δεν θα δώσω στα σχετικά ποστ.
    (ΑΝ θέλει κανείς τα βρίσκει με αναζήτηση π.χ. «national nihilism»).

  121. Abravanel said

    To σχόλιο του Παναγιώτη είχε κρατηθεί στο moderation λόγω υπερβολικών συνδέσμων – just for the record. :)

  122. omadeon said

    Το γεγονός ότι άτομα όπως ο Αδωνις (και άλλοι ακροδεξιοί) ηγούνται αυτού του ακατάπαυστου μπαράζ επιθέσεων κατά ορισμένων ανθρώπων, θα πρέπει να μας προβληματίσει πολύ και να μας κάνει ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΥΣ.

    Είναι αυτονόητο ότι ο ΚΑΘΕΝΑΣ μπορεί να σφάλλει, και δεν είναι ΟΛΟΙ οι ακτιβιστές άγιοι. Ομως… (μέχρι στιγμής) το ΜΟΝΟ που βρήκα είναι μεροληψία (υπέρ της Τουρκίας) εκ μέρους του Νακρατζά, _ΟΧΙ εκ μέρους του κ. Δημητρά_. Συνεχίζω να ψάχνω πάντως. Από το site του κ. Δημητρά ωφελήθηκα μαθαίνοντας ΕΝΑ σωρό παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας.
    Η μελέτη του site δυσχεραίνεται κάπως για τεχνικούς λόγους (τα περισσότερα paper είναι σε Word DOC).

    Οι αιωρούμενες συκοφαντίες πρέπει να εκλείψουν κάποτε, έχουν δηλητηριάσει άσχημα τη ζωή μας.

    Τωρα…. ΑΝ υπήρξε κάποιο θέμα στο οποίο συγκρούονται θέσεις του κ. Δημητρά με κάποιες άλλες (π.χ. στα περί Σλαβομακεδονικής μειονότητας) ελπίζω ότι ο διάφανος διάλογος μαζί του κάποια στιγμή θα φωτίσει το θέμα αυτό περισσότερο. Και οι διαφωνίες ΘΕΜΙΤΕΣ είναι σε μια δημοκρατία νομίζω.

  123. omadeon said

    Υ.Γ. Η «κουλτούρα του ιμιτασιόν αντιεθνικισμού», που ανάφερα, ΔΕΝ έχει καμμία σχέση με τον κ. Δημητρά (για να εξηγούμεθα). Εχει σχέση με εντελώς διαφορετικά πρόσωπα. Αφορά ιδεολογήματα που δηλητηριάζουν την καλή επικοινωνία, ακραία ρητορικά τεχνάσματα και θέσεις κάποιων ανθρώπων.

  124. Owain said

    Οκ όλα είναι ωραία και καλά…εγώ είμαι ο κακός φασίστας και οι άλλοι όπως ο Δημητράς είναι πατριώτες,ο δημητράς ο πατριώτης!όχι δεν υπάρχει καθόλου μεροληψία υπέρ Σκοπίων,όχι καθόλου υπέρ Τουρκίας,όχι πουθενά δεν υπερβάλλει,απλά εμείς είμαστε και ήμασταν καθάρματα και σφαγείς!εθνομηδενισμός δεν υπάρχει σαφώς και είμαι ένα επικίνδυνο μυαλό που τρώει κάρτες από τον κάθε ομαδεόν!ωραία!λύθηκε το πρόβλημα ναγκίλα χάβα που λέτε κι εσείς οι Εβραίοι!

    Αμφιβάλλω αν διάβασες τι έγραψα ομαδεόν,τώρα το ότι υποστηρίζει το 90% του τύπου από κεντροαριστερά μέχρι άκρα αριστερά όχι είναι της φαντασίας μου!ενώ ο Δήμου που δηλώνει ότι δεν είμαστε Έλληνες και δυσφορεί με τον όρο και υποστηρίζει ακραιφνώς τα Σκόπια στον παραλογισμό είναι πατριώτης,ξανά να ρίξω ένα ναγκίλα χάβα στο σημείο αυτό!κι εγώ φυσικά ο άκρατος κακός φασίστας,που φυσικά κυνηγάει εθνομηδενιστές που όμως είναι παρεξηγημένοι πατριώτες στην πραγματικότητα,αλλά όλοι αυτοί που βρίζουν και υστεριάζουν (αδόκιμως όρος αλλά η ηχιτική του είναι κατάλληλη για να τους περιγράψει) σε ότι δεν είναι της εξίσωσης Έλληνας=φασίστας,ή αν δεν ρίχνεις και πέντε μπινελίκια στους Έλληνες κάθε φορά που μιλάς δεν θεωρήσε…μοδέρνος και προοδευτικός.Ό,τι και καλά Δήμου,Δημητράς,Νεκρατζάς,Ρεπούση-Τσάκαλος (και όλη τους η κλίκα που διορίζει καθηγητές στο πανεπιστήμιο με απαραίτητο κριτήριο τον μηδενισμό) και φυσικά η λατρεία μου η αγάπη η αθεράπευτη ο Βαλλιανάτος δεν έχουν βγει σε κυνήγι…όχι αυτοί κάθονται στα προοδευτικά σπιτάκια και πίνουν προοδευτικό φασκόμηλο ή μάλλον μιας και είναι καλοκαίρι καμιά προοδευτική βυσσινάδα…αντίθετα εγώ ο κακός ο δεξιός ο φασίστας βγήκα παγανιά και κυνηγάω εθνομηδενιστές…κι ο ομαδεόν ο διαιτητής να μου ρίχνει κάρτες…από τα αποδυτήρια ακόμα (κ.διαιτητά μεροληπτείτε)

    κ.Δημητρά,οι διάφορες υποεπιτροπές του ΟΗΕ στις περιπτώσεις αυτές ξέρουμε πάντα πως λαμβάνουν αποφάσεις και ξέρουμε πως αν δούλευε καλύτερα η διπλωματίας μας δεν θα τις ελέμβαναν ή αν η αμερικάνικη δεν ήταν εναντίον μας,όσον αφορά την δράση σας επιμένω απαρασάλευτα στα όσα έχω πει!Οι απόψεις σας είναι γνωστές,εθνομηδενιστικές,αποδομητικές και βρίθουσες ανθελληνικής υστερίας.Οι σχέσεις σας με τον σορό των σκουπιδιών έχουν γίνει παραδεκτές από τον συνεργάτη σας,οι επιμέρους δράσεις σας και οι οικονομικές σας δραστηριότητες μέσω του Παρατηρητηρίου Ορνέων Δαδιάς ε συγγνώμη μπερδεύτηκα…εκεί τα πράγματα είναι αγνά,μέσω λοιπόν του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκυ και οι σχέσεις σας με εξωτερικούς παράγοντες είναι σκοτεινές

    ομαδεόν φαίνεται ότι τον αγαπάς τον κ.Δημητρά τον πατριώτη (ναι υπάρχει και το άλλο με τον Τοτό),δεν σε παρεξήγησε,δεν χρειάζεται να το λες 150 φορές σε πιστεύουμε.Τώρα εσύ ο κριτής και διαιτητής ρίξε και την κόκκινη,και κάτι άλλο πραγματικά είναι δυνατόν να συγκρίνεις την διαφήμηση και την κυκλοφορία των lifo και Φωνή της Αθήνας (ναι τα ελληνικά είναι μπας κλας γι’αυτούς) με το ρεσάλτο;όταν βγαίνουν οι πρώτες οι καλοί προοδευτικοί τις έχουν σε πρώτο πλάνο,ενώ τα άλλα έντυπα που λες δεν τα ξέρει κανένας!

  125. Owain said

    Όσο για τον αποδομητισμό άσε τους αριστερούς ή εθνικοσοσιαλιστές όπως αρέσκεσαι να βρίζεις και δες τι λέει ο Ιωάννης Κολίοπουλος,καθηγητής νεότερης ιστορίας του ΑΠΘ,από τους πλέον γνωστούς ιστορικούς στην χώρα,κι αυτός κακός φασίστας…;δες πως τους κάνει του αλατιού όλους αυτούς τους κυρίους…και γιατί να πάμε στον Κολιόπουλο μόνο;η συντριπτική πλειοψηφία των καθηγητών των ιστορικών τμημάτων ημεδαπής και αλλοδαπής…(εξαιρείται το Πελοποννήσου όπου ένεκα Πασοκ και εκσυχρονισμού η ομάδα Ρεπούση διόρισε καθηγήτρια,όπως και το Πάντειο με τους διαβόητους Ηρακλείδες και σία)
    Και μιας και βγάζεις εσύ κάρτες,αν και εγώ δεν κρίνω «ίνα μη κριθώ» τότε τώρα στο τέλος του παιχνιδιού και όχι από τα αποδυτήρια όπως έκανες εσύ,άντε πάρε μια κόκκινη.Και τι να πω για σένα;μάλλον τα ίδια που μου έσουρες εσύ…φίλτατε ομαδεόν,που σαφώς και επιρρέζεσαι σφόδρα και ανήκεις σε μεγάλο βαθμό σε τέτοιες αντιλήψεις και η άγνοιά σου (τζααχιλίγια που λεν ιστορικά οι φίλοι Άραβες) είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς,γνώρισε πρώτα καλύτερα όλους αυτούς στους οποίους έχεις αλλεργία και μετά τα λέμε,εγώ τους δικούς μου τους γνώρισα καλά,άλλωστε απερίφραστα εκφράζονται,δεν χρειαζόταν και ιδιαίτερη προσπάθεια

    Δημητρά με τους Έλληνες στα Σκόπια δεν υπάρχει πρόβλημα;με την μειονότητα στην Βόρειο Ήπειρο;αφού τόσο εσύ όσο και ο Σωτηρόπουλος αρέσκεσται στα νομικά ή μάλλον στα νομικίστικα γιατί δεν απαιτείται την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου όπως λένε οι διεθνείς συνθήκες όπως επίσης της Ίμβρου και της Τενέδου;ε;συγγνώμη ομαδεόν που σου θίγω την αγάπη

  126. Owain said

    Η “κουλτούρα του ιμιτασιόν αντιεθνικισμού”…άρα για σένα το πρόβλημα είναι ότι στο χαλάν στην επικοινωνία,εσύ και η ΝΔ τέτοιο πράγμα!δηλαδή υπάρχει ο κακός ο φασισμός από την μια,δεν υπάρχει κι αν υπάρχει καλός είναι ο μηδενισμός από την άλλη αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι επικοινωνιακοί!ωραία!
    Για το δε έργο Δημητρά και την υποστήριξη σε ουράνια τόξα κτλ τίποτα,πατριώτης ο Δημητράς,για το γεγονός ότι τους κυνηγούσαν τα δικαστήρια για διαφθορά τίποτα.Αντίθετα λες ότι κάνει καλή δουλειά και ως Μητέρα Τερέζα δίνει το γάλα στα ορφανά όπως χαρακτηριστικα είπες ότι ευτυχώς που τον έχουμε και δεν υποφέρουν κάποιοι όπως είπες και ότι αν τον πολεμήσω ή με αν δεν υπήρχε οι καημενούληδες θα υπέφεραν..ωραία.Ακόμα και έτσι να ήταν-που εγώ αμφισβητώ ότι το κάνει ακόμα και για ιδεολογία,για την κονόμα το κάνει ή από καθαρό μίσος στην Ελλάδα εν είδη αυτοάνοσου νοσήματος- είναι σαν την νοσοκόμα που αντί για ορό έβαζε στον ασθενή δηλητήριο και έκανε ζημιά στο νοσοκομείο,ποιο το ώφελος;

  127. omadeon said

    Αμφιβάλλω αν διάβασες τι έγραψα ομαδεόν

    ΟΧΙ ΜΟΝΟ διάβασα ΠΟΛΛΕΣ φορές όσα έγραψες, αλλά ΜΑΛΛΟΝ θα χρειαστεί να κάνω ΕΚΤΕΝΕΣΤΑΤΟ ποστ στο μπλογκ μου για τα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ πράματα που πιστεύεις (όχι ΟΛΑ λάθος, βέβαια).

    Απλώς φεύγω για κάποια δουλειά. ΔΕΝ αφορά ο δικός μας διάλογος τον Πανούση και τον αντισημιτισμό πλέον, οπότε….

    Κανόνισε πορεία.

  128. omadeon said

    Υ.Γ. για τις θέσεις του κ. Δημητρά αποφεύγω να εκφραστώ λόγω του ότι ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑ την έρευνα για το θέμα του σλαβομακεδονισμού.
    ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι ο καθένας μπορεί να σφάλλει, και ότι το Ουράνιο Τόξο ΔΕΝ είναι ΜΟΝΟ κόμμα μειονότητας αλλά και κόμμα που πρόσκειται στον εθνικισμό μιας άλλης χώρας, κ.ο.κ. – Ας χαιρόμαστε πάντως όσοι είμαστε υπέρ του ΣΥΝΘΕΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ γι’ αυτή τη χώρα, διότι το (πολύ κατακριτέο για διάφορα άααλλα πραματάκια) κόμμα των Οικολόγων Πράσινων ΜΟΛΙΣ ΨΗΦΙΣΕ χθες υπέρ του ΣΥΝΘΕΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ «Χωρις ναι μεν αλλά». (άσχετο, σόρυ Αμπραβανελ).

  129. Ελληνική μειονότητα στη γείτονα χώρα – Συμφωνούμε με την Μπακογιάννη. Εχουμε την απαντηση σε σκαναρισμενο κειμενο και αανφορα στα αγγλικα:

    Greek FM: There are no Greeks in Macedonia
    http://macedoniaonline.eu/content/view/4660/2/

    There are no Greeks in Macedonia, but there is mistreatment of Greek citizens after the Bucharest Summit, says Greek Foreign Minister Dora Bakoyannis.
    This was the response of the Greek FM to a question posed by LAOS member Kostis Ajvaliotis who in Parliament asked «How is Greece protecting the Greek minority in Macedonia».
    In letter obtained by the Macedonian media, Bakoyannis negates the existence of Greek minority in Macedonia, as requested by a radical group in North America that goes by the name of «Pan Macedonia».
    The group has stated that Athens ought to protect so called «Greeks» in Krushevo, when referring to the Macedonian Vlachs. The Krushevo residents had responded to the protection offered by the group that ‘Athens should look for Greeks in Greece, not in Macedonia’, adding that there were 2.5 million Vlachs in Greece who are forbidden to speak their language.
    The Greek FM goes on to say that in Macedonia there are 422 registered Greeks, most of them Greek citizens. These people live in Skopje, Bitola, Gevgelija, Pehcevo, says FM Bakoyannis.
    Despite official Greek ban for Macedonians in Greece to use Macedonian names, the Greek Foreign Minister used Greek names for the Macedonain cities throughout the letter.
    While Macedonia has given up on their minority in Greece by changing the Constitution and signing the Interim Agreement, Bakoyannis did not hide the fact that Athens is working hard to make a connection with anyone in Macedonia who ‘feels Greek’. //12.03.08

  130. Βορειοηπειρώτες

    Χθες εξέλεξαν τον πρόεδρο βουλευτή και είναι εδώ και πολλά χρόνια στην κυβέρνηση της Αλβανίας – αυτοί δεν ξέρουν τι πρέπει να ζητήσουν;

    Δικές μας θέσεις σε
    http://www.greekhelsinki.gr/Special-issues-Greek-Minorities-in-Balkans.html και
    http://www.greekhelsinki.gr/bhr/greek/special_issues/himara.html

  131. Την αντίληψη πως τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα ΟΗΕ και Συμβουλίου Ευρώπης είναι όργανα των οποιωνδήποτε όταν βγάζουν κέιμενα και δικαστικές αποφάσεις που δεν μας αρέσουν – αλλά άμα βγάλουν κάτι που μας αρέσει πανηγυρίζουμε – την έχουν άτομα που δεν πιστεύουν ούτε στα δικαιώματα ουτε στη δημοκρατία – εγώ τα άκουσα όλα αυτά στη δίκη από πατέρα και υιό Πλεύρη και σε εκπομπές από το συνεκδότη του βιβλίου Άδωνι Γεωργιάδη…

  132. omadeon said

    κ. Δημητρά ελπίζω ότι θα… συγχωρήσετε τον άδολο αστεϊσμό, αλλά σαν να μου φαίνεται ότι είσθε ΣΥΝΕΠΗΣ… γαλατάς.
    Μάλιστα παραδώσατε και άαααλλο γάλα, που επεστράφη δολίως, αλλά επειδή χάλασε, στο μεταξύ, ΔΕΝ θα πάει χαμένο.
    Θα του κάνομεν γιαούρτι.

    ΜΗΝ υποτιμάτε το γεγονός πάντως ότι ΚΑΙ ο Ο.Η.Ε. ΚΑΙ η Ευρωπαϊκή Ενωση και σχεδόν κάθε εξουσία στον πλανήτη ΕΙΝΑΙ μεροληπτική πολλές φορές και αρκετά διαβρωμένη. ΜΠΟΡΕΙ και να ΜΗΝ φταίτε εσείς, μπορεί να φταίνε οι… γαλακτο-προμηθευτές! :)

    Μόλις επέστρεψα από δουλειά και ξαναφεύγω.

  133. omadeon said

    Υ.Γ. ΔΕΝ επεστράφη. ΑΠΕΚΡΥΦΘΗ. Θέλομεν και άααλλοο.

  134. omadeon said

    Υ.Γ.2 (επειδή έχω 10 λεπτά χρόνο ακόμη και θέλω να… ελαφρύνουμε λιγάκι, η ψυχοπάθεια του Πανούση (και όχι μόνον) μας χάλασεν το κέφι).

    @Owain
    Ρε συ μας ΚΑΝΕΙΣ ΧΑΛΑΣΤΡΑ μεγάλη (Χεχε). Θέλουμε να χτυπήσουμε το ΚΛΡΤΕΛ γάλακτος κι εσύ ζητάς να… κρεμάσουμε το γαλατά.
    ΚΟΤΖΑΜ Καρτέλ, που ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ (μπάμιες γιαχνί, όλα τα μπλα-μπλα του πρεζιντέντε Ο-μπάμια DJ Obama black sheep my ass…)
    κι εσύ ασχολείσαι με… ΦΡΑΓΚΟΔΙΦΡΑΓΚΑ
    (τα ποσά που ΤΡΩΝΕ από την Ε.Ε. κάτι ξεσαλωμένοι που θέλουν να έχουν γονίδια Σλαβικά μεν αλλά κυρίως… Μεγαλεξανδρινά)
    ε, ΔΕΝ πάει άαααλλο,
    θέλουμε ΓΑΛΑ κι άάααλλο….

  135. Owain said

    Δεν κατάλαβα με απειλείς Ομαδεόν;

  136. Owain said

    Δημητρά αν ήταν έτσι δεν χρειάζεται να ασχοληθείς με τα ζητήματα των σλάβων.Προφανώς και θα είσαι τυφλός για να μην βλέπεις τι περνάνε οι Έλληνες στη Βόρειο Ήπειρο.Για τα Σκόπια η Μπακογιάννη έχει άδικο,και ο λόγος που το κάνει είναι προφανής!Δηλαδή εδώ συντάσεσαι με το κακό ελληνικό καταπιεστικό κράτος;αλλά εγώ φταίω που κάθομαι και μιλάω με ανθρώπους που περιγράφουν την Τουρκία ως το πιο δημοκρατικό κράτος στην περιοχή…
    Ομαδεόν δεν περίμενας να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο,κάνε ό,τι θες και απειήσε όσο θες!Το γεγονός μόνο ότι απειλείς δείχνει το τι είσαι.Η πρακτική σου συνηθισμένη στους κύκλους,πάντα πρέπει να βρίσκεται αντιπάλους για να υπάρχεται εσείς…

  137. Owain said

    Ποιο είναι Δημητρά το γειτονικό κράτος για πες;

  138. omadeon said

    Δεν κατάλαβα με απειλείς Ομαδεόν;

    ΠΑΡΑΝΟΙΑ έχεις?

    ΧΙΟΥΜΟΡ έχεις?

    ΓΙΑΤΡΟ έχεις?

  139. Owain said

    Εσύ είπες ευθαίως αυτό που είπες,περί χιούμορ το χιούμορ δεν γίνεται με απειλές,μου θύμισες την φράση του Σωτηρόπουλου που είπε ότι «αυτά παθένει όποιος τα βάζει με μένα» ο βαρύμαγκας και όταν τον έκραξαν κι οι πέτρες βγήκε και είπε ότι κάνει χιούμορ,για την παράνοια απλώς να σου πω ότι δεν είναι σωστό/ηθικό να απαξιώνεις έτσι τον συνομηλητή σου
    Όσο για το ποιος είναι επικίνδυνος τα πράγματα μιλάνε από μόνα τους,είδαμε τις πράξεις του γαλατά…Αλλά κι αυτό που έγραψες ότι ένας Εβραίος δικαιολογείτε να μην καταλαβαίνει είναι ρατσιστικό,ακραίο και σαφώς επικίνδυνο,η θετική διάκριση σε τέτοια ζητήματα είναι αυτομάτως αρνητική για άλλους και μπορεί να οδηγήσει σε πολύ οδυνηρά αποτελέσματα,άσε που η αντίληψη αυτή είναι αυτή πιστεύω ότι ήδη γέννησε πολλά δεινά.Να μην είμαστε αντιεβραίοι αλλά να μην φτάσουμε στο άλλο άκρο,για κανέναν λαό

  140. omadeon said

    Ο αυτο-αποδομητής αποκαλύπτει
    (τυχάρπαστον ψευδο-κακεντρεχές αυτο-σαρκαστικό σχόλιο αποκαλύπτον τα βδελυρά και χαμερπή ΚΡΥΦΑ κίνητρα του… υποφαινομένου)

    Ουδείς αναμάρτητος. Διαβλέπων την μοναδική και ανεπανάληπτην αυτή ευκαιρία (διατί να το κρύψομεν, άλλωσθε?)
    …να γίνω ΠΑΝΟΥΣΗΣ στη ΘΕΣΗ του ΠΑΝΟΥΣΗ,
    έστησα πονηράν παγίδα στην οποία απεδείχθη ότι ο στόχος ΕΙΝΑΙ εφικτός.
    Ευελπιστώ ότι… αν δεν χαλάσω (ΚΑΙ εγώ) θα… διατηρηθώ.

    Καλιιυνήηχτα σας ™ Harry Klynn.

  141. omadeon said

    Ρε Owain,
    ΠΑΣ ΚΑΛΑ?

    ΠΟΙΑ «ΑΠΕΙΛΗ» και μ…?

    ΠΟΥ ακριβώς είδες την «απειλή», ΓΡΑΦΤΗΝ.

  142. Owain said

    «αλλά ΜΑΛΛΟΝ θα χρειαστεί να κάνω ΕΚΤΕΝΕΣΤΑΤΟ ποστ στο μπλογκ μου για τα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ πράματα που πιστεύεις (όχι ΟΛΑ λάθος, βέβαια).» Το ότι λες ότι θα με κάνεις ανάρτηση στο ιστολόγιό σου-με σαφώς αρντηικό χαρακτήρα-δεν είναι απειλή;
    Εγώ θα σου συνιστούσα πάντως να δεις πως λειτουργεί η βρώμικη,βρωμερότατη γεωπολιτική και θα καταλάβεις ποιος είναι ο ρόλος οργανώσεων όπως το ΕΠΣΕ (γιατί άραγε έκλεισε σε τόσες χώρες και γιατί κατηγορήθηκαν σε τόσες χώρες για προδοσία και διαφθορά;) ή σαν το ΕΠΣΕ,πως κάποιοι εκμεταλλεύονται μειονότητες,πως κάποιοι κάνουν εποικισμούς (Τουρκία στην Κύπρο και Ισραήλ στην Δυτική Όχθη και στο Γκολάν) για να εκμεταλλευτούν μετά τους δυστυχείς εκατέροθεν,πως διάφορες «ανθρωπιστικές-αντιρατσιστικές» οργανώσεις παίζουν πολύ ύπουλο ρόλο και είναι ενεργούμενα ξένων παραγόντων.Σαφώς φτιάχνεται και μία μυθολογία γύρω από όλα αυτά αλλά είναι η αλήθεια ότι σε μεγάλο βαθμό πολλές από τις οργανώσεις αυτές παίζουν τέτοιο ρόλο.Και σε περίπτωση κρίση άτομα σαν κι αυτά πρώτα βάζουν τις κουκούλες…

  143. omadeon said

    “αλλά ΜΑΛΛΟΝ θα χρειαστεί να κάνω ΕΚΤΕΝΕΣΤΑΤΟ ποστ στο μπλογκ μου για τα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ πράματα που πιστεύεις (όχι ΟΛΑ λάθος, βέβαια).” Το ότι λες ότι θα με κάνεις ανάρτηση στο ιστολόγιό σου-με σαφώς αρντηικό χαρακτήρα-
    δεν είναι απειλή;«

    Owen
    ΟΧΙ,

    και επιπλέον…
    αυτό που είπες αποδεικνύει ότι ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ.

    ΤΕΛΟΣ.

  144. omadeon said

    Υ.Γ. Για τα περί Ελληνικής μειονότητας στη FYROM, δεν γνωρίζω αρκετά το θέμα, έχουν ακουστεί πολλά όμως. Απλώς ερευνώ το θέμα. ΔΕΝ είμαι ούτε υποστηρικτής του κ. Δημητρά, ΟΥΤΕ εχθρός και διώκτης του. Απλός πολίτης είμαι, που μαθαίνει συνέχεια, με… πεπερασμένο εγκέφαλο.

  145. Owain said

    Να σαι καλά για τα καλά σου λόγια!η δε απόδειξή σου…πρέπει να γραφτεί στα χρονικά της μαθηματικής λογικής…

  146. Owain said

    (φυσικά και δεν είναι απειλή…απλά θα μαζευτείς με διάφορους «προοδευτικούς» και «δημοκράτες» και θα με εκθέτεται ως επικίνδυνο και ακραίο…φυσικά θα πείτε και ένα δυό θετικά έτσι για αβρότητα αλλά βασικά θα στήσεις ανθρωποφαγία…τον χωρό της βροχής μην ξεχάσεις με αρχιτελετάρχη τον J97)

  147. Owain said

    κλασσικά προοδευτικά τεχνάσματα κατά του φασισμού υπέρ της δημοκρατίας…

  148. omadeon said

    (φυσικά και δεν είναι απειλή…απλά θα μαζευτείς με διάφορους “προοδευτικούς” και “δημοκράτες” και θα με εκθέτεται ως επικίνδυνο και ακραίο…φυσικά θα πείτε και ένα δυό θετικά έτσι για αβρότητα αλλά βασικά θα στήσεις ανθρωποφαγία…τον χωρό της βροχής μην ξεχάσεις με αρχιτελετάρχη τον J97)

    Owain,
    ΔΕΝ πας καθόλου, μα ΚΑΘΟΛΟΥ καλά. Αντί να πλάθεις στην… διευρυμένη φαντασία σου τέτοιες σάπιες εικόνες ανύπαρκτων εφιαλτικών (σώωωπα) σεναρίων, καλύτερα να αρχίσεις να ΕΚΤΙΜΑΣ τους συνανθρώπους σου, όσους στέκονται ΜΟΝΟΙ χωρίς παρωπίδες και χωρίς υποστήριξη, παρά μόνο τη ΣΠΑΝΙΑ στήριξη από ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ανοιχτόμυαλους φίλους.

    Και… πήγαινε ρώτα π.χ. τον κ. Αγτζίδη, αν η κόσμια και ΦΙΛΙΚΟΤΑΤΗ κριτική που του άσκησα, κάποτε, σε ΕΙΔΙΚΟ ποστ, τον ενόχλησε καν.
    Η… πήγαινε ρώτα τους Ιούς αν έχουν κάνα παράπονο, που… στο ένα ποστ τους ψιλο-μπινελικώνω για ορισμένα σφάλματά τους και στο άλλο τους… ξελασπώνω από τις νοσηρές και βρωμερές συκοφαντίες άλλων {(που προκαλούν ΜΟΝΟ τεράστια ΣΥΓΧΙΣΗ).

    Φαίνεται ότι ακολουθείς κι εσύ το Δόγμα του… ευσεβούς Εθνομηδενισθή Χρισθιανού Προέδρου Bush
    «εκείνος που δεν είναι μαζί μου, είναι εναντίον του».
    Μάθε όμως, ότι αυτό το δόγμα είναι πανάρχαιο, το είπανε (έμαθα) πρώτοι οι Αρχαίοι Αθηναίοι πριν… πετσοκόψουν τους Μηλίτες.
    (δεν αφήσανε ΟΥΤΕ μήλο όρθιο όταν κάψανε το νησί τους).

    Και ΠΑΝΤΑ η ανθρωπότητα θα έχει τους δογματικούς της, τα πολλά πρόβατά της, τους λύκους και τους τσοπάνηδές της.
    ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ, στον Ανθρώπινο Πολιτισμό.

  149. omadeon said

    “εκείνος που δεν είναι μαζί μου, είναι εναντίον ΜΟΥ” – σόρυ.

  150. omadeon said

    κλασσικά προοδευτικά τεχνάσματα κατά του φασισμού υπέρ της δημοκρατίας…

    Χμ… ένας άλλος (αντί εμού) ίσως και να… άρπαζε την ευκαιρία για να εκστομίσει τον εξής… ΛΟΓΙΚΟ αντίλογο?

    – Δηλαδή εσύ ΤΙ λες? Κλασσικά ψευτο-προοδευτικά τεχνάσματα ΥΠΕΡ του φασισμού και ΔΗΘΕΝ υπέρ της δημοκρατίας? (κλπ).

    Μόνο που… με αυτό τον τρόπο, Εκείνος που κερδίζει στο τέλος είναι ο φασισμός, διότι η «λογική» αυτού του είδους (το γνωστό «Οφθαλμόν αντί Οφθαλμού») ΕΚΕΙ οδηγεί, τελικά.

    ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΤΕΛΟΣ, και «οφθαλμόν αντί οφθαλμού» ΤΕΛΟΣ, λοιπόν.

    (αμφισβητείται μάλιστα, απο ορισμένους μελετητές το κατά ΠΟΣΟΝ το ‘οφθαλμόν αντί οφθαλμού΄ εκφράζει τον πραγματικό Εβραϊσμό, αυτό το παράδοξο ίσως το γνωρίζει και μπορεί να μας το εξηγήσει ο Αμπραβανέλ)

  151. Το «Οφθαλμόν αντί οφθαλμού» είναι η αρχή της αναλογικότητας που έχουμε σήμερα σε όλα τα πολιτισμένα δίκαια.

    Δηλαδή ότι η τιμωρία πρέπει να είναι αναλογική με το έγκλημα. Με άλλα λόγια δεν μπορείς αν σου βγάλουν το μάτι να τον σκοτώσεις ή να του βγάλεις δύο μάτια. Θα του βγάλεις το ένα.

    Αργότερα στο Ταλμούντ οι ραβίνοι έκαναν πολύ ποιο λιανά αυτήν την φράση λέγοντας «Οφθαλμόν αντί οφθαλμού» ΜΑΜΟΝ δηλαδή χρηματική αποζημίωση. Και καθορίσανε ποσοστά αναπηρίας σαν αυτό με το οποίο δουλεύουν οι ασφαλιστικές εταιρίες σήμερα και η κρατική πρόνοια (ΙΚΑ).

    Παράδειγμα: Αν είσαι πιανίστας και σου κόψανε το χέρι είσαι 100% ανάπηρος διότι ζεις από αυτό, και ως εκ τούτου η αποζημίωση από τον θύτη θα είναι μεγαλύτερη. Ενώ αν είσαι τραγουδιστής και σου κοπεί το χέρι θα αποζημιωθείς με λιγότερα λεφτά.

    Αμπραβανέλ φίλε sorry που μπήκα στα χωράφια σου.

  152. omadeon said

    Υ.Γ. Επειδή ο owain έμεινε με την εντύπωση πως χρησιμοποίησα… λογικό τέχνασμα (σχόλιο 143, με τηνι απάντησή του στο σχόλιο 145)…
    …είμαι υποχρεωμένος να εξηγήσω… ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ πράματα.

    1) Το να νιώθει κανείς σαν «απειλή» μια ΥΠΟΣΧΕΣΗ για ένα ποστ αφιερωμένο στα δικά του λεχθέντα (και μάλιστα τα οποία «δεν είναι ΟΛΑ λάθος») φανερώνει μια υπέρμετρη ΑΜΥΝΤΙΚΟΤΗΤΑ (να μην πω ΠΑΡΑΝΟΙΑ) – τη στιγμή που ο ΙΔΙΟΣ μάλιστα έχει δικό του μπλογκ, και είναι… λαλίστατος (με τη συκοφαντία άλλων, στο στόμα του καραμέλα). ΤΙ τον απειλεί δηλαδή?

    2) Ο ίδιος δεν διστάζει να συκοφαντεί και να τσουβαλιάζει τους ΠΑΝΤΕΣ (μαζί με εμένα τον ίδιο φυσικά), επομένως… «δύο μέτρα και δύο σταθμά».

    3) Τον διάλογο τον έχει (όπως είδατε) μόνο για να σκορπάει τις εμμονές του (για να μην πω παρανοϊκές ψυχώσεις του)…

    κλπ. κλπ.

    Μόνο που… ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ο ΙΔΙΟΣ ο owain.
    Από κάπου ΠΗΡΕ αυτές τις ιδέες, αυτές τις ιδεοληψίες, αυτούς τους «ιούς».

    Και τον θεωρώ ΑΠΛΟ φορέα τους.

    Τα παράπονά σας σε… διάφορους λογίου ευφραδείς αρθρογράφους, κατά των… «εθνομηδενιστικών και αποδομητικών» κινδύνων που απειλούν το ΕΘΝΟΣ.

  153. omadeon said

    Σε μία πολιτισμένη ατμόσφαιρα διαλόγου ιδεών, ΔΕΝ είναι απαραίτητο να… δαιμονοποιήσει κανείς τον κ. Κοέν, αν διαφωνεί κάπου μαζί του. Είναι ελεύθερος να ανοίξει και διάλογο μάλιστα, ΕΠΙ ΙΣΟΙΣ ΟΡΟΙΣ, για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στην Ιστορία.

    Και οι κατήγοροι δημοσίων προσώπων, ΕΙΤΕ έχουν δίκιο ΕΙΤΕ άδικο, θα πρέπει να συνηθίσουν (όπως και τα δημόσια πρόσωπα) σε αυτή τη Νέα Αμεσότητα, όπου μοναδικό κριτήριο για τη νίκη ή την ήττα, είναι -πλέον- ο ΟΡΘΟΣ ΛΟΓΟΣ.

    Ενας φυσιολογικός άνθρωπος, κάτω από αυτές τις συνθήκες, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ να κατασκευάζει δαίμονες στη φαντασία του. Μπορεί κάλλιστα να ασκήσει κριτική ΑΜΕΣΗ, σε όσους θεωρεί ότι έχουν λάθη. Εγώ -για παράδειγμα- σαν ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ και ΑΠΛΟΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ έκανα ένα ποστ που κριτικάρω αυστηρά τον ευρωβουλευτή κ. Τρεμόπουλο. Ομως, ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ με τη δριμύτατη αυτή κριτική (για συγκεκριμμένο θέμα, τον ποιητή Νάνο Βαλαωρίτη) δεν δίστασα ΚΑΙ να σταθώ στο ΠΛΕΥΡΟ του Τρεμόπουλου, όταν συζητήθηκαν συκοφαντίες εναντίον του (που προέρχονται από την ακροδεξιά).

    Ατελέστατος μπορεί να είμαι και σε ορισμένα θέματα ΜΑΘΗΤΗΣ (το «ημιμαθής ΕΞΕΛΕΙΠΕ πλέον, είμεθα ΟΛΟΙ μαθητές στην Εκρηξη της Γνώσης)…
    …όμως ανέντιμος ΔΕΝ είμαι ή ΔΕΝ ΘΕΛΩ να είμαι.

    Κι εκείνον που ΔΕΝ ΞΕΡΩ (π.χ. κ. Δημητρά) ΔΕΝ δέχομαι να τον κρίνω με βάση ΦΗΜΕΣ και ανεπιβεβαίωτες (για μένα – ακόμη) πληροφορίες.

    Σιγά-σιγά, νομίζω ότι έτσι… έχουμε μια ελπίδα να φτιάξουμε όλοι μαζί ένα είδος Αναγέννησης.
    Ευχαριστώ θερμά όσους μας… ανέχτηκαν (εμένα και τον Owain).

  154. Abravanel said

    Το “Οφθαλμόν αντί οφθαλμού” είναι η αρχή της αναλογικότητας που έχουμε σήμερα σε όλα τα πολιτισμένα δίκαια.

    Μη μιλάς για χωράφια γιατί θα μας πάρουνε για τσιφλικάδες. :)

    Κάτι επιπλέον γιατί είναι αστείο να μιλάμε σήμερα για το «οφθαλμός αντί οφθαλμού» το οποίο ήταν ένα επαναστατικό concept για την εποχή εκείνη και ένα άλμα στο τομέα της κοινωνικής δικαιοσύνης αφού πλέον το δίκαιο δεν ήταν ερμηνεία του κάθε ισχυρού αλλά ήταν μια ξεκάθαρη τιμωρία ίδια για όλους.

    Ας μην ξεχνάμε οτι στο τέλος επικράτησε η Σχολή του Ραβίνου Χιλλέλ η οποία στο ερώτημα για το πιο είναι το νόημα της Τορά, (δηλαδή της Παλαιάς Διαθήκης), απαντούσε απλά: «Μην κάνεις στους άλλους αυτό που δεν θέλεις να κάνουν σε σένα – όλα τα άλλα είναι ερμηνείες». Τώρα αν σας θυμίζει κάτι μεταγενέστερο, αμαρτία ουκ έχω. ;-)

    Πάντως ξαναεπαναλαμβάνω: το «οφθαλμός αντί οφθαλμού» αποτελεί μια ηθική κατάκτηση του Ιουδαϊσμού και ανταποκρίνονταν στις ανάγκες τις εποχής – σήμερα έχει μια τελείως διαφορετική έννοια από ότι στην νομαδική ζωή των αρχαίων ισραηλιτών αλλά παραμένει ένα σημαντικότατο επίτευγμα.

  155. Owain said

    το οποίο όμως μένει εντελώς πίσω από το «αγάπα και τον εχθρό σου ακόμα»!κατά την ταπεινή χριστιανική μου άποψη πάντα

    ομαδεόν δεν νομίζεις ότι παραείπες πολλά,ξεκουράσου,πιες λίγο κρύο νεράκι,και σταμάτα να το παίζεις «δέκατος τρίτος απόστολος και κριτής της οικουμένης»…κάνε ότι τέχνασμα θες,σαν να το βλέπω μπροστά μου πιει θα μαζευτούν και τι θα περιλαμβάνει η ανθρωποφαγία…εγώ δεν πρόκειται να συμμετέχω

  156. omadeon said

    @Abravanel, ναι, βεβαίως και ΗΤΑΝ ηθική κατάκτηση, ήταν μια Αρχή Δικαιοσύνης, σε έναν κόσμο ΦΟΒΕΡΑ ΑΔΙΚΟ (ο καθένας άρπαζε ότι έβρισκε, τότε…)

    Θαρρώ πως αυτή η διάσταση, ενώ είναι μπροστά τα μάτια μας, έχουμε ΤΥΦΛΩΘΕΙ να ΜΗΝ την βλέπουμε, χάριν του «αγαπάτε αλλήλους», κλπ.

    Πάντως… εκείνο που είχα περισσότερο στο μυαλό μου, δεν είναι ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ αυτό που λες, όσο μια μελέτη κάποιου Εβραίου διανοουμένου (σε κάποια ιστοσελίδα το είδα, πριν 2 χρόνια περίπου) που εξηγούσε ότι ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ το χριστιανικό «αγαπάτε αλλήλους» δεν είναι καθόλου ξένο στην Εβραϊκή παράδοση.

    Βεβαίως όμως, δεν είμαι θρήσκος, και ο λόγος που το ανέφερα είναι γιατί (ανεξάρτητα από θρησκείες) δεν βλέπω να λειτουργεί θετικά σήμερα, η αρχή της ανταπόδωσης κακών και βιαιοτήτων, οδηγεί συνήθως σε ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΚΑΚΩΝ (αντίθετα με την αρχή της δίκαιης συναλλαγής).

  157. Owain said

    όσο για την συκοφαντία δεν είπα ποτέ κάτι που δεν είναι γνωστό τοις πάσι,άλλωστε ο κύριος Δημητράς ή ο κύριος Δήμου ή γενικά όλη η παρέα μάλλον θα προσβληθούν αν τους προσάψω τα αντίθετα…

  158. omadeon said

    @Owain
    Οταν ξεκίνησα το διάλογο μαζί σου ΔΕΝ φαντάστηκα ΠΟΥ θα οδηγούσε.
    Εσύ… το βιολί βιολάκι.
    ΚΑΝΕ ότι δεν διάβασες, ΥΠΟΚΡΙΣΟΥ ότι δεν είδες, τα ΠΙΟ σημαντικά σχόλια.

    Δεν είσαι υπόλογος μόνο για τα ΜΕΓΑΛΑ τσουβαλιάσματα (δημοσίων προσώπων) αλλά και για την ΑΔΙΑΚΟΠΗ, μικρή λάσπη που ρίχνεις παντού (ΑΚΟΜΗ και σε μένα τον ίδιο, αποδεδειγμένα)

    ΣΤΗΡΙΞΕ Α ΚΑΡΤΕΛ. Σκότωσε τον… γαλατά!
    (τα άλλα παραρτήματα του Helsinki Watch ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ προ πολλού, σε άλλες χώρες).
    Α χα χαχαχα..
    DJ Obama, right on maaan, οι βασανιστές «τίμια παιδιά» στην Αμερική….

  159. Owain said

    ούτε με τηλεπάθεια να επικοινωνούσαμε ομαδέον ή ομαδεόν,τέτοιος συντονισμός θα φανεί ύποπτος.Αυτό που είπα για σένα είναι ότι σαφώς είσαι πολύ επιρρεασμένος από την πλευρά που δεν υποστηρίζω,δεν είπα ότι είσαι και ο Νεκρατζάς…
    Πάντως είσαι τρομερός λογοπλόκος με φοβερές στρεψόδικες ικανότητες…τον δε εαυτό σου και το απίστευτο ελάττωμα να κρίνεις συνεχώς ως άλλος Ραδάμανθυς τα δικαιώνεις απολύτως!
    Αν δεν είσαι δικηγόρος τρέξε και γίνε…τον έφαγες τον Κούγια!

  160. omadeon said

    δεν είπα ότι είσαι και ο Νεκρατζάς…

    Αυτό έλειπε. Ο Νακρατζάς είναι στη… λίστα αναμονής για μελλοντικά ποστ στο μπλογκ μου, ΟΞΥΤΑΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ. Ακόμη δεν έχω αποφασίσει ΠΟΙΟΣ θα φάει τα πιο πολλά… ευγενικά μπινελίκια, ο Νακρατζάς ή ο… Νάσος Θεοδωρίδης (για κάτι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ που είχε γράψει σε ένα άρθρο του).

    Πάντως είσαι τρομερός λογοπλόκος με φοβερές στρεψόδικες ικανότητες…

    Οπερ Εδει Δείξαι: Στρεψοδίκης ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ και ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ είσαι και φαίνεσαι. Η προηγούμενη λάσπη σου είναι Logicall UNFOUNDED.

    ΠΑΝΤΑ δίνω παραπομπές και » ™ » σε ΚΑΘΕΤΙ το οποίο χρησιμοποιώ από άλλους. Αυτό δεν είναι λογοκλοπή όμως.

  161. Abravanel said

    το οποίο όμως μένει εντελώς πίσω από το “αγάπα και τον εχθρό σου ακόμα”!κατά την ταπεινή χριστιανική μου άποψη πάντα

    Δεν μιλάνε για το ίδιο πράγμα και τα δυο μπορούν να συνυπάρξουν αλλά ακόμα και έτσι η άποψη αυτή δεν είναι χριστιανική αλλά είναι ένα από τα ρεύματα του Ιουδαϊσμού που υπήρχαν εκείνη την εποχή. Ο Ιησούς δεν είπε ακριβώς τόσο επαναστατικά πράγματα στο τομέα του νόμου ή της ηθικής – προφανώς δεν ήταν πλειοψηφικό ρεύμα εκείνη την εποχή αλλά δεν ήταν ιδέες που δεν είχαν ακουστεί στο παρελθόν. Προσοχή μιλώ για τον ίδιο τον Ιησού και όχι την χριστιανική πίστη των Αποστόλων.

    Από εκεί και πέρα όλες οι μεγάλες μονοθεϊστικές θρησκείες έχουν στην θεολογία του διάφορα κομμάτια που λένε τα ίδια πράγματα τα οποία συχνά είναι αντικρουόμενα μεταξύ τους και πάνω σε αυτά πατούν τα διάφορα ρεύματα – πχ μερικά ρεύματα του Μουσουλμανισμού είναι πιο «υπέρ της αγάπης» από ορισμένα του Χριστιανισμού ή του Ιουδαϊσμού.

  162. Owain said

    Το ότι εσύ είσαι ο λαλιωτικού τύπου λασπολόγος φαίνεται αρκεί να δεις κανείς τα σχόλια

    abravanel το να λες ότι δεν είναι χριστιανικό το βασικό νόημα του Ευαγγελίου που το φέρνει σε αντίθεση με τον παλαιό κόσμο είναι μάλλον άπρεπο

  163. Owain said

    Τώρα αυτά περί Ιησού που τα βασίζεις;ελπίζω να μην είναι οι βλασφημίες που παίζονται κάθε Πάσχα στο Ισραήλ και φέτος έκαναν το Πατριαρχείο να διαμαρτυρηθεί έντονα

  164. Owain said

    Νομίζω έδειξα αρκετό σεβασμό στην πίστη σας,οφείλετε τον ίδιο!
    Πάντως ομαδεόν δεν απάντησες στην απορία μου σε σχέση μ’αυτό που είπες ότι δικαιολογείτε ο Εβραίος να μην δείχνει κατανόηση;

  165. omadeon said

    Owain
    έχεις ΣΟΒΑΡΟ text comprehension problem.
    ΔΕΝ Είπα τέτοιο πράμα που λες.

  166. omadeon said

    Και -επιπλέον- ΔΕΝ σέβομαι πλέον την «πίστη», παρά μόνο ελαχίστων ανθρώπων που ΤΗΡΟΥΝ όσα πιστεύουν, γιατί γεμίσαμε υποκριτές και συκοφάντες…

  167. omadeon said

    (και φονταμενταλιστές φυσικά, ΟΛΩΝ των ειδών…)

  168. Owain said

    μα ήσουνα σαφείς σ’αυτό που είπες,ομαδεόν μην τ’αλλάζεις τώρα!εκτός κι αν παραδεχτείς ότι ήταν λάθος έκφραση!δεν είναι κακό να παραδεχόμαστε τα λάθη μας,όσο για την αγγλικούρα θα μπορούσες να το πεις και στα ελληνικά,δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το λες σε μία γλώσσα του γερμανικού κλάδου;

  169. Abravanel said

    Λυπάμαι αν σου φάνηκε οτι υπήρξα προσβλητικός αλλά δεν νομίζω οτι τα λεγόμενα μου είπαν κάτι διαφορετικό από ότι λένε στις πανεπιστημιακές σχολές Θεολογίας στην Ελλάδα. Δεν είπα οτι «δεν είναι χριστιανικός» ο λόγος των Αποστόλων αλλά απλά οτι είναι μια ερμηνεία των λόγων του Ιησού και οτι υπήρχαν διάφορες ερμηνείες μέχρι την παγιοποίηση του Ορθόδοξου δόγματος. Ξαναλέω οτι δεν λέω κάτι περίεργο: τον πιο αυστηρό Μητροπολίτη να ρωτήσεις θα σου πει τα ίδια πράγματα.

    Αυτό ισχύει για όλες τις θρησκείες οι οποίες είναι ζωντανοί οργανισμοί και εξελίσσονται: η σημερινή εβραϊκή θρησκεία έχει μεγάλες διαφορές από την εβραϊκή θρησκεία του Μωυσή ή την εποχή του Ναού του Σολομώντα. Βέβαια η εβραϊκή θρησκεία δεν έχει δόγμα πέρα της παραδοχής οτι ο Θεός είναι ένας, αλλά παραμένει το γεγονός.

    Η παρατήρηση μου είχε το σκοπό να δείξει οτι η αντίθεση «νέου και προηγμένου ηθικά Χριστιανισμού» και «παλαιού και ξεπερασμένου ηθικά Ιουδαϊσμού» είναι μια αποκλειστικά χριστιανική συγκαταβατική αντίληψη της ιστορίας που διαλέγει να συγκρίνει συγκεκριμένα κομμάτια της χριστιανικής κοσμοθεωρίας με συγκεκριμένα και απαρχαιωμένα κομμάτια της ιουδαϊκής. Και οι δυο θρησκείες είναι εξίσου «προηγμένες» και εξίσου «πεπαλαιωμένες» γιατί ουσιαστικά βασίζονται στον ίδιο ηθικό κώδικα και στις ίδιες βάσεις. Το ίδιο συμβαίνει και τον Μουσουλμανισμό, όσο και αν σοκάρει αυτό κάποιους.

  170. αφηστε τα θρησκευτικά κι ελατε στη Σπηλια μου για καφε
    σερβιρω καπουτσινο φρεντο
    http://nosferatos.blogspot.com/2009/06/blog-post_8489.html

  171. omadeon said

    Θα μας τρελλάνεις τώρα Owen
    Κάνε μια παραπομπή σε αυτό που παρερμήνευσες να στο ΕΞΗΓΗΣΩ.

    Στο μεταξύ… Θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ την επίκληση της «απρέπεια» όταν εγκάλεσες τον Αμπραβανέλ.
    Ο Αμπραβανέλ είναι ευπρεπέστατος ΥΠΕΡ ΤΟ ΔΕΟΝ, ως Εβραίος που σέβεται άλλες θρησκείες. Εγώ ΔΕΝ σέβομαι καμμία. Σέβομαι ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

  172. Owain said

    Με την πρώτη παράγραφο θα συμφωνήσω με την διαφορά ότι ένας χριστιανός πιστεύει ότι η κατάληξη των όποιων ερμηνειών ή διαφωνειών ήταν προκαθορισμένη (θυμηθείτε την μεγάλη διαφωνία ιουδαϊζόντων-ελληνιζόντων στην πρώτη χριστιανική κοινότητα ή Πέτρου-Παύλου,που τελικά λύθηκε,μόνο που ένας χριστιανός πιστεύει ότι η λύση ήταν προκαθορισμένη),με την δεύτερη αν συμφωνούσα στην ολότητά της απλά δεν θα ήμουνα χριστιανός,μπορεί να έχω του κόσμου τα κακά και της αμαρτίες (ρωτήστε και το ομαδεον θα σας το επιβεβαιώσει) αλλά στον οικουμενισμό και στην πανθρησκεία δεν πιστεύω.Είναι γεγονός βέβαια ότι οι θρησκείες εξελίσσονται,δόγματα του μεσαίωνα πια δεν συζητούνται καν ή έχει υπάρξει απαγκίστρωση θρησκείας-επιστήμης,ή στον εβραϊσμό ας δούμε απλώς τι την περίμενε την μοιχαλίδα αν δεν την είχαν φέρει μπροστά στον Χριστό,πράγμα το οποίο σίγουρα δεν γίνεται σήμερα

  173. offshore said

    @Owain
    Δεν είναι σωστό να λες κάτι τέτοιο για τον Αμπραβανελ, τόσο καιρό έχει αποδείξει πως σέβεται όλες τις θρησκείες .

  174. Owain said

    ο αμπραβανέλ νομίζω ότι μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του μόνος του!διώκτης μου έχεις καταντήσει πια ομαδεον κάνε και κάτι άλλο,αλλά ακόμα και ο αμπραβανέλ δεν είναι αλάθητος ή μπορεί να έκανε λάθος στην έκφραση,το θέμα λύθηκε δεν χρειάζονται αντεγκλίσεις

  175. omadeon said

    Είμαι γενικά _ασεβής_ στις θρησκείες, διότι τις θεωρώ αιτίες περισσότερων κακών παρά καλών.

    Παρόλ’ αυτά, σέβομαι τον _πιστό_
    (όταν δεν είναι υποκριτής, όταν δεν… κάνει εντελώς _άλλα_ πράματα από αυτά που θεωρεί ηθικά).

  176. Owain said

    ούτε τον ξέρω από χθες για να μπορώ να κρίνω,το συγκεκριμμένο δεν μου άρεσε και ήταν και μια προειδοποίηση σε άλλους,μην μαλώνουμε για θέματα που δεν υφίστανται

  177. omadeon said

    το ΑΚΡΟΝ ΑΩΤΟΝ της βρωμερότατης υποκρισίας, ΔΕΝ χρειάζεται να πω ΠΟΙΟΣ θεωρώ ότι είναι, σε αυτό το διάλογο…

  178. Owain said

    ομαδεόν δεν είσαι σε θέση να κρίνεις το καθένα για τέτοια ζητήματα,δεν ξέρεις τι κουβαλάει!το ότι δεν σέβεσαι δεν χρειάζεται να το κομπορρυμονεύεσαι έτσι

  179. Owain said

    όχι να πεις,πες το ευθέως αλλά να το δικαιολογήσεις κιόλας,εσύ φιλελεύθερε μη υποκριτή

  180. offshore said

    @Owain
    Δεν είναι θέμα ‘υπεράσπισης’ σε μία δημόσια συζήτηση μπορούμε να πάρουμε όλοι μέρος.

  181. omadeon said

    @Owain
    Πετάς λάσπη και μετά… την αφήνεις, πάς στο επόμενο…. «ηθικοπλαστικό κήρυγμα».
    ΣΚΟΥΠΙΣΕ τη λάσπη ή τεκμηρίωσέ την, επιτέλους, και ΜΗΝ παραδίδεις μαθήματα ηθικής.

  182. Owain said

    ε ναι σαφώς αλλά πως;

  183. Owain said

    δεν παραδίδω μαθήματα ηθικής,δεν είμαι σε θέση άλλωστε,δεν είμαι και ηθικός όπως εσύ,δεν λέρωσα τίποτα-δεν σκουπίζω τίποτα φίλτατε,αντίθετα εσύ δεν σταμάτησες να με βρίζεις με ότι βρισιά έχεις εφευρεθεί και να βγάζεις συμπεράσματα που μόνο στον φόνο του Καποδίστρια δεν με εμπλέκουν κι αυτό επειδή κάτι δεν σου κολλάει με τις ημερομηνίες…

  184. omadeon said

    Λοιπόν…

    Τα ΙΔΙΑ «φαινόμενα» εμφανίζονται σε ΚΑΘΕ μπλογκ.

    Το «κλασσικό» υποκριτικό επιχείρημα, το «μην γίνεσαι δικηγόρος του τάδε (συκοφαντούμενου κλπ)» το είδα ΠΡΩΤΗ φορά στο διαδίκτυο πριν ΠΑΝΩ από 10 χρόνια, όταν πρωτοεμφανίστηκε. Είναι ένα «κλασσικό μιμήδιο» που επινοήθηκε κάποια στιγμή μέσα στις ιντερνετομαχίες εκείνης της εποχής, όταν -για πρώτη φορά- κάποιοι αντιληφθήκανε πως η ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ είναι το ΜΟΝΟ που μπορεί να λειτουργήσει κάτω από τις νέες συνθήκες Ψηφιακά Ενισχυμένης Συκοφαντίας, τότε -για πρώτη φορά εμφανιζόμενες-.

    Εκτοτε, παρατηρείται επανεμφάνιση του ίδιου μιμηδίου, ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ σε διαλόγους όπου όλοι βλέπουν κάτι στραβό αλλά νιώθουν περίεργα μπλοκαρισμένοι ή απρόθυμοι να το επισημάνουν.

    Στην πραγματικότητα, οι πραγματικοί δικηγόροι θα… έχαναν σχεδόν όλα τα λεφτά που κερδίζουν, αν όλος ο κόσμος μάθαινε την ΑΞΙΑ της σωστής και δίκαιης παρέμβασης που μπορεί να ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ τα στραβά, την ακατάσχετη λάσπη, το παράλογο. Δηλαδή… αν ΟΛΟΙ μάθαιναν την τέχνη να ΓΙΝΟΥΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ του ΚΑΘΕ αδικούμενου….

  185. omadeon said

    Υ.Γ. Το μιμήδιο του «μη γίνεσαι δικηγόρος του Χ» ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ το εξαπολύουν συκοφάντες που ενοχλούνται από… συνηγορίες θυμάτων.
    ΣΟΒΑΡΟΣ άνθρωπος θα το χρησιμοποιήσει ΠΟΛΥ σπάνια, δηλαδή ΜΟΝΟ όταν βλέπει ΑΔΙΚΗ παρέμβαση κάποιου λόγω μεροληψίας (και άλλωστε ΔΕΝ το χρειάζεται, διότι -αντί αυτού- ο ΙΔΙΟΣ παρεμβαίνει).

  186. omadeon said

    Υ.Γ. Για την ακρίβεια (για να ΑΚΡΙΒΟΛΟΓΟΥΜΕ, μέσα στην Ιστορία του Ψηφιακού ΔΙαλόγου της πρώτης δεκαετίας, ’90)…
    …το μιμήδιο «μη γινεσαι δικηγόρος του Τάδε» συνάντησε και εύλογες (αλλά σπάνιες) αντιστάσεις.

    Εγινε αποδεκτό ΚΥΡΙΩΣ διότι οι Διαχειριστές των Ψηφιακών Μέσων Διαλόγου εκείνης της εποχής ήθελαν έναν τρόπο να ελαχιστοποιούν τις συγκρούσεις, τα ΑΤΕΛΕΙΩTA «flame wars» μιας εποχής με πολύ λιγότερα σε αριθμό (αλλά και πολυπληθέστερα) Forum (αρχικά mailing lists / newsgroups). ΝΟΜΙΖΑΝ πως ο μόνος τρόπος να σταματήσουν τα ΑΓΕΛΑΙΑ flames ήταν ο καθένας να αναλάβει τη δική του υπεράσπιση ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. Αυτό ήταν (μάλλον) ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ. Οδήγησε μετά σε περισσότερες, πιο εύκολες θυματοποιήσεις, διότι εθεωρείτο πλέον… απρεπής η υπεράσπιστη των εκάστοτε αθώων (που λασπώνονταν).

    Τα ξένα φόρουμ και mailing lists όμως ΕΜΑΘΑΝ από αυτό το λάθος, και διαμόρφωσαν συλλογικές συμπεριφορές με ηθικόυς κανόνες παρέμβασης (άγραφους και μερικές φορές ακόμη και γραπτούς). Τα Ελληνικά φόρουμ ΔΕΝ έμαθαν τίποτα. Εμειναν στα ίδια και στα ίδια… και ΧΑΛΑΣΑΝ.
    Μέχρι που… γεννήθηκε η μπλογκόσφαιρα και τα προβλήματα εξαφανίστηκαν έτσι κι αλλιώς, μέσω της δαμόκλειας σπάθης του blog-moderation.

    (for the record)

  187. omadeon said

    Αργά αλλά σταθερά ο ανθρώπινος εγκέφαλος ΜΟΛΥΝΕΤΑΙ από τις εγγενείς αδυναμίες του ψηφιακού διαλόγου (χωρίς ορισμένα αντίδοτα). Ετσι φτάσαμε σε μία εποχή που μπορεί κανείς να λέει «δεν λέρωσα τίποτα-δεν σκουπίζω τίποτα φίλτατε,αντίθετα εσύ δεν σταμάτησες να με βρίζεις με ότι βρισιά έχεις εφευρεθεί» και να ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΕΙ την αλήθεια ΗΔΗ λεχθέντων, και… κανείς να μην εντυπωσιάζεται. Εχουμε ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ την ακατάσχετη λάσπη, μέσα στους ΙΔΙΟΥΣ τους νευρώνες μας. Ενα μέρος του εγκεφάλου μας ίσως έχει μεταλλαχτεί σε… εγκέφαλο ψαριού (που θυμάται ΕΛΑΧΙΣΤΑ από όσα γράφτηκαν).

    :lol:

  188. Marius said

    Τι περιμένεις από τον Κο Πανούση που επιδεικνύει τις τρίχες του για να προβληθεί. Δυστυχώς
    αυτό ειναι το πνευματικό επιπεδο oρισμένων

  189. omadeon said

    Σχόλιο 115 (ΛΥΣΗ της… «απορίας» του Owain).

    «Υ.Γ.2 Owain, ελπίζω να ΜΠΟΡΕΙΣ να δεις το λόγο που απευθύνθηκα σε ΣΕΝΑ και δεν επιχείρησα να κάνω παρόμοια (φιλική έστω) κριτική σε άλλους, που ΕΙΝΑΙ Εβραίοι, που ΕΧΟΥΝ τις δικές τους πληγές ή εμμονές, και που (ΠΑΡΟΛΟ που κάνουν παρόμοια λάθη με σένα, ώρες-ώρες) είναι ΠΟΛΥ δυσκολότερο να πεισθούν από μένα (τον μη-Εβραίο) για τέτοια ΠΟΛΥ ΛΕΠΤΑ θέματα.»
    (όταν γράφτηκε αυτό το σχόλιο, φιλικό προς τον Owain, η έμφαση ήταν σαφέστατα στο κομμάτι που έγινε τώρα bold).

    Το «δυσκολώτερο να πεισθούν» αφορούσε τη δυναμική του ΙΔΙΟΥ του διαλόγου, ΟΧΙ την (υποτιθέμενη) θέση «δικαιολογείται ο Εβραίος να μην δείχνει κατανόηση».

    Ο Owain όμως είναι και… θεούσος (και «αντι-αποδομητής» χαχαχα) ΔΕΝ κατανόησε τη διαφορά ανάμεσα σε ΣΧΕΤΙΚΗ δυναμική του ΣΧΕΤΙΚΟΥ διαλόγου (του _να πείσει_) και τη μετέτρεψε σε… ηθικολογική (ΑΠΟΛΥΤΙΣΤΙΚΗ) καταδίκη, των μεν Εβραίων επειδή «ΔΕΝ δικαιολογούνται να μη δείχνουν κατανόηση» – έτσι γενικά και απόλυτα, ξεκομμένα από το διάλογο) καθώς και εμού του ιδίου (ως παραχωρώντα στους Εβραίους το απαράδεκτο κατά τον ίδιο «δικαίωμα να μην καταλαβαίνουν»).

    Μόνο που…
    Το να μην καταλαβαίνουν οι άλλοι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, κατ’ αρχήν (αν και μπορεί να είναι π.χ. ελάττωμα). Σίγουρα είναι ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ, μια παράμετρος της επικοινωνίας, ούτε καλή ούτε κακή, ηθικά. Μπορεί κάλλιστα να μην καταλαβαίνει κανείς λόγω έλλειψης στοιχείων ή πείρας ή και… διάθεσης να καταλάβει (δηλαδή ακόμη και με «κακό κίνητρο»). ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ το ΓΙΑΤΙ.

    Εκείνο που ήλπιζα εγώ ήταν μια ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ με κάποιον που (λανθασμένα) υπέθεσα πως θα «άκουγε εμένα πιο πολύ» (λόγω του ότι δεν υπήρχε _έδαφος_ που να εντείνει τις πιθανότητες παρεξήγησης).

    Ε, λοιπόν, ουδείς αλάνθαστος. ΤΡΑΓΙΚΟ το λάθος μου! :)

  190. Owain said

    πνεύμα σχολίων ομαδεών ή…αυτοαποθέωση του εγώ του
    Εγώ μια χαρά σε άκουσα,εσύ δεν άκουσες τίποτα και με έβριζες από την αρχή μέχρι το τέλος!προβάλλοντας παραλληλα το ότι δεν συμφωνεί με σένα,τον διαιτητή,τον κριτή της οικουμένης είναι λάθος
    Και ναι!το παραδέχομαι:εγώ τον σκότωσα τον Καποδίστρια!ικανοποιή

  191. Owain said

    …(πάτησα λάθος κουμπί)θηκες;

  192. Owain said

    Εγώ δεν συνεχίζω άλλο με κούρασε πολύ το όλο θέμα,όποιος θέλει να πει οτιδήποτε το mail μου στο προφίλ μου,αλλά βρε ομαδεόν,έχεις τόσες γνώσεις και τέτοια δικανική ικανότητα,κάνε και μια ρημάδα αυτοκριτική ρε άνθρωπε!

  193. omadeon said

    @Abravanel
    ΣΥΓΝΩΜΗ που συνεχίζω, αλλά είναι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ πράματα αυτά και… ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ.
    Π.χ.
    Σχόλιο Owain (για τον Αμπραβανέλ)
    «ούτε τον ξέρω από χθες για να μπορώ να κρίνω,το συγκεκριμμένο δεν μου άρεσε και ήταν και μια προειδοποίηση σε άλλους, μην μαλώνουμε για θέματα που δεν υφίστανται»

    Υπάρχει κανείς που να… ΕΜΠΕΔΩΣΕ την «προειδοποίηση»?
    Η «προειδοποίηση» αυτή ΔΕΝ είναι καθόλου φιλική.
    Είναι ΑΠΑΙΤΗΣΗ, στην πραγματικότητα, ή σχεδόν ΑΠΕΙΛΗ
    (με το κομμάτι εντός παρενθέσεως για… ξεκάρφωμα, εκείνο το «μην μαλώνουμε για θέματα που δεν υφίστανται»).

    Και όμως, το θέμα ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ.
    Δηλαδή,
    ΠΟΙΟ ήταν το ΖΟΥΜΙ αυτής της απειλής – προειδοποίησης?
    -Δόθηκε ήδη, στο σχόλιο 162,

    «abravanel το να λες ότι δεν είναι χριστιανικό το βασικό νόημα του Ευαγγελίου που το φέρνει σε αντίθεση με τον παλαιό κόσμο είναι μάλλον άπρεπο».

    ΜΕ άλλα λόγια, ΑΠΑΙΤΗΣΗ για ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ COPYRIGHT, αλλιώς (αν ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ) τότε είστε… απρεπείς!
    (και ποιός είπε, ότι κάποιος που διαφωνεί με το «copyright», ότι τότε είναι «απρεπής»? Μπορει απλώς να… διαφωνεί! :) )

    (Κάτι… σκίτσα του Μωάμεθ, θυμήθηκα τώρα… ;-) )

    σχόλιο 164 (Απαιτητικότατο, ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΡΕΣΤΑ)
    «Νομίζω έδειξα αρκετό σεβασμό στην πίστη σας, οφείλετε τον ίδιο!»

    (και σε δεύτερο πληθυντικό, σαν να λέει «ΟΛΟΙ εσείς οι Εβραίοι», όχι μόνο ο ένας, ο Αμπραβανέλ. ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ? χεχε)

    (να το πω ΠΙΟ λιανά -ΕΝΑΣ έδειξε «απρέπεια»? ΣΚΥΨΤΕ ΟΛΟΙ το κεφάλι, τώωωρααα….)

    E, όχι. ΗΜΑΡΤΟΝ….
    Αν αυτό δεν ήταν υποκριτικό, εγώ είμαι Ον από το Σείριο….

    Κατ’ αρχήν (για μένα) ΚΑΝΕΙΣ δεν «οφείλει» σεβασμό σε ΚΑΜΜΙΑ πίστη, σόρυ. Σε ΠΙΣΤΟΥΣ οφείλουμε τον σεβασμό, και ΜΟΝΟ λόγω συνεπαγωγής (δηλ. σεβόμαστε ΟΛΑ αυτά που είναι πολύτιμα _για τους πιστούς_). Εξάλλου, ένας Θεός που ΑΠΑΙΤΕΙ «σεβασμό» απλούστατα… ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ σωστός Θεός, είναι δυνάστης αυταρχικός και απαιτητικός. (εδώ βέβαια μιλάει η δική μου Φιλοσοφία, η ανθρωπιστική / αγνωστικιστική).

    Τέλος,
    Στο σχόλιο 168, ο Οwain με εγκαλεί γιατί πρόσθεσα τους φονταμενταλιστές στη λίστα όσων αντιπαθώ (υποκριτές και λασπολόγους).
    Το θεώρησε μάλιστα… «υποκριτικό» εκ μέρους μου (προφανώς και αντιφατικό) – όλως περιέργως! :)

    Μα… ο φονταμενταλιστής είναι ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ υποκριτής, απέναντι στον ΙΔΙΟ ΤΟΥ τον εαυτό! (Guess WHO, in this case).

  194. omadeon said

    Υ.Γ. ΠΟΛΛΟΙ δεν καταλαβαίνουν ΚΑΘΟΛΟΥ τους Εβραίους. Εγώ τους/σας ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ.
    Καταλαβαίνω ΠΟΣΟ αυτές οι αναλύσεις είναι ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ, όχι μόνο για Εβραίους, αλλά για ΚΑΘΕ διωκόμενο ή υφιστάμενο ρατσισμό.

    Μόνο που… ο ρατσισμός αυτός είναι πλέον λιγότερος ΣΕ ΘΥΜΑΤΑ, από όσο η πολιτική του Ισραήλ σήμερα.
    Κάνω λοιπόν μια ΦΙΛΙΚΗ ΘΕΡΜΗ ΕΚΚΛΗΣΗ, να νιαστούμε λίγο για αυτά τα θύματα.
    Επίκειται ίσως ομοβροντία θανάτων στη Γάζα από ΠΕΙΝΑ.
    Πληζ,
    ΠΕΙΣΤΕ το Ισραήλ να ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ τα τρόφιμα.

    Σαλόμ

  195. omadeon said

    (ο λεκτικός ή ιδεολογικός ρατσισμός εννοούσα)

  196. offshore said

    Αυτό μάλλον ήταν για μένα (#173 μιας και δεν συμμετείχα στη συζήτηση ). Από κει και πέρα, δεν γίνεται κάποιος να υποστηρίζει την κριτική/ αυτοκριτική αλλά όχι αν γίνεται στον ίδιο.

    Με το ‘copyright’ έγραψες!

    Παρεμπιπτόντως υπάρχουν και οι άθεοι, οι οποίοι λένε πως το Ευαγγέλιο (ή το οποιοδήποτε Ιερό Βιβλίο) δεν έχει καθόλου νόημα. Είναι και αυτοί άπρεποι;

  197. offshore said

    Έλα ρε συ Abravanel, μην αρχίσεις να λογοκρίνεις κι εσυ!

  198. Abravanel said

    Συνεχίζετε μεταξύ σας πλεον παρακαλώ.

  199. Abravanel said

    Παρεμπιπτόντως υπάρχουν και οι άθεοι, οι οποίοι λένε πως το Ευαγγέλιο (ή το οποιοδήποτε Ιερό Βιβλίο) δεν έχει καθόλου νόημα. Είναι και αυτοί άπρεποι;

    Μόνο αν συχνάζουν σε ανθελληνικά ιστολόγια! λολ

    Το σχόλιο της offshore κρατήθηκε σε moderation για άγνωστους λόγους – ίσως ο Θεός έβαλε το χεράκι του. :Ρ

  200. «@omadeon στο 194 ΠΕΙΣΤΕ το Ισραήλ να ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ τα τρόφιμα.»

    Λίγο άσχετο με το παρόν θέμα του Πανούση αλλά αφού το ανέφερες χρειάζεται απάντηση: τρόφιμα, φάρμακα, πετρέλαιο και ηλεκτική ενέργεια πάντα περνούσαν (ακόμα και κατα την διάρκεια πολέμου) και συνεχίζουν να περνάνε συνεχώς και τώρα…άλλο που δεν το αναφέρουν τα ΜΜΕ (http://israelyesgr.blogspot.com/2009/06/blog-post_09.html – Βλέπε τελευταία παράγραφο).

    Αυτό που δεν περνάει είναι υλικά που μπορούν να χρησημοποιηθούν από την Χαμάς να κατασκευάσουν πολεμικό υλικό (δηλ. σχεδόν τα πάντα εκτός τροφίμων, φαρμάκων και πετρ./ηλεκτ ενέργειας).

  201. omadeon said

    @Israelman
    Αυτό το θέμα μπορούμε να το συζητήσουμε στο δικό σας μπλογκ.
    Είναι ΚΑΛΟ να μπορούμε να το συζητήσουμε (αφού μάλιστα… έχω ΣΟΒΑΡΕΣ ενστάσεις -χεχε) αλλά…

    Διέπραξα ένα μικρό ΦΑΟΥΛ.
    Είπα κάτι που ΔΕΝ τήρησα.
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΕΡΜΑ να τηρηθεί (και συγνώμη Αμπραβανέλ)

    Υ.Γ. Επίσης, ΧΩΡΙΣ να είμαι ιδιαίτερα… “πολιτικά ορθός”, ΤΗΡΩ κάποιους γνωστούς κανόνες και ΔΕΝ μιλάω π.χ. για την πολιτική του Ισραήλ μέσα σε άσχετο ποστ που έχει θέμα τον αντισημιτισμό. Ισως θάπρεπε να κάνουμε το ίδιο ΜΗ μιλώντας για ένα σωρό άλλες “κλασσικές Ελληνικές εμμονές”….»
    (σχόλιο 114).

  202. @ Αγαπητέ Owain

    Αν δεν μπορείς να παρακολουθήσεις τη θρησκευτική αυτή συζήτηση λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων (και το καταλαβαίνω απόλυτα) μη εμποδίζεις εμάς τους άλλους να τη συνεχίσουμε. Φράσεις όπως ,b>»abravanel το να λες ότι δεν είναι χριστιανικό το βασικό νόημα του Ευαγγελίου που το φέρνει σε αντίθεση με τον παλαιό κόσμο είναι μάλλον άπρεπο” και “Νομίζω έδειξα αρκετό σεβασμό στην πίστη σας, οφείλετε τον ίδιο!” δεν νομίζω ότι έχουν χώρο εδώ.

    Και πάλι για την ιστορική ακρίβεια το «αγάπα το πλησίον ….» είναι βγαλμένο από την βίβλο που λέει «VE AHAVTA ET REAHA KAMOHA» Αγπάπα το φίλο σου όπως τον εαυτό σου.

  203. Owain said

    Νομίζω πως το ίδιο θα αντιδρούσατε κι εσείς αν έλεγα πως ο Δαβίδ δεν ήταν τίποτε άλλο από έναν φύλαρχο μιας περιοχής όπως οσημερινός νομός Λαρίσης ή αν αμφισβητούσα την σοφία του Σολωμόντος με το απλό επιχειρήμα πότε προλάβαινε για τόση σοφία με 700 γυναίκες και έναν Yehonatan.Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις θρησκευτικές συζητήσεις αλλά πείτε από πριν αν είναι να μην τηρήσουμε τα προσχήματα

  204. Owain said

    Επίσης άλλο πλησίον και άλλο φίλος,πολύ δε άλλο ο μισών σε

  205. Owain said

    Χαρακτηριστικοί είναι οι διάλογοι του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά με φανατικούς μουσουλμάνους,στην παρούσα εποχή και μέσω διαδικτύου φυσικά και δεν έχω πρόβλημα

  206. offshore said

    #199
    Να μάθω να συχνάζω στου Abravanel!!!

  207. offshore said

    Ποιος ήταν ο Yehonatan μόνο Yonatan μου βγάζει το google.

  208. Owain said

    λάθος έκανα,του Δαβίδ ήταν ο Jonathan…στενός φίλος offshore (αλλά αυτό μάλλον είναι για προηγούμενο ποστ)

  209. »πάλι για την ιστορική ακρίβεια το “αγάπα το πλησίον ….” είναι βγαλμένο από την βίβλο που λέει “VE AHAVTA ET REAHA KAMOHA” Αγπάπα το φίλο σου όπως τον εαυτό σου.»

    αυτό ειναι πολύ πολύ ενδιαφερον και θα αξιζε μιας ξεχωριστης αναρτησης …
    (εν πασει περτιπτωσει θαθελα καμμια βιβλιογραφια ..σα ελληνικά ή στα αγγλικά )

  210. @Owain 203

    Αγαπητέ Owain,
    Πέσατε στη περίπτωση.

    Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα αν ο Δαυίδ ήταν ένας απλός φύλαρχος ή Σολομών δεν ήταν τόσο σοφός όπως λένε (αν και για παντρευτεί τόσες γυναίκες κάτι ήξερε ο μπαγάσας:))

    Λένε πως η έξοδος από την Αίγυπτο να μην υπήρξε διότι δεν έχει βρεθεί ούτε ένα αρχαιολογικό εύρημα. Πολύ πιθανόν. Και; Σημαίνει αυτό βεβήλωση της Εβραϊκής θρησκείας; Δεν νομίζω.

    Προσωπικά δεν πιστεύω στο θεό. Πιστεύω σε αυτό που είπε ένας αρχαίος Εβραίος ραβίνος,ο Ιεσούα Μπεν Γιοσέφ (εσύ το ξέρεις ως Χριστό, αν φυσικά ήταν υπαρκτό πρόσωπο) για την αγνότητα της ψυχής (άσπρος τάφος από έξω σκουλήκια από μέσα κλπ κλπ.)

    Όσον αφορά «το άλλο φίλος και άλλο πλησίον» που λέτε συγγνώμη δικό μου φταίξιμο. Το REHAHA στη γλώσσα της Βίβλου εννοεί τον πλησίον σου. My bad.

  211. omadeon said

    «Μην τα βάζετε με τους Κοέν» – καλά… ήταν ΤΟ ΓΕΛΙΟ, κ. Κοέν (εκείνο το άρθρο σας).

  212. omadeon said

    (Ο κ. Κοέν έχει γράψει ένα ΠΟΛΥ αστείο… αυτο-σαρκαστικό Εβραϊκό άρθρο-ανέκδοτο).

  213. omadeon said

    χμμ…. ελπίζω να ΜΗ χάλασα τη συζήτηση,
    πάντως… όσοι σιωπάτε που σιωπάτε, δεν… ψαρεύετε και ΑΥΤΟ?
    http://www.cohen.gr/newsite/index.php?option=com_content&view=article&id=536:2009-03-13-06-16-13&catid=37:how-true&Itemid=62
    (ΥΠΕΡΟΧΟ το βρήκα, χωρίς απαραίτητα να συμφωνώ παντού και σε όλα με τον αξιόλογο κ. Κοέν, του οποίου το χιούμορ εκτίμησα ιδιαιτέρως)

  214. mary said

    Τέλειο!!!¨:-)

  215. @omadeon

    Ευχαριστώ την τύχη μου που δεν συμφωνούμε πάντα.

    Αν συμφωνούσαμε πάντα πως θα άκουγα την άλλη άποψη.

  216. <AΠΟ : Εβραίους ήτοι Περιούσιος Λαός

    δεν είναι δικό μου αλλά νομίζω ότι είναι καλό

  217. offshore said

    @Ζαν Κοέν
    ΠΟΛΥ καλό!

  218. Abravanel said

    ο Δαβίδ δεν ήταν τίποτε άλλο από έναν φύλαρχο μιας περιοχής

    Βασικά ακριβώς αυτό ήταν – ούτε καλύτερος και ούτε χειρότερος από έναν φύλαρχο των Ζουλού. Απλά ήταν ο δικός μου φύλαρχος. :)

    πότε προλάβαινε για τόση σοφία με 700 γυναίκες

    Για αυτό ήταν σοφός

    Για το «Περιούσιος Λαός» κάποια στιγμή θα μιλήσουμε – η έννοια αυτή δεν υπάρχει στην εβραική Τορά (δηλαδή την Παλαιά Διαθήκη) και η μετάφραση είναι επιλεγμένος και όχι «εκλεκτός» ή «περιούσιος» και συνδέεται αυστηρά με τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν οι αρχαίοι ισραηλίτες και όχι ότι ήταν πιο ωραίοι από τους υπόλοιπους. Δεν θα επεκταθώ
    παραπάνω γιατί είναι μεγάλο θέμα – καλύτερο άλλωστε είναι το κείμενο στον ιστότοπο του Ζαν.

  219. Owain said

    Οι εβδομήκοντα που μετέφρασαν την Παλαιά Διαθήκη στα ελληνικά δεν ήταν Εβραίοι;πάντως είναι γεγονός ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ της Παλαιάς διαθήκης που χρησιμοποιούμε εμείς και της δικής σας

  220. εκει με τις 700 γυναικες κι εγώ αναρωτιεμαι… δηλαδή τι σοι σοφός ητανε και ειχε 700 .. Εδώ μια εχουμε και παλι λέμε
    » ρε τι μπελά εβαλα στο κεφάλι μου»

  221. Abravanel said

    Μια έχουμε αλλά 700 θέλουμε… :->

    Υπάρχει μια ιστορία που την λένε στα Μπατ Μιτσβα για τις γυναίκες – θα ψάξω να δω αν την θυμάμαι καλά και θα στην στείλω.

  222. Κοιτα …το 7οο ειναι φαντασιωση..
    Και οι φαντασιωσεις οταν πραγματοποιουνται γινονται εφιαλτες ..
    Φναταζεσαι 7οο γυναικες να σ΄αρχισουν στην
    ΚΡΕΒΑΤΟΜΟΥΡΜΟΥΡΑ ;

  223. Abravanel said

    Dios segnor del mundo – με τρόμαξε αυτό με την μουρμούρα!

    Μακάρι να υπήρχε η Μια και στις χαρίζω τις άλλες 699… Από εκεί και πέρα 700 ήταν οι γυναίκες αλλά άλλες 300 οι παλλακίδες, (κλασσικά συμπληρώνεται ο αριθμός 1000 που είναι συνώνυμος με την ισχύ). Βέβαια από άλλες πηγές μαθαίνουμε οτι ήταν 70 γυναίκες και 80 παλλακίδες, συν τα τυχερά όπως η βασίλισσα του Σεβά. Γενικώς ο Σολομών ήταν ο Berlusconi της εποχής όπως φαίνεται.

  224. ax !!Αυτή η βασιλισσα του Σεβά..

    Ξερεις βεβαια πως την καταφερε ο σοφός βασιλιάς ε ; την ξερεις την ιστορία;

    που δεν του καθότανε κι αυτός της ειπε πως δεν θα της την επεφτε αν το τελευταιο βραδυ που εμενε μαζί του Δεν επαιρνε τιποτε δικό του;

    Η βασσιλισα δεχτηκε και κανανε το τελευταιο δειπνο πριν γυρισει στο βασιλειο της τηναλη μερα..

    Ομως ο Σοφός προετοιμασε τα φαγητά ναναι ολα αρμυρά και ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ..
    Η βασιλισσα απεσυρθη για να κοιμηθει ..Διπλα στο κρεββατι της ομως ειχε τοποθετηθει ενα κυπελο με νερό ..Καποια στιγμή η βασιλισσα ξυπνησε ηπιε το νερό και ο Σοφός που ηταν κρυμενος στις κουρτινες την επιασε στα πρασα »πηρες κατι δικό μου – θα παρω κατι δικο σου » και την…. κουτουπωσε..

    καπως ετσι εγιναν τα πραγματα ..(το ειδα σε ενα ιστορικό ντοκυμαντερ στην τηλεοραση )

  225. Abravanel said

    Ηταν και λεπτεπίλεπτος: είχε ακουστεί η φήμη οτι η Βασίλισσα δεν ξύριζε τα πόδια της και ο Σολομών είχε αγχωθεί. Οπότε διέταξε και έφτιαξαν ένα δάπεδο από γυαλί που κάτω έτρεχε νερό και μετά φώναξε την Βασίλισσα να έρθει στην άλλη άκρη του δωματίου. Αυτή νόμισε οτι έπρεπε να περάσει ένα ρυάκι και σήκωσε το φόρεμα για να μην χαλάσει και τότε ο Βασιλιάς είδε με ανακούφιση οτι η Βασίλισσα δεν ήταν καμιά γίδα (sic). Από τέτοια έχει η Τορά, (Παλαιά Διαθήκη)…

  226. μιστερ μαξ said

    Συγνωμη ομολογω οτι δεν διαβασα και τα 225 σχολια.

    Βασικα Αμπραβανελ, ηρθα εδω διαβαζοντας ενα αλλο κειμενο, το οποιο θα ηθελα να σχολιασεις, αν εχεις την ευγενη καλοσυνη, που σου επιτρεπει αλλωστε η θεση σου – για τους ισχυρους παντα ητανε ευκολο να μιλανε γαλλικην και να παιζουν πιανο- τελωσπαντων:

    α)για αυτο που ειπε ο πανουσης:

    Σιγουρα δεν φταινε ολοι οι εβραιοι για τις βαρβαροτητες της εθνικοσοσσιαλιστικης κυβερνησης του Ισραηλ. Σιγουρα φταινε αυτοι που την υποστηριζουν γνωριζοντας τις πραξεις της. Οπως αλλωστε ο επιμερισμος της ευθυνης για την καταντια της Ελλαδας, ανηκει στην γενεια που φευγει.Υπαρχει μια διαφορα ομως:

    Οταν ο Ισραηλινος στρατος προεβαινε σε ολες αυτες τις atrocities, ειχε συμφωνα με σφυγμομετησεις της κοινης γνωμης την ισχυρη πλειοψηφια να τον υποστηριζει, και τον στρατο και την κυβερνηση. Μην μου πεις σε παρακαλω, οτι «αυτονοητο, σε καιρο πολεμου…». Οχι Αμπραβανελ, διοτι οταν οι Αμερικανοι ριχνανε ναπαλμ στο βιετναμ, (αραγε αναγνωριζεις οτι εκει γινανε εγκληματα πολεμου; οι allies υπηρξανε κακα παιδια;;;) τοτε το αντιπολεμικο κινημα με τους καταπληκτικους τοτε χιπις, ταραζε την αμερικη….

    Μπορεις απο την αλλη να μου πεις: «ισχυρη πλειοψηφια δεν σημαινει ολοι.». Ναι! Ακριβως αυτο λεω. Δεν ειναι ολοι οι εβραοι παλιανθρωποι, με ισο ηθικο μποϊ οσο ο Χιτλερ, ειναι αυτοι που υποστηριζαν τον ισραηλινο στρατο, ειναι αυτοι που δεν θελουν να διερευνυθουν τα εγκληματα πολεμου, που κλεινουν τα ματια στις βομβες και το τι περιειχαν…

    Αρα, εχει δικαιο και αδικο ο Τζιμης, οσο και εσυ. Οσο εσυ ταυτιζεις τους προοδευτικους που κανουν κριτικη με τους αντισημιτιστες, τους βαζεις σε ενα καζανι, κανεις ακριβως το αντιστοιχο με τον Πανουση.

    Αυτο που θελω να πω, ειναι οτι ανεξαρτητα απο την εθνικοτητα καποιου, οποιος κοιμαται πατριωτης, ξυπνα φασιστας.Και στο Ισραηλ, πολλοι το βραδυ κοιμουνται και ονειρευονται το Ισραηλινο κρατος…

    β)Θα ηθελα και το σχολιο σου για ενα νεο θεμα…

    Για τον «λειτουργικο ορισμο του αντισημιτισμου»

    Νιωθω οτι με περιοριζει. Αντιλαμβανομαι οτι ισως δινω λαβη για ειρωνικα σχολια. Ομως δεν ειναι ετσι. Εχω ξεκαθαρισει οτι δεν θεωρω τον ευατο μου ουτε αντισημιτη, ουτε σημιτη, ουτε ανθελληνα ουτε ελληνα. Ο καθε ανθρωπος εχει τις ευθυνες των πραξεων του, και καποτε μια μερα ισως ζουμε χωρις τετοιους ηλιθιους διαχωρισμους. Ομως σαν αναρχικος, θα χαρακτηριστω αντισημιτης με βαση τις κατωτερες παρατηρησεις. Και επειδη ισως πολλοι, αναρχικοι ισως εχουν παρομοιες σκεψεις, θα ηθελα να ηξερα εαν θεωρεις τους αναρχικους ως αντισημητες:

    http://www.kis.gr/index.php/2008-10-31-15-51-47/2009-05-07-07-19-12/379-2009-06-15-11-11-48.html
    Παμε λοιπον.

    ι)»Επιπροσθέτως, παρόμοιες εκδηλώσεις μπορούν επίσης να στοχεύουν κατά του Κράτος του Ισραήλ, νοουμένου ως εβραϊκή συλλογική οντότητα»

    Ασφαλως και το κρατος του Ισραηλ ειναι εχθρικο για καθε αντικρατικιστη. Μηπως θελετε ειδικη μεταχειριση για να μην μας χαρακτηρισετε αντισημητες;

    ιι) «Την κατηγορία ότι οι εβραϊκού θρησκεύματος πολίτες ενός κράτους είναι πιο πιστοί στο Ισραήλ ή στις φερόμενες ως προτεραιότητες των Εβραίων διεθνώς, απ΄ ότι στα συμφέροντα των κρατών των οποίων είναι υπήκοοι.»

    μου κανει εντυπωση η νομιμοποιηση της «πιστης». Αλλα τι να κανουμε, ειστε «πατριωτες». Ομως εσυ τι πιστευεις; πρεπει ο Ελληνας να ειναι πιστος στην Ελλαδα; Ο Ιταλος στην ιταλια; ο γερμανος στην γερμανια;

    ιιι)»Την άρνηση του δικαιώματος του εβραϊκού λαού στον αυτοπροσδιορισμό π.χ., διά του ισχυρισμού ότι το Κράτος του Ισραήλ είναι ένα ρατσιστικό οικοδόμημα.»

    Ας μην με λαβουμε υποψιν εμενα, που ισχυριζομαι οτι καθε κρατος ειναι λιγο ή πολυ ρατσιστικο. Εδω ο Κοεν εγραφε για το ρατσιστικο κρατος του Ισραηλ και το ιδιοτυπο του απαρχαϊντ! Ομως γιατι μας στερειτε το δικαιωμα της κριτικης;;;

    ιιιι) «Τον παραλληλισμό της σύγχρονης πολιτικής του Ισραήλ με τη ναζιστική πολιτική.»

    μαλιστα….μπορεις να μου φερεις επιχειρηματα; δλδ οι ισραηλινοι ειναι ξεχωριστης φυσης ανθρωποι και δεν μπορουν να ναζιστοποιηθουνε;

    και τελος…

    «Την άποψη ότι οι Εβραίοι ευθύνονται συλλογικά για τις ενέργειες του Κράτους του Ισραήλ.»

    Δεν εχουν ευθυνη οσοι την υποστηριζουν;; δλδ τι νοημα εχει η λεξη «δημοκρατια», εκτος απο το συναποφασιζουμε, και εχουμε το αναλογο μεριδιο ευθυνης;

  227. μιστερ μαξ said

    Επισης, αυτη η απαγορευση της αμφισβητησης του Ολοκαυτωματος, μου την δινει στα νευρα, μιας και καταργει την πρωτη αρχη του Descartes.

  228. »Οχι Αμπραβανελ, διοτι οταν οι Αμερικανοι ριχνανε ναπαλμ στο βιετναμ, (αραγε αναγνωριζεις οτι εκει γινανε εγκληματα πολεμου; οι allies υπηρξανε κακα παιδια;;;) τοτε το αντιπολεμικο κινημα με τους καταπληκτικους τοτε χιπις, ταραζε την αμερικη….»

    To αντιπολεμικό κινημα εναντια στο Βιετναμ μαζικοποιηθηκε οταν αρχισαν να ερχονται μαζικά τα φερετρα αμερικάνων στρατιωτών ….
    κυριως αυτων που ανηκαν στην μεσαια ταξη

    αυτό δυστυχώς συμβαινει περιπου παντα…

    Και -δυστυχώς- αυτό καταφερε να αποφυγει ο Μπους οταν εστελνε στο Ιρακ παιδια »ενς κατωτερου θεου » απο τις πιο φτωχες συνοικιες μαυρων , κλπ στρατολογημένα (δηθεν )επαγγελματικά//

    Στον πόλεμο στο Ιρακ δεν ειδαμε κανενα μαζικο αντιπολεμικό κινημα.. τουλαχιστον ακόμα ..

    Μ’ αυτο θελω να πώ πως Πάλι δυστυχώς – στην εποχή ας – εποχή μαζικου ελεγχου- ειναι πάρα πολύ ευκολο να κατευθυνεις ή και να φανατισεις την κοινη γνωμη ενός οποιουδηποτε κρατους ..

    Δες π.χ τι συμβαινει εδώ με το μεταναστευτικό»Ξαφνικά οι ελληνες αρχιζουν να το συζητάνε ως το κυριο προβλημα της Χωρας ..Ομως πως εγινε ξαφνικά το κυριο πρόβλημα ε;

    Μήπως διοτι μόνιμος θαμών καθημερινά και ακαταπαυστα των Πρωινάδικων και Καρακατινάδικων εκπομπών των ΜΜΕ εγινε ο Αδωνις , ο Πλευρης κλπ ;

    Κατά την γνωμη μου ,ασφαλώς και πρεπει να γινεται κριτική , αντιπολεμικές διαμαρτυριες, συμπαρασταση στους Παλαιστινιους κλπ ..
    Αλλά από την αλλη ασφαλώς και πρεπει να γινεται κριτική -πολεμική σε οσους συνειδητά η αθελητα συγχεουν την δικαιη κριτική σταση , συμπαρασταση κλπ με τον αντισημιτισμό γενικά …

    – Οσο για το πως οι Ισραηλινοι πολιτες βιωνουν οι ιδιοι τις αντιφασεις των πολεμων με τους Παλαιστινιους

    ηταν συγκλονιστικό για μενα και με βοηθησε πολύ να το νιωσω

    (τις ενοχές που νιωθουν οταν ανακαλύπτουν – και που μάλλον ειναι αναλογη με τις αντιστοιχες ενοχες που ενιωθαν οι Γερμανοι β γενιάς οταν ανακαλυπταν την σταση των γονιων τους στο ολοκαυτωμα ..

    Η ταινιά ενός Ισραηλινου :
    Vals με τον BASHIR

    μια ταινια κινουμενων σχεδίων αποκαλυπτική και συγκλονιστική οσο η ιδια η αλήθεια

  229. »Επισης, αυτη η απαγορευση της αμφισβητησης του Ολοκαυτωματος, μου την δινει στα νευρα, »

    στην Ελλάδα δεν ισχυει η απαγορευση αρα κακώς σου τη δινει..
    ισχυει ομως η..περπτωση Πλευρη ..
    (η οποια καταργει ολες τις αρχες του Descartes.

    Αυτή; σου την δινει;
    ————————————-

    Abravanel λεω να γυρισουμε στις σοφιες του Σοφού εραστη

    »Ηταν και λεπτεπίλεπτος:. Οπότε διέταξε και έφτιαξαν ένα δάπεδο από γυαλί που κάτω έτρεχε νερό »’

    Κοιτα ρε τι εκανε ο ανθρωπος για να …

    ολοκληρες στρατηγικές, κατασκευες κλπ

    Και απο οτι εχω ακουσει η Βασιλισσα εκατσε εκει εξι μηνες καιτην καταφερε μόλις την τελευταια νυχτα πριν φυγει

    ..Την ταιζε φυστικακια και πικαντικα , »εφτιαχνε δάπεδο από γυαλί που κάτω έτρεχε νερό »’…

    Καλά πως αντεχε ;
    (θα μου πεις αμα εχεις 700 γυναικες ε δεν εισαι και πειναλέος ..Μπορεις να κανεις και γουστα )
    Παντως μπραβο του του σοφου
    Ηταν και μερακλής…Μπραβο του .

    (εχουν χαθει αυτές οι τεχνες της »κατακτησης » στις μερες μας ..Ολοι (και ολες ) ειναι στο μπαμ και κατω ..Βαρετο …)

  230. Abravanel said

    Αναρωτιέμαι εαν οι θέσεις σου οφείλονται στην η αδυναμία σου να διαβάσεις τουλάχιστον το άρθρο ή απλά αδυνατείς να λειτουργήσεις με βάση τα γεγονότα και όχι την ρητορική.

    Ο Τ.Πανούσης δεν έκανε κριτική στο κράτος του Ισραήλ αλλά στο σύνολο των εβραίων για την παρουσία τους μέσω των αιώνων, προσδίδοντας τους συλλογικά αρνητικά χαρακτηριστικά τα οποία δηλώνει ξεκάθαρα οτι παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο, (ακόμα και όταν δεν υπήρχε κράτος του Ισραήλ ή σιωνισμός). Αυτό είναι ξεκάθαρος αντισημιτισμός και θρησκευτικό μίσος – δεν είναι δικό μου πρόβλημα που ο Τ.Πανούσης έχει πρόβλημα με τους εβραίους και δε πρέπει εγώ να απολογούμαι που αυτός είναι άνθρωπος του μίσους και αναπαράγει αυτολεξεί τις ανακοινώσεις της Χρυσής Αυγής.

    Μπορεί στην Ελλάδα να είσαι ότι δηλώσεις, αλλά στην πραγματικότητα τόσο εσύ, όσο και πολλοί ακόμα δε φτάνει να πετάτε ένα «δεν είμαι αντισημιτιστής» για να ξορκίσετε το κακό. Είσαι ακριβώς το ίδιο με τον πρώτο χρυσαυγίτη που πετάει ένα «δεν είμαι ρατσιστής» και μετά εξαπολύει έναν ρατσιστικό οχετό.

    Επίσης έχεις μια αβυσσαλέα άγνοια η οποία σε μετατρέπει σε ενδεικτικό παράδειγμα ψευδοαριστερού. Να ξεκινήσω από την αδυναμία σου να διακρίνεις μεταξύ των εννοιών «εβραίος» και «ισραηλινός», γιατί αλλιώς δεν εξηγείται η ανόητη αντίρρηση σου στο οτι οι εβραίοι δεν πρέπει να θεωρούνται συλλογικά υπεύθυνοι για τις πράξεις του Ισραήλ. Γιατί μη-αντισημιτιστή (sic) αναγνώστη οι εβραίοι ανά τον κόσμο δεν είναι πολίτες του Ισραήλ, δεν ψηφίζουν, δεν υπηρετούν και δεν πληρώνουν φόρους σε αυτό το κράτος. Εχουν τόση ευθύνη για τις πράξεις του Ισραήλ, όσες εσύ για τις ορθόδοξες μετακομουνιστικές σφαγές στην Τσετσενία.

    Δεν έχει νόημα να προσθέσω πολλά γιατί θα πάνε χαμένα. Πχ το πως ευτελίζεις την έννοια και την ιστορική εμπειρία του «ναζισμού» κοτσάροντας την κολαούζο σε κάθε πολιτική με την οποία δε συμφωνείς. Και αυτό γιατί δεν έχεις την πιο παραμικρή ιδέα για το τι είναι ο ναζισμός και το τι έκανε. Και γιατί δεν καταλαβαίνεις για το τι πράγμα μιλώ να πω, άσχετα αν δεν είναι αυτό το πραγματικό νόημα, οτι αν κάποιο κράτος ήταν ναζιστικό θα έπρεπε να θέσει ως κυρίαρχο σκοπό την εξόντωση μιας ομάδας χωρίς αυτή να έχει δυνατότητα να κάνει κάτι για να γλιτώσει. Τέτοιες ήταν οι σφαγές στην Ρουάντα – ενώ στο ναζιστικό Ισραήλ οι άραβες πολίτες του γίνονται βουλευτές, υπουργοί, δικαστές του ανώτατου δικαστηρίου ή Πρόεδροι του κράτους pro tempore.

    Σου είπα πριν οτι είσαι ανεπιθύμητος – στο επαναλαμβάνω ξανά.

  231. Abravanel said

    Κοίτα νόσφυ η μελέτη του πως λειτουργούσε το χαρέμι στα ανάκτορα στο Τοπ Καπί μας δείχνει οτι μπορεί να βγάλεις γούστα αλλά μετά θα σου βγάλουν την πίστη οι απογοητευμένες παλλακίδες. Θυμάμαι τα προβλήματα που μου διηγούνταν ένας μαύρος από την Νιγηρία και το πόσο κουραστικό ήταν να χρειάζεται κάθε βράδυ να πηγαίνει με μια από τις 6 συζύγους του γιατί αλλιώς θα είχε καυγάδες στο σπίτι…

    Η όλη ιστορία της βασίλισσας του Σεβά είναι περισσότερο σύγχρονη από ότι νομίζεις. Ο βασιλικός οίκος της Αιθιοπίας θεωρούσε οτι έλκει την καταγωγή του από το παιδί της βασίλισσας και του Σολομώντα και ο Χαϊλε Σελάσιε αυτοχαρακτηριζόνταν ως λέοντας της φυλής του Ιούδα. Ταυτόχρονα οι ρασταφάριανς πιστεύουν οτι ο Σελάσιε είναι ο Μεσσίας και έτσι είναι γεμάτοι σε αναφορές στην Σιών, το Ισραήλ και παρόμοια. Πχ δες το τραγούδι του Μάρλευ «Iron Lion of Zion»

    Είδες ο Σολομώντας man…

  232. Μάγκες Εδώ ήταν η σοφία του ότι μπορούσε να κουμαντάρει 700 γυναίκες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)

  233. offshore said

    700+300
    Είστε απαράδεκτοι και σκέπτομαι να πάρω τις γυναίκες σας τηλέφωνο. Να δούμε ΤΟΤΕ. Άντε μπράβο, λες και άμα είσαι γυναίκα και κοιμάσαι με άντρα δεν έχεις κρεβατομουρμούρα! Ορίστε μας, θέλουν και 700+300!!!
    Ά και μη το ξεχάσω, άντρακλες, έχει κάποιος ΤΟΣΑ λεφτά για 700+300 γυναίκες.
    Και μία ερώτηση, άμα δεχτώ άλλες 699 θα γίνω περιζήτητη, (να το κάνω βρε παιδί μου, μέχρι το γάμο όμως! Μετά θα δει τι σημαίνει ΚΡΕΒΑΤΟΜΟΥΡΜΟΥΡΑ!!!

  234. μιστερ μαξ said

    @Nosfi,

    κοιτα, εδω δεν ερχομαι να μιλησω με τον Πλευρη. Ερχομαι να μιλησω με ανθρωπους που ισχυριζονται οτι ειναι ευαισθητοποιημενοι και «δεν σηκωνουν μυγα στο σπαθι τους» μπροστα στις συλλογικες τιμωριες και σφαγες.

    Και αυτο που μου κανει εντυπωση, ειναι οτι περα απο τις κοινες ισως αρχες που διακυρρητουμε οτι εχουμε, στην πραγματικη πολιτικη σκηνη ακολουθουμε εντελως διαφορετικες κατευθυνσεις. Εχεις να προτινεις κατι αλλο περα απο τον εξουθενωτικο διαλογο;

    Καθε παραβιαση των αρχων της κοινης λογικης «μου την δινει», εσενα;

    Δεν στην δινει που παρ ολο στην ελλαδα υπαρχει το δικαιωμα αυτο, το ΚΙΣ προτινει να μην υπαρχει; ποια ειναι η θεση σου απεναντι σε αυτο; γιατι αρνηστε τον διαλογο;

    Νομιζω σου απαντησα, σε καθε τι που ειπες, ελπιζω να κανεις και εσυ το ιδιο.

    @Αμραβανελ.

    Ναι μου ειπες οτι ειμαι ανεπιθυμητος. Αλλα συγνωμη, δεν ειμαι εδω επειδη ειμαστε παρεες η φιλαρακια. Αν θες συζητηση, θα την εχεις. εγω παντως θελω. Θελω να γνωρισω τις αποψεις του «αλλου», (αλλου-οχι ξενου αλλα αυτου που εχει διαφορετικες αποψεις). Αν θες απαντας, αν θες σωπαινεις, αν θες τα σβηνεις. Ο καθενας κανει ελευθερα τις επιλογες του και κρινεται με αυτες.

    Οσο για αυτα που ειπες, θα σου απαντησω:

    Το αρθρο το διαβασα ολο. Σιγουρα διαφωνω μαζι του. Ομως θα πηγαινα στο σαητ του Πανουση να πω οτι διαφωνω μαζι του. Στο σαητ σου, σου λεω που διαφωνω μαζι σου.

    Επισης αν λειτουργω με βαση την ρητορικη και οχι επιχειρηματα, θα ειναι πολυ ευκολο να καταρριψεις αυτα που λεω.

    Γιατι λες οτι εξαπολυω ρατσιστικο οχετο; Ποτε μου δεν εκρινα, και δεν θα κρινω ποτε, κανενα με βαση την ρατσα του. Κρινω τον καθενα με βαση τις πραξεις του. Ειναι ρατσιστικο αυτο; Το θεωρω πολυ σοβαρο αυτο που ειπες και θα ηθελα να το τεκμηριωσεις περισσοτερο. Πως αποδεικνυεται η ρατσιστικη μου φυση λοιπον;

    Ποτε μου δεν εχω πει οτι εβραιος=ισραηλινος. Οπως επισης ποτε μου δεν «καταδικασα» ή εκρινα το συνολο των εβραιων ή ισραηλινων ή τουρκων με βαση την ρατσα ή την υπηκοοτητα τους. Κρινω τον καθενα με βαση τις πραξεις του.

    Οσο για τον ναζισμο, δεν ξερω, οπως μαλλον δεν ξερεις ουτε εσυ. Και οσο ισχιριζεσαι οτι την κολλαω σαν κολαουζο, μπορω καλυστα να ισχυριστω οτι εσυ κολλας τον αντισημητη σε οποιον δεν γουσταρεις. Ή το «ψευδοαριστερο». Τεσπα, θα ηταν ενδιαφερον να διαβασω τον ακριβη σου ορισμο του «ναζισμου». Γιατι εγω οταν βλεπω παιδακια με μια τρυπα στο κεφαλι, γιατι οταν βλεπω τον πατερα να εξευτελιζεται μπροστα στα παιδια του απο πανοπλους, δεν ξερω τι αλλη λεξη να χρησιμοποιησω…

    Ανεπιθυμητος ή οχι, εγω εδω ειμαι. Εσυ;

  235. Νοσφεράτος said

    »Εχεις να προτινεις κατι αλλο περα απο τον εξουθενωτικο διαλογο;»
    οχι ..Ουτε καν τον διαλογο (μαζί σου)

    Καθε παραβιαση των αρχων της κοινης λογικης “μου την δινει”, εσενα;
    οχι .

    Δεν στην δινει που παρ ολο στην ελλαδα υπαρχει το δικαιωμα αυτο, το ΚΙΣ προτινει να μην υπαρχει; ποια ειναι η θεση σου απεναντι σε αυτο; γιατι αρνηστε τον διαλογο;
    (σε ποιον μιλάς τωρα ;)

    Νομιζω σου απαντησα, σε καθε τι που ειπες, ελπιζω να κανεις και εσυ το ιδιο.

    Μην ελπιζεις …

  236. offshore»’
    »να το κάνω βρε παιδί μου, μέχρι το γάμο όμως! Μετά θα δει τι σημαίνει ΚΡΕΒΑΤΟΜΟΥΡΜΟΥΡΑ!!!»

    εσυ καλή μου αρχισες απο τωρα την ΚΡΕΒΑΤΟΜΟΥΡΜΟΥΡΑ!!!»

    περιμενε να τσιμπήσει πρωτα το ψαρι και μετα δωστου να καταλαβει..
    Ετσι κανουν οι σοφες γυναικες

    (οι Δε σοφοί αρρενες καταλαβαινουν απ’ αυτά ..Βαζουν διαφορες μικρες παγιδες και δοκιμασιες για να διουν: ειναι ξυρισμένα τα πόδια τους;
    Μήπως εχουν μουστακάκι ;
    ξερουν να μαγειρευουν ή τα σουτζουκακια που τους φερνουν σε τάπερ ταχει μαγειρεψει η μαμά τους για να τυλίξουν τον γαμπρο ;
    ρεπουν στην κρεβατομουρμουρα ;
    κλπ κλπ κλπ …)

  237. offshore said

    @ Νοσφεράτος
    Και τι θα της δώσει ο σοφός άντρας ως αντάλλαγμα; Ο σοφός άντρας θα ρέπει στην κρεβατοκάμαρα ή απλά θα πιστεύει πως ρέπει; :) :) :)

  238. Abravanel said

    Ποτε μου δεν εχω πει οτι εβραιος=ισραηλινος.

    Με δουλεύεις; Δεν έγραψες < “Την άποψη ότι οι Εβραίοι ευθύνονται συλλογικά για τις ενέργειες του Κράτους του Ισραήλ.”Δεν εχουν ευθυνη οσοι την υποστηριζουν;; >; Δηλαδή εγώ ευθύνομαι για το κράτος του Ισραήλ σύμφωνα με εσένα, εκτός και αν δηλώσω οτι το αποκηρύττω.

    Οσο για τον ναζισμο, δεν ξερω, οπως μαλλον δεν ξερεις ουτε εσυ. Και οσο ισχιριζεσαι οτι την κολλαω σαν κολαουζο, μπορω καλυστα να ισχυριστω οτι εσυ κολλας τον αντισημητη σε οποιον δεν γουσταρεις. Ή το “ψευδοαριστερο”. Τεσπα, θα ηταν ενδιαφερον να διαβασω τον ακριβη σου ορισμο του “ναζισμου”. Γιατι εγω οταν βλεπω παιδακια με μια τρυπα στο κεφαλι, γιατι οταν βλεπω τον πατερα να εξευτελιζεται μπροστα στα παιδια του απο πανοπλους, δεν ξερω τι αλλη λεξη να χρησιμοποιησω…

    >
    Δε μας παρατάς ήσυχους λέω εγώ. Αν το Ισραήλ ήταν ναζιστικό τότε θα έπρεπε να θέσει ως προτεραιότητα την εξόντωση των παλαιστίνιων αράβων χωρίς καμμία εξαίρεση: και όμως εγώ δε βλέπω να μετρώνται οι νεκροί σε ρυθμούς χιλιάδων την ώρα, ενώ οι παλαιστίνιοι άραβες του κράτους του Ισραήλ γίνονται βουλευτές, υπουργοί, δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου ενώ πρόσφατα ένας δρούζος άραβας έγινε ο pro tempore Πρόεδρος του Ισραήλ.

  239. μιστερ μαξ said

    @nosferato,

    δεν με ενδιαφερει αν θα μου απαντας ή οχι, εγω θα σου απαντω.

    @Αβραβανελ.

    Δεν θα ευθυνεσαι για τις πραξεις του Ισραηλ, εαν οταν ερωτηθει ο Δημος για «πυρ» ή «ανακωχη», εσυ φωναξεις πυρ;

    Οταν υπαρχει δημοκρατια, οι πολιτες ειναι υπευθυνη για τις επιλογες τους.

    Ασφαλως αν καποιος αρνηθει τον μιλιταρισμο, οπως υπηρξαν νεοι απο το Ισραηλ που το εκαναν, οχι μονο δεν τους καταλογιζω ευθυνηες, αλλα τους βλεπω με μεγαλο σεβασμο κιολας.

    Οσο για το αλλο που λες, παλι παραποιεις τα λογια μου.

    Κατ αρχην διεκδικω το δικαιωμα να λεω να λεω οτι θελω. Αν κρινω κατι με βαση ρατσιστικα κριτηρια τοτε να με πεις ρατσιστη, οχι πριν απο αυτο.

    Και για το αν ειναι Ναζιστικο το Ισραηλ, αν θες να ανοιξουμε αυτη την συζητηση, οκεη, μεχρι τοτε να σου θυμησω οτι ο Ζακ Κοεν εχει μιλησει για ιδιοτυπο απαρχαιντ του Ισραηλ. Οσο για τις «ισες ευκαιριες» που δινει το ισραηλ ειναι για γελοια, και θα εξοντωνε τους αραβες αν το εκρινε σκοπημο, δεν αμφιβαλλω. Ομως αυτα σε νεο θεμα, αν θες ανοιξε το, να μην τα μπρερδευουμε…

  240. μιστερ μαξ που λές ΄΄δεν με ενδιαφερει αν θα μου απαντας ή οχι, εγω θα σου απαντω. »
    ε εχω την εντυπωση οτι αυτο που γραφεις αντικειται σε ολους τους Νομους του Καρτεσιου ….

    (ακαι εν πασει περιπτωσει θα σου εξηγησω γιατί δεν σου απαντω ..Διοτι κατι , κατι κατι σε ολα οσα κατα καιρους γραφεις αναδυει μια μυρωδια ..πως να το πώ , οτι δεν εισαι αλλα οχι εντελώς αντιθετος που αυτο που εσυ γραφεις ..Δηλαδή πως να το πώ : σαν ενας ηθοποιος που δεν εχει μ΄΄αθει καλά τις ατακες του ρε παιδι μου » και δεν εχει και ταλεντο ..Και βαριεται και να δουλεψει στα σοβαρά ..
    Προσπαθησε περισσοτερο(να μαθεις το ρολάκι σου) και ισως σου απαντησω..Εσυ απάντα..

    ———————————-
    offshore »Ο σοφός άντρας θα ρέπει στην κρεβατοκάμαρα ή απλά θα πιστεύει πως ρέπει; :) :) :)»’

    αγαπητη μου η σοφία της κρεβατοκάμαρας ειναι κατι παραπανω απο ροπες ειναι Ars erotica..¨;)

  241. Abravanel said

    Επειδή την ταλαιπωρούμε την καημένη την Offshore με τον σεξιστή βασιλιά μας, θεώρησα πρέπον να γράψω μια μικρή εβραική ιστορία για την αξία της γυναίκας. :-)

    Ρίξτε μια ματιά -> “Ο Θεός σας είναι κλέφτης” – μια εβραϊκή ιστορία / “Your God is a thief” – a Jewish story

  242. μιστερ μαξ said

    Νοσφερατο,

    α)γιατι ειναι εναντια στον καρτεσιο;

    β)αρχισαμε τις ψυχολογησεις απο το διαδικτυο. Μαλιστα, μπορει να ειμαι ο χειροτερος ανθρωπος στον κοσμο, ναι εχεις δικαιο, αλλα σε αυτα που λεω, πως ακριβως τοποθετησαι;

    ο Χ λεει το Α
    ο Χ ειναι κακος ανθρωπος
    Αρα το Α δεν ισχυει.

    Μαϊστα….οκ, εχεις δικαιο Νοσφερατου, ας αφησουμε το διαλογο, δεν υπαρχει λογος να κουραζομαστε….

    @Αβραβανελ, συγνωμη που ενοχλω αλλα σε ρωτησα κατι:

    σε μια δημοκρατια, την ευθυνη της διακυβερνησης δεν την εχει η πλειοψηφια; ή την εχει η αντιπροσωπευση της μηπως;(που εκτελει τις εντολες της….)

  243. offshore said

    @ Νοσφεράτος
    Διάβασε την ιστορία της κόρης του Γκαμλιέλ για να μάθεις.
    Που θες και ροπές! :)

  244. »Μαλιστα, μπορει να ειμαι ο χειροτερος ανθρωπος στον κοσμο, ναι εχεις δικαιο»
    ——————————
    κοιτα δεν ειπα κατι τετοιο
    ισα ισα οι προσπαθειες σου να μας πεισεις οτι εισαι σε κανουν σχεδόν συμπαθητικό…

    ———————————–
    και οχι νοσφερατου.. ΝοσφεράτΕ (κλητική!)

  245. μιστερ μαξ said

    @Nosferatos,

    στο τελευταιο εχεις δικαιο, θα το εχω υποψιν μου τωρα που θεριευει ο διαγος,

    οσο για το προτελευταιο, επιστρατευεις χαριτωμενιες ελλειψη απαντησεων, κατι ειναι και αυτο…

  246. @offshore,233

    «Τις γυναίκες μας τηλέφωνο».
    Ας γελάσω. Στο σπίτι εγώ είμαι ο αρχηγός της οικογένειας ο άνδρας του σπιτιού και έχω πάντα τη τελευταία λέξη. Λέω ΠΑΝΤΑ «ΝΑΙ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ»!!!!!!!!!!!!!!!

  247. «Μιστερ ΜΑΞ

    Άσχετα με τις ιδέες σου υπερηφάνεια γιόκ, τίποτα, μπιτ?

    Αν εμένα δεν με θέλαν κάπου θα την είχα κάνει προ πολλού, είναι και θέμα αυτοσεβασμού.

  248. μιστερ μαξ said

    Ζαν, το ιδιο λενε και οι ΧΑ για το κρατος του ισραηλ, παντως…

  249. […] έμφυλη-έκφυλη ή φυλετική, κάθε είδους ρατσισμό, αντισημιτισμό, ομοφοβία, κοινοβουλευτισμό, κονφορμισμό, κοινωνική […]

  250. AΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ

    το μυστικό όπλο του βλάκα (και άλλες ιστοριες του κ Κόινερ ) ή Ολα(σχεδόν) οσα θα θελατε να μαθετε περι βλακείας και Δεν τολμουσατε να τα ρωτήσετε

  251. μιστερ μαξ said

    το «εισαι βλακας» ομολογω πως ειναι το καλυτερο σου επιχειρημα μεχρι τωρα.

    αλλα και παλι, εχει και αλλα οπλα ο βλαξ, πχ οταν περιγραφουν τους βλακες, νομιζει οτι μιλανε για τους αλλους και οχι για αυτον….

    αλλα και παλι, το κειμενο θα μπορουσε να ειναι αφιερομενο σε αυτους που δεν δεχονται την αμφισβητηση, και σκεψου και για ποιον κτυπα η καμπανα…

    Τεσπα, με βαση την λογικη συνεχεια στα πιο αρθρα σου…(ο Χ λεει το Α,ο Χ ειναι κακος ανθρωπος, αρα το Α δεν ισχυει.) τοτε μου θυμιζεις μια αλλη ιστορια του Κ.

    http://inteligenciagreaca.blogspot.com/2009/02/blog-post_5615.html

  252. http://nosferatos.blogspot.com/2008/07/blog-post_1028.html

  253. offshore said

    @Ζαν Κοεν
    Δε ντρέπεσαι να κακομεταχειρίζεσαι τη σύζυγό σου;! (LOL)

  254. μιστερ μαξ said

    -Σοφή στους σοφούς είναι η στάση

  255. -Η νοσφεράτεια επικαιρότητα του Μπρεχτ


    (plaka exei)

  256. μιστερ μαξ said

    μπα δεν νομιζω, μιας και….

    Mr. K. once said: “The thinking man does not use one light too many, one piece of bread too many, one idea too many.”

  257. http://nosferatos.blogspot.com/2008/07/blog-post_9174.html

    σ’ αφηνω τωρα διοτι “The thinking man does not use one light too many, one piece of bread too many, one idea too many

  258. μιστερ μαξ said

    παντως η ιστορια του Hesse, δεν ισχυει, εδω μεσα, σε ενα αντι-ναζιστικο blog…

    Αλλα μιας και μιλαμε για την θρησκεια εδω μεσα…
    “There would also be a religion, if sharks were men. It would preach that little fish only really begin to live properly in the sharks’ stomachs.

  259. εν τω μεταξύ παρατηρουμε διαφορα πολύ ΠΕΡΙΕΡΓΑ πραγματα
    http://nosferatos.blogspot.com/2009/07/blog-post_8873.html

  260. I read almost all the comments and I found them irrelevant to the issue. ALL JEWS ARE GOOD PEOPLE! (including jean Cohen!!!!) If it were not for the Jews no ethnic group in the United States would be advanced. There are University Professors, doctors, business executives,politicians, movie stars of all creed and color in the United States. The only ethnic group who helped them to advance their careers are the Jews. Progress is produced only by Jews.
    I cannot deal with mentally unbalanced and totally failed people like Panousis (IQ range between an idiot and a retarded). But I condemn Mrs. Yianna Daskalaki-Parthenis-Aggelopoulos that let this cannibal to have a radio/TV show (I don’t know what.) This is the one to blame.
    I have also to remind you that the biggest friends of Greece in the U.S. Senate were Jewish. I will mention some of the names: the late Henry (Scoop) Jackson (D-WA), Dianne Feinstein (D-CA), Barbara Boxer (D-CA), Carl Levin (D-MI), Arlen Specter (D-PA), Chuck Schumer (D-NY), Ted Kaufman (D-DE), Ben Cardin (D-MD), Russ Feingold (D-WI, Frank Lautenberg (D-NJ), Herb Kohl (D-WI) and many more.
    And in the House of Representatives I will mention the oldest friend of Greece U.S. Rep Ben Gilman (D-NY) and the leader of pro-Greece bills U.S. Rep Shelley Berkley (D-NV). Shelley is Greek-Jewish from Salonica. I will need hours and hours to write down all the names of pro-Greek U.S. politicians of Jewish origin.
    How many of you know that the wife of former U.S. Rep Tom Porter (R-IL) walked to the occupied territories of Northern Cyprus along with other women in the late ’80’s? And it happens both of them to be Jewish.
    I can assure you that all of them are sweet people, highly educated and progressive.
    How people in Greece expressed their thanks to all these friends? By letting Plevris, Panousis, Karatzaferis, Voridis, Georgiadis, many members of the Clergy to condemn the Jews for everything or by awarding the son o a criminal and mentally sick person to become member of the European Parliament?
    In conclusion, I ask the religious Greeks? How many Orthodox churches are allowed in Saudi Arabia and Iran? Then compare the number to the ones in Israel!

  261. ας θυμηθουμε λίγο μερικά οχι και τοσο παλιοτερα δημοσιευματα :

    http://nosferatos.blogspot.com/2009/07/blog-post_3179.html

  262. @papantonakis
    Φοβήθηκα ότι δεν θα με συμπεριλάβεις !!!!!!!!!!! (LOL)

  263. A. Ioannou said

    @Abravanel (#231)
    Όπως θα ξέρεις, φημολογείται από δεκαετίες ότι η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία της Αιθιοπίας έχει στην κατοχή της την Κιβωτό της Διαθήκης, η οποία λέγεται ότι φυλάσεται εδώ και κάμποσους αιώνες σε μία εκκλησία στην πόλη Axum της Βόρειας Αιθιοπίας. Πρόσφατα, ίσως λόγω κακής μετάφρασης, είχε ανακοινωθεί ότι ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αιθιοπίας θα επικύρωνε με επίσημη δήλωσή του αυτές τις φήμες, αλλά τελικά η ανακοίνωση ούτε θετική ούτε αρνητική ήταν.

    @Papadantonakis (#260)
    Let’s not get carried away («ALL JEWS ARE GOOD PEOPLE! If it were not for the Jews no ethnic group in the United States would be advanced…»). Seriously, Jews in the United States are not saints, they have their share of nice and not so nice people (you’ve heard of Bugsy Siegel and Meyer Lansky and «Son of Sam» David Berkowitz, I assume, not to mention Bernie Madoff), just like us Greeks, or Italians or any other immigrant group. Regarding the «philhellenic» U.S. senators of Jewish descent, I expect that as U.S. citizens and public servants they are putting their country’s interests above those of a foreign country (i.e. Greece) and will support the interests of the latter only when these are aligned with the interests of the United States; anything short of this would constitute treasonous behavior.

  264. μιστερ μαξ said

    @Α. Ιοαννου

    Αυτο που ειπες, οτι ισως να μην ισχυει το «ALL JEWS ARE GOOD PEOPLE!»…

    πιστευω οτι εμπεριεχει λιγο αντισημιτισμο. :(

  265. A. Ioannou said

    Σε όλους τους χώρους υπάρχουν και οι «βασιλικότεροι του Βασιλέως». Πάντως εγώ πιστεύω, και συχνά κάνω πράξη, την παροιμία «Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει και θα σε πλακώσει» (*), και άν ο κ. Papadantonakis είναι όντως Αμερικανός υπήκοος (Ελληνο)Εβραϊκής προέλευσης καλά κάνει και τα γράφει, έστω και υπερβολικά. Αλλά αν δεν είναι (και από το όνομά του δεν φαίνεται να είναι αλλά μπορεί να κάνω και λάθος) τότε «κάνει μνημόσυνο με ξένα κόλυβα», μιά και το ρίξαμε στις παροιμίες.

    (*) Ακόμα πιό καλό, νομίζω, και πολύ σχετικό με τον παραπάνω διάλογο, είναι και αυτό που είπε ο Carl Shurz, Στρατηγός των Βορείων στη διάρκεια του αμερικανικού εμφυλίου πολέμου:
    “My country; and my country is the great American Republic. My country, right or wrong; if right, to be kept right; and if wrong, to be set right.”

  266. Owain said

    «@Α. Ιοαννου

    Αυτο που ειπες, οτι ισως να μην ισχυει το “ALL JEWS ARE GOOD PEOPLE!”…

    πιστευω οτι εμπεριεχει λιγο αντισημιτισμο. :(»

    Μα τι λες τώρα Μαξ;!φυσικά και δεν ισχύει,με μια πρόχειρη σκέψη μου έρχονται μερικές χιλιάδες Εβραίοι-καθάρματα!φυσικά μου έρχονται και μερικές χιλιάδες Έλληνες-καθάρματα!και κάθε άλλης εθνότητας,είναι γελοίο και εντελώς ρατσιστικό και πέρα για πέρα επικίνδυνο να ισχυριστούμε ότι «ALL JEWS ARE GOOD PEOPLE!»,εκτός αν ισχυριστούμε ότι και all Christians και all Muslims κτλ…Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι το ρητό αυτό πάει να επιβληθεί,ενώ αντίθετα σε όλα τα αμερικανικά έργα για παράδειγμα ο καλός και καημενούλης είναι πάντα ο Εβραίος (η επιτυχημένος ο γ…μιας) ενώ οι χριστιανοί είναι πάντα οι κακοί,μισαλλόδοξοι,συντηριτικοί κτλ.Για παράδειγμα δείτε πόσα έργα έχουν γυσριστεί για συννομωσίες των χριστιανών,πόσο αντιχριστιανική ύβρις πέφτει και πόσο εξοργιστηκά κατασυκοφαντούν κάποιοι συνεχώς τον χριστιανισμό (δείτε σε πόσα έργα καταβρύζουν το άθλιο κατά τα άλλα Βατικανό,που μόνο κακό έκανε σε μας τους Έλληνες ορθοδόξους,αλλά μπροστά στην προπαγάνδα που περιέχει γενίκευση των χριστιανών και ύβρις στις θεμελιώδεις αρχές μας πάντα θα υποστηρίζω την αλήθεια).

    Μου φαίνεται πρέπει να συνέρθουμε μερικοί…

  267. Owain said

    Όσο για τις εκκλησίες στο Ισραήλ νομίζω πως δεν είναι συγκρίσιμο για ιστορικούς λόγους το θέμα,αν και,και στο ισραήλ είχαμε διώξεις Ελλήνων ορθοδόξων και καταπίεση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων,μην πω για τα ανεκδιήγητα ντοκιμαντέρ κατά την διάρκεια του Πάσχα…για τα κάλαντα της Μ.Παρασκευής πειραχτήκατε τόσο εσείς οι Εβραίοι,εμείς τι να πούμε για τα αίσχη της ισραηλινής τηλεόρασης;

  268. Owain said

    όσο για την υποστήριξη των εν Αμερική Εβραίων στην Ελλάδα,μάλλον είναι μη μετρήσιμη σχετικά με το αντίστροφο!δυστυχώς έτσι είναι!

  269. Απίστευτο, αδιανόητο, κατακριτέο το κείμενο του Πανούση…

    Πάντως η έλλειψη κριτηρίων και ο ρατσισμός του και δεν είναι κάτι καινούργιο. Μόνο που παλιότερα γελούσαν όλοι με τα «ποντιακά» ανέκδοτα του Πανούση, όταν «σατύριζε» την εκ φύσεως βλακεία των Ποντίων… Απλώς τώρα τα πράγμα σοβάρεψαν περισσότερο.

    Μ-π

  270. Abravanel said

    George the amount of cooperation that goes between Greeks and Jews in the US is truly phenomenal given the current status in Greece and as I told you I am proud that Greek Americans have proven themselves, to a large extent, free of the prejudices haunting my/our homeland.

    The Frizis Awards or the sponsoring of the restoration of St.Nicholas Church destroyed by 9/11 terrorists may serve as an example to what can be achieved when focusing on things that unite us, rather than trying to invent things that divide.

  271. Owain said

    όσο για το «all jews are good» εμένα γιατί μου φαίνεται εντελώς παράλογο και εντελώς ρατσιστικό;είναι σαν να λέω «all Greeks are good»,πράγμα το οποίο σίγουρα δεν ισχύει…

  272. μιστερ μαξ said

    Owain, υποστηριζεις οτι υπαρχουν και κακοι εβραιοι; πως μπορεις να το ξερεις αυτο; Τι εισαι; ψυχολογος; ή μαλλον αντισημιτης….

  273. Abravanel said

    Αυτό που πάντως είναι σίγουρο είναι οτι ακόμα και νεκροί, οι εβραίοι δεν μπορούν να βρουν ανάπαυση.

    Λυπάμαι γιατί είχα σκοπό να συνέχιζα ανάλαφρα αλλά βλέπω οτι τίποτα δεν αλλάζει και πρέπει να αγχωνόμαστε για το αν θα βρίσκουμε τους τάφους μας άθικτους ή πότε θα αποφασίσουν οι νεοναζί να ασχοληθούν και με τους ζωντανούς εβραίους. Ως τότε keep bitching για τους κακούς ελληνοεβραίους.

  274. It took a little while to respond to your comments because I was out of town.

    @Cohen (#262) Of course I had to include you. I have many dear friends named Cohen (Fred, Mimis, Jack, Carolyn)

    @Abravanel (#269): indeed there were lots of donations from American Jewish groups and individuals for St. Nicholas Church. At this point I would like to mention the close cooperation between Andrew Athens, the National Chairman of the United Hellenic American Congress (UHAC) and former President of SAE with Maynard Wishner, the former President of the American Jewish Committee on issues like the name of FYROM, the status of the Ecumenical Patriarchate and the recognition of the former Patriarch Eirinaios,on the vital vote for the ratio of 7/10 with respect to the military aid that the United States provides to Greece and Turkey and in many other cases. Maynard was present in the opening ceremony of the Building of the Patriarchate back in the 80’s.

    @A.Ioannou (#263) U.S. Senators and members of the House are free to express their opinion. There is no partisan discipline in the U.S. The Senator who sponsored the bill for the U.S. government to appropriate military aid to Greece and Turkey at the ratio 7/10 was the late Henry (Scoop) Jackson (D-WA) and the main voice in the Senate opposing the bill was Sen. Robert Byrd (D-WVa). Can you say who was acting against the interests of the United States knowing the fact that Jackson ran for President after 2 years and Byrd is still serving?

    Freedom is fertile. This is the reason why the United States is a superpower and it will remain such.

    @Owain (#266) The question still remains! How many Orthodox churches are there in Iran and in Saudi Arabia? Do you know that the late Patriarch Dimitrios was serving in a Greek church in Tehran? What happened to this church after the islamic revolution for the sake of history?

    The Patriarchate of Jerusalem is more or less the landlord of entire Jerusalem, but Jerusalem at the same time is the political capital of the State of Israel and the State of Israel has every right to take measures when there is a conflict and dangerous clash between the Orthodox clergy and laity (Vavylis, Eirinaios, Theophilos etc.) Don’t equate these measures to oppression.

    By the way who is the real landlord of a major University in Greece?

  275. A. Ioannou said

    @George A. Papadantonakis (#273)
    «Can you say who was acting against the interests of the United States knowing the fact that Jackson ran for President after 2 years and Byrd is still serving?»
    Absolutely! Unless one ascribes conspiratorial or personal enrichment motives to these politicians, they were each acting in support of U.S. interests as each of them saw those interests. I would expect that those who «sided» with Greece or with Turkey on the particular issue of the 7:10 ratio did so because they believed that their stance best served the U.S. interests and not because they had a soft spot for one or the other country; sentimentality is neither responsible nor wise in politics. I have pointed elsewhere, in a forum discussing the presumed hostility of the United States’ current and past administrations towards Greece and Cyprus regarding the resolution of the Republic’s division brought about by the Turkish occupation of the North, that if the Cypriot government offered, say, a 99 year lease on an air or naval base on the island to the United States, the latter’s policy would make a significant shift overnight. I am not suggesting that this would be desirable or wise for the Cypriots to do, I am simply pointing out that the United States, like any sovereign country, is looking first and foremost after its own geopolitical interests and so do the majority of its citizens and elected officials, regardless of national or religious background.

  276. Owain said

    Μιστερ Μαξ, υποστηριζεις οτι υπαρχουν και κακοι Έλληνες; πως μπορεις να το ξερεις αυτο; Τι εισαι; ψυχολογος; ή μαλλον ανθέλληνας….
    Μίστερ Μαξ, υποστηριζεις οτι υπαρχουν και κακοι Γάλλοι; πως μπορεις να το ξερεις αυτο; Τι εισαι; ψυχολογος; ή μαλλον αντιγάλλος….
    κλτ
    κλτ
    Αλήθεια ο εκλεκτός οικοδεσπότητς μας ο αβραβανελ τι πιστεύει επί τούτου

    κ.Παπαντωνάκη,θα σας παρακαλούσα να μου απευθύνεστε στα ελληνικά,δεν θα ξαναπαντήσω σε αγγλική πρόταση,στη Σ.Αραβία και στο Ιράν τα πράγματα είναι όπως τα λέτε,αυτό όμως δεν μειώνει την καταπίεση του Πατριαρχείου από το Ισραήλ,με χίλιου δυο ύπουλος τρόπους,η υπόθεση που αναφέρατε δεν είναι καθόλου ενδεικτική.Όσο για την περιουσία του Πατριαρχείου δεν καταλαβαίνω τη σχέση με την υπόθεση,δεν νομίζω ότι το Ισραήλ έχει οποιδήποτε δικαίωμα να την αγγίξει

  277. Owain said

    Επίσης μας εσύ πως είσαι σίγουρος ότι όλοι οι Εβραίοι είναι καλοί,γιατί πρόχειρα στο νου μου έρχονται χιλιάδες καθάρματα,π.χ. Αριέλ Σαρόν (αν πέθανε λυπάμαι που δεν δικάστηκε για τα εγκλήματα που έκανε και δεν εκτελέστηκε ατιμωτικά).Το ίδιο ισχύει για τον κάθε άλλο λαό,πραγματικά θα ήθελα πολύ να μου εξηγήσεις την λογική με την οποία λες ότι όλοι οι Εβραίοι είναι καλοί!αν αυτό δεν είναι ρατσιστικό τι είναι;!ενώ φαντάζομαι σίγουρα δεν θα λες το ίδιο για άλλες εθνότητες-θρησκείες!
    Τώρα κολλάς μιας ρετσινιά-όπλο και έληξε το θέμα,βγήκες λάδι…

  278. Abravanel said

    Γνωρίζω άπειρους ελληνοεβραίους που είναι καθίκια και ρατσιστές. Ακόμα καλύτερα: μεταξύ των 6.000.000 εβραίων που εξοντώθηκαν στη Σοά, σίγουρα θα υπήρχαν μεταξύ τους δολοφόνοι και παιδεραστές. Το πρόβλημα είναι όμως οτι κανείς δεν ενδιαφέρεται για το τι κάνουν οι εβραίοι αλλά τους μισούν για το τι είναι.

  279. @Owain #276

    Αν δεν υπήρχε το Ισραήλ το Πατριαρχείο στην Ιερουσαλήμ προ καιρού θα είχε πέσει σε Αραβικά χέρια. Τάδε έφη Πατριάρχης Διόδωρος, Ειρηναίος και νυν Θεόφιλος, σε προσωπική συζήτηση μαζί μου.

    Άσε που η Ρωσική εκκλησία όλο πιέζει.

    Αυτά για να μαθαίνεις γεγονότα και όχι μπούρδες.

  280. »αλλά τους μισούν για το τι είναι.»

    Ακριβώς αυτό ειναι το προβλημα με τον ανισημιτισμό και τον ραστσιμό ..
    το οτι ενα καθόλα αδιαφορο εξωτερικό χαρκατηριστικό(η καταγωγή -το χρωμα κλπ) φορτωνεται
    (ενω ειναι ενα αδειο σημαινον )

    με αρνητικά περιεχόμενα ( »ειναι μαυρος αρα τεμπελης κλπ ειναι εβραιος αρα πλουσιος ,» κακός »
    εκμεταλευτής κλπ ….

    κλασσική στερετυπική σκεψη που εχει το
    ψυχολογικό πλεονεκτημα : να κανει οικονομια στην εμβαθυνση των πραγματων και στα αναπόφευκτα διλημματα..

    ενα δευτερο πλεονεκτημα

    Καθαριζεις ευκολα : αν οι εκμεταλευτές π.χ ειναι οι εβραιοι ,ή τεμπεληδες και αξεστοι οι Μαυροι κλπ
    τοτε – καθαριζεις με τηνεσωτερική σου αμφιβολία : εσύ δεν εισαι εβραιος ήμαυρος αρα Καλός , εκμεταευομενος κλπ

    Κακός ειναι ο Αλλος …
    (και ετσι εξηγειται το φαινομενικά παραδοξο της φρικης της Τελικής Λύσης : ανθρωποι που δεν διεφεραν απο τον μεσο ορο , ‘κανονικοι» »μεσαιοι » ανθρωποι(οι Γερμανοι τότε )φερθηκαν με απιστευτη κτηνωδια απέναντισε οτι θεωρουσαν (τους ειχαν πεισει με την αδιακοπη προπαγάνδα) οτι δεν ανήκουν κανονικά στο ανθρωπινο ειδος οτι ηταν κατι σαν αρουραιοι ή κατσαριδες που »επρεπε» να εξολοθρευτουν ..

    Οπου δεν υπάχρχει ενσυναισθηση (το να μπορεις να φανταστεις οτι θα μπορουσες να βρεθεις στη θεση του Αλλου

    εκει δεν μπορει να υπάρξει και συμπόνοια
    (ενώ αν κοιταζαμε τους γυρω μας σημερα λίγο πιο καθάρά : Σε τι διαφέρει βρε ενας ελληνας απο εναν εβραιο, παλαιστινιο κλπ κλπ ; ε ; σε τι ;
    περαν της γλώσσας ;..)

  281. @George A. Papadantonakis #274

    Θα μου γνωρίσεις την Carolyn!!!!!!!!!!!!!!!!!

  282. Owain said

    αβραβανελ δηλαδή συμφωνείς με τα λεγόμενά μου

    ζαν κοέν φίλτατε το γνωρίζω πολύ καλά τόσο για την στάση των Αράβων (εντελώς μεταξύ μας ίσως να έχουν λίγο δίκιο αλλά δεν το λέμε παραέξω και προσωπικά δεν μπορω να πω ότι με συγκινεί τόσο το θέμα αυτό) όσο και για τους Ρώσσους,ευτυχώς τα εκκλησιαστικά τα ξέρω καλά…από εκεί και πέρα μπούρδες δεν συνηθίζω να λέω…

  283. απο τον Εφηβο ..

    Ο Δραπέτης


    —————————–
    Ο Δραπέτης

    Ο Γιάννος Μπερ απ’το βοριά το σύρμα δεν αντέχει
    Κάνει καρδιά, κάνει φτερά
    μες στα χωριά του κάμπου τρέχει

    Δώσ’ μου κυρά λίγο ψωμί και ρούχα για ν’αλλάξω
    Δρόμο να κάνω έχω πολύ
    πάνω από λίμνες να πετάξω

    Όπου σταθεί κι όπου βρεθεί τρόμος και φόβος πέφτει
    και μια φωνή, φρικτή φωνή
    κρυφτείτε, κρυφτείτε απ’το δραπέτη
    Φονιάς δεν είμαι, χριστιανοί, θεριό για να σάς φάω
    Έφυγα από τη φυλακή
    στο σπίτι, στο σπίτι μου να πάω

    Αχ, τι θανάσιμη ερημιά στου Μπέρτολντ Μπρεχτ τη χώρα
    Δίνουν το Γιάννο στους Ες-Ες
    Για κρέμασμα τον πάνε τώρα.

  284. μιστερ μαξ said

    @abravanel

    Πιστευεις οτι τους μισουνε για αυτο που ειναι;
    και οχι για αυτο που κανουν;

    Μαλλον προσπαθεις να αποφυγεις την κριτικη προς τους εγκληματιες πολεμου. Εγκληματιες πολεμου υπαρχουν πολλοι. Οταν τους καλυπτεις, λαμβανεις μερος της ευθυνης. Τεσπα.

    Για τον Αριελ Σαρον, που απαντησε Owain, ελπιζω να δικαστει για τα εγκληματα πολεμου.

    Επισης θα ηθελα να ακουσω την αποψη του Αμπραβανελ, για την συνεργασια του Σαρον με την φασιστικη Φαλαγγα του Λιβανου, με αποτελεσμα την σφαγη των παλαιστηνιων το 82.

    Για αυτο λεω, οι εβραιοι του β ΠΠ, ειναι οι παλαιστηνιοι σημερα. Δεν ειναι δυνατον, πρεπει να σπασουμε αυτο τον κυκλο.

  285. μιστερ μαξ said

    Να διευκρινησω οτι εγω μισω. Ειναι κακο αισθημα, αλλα δεν ντρεπομαι για αυτο.Αγαπω και μισω.

    Λοιπον μισω οσους ευθυνονται για σφαγες. Θεωρω οτι εχουν ευθυνη αυτοι που κρατανε το πιστολι και πυροβολανε, και αυτοι που τους δινουν οδηγιες. Ευθυνες εχουν και οσοι τους στηριζουν. Δλδ οσοι υποστηριζαν τις στρατιωτικες επιθεσεις εναντιον των παλεστηνιων στην γαζα προσφατα, οσοι υποστηριζαν τους ναζι να γεμισουνε τα στρατοπεδα συγκεντρωσης, οσοι υποστηριζανε να πεσει η βομβα στην Ιαπωνια κτλ, ε, αυτοι ειναι αντιπαθης.

    Επισης μου ειναι αντιπαθης και η ελληνικη εκκλησια, που συγκεντρωνε χρηματα για να δωθουν στους «σερβους αδερφους», τοτε που κανανε τις σφαγες στην σρεμπρενιστα. Μισω τον Γριβα, γιατι εσφαξε αθωους. Μισω του υποστηρικτες του.

    Θαυμαζω τα αντιπολεμικα κινηματα, τον Αινσταϊν, τους αντιρρησιες συνειδησης, στην ελλαδα, τουρκια, ισραηλ.Θαυμαζω οσους μπορουνε να αντιληφθουνε οτι για να παει μπροστα η ανθρωποτητα, πρεπει να κτισουμε σχολεια και οχι τανκς. Και θαυμαζω τις μανες που δινουν τα παντα για να συνεχισει η ζωη, την φιλια με την αυταπαρνηση της, την αδελφοσυνη μεταξυ των ανθρωπων.

    Για αυτο, θαυμαζω τους 400 χιλιαδες ισραηλιτες που βγηκαν σε διαδηλωση μετα την Σφαγη στην Sabra και Shatila. Οσο τους θαυμαζω, τοσο μισω τον Αριελ. Και οσους τον υποστηριζουν.

  286. @Jean Cohen (#281) She will pick you up at the airport in November. Patience…

  287. @ALL
    #285

    «Για αυτο, θαυμαζω τους 400 χιλιαδες ισραηλιτες που βγηκαν σε διαδηλωση μετα την Σφαγη στην Sabra και Shatila.

    Ο άνθρωπος δεν θέλει να μάθει. Εγώ δεν του απαντάω ξανά.

  288. Για δες που ο Πανουσης αφησε τους Εβραιουςκαι επιασε τους Οικολογους
    και καποιοι τον χειροκροτοανε κιολας

    Ο Τζίμης Πανούσης για τους Οικολόγους


    οσο για το Λαος και την ακροδεξια στ’ α…τους

  289. Τ.Π.: (Πανουσης)

    Ναι, μου σπάνε τα νεύρα, μα την Παναγία. Ο Καρατζαφέρης κι αυτοί στ’ αρχ… μου, αλλά οι οικολόγοι είναι ό,τι χειρότερο… Αυτοί είναι η επιτομή της έπαρσης ρε παιδί μου. Νομίζουν ότι κατέχουνε τα… Ότι καταστρέφεται ο πλανήτης… Μια γελοιότητα. Ποιος θα καταστρέψει τον πλανήτη; Από τι να καταστραφεί ο πλανήτης… Αυτοί νομίζουν ότι μπορούν να αλλάξουν το οικοσύστημα… Τέλος πάντων, αυτούς τους σιχαίνομαι. Νομίζω πως ό,τι χειρότερο μάς έχει τύχει στη ζωή είναι οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, που πληρώνει το κράτος, και οι οικολόγοι.΄΄
    ————————————–
    Μαλιστα κυριοι.. Αυτο ειναι »ό,τι χειρότερο μάς έχει τύχει στη ζωή»

    … είναι οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, που πληρώνει το κράτος, και οι οικολόγοι.΄΄

    και οι Εβραιοι

    Ο Καρατζαφέρης κι αυτοί στ’ αρχ… του»,
    αλλά οχι και να θελουν να σωσουν τον πλανητη..

    Το κακο με κατι τετοια ειναι οτι γινονται πολύ ευκολα της μοδας .. Γιατί; Γιατί ειναι πιο ευκολο να τα βαλεις με τους Εβραιους και ..τους οικολογους …παρά με τον Καρατζαφερη ..
    Να κανεις »Χιουμορ »

    (δηλαδή να ονομασεις Χιουμορ τις πιο Παχυρευστες Χοντραδες )
    με τους αποδιοπομπαιους τραγους μιας κοινωνιας που μες την παρακμη της τα βαζει με οτι θυμιζει την παρακμη της , με οτι απωθει δηλαδή με την ιδια της την συνειδηση..
    Ειναι πιο ευκολο
    και πιο Χοντρά Χυδαιο…και βρωμικο

  290. Abravanel said

    Για δες που ο Πανουσης αφησε τους Εβραιους και επιασε τους Οικολογους
    και καποιοι τον χειροκροτούνε κιολας

    Ο Τζίμης Πανούσης για τους Οικολόγους


    οσο για το Λαος και την ακροδεξια στ’ α…τους

    Το είχα δει στον Πάνο από τον rss reader αλλά δεν θέλησα να σχολιάσω γιατί μόνο καμιά κακία θα έλεγα.

  291. Abravanel said

    Ανέβασα ξανά την εκπομπή σε mp3 γιατί είχε λήξει – όποιος θελήσει στο μέλλον να την έχει και ο αρχικός σύνδεσμος δεν λειτουργεί να μου στείλει email ή να αφήσει κάποιο σχόλιο εδώ.

  292. καμμια φορά σκεφτομαι Βρε μπας και ειναι πραγματι ..χιουμορ; και τσιμπαμε;
    Κακό. Κακιστο χιουμορ βεβαια αλλά…
    ειναι Τοσο Βλακώδη οσα λέει ..
    Μηπως προσπαθει να γελοιποποιησει αυτου του ειδους τις ..λογικές
    (βεβαια και να το προσπαθει αυτό αποτυγχανει ..Μαλλον τις ενισχυει καθώς οι ..ξυπνιοι λένε :» Να Δες Το λεει κι Πανουσης»
    (ας μη ξεχναμε οτι ο Φασισμός ητανε πάντα συν της αλλοις και η επανασταση της Βλακειας ..
    της αποενοχοποιημένης Βλακειας

  293. »δεν θέλησα να σχολιάσω γιατί μόνο καμιά κακία θα έλεγα..»
    και γιατι να μην πεις ; Μόνο αυτοι θα λένε;

    (ασε που ενα απο τα στερεοτυπα που πρωτοι οι Ναζηδες καλλιεργησαν ηταν του »Εβραιου (και οχι μόνο) που τα δεχεται ολα Παθητικά »ενώ αυτοι ειναι ταχαμ’ Μαγκες και Καραμπουζουκληδες επειδή διαθετουν απυθμενο Θρασος και Βλακεια …

    (θα μου πεις ..Να κατεβω στο επιπεδο του καθε ξεφτιλα;
    ..ε καμμια φορά του χρειαζεται (του καθε ξεφτιλα)

  294. Abravanel said

    To σκέφτηκα βρε Νόσφυ αλλά όλο το κείμενο είναι textbook reference στον αντισημιτισμό – ειδικά το κομμάτι περί ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και διαχρονικού εβραίου είναι ότι χειρότερο και κυριολεκτικά αντισημιτισμός και όχι απλώς αντιεβραϊσμός.

    Από εκεί και πέρα επαναλαμβάνω μια ιταλική παροιμία: buttare il sasso e dopo nascondere la mano – ότι και να πει μετά μοιάζει με τον Καρατζαφέρη που λέει οτι δεν είναι αντισημίτης και ψηφίζει αντιρατσιστικούς νόμους στο Ευρωκοινοβούλιο και μετά μιλάει στην Ελλάδα για εβραίους που μυρίζουν αίμα.

  295. Ασχετο..Δεν κανεις καμμια Ερευνα και καμμια Αναρτηση για τον ρόλο των Δωσιλογων τΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΩΝ συνεργατων των Ναζηδων επι Κατοχής (απο τους Ναζηδες εγινε η ΚΑΤΟΧΗ να εξηγουμαστε ε; ..-Γιατι σε λιγο μερικοι θα μας πουνε οτι την Κατοχή την εκανε το..ΕΑΜ ) ειδικά στην εξοντωση των Εβραιων(παιζοντας ακριβώς τον ρόλο των Βρωμικων Χεριων των Ναζηδων)

    Νομιζω οτι υπάρχει ουκ Ολιγο υλικό..
    Εξαλλου θα ειναι και χρισμο τωρα που βλεπουμε πως επιμονα καποιοι θελουν να βγαλουν λαδι …και τους Ταγματασφαλιτες ..

  296. […] ο Κ.Πλεύρης – μέρος 2οRosh HaShana 5770 – Εβραϊκό Νέο Έτος 5770Πανούσης: Δεν υπάρχουν καλοί εβραίοι/ Panousis: There are no good Jew…Τα "Συντάγματα Κοέν" – η ελληνοεβραϊκή συμμετοχή στον […]

  297. GEORGE said

    πεσ τα ρε πανουση οι εβραιοι φτενε για ολα ρε ο ροκφελερ ο ροθτσαιλτ και τα αλλα εβραικα σκουπιδια

  298. ,,,και οι Τανζανοί

  299. stelianos said

    To χιούμορ του Πανούση είναι πάντα αμφιλεγόμενο, επειδή παρασύρεται και βγαίνει εκτός των ορίων, εκτός του θέματός του!

    Πάντως προσωπικά νομίζω ότι αρχικός στόχος του συγκεκριμένου κειμένου αποτελεί ο καυτηριασμός του αντισιωνισμού που υφέρπει στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα…

  300. omadeon said

    @Stelianos
    είναι μια εκδοχή που μου είπε φίλος που ΞΕΡΕΙ τον Πανούση (από παιδί) και θα τον… εγκαλέσει.
    ΑΝ ισχύει αυτό πολύ απλά την πατήσαμε (αλλά την πάτησε κι ο Πανούσης που δίνει τροφή σε θηρία).
    Βάσει προσωπικών πληροφοριών έμαθα ότι ΔΕΝ είναι κακόβουλο άτομο. Και ΔΕΝ υπάρχει προηγούμενη αντισημιτική συμπεριφορά εκ μέρους του.
    Εγώ με ΔΥΣΚΟΛΙΑ χειρίζομαι τώρα το μπαράζ λάσπης κατά… Εβραίου δικαστή ότι είναι ΚΑΙ αυτός… «αντισημίτης». ΗΜΑΡΤΟΝ…

  301. Abravanel said

    If it walks like a duck, if it quacks like a duck then, by God, it is a duck.

    Ολόκληρη η ραδιοφωνική εκπομπή είναι στην διάθεση των αναγνωστών για να την κατεβάσουν και να την ακούσουν – αν κανείς δεν την βρίσκει την ξανα-ανεβάζω. Αλλωστε και εγώ διάβασα στο ιντερνετ αναφορές πριν ψάξω να την βρω και κανείς δεν σκέφτηκε οτι ήταν τίποτα άλλο.

    Δεν υπήρχε ίχνος ειρωνείας και υπενθυμίζω οτι δεν χρειάζεται να είσαι ακροδεξιός με ύφος μπράβου της νύκτας για να είσαι αντισημίτης. Και ξανα-υπενθυμίζω για το όργιο αντισημιτικής βίας στην Ελλάδα ακριβώς εκείνο τον καιρό για τον οποίο ο Τ.Πανούσης αδιαφόρησε – όχι οτι είχε καμμιά υποχρέωση αλλά από την στιγμή που εγκαλεί εμένα προσωπικά τότε αρχίζω να αναρωτιέμαι γιατί τα λέει. Εγώ απέδειξα, λες και δεν είναι εμφανές, οτι το μίσος του ΔΕΝ στρέφεται κατά του Ισραήλ μόνο αλλά ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους εβραίους ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ και ανεξάρτητα από ότι κάνουν.

    Ακόμα και να ισχυριστεί μετά οτι δεν τα εννοούσε πολύ απλά δεν τον πιστεύω και θεωρώ βλάκα, ( -η, -ο επίθ. (Κ -ος, -ον) μωρός, ασυλλόγιστος, αστόχαστος), όποιον το κάνει γιατί μπορεί στην Ελλάδα να είσαι οτι δηλώνεις αλλά εγώ έχω κουραστεί να δικαιολογώ «προοδευτικούς» αντισημίτες.

  302. Η έτσι said

    Πανούσης Πανούσης Πανούσης… Α, για τον …ψυχο λέτε που πριν χρόνια είχε πει τα εξίσου σοφά λόγια «Ο Βασιλάκης Δοσούλας (το παιδί που έχασε τα κάτω άκρα του, και τα δύο, από «δελφίνι» και από τότε ζει με τεχνητά μέλη) μου θυμίζει τον ρόμποκοπ» και «Όπου ακούς -όπουλος (χαρακτηριστική κατάληξη Πελποννησιακών οικογενειακών ονομάτων) μακριά και αλάργα» ;;; Περί της λέρας αυτής πρόκειται ε;
    Είμαι Πελοποννήσια και φοράω τεχνητά μέλη και ΤΟΝ ΕΧΩ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΜΕΛΑΝΙ. ΓΡΑΦΤΕ ΤΟΝ ΚΑΙ ΕΣΕΙς ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΑΖΙ ΜΟΥΣΙΑ…

  303. Oydeteros said

    «Για το “Περιούσιος Λαός” κάποια στιγμή θα μιλήσουμε – η έννοια αυτή δεν υπάρχει στην εβραική Τορά (δηλαδή την Παλαιά Διαθήκη) και η μετάφραση είναι επιλεγμένος και όχι “εκλεκτός” ή “περιούσιος” και συνδέεται αυστηρά με τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν οι αρχαίοι ισραηλίτες και όχι ότι ήταν πιο ωραίοι από τους υπόλοιπους. Δεν θα επεκταθώ
    παραπάνω γιατί είναι μεγάλο θέμα – καλύτερο άλλωστε είναι το κείμενο στον ιστότοπο του Ζαν.»

    Καλά βρε φίλε έχω την καλή διάθεση να σε πιστέψω αλλά στο σχολείο είχαμε δύο Εβραίους στην τάξη και ήταν απόμακροι και ψηλομύτηδες.Ήταν τυχαίο;

  304. κι εγώ ειχα εναν Φασιστα που ηταν εντελώ Βλακας αλλά νομιζε οτι ηταν και εξυπνος .. Αλλά μαλλον τυχαιο ητανε

  305. Abravanel said

    Καλά βρε φίλε έχω την καλή διάθεση να σε πιστέψω αλλά στο σχολείο είχαμε δύο Εβραίους στην τάξη και ήταν απόμακροι και ψηλομύτηδες.Ήταν τυχαίο;

    1. Μπορεί όντως να ήταν μαλάκες. Το να μην είσαι ρατσιστής σημαίνει οτι όσες πιθανότητες έχεις εσύ να είσαι βλάκας, άλλο τόσες έχω εγώ.
    2. Το σχολείο σου ήταν δημόσιο; Πως θα ήθελες να χαρακτήριζαν, με βάση αυτούς τους 2 συμμαθητές σου, οτι τα παιδιά που πάνε στο 15ο είναι σνομπ; Εσύ προφανώς θα έλεγες οτι είναι ηλίθιο να παίρνεις 2 άτομα από όλο το σχολείο και να βγάζεις συμπεράσματα για τα υπόλοιπα 300. Αυτό όμως κάνεις και εσύ.

    Ακόμα χειρότερα αν πηγαίνεις σε ιδιωτικό – πως σου φαίνεται ο χαρακτηρισμός ως βουτυρομπεμπέ και ψηλομύτων για όλο το σχολείο;

    Αυτό σημαίνει να γενικεύεις – το να έχεις μια εικόνα για τον άλλο και να ψάχνεις παραδείγματα που να επιβεβαιώνουν την άποψη που ήδη έχεις, χωρίς να σκέφτεσαι. Σαν να βλέπω εγώ 2 χριστιανούς που να είναι βρώμικοι και να λέω οτι ο Χριστιανισμός προωθεί την βρωμιά γιατί αυτό είδα.

  306. stelianos said

    «If it walks like a duck, if it quacks like a duck then, by God, it is a duck»

    Τελικά, μάλλον έχεις δίκιο..!

  307. stelianos said

    για τον Τζίμη εννοώ …

  308. »2. Το σχολείο σου ήταν δημόσιο; Πως θα ήθελες να χαρακτήριζαν, με βάση αυτούς τους 2 συμμαθητές σου, οτι τα παιδιά που πάνε στο 15ο είναι σνομπ; Εσύ προφανώς θα έλεγες οτι είναι ηλίθιο να παίρνεις 2 άτομα από όλο το σχολείο και να βγάζεις συμπεράσματα για τα υπόλοιπα 300. Αυτό όμως κάνεις και εσύ.»

    Τωρα το προσεξα.. Εξαιρετικο παραδειγμα .

  309. […] στον αντισημιτισμό στα Ιωάννινα/ Rally against antisemitism in Ioannina Πανούσης: Δεν υπάρχουν καλοί εβραίοι/ Panousis: There are no good Jew…How to insult a greek!About/ΣχετικαΜορφές του Ελληνικού Εβραϊσμού: […]

  310. enas said

    Loipon «file» .
    Koita3e na deis . O Panoushs mporei na eipe 2 malakies kai den mou ftaei se tipota . Oi evraioi genika san evraioi den mou ftaine se tipota oi an8rwpoi . Esu an niw8eis perifanos san evraios epeidh oi evraioi kanoun ola auta pou les mou ftes omws . O laos trwei ta skata , opws ta trww kai egw kai oi omoioi mou kai o logos einai oti kapoioi masonoi san kai autous pou perigrafeis pou elegxoun trapezes , enai xesmenoi sto xrhma ktl ftaine gia ta skata tou shmerinou kosmou . Makari h pagkosmia e3egersh na perasei me lusa panw apo ta ptwmata kai twn evraiwn kai twn mousoulmanwn kai twn xristianwn kapitaLHSTWN . An esu niw8eis uperifanos pou eisai evraios , epeidh oi evraioi einai xwmenoi ston kapitalismo h gia tis sfages twn palestiniwn (gelio , leftades uparxoun pantou ane3arthtws katagoghs h 8rhskeias . allwste o kapitalismos einai die8nistikos …) , tote o panoushs exei dikio gia kati periptwseis san th dikia sou ( oxi oti oi mousoulmanoi einai agioi….oi akraies mousoulmanikes organwseis einai to idio fasistikes me to ka8estos sto izrail) .
    Kai oi kouventes tou stil «eisai e3arthmenos apo tous evraious» emena mou fainonte nazistikes , fasistikes , masonikes h opws alliws 8es . Skata sthn e3ousia , 8anatos sta tomaria pou vazoun tous laous na sfazontai , 8anatos sto kefalaio .

    yg : Sto parel8on uphrxan polloi evraioi anarxikoi kai komounistes epanastates … Kai auto to lew gia na mh pare3igoumaste, molis peis mia kakh le3h gia tous evraious sou forane th tampela tou akrode3iou kai tou fasista .

    skata sta moutra sou ,
    xwris kanena sevasmo ,
    kwstas

  311. neos wraios xondros said

    δηλαδής για να καταλάβω, σύντροφε εβραίε – γενικά όχι ό ένας που έγραψες αλλά κι οι άλλοι . . . αντιρρησίες της είδησης κι ίσως και κάποια μικρά ανόητα φεϊσμπουκάκια συνομήλικα και όμοια μου, το μόνο σου ρατσιστικό πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ο όποιος αντισημιτισμός κι ο Τζιπάκος μας ο Πανούσης? Μάλλον ναι, βέβαια αφού : α) έχεις ταυτότητα και διαβατήριο Ελληνικά και δέν γράφουν και το θρήσκευμά σου πια επάνω, όπως και πάντοτε ήθελες – μεταξύ μας κι εγώ κάπως άβολα νιώθω θα την αλλάξω να μήν λέει πια αυτό το Χ. Ο. δέν μ’ εκφράζει καθόλου και ίσως και να την έκαιγα αλλά μου τη ζητάν ακόμα οι τροχομπάτσοι στα αλκοόλ/τέστ
    β) κανένας δέν ήρθε σπίτι σου τελευταία να στο κάψει ή να σε βγάλει σέρνοντας έξω να σε σοπακιάσει όπως π. χ. λέω γω τώρα οι φίλοι σου οι Χρυσαυγίτες στους Πακιστανούς και γ) Για κάποιο λόγο πάντα αυτό το γράφω «γάμα τα με κεφαλαία γράμματα» : Δέν σε πήρε κανείς στο ψιλό που είσαι εβραίος γιατί πολύ απλά δέν ξεχωρίζεις σαν τους μαύροι – μελαμψοί και Κινέζοι (ό κέϊ Ασιάτες γενικώς στην καταγωγή και δη της Άπω Ανατολής) να σε λοιδωρούν να σε χτυπάνε και να σε ζητάν ταυτότητες όχι και με πολύ ευγενικά λογάκια όμως και με κάποια φρασεολογία και ύφος που παραπέμπουν στην κομμαντατούρε άν έχεις ακουστά!
    Ναι φίλε μου, στην Ελλάς ρατσισμός υφέρπει παντού και κυρίως στα στρώματα της δεξιάς αντίληψης βλέπε ΝΔ Λάος Καμπότζη εσχάτως ακόμα και ΠαΣόΚ (μετάφρασέ το και Πανελλήνιο Σοκ αν γουστρείς). Όμως – διάολε – δέν είναι δυματόν να μου λές ότι άκουσες την εκπομπάρα της 5ης / 1ου και θείχτηκες ειλικρινά! Εγώ θα θιγόμουν περισσότερο αν μύριζα τις καμμένες σάρκες των παιδιών στη Γάζα κι όχι γιατί είμαι Έλληνας κι όχι Οβριός αλλά γιατί σκοπεύω να κάνω παιδιά έστω και έχω και μια βαφτιστήρα που αγαπώ πολύ. Αν λοιπόν – χτύπα ξύλο – της έκαναν κάτι κακό όπως αυτά που κάνει το state of Israel σε παιδάκια της ηλικίας της κι αγοράκια 9 χρόνια μεγαλύτερά της δέ σου λέω οι κακοί εβραίοι ή οι Τούρκοι αλλά οι Ολλανδοί κι οι Βέλγοι, τώρα που έχω Ευρωπαϊκό διαβατήριο και μπορώ να ταξιδέψω εκεί χωρίς βίζα κι όλας γιατί είμαι κι άψιλος πανάθεμά με και τα σκέφτομαι τα γκαφρά δέν μου βγάζει κέρδη η τράπεζά μου, δέν έχω βλέπεις, τί λες; δέ θα πήγαινα ένα ταξιδάκι Βέλγιο να ξεκινήσω απ’ το Σαρλερουά και να σταματήσω να καίω παιδάκια κάπου στο Ρόττερνταμ? Θα ήμανε ρατσιστής ? Ή πιστεύεις ότι τα σχόλια του Πανούση και το μίσος όλων των Αράβων και κυρίως των Παλαιστινίων πηγάζουν απ’ τη ζήλια τους για την τεράστιά ας επιτυχία . Να τα χέσω τα λεφτά σας και κυρίως την μεγάλη σας τύχη και να ψάξετε καλά στην Ιστορία να δείτε τις σφαγές που υπέστητε αλλά κι αυτές που κάνατε! Όπως κι εγώ δέν θα είμαι ποτέ υπερήφανος για το Μέγ’ Αλέκο που το χαρίζω στους Μακεντόνσκι των Σκοπίων και όποιον άλλο θέλει τέτοια καραδερφάρα και εκδοροσφαγίτσα που ήταν με τον ιδρώτα του Ηφαιστίωνα στον κώλο πήγαινε στη μάχη γαρ ή για όλες εκείνες τις βυζαντινές λούγκρες -που Ρωμαίοι ήταν κυρίως όχι Έλληνες για να μήν παραξηγιόμεθα – που ματοκύλησαν την Βυζαντινομεσαιωνική Ευρώπη με τους ιμπεριαλιστικούς τους πολέμους πες μας κι εσύ κάτι στην σκοπία της κριτικής για τις σφαγές και δοσοληψίες του δικού σου λαού. Όχι δέν θα σε βάλω στο τοπ τεν της σφαγής προηγούνται οι Ρωμαίοι, οι Άγγλοι, οι Αμερικάνοι, οι Γερμανοί του Χίτλερ και του Κάϊζερ, οι Ιάπωνες, οι Κινέζοι αν δεν το πιστεύεις, οι Αυστρουγγαροί, οι Τατάροι, οι Ούνοι κι οι Αρχιδαίοι ημών πρόγονοι, πίσω είσαι εσύ ίσως και πολύ πίσω και σ’ αδικώ, κάνε όμως κι εσύ μια προσπάθεια να γίνεις συμπαθής! Πες μαι συγνώμη απ’ την μάνα με την μπούργκα είτε Αϊσέ τη λένε είτε Φατμέ κι είτε σε λέν’ εσένα Ζάκ είτε Κοέν, είτε Ναούμ, είτε Μενάχεμ. . . Πές κι ένα μικρό πικρό σόρυ στο Τζιμάκο που Εβραϊκής εταιρίας φάρμακο πήγε να τον ξαποστείλει το 2005 ή 2004 άν θυμάμαι καλά με το πρώτο του έμφραγμα και ψάξε τα βαθύτερα αίτια της άγνοιάς σου που βάζεις το ΝΑΡ στο ίδιο τσουβάλι με τα χρυσά αυγά στο πίσω μέρος του αφαλού σου. Εμείς, βλήτο, το σύνθημα το λέγαμε για τα σιωνιστικά γουρούνια που πίσω απ’ τη σφραγίδα της νομιμότητας σφάζανε γυναικόπαιδα και μπαίναν μια ζωή όλο και πιο μέσα στο κράτος τους μπας και βγάλουν κανένα φράγκο απ’ τα οικόπεδα και τις αρπαχτές που κάναν εκεί – πχ με τα μεταλλαγμένα τρόφιμα που φυτεύαν’ στα θερμοκήπια που όπως σωστά είπες διαλύσαν οι απολίτιστοι κι είχατε και κονομάγατε εις βάρος της υγείας μας εσείς οι καράκατάπολιτισμένοι. Στο ΛάΟΣ και στη Χρυσή Αυγή ψάξε να βρεις καραμπινάτο αντισημιτισμό, εγώ πχ την μετάφραση του Mein Kampft δέν την έκανα ο μπαμπάς του Πλεύρη αν δέν απατώμαι καταδικάστηκε και για ένα βιβλιαράκι που έγραψε σχετικά με το λαό σας και τη θρησκεία του, ναί ?
    Υ. Γ. 1 : Εδώ να πω ότι το δικό μου προμπλέμι το προσωπικό με τους Jews δέν είναι τόσο μεγάλο, με τους Έλληνες τά ‘χω περισσότερο άσχημα και ειδικά τους Πελοπονήσιοι και τον Ψωμιάδη! Εξαιρώ την κοπελιά μου πού’ ναι από Ανδρίτσαινα, τους κολλητούς από Τρίπολη και Καλαμάτα και τον Τζιμάκο από Τρίπολη κι αυτός αλλά μικρασιατικής καταγωγής και ξέφυγε απ’ την μούντζα της χώρας μας μικρός, οπότε άγιασε σαν τον Αθανάσιο Διάκο και το χέρι του Μαραντόνα όταν έκανε τατουάζ τον Τσέ. Απροπό ποιό παιδάκι ξέρει να μου πει, το Διάκο ή Μασαβέτα προπάππου ενός καθηγητή μου γιατί ακόμα δέν τον αγιοποίησε ή έστω οσιοποίησε η εκκλησία μας ? Χεράκια δέν βλέπω όχι κανένας δέν ξέρει, να το πάρει το ποτάμι, γιατί η Ελληνορθόλοξος εκκλησία μας αφόρισε την επανάστα μας κι ο Αθανάσιος δέν είχε ποτέ περιουσία, μόνο τσιφλικάδες και κοντζαμπάσηδες αγίους έχουμε εικόνες εδώ κι 150 χρόνια, οπότε μήν έχεις και εσύ φίλε Εβραίε, Ισραηλίτη καμιά πίστη στο κογκλάβιό σας και το ιερατείο ποτέ δέν ήταν μ’ εσένα πάντα μαζί «τους» ήτανε !
    Υ. Γ. 2 : Συνεχίζω, προμπλέμι μικρό έχω, που ταϊζόμαστε αηδίες μεταλλαγμένες από τα θερμοκήπια του ισραήλ και γενικότερα αμερικανοϊσραηλινά εταιριάκια μεγάλα και σίγουρα, που μας ψεκάζουν με Ισραηλινής κατασκευής χημικά (βιοχημικού πολέμου !) οι μπάτσοι στις διαδηλώσεις – μεγάλη μπίζνα αυτή εμπνευσμένη και οδηγεί καρφί στην επιτυχία των λεφτών και στον παράδεισο -, που μας φτιάχνουν προϊόντα σ’ αυτή την ρημαδοσίλκον βάλεϊ της Ευρώπης 15 μίλια έξω απ’ το Τελ Αβίβ – συγνώμη που δέν θυμάμαι το όνομά της μέχρι Μακάμπι φτάνουν οι γνώσεις μου – ίσως την Νασρίγια να εννοεί ο ποιητής και μού χει κρασάρει το Πι Σι (PC) 7 φορές ως τώρα και που όλο μου ζητάνε δικαιώματα οι αλητόβιοι εκπρόσωποι του Γκέϊτς και δέν μ’ αφήνουν να ανοίξω το παλιό μου λαπτοπάκι που είναι συναισθηματικά δεμένο μαζί μου και μαραζώνει. Ά και που έβγαλα τον καρκίνο το 2002 GR με τις μαλακίες που εισπνέυσαμε απ’ τον πόλεμο στα Βαλκάνια, στο Σύνταγμα (βλέπε διαδηλώσεις κλπ.) και στις εταιρίες τροφίμων που κανονικά οι συντελεστάδες τους τρόφιμοι φυλακών έπρεπε να ναι με όσα μας ταΐσαν αλλά ποιός να νιαστεί να τους χώσει τόσα λεφτά που του χώνουνε κι απαυτουνού (του δικαστή ντε!). Είχα Χότζκιν (Hodgkin) και έζησα δέν πεθαίνω κουφάλες θα σας γρ’αφω και θα με γράφετε πολλά χρόνία ακόμη!
    Υ.Γ. 3 : Φίλο Εβραίο Ιταλό κουμουνισταρά και τέλειο απ’ όλες τις απόψεις – δυστυχώς μόνον έναν – έχω και τίποτα με την θρησκεία σας ειδικότερα ή το λαό σας δέν έχω, αλλά μπάστα με την υψηλή κριτική και τις αποψάρες θα τρελαθώ πια θα πηδηχτώ απ’ το παράθυρο που λέει κι ο Λεβέντης του σεξ φάχτωρ ! Είχα γνωρίσει κι ένα συνομήλικό μου πιτσιρικάς στην Μύκονο και παίζαμε πόλο στην παραλία με κάτι γκομενίτσες σπαθί μου φάνηκε αλλά χαθήκαν τα ίχνη του άρα δέν μπορώ να πώ «ξέρω 2 εβραίους». . . Αλλά έχω δει ταινίες εγώ και ξέρω. (Το τελευταίο είναι χιούμορ, πλάκα και μήν το πάρετε στα σοβαρά φαϊτκλαμπίστικο φια όσους ακούν Τσαούση – Βαϊμάκη, σπορ εφ έμ κλπ.). Ελπίζω να είμαι όντως το νούμερο 310 γιατί έχω ακούσει στα 32 καίγεσαι? Για τελείωμα να εξηγήσω και την υπογραφάρα : Νέος είμ’ ακόμα (και θά ‘μαι για άλλα 15 – 20 χρόνια ώς τα 50 – 55 μου κουφάλες, με φωνή 4 αυτό. Ωραίος, γιατί πάντα είμαι με τους από ‘δω (και ξέρουν γιατί οι από ‘κει και το τί τους κάναμε πάντα εμείς) άντε και γιατί έτσι μου λένε οι γυναίκες στη ζωή μου (τσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσςςςς) και χοντρός γιατί τα λέω χοντρά και τελευταία πήρα και μερικά κιλάκια, καλοζωΐα τί να πεις τς τς τς. . . Εσείς να με λέτε ολίγον εύσωμον όμως μήν παραξηγηθούμε, εντάξει ? ΚΑλά ρε ηρέμησε κι άμα παραξηγηθούμε κιόλας δέν θα σας δείρω. . . Την κόρη μου πειράξατε πιά ? Τελείωμα γιατί είμαι και ράκος! Νύυυυυχταααααα / Μέεερααααααα . . .

  312. neos wraios xondros said

    α προπό, η τελευταία καταχώρηση στο μπλογκάκι σας – πριν την πρώτη δική μου – έγινε ανήμερα των 35ων γενεθλίων μου όπως είδα και πολύ συγκινήθηκα, κλαψ! Αν διαβάσατε την έκθεσή μου – σχεδον μυθιστόρημα – νουβέλα το λές – μπράβο και πάλι μπράβο για το χρόνο και τις όποιες απαντήσεις σας, εναγωνίως αναμένων ο Αγαμέμνων (προφανώς όχι εγώ…)

  313. antony said

    jimako oso se goustara pragmatika ,, den mporw na xwnepsw oti esy topo8eth8hkes toso ratsistika nazistika gia enan lao pou an mh ti allo exei ypoferei toso,, posa gynaikopaida eyraiwn den sfagiasthkan kahkan kai petaxthkan san sapia frouta epi ths prosfaths nazistikhs kyriarxias tou adolfou… to na plhrwnoume forous gia aytous sigoura me enoxlei kai mena alla den einai logos aytos na ekfrazese etsi,oute to an kuriarxoun oikonomika,den ftaine ta paidakia tous oi kai posoi akoma eyraioi pou den exoun thn tyxh me tous anwterous dh8en kapitalistes tous, tzimako akoma mia fora to tonizw apogohteytika apo aytes tis dhlwseis,, an einai mia kakogousth farsa pare 8esh mhn ginese toso kopanos!!!

  314. Παιδια χαλαρωστε!Ο Τζιμης κανει καθ’υπερβολιν υπερεαλιστικο χιουμορ με ωμες…ρεαλιστικες πινελιες!Οσοι τον ξερουν καταλαβαινουν,τι θελει να πει.Το θεμα ειναι πως οσοι δεν τον ξερουν μπορει να τον παρεξηγησουν,ειτε οπως εσεις οι εβραιοι ειτε διαφοροι αντισημιτες για τους οποιους λογια σαν του Πανουση ειναι βουτυρο στο ψωμι τους και παιρνουν αερα!Προσωπικα τον θεωρω σφοδρο αντισιωνιστη,οχι ομως αντισημιτη.Επισης ξερετε καλα το υφος που εχει οταν μιλαει στο ραδιοφωνο.Απομαγνητοφωνημενος ο λογος του μοιαζει με λογυδριο του Πλευρη,στο ραδιο νιωθεις πως δεν τα εννοει κυριολεκτικα.Προφανως το κανει για να πικαρει τους εβραιους για την ανοχη στα εγκληματα τους ΚΡΑΤΟΥΣ του Ισραηλ(οχι του φουκαριαρη εβραιου που μενει στο Ashkelon η’ στα Ταμπουρια εδω στη Ελλαδα).Τελος μια φυλη που εβγαλε εναν κωμικο οπως ο Woody Allen και εσχατως τον τιτανομεγιστοτεραστιο Sasca Baron Cohen,ε νομιζει μπορει να αντεξει ενα γερο «κραξιμο» με μορφη «χοντρου αστειου».(δηλαδη με τα αντισημιτικα αστεια του Cohen και το γεγονος πως αποκαλει την Ιερουσαλημ ΧΑΒΟΥΖΑ της μεσης ανατολης-και ενα σωρο αλλα-πρεπει να σας φυγαν τα Kippah απο το κεφαλι-λολ).Shalom everybody!!!!

  315. antony said

    allo h n satira allo o ratsismos, exei kai filaraki ton lazopoulo! kamia sxesh!!

  316. Μαγκες ελατε να την ακουσουμε στερεοφονικα με Γλυκερια στο Ισραηλ να τα δινει ολα με επικη ερμηνεια και αφηστε το κυνηγι φαντασματων http://www.youtube.com/watch?v=j5wL6tAAzSo
    Ελπιζω να μην χαλαω το κλιμα διχονοιας,μιζεριας και κατασκευης εχθρων!!!Λολ!

  317. Abravanel said

    Είσαι γκαντέμης ! Ρίξε μια ματία εδώ «Glykeria attacked for ‘collaborating with Zionists»

  318. Δεν σου ξεφευγει τιποτα Abranavel!λολ!Κριμα να υπαρχει «ενταση» και σε ουδετερο εδαφος…Αλλα μπες στη θεση τους να ακουνε ενα τραγουδι φιλειρηνικο οταν «The performance was held while the IDF was operating in the Gaza Strip.».Τους αναψαν «τα λαμπακια» και δεν μπορω να πω πως δεν θα παθαινα το ιδιο στη θεση τους σκεπτομενος «καλα μας δουλευουν κιολας?»,χιχιχι!
    Τελος παντων,θεωρω γενναια την σταση της Γλυκεριας,αλλα και οποιου αλλου προβαλλει την αγαπη του για το Ισραηλ(εννοειται ισοδυναμα με οποιονδηποτε αλλο λαο)και ξεκολαει απο τη φενακη της ελληνοαραβικης φιλιας(ψηφοθηρια,λαικισμος,αμορφωσια?)και της μονοδιαστατης κριτικης στο «παντα κακο» Ισραηλ και τους «παντα καλους» Αραβες(γαργαρα η θεοκρατια,ο φασισμος,η ομοφοβια,ο μισογυνισμος,η λυσσα για εξαφανιση του Ισραηλ,γιατι οχι και ολου του πλανητη ενδεχομενως-λολ κ.ο.κ).Βεβαια θα μου πεις κι ο Πανουσης το ιδιο δεν κανει σε καποιο βαθμο?
    Εγω,ως φαν του,νομιζω πως απλα απευθυνεται σε αυτον που μπορει να ακουσει,στον πιο πολιτισμενο..
    Γιατι οπως ειπε κι ο Γκαιτε «Όταν δυο άνθρωποι τσακώνονται,φταίει εκείνος που είναι πιο έξυπνος.»!

  319. μιστερ μαξ said

    καθε κριτικη προς το ισραηλ χαρακτηριζεται αντισημιτισμος. Κριμα γιατι η κριτικη προς το Ισραηλ (murder inc.) ειναι υπερ των ανθρωπων και αρα καθολου αντισημιτικη. Ο ορος αντισημιτης ειναι καταρχην ρατσιστικος γιατι αποδεχεται μεταφυσικες εννοιες οπως ο εθνικισμος.

    Η μανια με την εβραϊκη ζωη και η συνεχιζομενη «κοιταξτε-με-υποφερω» φιλολογια σε συνδιασμο με την πρωτογνωρη βαρβαροτητα του κρατους του Ισραηλ, ειναι εξοργιστικη. Εισαι biased εθνικιστικα.

    Τεσπα, ξαναμπηκα σε αυτο το ιστολογιο αβραβανελ, για να βρω κανα κειμενο σου για την εβραϊκη ζωη στην ελλαδα καποιου πρακτορα απ την mossad. Ομως δεν βρηκα. Γιατι αραγε;
    Ζουνε ή οχι πρακτορες της Μοσσαντ στην Ελλαδα. ή δρουνε μονο στο Ισραηλ;

    Επισης, αβραβανελ, ποια η αποψη σου για τις δολοφονιες που κανει η μοσσαντ, οπως τις περιγραφει το bbc ( http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/8488249.stm )

  320. Θορ said

    Δεν μας ξεγελας Πανουση. Εισαι εβραιος και ολοι οι αεργοι κομμουνιστες ειναι εβραιοι τεμπεληδες, αρπαγες της συνταξης των ελληνων 80ρηδων που δουλεψανε σαν σκυλια απο 10 χρονων .
    Κατσε τωρα στην Εκαλη σου και εξαπελυσε τη δηθεν αντι-εβραικη σου ομιλια,εβραιακο.
    Γουρουνια δεν ξερετε τι σημαινει δουλεια και πως βγαινουν τα λεφτα. Αχρηστοι ,ειστε ενας ιος και τιποτα αλλο.
    Αφηστε τον φτωχο κοσμακη ησυχο. Να πληρωσετε εσεις τους πακιστανους και τους αλβανους.Η Ελλαδα δεν ειναι οικος ανοχης ουτε το ευρωπαικο κεντρο περιθαλψης αλλοδαπων.

    Πουθενα δεν γινεται στον κοσμο αυτο που γινεται στην Ελλαδα.Δεν υποστηριζουμε τον τοπο μας γι’αυτο θα πεσει το σπιτι να σας πλακωσει. Δεν εχουμε να φαμε μπατιριδες,ξυπνηστε.

  321. @Θορ / Τσάκ Νόρις
    Μπας σε καλό σου άτιμε, με έκανες και γέλασα.

    Για να μην λέμε μόνο τα στραβά, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι το Ελληνικό κράτος έχει κάνει κάποια σοβαρά βήματα στον τομέα της επανένταξης των σχιζοφρενών συμπολιτών μας στην κοινωνία.
    Σκεφτείτε ότι μόλις πριν μερικά χρόνια, κάποιος με πάθηση σαν του Θορ/ Τσάκ Νόρις, θα ήταν κλεισμένος σε ψυχιατρείο.

    Όσο για τον Τζίμη Πανούση πραγματικά λυπάμαι για την κατάντια του.
    Θυμάμαι τις εκπληκτικές παραστάσεις του στην Πλάκα πριν 20 -και βάλε- χρόνια, και το εύστοχο, πικρόχολο, καυστικό χιούμορ του, για την εκκλησία, τους μπάτσους, τους νεοέλληνες, κλπ.
    Τι κρίμα ένας τόσο έξυπνος άνθρωπος και χαρισματικός κωμικός, να ξεπέσει τόσο χαμηλά.
    Δυστυχώς όμως, όπως έχουμε δει και σε άλλες περιπτώσεις- πχ Μ Θεοδωράκης- δεν θέλει και πολύ το μυαλό του ανθρώπου για να σαλτάρει…

  322. ΚαπετάνΈνας said

    Παιδιά, είναι σίγουρο οτι ο Πανούσης τα πιστεύει όλα αυτά;
    Εγώ νομίζω οτι προκαλεί επίτηδες, θέλοντας να δείξει πως η μία πλευρά, οι βομβαρδισμοί στη Γάζα, τρέφουν την άλλη, το νεο-ναζισμό, κάτι τέτοιο.
    Μάλλον πρόκειται για πλάκα που δεν του βγήκε.Δεν είναι λογικό να τα πιστεύει, ο συγκεκριμένος.
    Δεν ξέρω πάλι, μπορεί και να τα πιστεύει.Του έχει ζητηθεί από κανέναν, να δώσει λόγο για το τι εννοούσε;

  323. Φοβάμαι Καπετάνιε ότι δεν έκανε καθόλου πλάκα..
    Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, ο αντιεβραϊσμός στην Ελλάδα είναι διαχρονική ..αξία..
    Διασχίζει κάθετα και οριζόντια την κοινωνία, και ειδικά την συντηρητική πλειοψηφία (δεξιών κ αριστερών) που αποτελεί το 80% του πληθυσμού.
    Ουσιαστικά, καρφί δεν τους καίγεται για τους Παλαιστίνιους, όπως δεν δίνουν δεκάρα για τις σφαγές στην Τσετσενία, ή στο Νταρφούρ γιατί όπως γράφει κ ο Doctor:

    « Στο Νταρφούρ, σκοτώνονται οι «αράπηδες» μεταξύ τους.
    Ούτε ιμπεριαλιστές υπάρχουν εκεί, ούτε σιωνιστές…»

    http://dimitrisdoctor2.blogspot.com/2009/01/blog-post.html

    Το πιο δυσάρεστο είναι ότι δεν παίρνουν από λόγια, ότι και να τους πει κανείς.
    Ήρθε και η οικονομικοπολιτική κρίση κ βρήκαν αφορμή κάποιοι να βουλιάξουν σε παραλογισμούς τύπου:
    « είναι όλα μάταια»
    «είναι συνομωσία Εβραίων –κλπ- εχθρών του Ελληνισμού»
    «δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, είναι όλα προκαθορισμένα»
    και άλλα τέτοια τραγικά.

    Έπρεπε να σε είχα εδώ χθές να ακούσεις με τα αφτιά σου μαγαζάτορα στην οδό Κονδυλάκη να λέει για «την συνομωσία των Εβραίων να καταστρέψουν την Ελλάδα», ενώ το μαγαζί του που ήταν κάποτε σπίτι φτωχών ΕλλήνοΕβραίων, ήταν γεμάτο με Ισραηλινούς τουρίστες!
    Να τραβάς τα μαλλιά σου…
    Δεν φτάνει που δολοφονήθηκαν, και κάποιοι τους πήραν τις περιουσίες και μετέτρεψαν τα σπίτια τους σε μαγαζιά, και τις Συναγωγές τους σε σκουπιδότοπους ή καφετέριες, τους βρίζουν και από πάνω!

    Και δεν βλέπω κανέναν να αντιδρά.
    Παλαιότερα ίσως υπήρχαν περισσότεροι αγράμματοι / ημιμαθείς / θρησκόληπτοι / φανατικοί, κλπ, νεοέλληνες.
    Η μεγάλη διαφορά είναι ότι σήμερα όλους αυτούς αλλά κυρίως την απελπισμένη νεολαία που δεν βλέπει φώς στο τούνελ, τους πιπιλάνε το μυαλό από το πρωί ως το βράδυ οι διάφοροι ‘προφήτες’, σκοταδιστές, τηλεβιβλιοπώλες, πωλητές φόβου κ ρατσισμού.

    Που θα οδηγήσει αυτή η κατάσταση και τι θα γίνει στο μέλλον με τις στρατιές των “τρελαμένων” γεμάτων μίσος συμπολιτών μας, είναι η ερώτηση που αποφεύγουν όλοι να απαντήσουν.

  324. Captain και Ντινο τα πραγματα ειναι πιο απλα νομιζω….
    Ολοι αυτοι Πανουσαιοι Λαζοπουλαιοι κλπ δωσανε οτι ειχανε να δωσουνε και τωρα επειδη life goes on and they have to survive, βλεπουν τι πουλαει , βλεπουν το main-stream (οχι μονο το τωρινο αλλα και το μελλοντικο) και το παιζουν αναλογα.
    Ψιλοσατυρα, ψιλοπολιτικη,τσελιγκοκουλτουρα, και σποντες για ολους και για ολα στο ραδιο-τηλεοπτικο κολοσσαιο της νεας εποχης. (MAD-MAX και βαλε…)

    Αμα ο Λακης λεει σε kara prime-time για τον Κισσινγκερ και το σχεδιο της καταστροφης της γλωσσας πολιτισμου της Ελλαδας κλπ , ο Τζιμακος θα μεινη στην απ’εξω ????
    Κανενας δεν τολμησε να κατηγορηση τον Λακη για αντισημιτισμο. Ξεθαρεψε και ο τζιμακος.
    Εδω ειμαστε σου λεει… Τι θελει ο λαος ?? Ριξτου τα. Χιεστηκε και ο ενας και ο αλλος για τους παλαιστηνιους, οπως θα χιεστουν και για τους Ισραηλινους αν τα πραγματα πανε στραβα και δεν προλαβουν να αντιδρασουν.
    Ολοι κανουμε κριτικη απο μακρυα χωρις να καταλαβαινουμε τι σημαινει να λεει ο αλλος οτι θα σε εξαφανισω μολις βρω την ευκαιρια.
    Και βεβαια τον τελευταιο καιρο Israel is the underdog ακομα και απο την Αμερικη του Ομπαμα.
    Ναι, ισως αντιδρουν καποιες φορες βιαια και δυσαναλογα.
    Δεν υπαρχει ομως σημερα κρατος στον πλανητη που να εχει αγωνια για το αν θα του ριξουν ατομικη βομβα για να το εξαφανισουν απο τον χαρτη.
    Ουτε στον ψυχρο πολεμο να ειμασταν !!!!
    Χιεστηκαν ομως και παλι. Τι λεει το main-stream? Down with Israel. Aρα ριξτου στα αυτια.

    Οσο για τον @ MISTER MAX να εχει υπ’οψιν του οτι αν τα πραγματα προχωρησουν συμφωνα με την τροπη που εχουν παρει τωρα, να ειναι σιγουρος οτι καποια στιγμη θα τους ψαχνει τους πρακτορες της Μοσσαντ στην Ελλαδα………… Αλλα δεν θα τους βρισκει !!!

  325. Άστα να πάνε, από πού να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς.
    Μπαρούφες όπως ότι ο πρόεδρος Ομπάμα είναι Μουσουλμάνος, ή τις δηλώσεις του πρόεδρου της βουλής για τους Γερμανούς..
    (του απάντησε κατάλληλα ο Ν. Δήμου)

    Τα δύσκολα αρχίζουν με κάτι παλιο@#&¨<$* σαν αυτόν εδώ:
    http://www.cosmo.gr/News/Hellas/291879.html

    Και να σκεφτείς ότι αυτός ο …αχαρακτήριστος είναι δημόσιος υπάλληλος!
    Τον πληρώνουμε όλοι για να μας βρίζει.
    ( Να σου θυμίσω ότι είναι ο ίδιος που κατήγγειλε τον… Έλτον Τζόν (!) ενώ προσπάθησε με επιστολές να επαναφέρει στον ..ίσιο –ορθόδοξο-δρόμο τον Stephen Hawking (!!!!), και τον Καντάφι (!?)…..

    Κάτι τέτοιοι θέλουν τους Έλληνες πρόβατα, φοβισμένους ότι τους κυνηγά όλη η υφήλιος με συνωμοσίες και υποχθόνια σχέδια, χύνοντας δηλητήριο στις καρδιές των ανθρώπων.

  326. […] του στυλ: “Εβραίοι – γουρούνια – δολοφόνοι” (κι εδώ χωρίς ήχο) ή χασκογελούσε με αστεία με Εβραίους και […]

  327. […] του στυλ: “Εβραίοι – γουρούνια – δολοφόνοι” (κι εδώ χωρίς ήχο) ή χασκογελούσε με αστεία με Εβραίους και […]

  328. […] του στυλ: “Εβραίοι – γουρούνια – δολοφόνοι” (κι εδώ χωρίς ήχο) ή χασκογελούσε με αστεία με Εβραίους και […]

  329. […] του στυλ: “Εβραίοι – γουρούνια – δολοφόνοι” (κι εδώ χωρίς ήχο) ή χασκογελούσε με αστεία με Εβραίους και […]

  330. […] Εγραψαν: Κώστας Κατσουλάρης, περιούσιος, Νίκος Δήμου, η εφημερίδα Στόχος και ο JustAnotherOneGoneOff σε άσχετο χρόνο. […]

Leave a reply - Σχολιάστε νηφάλια