Abravanel, the Blog

Jewish life and not only in Greece / Εβραϊκή ζωή και όχι μόνο στην Ελλάδα

Ιανουάριος ’09: Αντισημιτική βία στην Ελλάδα/January ’09: Antisemitic violence in Greece

Posted by Abravanel, the Blog στο 27/09/2009

Ελληνικά (english translation follows)

Διμοιρίες των ΜΑΤ έξω από συναγωγές, συσκέψεις σε εβραϊκά σχολεία – ενώ συναγωγές, νεκροταφεία και μνημεία γινόντουσαν στόχος βανδαλισμών και εμπρησμών. Αυτή ήταν η εικόνα που παρουσίαζε ο Ελληνικός Εβραϊσμός τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο όταν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας αποφάσισε ότι ο καλύτερος τρόπος να στηρίξει τους «αγωνιστές της Χαμάς» (η γνωστή αντισημιτική εφημερίδα Αυριανή, 29/12/08) ήταν να ξεσπάσουν ενάντια στους έλληνες συμπολίτες που γεννήθηκαν με την λάθος θρησκεία. Αν και το είχα γράψει από μήνες είχα αποφασίσει να μην το δημοσιεύσω αλλά η πεποίθηση οτι στην Ελλάδα ο αντισημιτισμός περιορίζεται στο ΛάΟΣ του Γ.Καρατζαφέρη ή είναι μόνο λόγια οφείλει να αντιμετωπίσει τα γεγονότα.

Βίαια αντισημιτικά γεγονότα συνέβησαν 9 ελληνικές πόλεις: σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, Ιωάννινα, Κέρκυρα αλλά και σε judenrein πόλεις όπως Κομοτηνή, Βέροια και Δράμα. Σε πανελλήνιο επίπεδο είδαμε εξοργιστικές δηλώσεις για «εβραίους που μυρίζουν αίμα» από τον ηγέτη της Ακρας Δεξιάς Γιώργοavriani_americanjews Καρατζαφέρη και που σιωπηλά επικροτήθηκαν από τον Πρόεδρο της Βουλης Δ.Σιούφα. Η Αριστερά καταδίκασε με την μέγιστη αυστηρότητα το Ισραήλ και ταυτόχρονα αρνήθηκε να καταδικάσει τα βίαια αντισημιτικά επεισόδια στην ίδια της την χώρα, ενώ τραγελαφική ήταν η χρησιμοθηρική αναφορά στο «Ολοκαύτωμα» στη Γάζα από ανθρώπους που ευτελίζουν ενσυνείδητα την Σοά και αρνούνται να συμμετάσχουν σε όποια τελετή μνήμης.

Στελέχη της Εκκλησίας της Ελλάδος όπως ο Μητρ.Πειραιώς Σεραφείμ μίλησαν για «σιωνιστικά τέρατα με γαμψά νύχια» που στηρίζονται από τις «μασονικές στοές» και κατηγόρησε ευθέως τους έλληνες εβραίους, (ο νεοναζιστικός Στόχος επικροτεί). Άλλοι όπως ο Μητροπ.Θεσσαλονικής Ανθιμος, (γνωστός για άλλες αμφισβητήσιμες δηλώσεις), είπε οτι οι εβραίοι τιμωρούνται γιατί «σταύρωσαν το Χριστό» και είναι θεοκτόνοι – άλλωστε την κάρτα των θεοκτόνων την έπαιξαν και πρωτοσέλιδα εφημερίδων όπως η Βραδυνή μιλώντας για «Σταύρωση» και «Πόντιους Πιλάτους».  Δεν αναφέρομαι καν στα πρωτοσέλιδα παρανοϊκών αντισημιτικών ορθόδοξων εφημερίδων όπως ο Ορθόδοξος Τύπος που μιλούσαν «ΣΙΩΝΙΣΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΣΩΝΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ», αλλά θα περιορισθώ στην αντισημιτική εφημερίδα Αυριανή που στο πρωτοσέλιδο δεξιά κατηγόρησε τους αμερικανοεβραίους οτι έκλεψαν τον πλούτο, δημιούργησαν την παγκόσμια οικονομική κρίση μας πληροφορούσε για τις προσπάθειες των αμερικανοεβραίων να ξεκινήσουν τον Γ’ΠΠ (!!!), ενώ και αυτή μίλησε για «Ολοκαύτωμα». Μη ξεχάσουμε την Απογευματινή με πρωτοσέλιδο «Ολοκαύτωμα» και που είχε υποστηρίξει στο παρελθόν οτι οι ισραηλινοί κλέβουν τα όργανα των Παλαιστινίων και όλες τις υπόλοιπες εφημερίδες που αρνήθηκαν συστηματικά να αναφερθούν στο ρατσιστικό μίσος που κυρίευσε την χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί το μένος που επιδείχθηκε από τηλεοράσεις και ραδιόφωνα – ξεχωρίζει η ραδιοφωνική εκπομπή του Τζίμη Πανούση που ξεκαθάριζε οτι δεν υπάρχει καλός εβραίος αλλά είναι όλοι γουρούνια και δολοφόνοι αλλά ευτυχώς οι μέρες τους είναι μετρημένες. Αλλά ας περιοριστούμε στις απτές εκφράσεις του εφιάλτη του ρατσισμού που εκφράστηκε από την Ακρα Αριστερά, την Ακρα Δεξιά και τις νεοναζιστικές ομάδες της χώρας μας.

Αθήνα

Αντισημιτικά γκράφιτι εμφανίστηκαν σε πολλούς δρόμους της πόλης – εδώ βλέπουμε σύνθημα στο εβραϊκό νεκροταφείο που μιλάει για «ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ΕΒΡΑΙΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ». Αν υπήρχε κάποια αμφιβολία για την θρησκευτική δίασταση της αντίθεσης, οι δράστες φρόντισαν να το ξεκαθαρίσουν με το να προσθέσουν το εβραίος μετά το ισραηλίτης, αφού μάλλον το μπέρδεψαν με το ισραηλινός.chrissiavghiathens_cemet

Μεταξύ των πολλών αντιπολεμικών διαδηλώσεων ξεχωρίζουν αυτές της Χρυσής Αυγής όπου η «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» συνδυάζονταν αρμονικά με το «Τσεκούρι και φωτιά στα εβραϊκά σκυλιά» και το «Εβραίοι,Γουρούνια,Φονιάδες των Λαών», (έχω και το βιντεο με την παρέλαση τους στο κέντρο της Αθήνας – σε άλλες περιπτώσεις αριστερές και αναρχικές ομάδες αντιστέκονται αλλά από ότι φαίνεται δεν πρέπει να διαφωνούσαν σε αυτή την περίπτωση). Στελέχη της οργάνωσης έδωσαν συνεντεύξεις σε πανελλήνιους τηλεοπτικούς σταθμούς όπως το Μέγκα – και γιατί όχι; Αλλωστε τα διάφορα ακροδεξιά κόμματα μάζεψαν περίπου 11% στην Αθήνα στις ευρωεκλογές που ακολούθησαν.

Βέροια

Άγνωστοι προσπάθησαν να πυρπολήσουν την Συναγωγή που βρίσκεται μέσα στην εβραϊκή συνοικία της Μπαρμπούτας μέσα στην πόλη της Βέροιας – ευτυχώς η φωτιά δεν επεκτάθηκε και μόνο η είσοδος και η βεράντα υπέστησαν ζημίες. Κατά διαβολική σύμπτωση πριν ένα χρόνο έγραφα για τις κατηγορίες οτι οι εβραίοι ενέχονται σε ανθρωποθυσίες που διατυπώθηκαν τον τηλεστάρ και επιτυχημένο συγγραφέα Ιωάννη Φουράκη, λόγω των ερευνών για την εύρεση του Αλεξ Μεσχισβίλι κοντά στην Μπαρμπούτα.

Βόλος

stoa5Η εβραϊκή κοινότητα της πόλης στοχοποιήθηκε από αριστερούς «ακτιβιστές» οι οποίοι έγραψαν συνθήματα στο τοίχο της συναγωγής της πόλης στις 31/12 απαιτώντας από έλληνες να απολογηθούν για το τι συμβαίνει σε ένα τρίτο κράτος και πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων στο χώρο όπου προσέρχονται για να προσευχηθούν – οι λειτουργίες αναβλήθηκαν και η συναγωγή έκλεισε μέχρι να περάσει η μπόρα.

Η αριστερή οργάνωση Αντιεξουσιαστική Κίνηση, που εμφανίστηκε ως υπεύθυνη για το γεγονός, με ανακοίνωση της αποποιήθηκε κάθε ανάμειξη αλλά ταυτόχρονα φρόντισε να  εμφανίσει την εβραίους σχεδόν σαν απόδημους ισραηλινούς με το να ταυτίσει την κατάσταση τους με την «τουρκική» μειονότητα της Δυτικής Θράκης.

Δράμα

drama_vevilosiΤο Μνημείο του Ολοκαυτώματος καλύφθηκε με συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης. Δεν είναι προφανώς η πρώτη φορά – ξεχωρίζει η φορά που αριστερός «ακτιβιστής» είχε φροντίσει να ανακοινώσει την βεβήλωση που πραγματοποιήθηκε λίγο μετά. Πέρα από το ανορθόγραφο σύνθημα, οι επίδοξοι ειρηνόφιλοι διέγραψαν και τα ονόματα των εβραϊκών κοινοτήτων της Δράμας, της Καβάλας, της Νέας Ορεστιάδας, του Διδυμότειχου, της Ξάνθης, της Κομοτηνής, των Σερρών και της Καβάλας που δολοφονήθηκαν από τους ναζί Γερμανούς και τους Βούλγαρους σύμμαχους τους – το τι μήνυμα ήθελαν να περάσουν το αφήνω σε εσάς.

Θεσσαλονίκη

Ημερίδα του Εβραϊκού Μουσείου αναβλήθηκε μετά από «προειδοποιήσεις φοιτητών», ενώ η Ομάδα για την Μελέτη του Ελληνικού Εβραϊσμού στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας έγινε δέκτης «προειδοποιήσεων». Δεν θα αναφερθώ καν στα δεκάδες γκραφίτι που γέμισαν του τοίχους της πόλης ταυτίζοντας ισραηλινούς ή/και έλληνες εβραίους με τους ναζί.

Διμοιρίες των ΜΑΤ βρέθηκαν να φρουρούν τα γραφεία της Εβραϊκής Κοινότητας και την συναγωγή πολλές φορές κατά την διάρκεια διαδηλώσεων. Το ΚΚΕ για μια ακόμη φορά αποφάσισε να καταλήγουν οι πορείες διαμαρτυρίας στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος, (υπενθυμίζω οτι το επίσημο ΚΚΕ το είχε βανδαλίσει το 2006 κατά την διάρκεια της πρώτης διαδήλωσης από το Ολοκαύτωμα και μετά ενάντια στην εβραϊκή κοινότητα της πόλης που είχε καταλήξει στον βίαιο αποκλεισμό των γραφείων της Κοινότητας). Ξεχωρίζει η άρνηση του Συριζα να συμμετάσχει στην Εθνική Ημέρα Μνήμης Ολοκαυτώματος στις 27/1 – όχι ότι έτσι και αλλιώς συστηματικά αρνείται να παρουσιαστεί αλλά αξίζει να σημειωθεί η απύθμενη υποκρισία των τοπικών αξιωματούχων του που δεν έχουν πρόβλημα να διαφημίζουν τις «ανθρωπιστικές» εκδηλώσεις τους πάνω από τα οστά των 350.000/500.000 νεκρών εβραίων που ακόμα βρίσκονται κάτω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Άλλωστε γνωρίζω για μια περίπτωση «αντιρατσιστή» τοπικού στελέχους, του οποίου το σπίτι στην Ανω Πόλη «στολίζεται» από λεηλατημένες ταφόπλακες του εβραϊκού νεκροταφείου.

Για τα αντισημιτικά κηρύγματα του τοπικού Μητροπολίτη, που διακρίνεται για την εβραιοφαγία του, αναφέρθηκα πριν. Η ειρωνία οτι τα κηρύγματα έγιναν στο Ναό του Αγίου Δημητρίου  που έχει φτιαχτεί από κλεμμένες εβραικές ταφόπλακες προφανώς δεν ήταν εμφανής στο σεβάσμιο ιερέα.

Ιωάννινα

ioann_cemetΓια πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια άγνωστοι έσπασαν τάφους στο εβραϊκό νεκροταφείο της πόλης στις 19/1. Το φαινόμενο είναι, πλέον, τόσο αναμενόμενο που ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων είχε ήδη ειδοποιήσει την Αστυνομία, χωρίς όμως αυτή να λάβει μέτρα. Το εβραϊκό νεκροταφείο Ιωαννίνων έχει γίνει μόνιμος στόχος τα τελευταία χρόνια μέσα στην γενική αδιαφορία της τοπικής κοινωνίας και την πιθανή εμπλοκή των τοπικών αστυνομικών αρχών. Έκτοτε από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα έχουν γίνει πέντε επιθέσεις και φτάσαμε στο επίπεδο να βεβηλώνονται τα ίδια τα λείψανα με σκοτωμένα ζώα για να υπάρξει κάποια μικρή αντίδραση , ενώ οι τοπικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας διακρίθηκαν από την άρνηση τους να καταδικάσουν το γεγονός.

Αξίζει να τονίσουμε αυτή η σειρά επιθέσεων μαζί με αυτή του Ιουλίου ήταν μια από τις χειρότερες αντισημιτικές επιθέσεις των τελευταίων ετών, (στην φωτογραφία οι σπασμένοι τάφοι του Ιανουαρίου).

Κέρκυρα

Βανδαλισμοί σημειώθηκαν στην συναγωγή της πόλης. Προφανέστατα καμμία αντίδραση σε μια πόλη με μια μακριά παράδοση αντισημιτισμού, (το πογκρόμ του 1891 – το χειρότερο στην ελληνική ιστορία, η συνεργασία με τους γερμανούς στην εξαφάνιση της τοπικής εβραικής κοινότητας…).

Λάρισα

Η Λάρισα υπήρξε η πόλη στην οποία η αντισημιτική παράνοια της Αριστεράς και της Δεξιάς εκδηλώθηκε με ιδιαίτερη μανία. Κατά την διάρκεια πορείας για τις συνθήκες στις φυλακές στις 17/1 αναρχικοί και παλαιστίνιοι διαδηλωτές επιχείρησαν να βανδαλίσουν την συναγωγή της πόλης. Αυτόνομοι από συγκεκριμένη ομάδα που συμμετείχαν στην πορεία τους απέτρεψαν, παρά τις αντιδράσεις λοιπών μερών της διαδήλωσης. Η Συναγωγή χρειάστηκε και άλλες μέρες την προστασία από διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ συνθήματα των διαδηλωτών επαναλάμβαναν τις γνωστές κατηγορίες οτι οι εβραίοι ελέγχουν την Ελλάδα και οτι η Αστυνομία προστατεύει «τους αφέντες» της.

neonazi_in_larissa_clean Την ίδια μέρα ακροδεξιές οργανώσεις συνδεδεμένες με την Χρυσή Αυγή διοργάνωσαν συγκέντρωση έξω από τον χώρο όπου είναι συγκεντρωμένη η Συναγωγή και το Εβραϊκό Σχολείο με τίτλο «Εβραίοι Δολοφόνοι. Έξω από την Λάρισα!«, (στην φωτογραφία δεξιά screenshot από νεοναζιστικό ιστότοπο που ανακοίνωνε την νεοναζιστική σύναξη – η ανάρτηση σήμερα έχει διαγραφεί). Η συγκέντρωση κατέληξε στον βανδαλισμό του μνημείου για την εξόντωση των Λαρισαίων Εβραίων. Ταυτόχρονα κυκλοφόρησαν μηνύματα για μποϋκοτάζ των εβραϊκών καταστημάτων και μηνύματα για  μαζική συμμετοχή της Χρυσής Αυγής σε διαδηλώσεις της «ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ· ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΟΠΑΛΑΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ». Ας μην ξεχνάμε οτι η Συναγωγή αποτελεί μόνιμο πέρασμα των νεοναζιστικών διαδηλώσεων της Χρυσής Αυγής μέχρι και σήμερα όπως μαθαίνουμε από την ίδια την Χρυσή Αυγή.

Δεν χρειάζεται να προσθέσω οτι η εβραϊκή κοινότητα της πόλης μετά από αυτή την συνδυασμένη επίθεση από Αριστερούς και Δεξιούς αντισημίτες αναγκάστηκε να διακόψει κάθε κοινοτική δραστηριότητα μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα, ενώ αυξήθηκαν τα μέτρα προστασίας στο εβραϊκό σχολείο που βρίσκεται στην ιδια περιοχή.

Επιμύθιο

Είναι αδαής ή ανενημέρωτος ή κακόβουλος αυτός που πιστεύει οτι στην Ελλάδα δεν υπάρχει αντισημιτισμός και οτι οι έλληνες έχουμε κάνει το εμβόλιο κατά του ρατσισμού. Αυτό αφορά είτε πιθανούς ψηφοφόρους του ΛΑΟΣ, είτε υποψηφίους των Ο-Π που πιστεύουν οτι η ζωή των εβραίων στην Ελλάδα «δεν επηρεάζεται βαθύτερα» και τα κίνητρα της αντισημιτικής βίας βασίζονται στην «πολιτική του Ισραήλ».

Πολύ χειρότερα γεγονότα συνέβησαν αλλού στην Ευρώπη όπως στην Ολλανδία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία – η Ελλάδα δεν υπήρξε μοναδική περίπτωση. Πουθενά όμως δεν υπήρξε μια τέτοια εκκωφαντική απουσία αντιδράσεων από την κοινωνία και από τον πολιτικό κόσμο. Ευχαριστώ το Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσινκι, τους terminal119 που υπήρξαν οι μόνοι που καταδίκασαν αυτές τις ενέργειες. Ολους τους υπόλοιπους τους ευχαριστώ για το διεθνιστικό τους ενδιαφέρον – τα εκατομμύρια των διαδηλώσεων για τις σφαγές των Κούρδων στο Ιράκ του Σαντάμ, τις σφαγές εκατοντάδων χιλιάδων μαύρων χριστιανών από άραβες μουσουλμάνους στο Νταρφούρ, την γενοκτονία στην Ρουάντα ή τις μαζικές σφαγές αλβανών από τους σέρβους αδερφούς στην γειτονιά μας σε Κόσοβο και Βοσνία ή ακόμα πιο πρόσφατα με τους Ταμίλ αποτελούν αποκαλυπτικές των κινήτρων τους πίσω από το όψιμο ενδιαφέρον τους.

Είναι γελοίοι και βαθύτατα υποκριτές αυτοί που ξέρουν να μιλάνε για καημένους επαγγελματίες αντιρατσιστές που δεν μπορούν να επικρίνουν το Ισραήλ χωρίς να κατηγορηθούν για αντισημιτισμό, ενώ στην πραγματικότητα κρατούν το στόμα τους ερμητικά κλειστό για τα όργια που συμβαίνουν στην ίδια τους την χώρα κάθε φορά που φουντώνει η κατάσταση στην Μέση Ανατολή. Οτι κάθε μέρα υπάρχουν δεκάδες άρθρα και τηλεοπτικές εκπομπές για τα δικαιώματα των παλαιστινίων, ενώ το γεγονός οτι στα Ιωάννινα κανείς δεν αισθάνεται ασφαλής για την τύχη των λείψανων της οικογένειας του – κατά τα άλλα ελλήνων πολιτών οι οποίοι είναι χρήσιμοι για φόρους, στρατό και για να λέμε πόσο ανεκτική είναι η χώρα μας – δεν ακούστηκε κουβέντα. Για να μην μιλήσω για την κατάσταση στην Θεσσαλονίκη με την οποία θα ασχοληθώ εκτενώς φέτος.

ΥΓ. Ξεχωρίζω την ανάρτηση του doctor που μόνο για φιλο-ισραηλινός δε μπορεί να κατηγορηθεί – με εκφράζει απόλυτα. Οσο για τους επαγγελματίες αντιφασίστες της Αριστεράς ξεχωρίζω τα σχόλια της antifa-area η οποία είναι ενδεικτική του αντιεξουσιαστικού/αριστερού αντισημιτισμού – δείτε και το About Us του ιστολογίου ενδεικτικό της πνευματικής τους ένδειας που ούτε να αντιγράψει παπαγαλία ένα κείμενο δεν είναι ικανή. Επίσης ευχαριστώ λ:ηρ, e-lawyer, plagal & G.Sarigiannidi.

English (photos from greek version)

Riot Police (MAT) guarding synagogues, meetings of anxious parents in Jewish schools – while synagogues, cemeteries and monuments became targets of vandalism and arson. This was the picture that Greek Jewry presented in December and January when the totality of the greek society decided that the best way to support the “champions of Hamas” (as infamous anti-Semitic newspaper Avriani put it, 29/12/08) was to burst against fellow greek citizens born with the wrong religion

Violent antisemitic incidents occurred in 9 greek cities: Athens, Salonica, Larissa, Volos, Ioannina, Corfu but also in judenrein avriani_americanjewscities such as Komotini, Veria, Drama. Nationwide we saw outrageous statements on “blood craving jews» by Extreme-Right leader Y.Karatzaferis, while Leftist leaders went overboard in condemning Israel but downright refused to condemn antisemitic incidents in their own home; especially their utilitarian reference to the Holocaust would have been tragic if not comic in front of their downright refusal to join the State Holocaust Memorial Day later in the month as they usually do. Members of the Greek Church like Metrop.of Piraeus Serafim spoke of «zionist monsters with sharp claws» being aided by “massonic lodges”. Metrop.of Salonica Anthimos, (already famous for other anti-jewish statements), said that Jews are being punished for killing Jesus Christ; the “Christ-Killer” card was also played by newspaper frontpages like Vradini speaking of “Crucifixion” and “Ponzio Pilates”.  I won’t even mention the paranoid  antisemitic Christian Orthodox newspapers like Orthodoxos Tipos who frontlined «Zionists and Massons support the slaughtering» but I will limit myself to the infamous antisemitic newspaper Avriani which spoke of American Jews stealing the money and causing the world economic crisis and warned us of American Jews plotting to set off WW3 (!!!) <photos in the left> while also frontlining “Holocaust”. Let’s not forget newspapers like Apogevmatini which frontlined «Holocaust» which had already accused Israelis of harvesting Palestinian organs long before the swedes ever discovering the rumor and all the other newspapers which refused to talk about the wave of antisemitic hatred that swept through Greece.

The Press and the TV did their best to exasperate the climate – a known liberal radio presenter, Jimmy Panousis, said it plainly: «There are no good jews» and that Jews are pigs and murderers but fortunately their days are numbered. But let’s limit ourselves to the tangible aspects of the racist nightmare that swept Greece and included Far Right, Far Left and neonazi groups in Greece.

Athens

Antisemitic graffiti appeared in many streets; in the photo we can see written on the walls of the Jewish Cemetery: «Israelites Jews Murderers». In case the clearly religious aspect of the hatred went unnoticed, the perpetrators added «Jews» probably because they confused «Israelites» with «Israelis».

chrissiavghi

Neonazi antisemitic march in Athens

athens_cemet

"Israelites Jews Murderers"


Among the various antiwar protests, the one of neonazi group Chrissi Avgi gains prominence where «Freedom to Palestine» was combined with «Ax and fire to the jewish dogs» and «Jews, Pigs, Murderers of nations», (Ι have the video of the march – usually they face leftist demonstrators but it appears that this time they were in agreement). Members of the neonazi group were interviewed by national TV stations like Mega TV and why shouldn’t they, Extreme-Right political parties managed to gather 11% in Athens in the recent elections.

Veria

Unknown perpetrators attempted to set on fire the synagogue of the city in the center of Veria, in the old Jewish Quarter named Barbouta – fortunately only the door and the patio suffered damage. Ironically a year ago I was writing about blood libel accusations from trash-TV star and successful author Ioannis Fourakis who accused Jews of human sacrifices during the search of hate-crime victim Alex Mechisvili in the Barbouta district.

Volos

stoa5

"The State of Israel is murdering! What side are you on?"

The Jewish Community of Volos was targeted by leftist protesters which sprayed graffiti on the exterior wall of the synagogue and against the community itself on 31/12 demanding greek citizens apologizing for what is happening in a third country and asking for loyalty credentials in the place they go to worship;  the synagogue remained closed and services were suspended indefinitely.

The leftist organization Antiexousiastiki Kinisi, which appeared responsible for the act, denied in a statement any involvement after presenting Greek Jews almost as Israelis in exile when drawing a parallel with what the situation of the «turkish» minority of Western Thrace.

Drama

drama_vevilosiThe Holocaust Monument was vandalized with pro-Palestinian graffiti. Of course it wasn’t the first time happening, with the most famous vandalism being the one by a leftist activist some years ago who announced his intentions amidst general indifference to the act he proceeded to do. Besides the wrong spelling the would-be peace activists also erased the names of the murdered, by the nazi Germans and their Bulgarian allies, Jewish Communities of Serres, Drama, Kavala, Nea Orestiada, Didymoteicho, Xanthi, Komotini. What was their message I leave it up to you to interpret.

Salonika

A seminar of the Jewish Museum was postponed after «warnings» of students, while a meeting of the Study Group for Greek Jewry also received «warnings». I won’t even comment on the tenths of graffiti appearing all over the city equating the Greeks Jews and/or Israelis to the Nazis.

Riot Police (MAT) were often found guarding the offices of the local community and Synagogue. The greek Communist Party once again decided to end its protests in the Holocaust Memorial that had vandalized in 2006, (only to top that with a demonstration against the Salonican Jews themselves the following day ending in the blockade of the communal offices), while leftist parliamentary party Sy.Riz.A. declined to participate in the Holocaust Memorial Day, as it has done frequently the past years. I won’t comment on the bottomless hypocrisy of the local party officials which on the other hand have no problem hosting their «antiwar» rallies on the University which lies on top of the remains of 350.000/500.000 Jews which were never removed from the destroyed, by Greek Authorities during the Holocaust, Jewish Cemetery of Thessaloniki. Indicative is the case of an «anti-racism» activist whose house in Ano Poli district is «adorned» with looted Jewish gravestones.

We have already mentioned above of the antisemitic sermons of the local Metropolite. The irony that the sermon took place in the St.Demetrious Church which is constructed by looted Jewish gravestones was probably lost on the elder priest.

Ioannina

ioann_cemet

Broken tombs in January

For yet another time the local Jewish Cemetery was vandalized and some tombs were broken on 19/1. These incidents are so common that the president of the community had already warned the Police which declined from taking preventive measures. The Jewish cemetery in Ioannina is a permanent target of extreme-Right vandalism the past years amids the general indifference of the local society and suspicions for possible local Police involvement in the vandalisms. Since January we have had 5 attacks and we’ve reached a level of the remains themselves being desecrated with smashed animals to have any kind of reaction, while the local organization of ruling conservative party Nea Dimokratia refused categorically to condemn the incident.

It’s worthy to point out that these attacks, together with the one of July are probably the worst antisemitic incidents in recent years, (in the photo the broken graves of January).

Corfu

The city Synagogue was vandalized. Of course there were no reactions in an island with a strong antisemitic tradition, (the 1891 pogrom – worst in greek history, local cooperation with the Germans during the Holocaust etc).

Larissa

The town in which the antisemitic madness of both Left and Right was emblematic. During a protest on 1/17 anarchists and Palestinians tried to vandalize the Synagogue. Other autonomous protesters from a specific group managed to stop them despite the general resentment. Riot Police protected the Synagogue for several days, while protesters suggested that Jews rule Greece and thus the Police was protecting «it’s masters».

The same day FarRight and neonazi groups linked with Chrissi Avghi also held a protest near  the Synagogue and the neonazi_in_larissa_cleanJewish Elementary School; the main theme was «Jewish Murderers – Get out of Larissa»<screenshot of the invitation in the left – they have removed any trace since> The protest resulted in vandalizing of the Holocaust Monument for the  murdered Jews of Larissa.  Contemporaneously messages circulated calling on the boycotting of Jewish shops and the participation of Chrissi Avghi in protests of the «Paneuropean Comittee on ending the Gaza boycott – GreekPalestian Friendship committee«. Let’s not forget that still today neonazi marches do not fail to pass in front of the Synagogue and shout antisemitic slogans.

Needless to add that the Jewish Community of Larissa after these combined attacks by Leftist and Rightist antisemites was forced to suspend all communal activities until things calmed down, while security measures were increased in the Jewish School which is found in the same area.

Aftermath

He is either ignorant or not-informed or malicious anyone who thinks that in Greece there is no antisemitism and greeks have taken the immunization shot against racism. This includes the possible voters of antisemitic political party LàOS and the Green’s candidates who think the life of Greek Jews «is not deeply affected» and the motives of antisemitic violence are based «on the policy of Israel».

Much worse happened in Europe like the Netherlands, France or Great Britain – Greece was neither an isolated case, nor would it qualify as the worse offender. Still, nowhere in the world did we see such a deafening lack of reactions by the greek political parties and society in general. I would like to thank Helsinki Monitor, terminal119 for they were the only ones to condemn these acts. Concluding I would like to thank everyone else for the famous greek international solidarity – the innumerable protests for the slaughter of Kurds in Saddam’s Iraq, the slaughter of hundreds of thousands of black christians by muslim arabs in Darfur, the genocide in Rwanda or the mass murders of albanians by our serb brothers in our own back yard or even more recently for the Tamil massacres are immensely revealing of the real motives behind their interest.

I would also like to add that they are ludicrous and deeply hypocritical those who cry over poor professional antiracism activists in Greece who cannot judge Israel without being accused of antisemitism, while they keep their mouths hermetically shut over the orgies that take place in their own country every time the situation in the Middle East gets heated. That every single day there were articles and TV shows on the Palestinian rights while on the fact that in Ioannina no one is was feeling secure even for the fate of the remains of their loved ones – greek citizens useful for taxes, the army and saying how tolerant Greece is – wasn’t being said anything.

237 Σχόλια to “Ιανουάριος ’09: Αντισημιτική βία στην Ελλάδα/January ’09: Antisemitic violence in Greece”

  1. Abravanel said

    Δεν είχα σκοπό να το δημοσιεύσω αλλά από ότι φαίνεται ο Λιακόπουλος έχει δίκιο και ζούμε σε παράλληλα σύμπαντα – ένα όπου το χριστιανικό μέρος της κοινωνίας είναι οι περήφανοι υπερασπιστές των αδυνάτων και το δικό μου όπου αδύναμοι είναι όσοι ζουν μακρυά από εμάς και δεν μας υπενθυμίζουν την δική μας υποκρισία.

  2. Αυτό αφορά είτε πιθανούς ψηφοφόρους του ΛΑΟΣ, είτε υποψηφίους των Ο-Π που πιστεύουν οτι η ζωή των εβραίων στην Ελλάδα “δεν επηρεάζεται βαθύτερα” και τα κίνητρα της αντισημιτικής βίας βασίζονται στην “πολιτική του Ισραήλ”……

    Κοιτα Αbravanel… χρειαζεται να κανουμε και καποιες διακρισεις ..

    Μπορει καποιοι Υποψηφιοι των Ο -π να πιστευουν οτι τα κίνητρα της αντισημιτικής βίας βασίζονται στην “πολιτική του Ισραήλ”……

    Αυτο μπορει να οφειλεται στην ελλειψη εμβαθυνσης
    Ομως δεν τους Εξισωνει ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ με τους του Λαος

    Και Μπορει και στο Συριζα να υπάρχουν Και αντισημιτες
    Ομως Υπάρχουν και ανθρωποι που Πολεμουν συστηματικά και με πεισμα Τον Αντισημιτισμό
    Και Φυσικά σε καμμια περιπτωση Δεν ειναι το ιδιο με την Συστηματικό και Μονιμο Αντισημιτισμό του Λαος και τςη Δεξιας …

    ( κατ’ αναλογιαν … Και στο Εαμ /Ελας μπορει να υπεβωσκε σε καποιους ενας αντισημιτιμσός ( οπως και στον Σταλινισμό συνολικά)

    Ομως θα ηταν εντελώς Γελοιο να εξισωναμε τον ΕλαΣ και το Εαμ με τους ιδεολογικους προγονους της Σημερινής Δεξιας (οπως κανουν και σημερα ακομη καποιοι Βρωμεροι )
    δηλαδή τους Χασαπηδες των Γερμανων Ναζί (αυτους που καναν την Βρωμικη Δουλεια στην εξοντωση Εβραιων και Μη εβραιων ) δηλαδή τους Ταγματασφαλήτες Δωσιλογους -συνεργατες τους

  3. .. ας το Πω κιαλλιως

    Μπορει καποιοι που καταφεραν να μπουν στους Ο-Π( ή εστω να ξανα-μπουν )
    να συναγωνιζονται το Λάος στον Θλιβερο εθνολαικισμό και στις Βρωμικες προβοκατορικες και Υπουλες επιθεσεις εναντιον των υποψηφιων και του Ευρωβουλευτή των Ο -π

    Ομως αυτο το Γεγονός θα ηταν Γελοιο να μας οδηγουσε στο να εξισωναμε τους Ο-Π πρασινους με το Λαος ( και τους συγκατοικους του στην Πολυκατοικια δηλαδή την Νεα Δημοκρατια)

  4. φυσικά τα παραπάνω ειναι Παραδειγματα και ελπίζω να μη τα πάρει κανεις ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΆ

  5. ArisMUC said


    Το τελευταίο που έχω να πω μπροστά σ’ αυτά είναι να κάτι για την υπεράσπιση του ΣΥΡΙΖΑ/Ο-Π…

    Το πρώτο είναι, τι σ%&$ά να ψηφίσω;

  6. plagal said

    Επειδη δεν θελω να παρεκτραπει η κουβεντα στην αριστερα, γιατι το θεμα καθαυτο ειναι πολυ σοβαρο, δεν θα αντιγραψω ολοκληρο το σχολιο μου για το «γιατι το Ισραηλ και οχι πχ το Νταρφουρ» που ηθελα, αλλα απλα θα βαλω ενα λινκ και αμα θες το κουβεντιαζουμε εκει.

    Κατα τα αλλα, δεν ηξερα οτι τα πραγματα ειχαν φτασει σε τετοιο ακραιο σημειο. Η Ελληνικη κοινωνια τα τελευταια χρονια βγαζει γενικοτερα ακραιο και βιαιο χαρακτηρα, αλλα το να τον βλεπεις να ξεσπαει ετσι πανω στους ελληνες εβραιους (σε ποιους? στις δυο χιλιαδες ψυχες που μας αφησαν οι ναζι γαμωτοκερατο μου μεσα) ειναι εξοργιστικο.

  7. Η Ελληνικη κοινωνια τα τελευταια χρονια εχει Βυθιστει στην πιο απιστευτη αποβλακωση και λόγω της συστηματικής προσπαθειας των (ιδιωτικοκρατικών Μεσων )
    Θελει πολύ δουλεια
    και οχι ομως μοιρολατρεια

    ArisMUC ψηφισε ή Ο -π ή Συριζα…
    (και μετά τις εκλογές και σιγά σιγά ας κανουμε οτι μπορουμε ..)

  8. jjcohen said

    @Νοσφεράτος #2

    Πραγματικά πιστεύεις πως μας ενδιαφέρει ποιος μας κυνηγάει και άν ο Συριζα ή οι Ο-Π μοιάζουν ή δεν μοιάζουν με το ΛΑΟΣ.

    Να σου θυμίσω ότι οι διαφορές, αν υπάρχουν, δεν ενδιαφέρουν ούτε το χειρουργό ούτε τον ιατροδικαστή. So stop splitting the hair και αντιμετώπισε την πραγματικότητα: Οι Έλληνες είμαστε ρατσιστές και αντισημίτες του κερατά.

  9. jjcohen said

    @Abravanel

    Πολύ καλό το post.

    Όπως καταλαβαίνεις ο γνωστός «clopy writter», yours truly, θα το ανεβάσει στη Σιωνιστική του σελίδα που χρηματοδοτείται ξέρεις από που :)

    Χατιμα τοβα

  10. »Να σου θυμίσω ότι οι διαφορές, αν υπάρχουν, δεν ενδιαφέρουν ούτε το χειρουργό ούτε τον ιατροδικαστή. »

    Αγαπητε ακριβώς αυτό λεω.. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗ…
    και ειλικρινά νομιζω οτι μια τοσο Ασπρομαυρη αντιληψη
    »Οι Έλληνες είμαστε ρατσιστές και αντισημίτες του κερατά.»

    Χωρις καμμια διακριση αναμεσα στους υπερασπιστες και διαδχους των Χασαπηδων (εβραιων και μη εβραιων αντιναζι ) ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΗΤΩΝ
    ,Χρυσαυγιτων ,

    και Ο- Π ή Συνασπισμου ή και καποιας αρκετά σημαντικής μεριδας του Πασοκ που κιαυτή εχει δεχτει τις συστηματικές και κακοηθεις συκοφαντιες της Δεξιας

    (ας μη ξεχναμε οτι τον ιδιο τον Σημιτη καποιοι πανεξυπνοι ΔΕΞΙΑΡΕΣ τον αποκαλουσαν Εβραιο επειδή τον λέν Σημιτη) απο την αλλη

    και χωρις καμμια προσπαθεια να καταπολεμηθει εμπρακτα ο πραγματι και Συστηματικά καλλιεργουμενος Αντισημιτισμός ( που δεν ειναι εμφυτος σε κανενα λαό αλλά καλλιεργειται πατωντας βεβαια σε ηδη υπάρχουσες προκαταλήψεις )

    Χωρις Παιδεια , Χωρις Γνωση, Μεσα στην πιο συστηματική αποβλακωση που προερχεται ΚΥΡΙΩς αλλά οχι μόνο Απο το Λαός και την Δεξια μεσα στα Πρωινάδικα τα τσιφτετελάδικα της Παραζαλισμένης σημερινης Ελλάδας
    (αλλά και μεσα απο την αποκοπή του ΚΚΕ απο τις ιδιες τις αντιφασιστικές του Παραδοσεις , και της πρωην Καραμανλικιας και νυν Κουκουεδικιάς κ Λιανας και της νοοτροπιας των Πρωην Κνιτων που εχοντας χασει τον Πατερα (ή μαλλον την Μητερα τροφό ) και εκλαμβανοντας την στενοκεφαλια τους για πλεονεκτημα αλλοιωνουν (ή μαλλον προσπαθουν να αλλοιωσουν ) και τον πολιτικό χαρακτηρα των μοναδικών σχεδόν κομματων οπου μπορει να αναπτυχθει αντισταση εναντι του αντισημιτισμου ( δηλαδή των Ο -π και του Συν κι εν μερει του Πασοκ )
    Χωρις Παιδεια , Χωρις Γνωση, λοιπόν

    Μαλλον ειμαστε ολοι ( Εβραιοι και μη εβραιοι αντιβαζηδες ) για τον Ιατρο δικαστη …

    Φυσικά και παραδεχομαι οτι ο αντισημιτισμός εχει καταφερει τεραστιες ….επιτυχιες τα τελευταια χρόνια ..

    Μονο που δεν αποδιδω τις επιτυχιες αυτές σε Γονιδια ( αυτό Δεν τοχω κάνει Ουτε για τον Γερμανικό λαό επι Ναζισμου και δεν θα το Κανω ποτε

    πολύ απλά διτι ειναι Ανεστραμμένος Ρατσισμός και Ευγονική απο την αναποδη …μιας και η μονη λύση θα ητνα η Χειρουργική αφαιρεσητων »αντισημιτικών »Γονιδιων »

    Αλλά σε αιτια Πολιτικά : Την αποβλακωση που επιφερουν παντου στον Κόσμο και συστηματικά τα Μεσα ,και την ιδεολογική προσπαθεια δικαιωσης των Ταγματασφαλητων και εντελει του ιδιου του Ναζισμου απο τους πραγματικους ή ιδεολογικους απογονους τους ..

    Ισως και να μη καταφερουμε τιποτε…
    Ε τοτε θα το δειξει η Νεκροψια ..Για ολουςμας ..
    Προς το παρόν επιτρεψατε μου να εχω μια Ενεργητική Απαισοδοξια ..

  11. Τεσπα τα παρατάω ..Αντε να δουμε τι θα γινει .ωρες ωρες αισθανομαι οτι Ματαιοπονώ βρε παιδι μου ..
    Abravanel πες κατι …Αντε

  12. h ετικετα Αντισημιτισμος …

    http://nosferatos.blogspot.com/search/label/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82

    Και τα Λέμε ..
    (αν ολοι ειναι εξισου αντισημιτες τοτες Ψηφιστε η Ακρα Δεξια ή Δεξια η Πασοκ ή Ο -π ή Συριζα η Κκε η Χρσυη Αυγή ή μην Ψηφιζετε καθολου .. ετσι κιαλλιως το ιδιο ειναι Τι Παπάγος Τι Πλαστηραςτι Τρεμοπουλος Τι Καρατζαφερηςτι Καρμανλής Τι Παπανδρεου τι 114 τι 9,84 ..)

  13. ArisMUC said

    Ψήφος στο Μακεδονικό Κόμμα Ουράνιο Τόξο.

  14. A. Ioannou said

    κ. Abravanel και λοιποί αξιότιμοι αναγνώστες,
    Φιλικά δυό-τρεις παρατηρήσεις:

    Γιά την «πνευματική ένδεια» ωρισμένων αντι-αντισημιτικών (συγνώμη γιά τον αδόκιμο όρο) χώρων, έχω να πω ότι πολλοί στην Αριστερά δεν θέλουν να πιστέψουν ότι δεν έχουν το μονοπώλιο της προοδευτικής ή απλά ευφυούς σκέψης και επομένως, κατά την γνώμη τους, δεν μπορεί ένας Χριστιανός κληρικός (ο Martin Niemöller) και όχι ο μεγάλος κομμουνιστής (και Σταλινικός, βέβαια, όταν ήταν της μόδας) Bertolt Brecht να έγραψε το γνωστό «Όταν πρώτα ήρθαν γιά τους κομμουνιστές…».

    κ. Νοσφεράτε και άλλοι έντιμοι (χωρίς ειρωνία) αριστερίζοντες αναγνώστες
    Είναι νομίζω βολικό να λέμε ότι ο Σταλινiσμός ήταν αντισημιτικός, γιατί αυτό ελαφρύνει την ευθύνη των λοιπών κομμουνιστών που, φυσικά, δεν υπήρξαν ποτέ τους σταλινικοί, άν και από το 1930 έως 1950-1960 αν ήσουν κομμουνιστής μεν αλλά όχι σταλινικός βρισκόσουν, αν είχες την «ατυχία» να ζείς σε καπιταλιστική χώρα, εκτός κόμματος και αν ήσουν «τυχερός» και ζούσες σε έναν από τους επί γης παραδείσους του υπαρκτού σοσιαλισμού, στο Γκουλάγκ ή νεκρός. Περεπιπτόντως, αν σας δοθεί η ευκαιρία διαβάστε το ιδιαίτερα αποκαλυπτικό βιβλίο του πρώην Σοβιετικού δημοσιογράφου Arkady Vaksberg «Stalin against the Jews» (δεν νομίζω ότι έχει μεταφρασθεί στα Ελληνικά) όπου δείχνει με πειστικά στοιχεία ότι προτού πεθάνει ο Στάλιν προτετοίμαζε το μεγαλύτερο πογκρόμ που θα είχε γίνει ποτέ στη Ρωσία/ΕΣΣΔ και που θα κατέληγε στη μαζική εκτόπιση εκατομυρίων Εβραίων ως συνενόχων σε μία εικονική αντισοβιετική συνομωσία. Αλλά δεν πρόλαβε και οι διάδοχοί του βρέθηκαν απασχολημένοι με το πως θα φάει ο ένας το άλλο και έτσι το σχέδιο δεν προχώρησε.

    Γενικά νομίζω ότι εσείς οι αριστεροί δυσκολεύεστε να πιστέψετε πόσο έχει «προχωρήσει» ο χώρος σας στο θέμα του αντισημιτισμού και την σύγχιση που γίνεται, μερικές φορές ακούσια αλλά, πιστεύω, τις πιό πολλές φορές εκούσια, με τον αντισημιτισμό και με την οποιαδήποτε, δόκιμη ή αδόκιμη, κριτική του κράτους του Ισραήλ.

  15. theo said

    Άσχετο
    Polanski arrested in Switzerland on old U.S. warrant.
    Swiss police took director Roman Polanski into custody late Saturday on a 30-year-old U.S. arrest warrant for having sex with a 13-year-old girl.
    Polanski had travelled from his home in France to Switzerland to receive an honorary award at the Zurich Film Festival when he was held at the airport, festival officials said in a statement.
    The Swiss Justice Ministry released a statement Sunday, saying the U.S. had been seeking Polanski’s arrest in various countries since 2005.
    «There was a valid arrest request and we knew when he was coming,» ministry spokesperson Guido Balmer told The Associated Press. «That’s why he was taken into custody.»
    Είναι μια απαράδεκτη ενέργεια, μετά από 30 χρόνια. Πρέπει να ζητήσουμε την απελευθέρωση του Polanski.

  16. j95 said

    έχεις κάνει κάποιο μικρό λαθάκι στο λινκ για την ανάρτηση του doctor και σε πάει σε page not found.

  17. αγαπητε κ Ιωαννου

    Χωρις επισης καμμια ειρωνια εκ μερους μου εχω να σας πω οτι μου προξενει παρα πολλές φορές ακομη καταπληξη παρα τα χρονια μου (αν και θαπρεπε να τοχω συνηθισει

    α) Τοσο η ευκολια πάμπολλων να βλεπουν την Καρφιτσα στο μάτι του Διπλανου αλλά οχι το Παλουκι στο μάτι το Δικο τους
    β) οσο και η Απουσια της Οποιασδηποτε ικανοτητας διακρισης που χαρακτηριζει 1.τοσο τους Σταλινογενεις Κομμουνιστες που λένε »Τι Παπαγος Τι Πλαστηρας » ή Κυριος εχθρος οι ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕς ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ φΑΣΙΣΤΕς ( 1933 Γερμανια)
    2.οσο και τους Συντηρητικους ή Νεοφιλελλευθερους Δεξιους
    ιδιως της Ελλάδας που ξεχνανε μέν Βολικοτατα
    Β1 α
    τοσο τους Ταγματασφαλητες χασαπηδες εβραιων και Μη κι Ιδεολογικους τους ή Πραγματικους τους Προγονους

    Οσο και
    Β1β
    το Οτι ο ορος Αριστερά καλύπτει τουλαχιστον δυο αιωνες ιστορια στην Ευρωπη και διαθετει απιστευτη ποικιλια εκφανσεων αλλά απο τηνΥποθεση Ντρευφους τουλαχιστον και μέτά ταυτιστηκε (σε οτι αφορά την Αριστερη Φιλελευθερη Διαννοηση )
    με το Κατηγορώ του Ζολά επέναντι στους Κατεξοχήν Αντισημιτες της Γαλλικής Δεξιας»

  18. Abravanel
    ΣΤΟ ΣΧΌΛΙΟ ΜΟΥ
    28/09/2009 στο 11:02
    Κατα Λάθς εβαλα τονο στο »Λαός»

    εκανα λάθος
    Λάος ηθελα να γραψω… Το Λάος
    οχι» ο Λάος»

  19. Abravanel said

    Νοσφυ τα χώνω στην Αριστερά γιατί καταρχήν αυτή με πονάει – δώσε μου έναν αριστερό πολιτικό ισοδύναμο με δεξιό και σου υπόσχομαι οτι θα ψηφίσω τον δεξιό. Διάολε σου υπόσχομαι οτι θα τον ψηφίσω ακόμα και αν αισθητικά προτιμώ τον άλλο. Αλλά χρειάζομαι και εγώ κάτι τρόπο για να το δικαιολογήσω – η αναφορά σε μια ουτοπική Αριστερά δεν φτάνει, εκτός και αν δεχτούμε οτι και το ΠΑΣΟΚ είναι σοσιαλιστικό κόμμα επειδή η ονομασία του περιλαμβάνει τον όρο. Αλλά δεν θα βάλω ιδεολογικές παρωπίδες και θα αποφύγω να δω οτι περισσότερο επιθετικός εμφανίζεται ο πολιτικός χώρος της Αριστεράς παρά ο χώρος της Δεξιάς, (με εξαίρεση του εμετικού ΛάΟΣ που δίνει άλλοθι στην Νέα Δημοκρατία μαζεύοντας όλα τα «φρούτα» και αποτυχημένους»). Πάνε εσύ σε μια συνέλευση και πες οτι το Ισραήλ όντως κάνει εγκλήματα πολέμου αλλά είναι λάθος να μιλάμε για ναζί ή Σοά και αν δεν σε λιντσάρουν να με φτύσεις.

    Ειδικά για τους Ο-Π μου είναι συμπαθείς μόνο και μόνο για τον πόλεμο που τους κάνουν αγράμματοι δημοσιογράφοι, (δες τον ανίδεο Σρόιτερ στο debate). Αλλά από έναν σαλονικιό υποψήφιο περιμένω συγκεκριμένες απαντήσεις και στα σίγουρα όχι τέτοιες χαζομάρες – αν δεις την ερώτηση μου στην Καλύβα θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί σχεδόν ως «πουλημένη» και είχα μόνο θετικά λόγια για τους Ο-Π πριν δω την απάντηση. Αλλά θέλει και τόλμη και όχι φόβο μην δυσαρεστήσουμε τους ψηφοφόρους – άσχετα αν κάποιος συμφωνεί ή όχι η Μαρία Βασιλάκου είχε επιδείξει τέτοια τόλμη εμμένοντας σε απόψεις οι οποίες δεν ήταν διόλου αρεστές στο συγκεκριμένο ρεύμα των Ο-Π.

  20. ArisMUC said

    μικρή η διαφορά

  21. Abravanel said

    Και κάτι ακόμα: η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι σε επίπεδο Γαλλίας που εβραίοι δολοφονούνται ή Πολωνίας με τους ακροδεξιούς ως mainstream πολιτική κουλτούρα. Αλλά πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει μια τέτοια άρνηση να αντιμετωπίσουν καν τον ακροδεξιό, νεοναζιστικό αντισημιτισμό που στο κάτω κάτω είναι βούτυρο στο ψωμί της Αριστεράς. Ειδικά αυτό το τελευταίο δε μπορώ να το καταλάβω – ενδεικτικά θα αναφέρω οτι ο ΣυΡιζΑ αρνήθηκε σε γραπτή πρόσκληση να τοποθετηθεί στην δίκη του Πλεύρη. Ανεκτό αν προέβαλλε προβληματισμό πάνω στον αντιρατσιστικό νόμο – αλλά ακριβώς τον ίδιο μήνα το Τμήμα Δικαιωμάτων τον επικαλέσθηκε για την αντιμετώπιση της ομοφοβίας ! Ποιος φταίει; Εγώ ή ο ΣυΡιζΑ ; Ας μου δώσει κάποιος μια απάντηση στο γιατί οι εβραίοι είναι ανάξιοι, ενώ οι ομοφυλόφιλοι άξιοι; Πίστεψε με, δεν θέλεις να ακούσεις την δική μου υπόθεση για τα κίνητρα τους.

  22. A. Ioannou said

    Κοιτάξτε, αν και είναι όντως γεγονός ότι στους υπερασπιστές του Ντρέυφους συγκαταλέγονταν οι σοσιαλιστές και στους κατηγόρους του οι συντηρητικοί καθολικοί, είναι μάλλον υπερβολικό να τοποθετείτε τον Ζολά στους πρώτους, ο άνθρωπος μάλλον υπήρξε φιλελεύθερος αστός. Και ο Κλεμανσώ, που δημοσίευσε το «Κατηγορώ» του Ζολά στην εφημερίδα του, αποδείχθηκε μάλλον συντηρητικός στην συμπεριφορά του απέναντι σε απεργούντες εργάτες όταν βρέθηκε στην κυβέρνηση της Τρίτης Δημοκρατίας. Αυτό στο οποίο θέλω να καταλήξω είναι ότι οι ταμπέλες πολλές φορές χρησιμεύουν να κρύψουν την πραγματικότητα. Και η προσωπική μου εμπειρία είναι ότι τα μέλη της οικογένειάς μου που θα τοποθετούσα στην Ελληνική μεγαλοαστική τάξη (στην οποία, δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν ανήκω ο ίδιος) έχουν προσωπικές και κοινωνικές (και ακόμα και οικογενειακές λόγω γάμου) σχέσεις με Έλληνες Εβραίους, ενώ στο δικό μου κοινωνικό στρώμα δεν έχω δει κάτι παρόμοιο. Πολλές φορές οι πράξεις μιλάνε πιό έντονα από τα λόγια.

  23. ArisMUC said

    @Πίστεψε με, δεν θέλεις να ακούσεις την δική μου υπόθεση για τα κίνητρα τους.

    Εγώ θέλω.
    Αν και νομίζω πως είναι κατά ένα μέρος ψηφοθηρικά (τα λεσβιοπουστροδικαιώματα είναι πλέον σημαντικά για ένα μέρος της εκλογικής δεξαμενής του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ., ιδιαίτερα στην νεολαία), και κατά ένα μέρος οι άνθρωπες είναι απλά αντισημίτισσες, από άγνοια, αφέλεια, έλλειψη ενδιαφέροντος, ψυχολογική κατασκευή, πολιτική παιδεία κλπ.

  24. »aν δεις την ερώτηση μου στην Καλύβα θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί σχεδόν ως “πουλημένη” και είχα μόνο θετικά λόγια για τους Ο-Π πριν δω την απάντηση»
    Τωρα Βεβαια μιλάς για ενα Ιστολογιο σε μένα Ξεροντας την Δική μου Προσωπική απογοητευση απο Μια Ολοκληρη Μπλογκοσφαιρα που Σιωπησε κανοντας την Παπια

    Μπρστα σε ενα ολοφανερο ΑΙΣΧΟς που εγινε εις Βαρος μου την Περασμενη Παραμονή Πρωτο χρονιας ..
    (και στο οποιο συμμετειχαν Λυντσαροντας και Δινοντας αντισημιτες και Φιλοσημιτες και ..Σημιτες/ισσες

    Αυτο για να καταλαβεις το πόσο Εξοργισμένος ειμαι απο αυτο και μόνο
    Τα υπολοιπα δεν τα διαβασα ακομα ..

  25. k. Ioannou
    1)O Zola τοποθετετα στον Σοσιαλισμό της εποχής .. Αντιθετα ο Μωρις Μπαρες( που πρωτο εισηγαγε το συνθημα Κατω οι Εβραιοι στην τοτε Δεξια και θεωρειται επισης ως ενας απο τους πατερες του Ολοκληρωτικου Εθνικισμου(Θαυμαστης του Μπαρρες υπήρξε και »ο Δικος μας »
    πρωτο εθνικιστής Ιωνας Δραγουμης

    2) Επειδή προηγουμενως μου αναφερατε τα σχεδια του Σταλιν ..Δεν εχω κανενα λόγο να αμφιβαλλω ..Ο Σταλιν εξοντωσε το συνολο των επαναστατων του Οκτωβρη και μερικά εκατομυρια θα κολουσε στους ..Εβραιους..
    Παρολα αυτά Ιστορικά εκεινος που (Ως Γεγονος και οχι Σχεδιο) εξοντωσε πανω απο πέντε εκατομμυρια Εβραιους συν μερικά εκατομμυρια τσιγγανουςομοφυλοφυλους , αντιφασιστες κλπ Ηταν ο Ναζισμός
    Τυγχανει δε οι Συνεργατες του σ’αυτήν την εξοντωση , οι Λεγομενοι ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΗΤΕς να αποτελέσουν μεταπολεμικά τους στυλοβατες της Λεγομενης Δεξιας Παραταξης
    Και εχω Λόγους να πιστευω οτι οι Ιδεολογικοι και Πραγματικοι τους Απογονοι Ειτε ως Λαος ειτε ως Νου Δου Δεξια δεν εχουν μετανιωσει καθολου γι τα Εγκληματα των Ταγματασφαλητων …ΙΣΑ ΙΣΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΤΟΥς ΒΓΑΛΟΥΝ λΆΔΙ

    3) Πραγματι καποιοι αρπαξαν τις Περιουσιες των Εβραιων Μετα το πόλεμο ..Σε ποιά παραταξη λέτε να ανηκαν αυτοί; Στην Παραταξη των Νικητων του εμφυλιου(και πρωην Δωσιλογων ) η στην παραταξη των Ηττημένων ;
    Εσεις τι λέτε;

    Αριστεροι να αρπαξαν τις περιουσιες των εβραιων ;

    (παρεμπιπτοντως Δεν αρπαχηκαν Μονο οι περιουσιες εβραιων ..Αλλά και Μη εβραιων Ελληνων( ηττημένων του εμφυλιου , Φυγαδων στις Ανατολικές Χωρες )

    Οπως και Παιδια ηττημένων στις περιβοητες Παιδουπόλεις της κυριας Φρειδερικης η Φρικης

    ..Οπως και Βασανισθηκαν σκληρα στην Μακρονησο και αλλου(παρολο που καποιοι θεωρουνοτι το να κουβαλανε πετρες στην Μακρονησο ηταν μια Καλή ασκηση για νεους»

    4) Σας προτεινω κι εγώ να διαβασετε τηνΣυνομωσια στην Αμερική , μυθιστορημα του ΦιλπΡοθ ,,για να υποψιασθειτε

    Ποσο Πιθανό ηταν να Ειχαμε και στις Ηπα εξοντωση των Εβραιων αν οι Αμερικανοι προτιμουσαν (για λιγους ψηφους) να Ψηφισουν τον Υποψηφιο της εκει Συντηρητικής Δεξιας αντι για τον Ρουζβελτ ..

  26. »Ειδικά αυτό το τελευταίο δε μπορώ να το καταλάβω – ενδεικτικά θα αναφέρω οτι ο ΣυΡιζΑ αρνήθηκε σε γραπτή πρόσκληση να τοποθετηθεί στην δίκη του Πλεύρη.»
    Ουτε κιεγώ ..
    Αλλά θελω να μου πεις . Η Φιλελευθερη ΦΙΣ τι θεση πηρε για την Δικη Πλευρη;

  27. να δω οτι περισσότερο επιθετικός εμφανίζεται ο πολιτικός χώρος της Αριστεράς παρά ο χώρος της Δεξιάς, (με εξαίρεση του εμετικού ΛάΟΣ που δίνει άλλοθι στην Νέα Δημοκρατία μαζεύοντας όλα τα “φρούτα” και αποτυχημένους”)
    ————————————-
    Δεν ηξερα οτι Ο ΨΩΜΙΑΔΗς ΚΑΙ Ο πΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟς ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ θΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ στις ΜΑΡΤΥΡΙΚΈς πΌΛΕΙς ΜΕ Το επιχειρημα οτι οι εβραιοι ‘ηταν φρεσκοφερμένοι στην πολη (και τον οποιο πρωτος κατειγγηλε ο Δημοτικός συμβουλος του Συνασπισμου /συριζαΤριανταφυλλος Μηταφιδης ..ο οποιοςΤριανταφυλλος Μηταφιδης με την σταση Ζωής που δειχνει αλλά και μετην πυκνη του αρθρογραφια αναδεικνυει σταθερά την Ζωντανη για αιωνες παρουσια Εβραιων στην πολη »

    Δεν ηξερα λεω οτι Οι ΠαπαγεωργοπουλοΨωμιαδηδες και αυτοι που τους Ψηφιζουν και τα κρυφά ή φανερά Παπαγαλακια τους
    ειναι ..Λάος ..Νομιζα πως ητανε Νεα Δημοκρατια
    (με συγχωρεις για τα Κεφαλαια ..Ειμαι λίγο εκνευρισμένος (ξερεις γιατί)

  28. A. Ioannou said

    @Νοσφεράτος (#25)
    Σχετικά με το βιβλίο του Ροθ, το οποίο έχω διαβάσει, να πω ότι είναι φυσικά προϊόν φαντασίας και όσο και καλογραμμένο να είναι δεν παύει να μην ανταποκρίνεται (εξ ορισμού) στην ιστορική αλήθεια. Άλλωστε ανάλογα έργα έχουν γραφεί και γιά τη Μ. Βρετανία, όπου και εκεί υπήρχε φιλογερμανικό και φιλοναζιστικό ρεύμα, με το (γιά λίγο) βασιλέα Εδουάρδο και τον Μόσλεϋ. Αλλά ούτε στη Μ. Βρετανία ούτε στις ΗΠΑ επικράτησαν οι φιλοναζιστικές δυνάμεις γιά λόγους που έχουν να κάνουν με τον τρόπο που δημοκρατία αναπτύχθηκε στις δυό αυτές χώρες.

    Γενικά δεν αμφισβητώ ότι στο παρελθόν ο προοδευτικός χώρος ήταν πιό φιλικός στους Εβραίους από τον συντηρητικό χώρο. Το ζήτημα είναι το γίνεται στις μέρες μας.

  29. »Αλλά ούτε στη Μ. Βρετανία ούτε στις ΗΠΑ επικράτησαν οι φιλοναζιστικές δυνάμεις γιά λόγους που έχουν να κάνουν με τον τρόπο που δημοκρατία αναπτύχθηκε στις δυό αυτές χώρες.»

    Χμμ..

    Ακουστε κ Ιωαννου.. Φυσικά ειναιΜυθιστορημα το του Φιλιπ Ροθ ..Αλλά ο τροπος που περιγραφει την κλιμακωση του Αντισημισμου μεσα απο την επκρατηση ενος Δεξιου της εποχής του μεσοπολεμου ειναι ακρως ρεαλιστικός ..
    Ο Φασισμός (και η πιο Σκληρη εκδοχή του ο Ναζισμός ηταν απιστευτα πιο Δημοφιλεις τοτε(μεσοπόλεμος)..
    Σε Ολη την Ευρωπη και ΗΠΑ …

    κΑΙ Η κΡΙΣΗ ΤΟΥ 29-30 ΤΟΝ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ

    Και η Αγγλια πριν απο τον Χιτλερ ειχε την τιμητική της στο αθλημα ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ …

    Δεν (ειχε ) να κανει με Πολιτική καθυστερηση ειτε με θεσμους …

    Και η Γαλλια ειχε επίσης ενα ακρως αντισητικο ρευμα (παρα την απιστευτη δημοκρατική της παραδοση) που -ολως παραδοξως ;)- ηταν Δεξιο πολιτικο ρευμα …
    Ο Μελετητης του Αντιδιαφωτισμου Στερνχελ ονομαζει αυτά τα περιεργα Δεξια ρευματα ου Μεσοπολεμου »Επαναστατική Δεξια»
    Βεβαια μαλλον αντεπανασταική ηταν

    —-
    Τωρα
    επειδή μ’ενδιαφερει να με καταλάβετε τι Λέω
    Στην Ελλάδα – και ιδιαιτερα στην Βορεια Ελλάδα και μαλιστα στη Θεσσαλονικη
    Περα απο ενα πολύ λεπτο στρωμα μορφωμένης αστικής ταξης – αριθμητικά και Κοινωνικά ασημαντο
    ———-
    ποιά ηταν η αστική ταξη -στη Θεσσαλονικη – που διαδεχθηκε ας πουμε τους Εβραιους αστους μετά τον πόλεμο;
    —-

    Ε …για να δουμε λιγο πριν αρχισουμε να μοιραζουμε δεξια και αριστερά Χαρακτηρισμους και αηδιες τυπου οι Μπουγατσαδουπολιτες οι καθυστερημε΄νοι κλπ κλπ

    Ας δουμε τι ειδους αστική ταξη και απο Που Προηλθε ;

    ————
    Με την ευκαιρια να δηλώσω την συμπαράσταση μου στον Φίλτατο Νικο Τακολα εναν αξιπρεπέστατο κυριο εργατικό και με γνησιο Δημοκρατικό και Πολιτικο Ηθος
    Αν εκναε καποιο λάθος δεν ηταν αυτό για το οποιο εγκαλειται Εδώ
    αλλά το ιδιο που καναμε παλιοτερα κι εγω και ο Βιοαννης και πολλοι αλλοι που τωρα Μαθαμε να μην εμπιστευομαστε τοσο ευκολα οποιον Δηλώνει Οικολογος και ..Πρασινος …
    και εν πάσει περιπτωσει Ο Νικος Αξιζει (οσο λίγοι )

    τον ..Σταυρο μας ..»

  30. Τωρα Για να καταλαβουμε καλυτερα το νεωτερο Φρουτο του αντισημιτισμου Τελευταις εσοδειας (ενας αντισημιτισός χωρις πιά Εβραιους) ας τον τοποθετησουμε σε ενα ευρυτερο πλαιο
    Ως γνωστον καθε λεξη αποκτα τη σημασια της μεσα απο μια Προταση
    Ας ξαναδουμε μια παλιοτερη συζητηση για τον Εθνολαικισμο που εγινε στη Θεσσαλονικη (στα πλαισια της Τοτε Οικολογιας Αλληλεγγυης ..Οικολογοι και Συνασπισμός μαζί … Η Οποια Οικολογια Αλληλλεγυη Προυπάρχει καμια δεκαρια Χρονια και του Συριζα και των Ο- Π και δεν ειναι παρατημα του οπως θελουν να την εμφανισουν μερικοι Κουτοπόνηροι οι οποιοι εχουν τοση σχεση οση ο Φαντης με το Ρετσινολαδο

    Εθνολαικισμός και Θεσσαλονικη

  31. A. Ioannou said

    κ. Νοσφεράτε,

    Το «χμμ» σε απάντηση της θέσης μου ότι «ούτε στη Μ. Βρετανία ούτε στις ΗΠΑ επικράτησαν οι φιλοναζιστικές δυνάμεις» μεταφέρει τη συζήτηση πλέον σε επίπεδο παράλογο, μιά και απ΄ότι φαινεται μιλάμε γιά διαφορετικά πράγματα, διότι εγώ δεν θεωρώ τις προεδρίες Ρούζβελτ και, μετά τον ΒΠΠ, Τρούμαν, ή, αντίστοιχα στη Μ. Βρετανία την, κατα τη διάρκεια του ΒΠΠ, «οικουμενική» κυβέρνηση Τσώρτσιλ και την μεταπολεμική των Εργατικών του Άττλη, ως φιλοναζιστικές. Ενώ εσείς…

    Γιά το βιβλίο του Ροθ επιμένω, έχοντας μελετήσει κάμποση ιστορία των ΗΠΑ του μεσοπολέμου, ότι οι πιθανότητες επικράτησης κάποιου φιλοναζιστικού καθεστώτος κατά την δεκαετία του ΄30 ήταν ελάχιστες. Ο Ροθ υπερβάλει, πράγμα απόλυτα θεμιτό από συγγραφέα μυθιστορηματος και, βέβαια, και απόλυτα αναγκαίο μέρος της πλοκής του βιβλίου του. Προσέξτε, δεν μιλάμε γενικά γιά αντισημιτισμό, ο οποίος όντως υπήρχε στις ΗΠΑ σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό την περίοδο του μεσοπολέμου από σήμερα. Και ο οποίος όμως, πέρα από μεμονωμένες εξαιρέσεις, ποτέ δεν απέκτησε τον βίαιο και κατευθυνόμενο χαρακτήρα πού πήρε στην Ευρώπη.

  32. A. Ioannou said

    Αλλά (γιά να μην χάνουμε την προοπτική μας) εμιμένω ότι άσχετα με το περελθόν, εδώ ή στην αλλοδαπή, το ζήτημα παραμένει: Ποιά είναι η θέση της Ελληνικής αριστεράς σήμερα απέναντι σε διαδοχικά συγκεκριμένα και πολλές φορές βίαια (ευτυχώς χωρίς, μέχρι στιγμής, ανθρώπινα θύματα) περιστατικά αντισημιτισμού στη χώρα μας. Δυστυχώς η Ελληνική αριστερά στην πλειονότητά της ή σιωπά ή συμμετέχει με λόγους και, κατά καιρούς, με έργα.

  33. Μαλλον ερμηνευεετε καπως υπερβολικά το Χμμ μου ..Ηταν πλώς ενα Χμμ.. Δεν ηταν απαντηση

  34. διότι εγώ δεν θεωρώ τις προεδρίες Ρούζβελτ και, μετά τον ΒΠΠ, Τρούμαν, ή, αντίστοιχα στη Μ. Βρετανία την, κατα τη διάρκεια του ΒΠΠ, “οικουμενική” κυβέρνηση Τσώρτσιλ και την μεταπολεμική των Εργατικών του Άττλη, ως φιλοναζιστικές. Ενώ εσείς…

    ΟΥΤΕ ΚΙΕΓΏ .

  35. Ακουστε κ . Ιωναννου . Μεχρι τωρα μου δωσατε την εντυπωση ενός αξιολογου και ευγενους και σοβαρου συνομιλητη ,, Μη μ’αρχιζετε σας παρακαλώ τα Φθηνιαρικα κολπα της Ελληναραδικης Καρμανλικής Δεξιας και των Κολαουζων τους
    (θυμηθηκα τωρα εναν Τυπο που στα σοβαρά προτεινε για τη Λύση του Μεταναστευτικου τον ..Ελεγχο των Γεννησεων )

    Που πηγαινε το Χμμ ;
    Λετε
    »Αλλά ούτε στη Μ. Βρετανία ούτε στις ΗΠΑ επικράτησαν οι φιλοναζιστικές δυνάμεις γιά λόγους που έχουν να κάνουν με τον τρόπο που δημοκρατία αναπτύχθηκε στις δυό αυτές χώρες.”

    Χμμ..
    Σαυτο αμφιβαλλω . Καταλάβατε ;
    Δηλαδή δεν πολυπιστευω οτι η Αγγλοσαξωνική Δημοκραστια του Μεσοπολεμου ηταν απολυτως προφυλαγμένη απο το Αντισημιτικο Ναζιστικό Δηλητηριο…

    Ββεια η Ιστορια εδειξε πως πραγματι οι Δημοκρατιες αυτές αντεξαν ….

    Αλλά αυτό στην Ιστορια
    δεν εχει τον βαθμό βεβαιοτητας που εχουν οι Φυσικές επιστημες ….

    Εξαλλου αν δουμε μονο τα Γεγονοτα ως αποδειξη και οχι την διαλεκτική και τις ενυπάρχουσες δυνατοτητες μπορουμε επισης να ισχυριστουμε οτι και ο Σταλινισμός αντεξε στον Αντισημιτισμό

    (κατι που βεβαια δεν ισχυει αν δουμε το Πως θα μπορουσαν να εξελιχτουνα πραματα ετσι δεν ειναι;Εσεις μου το ειπατε πιο πάνω μ’εκεινο το Σχεδιο του Σταλιν και συμφωνησα )

    Θελω να πώ : Ας μην αφηνουμε την οποια συζητηση να εκφυλιζεται στο Κουτοπόνηρο Μοντελο που διδαξε η Καραμανληδικη Δεξια των Ρουσοπουλαιων και των Βουλαγαρακηδων και των Παπαγαλων τους

    Τωρα τα περι της Αριστεράς κλπ
    Δεν ξερω αν Φανηκε στην εδώ συζητηση .Παντως σας πληροφορώ οτι και μένα με εξαγριωνει το Πόσο εχει προχωρησει ο Αντισημητισμός

    (οπως και ο Εθνολαικισμός,η Υστερία με τους Σκοπιανοφάγους κλπ,τις Προβοκατορικες και Υπουλες επιθεσεις στους Ο -π με επιχειρηματα ..εθνικοφροσυνης κλπ )

    ΚΑΙ στην Αριστερα΄..

    Απο την αλλη ομως ανγνωριζω το Προφανές :

    Οτι πάλι Στην Αριστερά (ενννοώ φυσικά την μη Δογματική Μη Σταλινική και στους -με ευρεια εννοια πάλι αριστερους Ο-Π – μπρουμε να βρουμε τις Μόνες αξιολογες δυναμεις που μπορουν να αντισταθουν οσο ειναι δυνατον Τοσο στον αντισημιτισμό οσο και στον Ρατσισμό Φασισμό εθνλαικισμό κλπ
    Υπαρχουν ισως και καποιες Φιλελευθερες φωνές … Δεν τις θεωρώ αξιολογες αριθμητικά και με τρομαζει καποιες φορές ο καιροσκοπισμός τους
    (και καποιοι/ες απ’ αυτες Φτυνουνε κιολας ;)

    ..Δεν νομιζω οτι μπορουμε να βασιστουμε σ’αυτές

    Απο την αλλη ο Υπαρκτος αντισημιτσμός της Αριστεράς Δεν μπορει Ποιοτικά να συγκριθει με τον ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΌ Αντισημιτισμό του Φασισμου και των κομματων της Ακρας Δεξιας ουτε με τον φθηνό και εντελώς Κιτς και ετοιμο για ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ Αντισημιτισμό της Δεξιας (ΛΑΟς ΚΑΙ ΝΔ )τον κληρονομημένο Ιδεολογικά απο τους Τγματασφαλητες στυλοβατες και θεμελιωτές της λεγομενης (στην ΕΛΛΆΔΑ ) » Μεγάλης Φιλελευθερης Παραταξης( του ..Πλιατσικου)

  36. ArisMUC said

    Πάντως και ο αντισημιτισμός (όπως και η ομοφοβία) των Κουκουέδων είναι εξίσσου έτοιμος να εκφραστεί ως βίαιη πράξη.

  37. ειπαμε ασε τους ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ
    τι πραμα ειναι αυτό; Οποτε μιλάμε για τους Ο -π τσουπ να πεταγομαστε στον Συριζα απο κει στους ΚΚΟΥΕΔΕς ΜΕΤΆ ΣΤΗΝ αΥΡΙΑΝΉ και στο εθνικιστικο Πασοκ ΚΛΠ ΚΛΠ
    δες το κιαναποδα :ειναι σαν αυτους που αρχιζεις να μιλάς για τον αντισημιτισμό και σου πετανε για το Κρατος του Ισραήλ κλπ κλπ

    (εσυ επιπλεον Αρη μου βαζεις και την Ομοφοβια ..Μπορει ναχεις τα δικια αλλά δεν θα βγαλουμε καμμια ακρη ετσι αν θελουμε να βγαλουμε πραγματικά και να μην ασχολουμαστε με το παλιο αθλημα της Αριστεράς οπου ‘κυριοτερος εχθρος ειναι ο Διπλανος της …

  38. ArisMUC said

    Ξες πώς είναι, από την Δεξιά δεν έχουμε τπτ να περιμένουμε, ενώ η Αριστερά είναι το σπίτι μας, για τούτο και αγαπάμε να την μισούμε.

    Πάντως το Κουκουέ δεν είναι «ο διπλανός μου». Η διπλανή του Λά.Ο.Σ. είναι.

    Οι Οικολόγες-Πράσινες όντως σώζονται. Αρκεί να υπακούτε στα κελεύσματα του Τρεμόπουλου :P

  39. theo said

    Book
    Israel Is Real
    by Rich Cohen
    Farrar, Straus and Giroux, July 2009
    rich-cohen.com/

    In AD 70, when the Second Temple was destroyed, a handful of visionaries saved Judaism by reinventing it—by taking what had been a national religion, identified with a particular place, and turning it into an idea. Jews no longer needed Jerusalem to be Jews. Whenever a Jew studied—wherever he was—he would be in the holy city.
    In this way, a few rabbis turned a real city into a city of the mind; in this way, they turned the Temple into a book and preserved their faith. Though you can burn a city, you cannot sack an idea or kill a book.
    In Israel Is Real, Rich Cohen’s superb new history of the Zionist idea and the Jewish state—the history of a nation chronicled as if it were the biography of a person—he brings to life dozens of fascinating figures, each driven by the same impulse: to reach Jerusalem. From false messiahs such as David Alroy (Cohen calls him the first superhero, with his tallis as a cape) and Sabbatai Zevi, who led thousands on a mad spiritual journey, to the early Zionists, to the iconic figures of modern Jewish Sparta, David Ben-Gurion, Golda Meir, Yitzhak Rabin, and Ariel Sharon, Cohen shows how all these lives together form a single story, a single life. In this unique book, Cohen examines the myth of the wandering Jew, the paradox of Jewish power, and the triumph and tragedy of the Jewish state—how the creation of modern Israel has changed what it means to be a Jew anywhere.

  40. Η διπλανή του Λά.Ο.Σ. είναι.

    μπορει να θελε (ιδιως η Κυρια Λιάνα )

    Ομως η ΔΙΠΛΑΝΗ ΤΟΥ λΆΟς ΠΑΡΑΜΈΝΕΙ ΠΆΝΤΑ Η Νου δου(και η Μαμά επίσης )

  41. παντως μ’αρεσει που ολοι εδώ μεσα θεωρειτε αυτονοητο το οτι οι Ο -Π ΕΙΝΑΙ αΡΙΣΤΕΡΆ
    κΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑΥΤΌ
    Γιατί αυτο δειχνει οτι οι προσπαθειες ορισμένων που κανουνε και τις Οικολογες που θαλεγε και ο Αρης
    δεν πιάνουν ..
    Ας βρουνε αλλα κόλπα οι ..Οικολογες

  42. Zurichman said

    Otan enas ideologikos vasizetai se dipola ta opoia proupo8etoun sunh9ws ena 8uma tote logiko einai na uparxei susthmikos anti-otidhpote. To na eisai monoterma antikommounisths opws htan to metemfuliako kratos eixe ws apotelesma oti meros ths epishmhs ideologias 8a htan oi dwsilogoi.

    To na eisai monoterma anti-kapitalisths, anti-amerikanos se shmeio psuxwshs exei ws logiko epakolou8o na eisai anti se oti mporei na 8ewrh8ei ergaleio twn parapanw. Eks autou apo thn stigmh pou o evraios metasxhmatizetai se Salomon Brothers [antikapitalismos], to Israel ws organo tou amerikanikou imperialismou [antiimperliasmos] kai uparxei ena 8uma [h ergatikh taksh apo to die8nes kefalaio, oi araves ws 8umata imperialismou], exete mia plhrws susthmikh ekshghsh tou antishmitismou. H prospa8eia perixarakwshs tou antishmhtismou sthn mia h sthn allh pleura einai toulaxiston ek tou ponhroy. H ellhnikh aristera exei to meridio ths se aparadektes symperifores stis opoies apodidetai sullogikh eu8unh se laous. To foniades twn lawn, amerikanoi 8umizei kati? Kai auta ta reumata sunantiountai me ton laiko antishmhtismo poy epikratei sthn deksia kai stous 8rhkseutikous kuklous.

    Thumb up kai gia thn topo8ethsh tou/ths plagal. H ellhnikh koinwnia ta teleutaia xronia zei se ena orgio vias kai anomias. Eite auto prokeitai h atimwrhsia twn politikwn arxontwn gia dedomena adikhmata [px ma8ame pws timwrh8hke o kurios Magginas gia to anapsukthrio tou?], eite prokeitai gia tis lehlasies tou Dekemvriou

  43. Zurichman said

    Pantws einai endoaferon pws stis Hnwmenes Politeies o ekei sunthrhtikos xwros einai eksairetika pro-Jew, pro-Israel me megales morfes filo-evraikwn proswpikothtwn opws h Jean Kirkpatrick, olo to reuma twn neosunthrhtikwn, enw katavazei ton prwto upopshfio evraikhs katagwghs proedro ton Barry Goldwater

  44. A. Ioannou said

    κ. Νοσφεράτε,

    Το «χμμ» σας στην θέση που ήταν μιά ερμηνεία δεχόταν κατά τη γνώμη μου, αλλά εν πάση περιπτώσει αν σας παρερμήνευσα μία απλή διόρθωση αρκούσε και όχι μπαλαφάρες (με το συμπάθειο) για «Φθηνιαρικα κολπα της Ελληναραδικης Καρμανλικής Δεξιας».

    Λοιπόν, το ζήτημα δεν είναι να μου λέτε ότι η Δεξιά έκανε χειρότερα ή να επανέρθετε με τους Γερμανοτσολιάδες. Πολλοί καλοί νοικοκυραίοι αλλά και «παιδιά της εργατιάς» κοίταζαν και χαμογελούσαν χαιρέκακα όταν οι Γερμανοί μάζευαν τους Εβραίους της πόλης σας (συμπεραίνω ότι είστε Θεσσαλονικιός, αλλά ίσως και πάλι να κάνω λάθος). Αυτό που ξέρω είναι ότι μιά θεία μου, βαμμένη Μεταξική, έκρυψε την Εβραία σπιτονοικοκυρά της σε πόλη της Ηπείρου όταν έφευγαν οι Ιταλοί και επίσης ξέρω ότι ο (υποτίθεται) κομμουνιστής γείτονάς της τους κατέδωσε στους Γερμανούς. Δυστυχώς οι ιδεολογίες συχνά συγκρούονται με την ανθρώπινη φύση και τις προκαταλήψεις της και συνήθως η τελευταία βγαίνει κερδισμένη.

    Όσον αφορά τα σχέδια του Στάλιν, αυτά δεν ήταν θεωρητική υπόθεση ή λογοτεχνικό κατασκεύασμα σαν του Ροθ. Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι ήταν θέμα εβδομάδων μέχρι την εφαρμογή τους. Πάντως συμφωνώ ότι ο αντισημιτισμός των Ναζί διαφέρει ποσοτικά αλλά και ποιοτικά από όλους τους άλλους, μιά και ο Σοβιετικός (η Σταλινικός, αν προτιμάτε) κομμουνισμός (ευτυχώς) δεν κατάφερε να κάνει το σούπερ-πογκρόμ που ετοίμαζε με (κρυπτο)φυλετική αιτιολογία, για το ξερίζωμα των «κοσμοπολιτών χωρίς ρίζες», «κερδοσκόπων», «πρακτόρων του καπιταλισμού και του Αμερικανικού κεφαλαίου», όλοι όροι που αναφέρονταν στους Εβραίους και που δυστυχώς τους ακούμε πάλι και σήμερα, από δεξιές και αριστερές κατευθύνσεις.

    Τελειώνοντας να πω ότι ο διαχωρισμός που κάνετε από όλους όσους βρίσκετε ενοχλητικούς στον χώρο σας μάλλον δεν πείθει. Δηλαδή, αν αφαιρέσουμε το ΚΚΕ και τον Σύριζα μένει τι, το 2-3% των Ελλήνων να αποτελούν τη μη ρατσιστική Αριστερά; Κα γιατί γράφετε απαξιωτικά για τις «καποιες Φιλελευθερες φωνές» που επιπλέον τις θεωρείτε καιροσκοπικές; Το ίδιο επίθετο θα μπορούσε κανείς να χρησιμοποιήσει και για τους Ο-Π, μπορεί να θέλουν να διαφοροποιηθούν έτσι από τους άλλους «συντρόφους» τους (λέω, δεν ξέρω).

  45. A. Ioannou said

    @Zurichman (#43)
    Όντως ενδιαφέρον. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι οι ρίζες του φαινμένου αυτού πάνε στον Β΄ΠΠ. Η Αμερικανική δεξιά, σε αντίθεση με τις Ευρωπαϊκές δεξιές (συγνώμη γιά τον αδόκιμο όρο) βρέθηκε στην πλευρά των νικητών στο τέλος του πολέμου. Όπως ξέρετε δεν δόθηκε η «ευκαιρία» σε Αμερικανούς να συνεργασθούν με Ναζί κατακτητές και ο αρχηγός όλων των συμμαχικών δυνάμεων στη Δ. Ευρώπη που νίκησαν τους Γερμανούς ήταν ο μετέπειτα Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντουάιτ Αϊζενχάουερ.

  46. Zurichman said

    @Ioannou

    mallon 8a to e8eta sthn vash tou inclusiveness [throumenwn twn analogiwn, alla h amerikanikh koinwnia einai xwneuthri laws] pou xarakthrizei thn amerikanikh koinwnia, sun to gegonos pws oi Hnwmenes Politeies exoun mia ba8ia paradosh dhmokratias kai civility. Bebaia den anairei to gegonos tou 8emeliwmenou ratsismou enantion twn maurwn stis noties politeies alla sigoura o ratsismos autos den ekdhlwnetai me pogrom kai mazikes dolofonies.

  47. Zurichman said

    τοσο τους Ταγματασφαλητες χασαπηδες εβραιων και Μη κι Ιδεολογικους τους ή Πραγματικους τους Προγονους

    O Andreas Andrianopoulos ti sxesh exei me ton Tsolakoglou?

  48. Να αναφέρω πάντως, όχι για να βλογήσω τα γένια μου, αλλά για να ξέρεις πως δεν είσαι μόνος, πως εκείνες τις μέρες κάναμε μια εκπομπή με τον Jago με ακριβώς αυτό το θέμα: τον αντισημιτισμό.

  49. »Πολλοί καλοί νοικοκυραίοι αλλά και “παιδιά της εργατιάς” κοίταζαν και χαμογελούσαν χαιρέκακα όταν οι Γερμανοί μάζευαν τους Εβραίους της πόλης σας»

    φανταζομαι οτι καταλαβαιντε τη Διαφορά αναμεσα σε ανθρωπους που τυχόν χαμογελουν
    οταν μαζευαν τους Εβραιους
    Απο τους Ταγματαφαλήτες συνεργατες των Γερμανών(ιδεολογικους παπουδες της σημερινης Δεξιας)
    που ΜΑΖΕΥΑΝ ( τους βαζαν οι Γερμανοι Ναζί να ) μΑΖΕΥΟΥΝ ΤΟΥς εΒΡΑΙΟΥΣ

    ———————–
    ΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΥΤΆ ΤΑ ΔΥΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΕΤΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ φΘΗΝΙΑΡΙΚΟ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑς \
    ———————————-
    Λυπαμαι που δεν μπορω παρά να ειμαι οξύς και να μήν συγχεω/ταυτιζω τις ιστοριές ευθυνες αυτών που αποτελουσαν το Δεξι χερι των Ναζί
    με εκεινες αυτών που τυχόν χαμογελουσαν(αν χαμογελουσαν )

  50. O Andreas Andrianopoulos ti sxesh exei me ton Tsolakoglou?

    Οση σχεση εχει τοσο με την Ν. Δ οσο και με το Πασοκ ή με τις ρωσικες εταιρειες που ανελαβε να συμβουλευει δηλαδή καμμια
    —-
    Αυτον βρηκατε να μου πειτε για παραδειγμα; ΛΟΛ. Σ’αυτον βρηκατε να βασιστειτε; ΠΑΛΙ ΛΟΛ

  51. Κα γιατί γράφετε απαξιωτικά για τις “καποιες Φιλελευθερες φωνές” που επιπλέον τις θεωρείτε καιροσκοπικές; Το ίδιο επίθετο θα μπορούσε κανείς να χρησιμοποιήσει και για τους Ο-Π, μπορεί να θέλουν να διαφοροποιηθούν έτσι από τους άλλους “συντρόφους” τους

    εδω θα συμφωνησω (για καποιους που παριστανουν τους …»Οικολογους Πρασινους» στο διαδικτυο και αλλου )

    ε ναι ..Ειναι κατι που συμβαινει πάντα ..

    απο την αλλη δεν θεωρώ ολες τις Φιλελευθερες φωνές το Ιδιο ..Αλιμονο Ισαισα και εκει υπαρχουν αξιολογοι και εντιμοι ανθρωπο .. Μόνο που ως συνηθως οι καιροσκοποι κανουν τον περισσοτερο θορυβο..
    Αλλά οι πραγματιά Φιλελευθεροι ειναι ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ σε σχεση με τον Βασικο κορμό αυτου του Μορφωματος που στην Ελλάδα αποκαλειαι …»μΕΓΑΛΗ φΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ πΑΡΑΤΑΞΗ

    δΗΛΑΔΉ ΤΗΝ δΕΞΙΑ ( Νου Δου και Λαος )

  52. ArisMUC said

    @

    To na eisai monoterma anti-kapitalisths, anti-amerikanos se shmeio psuxwshs exei ws logiko epakolou8o na eisai anti se oti mporei na 8ewrh8ei ergaleio twn parapanw. Eks autou apo thn stigmh pou o evraios metasxhmatizetai se Salomon Brothers [antikapitalismos], to Israel ws organo tou amerikanikou imperialismou [antiimperliasmos] kai uparxei ena 8uma [h ergatikh taksh apo to die8nes kefalaio, oi araves ws 8umata imperialismou], exete mia plhrws susthmikh ekshghsh tou antishmitismou. H prospa8eia perixarakwshs tou antishmhtismou sthn mia h sthn allh pleura einai toulaxiston ek tou ponhroy. H ellhnikh aristera exei to meridio ths se aparadektes symperifores stis opoies apodidetai sullogikh eu8unh se laous. To foniades twn lawn, amerikanoi 8umizei kati? Kai auta ta reumata sunantiountai me ton laiko antishmhtismo poy epikratei sthn deksia kai stous 8rhkseutikous kuklous.

    Εγώ είμαι «μονότερμα» αντικαπιταλίστρια και «μονότερμα» φιλοαμερικανίδα, ακριβώς επειδή δεν είμαι αντιιμπεριαλίστρια.

    @

    Pantws einai endoaferon pws stis Hnwmenes Politeies o ekei sunthrhtikos xwros einai eksairetika pro-Jew, pro-Israel me megales morfes filo-evraikwn proswpikothtwn opws h Jean Kirkpatrick, olo to reuma twn neosunthrhtikwn, enw katavazei ton prwto upopshfio evraikhs katagwghs proedro ton Barry Goldwater

    Πραγματικά, η Αμερικανική εθνική συγκρότηση είναι είναι εξαιρετικά ιδιάζουσα. Αι Η.Π.Α. είναι άλλωστε το λίκνο της Δημοκρατίας.

    @

    ο αρχηγός όλων των συμμαχικών δυνάμεων στη Δ. Ευρώπη που νίκησαν τους Γερμανούς ήταν ο μετέπειτα Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντουάιτ Αϊζενχάουερ.

    Βεβαίως πλήν όμως κατοχικός διοικητής του Αμερικανικού Τομέα ήταν ο ρατσιστής αντισημίτης Πάττον.

    @

    φανταζομαι οτι καταλαβαιντε τη Διαφορά αναμεσα σε ανθρωπους που τυχόν χαμογελουν
    οταν μαζευαν τους Εβραιους
    Απο τους Ταγματαφαλήτες συνεργατες των Γερμανών(ιδεολογικους παπουδες της σημερινης Δεξιας)
    που ΜΑΖΕΥΑΝ ( τους βαζαν οι Γερμανοι Ναζί να ) μΑΖΕΥΟΥΝ ΤΟΥς εΒΡΑΙΟΥΣ
    ———————–
    ΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΥΤΆ ΤΑ ΔΥΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΕΤΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ φΘΗΝΙΑΡΙΚΟ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑς

    Δεν υπάρχει καμία διαφορά. Ευθύνη έχει κάποια όχι μόνο για αυτό που κάνει αλλά και για αυτό που δεν κάνει. Η αδράνεια μπορεί να είναι η θέση που ευνοεί αποφασιστικά τη μία παράταξη, λέει ο Ζίζεκ.

    Και επιτέλους, όλες ξέρουμε ότι όλες οι Γερμανίδες έχουν ευθύνη για το Shoah. Ακόμη κι αυτές που ισχυρίζονται πως δεν ήξεραν τίποτα, έχουν ευθύνη επειδή όταν έμαθαν δεν τίναξαν τα μυαλά τους.

  53. Zurichman said

    Pwpw epixeirhma, to Nobel pou to kruvete

  54. Zurichman said

    Pantws mia 8ermh paraklhsh, epeidh oute me gnwrizete kai oute sas gnwrizw dia zwshs kai oute 8elw kai oute 8elete, toulaxiston prospa8eiste na anexeste thn anti8eth apopsh me to na mhn ths apantate anti na thn eirwneueste. To ufos tou xwrofulaka ths istorikhs-politikhs-politistikhs or8othtas tou diadiktuou, den sas paei. Kai parakalw ton oikodespoth na parei mia stoixeiwdh 8esh sto zhthma, an einai h suzhthsh na ginei diagwnismos atakas tote as afhsoume enan sxoliasth pou grafei 30/40 sxolia na grafei monoterma

  55. A. Ioannou said

    @ArisMUC
    Κοιτάξτε, σχετικά με τον Πάττον, είχε τις αντιλήψεις των περισσοτέρων της τάξης του (ήταν ο πιό πλούσιος ανώτερος στρατιωτικός στον Αμερικανικό στρατό). Όσο γιά το αν ήταν ρατσιστής, σε ομιλία του σε μαύρους στρατιώτες είχε πει τα εξής (συγνώμη αλλά βαριέμαι να μεταφράσω), που για την εποχή μάλλον «πεφωτισμένα» ακούγονται:
    «Men, you’re the first Negro tankers to ever fight in the American Army.
    I would never have asked for you if you weren’t good. I have nothing but
    the best in my Army. I don’t care what color you are as long as you go up
    there and kill those Kraut sons of bitches. Everyone has their eyes on
    you and is expecting great things from you. Most of all your race is
    looking forward to you. Don’t let them down and damn you, don’t let me down!»
    Και επίσης είχε επιμείνει ότι στα στρατοδικεία θα έπρεπε να συμμετέχουν και μαύροι στρατοδίκες όταν οι κατηγορούμενοι ήταν μαύροι, πράγμα σχετικά ασυνήθιστο σε περίοδο που υπήρχαν ελάχιστοι μαύροι βαθμοφόροι. Βέβαια σε άλλες περιστάσεις είχε πει πράγματα για μαύρους στρατιώτες που ήταν όντως ρατσισιτικά. Αναμφισβήτητα ο Πάττον ήταν άτομο με πολλές αντιφάσεις.

    Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τον Πάττον ήταν ότι η Σοβιετική απειλή δεν τον άφησε να δει ξεκάθαρα το μέγεθος των εγκλημάτων των Ναζί, ιδιαίτερα απέναντι στους Εβραίους, άν και πάλι μόλις είχαν αρχίσει να γίνονται όλα αυτά ευρύτερα γνωστά, αν και δυστυχώς δεν ήταν ο μόνος με παρόμοιες αντιληψεις. Ίσως αυτό να πήγαινε χέρι-χέρι με αντισημιτικά αισθήματα που έτρεφε και που τον έκαναν σχετικά αδιάφορο απέναντι στην εξόντωση των Εβραίων, δεν ξέρω. Και ούτε γνωρίζω αν είχε εκφράσει συγκεκριμένα αντισημιτικά αισθήματα. Πάντως πιστεύω ότι μεχρι ένα σημείο κανείς πρέπει να κρίνεται με τα μέτρα και σταθμά της εποχής του, πράγμα που βέβεαια δεν μας εμποδίζει να αναγνωρίζουμε και να επικροτούμε εκείνους που κατάφεραν να ξεπεράσουν τις νοοτροπίες των συγχρόνων τους, όπως ο Ζολά και ο Κλεμανσώ ή ο Νιεμόλλερ, που αναφέρθηκαν στην χθεσινή συζήτηση.

  56. k Zurichman

    εχετε την εντυπωση οτι εσεις Δεν ειρωνευεστε την αντιθετη αποψη;

    Και εν πάσει περιπτωσει θαθελα κιεγώ απο τον οικοδεσπότη να μου πει αν θελει να σταματησω να γραφω ή οχι..
    Οχι απο εσας …
    Και αν ειρωνευστε θα ειρωνευομαι

    Οχι φυσικά τον κ Ιωαννου ο οποιος δειχνει με τα γραφομενα του την σοβαροτητα του και την ευγενεια του παρολο που σε πολλά διαφωνουμε και απο τον οποιο ζητώ συγνωμη για οποια παρεκτροπή μου …

  57. A. Ioannou said

    @ArisMUC (#52)
    «Ακόμη κι αυτές που ισχυρίζονται πως δεν ήξεραν τίποτα, έχουν ευθύνη επειδή όταν έμαθαν δεν τίναξαν τα μυαλά τους.»

    Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω. Καμία προσφορά δεν δίνει η αυτοκτονία σε τέτοιες περιπτώσεις. Αντίθετα, όσοι Γερμανοί και Γερμανίδες που όντως δεν γνώριζαν τι συνέβαινε ή που δεν ήθελαν να ακούσουν ή αν άκουγαν δεν ήθελαν να πιστέψουν, αναλάμβαναν να διαφυλάξουν το μέλλον από την επανάληψη πορόμοιων καταστάσεων, αυτό θα ήταν προτιμότερο, πιστεύω, από την αυτοκτονία τους λόγω τύψεων ή ντροπής.

  58. Zurichman said

    Me kinduno na mpleksw se ksena xwrafia, na upo8esw pws ta Φθηνιαρικα κολπα της Ελληναραδικης Καρμανλικής Δεξιας, anhkoun se ena savoir faire tou eu omileitai. Apo kai kai pera ta LOL eseis ta ksekinate, mia paraklhsh epeidh toulaxiston faineste an8rwpos me gnwseis mhn spatalate to talento sas se askhseis atakas mikrou paidiou

  59. Zurichman said

    Pantws eseis o euais8htos peri ratsismoy apokaleitai tous tagmatasfalites ideologikous h fusikoys progonoys twn ellhnwn sunthrhtikwn-neoliberals [eis eks autwn kai o A.Andrianopoulos]. Mallon h retseta ths sullogikhs eu8ynhs tou 40% tou ellhnikou laou, einai kapws ratsistikh

  60. ArisMUC said

    @Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω. Καμία προσφορά δεν δίνει η αυτοκτονία σε τέτοιες περιπτώσεις. Αντίθετα, όσοι Γερμανοί και Γερμανίδες που όντως δεν γνώριζαν τι συνέβαινε ή που δεν ήθελαν να ακούσουν ή αν άκουγαν δεν ήθελαν να πιστέψουν, αναλάμβαναν να διαφυλάξουν το μέλλον από την επανάληψη πορόμοιων [sic] καταστάσεων, αυτό θα ήταν προτιμότερο, πιστεύω, από την αυτοκτονία τους λόγω τύψεων ή ντροπής.

    Πάντως ήταν η μόνη αξιοπρεπής λύση. Άλλωστε δεν αναλαμβάνουν να διαφυλάξουν το μέλλον από την επανάληψη παρόμοιων καταστάσεων, αντίθετα γιορτάζουν τα 60 χρόνια της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας σε λίγες μέρες.

  61. Abravanel said

    Ενδιαφέρουσα συζήτηση – πιστεύω οτι είναι ενδιαφέρον οτι κανείς δεν αντέδρασε στην αναφορά οτι η επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας στα Γιάννινα αρνήθηκε να καταδικάσει τις 5 συνεχόμενες επιθέσεις. Σημειολογικά αν το δούμε αυτό οφείλεται είτε στο ότι δεν αποτελεί αξιοπρόσεκτο ή στο ότι ουδείς ενδιαφέρεται για την Ν.Δ. :-)

    Υπάρχει ένα πρόβλημα: το ΚΚΕ της Παπαρήγα και ο Σύριζα του Αλαβάνου δεν είναι το ΚΚΕ του ΕΑΜ/EΛΑΣ. Πρακτικά να το δούμε, το ΚΚΕ του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ αν μη τι άλλο θα εναντιώνονταν στον «φασισμό», (αδόκιμος όρος – τον χρησιμοποιώ με την έννοια της καθομιλουμένης), του ΛάΟΣ και κομματιών της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ. Σήμερα η Αριστερά απλά αδιαφορεί σε ότι δεν ακουμπάει την πελατεία της – μας αρέσουν οι μετανάστες αλλά όχι οι έλληνες εβραίοι κοκ

    Από εκεί και πέρα όσο αφορά τα ιστορικά που αναφέρετε καλό είναι να θυμόμαστε οτι η όποια ιδεολογία στην μικρή αυτή χώρα όπου όλοι ξέρουμε όλους δεν αποτέλεσε ένα «καθαρό» φρούτο. Ο προοδευτικός Βενιζέλος υπήρξε ο μεγαλύτερος αντισημίτης πολιτικός αλλά μέγιστος φιλοσιωνιστής. Ο Μεταξάς, παρά τον θεσμικό αντισημιτισμό, εφάρμοσε μια φιλοσημιτική πολιτική σε βαθμό που η προστασία του εκτιμήθηκε και από τους κομουνιστές εβραίους. Ο Μητσοτάκης με τον Καρατζαφέρη και λοιπά φυντάνια της Ν.Δ. υπήρξε απείρως καλύτερος από τον Α.Παπανδρέου.

    Από την άλλη η μεταπολεμική Δεξιά, όσο και να λοιδορούμε την Αριστερά, ενσωμάτωσε ότι χειρότερο κατακάθι είχε τότε η Ελλάδα. Η βαθύτατη της σήψη φαίνεται από το γεγονός οτι όσο και να προσπαθήσω να το δω το θέμα στεγνά – το σταλινικό ΚΚΕ του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ παρά τα χίλια μύρια κακά του εμφανίζεται καλύτερο από το ακροδεξιό μόρφωμα την δεκαετία 1945-1955. Και αυτό το λέω γνωρίζοντας τις συνωμοσίες των ιατρών και άλλα ενδεικτικά του σοβιετικού αντισημιτισμού.

    υγ. Μια παρατήρηση: σε ατομικό επίπεδο μπορεί να υπήρχαν πολλοί «αντισημίτες» αριστεροί κατά την διάρκεια του Β’ΠΠ. Συνολικά όμως η Αριστερά επέδειξε μια ξεκάθαρα φιλοεβραϊκή στάση, τόσο κατά την διάρκεια όσο και μετά τον πόλεμο μέχρι το 1950 – ο Ελληνικός Εβραϊσμός της χρωστάει πολλά. Εκείνης βέβαια της Αριστεράς. Ενδεικτικό είναι αυτό το βίντεο.

  62. ArisMUC said

    @Σημειολογικά αν το δούμε αυτό οφείλεται είτε στο ότι δεν αποτελεί αξιοπρόσεκτο ή στο ότι ουδείς ενδιαφέρεται για την Ν.Δ. :-)
    κ.ά.

    Είπαμε, την Αριστερά αγαπούμε να την μισούμε.

  63. A. Ioannou said

    @ArisMUC (#60)
    Σκεφτείτε τι θα είχε συμβεί αν μετά το τέλος του Β’ ΠΠ όταν εγιναν ευρέως γνωστά τα εγκλήματα των Ναζί οι επιζήσαντες έντιμοι Γερμανοί και εκείνοι που είχαν τύψεις ή αισθάνονταν ντροπή επειδή αγνόησαν όλες τις ενδείξεις γύρω τους γιά το τι συνέβαινε, έπερναν την απόφαση να αυτοκτονήσουν ομαδικά: Η Ομόσπονδη Δημοκρατία της Γερμανίας θα είχε ιδρυθεί και κυβερνηθεί από του αμετανόητους Ναζί στο Δυτικό τμήμα και τους Σταλινικούς στο Ανατολικό. Ανατριχιάζω να αναλογισθώ ποιά θα ήταν η εικόνα μιάς τέτοιας ενωμένης Γερμανίας σήμερα…

  64. 1)Οι συζητησεις στο Ιντερνετ αναποφευκτα σχεδόν μπλεκουν με συναισθηματα με αλλες και αλλων προκαταληψεις και με παρεξηγησεις
    – συνηθως επΕιδή ειμαστε μόνοι μπρος το μόνιτορ και επειδή υπάρχει η ευκολία της γραφής βγαζουμε ευκολα την ψυχική κατασταση εκεινης της στιγμής
    3)παρολαυτά ειναι Γονιμες ..Ακομα και οι σκληρές αντιπαραθεσεις
    – μια τετοια εν τελει Γονιμη αν και γεμάτη Οξυτητα καποιες φορές συζητηση νομιζω οτι εγινε κι εδώ

    ——–
    (Φυσικά η δική μου αντιληψη περι Αριστεράς (οπως και πολλών αλλων ) δεν εχει να κανει ουτε με του ΚΚΕ ουτε μέ την Κνιτογενή του Αλαβάνου ..
    Και η κληρονομια του Παπαγιαννάκη Υπάρχει ακομα και ειναι ζωντανή τοσο στον Συν οσο και στους Ο -π
    ————————–
    και εχω να πω κυριως προς τον κ.Ιωαννου οτι σε καμμια περιπτωση δεν ειμαι Αντιαμερικανός συνολικά ..

    Ισα ισα θεωρώ την Αμερικη εργαστηρι του κόσμου – ακομα ..

    Και υπάρχουν δυο βιβλια για την Αριστερά της Αμερικής : (ΤωΝ ηπα )
    Ρισταρντ Ρορτυ . »Η Αριστερά στην Αμερική». και το Μυθιστορημα πάλι τουΦιλιπ Ροθ :» Παντρευτηκα εναν κομμουνιστή»…παρα πολύ ενδιαφεροντα
    —-
    Στην Ελλάδα εχουμε πολύ πολύ στενή αντιληψη για την Αριστερά … Γιαυτό φταιει και Η Αριστερά η Ιδια
    ——————————
    Η Αριστερά όμως ειναι χιλια πραγματα…

    ——

    Θα ηθελα να δειτε (δουμε) και τους Ο -Π και τον Συνασπισμό μέ τροπο που καποτε θα λέγαμε Διαλεκτικό… ως ενα Γιγνεσθαι …
    —-
    Το Κακό με τον ΚΚΕ δεν ειναι πιά (μονος ) ο αντισημιτισμός η ο λανθανων Εθνικισμός του ..Αυτά ειναι επισυνεπειες μιας ορατης σε Ολους πια Αρτηριοσκληρυνσης ..Ειναι Θλιβερό
    —————-
    Ομως επιμενω και πάλι . Αλλο ΚΚΕ αλλο Χρυσαυγή. Αλλο Λαος …

    (και φυσικά εντελώς αλλο Ο-Π με τις οποιες αδυναμιες τους ..ειτε Συν

    ———-
    Και τις διακρισεις οφειλουμε να τις κανουμε κυριως Για τον εαυτο μας . Για να εχουμε το μυαλό μας καθαρό

    Δηλαδή για να μη γινουμε κιεμεις ΚΚΕ ή Πρωην Κνιτες …

  65. ArisMUC said

    @οι επιζήσαντες έντιμοι Γερμανοί

    Ας καγχάσω γερμανικά: cha cha cha. Το πιο σύντομο ανέκδοτο… Δεν υπάρχουν έντιμες γερμανίδες. Τα δύο επίθετα αποκλείουν το ένα το άλλο.

    Αντίθετα, μετά την Τελική Ήττα, ήταν πράγματι χιλιάδες οι Ναζούδες που αυτοκτόνησαν («η ζωή δεν αξίζει τίποτε μετά το Τρίτο Ράιχ»). Οι υπόλοιπες γερμανίδες έπρεπε να στειρωθούν. Άλλωστε η BRD όντως ιδρύθηκε και κυβερνήθηκε από του αμετανόητους Ναζί.

  66. jjcohen said

    Αγαπητοί φίλοι,

    Ως ,άνθρωπος που έζησε για 10 χρόνια τον ανώτερο βαθμό σοσιαλισμού/κομμουνισμού, δηλαδή «να προσφέρει ο καθείς σύμφωνα με τις δυνατότητες του και να αμείβετε σύμφωνα με τις ανάγκες του» σε κιμπούτς της δεκαετίας του 50-60 και με πλήρη δημοκρατία, επιτρέψτε μου να πω πως στην ελλάδα δεν υπ΄’αρχει αριστερά.

    Υπάρχει ένα μόρφωμα που αποκαλείται ΚΚΕ ή αριστερά που ζει σκέφτεται και μιλάει με ορολογία του 1917 και που πρόσφατα απεφάνθη ότι ο Στάλιν ήταν ο μεγαλύτερος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, και του οποίου μορφώματος η ηγεσία έχει να αλλάξει εδώ και 19 χρόνια.

    Στο ίδιο λίγο πολύ μοτίβο και ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Τι κρίμα, διότι αλίμονο στην κοινωνία που δεν έχει υγιεί και δυνατή αριστερά.

  67. »Στο ίδιο λίγο πολύ μοτίβο και ο ΣΥΡΙΖΑ. »

    Υπάρχει και ο »Συν»ακομα κ jjcohen
    και οι Ο- Π

    (παρολο που λένε »δεν ειμαστε ουτε Δεξια ουτε αριστερά »)

    και φυσικά συμφωνω με το »Τι κρίμα, διότι αλίμονο στην κοινωνία που δεν έχει υγιεί και δυνατή αριστερά.»

  68. ArisMUC

    οι πιο εντιμοι» σημερα στην Ευρώπη ειναι μερικές(δεκαδες) χιλιαδες Γερμανοι Αντιφασιστες- Αντιναζηδες
    διαννοουμενοι και μή

    Ακριβώς γιατι δοκιμαστηκαν ,γιατί σκαλισαν την οικογενειακή τους ιστορια,τον εαυτό τους τον ιδιο τα στερεοτυπα τους ,
    και μειναν ορθιοι
    Ενας απο αυτους θα παρουσιασει σε λίγο το βιβλιο του για τους Εβραιους των Ιωανννινων στα Γιαννενα…

    Και ειναι απο τους ανθρωπους που παραγματικά χαρηκα που καποια στιγμή Γνωρισα …

    Μακάρι να φταναμε σ’αυτους τους ανθρωπους (τους εστω και λίγους) στο μικρο τους δαχτυλάκι…

    Κατα ταλλα ας μη κρινουμε (και μαλιστα λαους ολοκληρους ) τσο ευκολα
    Οταν μάλιστα εμεις Δεν δοκιμαστηκαμε ..
    Εννοώ Πραγματικά ..Περα απο τα Μεγάλα Λόγια και τον Στομφο

  69. ArisMUC said

    Κοέν, υπάρχουν οι terminal :D

  70. ArisMUC said

    Νοσφεράτε τα γνωρίζω αυτά, στην Γερμανία ζω.
    Και είναι ακριβώς αυτές οι «έντιμες» αντιγερμανίδες που λένε ακριβώς αυτά που γράφω εγώ στο #65

  71. Και είναι ακριβώς αυτές οι “έντιμες” αντιγερμανίδες που λένε ακριβώς αυτά που γράφω εγώ στο #65

    Αυτες εχουν το δικαιωμα και ισως και το καθηκοςν (αρκει να μη γινεται »’ενοχικά ‘ και μανιεριστικα .. να το λένε για τον λαο τους
    Εμεις εχουμε το καθηκον να το λέμε για το Δικο μας ..
    —-
    αλλιως και χωρις να το καταλαβουμε ισως πεφτουμε στον ευκολο και επικινδυνο δρόμο : Οι Γερμανοι φταινε για ολα (που ειναι το αντιστροφο στον Καθρεφτη απο το »Οι Εβραιοι ‘ φταινε ..)
    Δηλαδή στον Μηχανισμό της προβολής ο οποιος πραγματικά ειναι εκεινος που Φταιει.

  72. ArisMUC said

    Αστεΐζεσαι προφανώς… διαφορετικά, αν σοβαρά εξισώνεις θύτησσες και θύματα, δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσω να συζητώ μαζί σου.

  73. Δηλαδή στον Μηχανισμό της προβολής ο οποιος πραγματικά ειναι εκεινος που Φταιει.

    για να γινει κατανοητο αυτο Αρη

    σου θυμιζω το σχεδόν αυτνοητο : Οι Υπερβολικά ομοφοβικοι(δηλαδή αυτοι που επιτιθενται ή και …βιαζουν ομοφυλοφυλους για να τους …τιμωρησουν )

    αισθανονται κατα βαθος

    Ομοφυλοφυλοι

    Αν θυμαμαι καλά καπου το Λεει κι ο Ζιζεκ αυτο (στον Κορμοράνο και τον Νανο; )

    Αυτος ειναι ο μηχανισμός της Προβολής : Ο Αλλος φταιει γιαυτό που (φοβαμαι οτι ειμαι )
    Ενώ δεν υπάρχει Αλλος ..
    Εμεις ειμαστε οι αλλοι .

  74. ArisMUC said

    και ο Χίτλερ αισθανόταν κατά βάθος Εβραίος και το Ολοκαύτωμα δεν ήταν παρά η πραγμάτωση, η έκφραση του Εβραϊκού του χαρακτήρα.

  75. ArisMUC said

    άλλωστε οι Νόμοι της Νυρεμβέργης και το σύνολο της ρατσιστικής θεωρίας βρίσκεται ήδη μέσα στην Τορά.

  76. Δεν εξισωνω τιποτε. Οι Θυτες ειναι Θυτες και τα Θυματα θυματα..

    (ομως στην Μακρονησο και στην ΕΣΑ επι χουντας και αλλου ειδαμε ποσο ευκολο ειναι να μετατρεψεις ενα Θυμα (βασανιστηριων σε Θυτη ..)
    Δεν υπάρχουν Θυτες εκ γενετής
    Οι Θυτες »κατασκευαζονται»
    —————
    » δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσω να συζητώ μαζί σου»
    Μη γινεσαι τοσο απολυτος Αρη.Με ποιον θα συζητησεις; Μόνοο μ’αυτους που συμφωνουν Απόλυτα μαζί σου;

  77. ArisMUC said

    Μόνο μ’ αυτές που δεν τις περνάει καν από το μυαλό να εκστομίσουν την φράση:

    «αλλιως και χωρις να το καταλαβουμε ισως πεφτουμε στον ευκολο και επικινδυνο δρόμο : Οι Γερμανοι φταινε για ολα (που ειναι το αντιστροφο στον Καθρεφτη απο το ”Οι Εβραιοι ‘ φταινε ..)»

    γιατί απλά οι Γερμανίδες έκαναν το Άουσβιτς, ενώ οι Εβραίες και μόνο με την ύπαρξή τους ματαιώνουν την απόλαυση των απανταχού ελλήνίδων, γαλλίδων, σιαμέζων. Καταστρέφουν το εθνικιστικό όνειρο.

  78. dani said

    Έχει ξαναειπωθεί:
    σαν αριστερή θεωρώ δεδομένο τον αντισημιτισμό της δεξιάς (πόσο μάλλον της ακροδεξιάς). Δεν έχω παρτίδες μαζί τους, και πέρα από το να τους καταγγέλω δε θα τους ζητήσω ποτέ τα ρέστα γιατί δεν περιμένω κάτι καλύτερο από αυτούς. Όταν όμως το ΚΚΕ πήρε κάτω από τη σκέπη του τη γλοιωδέστατη φασίστρια Κανέλλη έπαψε να υφίσταται σαν επιλογή στο μυαλό μου. Είναι αρκετός ένας άνθρωπος να κάψει ένα κόμμα? σίγουρα ναι, πόσο μάλλον όταν είναι από τα πλέον προβεβλημένα στελέχη του. Πρόσφατα κάηκε για μένα και ο Σύριζα, για την «αλληλεγγύη» σε μπουμπούκια τύπου χεσμπολά και χαμάς, και μη μου πείτε δεν είναι επίσημη θέση γιατί και σε συνέδρια πήγα και πολλούς (πολλούς περισσότερους από όσους άντεχε το στομάχι μου) είδα να ενθουσιάζονται με τους «αντιστασιακούς» κατά του Ισραήλ. Η δε «συμπαράσταση» Αλαβάνου στο Ιράν την ίδια στιγμή που σκοτώνανε φοιτητές στο δρόμο ήταν το κερασάκι στην τούρτα.

    It’s official: όσο και αν έχω κατακρίνει στο παρελθόν αυτούς που δεν ψηφίζουν λεγοντάς τους «δε μπορεί να μην υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ με τον οποίο να συμφωνείς έστω και λίγο» έχω φτάσει ακριβώς σε αυτή τη θέση. Δεν υπάρχει ούτε ΕΝΑ αριστερό κοινοβουλευτικό κόμμα που να έχει το θάρρος να κάνει το αυτονόητο: να υπερασπιστεί ΟΛΕΣ τις θρησκευτικές μειονότητες της πατρίδας μας χωρίς να τους φορτώνει ευθύνες τρίτων κρατών. Ξέρετε γιατί? Γιατί θα χάσει ψήφους ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ όποιος τολμήσει να κάνει φασαρία υπέρ των ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ.
    Ντρέπομαι που είμαι Ελληνίδα.

  79. ArisMUC said

    @Πρόσφατα κάηκε για μένα και ο Σύριζα, για την “αλληλεγγύη” σε μπουμπούκια τύπου χεσμπολά και χαμάς, και μη μου πείτε δεν είναι επίσημη θέση γιατί και σε συνέδρια πήγα και πολλούς (πολλούς περισσότερους από όσους άντεχε το στομάχι μου) είδα να ενθουσιάζονται με τους “αντιστασιακούς” κατά του Ισραήλ. Η δε “συμπαράσταση” Αλαβάνου στο Ιράν την ίδια στιγμή που σκοτώνανε φοιτητές στο δρόμο ήταν το κερασάκι στην τούρτα.

    Σοβαρά;! Κι εγώ ο πούστης πήγα και τις ψήφισα στις Ευρωεκλογές. Για τις Οικολόγες-Πράσινες τι λες;

  80. Owain said

    εκλογές έχουμε…να μην πάρει κάποιος την αβρανελική ευλογία;

  81. Ανώνυμος said

    «εκλογές έχουμε…να μην πάρει κάποιος την αβρανελική ευλογία;»

    Όπως έχουν τα πράγματα εν Ελλάδι σήμερα, να χαρακτηρίσει κανείς έναν πολιτικό «αντι-αντισημίτη» θα του προκαλέσει πολύ περσσότερα προβλήματα από να του προσφέρει οποιαδήποτε υποστήριξη, μιά και η μεγάλη πλειοψηφία των Έλλήνων εκλογέων είναι, άν όχι ξεκάθαρα αντισημίτες, σίγουρα καχύποπτοι προς κάθε τι εβραϊκό.

  82. dani said

    ρε συ άρη, πραγματικά δε ξέρω. Δεν έχω παρακολουθησει στενά τους Ο-Π. Σαν γενικότερη τοποθέτηση δε ψηφίζω οτιδήποτε θεωρώ απίθανο να μπει στο κοινοβούλιο. το θεωρώ ισοδύναμο με άκυρο-λευκό / δηλαδή χαμένη ψήφο υπέρ του συστήματος. τους Ο-Π στις ευρωεκλογές τους είδα σα φούσκα (αντίστοιχη του 18% του ΣΥΡΙΖΑ) που προωθήθηκε από τα ΜΜΕ για άλλους σκοπούς οι οποίοι τώρα ξεχάστηκαν. Μακάρι να διαψευστώ, αλλά νομίζω οτι αν δε μπούνε βουλή (που σιγά μη πάρουνε περισσότερο από συριζα που είναι και αυτός οριακά) απλά θα φαγωθούνε μεταξύ τους. Κατα τα άλλα, σίγουρα φαίνονται σωστότεροι στο θέμα του αντισημιτισμού από τον σύριζα. Τώρα, αν μετά από εκλογές-πανωλεθρία και για οικολόγους και για σύριζα αρχίσει πάλι η ανανεωτική πτέρυγα να συζητά μαζί τους και προκύψει κάτι καινούριο, τι να πω, θα το στηρίξω με τα χίλια. Νομίζω οτι οι ανανεωτικοί ξεχωρίζουν στο θέμα αντισημιτισμός από τον υπόλοιπο συνασπισμό και προφανώς και τον σύριζα. τσέκαρε τους και θα δεις μερικά πολύ καλά κείμενα όπως αυτό:

    http://www.ananeotiki.gr/el/readAuthors.asp?authorID=198&page=1&textID=3145

    προσωπικά είμαι μεταξύ του να μη ψηφίσω, ή να βάλω σταυρό μόνο σε ανανεωτικούς. tough one!

  83. »Μόνο μ’ αυτές που δεν τις περνάει καν από το μυαλό να εκστομίσουν την φράση»
    ————————————-
    Απο που προέρχεται ολο το κακό;

    »Όλο το κακό προέρχεται από τα όσα σκέφτεται κανείς,η μάλλον από το γεγονός ότι υπάρχει μέσα μας ένα ον που σκέφτεται εν αγνοία μας κι έπειτα εκτοξεύει ξαφνικά,μεσα στην ησυχία του εγκεφάλου,μια πικρόχολη, ανυπόφορη φρασούλα που μετά από αυτή δεν μπορούμε πια να ζήσουμε όπως πριν.

    Βικτωρ Σερζ ,ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥΛΑΓΕΦ ,

  84. Τώρα, αν μετά από εκλογές-πανωλεθρία και για οικολόγους και για σύριζα αρχίσει πάλι η ανανεωτική πτέρυγα να συζητά μαζί τους και προκύψει κάτι καινούριο, τι να πω, θα το στηρίξω με τα χίλια. Νομίζω οτι οι ανανεωτικοί ξεχωρίζουν στο θέμα αντισημιτισμός από τον υπόλοιπο συνασπισμό και προφανώς και τον σύριζα. τσέκαρε τους και θα δεις μερικά πολύ καλά κείμενα όπως αυτό.

    ……
    σωστο

  85. ArisMUC said

    ”Μόνο μ’ αυτές που δεν τις περνάει καν από το μυαλό να εκστομίσουν την φράση”
    ————————————-
    Απο που προέρχεται ολο το κακό;

    ”Όλο το κακό προέρχεται από τα όσα σκέφτεται κανείς,η μάλλον από το γεγονός ότι υπάρχει μέσα μας ένα ον που σκέφτεται εν αγνοία μας κι έπειτα εκτοξεύει ξαφνικά,μεσα στην ησυχία του εγκεφάλου,μια πικρόχολη, ανυπόφορη φρασούλα που μετά από αυτή δεν μπορούμε πια να ζήσουμε όπως πριν.

    Βικτωρ Σερζ ,ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥΛΑΓΕΦ

    Εξαιρετικό, θυμάσαι άλλως τε και την συζήτησή μας στο μπλογκ μου. Αυτό προσπαθούσα να εξηγήσω σε κάτι φεμινίστριες (ότι σαν πούστης ναζί που είμαι το πρώτο που περνάει από το μυαλό μου όταν τις βλέπω είναι η κατωτερότητά τους και η μόνη χρησιμότητά τους, ήτοι να φέρουν Άρεια αγόρια στον κόσμο) και παρολίγον να με δείρουν.

  86. A. Ioannou said

    Πάντως μη νομίζετε ότι ειστε οι μόνοι με τέτοια υπαρξιακά προβλήματα. Και εμείς οι μη αριστεροί κοιτάμε τις επιλογές που προσφέρουν οι εκλογές στον φιλελεύθερο χώρο και τραβάμε τα λίγα μαλλιά που μας απέμειναν.

  87. theo said

    Μια ανθρώπινη ιστορία.
    Mr. Rosenstein was our substitute teacher in seventh grade. I went to a Hebrew elementary school in Montreal, and this little old man would substitute on a regular basis. Thick glasses, crossed eyes, scraggly wisps of hair, disheveled gray suit and always sputtering, he was a walking invitation to ridicule. The moment we saw him come in, we would break out into instant pandemonium. I say «we» because the entire class telepathically erupted into anarchy the minute he entered the classroom.
    He would stand there and try to quiet us, to get our attention, to make himself heard, but we would just ignore him. What a field day for a bunch of 12-year-olds on the rampage.
    He was also my private tutor. Twice a week after school I would go to the auditorium with him to do extra work in Hebrew studies. He would get all fired up about the material. Gesturing wildly, speaking in a loud voice, banging on the table for emphasis, he would spew forth about the teachings of the Bible and the Mishna. I would sit there and make faces to myself, waiting until the hour was over so I could go home. How could anybody take this man seriously, with those erratic mannerisms and that unkempt appearance?
    Cont.
    I’M GROWN UP now. I became a teacher. And every time I think about Mr. Rosenstein, I shudder. I shudder with shame for the way I treated him. For the indignity he suffered at the hands of me and my classmates. I’m ashamed of that little 12-year-old girl who didn’t know any better than to deride a harmless, well-meaning, ridiculous-looking old man whose sole intention was to try to teach us the laws of the Torah and the words of the Bible.
    But now that I think about it, after all these years, I know that I learned something from Mr. Rosenstein after all.
    I now understand what the look in his eyes meant. I realize now how important it would have been for him to have at least one person in the classroom offer him some respect. Not because he was wise or patient or because he was immersed in the Torah, but to respect him simply because he was a human being.
    That look he gave me was not a plea for help; it was an appeal to be recognized as a person. Not as a substitute anything, but as a genuine individual who was there, giving of himself.
    But I could not respond to the cry of the human being in him that was calling out to be acknowledged. I couldn’t even hear it.
    And that was the lesson I learned from Mr. Rosenstein. For to this day, that image of him standing helpless amid a classroom full of uncontrollable shrieking children reminds me that I too am vulnerable, that I can also fall victim to ridicule, to indignity, to humiliation.
    And with that image ever vivid in my mind, I humbly ask Mr. Rosenstein for his forgiveness.
    jpost.com/servlet/Satellite?cid=1253820680714&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull

  88. Abravanel said

    Ομορφο theo… :-)

    Dani: Ακριβώς όπως τα λες – αυτή η πελατειακή σχέση είναι που με τρελαίνει και γενικώς για τα κόμματα. Το ΠΑΣΟΚ/NΔ πουλάνε ρουσφέτια, το ΛάΟΣ πουλάει φόβο και μίσος, ο ΣύΡιζΑ πουλάει ότι θέλουν να ακούσουν οι ψηφοφόροι του και το ΚΚΕ πουλάει τρέλα. Για αυτό είμαι και επιφυλακτικός για τους Ο/Π – δυνητικά δεν υπάρχει κάτι με το οποίο διαφωνώ είτε στο θέμα των πολιτικών ελευθεριών ως abravanel αλλά και γενικότερα ως πολίτης. Αλλά φοβάμαι οτι απλά θα γίνουν μαγαζάτορες και αυτοί τώρα που βγήκαν στην «αγορά».

    ArisMUC και Ioannou: Αν βρειτε κάτι αξιόλογο να ψηφίσετε σφυρίξτο και εμένα :-> Το γεγονός όμως οτι σε όλο το φάσμα της πολιτικής (θεέ μου – τι κλισέ φράσεις χρησιμοποιώ) όλοι μας δεν μπορούμε να βρούμε κάτι αξιόλογο να διαλέξουμε – έστω και σαν το μικρότερο κακό αποτελεί μια διαπίστωση που την ακούω συχνά. Αυτό ή θα οδηγήσει σε μια Τεταρτη Ελληνική Δημοκρατία ή στην ελληνική εκδοχή των αδερφών Κατσινσκι με τον Καρατζαφέρη ή απλά σε ένα meltdown με τον Βγενόπουλο στο ρόλο του Μπερλοσκονόπουλος.

    Οσο αφορά την Ανανεωτική πτέρυγα του Συνασπισμού είναι αλήθεια οτι συνεχίζει την θετική πορεία στο θέμα της καταπολέμησης του ρατσισμού, χωρίς αλλά και συμψηφισμούς, που είχε παλαιότερα ο Συνασπισμός. Δεν είχα σκοπό να το πω αλλά είδα οτι βγήκε δημόσια οπότε ακούστε αυτό: όταν ο Γ.Καρατζαφέρης βγήκε και μίλησε για εβραίους που στάζουν αίμα και σκότωσαν τον Χριστό και άλλα τέτοια, το ΚΙΣ έστειλε μια γραπτή έκκληση στον Πρόεδρο της Βουλής Σιούφα να καταδικάσει την δήλωση. Ο Δ.Σιούφας αδιαφόρησε, άλλωστε οτι είναι κολλητός του ΛάΟΣ και του Α.Γεωργιάδη το έχει επισημάνει και το ΕΠΣΕ. Μέχρι εδώ αυτά είναι γνωστά. Αυτό όμως που δεν ήταν γνωστό είναι οτι ο μόνος που αντέδρασε και έκανε ερώτηση ήταν ο Φ.Κουβέλης και έλαβε το κλασσικό κείμενο που μοιράζει φωτοτυπία το Υπ.Εξ. (γιατί ως γνωστόν οι εβραίοι είναι αλλοδαποί και το αρμόδιο υπουργείο είναι το Υπ.Εξ). Αυτό που ακούγεται off the record είναι οτι η ερώτηση ήταν ατομική και όχι από τον Σύριζα γιατί απλά το κόμμα αρνήθηκε να την υιοθετήσει – έτσι ακριβώς πως αρνήθηκε ξεκάθαρα να πάρει θέση υπερ των εβραίων στην Δίκη Πλεύρη παρά την πρωτοβουλία που είχε δημιουργηθεί από ανθρώπους της «ανανεωτικής» αριστεράς, (δημόσια έκφραση αυτής της πρωτοβουλίας είχε υπάρξει το άρθρο πρόσκληση του Ρ.Σωμερίτη και μια ανάλογη αρθρογραφία της Αυγής). Δυστυχώς όμως το αριστερό ρεύμα αρνήθηκε και αυτό είναι που κρατάει το μαχαίρι, (δεν αναφέρομαι καν στις άλλες συνιστώσες).

    Οι Ο/Π μακάρι να ανταποκριθούν στις προσδοκίες που έχουν δημιουργήσει και προσωπικά τους βλέπω με εξαιρετική συμπάθεια, αν μη τι άλλο για τον πόλεμο που τρώνε. Αλλά είμαι επιφυλακτικός – πάρα πολύ επιφυλακτικός για τους λόγους που ανέφερα.

    υγ. Νοσφυ δεν απάντησα στην ερώτηση για την ΦιΣ: ήλπιζα σε αυτή στο θέμα του αντισημιτισμού λόγω αρχικών δηλώσεων – δυστυχώς όμως απογοητεύτηκα οικτρά και ειδικά στο θέμα Πλεύρη το οποίο με την κατάληξη που είχε δεν αποτελεί πλεον απλό πεδίο ιδεολογικής διαμάχης.

  89. E κατά βαθος συννεοουμεστε ολοι ε;
    και μαλλον λεμε το ιδιο πραγμα κατω απο τα Μεγάλα Λόγια…
    (πάντα υπάρχει ολιγον φως στην ακρη του τουνελ αλλά ειναι πολύ μακρια ακομα)

  90. ArisMUC said

    Νοσφ., όσον αφορά στους πούδτηδες, υπάρχει επιστημονική μελέτη που δείχνει ότι άτομα ομοφοβικά στατιστικά ερεθίζονται πολύ περισσότερο από άτομα μη ομοφοβικά με εικόνες ομοερωτικές (googlάρετέ το, είναι ανεβασμένη).

    Προσωπικά δεν είχα καμιά αμφιβολία. Ο Owain είναι χαρακτηριστική περίπτωση. «Εξαλοίψατε τους ομοφυλόφιλους και ο φασισμός (και η ομοφοβία) θα πάψει να υπάρχει»

  91. ο Κουβέλης δεν έκανε ερωτηση για τον Καραφυρερ αλλά γαι τον Πλεύρη και ας μην παραλείψω να πως πω την ερωτηση δεν την κυκλοφόρησε (ειμαι αποδέκτης τωνε ρωτησεων αλλα ποτε δεν μου ήρθε) ούτε το ΚΙΣ κυκλοφορησε ερωτηση και απάντηση – ούτε καν στα νεα τους αν δεν κανω λαθος.

  92. Zurichman said

    – το σταλινικό ΚΚΕ του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ παρά τα χίλια μύρια κακά του εμφανίζεται καλύτερο από το ακροδεξιό μόρφωμα την δεκαετία 1945-1955.

    Θα αστειευεσαι βεβαια, η Λαικη Ελληνικη Δημοκρατια δεν θα μπορουσε να συγκριθει παρα με την Αλβανια. Το ακροδεξιο μορφωμα του 45-55 το κυβερνησαν Πλαστηρας, Σοφουλης, Βενιζελος, Παπανδρεου. Ακροδεξιοι αυτοι? Οχι απλα υπηρξε ενας εμφυλιος και ενα οπλα παρα ποδας, ενα κρατος το οποιο βρισκοταν σε κατασταση εκτακτης αναγκης επι 10ετια, περιμενεις να ειναι απολυτα δημοκρατικο. Αλλα ακομα και ετσι η κουτση δημοκρατια ηταν πολυ καλυτερη απο την προοπτικη του συντροφου Ζαχαριαδη ως κυβερνητη της ελληνικης λαικης δημοκρατιας

  93. A. Ioannou said

    Εδώ θα συμφωνήσω με τον κ. Zurichman. Αν είχε επικρατήσει το ΚΚΕ το 1944-45 η Ελλάδα θα είχε την ίδια τύχη που είχαν και οι «Λαϊκές Δημοκρατίες» και στα πρώτα θύματα στον «δρόμο πρός τον Σοσιαλισμό» σίγουρα θα συγκαταλέγονταν και οι μη κομμουνιστές μέλη του ΕΑΜ. Αλλά τουλάχιστον σήμερα δεν θα τσακωνόμασταν γιά το ποιός είναι ο σωστός τρόπος μεταχείρησης των παράνομων μεταναστών μιά και κανείς δεν θα ήθελε να έρθει να εγκατασταθεί στην Ελλάδα, νόμιμα ή παράνομα, καθ’ ότι θα βρισκόμαστε σε επίπεπδο οικονομικής ανάπτυξης παρόμοιο με της Αλβανίας, η οποία δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα με την παράνομη εισροή μεταναστών.

  94. Zurichman said

    Βαζω δε στοιχημα κυριε Ιωαννου ποσοι δωσιλογοι θα γινονταν ενθερμοι κομμουνιστες και ρουφιανοι της εν Ελλαδι Τσεκα εν μια νυκτι.

  95. offshore said

    ΕΝΤΕΛΩΣ άσχετο με το θέμα αλλά κάπου έπρεπε να το αναφέρω. Κοιτάξτε λίγο τα σχόλια του doctormarkon και του Stelioszeybek ουάου. Παιδιά σόρι αλλά it must be tough to be a Jew.

  96. ArisMUC said

    Έτσι είναι, οι Εβραίοι φταίνε και που με χώρισε ο Stephan. Πολύ καλλίτερα από το να φταίω εγώ και να πρέπει να προβληματισθώ για την συμπεριφορά μου, δεν βρίσκετε;

  97. Abravanel said

    Zurichman είπε:
    Βαζω δε στοιχημα κυριε Ιωαννου ποσοι δωσιλογοι θα γινονταν ενθερμοι κομμουνιστες και ρουφιανοι της εν Ελλαδι Τσεκα εν μια νυκτi

    Πάω πάσο – αυτό δεν το είχα σκεφτεί. ;-)

    Αρε offshore το τρελό δεν είναι οτι κάποιος τα σκέφτεται όλα αυτά αλλά οτι σε τόσους πολλούς φαίνονται πιθανά – ή να το πω με πολιτικούς όρους μιας οι εκλογές είναι κοντά: δεν με ανησυχεί το ΛάΟΣ αλλά το πόσο εύκολα ένας ψηφοφόρος του ΚΚΕ μπορεί να το ψηφίσει ή οτι ΝΔ και ΛάΟΣ είναι συγκοινωνούντα δοχεία.

    +1 aris…

  98. Abravanel said

    Zurichman αυτοί δεν ήταν ακροδεξιοί – ούτε ο Βενιζέλος ήταν και προσωπικά δεν είμαι σίγουρος το πόσο ο ίδιος ο Καρατζαφέρης ενδιαφέρεται για τους εβραίους εμπρός τον προσωπικό του πλουτισμό. Οι συνεργάτες τους είναι οι προβληματικοί…

    Πάντως ομολογώ οτι ίσως και να υπερέβαλλα κομματάκι – δες την απάντηση στον Ioannou πάνω. :-)

  99. Βαζω δε στοιχημα κυριε Ιωαννου ποσοι δωσιλογοι θα γινονταν ενθερμοι κομμουνιστες και ρουφιανοι της εν Ελλαδι Τσεκα εν μια νυκτι.

    ————————————–
    Μαλλον πολύ Λιγοτεροι απο οσους εγιναν
    ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ της ελληνικής δεξιας απο το 46 εως το 1974 τουλαχιστον …

  100. Zurichman said

    Αν θεωρησουμε δεδομενο πως καθε αντιδημοκρατικο καθεστως απαιτει τους ρουφιανους του, περα απο μερικες αρχικες εκκαθαρισεις αρκετοι δωσιλογοι θα ηταν αρκετα καλοι πρακτορες της εν Ελλαδι Σεκιουριτατε. Απαιτει ενα ιδιαιτερο υποβαθρο για να ειναι καποιος δωσιλογος η ρουφιανος, η ιδεολογια δεν παιζει και τοσο ρολο. Αδιστακτος και αριβιστας να εισαι και εχει ο θεος ειτε με φεουδαρχια, ειτε με καπιταλισμο, ειτε με κομμουνισμο η ρουφιανια δεν κρυβεται.
    Παντως ας μην μας κανει εντυπωση πως οπως οι ελληνες δωσιλογοι υπηρετησαν αρκετα καλα το μετεμφυλιακο κεντρωο τε και δεξιο κρατος, οι αμερικανοι χρησιμοποιησαν ουκ ολιγους Ναζι σε νευραλγικες θεσεις ελεω ψυχρου πολεμου. Ο ψυχρος πολεμος υπηρξε η αιτια καθαρσης αρκετων. Βεβαια αφηστε τις ανατολικες χωρες τυπου Ουγγαριας τιγκα στο φασισταριο που καποιοι εγιναν μια χαρα κομμουνιστες μολις μπηκε ο κοκκινος στρατος.

  101. Γεγονος παντως ειναι οτι συσσωμο το Δωσιλογικο Ταγματασφαλιτικο παρακρατος Οικοδομησε το Μεταμφυλιακό παρακρατος-Κρατος της Δεξιας το οποιο ειχε εξαφανισθει ως πολτικος χωροςστον καιρο της κατοχής ακριβώς γιατι προσχωρησε πλην ελαχιστων εξαιρεσεων στον Δωσιλογικο ταγματασφαλητισμό ..
    Δεν αλλαξαν χρωμα οι..»ανθρωποι» (οι Ταγματασφαλητες ) Παρεμειναν αυτο που ηταν πάντα δηλαδή ΤΓΑΜΑΤΑΣΦΑΛΉΤΕς .

  102. Zurichman said

    Μα δεν διαφωνουμε, δεν αρνειται κανεις ομως οτι αν μετα την κατοχη υπηρχαν ομαλες πολιτικες συνθηκες θα ειχαν εκκαθαριστει αν οχι απο την πολιτικη ηγεσια, σιγουρα απο την κοινωνια. Και εξακολουθω να λεω πως το μετεμφυλιακο κρατος δεν ηταν κατα βαση δεξιο, υπηρξε και αρκετα κεντρωο εκτος και αν ο Πλαστηρας ηταν δεξιος και δεν το ξερουμε

  103. a)οτι αν μετα την κατοχη υπηρχαν ομαλες πολιτικες συνθηκες θα ειχαν εκκαθαριστει αν οχι απο την πολιτικη ηγεσια, σιγουρα απο την κοινωνια

    Δεν υπήρχαν ομαλές συνθηκες ακριβώς
    ————————-
    γιατί οι Προστατευομενοι των Αγγλων και αργοττερα Αμερικανων

    Πρωην συνεργατες των Γερμανών Ταγματασφαλητες συνεχιζαν το Μοναδικό τους επαγγελμα Να βιαζουν να κλεβουν περιουσιες να σκοτωνουν να τραμπουκιζουν και να δερνουν

    β)

    αι εξακολουθω να λεω πως το μετεμφυλιακο κρατος δεν ηταν κατα βαση δεξιο, υπηρξε και αρκετα κεντρωο εκτος και αν ο Πλαστηρας ηταν δεξιος και δεν το ξερουμε»
    Φυσικά η Εντελώς ξεφτιλυσμένη Δεξια των Συνεργατων των Ναζί Ταγματασφαλητων Δοσιλόγων δδνε θα μπορουσε να εχει την οποια δηποτε Νομιμοποιηση αμέσως μεταά τον πολεμο και την Βρωμιερη της Προδοσια και συνεργασια
    χΩΡΙς ΤΑ φΥΛΛΑ ΣΥΚΉς ΠΟΥ ΤΗς ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΔΙΑΦΟΡΟΙ κΕΝΤΡΩΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

    _—————–
    πΟΛΎ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΙΔΑΜΕ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΚΕΝΤΡΩΟ (τον κ Μητσοτακη ) να Ρημαζει την Χωρα προσφεροντας επισης Φυλο συκής στην πλωρη Πολιτική Γυμνια
    της Δεξιας .
    (οπως τον ειχαμε δει στο εργο της προσφοράς των Υπηρεσιων του στον Βασιλεα »)

  104. A. Ioannou said

    Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε στα γενικα: Μετά τον εμφύλιο η δημοκρατία στην Ελλάδα ήταν ελλιπής, η διαφωνίες είναι στο βαθμό υπολειτουργίας της δημοκρατίας. Σε πολλές χώρες της Δυτικής Ευρώπης υπήρξε μία περιθωριοποίηση των κομμουνιστών και άλλων αριστερών λόγω του ψυχρού πολέμου, αλλά βέβαια στην Ελλάδα, λόγω της ένοπλης εξέγερσης που καθοδηγήθηκε από το ΚΚΕ, η κατάσταση ήταν πολύ πιό ακραία από, φερ΄ειπείν, την Ολλανδία ή τη Δανία που δεν αντιμετώπισαν εμφύλιο πόλεμο. Και θα συνφωνήσω (πάλι!) με τον Zurichman ότι λίγο-πολύ, αν υπήρχαν ομαλότερες συνθήκες, οι δοσίλογοι και εγκληματίες «θα ειχαν εκκαθαριστει αν οχι απο την πολιτικη ηγεσια, σιγουρα απο την κοινωνια», αντί να επωφεληθούν και να κρυφτούν πίσω από το κάλυμα του αντικομμουνισμού. Και πάλι όμως, παρά τις ακρότητες, διατηρήθηκαν αρκετά στοιχεία δημοκρατικής διακυβέρνησης. Ακόμα και με το ΚΚΕ στην παρανομία υπήρχε ένα αριστερό κόμμα στη Βουλή που παρ΄’ολες τις διακρίσεις και απαγορεύσεις κατάφερε σε κάοποια φάση να πάρει το 25% των ψήφων. Επαναλαμβάνω ότι όντως η δημοκρατία στην Ελλάδα στις δεκαετίες του ΄50 και ΄60 υπολειτουργούσε σε σύγκριση με δυτικοευρωπαϊκές χώρες (εκτός, βέβαια, Ισπανίας και Πορτογαλίας). Αλλά πιστεύω ότι είναι προφανές και αποδεικτέο ότι τουλάχιστον μέχρι την Απριλιανή δικτατορία η Ελλάδα είχε περισσότερη πολιτική ελευθερία από τις «Λαϊκές Δημοκρατίες» της Ανατολικής Ευρώπης, που σίγουρα θα τους είχε μοιάσει πολιτιοοικονομικά αν είχε επικρατήσει το ΚΚΕ στον εμφύλιο.

  105. Zurichman said

    Τι να κανουμε αυτο ηταν το πολιτικο μας συστημα. Το να το μηδενιζουμε προσφερουμε κακιστο εργο και δικαιολογια σε καθε εθνοσωτηρα και εθνοσωτηριο. Παραμενει δε γεγονος πως η ελλαδα του 55-67 ηταν μια ελλαδα που προοδευε

  106. Zurichman said

    Nosferate

    θετεις τα ζητηματα τελειως διχαστικα στο διπολο οτι υπηρχαν κακοι δεξιοι γενικα και καλοι αριστεροι γενικα με τις οποια διακυμανση. Το μετεμφυλιακο κρατος δεν ειναι συναρτηση απλα των δωσιλογων, τελειως απλουστευτικη αποψη οτι το κρατος χτιστηκε σε αυτους αποκλειστικα. Και αντισταση στους κομμουνιστες στον εμφυλιο δεν εκαναν μονο οι δωσιλογοι αλλα και οσοι ειχαν βαρεθει τα κονσερβοκουτια

  107. Ακόμα και με το ΚΚΕ στην παρανομία υπήρχε ένα αριστερό κόμμα στη Βουλή που παρ΄’ολες τις διακρίσεις και απαγορεύσεις κατάφερε σε κάοποια φάση να πάρει το 25% των ψήφων.»

    »Kαι ακολουθησε ενα Σχεδιο εκκααρισεων και Πολιτικής βιας και Νοθειας και αισχους που κατεληξε στην Αποστασια και στην Χουντα»

    »θετεις τα ζητηματα τελειως διχαστικα »
    ενώ εσυ; Νομιζεις οτι τα θετεις ..συμφιλιωτικά ;

    »Και αντισταση στους κομμουνιστες στον εμφυλιο δεν εκαναν μονο οι δωσιλογοι αλλα και οσοι ειχαν βαρεθει τα κονσερβοκουτια»

    Νατα παλι τα κοσνεσβοκουτια και ο συνηθης λόγος του ΜΙΣΟΥΣ που εκπεμπει πάντα η ΔΕΞΙΑ

    Και δε μου λές ; Ωστε ετσι το λέτε τωρα ;
    Την ρουφιανιά την καταδοση την σφαγή τους βιασμους τις αρπαγές περιουσιων εβραιων και μη εβραιων κλπ την λετε »αντισταση»;

    στους κομμουνιστες στον εμφυλιο δεν εκαναν μονο οι δωσιλογοι
    =============================
    αλλα και οσοι ειχαν βαρεθει τα κονσερβοκουτια///

    Ωραιους νατιστασιακους ειχατε Μωρε οι

  108. ArisMUC said

    Η διαμάχη Αριστεράς – Δεξιάς αντικατοπτρίζει την σύγκρουση πραγματικών συμφερόντων, αντικατοπτρίζει τον κοινωνικό ανταγωνισμό. Για τούτο δεν μπορεί να υπάρξει καμιά συμφιλίωση.

    Αν τα όπλα της τάσης του κομμουνισμού ήταν τότε τα κονσερβοκούτια, τότε όχι μόνο δεν μπορεί να αναδρομικά να αισθανόμαστε ντροπή για την χρήση τους, αλλά αντίθετα πρέπει να λέμε: τι αφελείς είμαστε, όταν είχαμε την δυνατότητα δεν σφαγιάσαμε αρκετές από σας.

    Τα συνθήματα του Δεκέμβρη δείχνουν την ορθή κατεύθυνση:
    «ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ»

  109. Zurichman said

    Αν αρνεισαι την πραγματικοτητα [οτι στο Βουνο οι κομμουνιστες δεν επρατταν θεαρεστο εργο] πες το μισος το ιδιο μου κανει. Τεσπα ο κοσμος της εδωσε της αριστερας ενα 25% με την ΕΔΑ. Στην συνεχεια δεν φταιω που δεν βγηκε ποτε σχεδον πανω απο το 10%. Αλλα εστω ας υποθεσουμε πως οι δωσιλογοι φταινε, οι αμερικανοι, ο Τσωρτσιλ κλπ. Αν ειχε πραγματικη λαικη υποστηριξη η αριστερα με Δεκεμβριανα να οργανωνονται καθε μερα και λιποταξιες απο τον εθνικο στρατο, νομιζεις πως δεν θα κατακτουσε την εξουσια? Επειδη μαλλον και εκλογικα τα ποσοστα της αριστερας κινηθηκαν μαξιμουν στο 25% [που δεν ηταν καθαρα κομμουνιστικη] μαλλον δεν ειχε και την τοσο μεγαλη λαικη υποστηριξη. Παντως το θεμα λυθηκε το 1989 που ειδαμε τα καλα του σοσιαλισμου, ευτυχως ηττηθηκαν

  110. Zurichman said

    Και δε μου λές ; Ωστε ετσι το λέτε τωρα ;
    Την ρουφιανιά την καταδοση την σφαγή τους βιασμους τις αρπαγές περιουσιων εβραιων και μη εβραιων κλπ την λετε ”αντισταση”;

    Να υποθεσω πως η συζητηση μετα κατλληγει σε Μελιγαλαδες και Φεναιους, τελειως ακαιρα κατα την γνωμη μου

  111. theo said

    Επίθεση με σπρέι στο πρόσωπο -μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών- δέχτηκε, χθες το μεσημέρι, γνωστή τραγουδίστρια που αρνήθηκε να παραλάβει προεκλογικό φυλλάδιο της Χρυσής Αυγής.
    enet.gr/?i=news.el.article&id=87858#

  112. ArisMUC said

    @τοσο μεγαλη λαικη υποστηριξη

    Το μέγεθος της λαϊκής υποστήριξης είναι τελείως αδιάφορο. Και ο Χίτλερ είχε μεγάλη λαϊκή υποστήριξη. Σε τέτοιες περιπτώσεις, αρκεί να σκοτώσει κάποια αυτές που απαρτίζουν την βάση της υποστήριξης αυτής.

  113. Little Red Riding Hood said

    Συγκυβέρνηση 1989

  114. A. Ioannou said

    @ArisMUC (#108)

    θα αστειεύεστε, ελπίζω. Αν όχι, τότε λυπούμαι αλλά δεν έχουμε να πούμε τίποτα παραπέρα.

  115. ArisMUC said

    Ποσώς. Μήπως τυχών με περάσατε για χριστιανό ουμανιστή; για δημοκράτη;

    Τυγχάνει να ομιλούμε για επανάσταση. Για δικτατορία. Για ένοπλες μειοψηφίες. Ξέρετε πόσα μέλη είχε το Κόμμα των Μπολσεβίκων όταν προέβει στο πραξικόπημα του Οκτωβρίου; 200.000, 0,1% του Πανρωσσικού πληθυσμού.

  116. ArisMUC said

    Να το θέσω πιο ξεκάθαρα, μια και είμαστε στην p.A. εποχή (διάβασα και την είδηση στο #111): δεν θα δίσταζα ούτε στιγμή να προκρίνω μια κίνηση, ακόμη και της παρούσης ελληνικής κυβέρνησης, να αναστείλει το Σύνταγμα και τους Νόμους (Justitium) για 48 επί παραδείγματι ώρες και να εκτελέσει όλα τα μέλη της Χρυσής Αυγής και ίσως κάποια του Λά.Ο.Σ.

  117. Little Red Riding Hood said

    «Τυγχάνει να ομιλούμε για επανάσταση. Για δικτατορία. Για ένοπλες μειοψηφίες. Ξέρετε πόσα μέλη είχε το Κόμμα των Μπολσεβίκων όταν προέβει στο πραξικόπημα του Οκτωβρίου; 200.000, 0,1% του Πανρωσσικού πληθυσμού.»

    Δύο ερμηνείες:

    α)οι μπολσεβίκοι καλά έκαναν
    β)οι μπολσεβίκοι ήταν καθάαρματα καθώς πήραν στο λαιμό τους το 99,90% του Ρωσσικού πληθυσμού.

    Άρη, έχεις σύγχηση σκέψης.

  118. ArisMUC said

    Καμία σύγχυση, οι Μπολσεβίκες «καλά έκαμαν».

  119. Little Red Riding Hood said

    Και βάζεις εισαγωγικά… Έκαναν ή δεν έκαναν καλά; Αποφάσισε..

  120. ArisMUC said

    Τι σημαίνει “καλά έκαμαν”; Για τούτο τα εισαγωγικά.

    Εγώ θα έλεγα, ήταν μια προσπάθεια προς την σωστή κατεύθυνση, την οποία καλώς μελετούμε και έχουμε πολλά να μάθουμε/τεκνοθετήσουμε από αυτήν.

  121. Little Red Riding Hood said

    Κόλλημα με τα τεκνά που έχεις ώρες ώρες…

  122. ArisMUC said

    Και ότι πάω να π***σω ένα :D
    Χαιρετώ σας.

  123. Little Red Riding Hood said

    Καλό βόλι!

  124. H συζητηση παρεκρταπη και πάλι οταν ο κύριος Zurichman αρχισε να μιλάει για Κοσνερβοκουτια και τα λοιπά Αηδιαστικά των ακροδεξιων ….

    Αντε παιδιά Φτανει .. Την Δεξια την ξαναδαμε τα τελευταια εξη χρονια και φυσικά εδιαμε οτι παραμένει εμετική..
    Βεβαια τα δυσκολα αρχιζουν μετά …
    Οι παραγματικά Φιλελευθεροι, (και οιχ οι νεο φιλελευθεροι θαυμαστυες της Θατσερ και του Πινοσετ) οι Αρσιτεροι (της μη σταλινικής αριστερλάς ) οι Οικολογοι Πρασινοι και ολοι οι Δημοκαρατικοι

  125. …αντιφασιστες αντιΝαζί πρεπει να προσπαθησουμε να ανορθωσουμε τον τόπο μετά την επιδρομή των Δεξιων τοσο στα Δημοσια ταμεια οσο και στα Δικαιωματα και τις Δημοκρατικες ελευθεριες ..
    Και να μεινουμε οσο γινεται( κριτικά πάντα)ενωμενοι απενατι στις Βρωμιες και στις Προβοκατσιες και τις Επιθεσεις των Δεξιων ( Νου Δου Λαος και Χρυσή αυγή κλπ ) που θα πολλαπλασιαστουν ..

  126. Zurichman said

    Κυριε Νοσφερατε σας αφηνω στα φαντασματα σας, ευτυχως για τους υπολοιπους σκοτιστηκαμε για το Βουνο και τον Μελιγαλα. Ο κοσμος παει μπροστα. Οσο και να μην σας αρεσει επι υπαρκτου νεοφιλελευθερισμου ο κοσμακης μπηκε σε αεροπλανο, εβαλε ιντερνετ, αγορασε ιδιοκτητη κατοικια, καλο αυτοκινητο δηλαδη το οικονομικο που τοσο εκθειαζαν οι μαρξιστες. Για τις βρωμιες της ΝΔ και ΛΑΟΣ παρολο που δεν ανηκω σε κανενα κομμα απο αυτα, σας συστηνω να μην χρησιμοποιειτε φρασεολογια Κουτσογιωργα [δυναμεις του φωτος κλπκλπ]. Στην τελικη σας εμεινε Συριζα, ΠΑΣΟΚ, ΟΠ, Ενωση Κεντρωων κλπ να ριξετε επι υπαρκτου νεοφιλελευθερισμου. Παντως τωρα που θα φυγει η Δεξ[ι]α θα περασετε ωραια με τον κυριο Γιωργο Παπανδρεου

  127. Αγαπητε μου κ.Zurichman
    μαλλον και πάλι τα εχετε μπερδεψει…»επι υπαρκτου νεοφιλελευθερισμου ο κοσμακης μπηκε σε αεροπλανο, εβαλε ιντερνετ, αγορασε ιδιοκτητη κατοικια, καλο αυτοκινητο»

    Η αληθεια ειναι οτι επι Υπαρκτου Νεοδημοκραφιλελευθεροεθνολαικισμου ο κοσμος ειδε τα εισιτηρια των αεραπλάνων να ακριβαινων (οπως και των πλοιων των τρενων κλπ, το Ιντερνετ να το χρυσοπληρωνουμε .,

    την ιδιοκτητη κατοικια του καταχρεωμένη να βγαινει στο σφυρι
    ,να πληρωνει χρυσο το αυτοκινητο του εκτος αν αγοραζε καινουριο απο τους επιδοτουμενους απο την Ν. Δ νεοφιλελευθερη Εισαγωγεις ,

    την Θεσσαλονικη στον πατο της ευρωπης απο αποψη Ρυπνασης , το Βατοπαιδι να γινεται ΓΙΑΓΜΑ , την Δημοσια ζωή να ευτελιζεται , τους Μεταναστες στο στοχαστρο των ταγματων αΣΦΑΛΕΙΑς ΤΗς ΑΚΡΑς ΔΕΞΙΑς , την Αστυνομια να δερνει φοιτητες και μεταναστες , τους Φορους στα φτωχοτερα στρωματα να αυξανονται , τα περισσοτερα σκανδαλα στην προσφατη ιστορια της χωρας , τον αντισημιτισμό και Ρατσισμό να θεριευουν

  128. ArisMUC said

    Αν εσείς σκοτιστήκατε για το Βουνό, δεν ανησυχούμε. Το Βουνό θα έρθει σε σας.

  129. Απο ενα σχόλιο που εγραψα στου Π&Α στην αναρτηση για τη Νεα εγκληματική επιθεση της Χρυσης αυγής ..

    -Επίθεση της «χρυσής αυγής»

    »Από την άλλη –και αυτό αυτό είναι ελπιδοφορο- και μεσα από μυριες δυσκολιες
    Και αντιφασεις βλέπουμε σιγά σιγά να αναδύεται ενάντια στον Κτηνώδη Φασισμό της Ακροδεξιας που σήκωσε για καλά κεφλαι στα ΜΑΥΡΑ χρόνια της Δεξιάς Νου Δυο και φτάνει στο σημείο αποθρασυμένη να επιτίθεται στους Πολιτες
    Βλοπουμε σιγά σιγά Να οικοδομειται ένα Αντιφασιστικό Μέτωπο

    ΣΥΡΙΖΑ – Οικολογοι Πρασινοι , ΑΝΤΑΡΣΥΑ
    Δεν είναι τυχαίο
    Είναι οι Δυνάμεις που κυρίως δοκιμάσαν την Φασιστική επιθεση και την Βρωμερή ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΛΑΣΠΗ της Ακροδεξιάς και Δεξιάς τόσο στις περασμένες ευρωεκλογές και μετά τον Δεκέμβρη

    Εκ των Πραγμάτων είναι σύμμαχοι στον αγώνα ενάντια στον Ακροδεξιό Φασισμό εθνολαικισμό και στην Κτηνωδία …. Ανεξαρτητα αν το αντιλαμβάνονται ακόμα η όχι
    Οσο περνά ο καιρός θα το αντιλαμβάνονται και περισσότερο ..

    Και η αντιφασιστική ενοτητα θα μεγαλώνει
    (και οι Ο-Π οσο και να λένε ότι δεν είναι ουτε Αριστερα ουτε δεξια ..ε ναι Είναι Αριστερά .. Εστω νεα Αριστερά .. Αντιφασιστικη Αριστερά ..)

    Σχόλιο από Nοσφερατος | Οκτωβρίου 3, 2009

  130. http://nosferatos.blogspot.com/2009/09/o_27.html

  131. theo said

    Ο τελευταίος ηγέτης της εξέγερσης των Εβραίων του γκέτο της Βαρσοβίας κατά των Ναζί, Μάρεκ Έντελμαν, απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών στην πολωνική πρωτεύουσα.
    jpost.com/servlet/Satellite?cid=1254393086592&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull

  132. Little Red Riding Hood said

    «Αν εσείς σκοτιστήκατε για το Βουνό, δεν ανησυχούμε. Το Βουνό θα έρθει σε σας.»

    Ναι. Όσο πήγε και το 1989 το βουνό με τη συγκυβέρνηση… Το πρόβλημα της ελληνικής Αριστεράς είναι πως όλο λόγια, λόγια, λόγια, αλλά και παράπλευρα βολέματα μέσω γαλάζιων σφυροδρέπανων..Και το έχω ξαναγράψει σε προηγούμενο ποστ: για ένα κομμάτι ψωμί πουλήθηκε ο κόσμος του ανατολικού μπλοκ, καμία σχέση με τις απώλειες από το νεοφιλελευθερισμό. Και καθόμαστε εμείς και μιλάμε για τον εμφύλιο 60 χρόνια πίσω… Ο εμφύλιος τελείωσε και τυπικά το 89.

  133. Γαλαζιο Σφυροδρεπανο ε; Χμμ..

  134. ArisMUC said

    Το «Βουνό» είναι εδώ μια μεταφορά για την ενδεχομενική ριζοσπαστικοποίηση του ταξικού ανταγωνισμού.
    Ως Βουνό πρέπει να καταλαβαίνουμε τις ομάδες ένοπλης πάλης που δρουν στην Ελλάδα συνεχώς, ακόμη και σήμερα. Ο «Εμφύλιος», η ελληνική επανάσταση, δεν τελειώνει ποτέ.

    Die Revolution sagt:
    Ich war.
    Ich bin.
    Ich werde sein.

  135. Zurichman said

    Καλα οσοι νομιζουν οτι ζουμε μια νεα χουντα η μια νεα νυχτα των κρυσταλλων να το ξανασκεφτουν γιατι περα απο τους τραμπουκους της χρυσης αυγης βλεπουμε συνεχεια τραμπουκους που καινε και σπανε επι μηνες με αφορμη ειτε τα πανεπιστημια ειτε τον αδικο φονο ενος παιδιου.
    Οσοι φανταζονται τωρα αντιφασιστικα μετωπα Τρεμοπουλου-Αλαβανου εναντια στον φασισμο της Ντορας ας βολευτουν με το ΠΑΣΟΚ τωρα των κυριων Χρυσοχοιδη και Παπανδρεου και ας δουν ποσο θα τσουξει η μειωση του δημοσιου χρεους η το γεγονος πως ειμαστε πατος στην ανταγωνιστικοτητα κλπ. Γιατι τα αντιφασιστικα μετωπα δεν σκαμπαζουν και πολυ απο αριθμους. Οπως εγραψε και ο Γιαννης Πρετεντερης, συνηθως οσοι κοπτονται υπερ του λαου ειναι αυτοι που παιρνουν τα μικροτερα ποσοστα στις εκλογες.
    Οσο για τα γαλαζια σφυροδρεπανα, το πρασινο με τον Μαρκο στο ΠΑΣΟΚ το εχετε ξεχασει?

  136. ArisMUC said

    Από λεπίδι θα περάσει και ο λαός και ο Πρετεντέρης.

  137. Zurichman said

    Δεν υπαρχεις, ραντεβου στην Βαρβακειο

  138. ArisMUC said

    Αν θες έλα εσύ στου Παπάγου, εγώ στο κέντρο με τις βρωμερές τριτοκοσμικές και τις προλετάριες δεν κατεβαίνω. Άσε που νομίζω ότι εκεί πουλάνε πτώματα ζώων…; Θα λιποθυμήσω.

  139. Vassilis said

    Γιατί δεν κάνετε ένα εβραϊκό κόμμα, να κατεβείτε στις εκλογές και να υπερασπίσετε τα δικαιώματα σας μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες ?
    Εδώ κατεβαίνουν ΚΚΕ μ-λ και μ-λ ΚΚΕ και χρυσή Αυγή, και όλοι μαζί δεν γεμίζουνε ταξί.
    ¨Έτσι θα ακουστούν οι απόψεις σας (γενικότερα) να μάθουνε όλοι το τι συμβαίνει.

  140. »’γιατι περα απο τους τραμπουκους της χρυσης αυγης»

    ΕΙΝΑΙ πολύ ενδιαφερον και ενδεικτικό του Τι εννοουν
    το οτι οταν Οι Δεξιοι μιλουν για Βια κανουν τα στραβά μάτια στην Δολοφονικη Βια του Φασισμου και της Χρυσαυγής , στην Δολοφονική Βια ποιυ εκδηλώθηκε με την δολοφονια ενος παιδιου στις 6 -Δεκεμρη 2008 ΣΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ βΙΑ ΤΗς αΣΤΥΝΟΜΙΑς εναντια στους Φοιτητές επι Πολυδωρα και οχι μονο, στα Χημικά με τα οποια μας δηλητηριαζαν οσους διαδηλώνοαμε ειρηνικά για μήνες , στη Δολφονική Βομβα εναντια στο Στεκι μετανασταων στις Δολοφονικές επιθεσεις και μαχαιρωματα εναντια στους Μεταναστες ……..
    Στην λεηλασια εν ειδει ΚΑΘΑΡΗΣ ληστειας απο τα σαινια του Κραμανλισμου των δημοσιων ταμειων , στα κολπα με τα δομημένα ομολογα , στην Αδιακοπη Προπαγάνδα της τηλεορασης , στηνν διαλυση των ερευνητικων κέντρων ,,, στο Βολεμα των πιο Αγραμματων Ημετερων της Δεξιας κλπ

  141. Zurichman οσο για το Μετωπο Οικολογων Συν και ολης της ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗς
    θα το δεις 10% στις επομενες εκλογές για τον ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗς
    μΕ ΤΟΝ ΠΙΟ κιτσ εθνολαικισμο και τις πιο αδιανοητες λαμογιες ..
    ( 23 εκατομμυρια ευρω λειπουν απο το ταμειο του δημου επι Γαλαζιων ε; ενω ο Νομαρχης ΣΑΣ ειναι ηδη καταδικασμένος …..)

    και αυτό το μετωπο εχει ηδη οικοδομηθει …
    ΚΑΙ ΝΑΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡος ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ … Γιατί εδώ πάνω εχουμε δοκιμάσει στο πετσι ας απο πολύ καιρό το αληθινό προσωπο της ΔΕΞΙΑΣ ΣΑΣ (ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΛΎ ΚΑΛΆ ΟΤΙ -ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΔΏ ΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΛΑΟΣ και στη Νεα Δημοκρατια δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά ..)

  142. «Γιατί εδώ πάνω εχουμε δοκιμάσει στο πετσι μας απο πολύ καιρό το αληθινό προσωπο της ΔΕΞΙΑΣ..»

    Κι όχι μόνο της δεξιάς, αλλά και της πιο αδιανόητης αριστεράς, ας μη μιλήσω για τους «οικολόγους». Ένα τρανταχτό παράδειγμα είναι αυτό με τους νέους Πόντιους πρόσφυγες της δεκαετίας του ΄90 από την πρώην ΕΣΣΔ. Για τους οποίους δεν είχε να πει μια ανθρώπινη κουβέντα αλληλεγγύης. Βλέπεις, αυτοί μέσα στον 20ο αιώνα υπήρξαν θύματα του παιδιού της πόλης αρχικά, δηλαδή του τουρκικού εθνικισμού και του πατερούλη του Στάλιν στη συνέχεια. Άρα δεν χωρούσαν μέσα στα καλούπια της κατ’ επιλογήν ευαισθησίας.

    Και πόσα άλλα…

    Για να ξέρουμε ότι τον εθνολαϊκισμό στη Θεσσαλονίκη τον έθρεψαν πολλοί με την απραξία τους και τον ανορθολογισμό τους.

    Τουλάχιστον σήμερα, με την άνοδο της ακροδεξιάς, θα αναγκαστούμε να συσπειρωθούμε, να επικοινωνήσουμε και ίσως -χλωμό μάλλον- να καταλάβει ο ένας τον άλλο.

  143. Λούης said

    Response to #139
    I wish there were more Greek jews (open in their Jewishness) involved in politics: municipal, district and national. Between the Wars, there were several jewish parliamentarians. Abravanel, there’s an idea for a future post.
    Louis

  144. πΟΝΤΕ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΕ ΞΕΡΕΙς ΠΟΛΎ ΚΑΛΆ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΕΔΏ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΌΝΙΑ και κατι
    οτι ο οικολογικος χωρος τουλαχιστον στην Θεσσαλονικη ειναι σταθερά στο πλαι τοσο των Προσφυγων οσο και των Μειονοτητων και Μεταναστων
    Αν καποιοι βεβαια Βοηθανε τον Δεξιο εθνολαικισμό και σπανε το αντιφασιστικό μετωπο που δημιουργειται σιγα σιγά τσο στην πολη οσο και σε ολη την Ελλάδα

    ειναι διαφορες ομάδες -δηθεν- της λεγομενης …. πατριωτικής – διαβαζε εθνολαικιστικής – Αριστεράς που κανανε οτι μπορουσανε Τοσο για να συκοφαντησουν αισχρά του Ο-Π μαζί με το φασισταριο , την Χρυσή Αυγή και το Λάος οσο και προωθωντας διαφορους εθνολαικιστές της πιο Μαυρης Δεξιας στο … αντιμπεριαλιστικό τους μετωπο που χτιζουν με τον ..Καραμανλή( ο οποιος ειρησθω εν παρόδω ηταν ο μόνος ελληνας πρωθυπουργος που εκανε ενα εν τελώς παραξενο και μυστηριο ξαφνικό ταξιδι στην Τουρκια εν μεσω σκανδαλων τοτες με τον Ζαχοπουλο κλπ και ποτέ κανεις δεν εμαθε τι ειπε καιτι συμφωνησε με τους Τουρκους εκει πέρα …)
    εχετε κανει κιεσεις αν θυμαμαι καλά Μια αναρτηση για το ταξιδι αυτό ετσι δεν ειναι;

    Εν πάσει περιπτωσει οι Ο -Π μαζί με την Αριστερά (την πραγματική ) και τα Δημοκρατικά Αντιφασιστικά ,
    διεθνιστικά , αντιρατσιστικά κομματα και Οργανωσεις θα το οικοδομησουν εν τελει το Αντι εθνολαικιστικο αντι Ακροδεξιο μετωπο …

    Και φυσικά εχετε θεση κι εσεις στο αντιακροδεξιο ΑΝτιφασιστικό αυτό μετωπο ( δηλαδή οσοι Ποντιοι επιμένουν αριστερά και δεν παριστανουν τον Πόντιο Πιλάτο τοσο στην Βρωμερη επιθεση που δεχτηκαν οι Ο -π και αλλοι απο τους διαφορους Υπουλους Προβοκατορες και λασπολόγους της Δεξιας ( με οποια προσωπεια και αν εμφανιζονται – ειδικά στο Διαδικτυο – οσο και στην επιθεση εναντια στον Συνασπισμό και στις αλλες αντιφασιστικές δυναμεις ..
    Καθε αντιφασιστική Δυναμη και προσπαθεια ειναι καλοδεχουμενη,,Αρκει να ξεπερασουμε τις προκαταλήψεις και τις διχονοιες που σπερνουν τα φανερά και κυριως τα ΚΡΥΦΆ και Υπουλα παπαγαλάκια της Δεξιας και Ακροδεξιας .

  145. Zurichman said

    Ποιος ειναι ο νομαρχης μου. Στην Ζυριχη δεν ειναι ο Ψωμιαδης νομαρχης

  146. Zurichman said

    Τουλαχιστον για τα ταμεια και τα δομημενα, δεν ηταν συνδικαλιστες και της Αριστερας που υπεγραφαν για να γινουν οι αγορες των δομημενων ομολογων? Απο οσο ξερω οι συνδικαληστες συνδιαχειριζονται τα ταμεια

  147. Zurichman said

    Πειτε βρε παιδια σταρατα θελουμε κυβερνηση ΠΑΣΟΚ με κολαουζο τους Οικολογους-Πρασινους. Δεν ειναι ντροπη, αλλωστε τα δομημενα της Δεξ[ι]ας τι σχεση εχουν με τα ευλογημενα Λαμπροχαρτα που τζογαριζαν τα ταμεια επι εκσυγχρονισμου και π[ο]ιοτητας? Αυτα γιατι δεν εχετε να κανετε με αμνημονες και αυτους που τσιμπανε με συνθηματα του Κουτσογιωργα

  148. Στην Ζυριχη δεν ειναι ο Ψωμιαδης νομαρχης»

    εννοουσα Την Δεξια .

    Δεν το Καταλαβες ; Η εκανες μηπως πως δεν το καταλαβες και μας πετάς αυτά τα ..περι Ζυριχης; ε; Πλακα εχεις …

    β)»Τουλαχιστον για τα ταμεια και τα δομημενα, δεν ηταν συνδικαλιστες και της Αριστερας που υπεγραφαν για να γινουν οι αγορες των δομημενων ομολογων?»

    Ναι . Αλλά Αυτοι που το σο(σορρυ)-δομησαν ηταν τα Γκόλντεν Μπους σας ..Της Δεξιας εννοώ και ουχι της Ζυριχης

    γ)Πειτε βρε παιδια σταρατα θελουμε κυβερνηση ΠΑΣΟΚ με κολαουζο τους Οικολογους-Πρασινους. »

    πειτε εσεις σταράτα κ Ζυριχιε ..οτι θελετε Κυβερνηση της Δεξιας , του Κραμανλή , τών σκανδαλων , της πιο μαυρης Τρομοκρατιας , της εξοντωσης των εργαζομένων , της Ληστειας των Ταμειων , τΟΥ εξευτελισμου , του Βατοπαιδοίου , του Βουλγαράκη , του Ζαχοπουλου, Των καμμενων Δασων και της Ασυμμετρης απειλής , της Ζαρντινιερας , της Τρομαχτικής αυξησης του Δημοσιου Χρεους , Του Ψωμιαδη , των »δικών μας παιδιών », της Φτωχειας ,

    Με Κολαουζους το Λάος

    του κ Καρατζαφερη , του Πλευρη και Ψινάκ(ωχ λάθος )….

    (βεβαια δεν αμφιβαλλω οτι οπως πάντα κανουν οι Δεξιοι θα πειτε κι εσεις » Δεν ειμαι Δεξιος κλπ )
    εδώ ουτε ο Κραταζαφερης δεν παραδεχεται οτι ειναι ( Δεξιος )

    Πως γινεται σ’αυτή τη Χωρα ναχουμε Κεντρο. Αριστερά, Ακρα Αριστερά Κεντρο Δεξια και καθολου Δεξιά ποτες μου δεν μπορεσα να καταλάβω …
    Μεράκι τοχω . Ν’ ακουσω εναν Δεξιο να μου πει σταράτα και Ντομπρα »Ναι ειμαι καρα Δεξιάρα »

    αλλά θα μου πεις αν ηταν Σταράτοι και Ντομποροι θα ητανε ΚΑΡΑΔεξιάρες;

  149. Zurichman said

    Το να πω πως ειμαι δεξιος δεν εχω προβλημα κυριε, σιγα μην ειναι και να απολογηθουμε για αυτο.

    Για το δομημενα δεν εχει σημασια ποιος τα δομει διοτι συνηθως δεν προκειται για νεοδημοκρατες η πασοκους αλλα για τραπεζιτες στο Σιτυ. Για τους ηλιθιους που τα αγοραζαν και εβαζαν τις υπογραφες τους για να τα αγορασουν τσιμουδια γιατι πολλα παιδακια της ΓΣΕΕ εβαζαν φαρδυα πλατια την υπογραφη τους. Τελικα εσεις εχετε πλακα να νομιζετε πως η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ η το καθε ελληνικο κομμα δομει ομολογα. Δομουν κρετινους κομματανθρωπους μαθημενους στην αφισσα που δεν ξερουν που βαζουν την υπογραφη τους. Καλο το ΠΑΜΕ και ο Συριζα να τσιριζουν για τους εργαζομενους ομως εκει που χρειαστηκε να κανουν κατι σημαντικο δεν το εκαναν. Κανενα χρυσο παιδι δεν τους φταιει.

    Προσωπικα δεν θελω καμια κυβερνηση Καραμανλη, Παπανδρεου, Ψινακη κλπ, μεγαλωσαμε πλεον για να ξερουμε. Απο την αλλη τα Κουτσογιωργιστικα οτι η καταντια του ελληνικου κρατους ειναι νεοδημοκρατικο προνομιο ειναι προπαγανδα που φτιαχνει μερικους αριστερους [πλην ΚΚΕ], πορωνει πολλους ΠΑΣΟΚους αλλα βασικα αποφευγει μερικα δυσκολα ερωτηματακια για οσους εχουν μνημη και δεν την βγαζουν με Πρωινο Καφε και ειδησεις του Σταρ. Τα πεπραγμενα του ΠΑΣΟΚ δεν θα κατσω να τα πω εγω, τα βλεπω καθε φορα που ερχομαι στην Ελλαδα και περναω πανω απο το παρατημενο ολυμπιακο κωπηλατοδρομειο και κλαιω τους φορους μου που πηγαν εκει και ρημαζουν.

    Για την τρομακτικη αυξηση του δημοσιου χρεους σας συνιστω να διαβασετε την αρπαγη του πλουτου του αριστερου Κωστα Βεργοπουλου. Θα δειτε πως συστηματικα το ελληνικο κρατος χρεωενεται ηδη απο το 1996. Ο Κωστακης δεν ακολουθει τιποτε αλλο περα απο την πολιτικη του προηγουμενου Κωστα.

    Τεσπα το να εχω τον αχαρο ρολο να φαινεται πως προστατευω την κυβερνηση του Κωστακη δεν θελω, αλλα τουλαχιστον δεν θελω να παιζουν με την νοημοσυνη μου αυτοι που φανταζονται μετωπα της ακροδεξιας, ραιχσταγκ, νυχτες των κρυσταλλων για να δικαιολογησουν πως πιστευουν οτι Τρεμοπουλος και Γιωργακης θα σωσουν την Ελλαδα [και πως βεβαια το οτι οταν κολυμπαγαμε στα σκατα μεχρι το λαιμο απο το 1981 και την Αλλαγη, μας φταιει ο Κωστακης και η Δεξα που μας ειπε να τα γλυψουμε γιατι δεν μπορουσαμε πλεον να επιπλεουμε]. Τουλαχιστον δηλωστε ρε παιδια οτι σαν αριστεροι της οποιας χροιας, μεταξυ Δεξας και ΠΑΣΟΚ, προτιματε ΠΑΣΟΚ.

    Για αυτο ριχνουμε ΟΑΚΚΕ

  150. Zurichman said

    Παντως εχει πλακα να μιλαει κανεις για βρωμερες επιθεσεις της Δεξας στους ΟΠ οταν σκανδαλωδως το Αλαφουζεικο [της δεξας Καθημερινης, εκτος και ρε παιδια ο Παπαχελας ειναι στην ΚΟΕ] τους ειχε πρωτη μουρη μαζι με την Δραση του κυρ Στεφανου. Για τις βρωμερες επιθεσεις στους ΟΠ ολοι ξερουν πως σφαζοντουσαν για τις ανοησιες του Τρεμοπουλου [πελοποννησιοι γραφιαδες και κρητικοι μπατσοι] μερονυχτα στα γραφεια τους.

  151. »Τουλαχιστον δηλωστε ρε παιδια οτι σαν αριστεροι της οποιας χροιας, μεταξυ Δεξας και ΠΑΣΟΚ, προτιματε ΠΑΣΟΚ. »
    ——————————–
    Aκουστε κυριε . Το εχω δηλώσει εδώ και χρόνια στο Διαδικτυο…
    Οτι θεωρώ πως

    οσοι πετουσαν το δηθεν επικοινωνιακό συνθημα » οχι στο …Ν Δ Σοκ »

    μεσουσης της χειροτερης της Πιο ξεδιαντροπα διεφθαρρμένης και απεριγραπτα επιθετικής Κυβερνησης που περασε απο τον τοπο απο το 74 και μετά δηλαδή της Κυβερνησης Νου Δους

    στην ουσια παιζανε το παιχνιδι (και παιζουν ) της Δεξιας

    Το εχω δηλώσει τοχω πει με χιλιους τροπους και φυσιά τοχω πληρωσει απο τα Κρυφά παπαγαλάκια Της Δεξιας

    -επισης εχω να σας πώ οτι το Πιο Μαυρο χαλι του οντως παρακμιακου ΠαΣΟΚ
    Ή ΑΛΛΙΩς ΤΑ Χειροτερα ΣΤΕΛΈΧΗ ΤΟΥ πσοκ ‘

    Δεν συγκρινονται με την απιστευτη διαφθορά αλλά και απιστευτη Βλακεια που χαρκατηριζει συσσωμο τον κόσμο της Δεξιας

    Ετσι Φυσικά κυριε ..

    Σε περιπτωση εκβιαστικου διλημματος

    Οι αριστεροι της οποιας χροιας, μεταξυ Δεξας και ΠΑΣΟΚ, προτιμαμε ΠΑΣΟΚ. »

    Οπως οι Δεξιοι της οποια Χροιάς προτιμουν Λαος ή Χρυση Αυγή ..Και επι κατοχής -οι Δεξιοι- προτιμησαν Χιτλερ )

    Παντως αν νομιζετε οι δεν καταλαβαινουμε το οτι εχουμε γεμισει με – δΕΞΙΟΥΣ ΜΕ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΗΛΏΝΟΥΝ δΕΞΙΟΙ -ΟΠΩς ΟΛΟΙ ΟΙ δΕΞΙΟΙ – αΚΡΙΒΏς ΓΙΑΤΊ ΕΝΔΟΜΥΧΑ νΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ξΕΤΣΙΠΩΤΟ χΑΛΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΔΕΞΙΑ Σ’ ΑΥΤΉ ΤΗ ΧΩΡΑ -ΕΙΣΤΕ ΓΕΛΑΣΜΈΝΟΣ

    πάρτε τωρα ενα τραγουδι

    http://nosferatos.blogspot.com/2009/01/archie-shepp-mama-roseklik.html

    ( Μενετε στη Ζυριχη ε; ….

    Γιαυτο δεν καταλαβαινετε το οτι ολοι εδώ εχουν κυριολεκτιά αηδιασει και κανουν εμετο οταν ακουνε για την Νεα Δημοκρατια του Κωστακη ..

    κι εγώ στα Καρπάθιαπου μένω δεν ειχα αντιληφθει το τι πραγματιά συμβαινει μεχρι που εκανα μια Βολτα )

  152. Οσο για το »Για τις βρωμερες επιθεσεις στους ΟΠ ολοι ξερουν πως σφαζοντουσαν για τις ανοησιες του Τρεμοπουλου [πελοποννησιοι γραφιαδες και κρητικοι μπατσοι]»

    Εχω να σας πω το εξής κ. Ζυριχιε
    Ειναι ΝΤΡοπή για την Δημοκρατια μας που η παρουσια του Τρεμοπουλου (οπως και εκπροσωπων του Συνασπισμου και αλλων κομματων) σε μια Νομιμη εκδηλωση υπο την Αιγιδα της Ε.Ε στην Παρουσιαση ενος Βιβλιου που πρωτο εξεδωσε το Ελληνικό κρατος και οπου ο κυριος Τρεμοπουλος ειπε τα Αυτονοητα που γνωριζει οποιος γνωριζει στοιχειωδώς την Ιστορια της Θεσσαλονικης οτι δηλαδή εκτος των Ελληνων υπήχαν και αλλες πληθυσμιακές ομάδες με εντονότατη Παρουσια στην Ζωή της Πολης πριν το ΄’12,- μεταξύ των οποιων Φυσικά και οι Εβραιοι-

    Διεστρεβλώθηκαν και συκοφαντηθηκαν Τοσο – απο Κιτρινιαρικα σκαδαλοθηρικά εντυπα οσο και απο τα Κρυφά και Φανερά παπαγαλάκια της Δεξιας και ομογαλακτης της Ακροδεξιας …

    Βεβαια απο Ιστορια -πραγματική Ιστορια – και οχι εθνολαικιστικη Ακροδεξια-Δεξια- Προπαγάνδα
    οΙ δΕΞΙΟΙ (ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δΕΞΙΟΙ )

    καταλαβαινουν τόσο

    οσο το Πρωτοπαλικαρο της Νεας Δημοκρατιας στην περιοχή κ Ψωμιαδης που ειπε το 2005 (οταν καποιοι αντιεξουσιαστες κατεβασαν την ελλ σημαια απο τον Λευκο Πυργο »

    » Ποτε , στα 3000 χρόνια Ιστοριας της πολης(θεσσαλονικης ), δεν κατεβηκε η Ελληνική σημαια απο τον Λευκο τον Πυργο »

    κανοντας τρια τεράστια ιστορικά λάθησε μια προταση δυο γραμμών ..

    Οσο για τα γνωστά προβοκατορικα περι δηθεν Διαφωνιών των Ο-Π
    με τον ..ευρωβουλευτή τους …

    που φυσικά εκπορευονται οπως ειαι πασιγνωστο απο τους ΕΓΚΑΘΕΤΟΥς και τα κρυφά παπαγαλάκια της Ρηγιλλης

    εχω να σας πώ : Κοιταξτε τα χαλια σας και να δειτε πως θα μαζευετε τους Νου Δουέδες που εχουν ηδη εξαγριωθει με το αρχηγο σας και τος Πρατρεχαμενους του

    απο ΑΥΡΙΟ …

  153. http://nosferatos.blogspot.com/2009/10/blog-post_1227.html

    ΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ . η ταινια Φιλιπου Τσίτου με τον Αντωνη Καφετζοπουλο. Μια ταινια για τον Εθνολαικισμό , τους Ελληνάρες και την στιγμή της Ολόπικρης αλήθειας ..

  154. Zurichman said

    Δεν μπορω να αποκαλυψω τις πηγες μου και μην νομιζετε οτι αγχος του πολιτικου συστηματος και της Ρηγιλλης ειναι οι ΟΠ. Τα πρασινα ΝΕΑ χθες παρομοιαζαν-γελοιοποιουσαν τους οικολογους με τον Παπανικολα και την Διζη, αφηστε αυτα ολο συνδρομα καταδιωξης εχετε. Το τι διαστρευλωνεται απο τα μεσα κλπ τα γνωριζουμε, ο Τρεμοπουλος ρωτηθηκε, εδωσε απαντησεις και οποιον επεισε.

    Αρτεμηδες Ματσες δεν κυκλοφορουν παντου, καταλαβαινω οτι ισως λογω ηλικιας να εχετε καποια αντιδεξια απωθημενα. Σεβομαι το δραμα σας, αλλα παντου καταδοτες δεν κυκλοφορουν. Αντιθετα γνωριζω οτι υπαρχουν 2 φεουδαρχικα κομματα, ανεπαγγελτων κι αφισσοκολητων οποτε προτιμω να ασχολουμαι με αυτα παρα με αορατους καταδοτες, αντιφασιστικα μετωπα, φαιοκοκκινες συμμαχιες, νοσταλγους του Τσολακογλου και γενικα αορατους, αδιευκρινιστους πρακτορες απο μπλογκς της δεξας που σκοπο εχουν να κανουν την Ελλαδα απο δημοκρατια της Βαιμαρης σε Ναζιστικο καθεστως. Α και την Νουδουγιουγκεντ ως αποτοκο της ΕΟΝ, με τον Γιωργο Παπανικολαου ως τον νεο Μπαλντουρ Φον Σιραχ.

    Απο κει και περα ψηφος στον δικομματισμο ειναι ψηφος οπισθοδρομησης, γιατι προτιμω να ασχολουμαι ποιος θα μου λυσει το ασφαλιστικο [εν προκειμενω κανεις τους] απο το ποιος θα διαλυσει τον νεο ΙΔΕΑ που φαντασιωνεστε. Παντως ειναι ολα θεματα προτεραιοτητων, εσεις φοβαστε οτι η ελλαδα θα γινει μια Γερμανια του Χιτλερ, εγω φοβουμαι οτι θα χρεωκοπησει. Εσεις νομιζετε πως ο Χιντενμπουργκ-Στρεζεμαν που θα κρατησει την Δημοκρατια απο τον Κωστα Χιτλερ θα ειναι ο Γιωργακης με συμμαχους τον Ταλμαν Τρεμοπουλο. Δικαιωμα σας!

    Καλη ψηφο!

  155. »οτι ισως λογω ηλικιας να εχετε καποια αντιδεξια απωθημενα»

    Αγαπητε μου ειμαι Νεοτατος*.. Τα αντιδεξια μου Απωθημενα τα απεκτησα τωρα τελευταια επι Κωστακη Βουλαγαρακη Μητσοτακη κλπάκι….
    Οπως και Οπως αποδεικνυεται η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΉ πλειοψηφια του ελληνικου λαου ..Εκτος απο σας που δεν πηρατε μαλλον χαμπαρι διοτι εισασταν Στην Ζυριχη…Μακάρι και μεις να βρισκομασταν στην Ζυριχη ή εστω στην Γενευη μεεκινο το απιθανο συντριβάνι τα τευελευτια εξη χρόνια αντι για το Καρμανλιστάν ( και μαλιστα στο Ψωμιαδιστάν ή παπαγεωργοπουλιστάν…)

    Ωχ τωρα θυμηθηκα..μ’αυτους δεν ξεμπερδεψαμε ακομα

    * Ουτε καν 500 ετων

  156. Τα Φασιστοειδή
    αποθρασυνονται ..Τραμπουκοι της Ακροδεξιας επιτεθηκαν εναντιον Υποψηφιου Βουλευτή των Οικολογων Πρασινων στη Θεσσαλονικη
    http://nosferatos.blogspot.com/2009/10/blog-post_5649.html
    Κτα τ’αλλα δεν εχει φτιαξει το ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ Ε;

  157. Israelman said

    Με το ΛΑΟΣ στην 4η θέση και διπλασιασμό των εδρών του στις 15 έδρες είναι το άνοιγμα της σεζόν για το κυνήγι του Εβραίου. Τα κρούσματα θα αυξηθούν.

    BTW το Ελληνικό google, μου κατέβασε το μπλογκ – μάλλον ενόχλησα κάποιους :) Έχω επιστρέψει σε νέα διεύθυνση στο http://israelyesgr.bravejournal.com

    Συγνώμη για το διαφημιστικό :)

  158. Μια προταση για τους μεταναστες ΚΑΙ ΤΗΝ αΝΑΔΑΣΩΣΗ που ειχε κανει ο ΙΟΣ

    http://nosferatos.blogspot.com/2009/09/blog-post_2693.html

  159. Σε αλλο Μπλογκ αφησα σχόλιο το οποιο βαζω κιεδώ (αποσπασμα)
    ——————————–
    ………………………
    Στη Θεσσαλονικη
    Δεν ειχαμε απλώς μια επιθεση φασιστών εναντιον δημοκρατικών πολιτων απο τις απειρες που συμβαινουν τα τελευταια χρόνια εναντιον Φοιτητων κλπ

    ειχαμε την επιθεση Χρυσαυγιτων στα Καλά καθουμενα και με στημενο τροπο εναντιον ενος Υποψηφιου Βουλευτή , Καθηγητη Πανεπιστημιου ,μεγάλου σε ηλικια ανθρωπου την βραδυα των εκλογών και Δυστυχώς συνανταμε Αδαφορια ..

    και βεβαια καποιοι βρισκουν ευκαιρια για να θολωσουν τα νερά
    και να εμφανισουν ως περιπου το Ιδιο τις αποθρασυμένες επιθεσεις Νεο Ναζί εναντιον υποψηφιων βουλευτών Δημοκρατικών αντιφασιστικών κομματων με το γιουχαισμα του Ακροδεξιου εθνολαικιστικου Λάος
    Αυτό κατάντα Θρασος πκαι σχεδόν θεσμικο προβλημα ..

    Το οτι καποιοι λένε : Ελα μωρε Οικολογοι ειναι
    (και μαλλον απο μέσα τους ..”καλά τους κανουν ”

    σημαινει

    Οτι ο Μιθριδατισμός,ο εθισμός στην Ακροδεξια τρομοκρατια εχει προχωρησει αρκετά

    μεσα απο τα γελάκια ,τους χαριεντισμους με τα Φασισταρια και τους τραμπουκους της Ακροδεξιας που γινεται ειτε στα Μπλογκια ειτε στα Πρωιναδικα ..

    Και το οτι η ακροδεξια ΑΛΗΤΙΚΗ και Υπουλη προπαγανδα εναντια στους Οικολογους Πρασινους απο διαφορες ακροδεξιες πηγές και τα διαφορα Κρυφά ή Φανερα Παπαγαλάκια τους αντι να εξαγριωσει οπως θα επρεπε – αν ημασταν μια κονωνια με Στοιχειωδη αξιοπρεπεια – αντιθετα βρισκει εδαφος ακομα και σε ανθρωπους πουυποτιθεται οτι ειναι μορφωμένοι …(φυσικά για καποιους η Μορφωση εννοειται ως Εξυπναικιστικες ατάκες, , Ισοπεδωση και Μικροπρεπεια)
    Ντροπής πραματα δηλαδή …
    ..

  160. Λοιπόν ..Βαρυσημανται εξελιξεις εντοσθεν της Νου Δους

    http://nosferatos.blogspot.com/2009/10/tvx_05.html

    Να τον καμαρωσουν οι της Μεγαλης Φιλελευθερας παραταξεως τον Νεον αρχηγον τους Καβάλα εις το ΑΛΟΓΟΝ

  161. theo said

    Τα πράγματα γίνονται πιο μπερδεμένα.
    Ανταπόκρισή από την Ουάσινγκτον της Corriere dela Sera.
    Ο εκ των ηγετών της Φατάχ Αλ Ισλάμ, Μοχάμεντ Μούσα ή Αμπού Μουσλίμ, φέρεται να έχει εισέλθει στην Ελλάδα μαζί με πυρήνα μαχητών. Στόχος τους είναι να δημιουργήσουν βάση, από την οποία θα εξαπολύουν τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα και την υπόλοιπη Ευρώπη.

  162. Israelman said

    Theo,

    Βρήκα και μετάφρασα (όσο μπορούσα με τα Ιταλικούλια που ξέρω) το άρθρο της Corriere dela Sera. Θα είναι συνταρακτικό αν είναι αλήθεια.

    Το ενδιαφέρον είναι πως δεν βρήκα το άρθρο πουθενά αλλού. Δεν υπάρχει στον Αμερικάνικο τύπο

  163. theo said

    Βάνδαλοι κυκλοφορούν παντού.

    Vandals destroy ancient Negev site.
    Police yesterday arrested two Negev Bedouin on suspicion of vandalizing the southern archaeological park of Avdat as revenge for the recent demolition of homes in the area.

    Police say the two suspects, aged 41 and 57, may have wreaked on Sunday what one high-ranking preservation official called «unparalleled damage» to the site.
    Avdat’s archaeological section was recognized by the United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization as a Heritage Site four years ago. The area was severely damaged in the late-night attack that occurred although a guard was nearby. The guard says he did not hear the shattering of archaeological finds.
    The vandals knocked down arches thousand of years old, destroyed ancient columns that once supported houses of worship and spray painted the remains of a Byzantine church, according to Orit Bortnik, who heads the preservation efforts of the Israel Nature and Parks Protection Authority.

    The head of the authority’s southern district, Raviv Shapira, said he had «never seen anything like» the destruction at Avdat. Bortnik spoke of the staff’s distress: «We walked around with tears in our eyes. The people who did this caused destruction like a pogrom. They destroyed the place.»

    Avdat is one of four ancient Nabatean cities in the Negev. All the reconstructed cities received the exclusive UNESCO status, but Avdat was considered unique, because it held some of the world’s most ancient Byzantine churches, dating back to the third century CE.

    haaretz.com/hasen/spages/1119116.html#

    Ας την πούμε Αντι ??? βία στην Negev.
    Anti-heritage???

  164. Louis said

    Συγχαρητήρια στους Τεο και Ισραελμαν για τις κινδυνολογιες τους. Μηπως η Ελλαδα θα πρεπει να βομβαρδιστει προληπτικα? Η μαλλον ας καλωσορισουμε ΜΙ5, Μοσαντ, και CIA. «Συνταρακτικα νεα.» Κυριοι, κομιζετε γλαυκα εις Αθηνας. Υπαρχουν πυρηνες της Αλ Καιντα ΠΑΝΤΟΥ (συμπεριλαμβανομενων και δυτικων κρατων). Οσο για τον αμερικανικο τυπο, δεν αναφερει τιποτα, γιατι η αμερικανικη δημοσιογραφια διασταυρωνει τις πληροφοριες της.

  165. Israelman said

    Louis,

    Καμία κινδυνολογία. Κάθε άλλο… είπα με επιφύλαξη, πως ΑΝ αυτό είναι αλήθεια, τότε θα είναι συνταρακτικό. Η επιφύλαξή μου είναι ακριβώς επειδή δεν είδα την είδηση πουθενά αλλου παρά μόνο στην Corriere. Ίσως αυτοί να έχουν κάποιες πληροφορίες που δεν έχουν τα άλλα ΜΜΕ. Τα πράγματα θα επιβεβαιωθούν μόνο αν και όταν γίνει κάτι.

    Επειδή πυρήνες υπάρχουν παντού, δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να αναφερθεί το γεγονός (αν είναι αλήθεια) και ίσως κάποιος να κάνει κάτι για αυτό – όχι η CIA κλπ, αλλά η Ελληνική αντιτρομοκρατική.

    Το ειρωνικό και αστείο είναι πως τις δεκαετίες 70 και 80, έλεγαν πως σε κάθε Εθνικό Ελλήνικό ζήτημα θα είχαμε την εύνοια των ξένων δυνάμεων (π.χ. σχέσεις με Τουρκία), λόγο της γεωγραφικής μας θέσης. Αυτό βέβαια δεν έπαιξε κανένα ρόλο αφού οι ΗΠΑ τα κάνανε πλακάκια με τους Τούρκους και η Ευρώπη διευρυνθηκέ Ανατολικά. Το αστείο είναι πως (αν η είδηση είναι αλήθεια) τώρα οι Τρομοκράτες, για ακριβώς τον ίδιο λόγο – την γεωγραφική μας θέση – θεωρούν την Ελλάδα ωραίο σημείο για την βάση τους.

    Εε, έχουμε και ωραία καλοκαιράκια, θάλασσα, ηρεμία – να μην κάνουν και αυτοί την δουλειά τους σε ανθρώπινες συνθήκες βρε αδερφέ; Γιατί να δουλεύουν στο κρύο της βόρειας Ευρώπης;; :)

  166. Louis said

    Dear Israelman-
    Even if it is true, it will not be earth-shattering, because 1) there are nuclei of terrorists everywhere and 2) Greece is a «bahalo» (even though November 17 was neutralized, new dangerous groups have formed). My choice of the term «κινδυνολογία» was poor. But we have had such poor relations with the West and its media in the past, that we have gotten bad press when it was not really warranted. Of course, on other instances, the critical coverage was certainly warranted. Please excuse my defensiveness.
    Louis

  167. Abravanel said

    Συγνώμη αλλά έλειπα τις προηγούμενες μέρες – χαίρομαι για το γεγονός οτι η συζήτηση αν και έντονη δεν εκφυλίστικε – θενξ κύριοι! :-)

    Μια μικρή παρατήρηση όσο αφορά τα «εμφυλιακά»: υπάρχει ένα πρόβλημα – από την μια μάλλον συμφωνώ οτι η πιθανή εξέλιξη του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ δεν θα ήταν τόσο υπερ ελευθερίας για να το θέσω ευγενικά. Από την άλλη όμως το γεγονός είναι οτι δεν πρόλαβε να υλοποιήσει αυτές τις πιθανές προθέσεις και με τις προθέσεις δεν ψήνεις κεικ όπως λέει μια ξένη παροιμία. Οτι και να λέμε ο ΕΑΜ ήταν οι «καλοί» παρά τις δεκάδες έκνομες δολοφονίες, με την ίδια έννοια που τους όποιους εβραίους μπορεί να προστάτεψε ο Κισά Μπατζάκ δεν τον κάνει Δίκαιο των Εθνών αλλά παραμένει ένας δοσίλογος.

  168. Abravanel said

    Περί των τρομοκρατικών φρονώ οτι είναι μάλλον αστειότητες – η Ελλάδα δεν είναι Τουρκία ώστε αλλοδαποί τρομοκράτες να μπορούν να βασίζονται σε εγχώρια βοήθεια, (αναφέρομαι στις πολύνεκρες επιθέσεις εναντίων συναγωγών στην Κων/πολη).

    Βέβαια θέλω να αγιάσω και δεν μπορώ: θυμάται κανείς το όνομα ενός τρομοκράτη, (καταδικασμένου για δολοφονία), που συνελήφθη επί ελληνικού εδάφους την δεκαετία του 1980 με 30 κιλά εκρηκτικά και πιθανό στόχο την συναγωγή των Αθηνών; Ζαν εσύ δεν μετράς!

    Υγ. Theo βάνδαλοι κυκλοφορούν παντού – το πρόβλημα μου ειλικρινά δεν ήταν κυρίως οι επιθέσεις, αντισημιτισμός υπάρχει εδώ και 2000 χρόνια και δεν περιμένω από το ελληνικό κράτος ή το χριστιανικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας να τα καταφέρει έτσι εύκολα. Η απόλυτη σιωπή όμως και η απόλυτη έλλειψη αντιδράσεων είναι όμως απρόσμενη και απαράδεκτη ακόμα και για τα ελληνικά δεδομένα – δείξε μου άρθρο εφημερίδας πανελλαδικής εμβέλειας που ασχολήθηκε με τα δεκάδες επεισόδια. Μόνο η Καθημερινή έκανε μια μικρή αναφορά στο νεκροταφείο των Ιωαννίνων που είναι αναντίστοιχη της κατάστασης, ενώ η Ρίτσα Μασούρα έγραψε ένα σχόλιο αλλά και αυτό μιλούσε για τον αντισημιτισμό στην Μεγ.Βρετανία αντί στην Ελλάδα.

  169. εν τω μεταξύ στον Δημο Θεσσαλονίκης …

    http://nosferatos.blogspot.com/2009/10/tvx_08.html

  170. @abravanel

    Ρε αντισημίτη γιατί δεν μετράω επειδή είμαι Εβραίος?

    πλάκα κάνω

  171. Zurichman said

    Παντως για το αντισημιτισμο ειναι πολυ ενδιαφερουσα η περιπτωση του Νορμπερτ Βιενερ (Norbert Wiener) ενος απο τους μεγαλυτερους μαθηματικους του 20ου αιωνα. Μεταξυ αλλων πρωτοπορος της Κυβερνητικης, της θεωριας της πληροφοριας και της θεωριας πιθανοτητων. Ο Βιενερ γιος εβραιων μεταναστων στις ΗΠΑ, δεν γνωριζε οτι ηταν εβραιος γιατι του το ειχαν αποκρυψει οι γονεις του. Αποτελεσμα οπως αναφερει ο ιδιος να ειναι μεχρι να μπει στο Πανεπιστημιο αντισημιτης. Στο πανεπιστημιο ανακαλυπτει σε μια διαλεξη οτι ο Μωυσης Μαιμονιδης ειναι ο υποτιθεμενος προγονος των Βιενερ και οτι ειναι ο ιδιος Εβραιος

  172. Israelman said

    Ο Norbert Wiener ήταν αντισημίτης ενώ δεν ήξερε πως ήταν Εβραίος… οι Εβραίοι που γνωρίζουν ότι είναι Εβραίοι και είναι αντισημίτες, τί τους λές;

    Διάβασα κάπου – δεν ξέρω αν αληθεύει – πως ο Αχμαντινετζαντ ήταν Εβραίος πριν γίνει Μουσουλμάνος.

  173. Louis said

    Here’s a recent article from the New Yorker on the Dreyfus affair.

    http://www.newyorker.com/arts/critics/books/2009/09/28/090928crbo_books_gopnik

  174. Israelman said

    Louis,

    Λοιπόν, είχα πει ότι δεν είχα βρει αυτήν την είδηση πουθενά αλλού εκτός από την Corriere. Αλλά έψαξα ξανά και βρήκα αυτό:
    http://www.jamestown.org/single/?no_cache=1&tx_ttnews%5Btt_news%5D=4347

    το οποίο μάλιστα λέει το εξής σημαντικό:
    Greek intelligence reports as far back as 1993 have informed European and U.S. intelligence agencies on the activities of radical Islamic networks.

    Είδες… η Ελληνική αντιτρομοκρατική δεν κοιμάται… όταν αυτές η ειδήσεις βγαίνουν στην δημοσιότητα, στην πραγματικότητα είναι μπαγιάτικα.

  175. ΑυτοκτονησεΚιΕσυΜπορεις said

    ArisMUC, καταπληκτική η ιδέα σου για τις μαζικές αυτοκτονίες!!
    Αλλά γιατί να την πληρώσουν μόνο οι Γερμανοί; Όλοι οι λαοί έχουν κάυι για το οποίο πρέπει να ντρέπονται.
    Για αυτό ας αυτοκτονήσει μαζικά ολόκληρη η ανθρωπότητα.
    Μόνο να προτείνω να αυτοκτονήσουμε σε ανοιχτούς χώρους για να έχουν κάτι να φάνε τα όρνια, τα κοράκια και τα άλλα συμπαθή ζωντανά.

  176. Israelman said

    @ΑυτοκτονησεΚιΕσυΜπορεις

    Είναι και αυτό μια λύση κατά του υπερπληθυσμού :)

  177. ArisMUC said

    @γιατί να την πληρώσουν μόνο οι Γερμανοί; Όλοι οι λαοί έχουν κάυι για το οποίο πρέπει να ντρέπονται.

    Αυτό λέγεται σχετικοποίηση του Ολοκαυτώματος.

  178. Νομίζω οτι κανετε Μαυρο χιουμορ..
    Οχι οτι δεν μ’αρέσει το Μαυρο χιουμορ αλλά θα εριμενα κατι πιο εγγλεζικο
    Ας πουμε κατι σαν του Σουιφτ…

  179. ΑυτοκτονησεΚιΕσυΜπορεις said

    @Αυτό λέγεται σχετικοποίηση του Ολοκαυτώματος.
    ArisMUC, τι εννοείς με αυτή την έκφραση; Πως κατηγορώ όλη την ανθρωπότητα για το Ολοκαύτωμα ή πως συγκρίνω το Ολοκαύτωμα με άλλα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας;

  180. ArisMUC said

    πως συγκρίνεις το Ολοκαύτωμα με άλλα εγκλήματα.

  181. […] Ιανουάριος ‘09: Αντισημιτική βία στην Ελλάδα/January &#8216… […]

  182. Selanikli said

    Kerido Abravanel,

    no konosia fin agora lo ke stava skrito en estas pajinas de Internet.
    Yo so nasido de Salonik, en 1975, i kalio asparar toparme en Paris para ke me ambeze ke
    Salonik era una sivdad djudia. Emprimero no me krei no ke me stavan dizyendo, no de ke stava antisemit, ama porke non puedia kreyer ke puedia un Estado no kontar la vedra en los livros de Istoria ofisyales, kero dizir los ke kitan para las eskolas.
    Agora sé muy bueno de ké el Estado no lo fizo, i de ke ainda no lo faze ; ama kuando empesi a ambezarme la vedra, dechi las klasas de ekonomia ke stava faziendo i kize fazer lo avia menester : ambezarme toda la vedra.
    La semanada ke paso stuvi en Nice, en Fransia (yo sto morando en Paris), i topi a una selanikliya, nasida en 1925, ke tuvo el mazal negro, komo kazi todos los djidyos de Salonik, de star deportada en Birkenau. Me konto su vida, el espanto kon el ke bivian los djidios, todo lo ke tuvo menester de fazer para se salvar, komo los gregos aferraron los sus ermanos para los tomar komo lavoradores en la mina de Asvestohori, komo los vido sufrir en la Plasa de la Libertad. Me konto i la vida difisil ke biviya en Salonik, en el malé del Vardar, kon espanto de ke le etchen piedras los gregos, sin pueder kantar en djidyo, kon el espanto de ke le kemaran i su kaza, komo los Tria Epsilon aviyan fetcho en Cambell. I kuala era la provedad en la ke bivua, i ke no puedias topar lavoro si era Djidyo.

    Sto lavorando komo bushkador en un tchentro de buchkadores fransés, i ay sinko anyos ke stamos faziendo intervius de los djidyos sefaradim ke vinyeron de Salonik o de Turkia a Fransia (loz mas muntchos se vinieron a Marsilya «kon vapor mesajeria», komo dize la kantiga). Ansina es ke topi (poka) djente de Salonik ; ama kada dia i dia ke sta pasando me esta dezeando el alma konoser mas los ke konosieron Salonik antes de la gera, porko lo ke eyos konosyeron se sta pedryendo, dinguno no lo va saver si no ay ken lo konte. Ya se muy buneo ke ay pokos, ke pokos atornaron del kampo de la muerte, ya se bueno ke los almanes atemaron a los mas muntchos Selaniklies. Kale ke mire yo komo fazer para toparlos, i topar i mas mansevos para konoser komo bivieron i eyos, kon las ferridas de la soa, de una komunita ke los gregos i loz almanes etcharon abasho, komo un hazino ke ya no puede kaminar.
    Le sto kontando todo esto ke no sé komo dizirle ke me tresali oi por la demanyana en meldando todo lo ke se puede topar en esta pajina Internet, todas estas kozas ke pensava yo nadie en Gretchia no konosia. Ya savia bueno el musée muevo ke fizyeron, ya savia ke la Komunitad egziste i es biva, ya savia ke ay i en Gretchia un tchentro de buchkadores ke lavoran sobre le istoria de los djidyos, ama no savia ke avia djente komo el ke stan fazyendo kudja lavoro en Internet, para ke todos se ambezen la Istoria.
    Kale dizirle ke me vino muntcha negrigura en meldando lo ke sta eskrito aki enriva, en viendo ke malgrado lo ke afito en Salonik, en Drama, en Cumurcina o Komotini, en Kavala, en…, en…, las feridas del padado stan ainda bivas, en dos mil i mueve.
    No sé ké ke le diga mas, les esto dezeando ke bivan anyos i panyos, i kero ke sepash ke en topando esta pajina Internet ya sé agora ke ansina el burako de konosimiento ke avia en Gretchia (no aviya fin agora un luguar onde kada uno i uno, i no solo los buchkadores, pudyeran meldar todo lo ke sta aki) se puedera, avagariko avagariko, se yenara.

    Mazal bueno, i, si kere el Dio, al vermos

    Kon karinyo,

    El Selanikli

  183. ArisMUC said

    Απαγορεύονται οι ξένες γλώσσες στα ελληνικά ιστολόγια. Πού είναι το ΕΣΡ;

  184. Abravanel said

    Σελανικλί αυτή είναι μια από τις σπάνιες φορές που συγκινήθηκα αλλά πραγματικά συγκινήθηκα από ένα σχόλιο. Αφού έκατσα και το διάβασα φωναχτά μόνο και μόνο για να ακούσω μια πραγματική ομιλία στα εσπανιόλ, όπως τα λένε στην οικογένεια μου. Ειδικά αυτό το fase που το τραβούσε στο στόμα μου έχει μείνει από την παιδική μου ηλικία. Δεν το περίμενα και πραγματικά σε ευχαριστώ βαθύτατα για το χαμόγελο που μου χάρισες.

    Και δεν είσαι ο μόνος και εγώ έπρεπε να μεγαλώσω για να καταλάβω γιατί οι εβραίοι στην Ελλάδα, τόσοι λίγοι πλεον και τόσο αόρατοι, ήταν τόσο γνωστοί έξω. Και γιατί οι σύγχρονοι μου νόμιζαν οτι ο εβραϊσμός ήταν αίρεση του χριστιανισμού, ενώ οι πατεράδες και παππούδες τους με ρωτούσαν πότε είναι το Πέσσαχ για να φάνε τα χαμινάδος… Αν θέλεις ρίξε μια ματιά στην σελίδα στο τέλος της εβδομάδας γιατί ετοιμάζω κάτι ιδιαίτερο όσο αφορά την «υψηλή ιστορία» της πόλης που θα σ’αρέσει. Και να ξέρεις οτι τα σπανιόλικα είναι λιαν ευπρόσδεκτα.

  185. Abravanel said

    Φιλήθηκε κανένα αγόρι με αγόρι ή κοπέλα με κοπέλα; Οχι.
    Με είδες να προβάλλω τον Μπομπ Σφουγγαράκη; Οχι.

    Αρα τι να επέμβει το ΕΣΡ προβοκάτορα.

    λολ

  186. ArisMUC said

    espagniol είναι ίδιο με τα λαντίνο; η γλώσσα των Σεφαρδιτισσών;

  187. ArisMUC said

    α, το ΕΣΡ επενέβει παλαιότερα κατά της Μακεδονικής γλώσσας, όσο αφορά την χρήση της στην Ελλάδα, σε προεκλογικά σποτ. Επίσης προσφάτως κατά της λειτουργίας ελληνικού ραδιοφωνικού σταθμού με εκπομπές στην Τουρκική γλώσσα.

    Νομίζω ότι το σκεπτικό της απόφασης έλεγε ότι εσείς οι Εβραίες είστε από πίσω… φτου σας!

  188. Abravanel said

    Ουσιαστικά ναι: λαντίνο, τζουδέζμο, εσπανιολ, τζουδεοεσπανιολ, φρανκοεσπανιολ, σπανιολιτ, τζουδέο, ισπανοεβραική περιγράφουν την ίδια γλώσσα.

    (το ξέρω οτι άλλο είναι το γραπτό με εβραικούς χαρακτήρες, άλλο η προφορική γλώσσα αλλά αυτά είναι συζητήσεις για τους ειδικούς)

  189. Βοίτυλο said

    Ρίξτε και μια μετάφραση, βρε παιδιά.

  190. Selanikli said

    @ArisMUC
    Μα πως θα μπορούσαν τα τζιντιό να είναι ξένη γλώσσα στη… Σαλονίκη ;

  191. Selanikli said

    Πρέπει επίσης να γίνει γνωστό ότι εκτός από τους Εβραίους τα μιλούσανε
    και οι Χριστιανοί κάτοικοι της πόλης. Γνωρίζω για περιπτώσεις μη Εβραίων, ηλικιωμένων κατοίκων που ακόμα τα μιλάνε με τους ισπανόφωνους ή λαντινόφωνους κλπ φίλους τους.

  192. ArisMUC said

    Μα αγαπητέ, κατά τον ίδιο τρόπο που τα τουρκικά είναι ξένη γλώσσα στη Θράκη, ή τα Μακεδονικά στην (Ελληνική) Μακεδόνια.

    Δεν το γνωρίζατε; Ακόμη και η Κρητική διάλεκτος είναι ξένη στην Κρήτη, διότι αυτά τα ιερά χώματα τα κατοίκησε εδώ και 4.000 χρόνια μόνο ένας λαός, με μια γλώσσα και μια ιστορία.

  193. Selanikli said

    @Abravanel

    Εγώ σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, λόγια που θεωρώ τιμητικά και που και μένα μου ζεσταίνουν την καρδιά.

    Παλιότερα μετρούσα τους φίλους ή γνωστούς που έχανα στη Σαλονίκη γιατί «Μα καλά, τί σε’ποιασε εσένα τώρα και ασχολείσαι με τους Εβραίους» και παρόμοια.

    Μερικοί από αυτούς είχαν και μυστικιστικές τάσεις, ή είχαν κάποτε θελήσει να γίνουν μέντιουμ χωρίς να το καταφέρουν, λέγανε «Ναι, αυτοί οι άνθρωποι, από πού ήρθανε, πώς φύγανε, κανένας δεν ξέρει. Μυστήριο.» Τί να σου πω, άχραντο κιόλας.

    Σήμερα πια μετράω τους φίλους ή γνωστούς που μου έχουν μείνει ή που δε με βλέπουν σαν να ήμουν
    ΟΥΦΟ.

    Ande stas morando ? Si no kale dizirlo a kada uno i uno, si ves mi courriel, komo patron de esta pajina, ya save ke me puede skrivir. Si no lo ve, ya se lo deziré.

    El grupo de buchkadores del ke le favli, ya kitimos i mozos una pajina ande se puede sintir el djidyo, ama ainda ay unos tchikos yerros, i las intervius no se pueden sintir muy bueno. Ansina, ainda no es ora de fazer un link kon muestra pajina – kuando los yerros se kitaran, le kontaré, i puede ser le interesa amostrar a la djente kuala es (no me plaze dirir «era») esta lingua.

    Eskoji de eskrivir mi tchika letra ayer en el forum ke kito sovre el antisemitism porke, asigun me sta paresiendo, es ande kale lavorar para les trokar las ideas a la djente: los djidios de Salonik, i los djidios de todas las partes del mundo, no eran rikos, muncthos lavoravan komo hamales en el porto de Salonik, muntchas mansevas en las fabrikas del tabako ; ni arrovavan a las kriyaturas de los kristianos. Aviya i djidyos rikos, ke no es pekado, ama loz mas muntchos bivian en la provedad, buchkavan kon munctha dificolta komo ke fagan para komer, sovre todo kuando la sivdad troko de manos, asigun me kontaron, ke se fizo difisil topar fetcho onde lavorar. Todo esto kale dizirlo, kale ke lo sepa kada uno i uno, adyentro Salonik i ahuera Salonik, los djidios son benadames komo los indimas, i kale ke lo sepan i los ke estas boyadeando los bedahaimes i los kales: Aman de esto.

  194. Selanikli said

    ize un tchiko yerro : kize skrivir «los ke estan boyadeando»

  195. ArisMUC said

    Ελάτε στο Βερολίνο, εδώ «περίεργες» είναι αυτές που ΔΕΝ ασχολούνται με τον Εβραϊσμό.

    Προ ημερών γνώρισα και τον πρώτο μου Επιζώντα, πολύ συγκινητική στιγμή, με ρώτησε αν είμαι κι εγώ Εβραίος, και όταν του είπα «όχι» μου ζήτησε συγγνώμη… Σκέφτηκα ότι σ’ αυτόν τον άνθρωπο πρέπει να ζητούμε εμείς οι Άριες συγγνώμη έξι εκατομύρια φορές.

  196. Abravanel said

    Ακριβώς τα δικά μου λόγια, δες την εβρέικη φασουλάδα του Πετρόπουλου και θα δεις τι εννοώ.

    Και οποιαδήποτε προσπάθεια αξίζει την πλήρη βοήθεια μου, ειδικά έτσι πως μου την βγήκες από την αριστερή λολ

    Θα επικοινωνήσω μαζί σου σύντομα.

  197. Abravanel said

    Υπερβάλλεις τώρα βρει ArisMUC – αυτό το μαύρο παρελθόν είναι σαν τον μπαμπούλα στην ντουλάπα. Μας επηρεάζει μόνο αν το αφήνουμε εμείς και ντροπή είναι να θεωρείς οτι ευθύνεσαι εσύ από την στιγμή που δεν δέχεσαι να μιλούν οι κήρυκες του μίσους (το ξέρω πολύ ρητορικό ακούγεται αλλά δεν βρίσκω κάτι καλύτερο) στην θέση σου.

  198. Selanikli said

    @Abravanel

    Πολύ σωστή ανάρτηση και αν και καμιά φορά ο Πετρόπουλος τα παραλέει [δεν ξεχνά τις μπηχτές στο Νεχαμά, και σε άλλα του κείμενα] είναι σίγουρα πολύ καλός παρατηρητής της πόλης. Η μαρτυρία δε που μόλις συνέλεξα στη Νίκαια της Γαλλίας συμπεριλαμβάνει και περιγραφή αυτού του φαγητού, πλην όμως αφού διαβασα την ανάρτηση περί fijones ala djudia αντιλαμβάνομαι ότι έπρεπε να τη ρωτήσω πολύ πιο συγκεκριμένα. Πάντως αργά δεν είναι, ίσως ξανακατέβω Νίκαια σύντομα για να συλλέγω και αυτές τις πληροφορίες που βλακωδώς αμέλησα.

  199. Selanikli said

    Δύσκολο θέμα έθεσες ArisMUS για τη συγγνώμη. Καταλαβαίνω τα συναισθήματα καποιου που συναντά επιζώντα – και σε μένα μου συμβαίνει να διώκωμαι από Ερινύες. Πλην όμως σωστά επισημαίνει ο Αμπραβανέλ ότι δεν είναι δίκαιο να θεωρούμε ευατούς συμμέτοχους στο έγκλημα – και σίγουρα ο έστω περιθωριακός μας λόγος, αντίθετος με το λόγο των κυρήκων του μίσους, έχει ισχυρή συμβολική αξία για ορισμένους αντθρώπους, και αυτό μετράει πολύ.

    Οσον αφορά το μαύρο παρελθόν, αναρωτιέμαι δυστυχώς το κατά πόσο είναι και δυνητικά μαύρο παρόν – όχι πως σαν Κασσάνδρα προβλέπω καινούργιους διωμούς, αλλά να, οι επιθέσεις που προκάλεσαν την ανάρτηση αυτού του post, τα ηλίθια λόγια που ακούμε ενοχλητικά συχνά, όλα αυτά μαζί με κάνουν να πιστεύω πως ο μπαμπούλας δεν είναι μέσα στη ντουλάπα, αλλά έξω. Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να τον φοβόμαστε, αλλά ότι πρέπει [οπως και κάνουμε αυτή τη στιγμή] να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον εξημερώσουμε, και δη, να τον εξανθρωπίσουμε.
    Εχω ακούσει πολύ πρόσφατα, και δυστυχώς από πολύ κοντινά πρόσωπα, λόγια που άνετα θα είχε δημοσιεύσει η ευρείας κυκλοφορίας φυλλάδα «Μακεδονία» το 1932, λίγο πριν ομάδες της Τρία Εψιλον κάνουν όσα έκαναν. Ανετα μάλιστα βλέπω αυτόν που είπε αυτά τα λόγια να πιάνει λοστό στα χέρια του.

    Γι αυτό και αυτή η ύπαρξη και μόνο αυτής της ιστοσελίδας αποτελεί πολιτική πράξη ενσυνείδητης αντίστασης, και αυτό πέρα από οποιαδήποτε κομματική διαχωριστική γραμμή.

    Πιστεύω οτι το να δίνεται τέτοια «μάχη» κατά του σκοταδισμού είναι κάτι το απόλυτα αναγκαίο, και ενδεχομένως να επιτρέψει τον εξανθρωπισμό του μπαμπούλα.

  200. Selanikli said

    Μακεδονικά ; Γρήγορα στο ΕΡΣ.
    Ενας λαός, με πολιτισμό αυτογενή, που ούτε καν εμπνεύστηκε από τη Φοικινική γραφή, ή από τον σημαντικότατο πολιτισμό με τον οποίο γειτνίαζε εξ Ανατολάς.

    Διάλεκτος, εκατοντάδες «διάλεκτοι» στην Ελλάδα ; Eκεί που ρέει αστείρευτη η πηγή της εντελώς τυχαίας και αυθόρμητης Κοινής Νεοελληνικής ; Δεν ξέυρεις τί λες. Γρήγορα στο ΕΡΣ.

    Μια παροιμία γλωσσολόγων, μόνο, για το θέμα – «Μια γλώσσα είναι μια διάλεκτος με στρατό»

  201. ArisMUC said

    Ας μην βιασθούμε να αθωώσουμε κάποια… Καμιά μας δεν ξέρει τι θα έκανε αν ζούσε τότε, ή τι θα κάνει δυνητικά μπροστά σε ένα νέο Ολοκαύτωμα, σε τι θέση θα βρεθεί και τι θα πράξει. Εκτός φυσικά από τις Εβραίες.

  202. Selanikli said

    Σίγουρα πολύ πολύ βιασύνη δε θέλει. Απ’έξω απ’το χορό… Οπωσδήποτε. Δεν έχω τίποτα να πω ενάντια σε αυτό, χρειάζεται όντως σεμνότητα.

  203. […] Ιανουάριος ‘09: Αντισημιτική βία στην Ελλάδα/January ‘09: Ant… […]

  204. […] […]

  205. […] […]

  206. […] Και πριν το κάνει αυτό, μας παραπέμπει σε μία προ δωδεκαμήνου ανάρτησή του, με την οποία δεν κατορθώνει τίποτε άλλο απ’ το να μας […]

  207. socyaclist said

    Γειά σε όλους
    δεν προλαβαίνω να απαντήσω (με ενδιαφέρει φοβρά το θέμα), απλά βάζω κάποιους συνδέσμους που με εκφράζουν και υπενθυμίζουν ένα ακόμα κομμάτι της αριστεράς. Θεωρώ ότι όντως υπάρχει αντισημιτισμός στην Ελλάδα και σέρνεται στα σκοτάδια (στις εκκλησίες, στον χυδαίο αντικαπιταλισμό (εννοώ αυτόν της χρυσής αυγής – κατά το «χυδαίο μαρξισμό» που αποκύρησσε και ο Μαρξ), στον εθνικισμό των σχολείων…). Πρέπει να έχουμε πάντα μέτωπο ενάντιά του. Αλλά δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί (όπως γίνεται) σαν πολιτικό όπλο του Ισραήλ.
    Να θυμίσω ότι πολλοί εβραίοι κατηγορήθηκαν πρόσφατα για «αντισημιτισμό» (βλ Σάσα Μπάρον Κοέν κ.ά.) και εκεί θα μπορούσα να βάλω και τον Πανούση (όχι στους εβραίους αλλά EINAI EBREOS GNOSTOS). Ο Θεοδωράκης είναι άλλο θέμα…
    Πάντως «Aλλο Eβραίοι, άλλο Σιωνιστές».
    http://www.sek-ist.gr/EA/home.php?article_ID=1413
    http://www.sek-ist.gr/EA/home.php?article_ID=1317
    http://www.sek-ist.gr/EA/home.php?article_ID=1295

  208. Επισκέπτης said

    Όχι, κ. Κοέν, δεν είμαστε οι Έλληνες αντισημίτες του κερατά. Υπάρχουν μερικοί όψιμοι και ανεγκέφαλοι αντισημίτες, οι οποίοι ακολουθούν ένα νεοφερμένο και ξενόφερτο (30 ετών;) ρεύμα αντισημιτισμού, αλλά δεν μπορείτε να χαρακτηρίζετε έτσι συλλήβδην τον πληθυσμό της Ελλάδας.
    Εγώ δεν ξέρω κανένα κράτος που να περιέθαλψε και προστάτευσε τόσο πολύ τους Εβραίους στον Β’ΠΠ, όσο η Ελλάδα. Εσείς ξέρετε μήπως;

  209. bereft said

    Ειλικρινά δεν βλέπω τι πρόβλημα υπάρχει για τους Εβραίους της Ελλάδας. Με εξαίρεση μερικά ηλίθια νεοναζί και μια πενιχρή μειονότητα φανατισμένων χριστιανών, ουδείς άλλως ασχολείται με το τι πιστεύουν, τι κάνουν και πως ντυνονται. Είναι πασιφανές πως ότι συμβαίνει εναντίον των Συναγωγών είναι αισχρές προβοκάτσιες σε δύσκολους καιρούς για τον τόπο και οποιοσδήποτε βάζει την Ελλάδα σε αυτό το βρώμικο παιχνίδι κατηγορώντας τους Έλληνες για αντισημιτισμό είναι ένας κοινός συκοφάντης και ψεύτης. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει αντισημιτισμός σε φυλετικό επίπεδο όπως θελουν να το προωθούν κάποιοι αλλά μια αποξένωση του άλλου/ξένου που προέρχεται από την μυστικοπάθεια, την έντονη διαφορετικότητα, που θέλει να πιστεύει η να νιώθει ένας άνθρωπος ο οποίος έχει προσηλυτιστεί στον Ιουδαϊσμό και τις σέχτες του.

    Είναι θέμα χρόνου για έναν νέο Ισραηλίτη το πότε θα πετάξει από τους ώμους τις βαλίτσες και αλυσίδες χιλιετιών και θα εναρμονιστεί στην νέα εποχή που έρχεται.

  210. ArisMUC said

    Σε κάθε περίπτωση, η αντισημιτική έκρηξη που ίσως με ενδιαφέρει περισσότερο, χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω περιστατικά κατά τα οποία κινδυνεύουν Εβραϊκές ζωές, είναι αυτή που βιώνουμε τώρα, με το έθνος σύσσωμο που δηλώνει ότι ο αντισημιτισμός στην ελλάδα είναι «νέο φαινόμενο» ή ότι «ήλθε έξωθεν».

    Κλασσικό μοτίβο: καλό Έθνος, κακοί Εβραίοι έρχονται εκτός του Έθνους και φέρνουν όλα τα κακά, και τον αντισημιτισμό.

  211. Abravanel said

    Είναι θέμα χρόνου για έναν νέο Ισραηλίτη το πότε θα πετάξει από τους ώμους τις βαλίτσες και αλυσίδες χιλιετιών και θα εναρμονιστεί στην νέα εποχή που έρχεται.

    κλινγκκκκ, κλανγκκκκ…

  212. Αbravanel

    αυτή ηταν η πιο ωραια απαντηση (στις προκλησεις της νεας εποχής που ερχεται φυσικά)
    αλήθεια πως βαζεις εικονες στα σχολια; Θελω α βαζω κι εγώ

  213. Υπαρχουν Γερμανοι αντισημιτες ;

    και βεβαια Υπαρχουν
    Υπάρχουν Ρωσσοι αντισημιτες ;
    και βεβαια Υπαρχουν
    Υπαρχουν Αμερικανοι Αντισημιτες

    και βεβαια Υπαρχουν
    ΟΜΩς

    δεν υπαρχουν ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ

    ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ..καλάδεν υπάρχουν ελληνες φασιστες , ακροδεξιοι , φιλαζαζιστες πως τους λένε τελος παντων;
    ε και βεβαια Υπαρχουν

    αλλά ως γνωστον οι Ελληνες αΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ,ΦΑΣΙΣΤΕς ΚΑΙ νΑΖΗΔΕς δΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ αντισημιτες
    Διοτι Ως γνωστον ο Ελλην και Ναζιστης να ειναι
    και να διαβαζει Χιτλερ ή ακομα ακομα και Πλευρη απο το πρωι ως το βραδυ

    ΔΕΝ γινεται να ειναι αντισημιτης ..Απλά Δεν του παει…δεν κολάει πως να το κανουμε …
    Δεν ειναι στη φυση του Ελλος να ειναι αντισημιτης ακομα και αν ειναι Ναζι.

  214. διορθωση

    Δεν ειναι στη φυση του Ελλος να ειναι αντισημιτης =του Ελληνος

  215. http://nosferatos.blogspot.com/2008/08/blog-post_7079.html

  216. Ανώνυμος said

    >Οι Έλληνες είμαστε ρατσιστές και αντισημίτες του κερατά.<

    Εμ και να μην είμαστε, που δεν είμαστε, εσύ θα φροντίσεις να μας κάνεις. Κάκιστες υπηρεσίες προσφέρεις στην εβραϊκή υπόθεση, κ. Κοέν!!

    Συμφωνώ με το σχόλιο του "επισκέπτη", αλλά βλέποντας τέτοια ιταμή προκλητικότητα, αρχίζω να καταλαβαίνω αυτούς που αντιπαθούν τους Εβραίους.

  217. […] του Abravanel και να διαβάσουν την ανάρτηση με τίτλο Ιανουάριος ‘09: Αντισημιτική βία στην Ελλάδα/January ‘09:…. Όπως δείχνει το επιμύθιο της συγκεκριμένης ανάρτησης […]

  218. […] αντισημιτικη βια στην Ελλαδα εχει αυξηθει. Μια δικη μου προχειρη αναγνωση θα ελεγε οτι αυτο δεν […]

  219. […] οτι η αντισημιτική βία στην Ελλάδα δεν είναι ούτε σπάνια και ούτε αφορά μεμονωμένα περιστατικά. Τα τελευταία […]

  220. […] σχέση με το όργιο αντισημιτικής βίας του Ιανουαρίου του 2009 οφείλουμε να ομολογήσουμε οτι τα περιστατικά […]

  221. ΚΟΝΙΟΝ said

    Δυστυχῶς, μᾶλλον εἶναι στὴν ψυχοσύνθεση τοῦ ἀνθρώπου νὰ δημιουργῆ ἀποδιοπομπαίους τράγους. Ὁ λαὸς, ἡ μάζα δὲν σκέπτεται, λειτουργεῖ μὲ ἄλλους νόμους.

    Γιὰ νὰ ξυπνᾶμε ὅλοι μας, γιὰ τὸ ποῦ βρίσκεται ὁ πραγματικὸς κίνδυνος διαβάστε τὸ ἑξῆς:
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/06/blog-post_4770.html

  222. […] has translated in an increase of antisemitic violence which we have witnessed the past decade and I have documented, worryingly of both leftist and rightist […]

  223. […] Αυγή στηρίζει δυναμικά των αγώνα των Παλαιστινίων: το 2009 έγραφα για τις διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων… και τις κραυγές στο δελτίο του Μέγκα “Τσεκούρι και […]

  224. […] Αυγή στηρίζει δυναμικά των αγώνα των Παλαιστινίων: το 2009 έγραφα για τις διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων… και τις κραυγές στο δελτίο του Μέγκα “Τσεκούρι και […]

  225. […] Αυγή στηρίζει δυναμικά των αγώνα των Παλαιστινίων: το 2009 έγραφα για τις διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων… και τις κραυγές στο δελτίο του Μέγκα “Τσεκούρι και […]

  226. […] vandalize Shoah memorials at times of heightened tension in the Middle East. Indicative is a post I wrote in 2009 about antisemitism during the ’09 Cast Lead Operation; Greek Jews were forced to cancel events, suffer vandalisms and close synagogues while leftists and […]

  227. […] vandalize Shoah memorials at times of heightened tension in the Middle East. Indicative is a post I wrote in 2009 about antisemitism during the ’09 Cast Lead Operation; Greek Jews were forced to cancel events, suffer vandalisms and close synagogues while leftists and […]

  228. […] ή την ανάγκη ακύρωσης εβραϊκών εκδηλώσεων τον Ιανουάριο του ’09, πάλι με αφορμή το μεσανατολικό, μετά από απειλές. […]

  229. […] ενάντια σε εβραϊκά σπίτια/συναγωγές και νεκροταφεία. (1, 2, 3 και πολλά […]

  230. […] ενάντια σε εβραϊκά σπίτια/συναγωγές και νεκροταφεία. (1, 2, 3 και πολλά […]

  231. […] https://abravanel.wordpress.com/2009/09/27/antisemitic_violence_jan09/ […]

  232. […] […]

  233. […] https://abravanel.wordpress.com/2009/09/27/antisemitic_violence_jan09/ […]

  234. […] βλ. και https://abravanel.wordpress.com/2009/09/27/antisemitic_violence_jan09/ […]

  235. […] https://abravanel.wordpress.com/2009/09/27/antisemitic_violence_jan09/ […]

  236. […] πηγή: https://abravanel.wordpress.com/2009/09/27/antisemitic_violence_jan09/ […]

  237. […] was met with a wave of unrelenting antisemitic violence against the synagogue and the cemetery. The chain of repeated attacks included some of the worse vandalisms ever seen in Greece, including the […]

Leave a reply - Σχολιάστε νηφάλια